تبیین
⭕️شب قدر
💠آیت الله العظمی بهجت(ره):
🔹اما در شبهای ماه مبارک #رمضان شبی است که #مقدّرات_یکسال رقم میخورد؛ شبی که اعمال انسانها به #امام_عصر علیه السلام عرضه میشود و #روزیهای #مادی و #معنوی یک سال تقسیم میگردد؛ شبی برتر از هزار ماه. علمای بالله نیز شبهای ماه #رمضان و گاه شبهای سال را در انتظار این #شبعظیمالقدر به بیداری میگذرانند و به عبادتهایی باور نکردنی میپردازند.
🔹«مىشنيديم و باور نمىكرديم، لذا به يكى از معاصرين ما گفته بودند در زمان ما در يك شب، هفتاد نفر در قنوت نماز وتر #دعاى_ابوحمزه میخواندند. ايشان بلند شده بود و خود در يكى از شبهاى ماه #رمضان اِحصا (شمارش) كرده بود و ديده بود در حرم حضرت امير عليهالسلام و رواق و اطراف حرم، پنجاه نفر در قنوت وتر مشغول دعاى ابوحمزه هستند.
🔹بسيارى از بزرگان شبهاى ماه #رمضان را بيدار میماندند و نمىخوابيدند، هر چند نزد ما تقريباً واضح است كه #شببيستوسوم ماه #رمضان، #شب_قدر است. ولى اول ماه بايد قدرى دقت شود كه اول ماه دقيقاً تشخيص داده شود. مرحوم #آقاى_طباطبايى (علاّمه سيد محمدحسين طباطبايى ) هم همينطور بود و شبهاى ماه #رمضان بيدار بود و مىفرمود:
🔹«يك وقت در روز اينقدر خوابيده بوديم، كار به اينجا رسيد كه وقتى بيدار شديم، با استعجال وضويى براى ظهر و عصر گرفتيم و ظهرَيْن (نماز ظهر و عصر) را با وضو در آخر وقتش اداءً خوانديم!» در كربلا هم بودهاند كسانى كه #شبهاى_رمضان نمىخوابيدند، حتى از بعضىها نقل مىكردند كه گعده (جلسهى گفتوگو و شبنشينى) مىگرفتند و صحبت مىكردند تا خوابشان نبرد».
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️مطابق قواعد، مدت حيات بشريت بعد از ظهور امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) چه مقدار بايد باشد؟
🔹از آنجا كه #هدف خلقتانسان، رسيدن به #تكاملی است كه لايق آن است، و #عصر_ظهور زمينه مساعدى براى رشد انسان در جهت رسيدن به #كمال می باشد، لذا بشريت بعد از اجتماع #شرايط_تكامل در عصر ظهور، استحقاق درجه اى جديد و عالى به جهت تطبيق #عدل_كامل در روى زمين را پيدا مى كند؛
🔹لکن اين شرايط و قابليت ها هنگامى به بار مى نشيند و اثر مطلوب خود را مى گذارد كه بشر در #عصر_ظهور مدت كافى زندگى كند تا در سايه #حكومت عدل گستر الهى به نهايت #كمال_انسانى برسد، و بنابراين با عمرى كوتاه هرگز به طور طبيعى نمى تواند كمال خود را به بار بنشاند. دليل اين مطلب اين است كه:
🔹اولاً: هدف از #خلقت بشر تنها تحقق و تشكيل حكومت عالَم گير نيست تا با وجود آن ولو در برهه اى از زمان مقصود حاصل شده باشد؛ بلكه #هدف_مهم و اعلى از تشكيل اين نوع #حكومت، پياده شدن #عبوديت به معناى وسيع و گسترده آن در #تمامشؤوناتجامعه است كه اين به نوبه خود اقتضاء دارد كه بشر #عمرى_طولانى در #عصر_ظهور داشته باشد.
🔹ثانياً: بعيد به نظر مى رسد كه #زماننتيجهگيرى، كوتاه تر از زمان مقدمات آن باشد. مى دانيم كه چه زمان هاى طولانى بشر خود را آماده #روز_موعود كرده و به #انتظار آن به سر مى برد، مدت زمانى كه مى توان به درازاى عمر بشريت به حساب آورد و چه فداكارى ها كه براى تحقق اين هدف به كار رفته است، حال چگونه مى توان طى كردن اين همه مقدمات طولانى را به جهت رسيدن به مدتى كوتاه در نتيجه گيرى دانست؟
📕موعود شناسی و پاسخ به شبهات، رضوانی، علی اصغر، مسجد مقدس جمکران، چ هفتم، ص ۶۵۶
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#امام_زمان #امام_مهدی #قائم
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
⭕️حکومت جعلی رژیم صهیونیستی
🔹[دشمنان] یک #بذرِ_فاسدِ سلّولِ سرطانیای را در این منطقه به وجود آوردند به نام #رژیم_صهیونیستی که اینجا پایگاهِ غربِ #دشمنِ_اسلام باشد؛
🔹چون آن روز دولت وسیع عثمانی را متفرّق کردند، نابود کردند، به چندین کشور تقسیم کردند، یک پایگاهی هم باید اینجا می داشتند که بتوانند دائماً تصرّف کنند، نگذارند در این منطقه مقاصد عالی حاصل بشود؛
🔹این پایگاه همین #فلسطین_مظلوم بود که آوردند این #صهیونیست های #خبیث و #فاسد و #قاتل و بیرحم را اینجا مستقر کردند، یک #حکومت_جعلی تشکیل دادند، یک #ملّت_جعلی درست کردند برای این کار.
بیاناتمقاممعظمرهبری ۱۴۰۱/۰۷/۲۲
منبع؛ وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️آیا «دوزخیان» پس از مدتی به عذاب عادت می کنند؟
🔹گاه گفته شده است كه #دوزخيان بعد از ورود در آتش #دوزخ به اندازه مدتى را كه در دنيا در شرك گذراندند معذّب مى شوند؛ اما بعد از پايان اين مدّت، #عذابهاى_دوزخ براى آنها به صورت نعمت در مى آيد! چرا كه با طبيعت آنان هماهنگ مى شود، به گونه اى كه اگر آنها را وارد بهشت كنند ناراحت مى شوند! چرا كه با طبيعت آنان سازگار نيست!
🔹آنان از آتشِ دوزخ و نيشِ مارها و عقربها چنان لذّتى مى برند كه بهشتيان از سايه درختانِ بهشتی و حور و قصور و طوبى و كوثر متلذّذ مى شوند، در اين دنيا نيز مى بينيم اگر بلبل از بوى گل مست مى شود بعضى از حشراتِ كثيف از بوى گندِ زباله ها سرمست مى گردند»! [۱]
🔹اين پندار كه نقطه مقابل پندار سابق و كاملا متضادّ با آن نيز با هيچ يك از #آيات_خلود و #جاودانگى_عذاب سازگار نيست، مخصوصاً در بعضى از آنها تصريح شده است كه هر زمان #پوستهاىتنِآنها از ميان برود خداوند آنها را به پوست های نوينى تبديل مى كند تا #عذاب_الهى را بچشند! و اصولا تهديد به #خلود در آتش، تهديد به #عذابِ_دائم است و اگر مبدّل به نعمت جاودانى گردد تهديدآميز نيست.
🔹اين گونه تفسيرها درباره #خلود دليل بر اين است كه گويندگانش بررسى دقيق و حتى بررسى اجمالى روى آيات قرآن نداشته اند، و اگر #آيات_قرآن را با دقّت بخوانيم #تضادّ آنها با اين گونه سخنانِ زشت و زننده و بى مأخذ روشن مى شود.
🔹به علاوه بايد توجه داشت كه #عادت كردنِ انسان به #ناراحتى ها حدّ و مرزى دارد؛ پاره اى از ناراحتى ها ناراحتى هاى جزيى است كه انسان با گذشت زمان به آن خو مى گيرد؛ ولى مثلا هرگاه آبِ بدنِ انسان كم شود از تشنگى رنج مى برد و محال است كسى چنان عادت كند كه بدنِ او نياز به آب نداشته باشد و هرگز تشنه نشود.
پی نوشت:
[۱] اين سخن كه با كمى تلخيص در بالا آورديم در اسفار از «محی الدين عربى» در الفتوحات المكية، ابن عربى، محى الدين، دار صادر، بيروت، بی تا، ج ۲، ص ۶۴۷ نقل شده است (الحكمة المتعالية فى الاسفار العقلية الاربعة، صدر المتألهين، دار احياء التراث، بيروت، ۱۹۸۱م، چ ۳، ج ۹، ص ۳۴۹).
📕پيام قرآن، مكارم شيرازى، ناصر، دار الكتب الاسلامية، ۱۳۸۶ش، چ ۹، ج ۶، ص ۴۹۸
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#دوزخ #جهنم
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
تبیین
⭕️قدرتهای بزرگ منشا گرفتاریهای مسلمین
💠امام خمینی (رحمة الله علیه)
🔹گرفتاری های #مسلمین همه از این #قدرتهای_بزرگ و تزریق کردن آنها و تلقین کردن آنها به نوکرهای خودشان در منطقهها و تمام گرفتاریهایی که مسلمین دارند از دست اینهاست، و تا از دست اینها نجات پیدا نکنند #گرفتاریها رفع نمیشود. باید دید با چه حقی #آمریکا از آن طرف دنیا دستش را دراز میکند به این طرف دنیا و در #کشورهای_اسلامی دخالت میکند و میخواهد #مقدرات کشورهای اسلامی را او تعیین کند.
🔹این ننگ برای #مسلمین نیست که یک کشوری که #دشمن_خدا شمرده میشود، یعنی سرانش، یک دولتی که دشمن اسلام شمرده میشود و #دشمن_بشریت شمرده میشود، از آن طرف دنیا دستش را دراز کند با یک میلیارد جمعیت مسلم مقدرات کشورهای اسلامی را او تعیین کند؟ و نگویند تو چکارهای که در لبنان دخالت میکنی؟ تو چکارهای که در مصر دخالت میکنی؟ ما دست او را شکستیم و قطع کردیم و از #کشور خودمان #بیرونشان کردیم.
🔹#آمریکا میگوید که ما در منطقه #منافع داریم! چرا باید او در منطقه ما #منافع داشته باشد؟ چرا باید منافع مسلمین منافع #آمریکا باشد و او در منطقه منافع داشته باشد و یکی سوال نکند این را؟ یکی از کشورها سوال نکنند این را از #آمریکا، که شما چکاره هستید که آمدید میخواهید مقدرات این منطقه را درست کنید؟ شما چکارهاید؟ شما چرا آمدید؟ همه این مجالسی که به دست خود این #قدرتهای_فاسد ایجاد شده هم، ساکت نشستند، با اینکه #دخالت_دولتی در دولت دیگر این مسائل عمومی دنیاست که نباید بشود.
🔹لکن او به صراحت #دخالت میکند و دولتهای مرتجع بسیار کثیف هم با صراحت از او میخواهند که دخالت بکند. و این مجلسهای عمومی نمیگویند چرا دخالت میکنی؟ تو از آن ور دنیا چکارهای که آمدی اینجا مقدرات مردم را میخواهی دخالت کنی؛ #مقدرات_مسلمین را میخواهی دخالت کنی. و از او اسفناکتر قضیه #اسرائیل است که بوقهای #استعماری تا امروز هم #اسرائیل را دارند ترویج میکنند
بیانات حضرت امام ۶۱/۱۰/۱۲
منبع: سایت جامع امام خمینی (ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️ما به زمان ظهور امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) نزدیک شدهایم
🔹امروز وجود مقدّس #حضرت_حجّت ارواحنا فداه در میان انسانهای روی زمین، منبع #برکت، منبع #علم، منبع #درخشندگی، #زیبایی و #همه_خیرات است. برکات وجود او و #انوار_ساطعه از وجود او، امروز هم به بشر میرسد. امروز هم #انسانیت با همه ضعفها، گمراهیها و گرفتاری هایش از انوار تابناک این #خورشید_معنوی و الهی که بازمانده اهل بیت است، استفاده میکند.
🔹چشمهای ناقابل و تیره ما آن #چهرهی_ملکوتی را از نزدیک نمیبیند؛ اما او مثل خورشیدی درخشان است، با #دلها مرتبط و با #روحها و #باطنها متّصل است و برای انسانی که دارای معرفت باشد، موهبتی از این برتر نیست که احساس کند #ولى_خدا، امام بر حق، عبد صالح، بنده برگزیده در میان همه بندگان عالم و مخاطب به خطاب خلافت الهی در زمین، با او و در کنار اوست؛ او را میبیند و با او مرتبط است. آرزوی همه بشر، وجود چنین عنصر والایی است.
🔹عقدههای فروخورده انسانها در طول تاریخ، چشم به انتهای این افق دوخته است تا انسان والا و برگزیدهای از برگزیدگان خدا بیاید و تار و پود #ظلم و #ستم را - که #انسانهای_شریر در همه تاریخ تنیدهاند - از هم بدرد. امروز، هم #بشریت بیش از بسیاری از دورانهای تاریخ، دچار ظلم و جور است... ما به #زمان_ظهور #امام_زمان ارواحنا فداه، این محبوب حقیقی انسانها نزدیک شدهایم؛ زیرا معرفتها پیشرفت کرده است.
بیانات مقام معظم رهبری ۷۸/۰۹/۰۳
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️پيامبر اکرم صلی الله عليه و آله:
🔸«مَن وَلّى مِن أمرِ المُسلِمينَ شَيئا فَوَلّى رَجُلاً و هُوَ يَجِدُ مَن هُوَ أصلَحُ لِلمُسلِمينَ مِنهُ فَقَد خانَ اللهَ و رَسُولَهُ».
🔹كسى كه عهده دار يكى از امور #مسلمانان شود، و فردى را #سرپرست كارى كند، با اين كه مى تواند كسى را كه براى مسلمانان بهتر از او باشد بيابد، به خدا و رسولش #خيانت كرده است.
📕سنن بيهقى، ج ۱۰، ص ۱۱
#پیامبر_اکرم
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️حضرت مهدى (عجل الله تعالى فرجه الشریف) پس از ظهور با «اهل كتاب» چگونه رفتار خواهد كرد؟
🔹مطابق برخى از روايات، #حضرت_مهدى (عجل الله تعالى فرجه الشریف) پس از #ظهور بين #اهل_تورات به توراتشان و بين #اهل_انجيل به انجيلشان و بين #اهل_زبور به زبورشان حكم خواهد كرد. در اينجا دو سؤال مطرح می شود؛ سؤال اول اين است كه آيا پس از ظهور، #امام_زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) كسى از #اهل_كتاب باقی مي ماند؟ و سؤال دوم اين است كه مقصود از #حكم_كردن بين اهل كتاب به كتاب آسمانی شان چيست؟
💠در پاسخ به سؤال اول مى گوييم:
🔹همه انسانها در زمان حكومت #امام_مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) #مسلمان نمی شوند، و هستند كسانى از #اهل_كتاب كه معاند نبوده، و در صدد ستيز و جنگ و مقابله با حضرت و حكومت او برنمی آيند. اين گروه از #اهل_كتاب مى توانند در #ذمّه_اسلام و مسلمين قرار بگيرند و با اعطاى #جزيه به زندگى خود ادامه دهند.
💠اما در مورد سؤال دوم، دو احتمال وجود دارد:
1⃣مقصود، تطبيق اين كتب در آن قسمتى است كه فرمان به داخل شدن در #اسلام و ايمان به #رسول_اكرم (صلی الله عليه و آله) داده است؛ آن مواردی كه در نسخه هايى از #انجيل که در دست #حضرت_مهدى (عجل الله تعالى فرجه الشریف) يا #حضرت_عيسى (عليه السلام) می باشد، وجود دارد و همان موارد را برای #اتمام_حجت به اهل کتاب نشان مى دهند.
2⃣اينكه مقصود، آن است كه حضرت، #احكام اين كتب را بر معتقدان به آنها كه اسلام نياورده اند، ولى تحت #ذمّه_اسلامند به اجرا خواهد گذاشت.
📕موعود شناسی و پاسخ به شبهات، رضوانی، علی اصغر، مسجد مقدس جمکران، قم، ۱۳۹۰ش، چ هفتم، ص ۶۴۰
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#امام_زمان #امام_مهدی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️آنچه شنیدهاید عمل کردهاید؟!
🔹آقایانی که طالب #مواعظ هستند، از ایشان سؤال میشود: آیا به #مواعظی که تا حال شنیدهاید، #عمل کردهاید، یا نه؟ آیا میدانید که: «هر که #عمل کرد به #معلوماتِ خودش، خداوند #مجهولات او را معلوم میفرماید»؟
🔹آیا اگر #عمل به معلومات ـ اختیاراً ـ ننماید، شایسته است توقعِ زیادتی #معلومات؟ آیا باید دعوتِ به حق، از طریق لسان باشد؟ آیا نفرموده: «با اعمالِ خودتان، دعوت به حق بنمایید»؟ آیا طریق تعلیم را باید یاد بدهیم، یا آنکه یاد بگیریم؟
🔹آیا جواب این سئوالها از #قرآن_کریم: «وَالَّذِينَ جاهَدُوا فِينا لَنَهْدِيَنَّهُمْ سُبُلَنا» [۱] (و آنها که در راه ما (با خلوص نیّت) جهاد کنند، قطعاً به راههای خود، #هدایتشان خواهیم کرد). و اینکه #امام_صادق (عليه السلام) فرمودند: «مَن عَمِلَ بِما يَعلَمُ عَلَّمَهُ اللهُ ما لا يَعلَمُ» [۲] (هر كه به آنچه مىداند #عمل كند، خداوند به او آن #بياموزد كه نمى داند).
🔹و نیز فرمودند: «مَنْ عَمِلَ بِمَا عَلِمَ كُفِيَ مَا لَمْ يَعْلَمْ» [۳] (کسی که به دانسته خود عمل کند، بس است او را از آنچه که نمیداند)؛ [روشن نمیشود؟]. خداوند توفیق مرحمت فرماید که آنچه را میدانیم، زیر پا نگذاریم و در آنچه نمیدانیم، توقف و احتیاط نماییم تا معلوم شود. نباشیم از آنها که گفتهاند: پی مصلحت مجلس آراستند - نشستند و گفتند و برخاستند.
پی نوشتها؛
[۱] قرآن کریم، سوره عنکبوت، آيه ۶۹
[۲] أعلام الدين، ۳۰۱
[۳] ثوابالاعمال، ص۱۳۴
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️فلسفه تكرار بعضی از مطالب در «قرآن مجيد» چيست؟
🔹يكی از ويژگى هاى #قرآن_مجيد اين است كه برخی از مطالب آن بارها #تکرار شده است. مانند #اصحاب_الايكة كه چند بار در «قرآن» مطرح شده است؛ اما چرا «اصحاب الايكة» در «قرآن» تكرار شده، و در چهار سوره مختلف مطرح گرديده است؟ چرا تاريخ برخى از پيامبران مانند حضرات #ابراهيم، #موسى، #نوح و #عيسى (عليهم السلام) در آيات مختلف #قرآن_مجيد تكرار شده است؟ فلسفه اين تكرار چيست؟
🔹جواب: علما و مفسّران به اين سؤال دو جواب داده اند: جواب اوّل اينكه: «#تاريخ_انبياء درس هاى عبرت انگيزِ متعدّد و فراوانى دارد» و «قرآن مجيد» از زاويه هاى مختلف به آن نگريسته و ما را به آن درس ها رهنمون مى شود. به عنوان مثال، گاه از اين زاويه به داستان #حضرت_موسى (عليه السلام) نگاه مى شود كه چگونه آن حضرت در دامان #فرعون پرورش يافت؛ در حالى كه او براى نابودى موسى (عليه السلام) تمام فرزندان پسر بنى اسرائيل را به قتل مى رساند و تنها دختران را زنده نگه مى داشت.
🔹آرى! اگر خداوند اراده كند عليرغم قصد فرعون، قاتل او را در دامان خودش پرورش مى دهد؛ و گاه از اين زاويه به داستان آن حضرت نگاه مى شود كه با جسارت، #شجاعت، با دستى خالى و بدون سپاه و لشكر در مقابل #فرعونى كه ادعاى خدايى مى كرد و همه چيز در اختيار داشت، قد علم كرد و شجاعانه دعوتش را ابلاغ نمود؛
🔹و گاه از اين زاويه به داستان آن حضرت نگاه مى شود كه با تكيه بر لطف و #عنايت_الهى جادوى تمام ساحران مصر را باطل كرد و آنها را وادار به تسليم نمود. بنابراين #داستان_انبياء، درس هاى مختلفى دارد و #قرآن_مجيد از زواياى مختلفی به آن پرداخته است، و در حقيقت اين امر، تكرارى نيست؛ گرچه در ظاهر تكرار شده است.
🔹جواب دوم اينكه: #فصاحت و #بلاغت اقتضاء مى كند كه #مطالبِ_مهم تكرار گردد. اينكه در سوره «الرحمن» آيه شريفه «فَبِأَىِّ آلَاءِ رَبِّكُمَا تُكَذِّبَانِ» تكرار شده، بدان جهت است كه خداوند متعال در اين سوره، نعمت هاى مختلف مادّى و معنوى را بيان كرده و پس از ذكر هر نعمتى از انسان سؤال مى كند كه كدام نعمت از نعمت هاى الهى را مى تواند انكار كند؟ نتيجه اينكه #فلسفه_تكرار، يا پرداختن به يك موضوع از زواياى مختلف است، يا اهميّت آن موضوع، سبب تكرار شده است.
📕داستان ياران، مكارم شيرازى، ناصر، مدرسه امام على بن ابى طالب (ع)، چ اول، ص ۲۵۴
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#قرآن
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
⭕️مسئلهی غزه، خیلی قضیّهی مهمّی است
🔹مسئلهی #غزّه جزو مسائلی است که نباید اجازه داده بشود که این مسئله از اولویّت افکار عمومی مردم دنیا کنار برود. قضیّه #خیلیقضیّهیمهمّی است! #جنایتی که در #غزّه دارد انجام میگیرد ـ تا آنجایی که ما در تاریخ دورههای اواخر سراغ داریم؛ حالا آن گذشتههای دور را درست نمیدانم ـ #بیسابقه است؛
🔹اینجور #جنایت کردن، اینجور #کشتاردستهجمعی، #نسلکشی، حملهی به #زنان، حملهی به #کودکان، حملهی به #بیماران، حملهی به #بیمارستانها، این فجایعی که در بیمارستانها صورت گرفته، اصلاً چیزهای عجیبی است.
🔹جوری شده است که پرورشیافتگان در فرهنگ غربی، در #اروپا و در خود کشور #آمریکا هم میآیند با فریاد #اعتراض میکنند؛ در حالی که خیلی از خبرها هم بخوبی به آنها نمیرسد، امّا همان مقداری که اطّلاع دارند اعتراض میکنند. #جنایت اینقدر شدید است. خب، این قضیّه از این جنبه خیلی مهم است.
بیاناتمقاممعظمرهبری ۱۴۰۳/۰۱/۱۵
منبع؛ وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️طبق احادیث نبوی بهترین اشخاص از نظر انجام اعمال چه کسانی اند؟
🔹روايتى از #پيامبر_اكرم (صلى الله عليه و آله) درباره اين آيه #قرآن: «اَحْسَنُ عَمَلاً» [۱] است كه نقل می كنیم تا ببينيم #عمل_بهتر چه عملى است؟ آيا عمل بيشتر و متنوع تر يا نه؟ مسلماً جواب منفى است؛ زيرا #معلم_بشريت و آورنده شرع مقدس كه خود ما را ترغيب به انجام اعمال نيك و شايسته فرموده، چنين نظری ندارد.
🔹«قَالَ اَبُو قُتَادَةُ سَأَلتُ النَّبِىّ (صلى الله عليه وآله) عَن قُولِهِ تَعَالَى: «اَيُّكُم اَحْسَنُ عَمَلاً» مَا عُنِىَ بِهِ؟ فَقَالَ: يَقُولُ: أَيُّكُمْ اَحْسَنُ عَقْلاً ثُمّ قَالَ اَتَمُّكُم عَقْلاً وَ اَشَدُّكُم لِله خَوفاً وَ اَحْسَنُكُم فِيمَا اَمَرَ اللهُ بِهِ وَ نَهَى عَنهُ نَظَراً وَ اِن كَانَ اَقَلَّكُم تَطَوُّعاً»؛ [۲]
🔹[ترجمه روایت:] (ابو قتاده مى گويد از #پيامبر (صلى الله عليه و آله) درباره قول خداوند متعال: «أَيكُمْ اَحسَنُ عَمَلاً» سؤال كردم كه مراد از اين كلام كه [كدام يك از حيث عمل بهتريد] چيست؟ حضرت فرمودند: هر كدام كه از حيث #عقل بهتريد و بهتر عقل خود را به كار مى اندازيد و #تفكر مى كنيد. سپس فرمودند: بهترين شما از حيث #عمل، كامل ترين شما از حيث #عقل و #خائفترين شما است از جهت #شدت_ترس و #نيكوترين شما است از حيث نظر در آنچه #خداوند به آن #امر و از آن #نهى كرده).
🔹که يا مراد اين است كه دقت و فكرى كند تا از #فلسفه_احكام مطلع شود و كوركورانه [خدا را] عبادت نكند، و يا اين كه دقت مى كند تا به #اوامر و #نواهى خداوند به نحو #احسن، جامه عمل بپوشاند، و در جايگاهى باشد كه مرضىّ #رضاى_خداوند است اگرچه از حيث عمل، عمل كمترى داشته باشد.
🔹از اين حديث استفاده مى شود كه اگر انسان در يك #ماه_رمضان فقط يك آيه بخواند و پيرامونش #تفكر كند، بهتر است تا ۳۰ جزء #قرآن را بدون تفكر، تلاوت كند. همچنین اين روايت تائيد مى كند مضمون روايتى را كه مى گويد: «تَفَكُّرُ سَاعَةٍ خَيْرٌ مِنْ عِبَادَةِ سَبْعِينَ سَنَةً»؛ (يك ساعت عالم بودن بهتر از ۷۰ سال عابد بودن است).
پی نوشتها؛
[۱] سوره ملك، آيه ۲
[۲] مجمع البيان فى تفسير القرآن، طبرسى، انتشارات ناصر خسرو، تهران، ۱۳۷۲ش، چ۳، ج۱۰، ص۴۸۴، المعنى (ذيل آيه ۲، سوره ملك)
📕اخلاق اسلامى در نهج البلاغه، مكارم شيرازى، ناصر، تهيه و تنظيم: اكبر خادم الذاكرين، نسل جوان، قم، ۱۳۸۵ش، چ۱، ج۱، ص۵۴
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
⭕️کسانی که میخواهند تفرقه ایجاد کنند، خدا هدایتشان کند
🔹من امیدوارم که خدای تبارک و تعالی به همه #ملتما #سلامت و #سعادت عنایت کند، و دوستان ما را به خود بیاورد، و کسانی که میخواهند #تفرقه ایجاد کنند، ان شاء الله، خدا هدایتشان کند و خدای تبارک و تعالی شرّ اشرار را از سر این کشور کوتاه کند.
بیانات حضرت امام ۶۵/۰۸/۲۹
منبع: وبسایت روح الله (ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد