✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️«امام علی» (علیه السلام) وضعیت مردم در زمان «معاویه» را چگونه پیش بینی می کند؟
🔹 #امام_علی (عليه السلام) در خطبه ۵۷ #نهج_البلاغه، از حاكم شدن #معاويه بر امّت پيشگويى مى كند و به #مفاسدى كه از اين حاكميت سرچشمه مى گيرد اشاره مى فرماید. ایشان نخست مى فرمايد: «أَمَّا إنَّهُ سَيَظْهَرُ عَلَيْكُمْ بَعْدِي رَجُلٌ رَحْبُ الْبُلْعُومِ، مُنْدَحِقُ البَطْنِ، يَأْكُلُ مَايَجِدُ وَ يَطْلُبُ ما لا يَجِدُ» (آگاه باشيد بعد از من مردى #گشاده_گلو و #شكم_بزرگ بر شما مسلّط خواهد شد كه هر چه بيابد مى خورد و آنچه را نمى يابد جستجو مى كند).
🔹در ادامه اين سخن، دستور #قتل چنين فردى را صادر كرده، مى فرمايد: «فَاقْتُلُوهُ وَ لَنْ تَقْتُلُوهُ» (او را #بكشيد ولى هرگز نخواهيد كشت!). اما اینکه چرا اين فرد از ديدگاه #امام_علی (عليه السلام) #واجب_القتل بوده، روشن ترين دليل آن همان #فسادى است كه در ميان مسلمين بر پا كرده بود و از بارزترين مصداق هاى #مفسدفىالارض بود؛ چرا كه علاوه بر ايجاد #ناامنى در كشور اسلام، #جنگ هايى به راه انداخت كه خون بسيارى از #مسلمانان در آن ريخته شد. گذشته از اين، #بدعت هايى در اسلام گذاشت كه اگر ادامه مى يافت #اسلام به كلّى دگرگون مى شد.
🔹اضافه بر اينها او دستور سبّ #امام_على (عليه السلام) را صادر كرده بود؛ همان كسى كه #پيغمبر_اكرم (صلی الله علیه و آله) درباره اش فرموده بود: «مَنْ سَبَّ عَلِيّاً فَقَدْ سَبَّنی» [۱] (كسى كه #على را دشنام دهد مرا دشنام داده)؛ و به يقين كسى كه #رسول_الله (صلی الله علیه و آله) را سب كند مهدورالدّم است. در ادامه اين سخن، از يكى ديگر از حوادث آينده پرده برمى دارد و مى فرمايد: «أَلاَ وَ إِنَّهُ سَيَأْمُرُكُمْ بِسَبِّي وَ الْبَرَاءَةِ مِنِّی» (آگاه باشيد، او به شما فرمان مى دهد كه مرا دشنام دهيد! و از من بيزارى جوييد!).
🔹اين نشان مى دهد كه تا چه حدّ #معاويه كينه توز و حريص بر مقام بود. او مى دانست فضائلى كه #پيامبر_اسلام (صلی الله علیه و آله) درباره #امام_علی (عليه السلام) گفته است و همه اصحاب و ياران شنيده اند، شرق و غرب جهان را فرا خواهد گرفت؛ و هر يك از اين احاديث دليلى بر بى اعتبارى حكومت او و باطل بودن ادعاهاى اوست. از سوى ديگر، دستور سبّ و دشنام آن حضرت را در منابر و در خطبه هاى نماز جمعه رواج داد، و اين يكى از زشت ترين بدعت هاى #معاويه بود كه هيچ توجيه گر متعصّبى نيز توجيهى براى آن ندارد؛
🔹و به گفته شاعر عرب: «أَ عَلَى الْمَنابِرِ تُعْلِنُونَ بِسَبَّهِ ؛ وَ بِسَيْفِه نُصِبَتْ لَكُمْ أَعْوادُها»؛ [۲] (آيا بر منبرها آشكارا او را دشنام مى دهيد در حالى كه چوبه اين #منبرها با #شمشير او براى شما بر پا شد). جالب توجه اين كه #طرفداران_معاويه نيز به اين حقيقت «كه اين #بدعت را براى تحكيم غاصبانه و #ظالمانه خود گذارده اند» اعتراف كرده اند؛ از جمله اين كه كسى از #مروان سؤال كرد: چرا #على (علیه السلام) را بر منابر دشنام مى گوييد؟ او در جواب گفت: «إنَّهُ لايَسْتَقيمُ لَناَ الاَمْرُ إلاّ بِذلِكَ»؛ [۳] (كار حكومت ما بدون آن [يعنى سب على] سامان نمى يابد).
🔹سپس #امام (علیه السلام) در برابر اين #بدعت_وقيحانه، به يارانش چنين دستور مى دهد: «فَأَمَّا السَّبُّ فَسُبُّونِي، فَإِنَّهُ لي زَكاةٌ وَ لَكُمْ نَجَاةٌ وَ أَمَّا الْبَراءَةُ فَلاَ تَتَبَرَّأُوا مِنِّي، فَإِنّی وُلِدْتُ عَلَى الْفِطْرَةِ وَ سَبَقْتُ إِلَى الايمَانِ وَ الْهِجْرَةِ» (اما بدگويى را [به هنگام اجبار دشمن] به شما اجازه مى دهم؛ چرا كه اين موجب فزونى #مقامات_معنوى من و باعث نجات شماست؛ ولى در مورد بيزارى جستن، هرگز از من بيزارى مجوييد، زيرا من بر فطرت پاك توحيد تولّد يافته ام و در #ايمان و #اسلام و #هجرت بر ديگران پيشى گرفته ام!).
🔹از اين سخن، به خوبى روشن مى شود كه اگر #انسانباايمانى از سوى #دشمن_هتّاك و بى ايمان، مورد هتك قرار گيرد، يا مردم را اجبار به هتك او كند، نه تنها از #مقامات او كاسته نمى شود، بلكه خداوند به جبران اين اهانت بر كرامت و عظمت مقام او مى افزايد.
#مآخذدرمنبعموجوداست
📕پيام امام امير المومنين(ع)، مكارم شيرازى، ناصر، دار الكتب الاسلامية، تهران، ۱۳۸۶ش، چ ۱، ج ۲، ص ۶۴۲
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#معاويه
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️سفارش در خصوص کودکان
🔹 #پیامبر_اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرموده است: #بچهها را دوست بدارید و به آنان #رحم کنید و هرگاه به آنان #وعدهای دادید، به آن وعده #وفا كنید.
📕 #نردبان_سعادت (تلخیص و تحریر کتاب معراجالسعادة)، ص ۳۲۳
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#پيامبر_اکرم
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️بخشی از نامه ۳۱ نهج البلاغه (وصیتنامه امام علی علیه السلام به امام حسن مجتبی علیه السلام) - (بخش اول)
🔹پسرم تو را سفارش مىكنم به #تقواى_الهى، و ملازمت امرش، و آباد كردن دل به يادش، و چنگ زدن به ريسمانش، و كدام رشته محكمتر از رشته بين تو و خداوند است اگر به آن چنگ زنى؛ دلت را با #موعظه زنده كن، و با بىرغبتى به دنيا بميران، آن را با #يقين قوى كن و با #حكمت، نورانى نما، و با #ياد_مرگ فروتن و خوار كن، و به اقرار به فانى شدن همه چيز وادار، و به فجايع دنيا بينا گردان، و از صولت روزگار، و قبح دگرگونى شبها و روزها بر حذر دار،
🔹اخبار گذشتگان را به او ارائه كن، آنچه را بر سر پيشينيان آمد به يادش آور، در شهرهاى آنان و در ميان آثارشان سياحت كن، در آنچه انجام دادند و اينكه از كجا منتقل شدند و در كجا فرود آمدند و منزل كردند دقّت كن، مىيابى كه از كنار دوستان رفتند، و به ديار غربت وارد شدند، و گويى تو هم به اندك زمانى چون يكى از آنان خواهى شد. پس منزلگاه نهايىات را اصلاح كن، و #آخرتت را با دنيا معامله مكن، در باره آنچه علم ندارى سخن مگو، و در باره وظيفهاى كه بر عهدهات نيست حرفى مزن.
🔹در راهى كه از گمراهى در آن بترسى قدم منه، زيرا حفظ خويش به هنگام سرگردانى، بهتر از اين است كه آدمى خود را در امور خطرناك اندازد. #امر_به_معروف كن تا اهل آن باشى، با دست و زبان #نهى_از_منكر نما، و با كوششت از اهل منكر جدا شو. در راه خدا #جهاد كن، جهدى كامل، و ملامت ملامت كنندگان تو را از جهاد در راه خدا باز ندارد. به راه #حق هر جا كه باشد در مشكلات و سختىها فرو شو، در پى #فهم_دين باش، خود را در امور ناخوشايند به #صبر و مقاومت عادت ده، كه صبر در راه حق اخلاق نيكويى است.
🔹وجودت را در همه امور به #خداى خود واگذار، كه در اين صورت خود را به #پناهگاهی_محكم، و نگاهبانى قوى وا مىگذارى. در مسألت از خداوند #اخلاص پيشه كن، كه بخشيدن و نبخشيدن به دست اوست. از خدايت بسيار طلب خير كن، و وصيّتم را بفهم، و از آن روى مگردان، مسلّما بهترين سخن سخنى است كه سود بخشد. معلومت باد در دانشى كه سود نيست خير نيست، و در علمى كه فرا گرفتنش سزاوار نيست بهرهاى نمىباشد. #ادامه_دارد...
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری
#امام_علی #نهج_البلاغه
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️اهميت مقابله با فساد در داخل
🔹اگر یک #مسئولی جرات #مقابلهی با #مفسد_داخلی را نداشته باشد، به طریق اولیٰ #جرات #مبارزهی با #زورگوی_خارجی را نخواهد داشت. [مثلاً] فلان کس از #تجارت_انحصاری سوء استفاده میکند؛ خب باید #جلویش را گرفت؛ سختاست. فلانکساز #اعتبارات_بانکی سوء استفاده می کند؛ فلان کس #بدهکاریهای_بانکیاش را نمی دهد؛ خب باید #مقابله کرد.
🔹اینجا اگر شما نتوانید #مقابله کنید، آنجایی که یک دولت زورگویی مثل #آمریکا یا دیگری پایشان را در یک کفش می کنند که باید در قضیّهی #انرژی_هستهای اینجوری بکنید، اینجوری نکنید، نمی توانید #مقابله کنید. وقتی اینجا شما #قدرت_مبارزه ندارید، آنجا هم قدرت مبارزه ندارید. این [جور] است.
بیانات مقام معظم رهبری ۱۴۰۲/۰۲/۰۹
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️مهارت های ضروری در سبك زندگی اسلامی (بخش سوم)
💠برخی از مهارت هايی که در زندگی کسب آنها ضرورت دارد عبارتند از:
2⃣«مهارت مقابله با هيجانات»
🔹از ديگر مهارت هايی که انسان بدان نياز دارد، مهارت مقابله با #هيجانات شديد عاطفی است. انسان به طور طبيعى هر روز دچار انواع و اقسام #هيجانات می شود. هيجاناتی از قبيل #ترس، #خوشحالی، #اندوه، #خشم و مانند آن تحت تاثير عوامل درونی و بيرونی اتفاق می افتد. هرکسی بايد نسبت به هيجان های خود و ديگران شناخت داشته باشد؛ زيرا #آگاهی و معرفت نسبت به #هيجانات به انسان کمک می کند تا راه هاى #مديريت و مهار و #مقابله را نيز بياموزد و هيجانات خويش را در راستای #کمال_يابی به کار گيرد.
🔹در #آموزههای_قرآنی براساس اصل پيش گفته #تزکيه و #پرورش انسان های کامل، همواره #هيجانات و عوامل و آثار آن مورد توجه بوده، و حتی دستورها و راه هايی برای مهار و #مديريت و بهره وری از هيجانات بيان شده است؛ زيرا #هيجانها با #احساسات، #تفکر و #رفتار ما ارتباط دارند و زندگی #دنيوی و #اخروی ما را تحت تأثير مستقيم و شديد خود قرار مى دهند. در آيات #قرآن و #آموزههای_اسلام، راه های مقابله با هيجاناتی چون ناکامی، خشم، بی حوصلگی، ترس و اضطراب و مانند آن بيان شده است.
🔹خداوند در آياتی از #قرآن به عنوان نمونه راه های مقابله با هيجان های شديد خود و ديگران مانند هيجان خشم را بيان مى کند و می فرمايد چگونه انسان مى تواند #خشم خويش را مهار کرده و آن را فرو خورد. آگاهی نسبت به #مصيبتها و علل و عوامل آن و اينکه هر مصیبتی در زندگی انسان بر اساس حکمت و مشيت الهى است به آدمی کمک می کند تا آنها را مهار نماید. (حديد، آيات ۲۲ و ۲۳) #ادامه_دارد...
برگرفته از روزنامه كيهان، شماره ۲۱۲۰۴ به تاريخ، ص ۸ (معارف)
منبع؛ وبسایت پژوهه
#زندگی #مهارت_زندگی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️امیرالمؤمنین امام على عليه السلام:
🔸«قِوامُ العَيشِ حُسنُ التَّقدِيرِ و مِلاكُهُ حُسنُ التَّدبيرِ».
🔹#پايداریزندگى به #برنامه_ريزى درست و وسيله رسيدن به آن، #مديريّت_صحيح است.
📕غررالحكم و دررالكلم، ح ۶۸۰۷
#امام_علی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️امام علی (علیه السلام) آگاهی خود از «علم غیب» را چگونه برای مردم مطرح نموده است؟
🔹 #امام_علی (علیه السلام) در بخشی از خطبه ۹۳ #نهج_البلاغه مى فرمايد: «فَاسْأَلُونی قَبْلَ أَنْ تَفْقِدُونی» (از من #سؤال كنيد [و آنچه را مى خواهيد درباره #سرنوشت_آينده از من بپرسيد] پيش از آن كه مرا از دست دهيد). سپس حضرت مى فرمايد: «فَوَ الَّذِی نَفْسِی بِيَدِهِ! لَا تَسْأَلُونِی عَنْ شَيْءٍ فِيمَا بَيْنَكُمْ وَ بَيْنَ السَّاعَةِ، وَ لَا عَنْ فِئَةٍ تَهْدِی مِائَةً وَ تُضِلُّ مِائَةً إِلَّا أَنْبَأْتُكُمْ بِنَاعِقِهَا وَ قَائِدِهَا وَ سَائِقِهَا، وَ مُنَاخِ رِكَابِهَا، وَ مَحَطِّ رِحَالِهَا وَ مَنْ يُقْتَلُ مِنْ أَهْلِهَا قَتْلاً، وَ مَنْ يَمُوتُ مِنْهُمْ مَوْتاً»
🔹[ترجمه فرمایش حضرت:] (سوگند به كسى كه جانم در دست قدرت اوست! از هيچ #حادثه اى كه از امروز تا دامنه قيامت واقع مى شود از من #سؤال نمى كنيد، [مگر اينكه #پاسخ آن را آماده دارم] و همچنين درباره هيچ گروهى كه حتّى يك صد نفر را هدايت يا گمراه مى كنند پرسش نمى كنيد، مگر اينكه از دعوت كننده و رهبر و كسى كه آنها را به پيش مى راند و از جايگاه خيمه و خرگاه و محلّ اجتماع آنها و كسانى كه از آنها كشته مى شوند، يا به مرگ طبيعى مى ميرند، [از همه اينها] شما را آگاه مى سازم).
🔹بسيارند كسانى كه ممكن است #مسائلى را به صورت مبهم و كلّى در آينده اى نزديك پيش بينى كنند، و اين كارى است كه سياستمداران، در مسائل مربوط به اطراف عصر خود، هميشه دارند و ممكن است گاهى صحيح و گاهى اشتباه از آب درآيد؛ ولى #پيشبينىدقيق جزئيّات با تمام مشخّصات، آن هم در زمان هاى بسيار دور، براى هيچ كس ممكن نيست، جز آنها كه با #سرچشمه_وحى ارتباطى دارند و از #علمبىپايانپروردگار، مدد مى گيرند،
🔹و جالب اين است كه #امام_علی (علیه السلام) در جمله هاى بالا از يكسو، تأكيد بر اين دارد كه من #تمامحوادثآينده را تا دامنه #قيامت مى توانم براى شما پيشگويى كنم، و از سوى ديگر اشاره به #تمام_جزئيّات آنها مى كند؛ چيزى كه براى غير #پيغمبر (صلی الله علیه و آله) و كسانى كه از #علوم_خاص او بهره دارند، امكان پذير نيست. در اينجا فوراً اين سؤال به ذهن مى آيد كه آيا #پيامبر (صلی الله علیه و آله) يا #امام (عليه السلام)، #علم_غيب - آن هم به اين گستردگى - مى توانند داشته باشند با اينكه «قرآن مجيد» با صراحت مى گويد: «قُلْ لَا يَعْلَمُ مَنْ فِی السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ الْغَيْبَ إِلَّا اللهُ» [۱] (بگو كسانى كه در آسمان و زمين هستند جز خدا از #غيب آگاه نيستند)؛
🔹اين سخن پاسخ روشن و معروفى دارد كه هم از آيات «قرآن مجيد» استفاده مى شود، و هم در كلمات خود آن حضرت آمده است و آن اينكه #علم_غيب به صورت #ذاتى مخصوص خداست، ولى #خداوند هر مقدار از آن را لازم بداند در اختيار #اولياء_الله مى گذارد؛ همان گونه كه در آيات ۲۶ - ۲۷ «سوره جنّ» مىخوانيم: «عَالِمُ الْغَيْبِ فَلَا يُظْهِرُ عَلَى غَيْبِهِ أَحَداً - إِلَّا مَنِ ارْتَضَى مِنْ رَسُولٍ» (#خداوند عالِم به امور پنهانى است و هيچ كس را بر #اسرار_غيبش آگاه نمى كند - مگر رسولى كه او را برگزيده و از وى راضى شده است).
🔹هنگامى كه #امام_علی (علیه السلام) از پاره اى از #حوادث_آينده خبر داد و كسى همين سؤال را مطرح كرد حضرت در پاسخ او فرمود: «لَيْسَ هُوَ بِعِلْمِ غَيْبٍ، وَ إِنَّمَا هُوَ تَعَلُّمٌ مِنْ ذِی عِلْمٍ» (اين، #علم_غيب نيست، بلكه آموزشى است از #صاحب_علم». اشاره به اينكه #علم_غيبِ_ذاتى، مخصوص خداست و علم من [علی (علیه السلام)] جنبه #اكتسابى دارد؛ من همه اين امور را از #پيامبر (صلی الله علیه و آله) آموختم و او از #خداوند_متعال.
🔹به هر حال، هيچ كس بعد از #پيغمبر_اكرم (صلی الله علیه و آله)، جز اميرالمؤمنين #امام_علی (عليه السلام) چنين سخنى را نگفته و نمى توانسته بگويد؛ ولى #امام_علی (علیه السلام) اين سخن را فرموده و بارها #پيشگويى هايى كرده كه عيناً واقع شده است. «ابن ابى الحديد» در «شرح نهج البلاغه» خود فصلى تحت عنوان «امور غيبى كه امام (عليه السلام) از آن خبر داد، سپس تحقّق يافت» در ذيل همين خطبه آورده است.
پی نوشت؛
[۱] سوره نمل، آيه ۶۵ (در آيات متعدّد ديگرى شبيه به اين مضمون نيز آمده است)
📕پيام امام اميرالمؤمنين(ع)، مكارم شيرازى، ناصر، دار الكتب الاسلامية، ۱۳۸۶ش، چ اول، ج۴، ص۲۲۲
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#غيب #علم_غیب
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️جنایت به اسم حقوق بشر
🔹همه #گرفتاری_هاى_جهان مال اين #قدرتهاى_بزرگى است كه ادعا مىكنند كه ما براى #صلح اين كارها را می كنيم. اين همه #جنايت مىكنند، اين همه كشورها را به #خون مىكشند و ادعا مىكنند كه ما نمى توانيم ببينيم كه #حقوق_بشر از بين مىرود. اينها ادعايى است كه آنها مى كنند كه هيچ #واقعيت ندارد، بلكه #خلافش واقعيت دارد،
🔹و #مسلمين در #غفلت هستند، مستضعفين جهان غفلت دارند. اين بارقهاى كه در #ايران پيدا شد اگر چنانچه #ملتهاىسايركشورهاى مسلمين به اينجا ملحق بشوند و همه با هم دست به هم بدهند و در مقابل اين همه #جناياتى كه به بشر و #بشريت مىشود، بايستند كارها #اصلاح مى شود، لكن مع الأسف نشده است اين كار.
بیانات حضرت امام ۶۴/۰۱/۰۱
منبع: سایت جامع امام خمینی(ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️گستره عفاف (بخش سوم)
🔸در این نوشتار برآنیم که ثمرات و نتایج #عفت_ورزی را در جامعه مورد بررسی قرار داده، و با نگاهی به عوامل سیر نزولی توجه به فرهنگ #عفاف و #حجاب، راهکارهای اجرایی که باعث رشد و ترویج این فرهنگ در جامعه می شود را ارائه دهیم.
💠ثمرات و نتایج عفت ورزی (۳)
4⃣حفظ طراوات و زیبایی
🔹با توجه به آرامش روانی که #زنان با مراعات #عفت و #حجاب بدست می آورند، طراوت و زیبایی آنان پایدارتر خواهد بود. #امام_صادق (عليه السلام) می فرمایند: «حجاب المرئه انعم لحالها و جمالها» (#حجاب_زن برای طراوت و #زیباییاش مفیدتر می باشد)؛ و نفس بکارگیری انواع #لوازم_آرایش با توجه به عدم اطلاع از نوع، کیفیت، مواد ترکیبی آن در بسیاری از موارد مضر به سلامت و شادابی پوست، مو و سایر اعضاست و مشکلات متعددی را برای زنان ایجاد می کند.
5⃣تمرکز حواس
🔹با رعایت #عفاف و #حجاب امتیازها، آراستگی ها و زیبایی های ظاهری، جهتی صحیح می یابد، از #انحراف_فکر و ذهن که همیشه مورد #وسوسه_شیطان است کاسته می گردد. #حواس، فکر و ذهن متوجه #ارزشهای_واقعی و کمال جویی می شود. فرد راه #علم، دانش، هنر، #ادب و #اخلاق را در پیش می گیرد، #استعدادها و خلاقیت های او شکوفا می شود. انسان فراغتی می یابد تا صحیح بیندیشد و برای ساختن #سرنوشت خود، خانواده و اجتماع اش به طراحی بپردازد. در نتیجه #جامعه ای که این افراد در آن زندگی می کنند، راه ترقی و #پیشرفت را به سرعت می پیماید.
6⃣بهداشت و سلامت جسمی
🔹 #عفت_ورزی زمینه فساد و #انحراف که باعث ایجاد، رشد و ترویج بسیاری از آلودگی های جسمی است را از بین می برد، و به این شکل نقش خود را در #سلامت_جسمی افراد جامعه ایفا می کند. انحرافات جنسی سبب ایجاد و افزایش بسیاری از بیماری های پوستی و مقاربتی از قبیل: سیفلیس، سوزاک، ایدز و... می شود. بیماری #ایدز که مهلک ترین بیماری عصر حاضر است ابتدا در سال ۱۹۸۱ در افراد همجنس گرا شناخته شد.
🔹۱۳ سال بعد به عنوان یک #اپیدمی_جهانی که هر لحظه رو به گسترش است اعلام شد. (سازمان جهانی بهداشت در دسامبر سال ۲۰۰۰ میلادی گزارش داد که در همان سال در جهان، ۱/۳۶۰/۰۰۰ مرد و زن و کودک، حامل ویروس ایدز یا مبتلا به آن بوده اند. و تاکنون ۸/۲۱۰/۰۰۰ نفر نیز بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده اند).
🔹از راههای اصلی انتقال این بیماری #فساد و روابط جنسی نامشروع است، و بهترین راه کنترل این بیماری #رعایت_عفت جنسی و مراعات دستورات و #احکام_اسلام است. جالب است که در سمینار بین المللی پزشکی تهران در سالهای قبل که با شرکت دوهزار متخصص از حدود ۶۰ کشور جهان تشکیل گردید، در پاسخ یکی از حضار که پرسیده بود: برای مصون ماندن از بیماری مقاربتی چه باید کرد؟ یکی از پزشکان خارجی میهمان، در حالی که منقلب گردیده بود، فریاد زد در یک جمله «اطاعت از #قوانین_اسلام!». #ادامه_دارد...
منبع: تبیان
#عفاف #عفت #حجاب
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️پرسش و پاسخ از حضرت آیت الله العظمی بهجت(ره)
🔸پرسش: لطفاً #دستورات_عملی بدهید تا عمل نمایم و به لطف الهی به #درجات_عالیه نائل شوم؟
🔹پاسخ: بسمهتعالی، عنه صلی الله علیه و آله و سلم: «ألا أخبرکم بدائکم ودوائکم، داؤُکم الذّنوب ودواؤُکم الإستغفار»؛ [۱] (آیا خبر ندهم شما را به دردها و دواهایتان: درد شما #گناه و دوای شما #استغفار است). کلمۀ #أستغفرالله را تا میتوانید از روی #اعتقاد_کامل، #صمیمانه، با #التزام به لوازم حقیقیۀ معلومهاش، تکرار نمایید.
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️«دروغ» چه آثار زيان باری در زندگی به بار می آورد؟ (بخش اول)
🔹نخستين اثر زيان بار #دروغ، #رسوايى، بى آبرويى و از دست دادن پايگاه اجتماعى و #اعتماد_مردم است. ضرب المثل معروفى مى گويد: #دروغگو #حافظه ندارد. تجربه نشان مى دهد كه اگر مسألهی بى اهميتى باشد ممكن است فراموش شود، ولى اگر مسألهی مهمى باشد سرانجام واقعيت خود را نشان داده و راز #دروغگو فاش مى شود، نه به خاطر اين كه دروغگو حافظه ندارد، بلكه به خاطر اين كه #دروغ چيزى نيست كه بتوان آن را به حافظه سپرد؛
🔹زيرا وقوع يك #حادثه، ارتباط زيادى به حوادث اطراف خود دارد و پيوندهاى علت و معلول با حوادث قبل و بعد و لوازم غير قابل اجتناب، آن حادثه را با ديگر حوادث مربوط مى سازد. كسى كه حادثه اى را به #دروغ مى سازد مجبور است روابط ساختگى آن را با زمان و مكان و اشخاص و حوادث اطراف آن نيز بسازد، و از آنجا كه اين روابط حد و حسابى ندارد به فرض كه چند مورد آن را درست كند و به خاطر بسپارد، در بقيه موارد درمانده مى شود.
🔹درست مانند #داستانيوسفنبی (عليه السلام) كه برادرانش به #دروغ گفتند او را گرگ خورد و پيراهن او را به خونى آغشته و براى پدر آوردند، اما #فراموش كردند كه پيراهن را از چندين جا پاره پاره كنند. سالم بودن پيراهن، پرده از كار آنان برداشته و #دروغشان را آشکار كرد؛ و يا مانند همسر عزيز مصر، هنگامى كه به #دروغ ادعا كرد #حضرت_يوسف (عليه السلام) به دنبال او دويده و قصد تجاوز به او را داشته است، فراموش كرده بود كه در اين ماجرا، پيراهن يوسف (عليه السلام) از عقب پاره شده، كه دليل روشنى است بر #دروغ زليخا و اينكه او به دنبال حضرت يوسف (عليه السلام) دويده است.
🔹امروز بازپرسان آگاه به راحتى مى توانند با سؤال هاى پى در پى مربوط به يك حادثه و لوازم و خصوصيات آن، #دروغ يا راست بودن يك ادعا را ثابت كنند، و كمتر #دروغگويى مى تواند خود را از چنگال آن ها رهايى ببخشد. آرى #دروغگو نمى تواند #حافظه داشته باشد و به هر حال سرانجام كارش #رسوايى و بى آبرويى است. از ديگر آثار #دروغ اين است كه انسان را به دروغ هاى ديگر، يا #گناهان_ديگر دعوت مى كند، چرا كه #دروغگو براى مخفى ساختن دروغش گاه مجبور مى شود دروغ هاى زياد ديگرى بگويد، يا دست به كارهاى خطرناكى بزند.
🔹سوّمين اثر زيان بار #دروغ اين است كه به #شخص_دروغگو امكان مى دهد كه به طور موقت پرده اى بر خلافكارى هاى خود بيندازد، در حالى كه اگر راست مى گفت ناچار بود آن اعمال را ترك كند. چهارمين اثر زيان بار #دروغ اين است كه انسان را تدريجاً به صفوف #منافقان ملحق مى سازد، زيرا دروغ خود شاخه اى از شاخه هاى #نفاق است، چرا كه دروغگو، خود را به چهره راست گويان در آورده و سخنش را به عنوان يك واقعيت القا مى كند، در حالى كه درونش چيز ديگرى مى گويد؛
🔹اين #دوگانگى ظاهر و باطن به طور تدريج به ساير اعمال و رفتار او سرايت کرده و از او #منافقى تمام عيار مى سازد. اميرالمؤمنين #امام_على (عليه السلام) در حديثى می فرماید: «اَلْكِذْبُ يُؤَدِّى اِلَى النَّفاقِ» [۱] (#دروغ انسان را به نفاق مى كشاند). پنجمين اثر زيان بار #دروغ آن است اگر كسى شايستگى ها و لياقت هاى فراوانى داشته باشد و بتواند از آن در پيشبرد اهداف اجتماعى بهره برداری کند، ولى #دروغگو باشد، كسى توانایی بهره گیری از آن شايستگى های او را ندارد، چرا كه انسان در برابر او در هر قدم مواجه با شك و ترديد مى شود.
🔹از این رو بعضى از روايات، #دروغگو را با مرده يكسان دانسته، و مى فرمايد: «اَلْكَذّابُ وَ الْمَيّتُ سَواءٌ فَاِنَّ فَضيلَةَ الْحَىِّ عَلَى الْمَيّتِ اَلثِّقَةُ بِهِ، فَاِذا لَمْ يُوْثَقُ بِكلامِهِ بَطَلَتْ حَياتُهُ»؛ [۲] (#دروغگو با مرده برابر است، زيرا فضيلت زنده بر مرده اعتمادى است كه انسان به او دارد، و هنگامى كه به سخن كسى اعتمادى نباشد گويى زندگى او باطل شده است).
#ادامه_دارد...
پی نوشتها؛
[۱] غرر الحكم و درر الكلم، دار الكتاب الإسلامی، چ ۲، ص ۶۳، قصار ۱۲۲۵
[۲] همان، ص ۱۱۹، قصار ۲۱۲۶
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#دروغ #دروغگو
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️اهميت صنعت هستهای کشور
🔹آنچه به طور مجمل می شود گفت، این است که این #صنعت (هستهای)، هم از لحاظ #پیشرفت کشور و #توانایی های کشور در #عرصه های #فنّی، #اقتصادی، #سلامت و غیره که به کشور #آبرو می بخشد و #زندگی را برای مردم بهتر می کند دارای اهمّیّت است، هم از جهت وزن #سیاسی جهانی و #بینالمللی برای کشور؛
🔹یعنی وقتی که شما در بخش های مختلف این صنعت پیشرفت دارید و دارید کار انجام می دهید و گره گشایی می کنید، مراکز اطّلاعاتی جهان و بسیاری از سیاست مداران دنیا و شاید خیلی از دانشمندان و اهل مطالعه می فهمند و این برای کشور آبرو است؛
🔹پس پیشرفت این صنعت از لحاظ بینالمللی و از لحاظ وزن و جایگاه و آبروی ملّی هم دارای اهمّیّت است. این، دو جهت. جهت سوّم از لحاظ روحیهی #اعتمادبهنفْسملّی است. خب می بینید، دستگاه های مختلف تبلیغاتی #دشمنان با همهی وجود دارند کار می کنند که کشور را بیآینده نشان بدهند، جوانها را مأیوس کنند؛
🔹این دیگر در فضای مجازی، در تلویزیون ها، در اظهارات سیاسی مشهود است. این کار شما درست نقطهی مقابل این حرکت #دشمن است؛ یعنی روح #امید را، روح #اعتمادبهنفْس را در #ملّت تزریق می کند؛ #مردم، #جوانها، #نخبگان، می فهمند که چه میدان های اساسی و مهمّی را می توانند کشف کنند، تصرّف کنند و بپیمایند.
بیانات مقام معظم رهبری ۱۴۰۲/۰۳/۲۱
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️بخشی از نامه ۳۱ نهج البلاغه (وصیتنامه امام علی علیه السلام به امام حسن مجتبی علیه السلام) - (بخش دوم)
🔹پسرم چون خود را سالخورده ديدم، و قوايم را رو به سستى مشاهده كردم، پيش از مرگ به وصيّتم به تو پيشدستى نمودم، و در آن برنامه هاى خوبى ثبت كردم از خوف اينكه نتوانم آنچه در خاطر دارم به تو برسانم، يا نقصى در انديشهام يابم چنانكه در بدنم يافتهام، يا پيش از وصيت من پارهاى از خواهش هاى نفسانى بر تو چيره شود يا آفت هاى دنيا به تو هجوم آورد، در نتيجه رميده شوى و فرمان نبرى. قطعا دل جوان همانند زمين خالى است، هر بذرى در آن ريخته شود مىپذيرد.
🔹بنا بر اين پيش از آنكه دلت سخت شود، و مغزت گرفتار گردد اقدام به ادب آموزى تو كردم، تا با عزمى جدّى به امورت روى آورى، امورى كه اهل تجربه مشقّت تجربه كردن آن را كشيدهاند، و تو از زحمت طلب كفايت شده، و از تجربه دوباره آسوده گشتهاى، و آنچه ما در صدد تجربه آن بوديم به دست تو رسيده، و قسمتى از آنچه بر ما پوشيده مانده براى تو روشن گرديده است. پسرم اگر چه من به اندازه مردمى كه پيش از من بودهاند عمر نكردهام، ولى در كردارشان دقّت، و در اخبارشان فكر نموده، و در آثارشان سياحت كردهام،
🔹تا جايى كه همانند يكى از آنان شدهام، بلكه گويى از پى آنچه كه از وضع آنان به من رسيده عمرم را با اولين و آخرينشان گذرانيدهام، زلال اعمالشان را از تيرگى، و سود و زيان كردارشان را شناختم، از اين رو از هر چيزى پاكيزه و خالصش را برايت انتخاب كردم، و از ميان آن همه برنامه زيبايش را برايت برگزيدم، و نامعلوم آن را از تو دور داشتم، چون به امورت همانند پدرى مهربان عنايت داشتم، و قصد ادب آموزى تو را در خاطر مىگذراندم، مصلحت ديدم تو را با اين روش تربيت كنم، چرا كه در عنفوان جوانى، و در ابتداى زندگى هستى، و تو را نيّتى سالم، و باطنى پاك است، رأيم بر اين شد كه ابتدا كتاب خدا و تأويلش را به تو بياموزم،
🔹و قوانين و احكام اسلام و حلال و حرامش را به تو تعليم دهم، و به غير آن توجه ننمايم. آن گاه ترسيدم كه آنچه از خواهش هاى نادرست و آراء ناحق و باطل، مردم را دچار اختلاف نمود تا كار بر آنان اشتباه شد بر تو نيز اشتباه شود، به همين خاطر واضح نمودن اين جهت هر چند مورد پسندم نبود پيش من بهتر است از اينكه تو را به برنامهاى واگذارم كه بر آن از هلاكتت ايمن نيستم. اميدوارم خداوند تو را در اين برنامه به راه رشد موفق بدارد، و به راه راست راهنمايى كند، پس اين وصيت را به تو نمودم. #ادامه_دارد...
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری
#امام_علی #اميرالمؤمنين
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️پيامبر اکرم صلی الله عليه و آله:
🔸«رَحِــمَ اللهُ وَلَـدا اَعانَ والِدَيْهِ عَلى بِرِّهِ، وَ رَحِـمَ اللهُ والِـدا اَعانَ وَلَدَهُ عَلى بِرِّهِ، وَ رَحِـمَ اللهُ جـارا اَعانَ جارَهُ عَلى بِرِّهِ، وَ رَحِـمَ اللهُ رَفيقا اَعانَ رَفيقَهُ عَلى بِرِّهِ».
🔹خدا رحمت كند #فرزندى را كه در كار نيك، به #پدر و #مادرش كمك كند؛ خدا رحمت كند #پدرى را كه در كار نيك، #پسرش را يارى كند؛ خدا رحمت كند #همسايهاى را كه در كار نيك، به يارى همسايه بشتابد، و خدا رحمت كند #دوستى را كه در كار نيكِ دوستش، به او كمك كند.
📕وسائل الشيعه، ج ۱۱، ص ۵۹۲
#پیامبر_اکرم
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️مهارت های ضروری در سبك زندگی اسلامی (بخش چهارم)
💠برخی از مهارت هايی که در زندگی کسب آنها ضرورت دارد عبارتند از:
3⃣«مهارت حل مسئله»
🔹#انسان در زندگی روزانه خويش همواره با #مسائلی مواجه است. اين مسائل کوچک و بزرگ زمينه #رشد و بالندگی انسان را فراهم می آورد. هر مسئله بايد برای انسان يک #ظرفيت_کمالآفرين و کمال بخش باشد. بنابراين بايد آن را #شناخت و #راه_حل آن را يافت. خداوند در #قرآن بيان مى کند که #ابتلائات و #مصيبتها و #مشکلات در #زندگی_دنيوی انسان برای #کمال_آفرينی اوست؛ لذا نبايد از مسائل و طرح آنها فرار کرد، بلکه بايد آنها را #نعمتی از سوی خداوند دانسته، و به استقبال مسئله رفت و برای #حل آن تلاش کرد.
🔹خداوند #کسب_مهارتها را در زندگی براساس #حل_مسئله، بسيار مهم و #اساسی می داند، زيرا اين امور شخص را به #توانايى می رساند که بتواند ضمن کمال يابی، #مشکلات خود و حتی ديگران را حل کند. خداوند در آيه ۶ سوره نساء مى فرمايد: «و یتیمان را چون به حد بلوغ برسند، بیازمایید! اگر در آنها رشد (کافی) یافتید، اموالشان را به آنها بدهید! و پیش از آنکه بزرگ شوند، اموالشان را از روی اسراف نخورید! هر کس که بینیاز است، (از برداشت حق الزحمه) خودداری کند؛ و آن کس که نیازمند است، به طور شایسته (و مطابق زحمتی که میکشد،) از آن بخورد. و هنگامی که اموالشان را به آنها بازمیگردانید، شاهد بگیرید! اگر چه خداوند برای محاسبه کافی است».
🔹از اين آيه به دست می آيد که نه تنها «کسب مهارت» #حل_مسئله از طريق قرار گرفتن در مسائل و ابتلائات و #آزمون ها مهم است، بلکه يکی از راه های #تربيت و پرورش #کودکان و ديگران قرار دادن آنان در مشکلات و مسائل است، تا بتوانند با #فکر و #عمل خويش، آن را #حل کرده و آمادگی برای مسئوليت فردی و اجتماعی مهمتری چون ازدواج و تشکيل خانواده را به دست آورند. #تشخيص مشکلات و #علل و #ارزيابی دقيق آن، زمانى شدنی است که شخص در آن قرار گيرد و با #تکرار و #تجربه، بر #دانش و کار خويش بيفزايد.
🔹البته شرايط به او می آموزد که در #زندگی_اجتماعی نيازمند #کمک_ديگران است و میآموزد که بايد درخواست کمک داشته باشد و براساس آيه ۲ سوره مائده و مانند آن عمل کند. همچنين #زندگی و مسائل به او می آموزد که گاه بايد مصالحه کند و مصالحه را راهی برای حل تعارض بداند. (انفال، آيه ۱) البته برای کسب #مهارتحلمسئله بايد از #تجربيات_ديگران استفاده کند، و در عصر حاضر بايد آشنايی با مراکزی برای حل مشکلات را در نظر داشته باشد. همچنين در #فرآيند_زندگی خواهد آموخت که برخی از راه حل هايی که به دست آورده مشترک است و برای ديگران نيز کاربرد دارد. #ادامه_دارد...
برگرفته از روزنامه كيهان، شماره ۲۱۲۰۴ به تاريخ، ص ۸ (معارف)
منبع؛ وبسایت پژوهه
#زندگی #مهارت_زندگی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
تبیین
⭕️چالش بر سر موضوع هستهای با دشمن
💠مقام معظم رهبری (مد ظله):
🔹 #چالش_هستهای ما الان بیست سال است [که هست]. چرا این چالش را #دشمنان ایجاد کردهاند؟ چرا اینقدر گیر می دهند؟ مگر در دنیا فقط ما داریم تلاش #هستهای می کنیم؟ البتّه آنها می گویند از [دسترسیِ ما به] #سلاح_هستهای می ترسند! #دروغ می گویند، می دانند که ما دنبال #سلاح_هستهای نیستیم.
🔹جامعهی اطّلاعاتی #آمریکا بارها تا حالا این را تصریح کرده که #ایران دنبال تسلیحات هستهای نیست. همین چند ماه پیش هم ـ در همین چهار پنج ماه اخیر ـ دو مورد اعتراف کردند گفتند هیچ نشانهای از حرکت #ایران به سمت ساخت #سلاح_هستهای دیده نمی شود؛ راست هم می گویند. البتّه [کار ما] از ترس آنها و به خاطر آنها نیست؛ #عقیدهی ما این است.
🔹#سلاح_هستهای برای #کشتاردستهجمعی به کار می رود، ما با کشتار دسته جمعی مخالفیم؛ #خلاف_دین است، #خلاف_اسلام است؛ چه #اتمی اش، چه #شیمیایی اش، چه انواع و اقسام دیگری که ممکن است. در جنگ های زمان #پیغمبر و #امیرالمؤمنین و صدر اسلام، سفارش می شد که مواظب باشید آب روی مردم بسته نشود؛ آن وقت، حرکت عمومی علیه عامّهی مردم بستنِ آب بود، دیگر [سلاح] شیمیایی و این حرفها نبود.
🔹ما روی مبنای #اسلامی مان نمی خواهیم طرف سلاح برویم؛ وَ الّا اگر این نبود و می خواستیم برویم، جلویش را نمی توانستند بگیرند، همچنان که جلوی #پیشرفتهای_هستهای ما را تا الان نتوانستند بگیرند و نخواهند توانست بگیرند. اگر می خواستیم #سلاح_هستهای درست کنیم، می کردیم، آنها هم می دانند این را. پس بهانهی سلاح هستهای دروغ است؛ [مسئله] این نیست، یک چیز دیگری مطرح است.
🔹آنها می دانند که حرکت در #صنعت_هستهای، در واقع، در حکم کلید برای پیشرفت های علمی در بخش های متعدّد کشور است؛ این را نمی خواهند؛ نمی خواهند ما در #مسائل_گوناگون، پیشرفت های چشمگیر و تشویق کننده داشته باشیم. هر پیشرفتی که #ملّت_ایران بکنند، فکر ملّت ایران، راه ملّت ایران، مردم سالاری ملّت ایران، روی ملّت های دیگر اثر می گذارد؛ اینها این را نمی خواهند، از این می ترسند؛ هدفشان جلوگیری از #پیشرفت کشور ما در یکی از مهمترین عرصه های علمی است که همین #عرصه_هستهای است.
بیانات مقام معظم رهبری ۱۴۰۲/۰۳/۲۱
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد