بسته رصد فضای مجازی- شماره 5.pdf
16.68M
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#فضای_مجازی
✅ بسته رصد فضای مجازی در هفته اخیر
🔶 «امروز دشمنِ ما از همهی اطراف مشغول تهاجم است؛
از لحاظ فضای مجازی، دارند برنامهریزی میکنند برای اینکه از این طریق به کشور ضربه بزنند.
مسئولین کشور و آحاد توانا و آحاد مردم باید در مقابلهی با این دشمن هر کاری که میتوانند [انجام دهند]. در هر بخشی، در هر رشتهای که میتوانند، بایستی خودشان را آماده کنند، وارد میدان باشند. احساس مسئولیّت کنند.
از لحاظ فضای مجازی آرایش جنگی گرفته؛ در مقابل این دشمنی که آرایش جنگی در مقابل ملّت ایران گرفته، ملّت ایران بایستی آرایش مناسب بگیرد، باید خودش را آماده کند در همهی بخشهای مختلف.»
بیانات در دیدار معلمان و فرهنگیان ۹۸/۰۲/۱۱
🔶 توییتر در ۱۱ الی ۱۷ تیر ۱۴۰۰
🔸 وجود گروههای فعال و تأثیرگذار در بخشهای مختلف فضای مجازی و بخصوص شبکههای اجتماعی و نحوه فعالیت و تنوع آن به گونهای است که بدون داشتن رصد مناسب، امکان شناخت و در جریان بودن مسائل یا به اصطلاح ترندشناسی فضای مجازی کاری دشوار است.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#تحریم
✅ اجرای ۹۵ درصدی FATF چه دستاوردی داشت؟!
🔶 روزنامه شرق در مطلبی نوشت:
«"وقتی FATF را اجرا نمیکنیم، یعنی نمیتوانیم با بانکها مرتبط باشیم"؛
این بخشی از سخنان حسن روحانی بود که از بلاتکلیفی لوایح FATF گلهمند بود. دو لایحه از لوایح چهارگانه FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام ماههاست در انتظار بررسی و تعیین تکلیف هستند. این در حالی است که یکی از لوایح، تصویب مجلس و شورای نگهبان را دارد و فقط لایحه CFT به تأیید شورای نگهبان نرسیده بود که انتظار میرفت در مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین تکلیف شود اما یکباره لایحه پالرمو که مراحل قانونی خود را طی کرده و باید توسط دولت ابلاغ میشد نیز سر از مجمع تشخیص مصلحت نظام درآورد و اصولگرایان مخالف پیوستن ایران به FATF با کمک مجلس یازدهم که همه اصولگرا هستند، تلاش خود را در مجمع به کار بستند تا این لوایح به سرانجام نرسند».
🔶 نکته و نظر:
🔸 دولت روحانی از ۴۱ دستور FATF به ۳۹ دستور کاملا عمل کرده است. دو مورد باقیمانده، پالرمو و سی اف تی است. نکته قابل توجه اینجاست که سازمان FATF اعلام کرده که با اجرای این دو مورد هم انتظارات از ایران پایان نمییابد و تازه وارد گامهای بعدی، خارج از «اکشن پلان» این سازمان میشویم.
🔸 پیش از این کره شمالی هم به سی اف تی پیوست و هم به پالرمو، اما FATF اعلام کرد که باید در مراحل بعد وارد حوزه موشکی شویم.
🔸 کارشناسان معتقدند که اگر ایران پیوستن به پالرمو و سی اف تی را هم تأیید کند، FATF در گام بعدی سراغ حوزه موشکی خواهد رفت. اگر ایران اصلاحات حوزه موشکی را هم بپذیرد، FATF به حوزه حقوق بشر ورود میکند، حتی اگر ایران اصلاحات حوزه حقوق بشر را هم بپذیرد، FATF در گام بعد سراغ قانون اساسی ایران خواهد رفت و...این داستان سرِ دراز دارد و بهانههای FATF هیچگاه تمام نمیشود.
🔸 مسئله اصلی در تبادلات بانکی ایران، تحریمهای آمریکاست و این تبادلات هیچ ارتباطی به FATF ندارد. اتفاقا FATF اهرمی برای وزارت خزانه داری آمریکا در هوشمندسازی تحریم است.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#دولت_اسلامی
✅ تکمیل حلقه هم-آهنگی
🔶 با شروع به کار رئیس جدید قوه قضاییه، حلقه هم-آهنگی قوا کامل شد، البته باید تا شروع به کار رئیس جمهور منتخب صبر کرد، اما دورنمای کار کاملاً روشن و امید به حل مشکلات جامعه بیشتر از هر زمانی شده است.
🔸 اکنون باید مراقب ناله های شوم تفرقه افکنان بود که قطعاً ظاهری موجه و ادبیاتی به ظاهر انقلابی خواهند داشت و باید این فرمان امام راحل را میزان سنجش گفتار و کردار مسئولان جدید قرار دهیم و آن را از آنها مطالبه کنیم که فرمود:
«بین خودتان برادر باشید، حفظ کنید این برادری را، با حفظ برادری شما به اینجا رسیدید و با حفظ برادری باید جلو بروید. اگر خدای نخواسته خللی حاصل بشود در این برادری ... شکست همراه اوست.»
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر قاسم حبیب زاده؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#جریان_های_سیاسی
✅ جریان همیشه طلبکار
🔶 در ۸ سال گذشته ناکارآمدی دولت برآمده از تفکر اصلاحات در فکر و عمل، فشار زیادی بر مردم وارد کرد و این موضوع باعث شد تا در دو انتخابات گذشته شکست سنگینی از رقیب سنتی خود بخورند. متأسفانه با این ناکارآمدی ۸ ساله در فکر و عمل؛ برخی از سیاسیون اصلاحطلب هنوز به فهم درست هدایت نشدهاند!
🔶 گزارههای خبری:
🔸 عبدالرضا فرجیراد، فعال سیاسی اصلاحطلب در گفتوگو با اعتماد آنلاین میگوید: «اگر ما نتوانیم مسئله برجام را حل کنیم، گرفتاریها بیشتر هم خواهد شد؛ درنتیجه هرروز که بگذرد با مشکلات کارگری، کارمندی، معیشتی و... بیشتری روبهرو خواهیم شد. میتوانیم نتیجهگیری کنیم که در قدم اول باید کاری کنیم تا دیپلماسیای که در وین به کار میبریم، جواب بدهد».
🔸 ناصر قوامی نیز اظهار میدارد: «الآن مطالبه ما اصلاحطلبان باید اصلاح قانون اساسی و پیش از آن، اصلاح نحوه اصلاح قانون اساسی باشد. ما اصلاحطلب هستیم و مطالبه داریم؛ اما فرمان انجام اصلاح را کسانی میتوانند صادر کنند که قدرت دارند. مثلاً اگر قذافی ۱۰ سال زودتر اصلاحات میکرد، شاید الآن بود یا حسنی مبارک در مصر اگر اصلاحات کرده بود، شاید الآن پسرش حکومت میکرد!»
🔶 نکات تحلیلی:
1⃣ قرار گرفتن در جایگاه مطالبه گر بهجای پاسخگوی عملکرد بودن، همواره سیاست فرار به جلوی اصلاحطلبان در دوران تصدی قدرت بوده است!
2⃣ برخی از سیاسیون اصلاحطلب صرفاً یک ایده را در سر میپرورانند و فکر میکنند تنها راه پیشرفت کشور همصدا شدن با غرب است.
برای مثال در این روزها که جوانان کشورمان در حال تولید واکسنهای ایرانی برای بیماری کووید ۱۹ هستند و برخی از این واکسنها به مرحله تزریق انسانی رسیده است، دکتر صادق زیباکلام بهجای آنکه در تماس با متخصصان امر، از روند ساخت واکسن ایرانی علم پیدا کند، میگوید: «کشوری که نتوانسته یک دوچرخه بچگانه تولید و صادر کنه، چطوری واکسن کرونا تولید کنه و صادر هم بکنه؟».
البته این ادبیات بیشتر نشان از خودباختگی برخی از روشنفکرنمایان دارد که توانمندیهای داخلی را نمیبینند و چشم امید به دست بیگانه دارند.
3⃣ اما سؤال مهمی که باید از حامیان این تفکر پرسید این است که آنها چهار سال صبر کردند، جوبایدن در آمریکا به قدرت برسد، تا با او مذاکره کنند. هنوز که دولت بایدن نیز نه شروط ایران را برای بازگشت به برجام پذیرفته و نه تعهدی برای عدم خروج مجدد از آن داده است. بااینحال، اگر بایدن به برجام برگشت، اگر چهار سال آینده ترامپ قمارباز در آمریکا به قدرت رسید، ایده غربگرایان داخلی برای کشورداری چه خواهد بود؟ این بار تورم چند صد درصدی بر کشور تحمیل خواهد شد؟! و چه کسی دوباره مقصر خروج احتمالی ترامپ از برجام معرفی خواهد شد؟
🔸 #به_قلم_اساتید: فرهاد کوچک زاده؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#مالیات
✅ چرا مالیات بر عایدی سرمایه؟!
🔶 طرح مالیات بر عایدی سرمایه که کلیات آن در ۵ خرداد سال جاری در مجلس به تصویب رسید، در حال طی کردن مراحل نهایی خود است ولیکن برخی نگرانیها که غالباً به دلیل ناآشنایی با این طرح است، در جامعه به وجود آمده است.
🔶 در رابطه با این طرح توجه به چند نکته ضروری است:
1⃣ مالیات بر عایدی سرمایه انحصاراً شامل مسکن، خودرو، طلا و ارز میشود و به سایر کالاها تعلق نمیگیرد. در مورد داراییهای مذکور نیز میزان مصرف هر فرد مشمول مالیات بر عایدی نمیشود؛ یعنی براساس این قانون، دارا بودن یک عدد مسکن، یک عدد خودرو، تا ۱۰۰ گرم طلا و تا دو هزار یورو یا معادل آن از ارزهای دیگر، برای هر فرد بالای ۱۸ سال شامل مالیات بر عایدی سرمایه نمیشود. بدین ترتیب تقریباً ۸۰ درصد مردم هرگز مشمول این نوع مالیات نمیشوند. این نوع مالیات در بیش از ۱۸۰ کشور دنیا اخذ میشود.
2⃣ افرادی که شغلشان در بازار، خرید و فروش است؛ مانند بنگاهداران مسکن و خودرو و یا طلافروشان، از این مالیات معاف هستند. ارث و موارد مشابه نیز از این مالیات معاف است.
3⃣ نوع مالیاتی براساس هدفی اخذ میشود. مالیات بر عایدی سرمایه نه باهدف کسب درآمد دولت، بلکه باهدف جلوگیری از سوداگری و دلالبازی صورت میگیرد.
4⃣ مالیات بر عایدی سرمایه از تلاطم سرمایه جلوگیری میکند و تأثیر مثبتی بر تورم دارد. بهعنوانمثال، زمانی که فردی یک خودروی اضافه بر نیاز خود را خریداری میکند و در کمتر از یک سال قصد فروش آن را دارد، علاوه بر مالیاتهای جاری، باید ۴۰ درصد از تفاوت قیمت خرید و فروش خودرو را بهعنوان مالیات بر عایدی بپردازد. کاهش شدید سود دلالی در این بازار باعث میشود که میزان معاملات دلالی خودرو کاهش یابد و قیمت خودرو به قیمت واقعی برای مصرفکننده نزدیک شود. این موضوع در بازار مسکن تأثیرات بیشتری خواهد گذاشت.
5⃣ بیشتر نگرانی مردم از دو موضوع ناشی میشود:
اول اینکه نسبت به این موضوع شناخت کافی ندارند و تصور میکنند که دولت از همه معاملات آنها مالیات خواهد گرفت.
دوم اینکه نسبت به اجرای درست آن تردید دارند.
🔶 نکته راهبردی
🔸 مالیات بر عایدی سرمایه یک گام به سمت اصلاح فرآیندهای اقتصادی جامعه است و منافع آن به طور غیرمستقیم به همه مردم میرسد؛ مزایایی مانند کاهش تورم، کاهش شکاف طبقاتی در جامعه، رشد بازارهای موازی بهویژه بورس و ثبات اقتصادی در جامعه.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی کارگر؛ تحلیلگر
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#استقلال_و_آزادی
#تحلیل_کننده
#قطعی_برق
✅ قطعی برق نتیجه نسخه پیچی تاجزاده و دوستان
🔶 جریان اصلاح طلب به عنوان بانی اصلی وضع موجود در کشور از طریق رسانههای متعددی که در اختیار دارد، همواره سعی کرده تا در موضوعات مختلف با پاک کردن صورت مسئله، ردپای خود در ایجاد وضع موجود را از بین ببرد.
🔸 برخلاف ادعای اصلاح طلبان، قطعی برق به دلیل تحریمها نیست، بلکه علت اصلی در سوءمدیریت دولت و دیدگاه غیرکارشناسی و تأمل برانگیز دولت آقای روحانی درباره صنعت هستهای است.
🔸 بیبرقیهایی که امروز دامن مردم ایران را گرفته است، زندهکننده همین مرثیه بزرگ در اذهان عمومی است. مرثیهای به نام «مخالفت با انرژی هستهای» و محرومسازی کشور از صنعتی پیشرو که نهتنها میتوانست روشنایی چراغ خانههای ایرانی را تا همیشه تضمین کند، بلکه میتوانست موتور محرکه بسیاری از صنایع دیگر شده و رشد اقتصادی چشمگیری را برای کشور به ارمغان بیاورد.
🔸 در سالهای گذشته امثال زیباکلام و شیرزاد و تاجزاده و حجاریان و...با هجمه به صنعت هستهای این تکنولوژی برتر را هزینه ساز و بی فایده قلمداد کردند.
🔸 رهبر معظم انقلاب- ۱۳ دی ۸۶- حدود ۱۲ سال قبل در دیدار دانشجویان دانشگاههای استان یزد فرمودند: «در داخل کشور خودمان جنجال راه انداختند که آقا انرژی هستهای هزینهی بدون سود است؛ چرا دارید این کار را میکنید؟...اول گفتند نمیشود، نمیتوانیم؛ بعد که دیدند توانستیم، گفتند آقا این هزینهای است که سود ندارد، فایدهای ندارد».
ایشان در ادامه تأکید کردند: «چطور فایدهای ندارد؟ ما برای بیست سال دیگر حداقل بایستی بیست هزار مگاوات برق از انرژی هستهای به دست بیاوریم. برآوردی که برای مصرف انرژی در کشور و تولید برقِ مورد نیاز کردهاند، حداقل بیست هزار مگاوات باید از طریق انرژی هستهای باشد؛ والّا ما باید برق را از دیگران گدائی کنیم؛ یا اگر نتوانستیم گدائی کنیم، یا ننگمان آمد، یا به ما ندادند، از خیر چیزهائی که با نیروی برق میچرخد، باید بگذریم؛ از کارخانه، از تولید، از بسیاری از ابزارهای پیشرفت. خب، ما کِی شروع کنیم تا بتوانیم بیست هزار مگاوات را بیست سال دیگر به دست بیاوریم؟ الان اگر دیر هم نشده باشد، قطعاً زود نیست».
🔸 همان جریانی که دیروز ساخت پالایشگاه را بی فایده و واردات بنزین را امری اجتناب ناپذیر قلمداد میکرد، حالا مدعی است که قطعی برق به دلیل تحریمهاست.
🔸 دیروز جوانان نخبه، انقلابی و مؤمن در اقدامی جهادی با ساخت پالایشگاه ستاره خلیج فارس، ایران را در تولید بنزین خودکفا کرده و امروز هم همان جوانان عزیز میتوانند معضل قطعی برق را رفع کنند. شرط تحقق این مسئله آن است که طرفداران «تز آبگوشت بزباش» و مدافعان شعار «ما نمیتوانیم» زمام امور را به مدیرت جهادی بدهند تا مردم طعم شیرین خدمت را بچشند.
🔸 لازم به ذکر است که برای نمونه اکنون فرانسه ۷۵ درصد تأمین برق خود را از طریق صنعت هستهای تأمین میکند.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#دولت_سیزدهم
✅ اولویتهای رئیس جمهور منتخب
🔶 كمتر از يک ماه دیگر حجت الاسلام سيد ابراهيم رئیسی رسما قوه مجريه را تحويل و كار خود را آغاز خواهد كرد.
🔶 با آرزوى موفقيت و خدمت صادقانه از سوى ايشان و دولت آينده از سر خيرخواهى مواردى را به عنوان اولویتهای كارى تقديم مینمایم:
1️⃣ تمركز بر انتخاب كابينه اولويت اول است. تيم كارى كه بايد پاكدستى، انقلابى بودن، كارآمدى، تجربه و دانش لازم را به همراه روحيه جهادى داشته باشند مهم ترين معيارهاى گزينش تيم كارى است. در اين انتخاب، سهم خواهى و نگرش جناحى، تندروى و راديكاليسيم نبايد جايي داشته باشد.
2️⃣ تحويل صورت وضعيت موجود كشور از دولت فعلى همراه با مستندات و اسناد روشن اولويت بعدى است. فرصت اين كار هم محدود است و وقت رئیس جمهور منتخب هم بس محدودتر. تيم موقتى از سوى جناب رئیسی مأموریت يابند اين كار را انجام دهند.
3️⃣ زمان بندى برنامهها و اولویتهای نيمه دوم سال ۱۴۰۰ به دور از شتابزدگى و مشخص كردن "قولها و وعدههای انتخاباتى" كه براى آغاز بكار دولت و تعهد اجراى آن در ۱۰۰ روز نخست داده شده است از اين جمله است.
4️⃣ مسأله برجام و رفع تحریمها، گسترش واكسيناسيون كرونا، رونق كسب و كارها، برنامه و بودجه سال آينده، در زمره اولویتهای مهم دولت است كه بايد مورد توجه قرار گيرد.
🔸 كشور شرايط سخت و دشوارى دارد. دوران انتخابات پايان يافته است، مديريت و اداره كشور با يک جناح يا يك تيم محدود جواب نمیدهد.
بايد همه به كمک رئیس جمهور و دولت آينده بشتابيم و شايستگان و كارآمدترينها فارغ از جناح سياسى گردهم آيند. انتظارى كه از جناب رئیسی وجود دارد.
🔶 در خاتمه دو ملاحظه را ضرورى میدانم:
1⃣ پرهيز از وعدههای جديد و مديريت مطالبات به گونهای كه ظرفيت و منابع كشور توانايی جوابگويی داشته باشد.
2⃣ دوران گذار از دولت فعلى به دولت آينده را بايد با آرامش و امنيت لازم و صدالبته توجه بايسته به مسائل فورى كشور چون قطع برق و... و يا چالشهای سياست خارجى و كشورهاى همسايه رصد و مراقبت كرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر علی دارابی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#جریان_های_سیاسی
✅ دو لبه یک قیچی؛ نفوذیها و سهم خواهان
🔶 یکی از ویژگیهای جریان سیاسی و رسانههای حامی دولت فعلی رنگ عوض کردن و تغییر سریع رویکرد از مدافع وضع موجود به منتقد وضع موجود است.
🔸 این جماعت زبان و قلمهای خود را در کاسههای زهر خواباندهاند تا بلافاصله بعد از شروع به کار دولت منتخب، آنها را به کار انداخته و اجازه چشیدن حلاوت خدمت صادقانه دولت انقلابی به مردم را ندهند.
🔶 در این مسیر سه طیف کمک کار آنها خواهند بود:
1⃣ نفوذیهایی که بوی قدرت را خوب استشمام میکنند.
2⃣ سهم خواهانی که به جز منافع خود به چیز دیگری فکر نمیکنند.
3⃣ مطالبات انباشتهای که در سالیان اخیر محقق نشدهاند.
🔸 در این وضعیت قشر نخبگان جامعه برای کمک به دولت انقلابی وظایفی دارد که از جمله آنها شناسایی و مقابله هوشمندانه با نفوذیها، هشدار و طرد سهم خواهان و اقناسازی افکار عمومی نسبت به تنظیم سطح مطالبات خود با واقعیتهای جامعه است.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#دولت_سیزدهم
✅ برخی موانع، در مسیرِ دولت انقلابی
🔶 دولت سیزدهم، به ریاست آیتالله دکتر رئیسی، با یک سری چالشهای جدی در زمینههای مختلف، مواجه است که خاستگاهِ آنها، دولتِ غربگرای قبلی است نظیر:
1️⃣ مشکلات اقتصادی (خزانه خالی، بدهکاری دولت و کسری بودجه بالا و...)
2️⃣ روشن شدن جرقۀ ناآرامی مدنی به بهانه قطعی آب و برق و سایر مشکلات
3️⃣ حراج معادن و شرکتهای دولتی توسط آقای روحانی (دولت تدبیر!)
4️⃣ معاهداتِ دست و پاگیر بینالمللی که توسط دولت روحانی امضا شده در حوزههای محیط زیست، و...
5️⃣ کارشکنی جدی مخالفان: جریان غیرانقلابی (غرب گدایان، منحرفین، منافقین و...) با جدیت در تلاشاند که لای چرخ دولتِ مردمی، موانعی در حوزههای متعددِ سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و... قرار داده از سرعت آن بکاهند.
این در حالی است که انقلابیون - در کنار انتقاد سازنده - عصای دستِ دولتِ غربگرای روحانی بودند، نهادهای مردمی، نیروهای مسلح و بسیج، در بخشهای مختلف دستِ روحانی را گرفتند تا زمین نخورد.
پروژههای مهم عمرانی- صنعتی و... توسط جریان انقلابی مثل قرارگاه خاتمالانبیاء آماده میشد و آقای روحانی فقط«علی برکت الله» میگفت و افتتاح میکرد و بنام خود ثبت مینمود.
6️⃣ و...
🔸 بنابراین لازم است روشنگری گردد تا در مدت کوتاه، مردم از دولت سیزدهم، انتظارِ معجزه، نداشته باشند.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی اکبر صیدی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه
✅ انتقال نظامیان آمریکا از قطر به اردن با چه هدفی؟
🔶 منابع خبری رسمی آمریکا از تخلیه پایگاه السیلیه قطر و انتقال نیروها و تجهیزات آن به اردن خبر میدهند .
🔸️ این اتفاق که در رسانههای ایران بازتاب زیادی نیافته به باور راقم این سطور بسیار با اهمیت است و در راستای تغییر اولویتهای آمریکا در روابط خارجی خود ارزیابی میشود .
🔸️در خصوص مکانی که اخیرا تخلیه شده باید گفت این مرکز مهم نظامی، بزرگترین پایگاه آمریکا در سطح جهان بود که در جنوب غرب دوحه قرار داشت و از لحاظ زیرساخت و تجهیزات میتوانست پذیرای استراحت ۲۰۰ هزار نظامی باشد و یک سر پل مهم برای حمله به کشورهای دیگر بود و در همین زمینه در تهاجم نظامی به افغانستان و عراق از آن بهره برداری شد.
🔸️ تغییر مکان نیروهای سنتکام همزمان با تخلیه آمریکا از افغانستان اتفاق میافتد که حاکی از جدی بودن ایالات متحده برای تمرکز بر شرق آسیاست و در همین راستا نسبت به تعهداتش برای حفاظت از دول عربی خلیج فارس چندان پایبند نخواهد بود لکن با حضور در اردن و استقرار نیروهایش در مجاورت فلسطین اشغالی، نشان میدهد که به تأمین امنیت اسرائیل هنوز هم متعهد است.
🔸️ از طرفی نگارنده این یادداشت معتقد است از جمله استراتژیهای اعلامی آمریکا، حضور نظامی در نقاط مهم و استراتژیک بوده و حضور نظامی گسترده در اردن علاوه بر این که اشراف واشنگتن به شرق مدیترانه و کشورهای فلسطین، لبنان، سوریه، مصر و عراق را بیشتر میکند ، میتواند بر کریدور تجاری بسیار مهم شرق به غرب نیز اثر بگذارد.
🔸️ این مسیر که بناست از چین تا مدیترانه برقرار شود تأثیر تجاری بسیار مهمی بر شرق و غرب آسیا خواهد داشت و اقتصاد کشورهای اروپایی را دستخوش انفعال جدی میکند.
🔸️ نباید فراموش کرد ایجاد پایگاه تِنِف (منطقه مرزی سوریه و عراق) در راستای جلوگیری از ایجاد کریدور تهران - بغداد- دمشق -بیروت بود.
🔸️ نکته دیگر این که انتقال نظامیان آمریکایی به اردن، برخلاف تحلیل عدهای از تحلیلگران غربی، آنان را از تیررس ایران و حتی گروههای مقاومت خارج نمیکند؛ بنابراین بعید است این نقل و انتقال گسترده با هدف رفع تهدید از نیروهای آمریکایی در خلیج فارس و مذاکرات وین مرتبط باشد و حفاظت بیشتر از رژیم صهیونیستی (با عطف به شکستهای اخیر و تردید جدی در خصوص تواناییهای ارتش این رژیم در حفاظت از شهروندانش) را به ذهن متبادر میکند.
🔸️ در نهایت باید گفت پیام این جابجایی نظامی برای دول عربی خلیج فارس این خواهد بود که آمریکا تا ابد نمیتواند از آنان محافظت کند و آنان برای بقا و امنیت خود باید به اصل خودیاری برسند و یا از طریق ایجاد پیمانهای منطقهای با همسایگان براساس منافع مشترک و موازی اقدام نمایند.
🔸️ جمهوری اسلامی اما پیروز اصلی این عقب نشینی است؛ زیرا:
1⃣ مهم ترین و بزرگترین پایگاه در اطراف مرزهایش تخلیه شده است.
2⃣ ایران هژمونیاش در خلیج فارس به اثبات رسیده و شیخ نشینهای عربی پس از این رخداد با احتیاط بیشتری در خصوص ایران عمل میکنند، زیرا دیگر از حمایت قاطع آمریکا اطمینان ندارند.
3⃣ سومین دستاورد تهران این خواهد بود که میتواند امیال خودش را با قابلیت اثرگذاری بیشتری در سواحل جنوبیاش اعمال نماید و یحتمل کشورهای حاشیه خلیج فارس هم به فکر ایجاد ابتکاری پایدار برای حل مشکلاتشان با همسایه بزرگتر خواهند اندیشید.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#تحلیل_کننده
#یارانه
✅ قبض برق و خدمت بزرگ علی کریمی
🔶 علی کریمی وقتی فوتبال بازی میکرد، بازیکن محبوب میلیونها ایرانی و از جمله من بود. همین علی کریمی خوشخاطره، دیروز خدمتی به اقتصاد ایران کرده و قبض برق منزلش را منتشر کرده است. او فرصتی فراهم کرده تا چند واقعیت، خیلی گل درشت به چشم بیاید.
🔸 علی آقای کریمی در منزلشان در فاصله ۴ خرداد تا ۵ تیر ۱۴۰۰ (یک ماه) برابر ۶۲۸۰ کیلوواتساعت برق مصرف کردهاند و باید ۴۶۳۰۱۷۵ (چهار میلیون و ششصد و سی هزار و صد و هفتاد و پنج) تومان هزینه برق میپرداختهاند، و البته اخطار قطع به دلیل دیرکرد در پرداخت هم دریافت کردهاند.
🔸 اگر سالها درباره خسارات شیوه قیمتگذاری انرژی در ایران داد و فریاد میکردیم به اندازه همین قبض برق علی آقای کریمی نمیتوانستیم واقعیات را بیان کنیم.
🔶 خواهش میکنم به محاسبات زیر دقت کنید:
1⃣ برای تولید سه کیلوواتساعت برق یک متر مکعب گاز مصرف میشود، پس برای تولید ۶۲۸۰ کیلوواتساعت برق مصرفی منزل آقای کریمی ۲۰۹۳ مترمکعب گاز مصرف شده است.
2⃣ قیمت گاز صادراتی ایران به ترکیه و عراق حدود ۲۴ سنت دلار به ازای هر مترمکعب است، پس ۵۰۲۳۲ سنت دلار معادل ۵۰۲ دلار پول گازی است که برای تأمین برق منزل آقای کریمی صرف شده است.
3⃣ قیمت دلار در بازار امروز تهران ۲۴۹۰۰ تومان است، پس هزینه گاز مصرفی برای تأمین برق منزل آقای کریمی ۱۲۵۰۷۷۶۸ (دوازده میلیون و پانصد و هفت هزار و هفتصد و شصت و هشت) تومان شده است.
4⃣ وزارت نیرو هر کیلوواتساعت برق را از نیروگاهها – به غیر از هزینه سوخت – به قیمت ۳۳۶ تومان میخرد. بنابراین هزینه تولید (تبدیل گاز به برق در نیروگاه) هم برای ۶۲۸۰ کیلوواتساعت برق مصرفی منزل آقای کریمی ۲۱۱۰۰۸۰ (دو میلیون و صد و ده هزار و هشتاد) تومان شده است.
5⃣ مجموع هزینه برق منزل آقای کریمی برای اقتصاد ملی ایران ۱۴۶۱۷۸۴۸ (چهارده میلیون و ششصد و هفده هزار و هشتصد و چهل و هشت) تومان شده است.
6⃣ شرکت توزیع برق با همه ملاحظات مربوط به تعرفه برق پرمصرفها، از آقای کریمی خواسته ۴۶۳۰۱۷۵ تومان از مبلغ ۱۴۶۱۷۸۴۸ تومان را بپردازند. آقای کریمی به این ترتیب مبلغ ۹۹۸۷۶۷۳ تومان بابت برق مصرفی یک ماه منزلشان از اقتصاد ملی ایران یارانه دریافت میکنند.
خوب دقت کنید که مبلغ یارانه برق منزل آقای کریمی برابر با یارانه ماهیانه ۴۵۳۰۰ تومانی ۲۲۰ نفر است.
🔸 هیچ سخنرانی، برنامه تلویزیونی یا پژوهش علمی نمیتواند به این دقت و صراحت و شفافیت عمق ناعادلانه بودن نظام قیمتگذاری انرژی در ایران را نشان دهد.
🔸 نظام موجود قیمتگذاری دستوری دولت بر انرژی، چیزی جز انتقال منابع ملی به برخوردارترین اقشار جامعه نیست. این نظام اقتصادی از اساس غیرعادلانه است. کدام کتاب عدالت حکم میکند یارانه ماهیانه ۲۲۰ نفر، به برق مصرفی یک نفر از ثروتمندترین اقشار جامعه منتقل شود؟
🔶 نتیجهگیری اجتماعی
1⃣ علی آقای کریمی مقصر این بیعدالتی نیست، او مثل هر شهروند دیگری طبق قوانین و رویههای موجود زندگی میکند. او زمانی با قواعد فیفا فوتبال بازی میکرد و حالا با قواعد این کشور برق مصرف میکند. ساختار دستوری قیمتگذاری انرژی است که از او میخواهد این مقدار بپردازد و ماهی قریب به ۱۰ میلیون تومان یارانه برق بگیرد.
2⃣ این ماجرا نباید به ابزاری برای حمله به سلبریتیهایی چون علی کریمی تبدیل شود. آنها مثل همه شهروندان خودشان را با قواعد تطبیق میدهند. نقد قبض برق علی کریمی، نقد ساختار اقتصادی دستوری، با مداخله حداکثری بیکیفیت دولت در اقتصاد، و پوپولیسم پنهان در پس این وضعیت به نام عدالت است.
🔶 دو نکته مهم
1⃣ سهم علی کریمی از رانت برق، با محاسبات فوق حداکثر سالی ۱۲۰ میلیون تومان یارانه برق است. این رقم در میان رقم واقعی رانتهایی که ناعادلانه در اقتصاد انرژی ایران توزیع میشوند هیچ نیست. رقم واقعی به دهها و صدها هزار میلیارد تومان در اشکال مختلف از جمله شامل هدررفت، میرسد.
2⃣ اقتصاد و سیاست عمومی سالهاست راههای اجتناب از این بیعدالتی و همزمان رسیدگی به اقشار محروم با نظامهای رفاهی هوشمند و هدفمند را یافته است.
🔸 #به_قلم_اساتید: محمد فاضلی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#تولید
#نظام_بانکی #بازار_سرمایه
✅ اصلاح نظام تأمین مالی بنگاههای اقتصادی
🔶 دلیلی برای تعدد بانکهای تجاری وجود ندارد
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
اصلاح نظام تامین مالی بنگاه های اقتصادی.pdf
314.5K
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#تولید
#نظام_بانکی #بازار_سرمایه
✅ اصلاح نظام تأمین مالی بنگاههای اقتصادی
🔶 با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم و مشخص شدن رئیس جمهور منتخب، دولت سیزدهم به زودی سکان هدایت امور اجرایی کشور را برعهده میگیرد.
🔸 از آنجا که چیزی قریب به ۷۰ درصد از مجموع اقتصاد ایران در اختیار دولت قرار دارد، جایگاه قوه مجریه و نقش آن در هدایت اقتصاد ایران از اهمیت بالایی برخوردار است.
🔸 خلق پولی که مولود تعدد بانکهای تجاری در کشور است موضوعی است که آسیبهای آن به تمام شهروندان و اقتصاد ایران برمیگردد اما منافع آن صرفا در اختیار بانکهای تجاری خلق کننده این نقدینگیها قرار گرفته است.
🔸 #به_قلم_اساتید: میثم مهرپور؛ کارشناس مسائل اقتصادی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#حجاب
✅ خاستگاه (منشأ) چادر مشکی خانمها در قرآن کریم
🔶 از جمله آموزههای اسلامی، برای جلوگیری از مفاسدِ اجتماعی، الزام به پوششِ ظاهری برای زنان است.
🔸 قرآن کریم (سوره احزاب، آیه ۵۹) با اصطلاحِ «جلباب» (پوشش سرتاسری خانمها)، به این امر تأکید مینماید.
🔸 بهرغم وجود اختلاف در تفسیر معنای جلباب، این واژه در اصل لغت به معنای پوشش گسترده و فراگیر است که ظاهر و روی همه بدن را میپوشاند. در کتب لغت، مانند النهایه ابن اثیر؛ ج ۳ ص ۳۵۲ و پارهای متون روایی عامه، متون تاریخی بر این نکته تأکید شده که این پوشش جامع زنان در عصر پیامبر (ص) به رنگ مشکی بود.
🔸 پس بنا بر قول اکثریت علما و محققین، پوششِ «جلباب» که در قرآن دستور داده شده از نظر رنگ و اندازه - شبیه چادر مشکی امروزی است.
🔸 پینوشت: «يا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُلْ لِأَزْواجِكَ وَ بَناتِكَ وَ نِساءِ الْمُؤْمِنينَ يُدْنينَ عَلَيْهِنَّ مِنْ جَلاَبِيبِهِنَ ذلِكَ أَدْنى أَنْ يُعْرَفْنَ فَلا يُؤْذَيْنَ وَ كانَ اللَّهُ غَفُوراً رَحيماً»
«اى پيامبر! به همسرانت و دخترانت و همسران كسانى كه مؤمن هستند بگو: چادرهايشان را بر خود فرو پوشند [تا بدن و آرايش و زيورهايشان در برابر ديد نامحرمان قرار نگيرد.] اين [پوشش] به اينكه [به عفت و پاكدامنى] شناخته شوند نزديكتر است و در نتيجه [از سوى اهل فسق و فجور] مورد آزار قرار نخواهند گرفت؛ و خدا همواره بسيار آمرزنده و مهربان است.» سوره احزاب، آیه ۵۹
🔸 #به_قلم_اساتید: علی اکبر صیدی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#تحریم
#برجام
✅ حسن نیت به سبک آمریکایی!
🔶 وزارت بازرگانی آمریکا طی اطلاعیهای اعلام کرد، اسامی ۳۴ شرکت را در فهرست سیاه همکاری اقتصادی این وزارتخانه قرار داده است. در اطلاعیهای که روی وبسایت وزارت بازرگانی آمریکا قرار گرفته، اعلام شده این شرکتها در کانادا، چین، ایران، لبنان، روسیه و چند کشور دیگر مستقر هستند.
1⃣ این تحریمها در چارچوب قانون مربوط به کنترل صادرات علیه این کشورها و ازجمله ایران، آنهم به بهانه نقض حقوق بشر اعمال شده است. بهعبارتی وزارت بازرگانی آمریکا با استفاده از قانون مربوط به صادرات برای الزامآور کردن کشورهای رقیب خود بهره گرفته و بهواسطه آن شرکتها و افراد حقیقی و حقوقی را مشمول تحریمهای خود قرار داده است. این قانون به شکل فوقالعادهای دست آمریکا را باز میگذارد که به بهانه صادرات کالاهای آمریکایی، تحریمهای هدفمند خود را اعمال نماید.
2⃣ این اقدام پیچیدگیهای سازمان تحریم آمریکا را نمایان میسازد. هرچند این قانون، جدید نیست؛ اما استفاده از آن شکل جدیدی به خود گرفته است. تا پیشازاین آمریکا از طریق OFAC یا دفتر نظارت بر اموال خارجی که زیرمجموعه وزارت خزانهداری آن کشور میباشد، تحریمهای خود را اجرایی میکرده است. این شیوه جدید در اطلاعرسانی و اعمال تحریم علیه کشورهای هدف، معماری و ساختار پیچیده تحریمهای آمریکا را نشان میدهد که از شیوههای مختلفی بهره میگیرد.
3⃣ اگر فرض این باشد که تحریم بهعنوان سلاح راهبردی در استراتژی امنیت ملی آمریکا برای مهار رقبا تعریف شده است، لغو یا متوقف سازی تحریمهای آمریکا در مذاکرات کنونی ۱+۴ با ایران برای دستیابی به توافق جدید، سادهانگارانه است؛ مگر اینکه ضماندهی طرف آمریکایی در توافق احتمالی بهگونهای باشد که بازدارندگی ایجاد نماید.
🔶 جمعبندی
🔸 ویژگیهای نظام تحریمهای آمریکا بهگونهای است که تحریمها در آن میتواند از حیث عنوان تغییر کند، بدون آنکه ماهیت و نتیجه آن تغییر نماید. به زبان سادهتر آمریکا میتواند یک عنوان تحریم را در توافق متوقف، اما دستور اجرایی آن را به بهانه دیگری مانند تروریسم، حقوق بشر و در شیوه جدید قانون مربوط به صادرات، مجدد احیا کند. این دقیقاً همان تجربه درسآموز برجام است که در آن آمریکاییها نشان دادند که حسننیت لازم را ندارند و اگر بخواهند، میتوانند به بهانههای واهی تحریمها را مجدداً بازگردانده و تشدید کنند.
🔸 در این شرایط، توافقی میتواند مطلوب ایران باشد که نتیجه چارچوب راستی آزمایی در انجام تعهدات طرف مقابل، برگشتناپذیری تحریمها و انتفاع دائمی ایران از منافع برجام باشد.
🔸 #به_قلم_اساتید: احمد بنافی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
کسبوکار بزرگان.pdf
207.6K
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#اشتغال
✅ کسبوکار بزرگان
🔶 فکر میکنید بزرگان و شخصیتهای مهم کار کردن را از کجا شروع کردند؟
🔸 سراغ هرکسی را که بگیری، دانشمند، عالم و عارف، مکانیکیِ ماهر محله، خیاط تردست، مخترع نوآور و حتی معمار باسابقه؛ همه از یکجایی همین حوالی شروع کردهاند. از همین حوالی نوجوانی که هنوز دنیا برای خیلیها شوخی است، آنها روزهای زندگی و ساعات عمرشان را جدی گرفتند، ثانیه به ثانیهاش را استفاده کردند و همهشان را یکییکی تبدیل به پله کردند و گذاشتند زیر پایشان و بالا رفتند.
🔸 از قابلمه فروشی تا ریاست جمهوری (محمدعلی رجایی)
فوت پدر، خانواده را دچار تنگی و سختی معیشت کرد تا جایی که محمدعلی مجبور شد از دوران تحصیل ابتدایی در مغازه یکی از بستگان نزدیک خود در بازار قزوین مشغول بکار شود...
🔸 از خیاطی تا هستهای! (شهید احمدی روشن)
اوقات فراغتش را به ورزش کشتی میگذراند و تابستانها نیز در خیاطی مشغول کار میشد. لباسهای خوبی میدوخت...
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#امید_به_آینده
#تحلیل_کننده
#دولت_سیزدهم
✅ مردم از دولت رئیسی چه میخواهند؟
🔶 کابینه سیزدهم و میدان «اقتصاد» و «امید»
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
مردم از دولت رئیسی چه می خواهند؟.pdf
635.6K
#اقتصاد
#امید_به_آینده
#تحلیل_کننده
#دولت_سیزدهم
✅ مردم از دولت رئیسی چه میخواهند؟
🔶 سیزدهمین دولت جمهوری اسلامی ایران کمتر از یک ماه دیگر به ریاست آیت الله سید ابراهیم رئیسی عهده دار مسئولیتی سنگین می شود؛
🔸 دولت جدید در دو جبهه نیازمند تلاش شبانه روزی، برنامه ریزی دقیق، راهبردها و راهکارهایی است تا بتواند از آلام و مشکلات مردم بکاهد:
1⃣ اقداماتی کوتاه مدت و برنامههایی درازمدت برای ساماندهی اقتصاد
2⃣ بازگرداندن اعتماد و امید به مردم که نتیجه عملی آثار کوتاه مدت و درازمدت اقدامات انجام شده بر اقتصاد و معیشت خانوارها خواهد بود.
🔸 بدون شک برای غلبه بر فهرست بلندبالای بحرانها معجزهای در کار نیست و قطعا یک شبه مشکلات حل نخواهد شد اما قطعا نیازمند تعیین نقشه راه و برنامه ریزی دقیق است و به همین دلیل یکی از نخستین بایدهای پیش روی دولت آیت الله رئیسی داشتن راهبرد و برنامه ریزی دقیق کوتاه مدت و بلند مدت است. راهبردهایی که قطعا از اصلاح و ساماندهی اقتصاد آغاز شده و به سایر عرصهها نیز تسری خواهد یافت.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه
✅ طالبان حداکثر ۳۰ درصد جامعه متنوع افغانستان را نمایندگی میکند
🔶 (افغانستان) حدود ۴۰ میلیون نفر جمعیت دارد.
🔶 ۹۹ درصد مردم آن مسلمانند و در بیش از ده گروه قومی شامل پشتونها، تاجیکها، هزارهها، ازبکها، ایماقها، ترکمنها، بلوچها، پشهایها و سادات قرار دارند:
🔸 پشتونها با حدود ۱۶ میلیون نفر، ۳۹.۵ درصد، بزرگترین گروه قومی افغانستان به حساب میآیند.
🔸 گروه دوم تاجیکها هستند که ۳۲.۵ درصد یعنی حدود ۱۳ میلیون نفر جمعیت دارند و عمدتاً سنی مذهب میباشند.
🔸 گروه قومی سوم، هزارهها هستند که ۲۰ درصد یعنی حدود ۸ میلیون نفر جمعیت دارند.
🔸 جمعیت شیعه که حدود ۷ میلیون نفر میباشد، در میان تاجیکها، پشتونها، قزلباشها، سادات، هزارهها و بقیه توزیع شده است.
🔸 هیچ قومی در افغانستان وجود ندارد که بتواند ادعا کند اکثریت مطلق جمعیت را داشته و در نتیجه حق دارد حکومت و کشور و سازمانهای آن را در قبضه خود قرار دهد.
🔸 البته از نظر مذهبی، با توجه به اینکه بین ۷۵ تا ۸۰ درصد مردم، تابع مذهب حنفی هستند، طبعاً حکومت از نظر قوانین و حقوق اساسی، از اصول این مذهب پیروی میکند. کما اینکه الان هم اینگونه است اما در عین حال این نکته را باید در نظر داشت که تقسیمبندیهای داخلی افغانستان مانند عراق، لبنان و... نه بر مبنای مذهب بلکه بر مبنای قومیت قرار دارد.
🔸 گروه طالبان [...] حداکثر ۳۰ درصد جامعه متنوع افغانستان را نمایندگی میکند.
🔸 طالبان با توجه به صبغه مذهبی و دستور کاری که- تحت عنوان امارت اسلامی- برای خود تعریف نموده است، نمیتواند اقوام غیرپشتون را مخاطب خود داشته باشد.
🔸 در میان پشتونها هم سه جریان وجود دارد؛ یک جریان مذهبی سنی که از نظر تعلیمی از مدارس حقانی و... پاکستان تغذیه میشود، یک جریان مذهبی شیعه پشتون و یک جریان غیرمذهبی سنی پشتون که از ایدههای غیرمذهبی جانبداری مینماید. جریان مذهبی اول یعنی طالبان اگر سه چهارم کل پشتونها را هم جذب نماید، ۳۰ درصد یعنی حدود ۱۲ میلیون نفر از مردم افغانستان را نمایندگی مینماید.
🔸 «طالبان امروز» اصرار دارد ما قبول کنیم با طالبان گذشته و حکومت مطلوب فعلی آنان با حکومت امارات گذشته، تفاوت بنیادی دارد. ولی روشی که طالبان برای سیطره بر افغانستان در پیش گرفته است، وادار کردن بقیه طوایف و مذاهب به تمکین در برابر سیطره مطلق خود است و این در واقع نوعی جدید از «تمامیتخواهی» این گروه میباشد که اگر بر افغانستان مسلط گردد، قطعاً برای ساکت کردن دیگران دست به سلاح میبرد و به قول و قرارهای فعلی خود پشت میکند.
🔸 طالبان دقیقاً به دلیل اینکه نمیتواند بیش از ۳۰ درصد مردم را نمایندگی کند، با برگزاری انتخابات پارلمانی یا ریاستجمهوری موافق نیست.
🔸 آیا آمریکا نمیدانست که طالبان نمیتواند به تنهایی بر افغانستان مسلط شود؟/ آیا از این پس طالبان در نقش گروه نیابتی آمریکا برای مهار مخالفان آمریکا در افغانستان و منطقه عمل خواهد کرد؟
🔸 #به_قلم_اساتید: سعدالله زارعی؛ کارشناس مسائل منطقه
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه
✅ تداوم گفتگو تا حصول نتیجه!
🔶 «جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید تصریح کرد: «آمریکا دیگر هیچ مأموریت نظامی تعریفشدهای در افغانستان نخواهد داشت. ما نتوانستیم پیروز نبرد نظامی افغانستان باشیم».
🔸 این جمله حقیقت شکست آمریکا پس از ۲۰ سال اشغالگری و میلیاردها دلار هزینه بیحاصل در افغانستان و مضاف بر آن، در کل منطقه را نشان میدهد؛
🔸 اما تمام واقعیت صحنه روابط بینالملل و جبهه سلطه و مقاومت در منطقه غرب آسیا نیست. آنچه واقعیت حضور اشغالگرانه آمریکا و کشورهای غربی برای منطقه است؛ خسارتهای بیشمار مادی به زیرساختها، تضییع منافع ملتها، عقبماندگی علمی و صنعتی کشورها و تلفات انسانی خارج از شمارش است که تا سالها ادامه خواهد داشت. بااینهمه، هنوز آمریکا تمام علایق خود را از این منطقه استراتژیک نبریده است.
🔶 تأمل در نکات زیر روشنگر سیاست خارجی دولت بایدن در آرایش جدید منطقه است:
1⃣ عمده نیروهای آمریکا از افغانستان خارج شدهاند اما بهجای آن بسترها و زمینههای بحران ازجمله جنگ داخلی در افغانستان و کل منطقه پهن شده است تا به نیابت همان کارکردهای اشغالگری و سلطهجویی آمریکا که درنهایت سایش توان مادی و معنوی جهان اسلام است، پی گرفته شود.
2⃣ اینکه با توسل به بحرانسازیها بهگونهای وانمود میشود که امنیت افغانستان و عراق و کل منطقه تنها با حضور آمریکا تأمین میشود و کسانی هستند که در این کشورها همین را تکرار میکنند، نشان میدهد که بسیار لازم است از حیث فکری به تبعات ویرانگر اشغالگری، توجه و برای مردم این مناطق تبیین و تعمیق شود. بساط اشغالگری زمانی جمع میشود که بزرگترین عامل ناامنی نتواند خود را عامل امنیت جا بزند.
3⃣ امنیت منطقه تنها به دست کنشگران و بازیگران منطقه تأمین میشود. امنیت افغانستان زمانی تأمین میشود که همه گروههای افغانی با یکدیگر مذاکره کنند و به الگویی بومی برای تشکیل دولت و ساختار سیاسی جدید با لحاظ حقوق همه مردم افغانستان نائل شوند.
🔶 نکته راهبردی
🔸 آمریکا راهبرد «جنگ داخلی و نیابتی» در منطقه را جایگزین راهبرد «حمله و اشغال نظامی مستقیم» قرار داده است تا هم هزینهها را مدیریت کند و هم تمرکز راهبردی خود را با حفظ بحران در منطقه، معطوف به شرق نماید. افزایش هزینههای دفاعی- امنیتی جمهوری اسلامی ایران هم از پیامدهای این اقدام است. ازاینرو، فعالیتها و اقدامات اخیر دستگاه دیپلماسی کشورمان در زمینه ابتکار حل بحران افغانستان از طریق برگزاری نشست میان طرفهای مختلف افغانی، اقدام مناسبی است که تا حصول نتیجه و برقراری ثبات و آرامش در کل منطقه باید تداوم یابد.
🔸 #به_قلم_اساتید: فتح الله پریشان؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منافقین
✅ نشست منافقین و بهره برداری امنیتی غرب از گروهگ تروریستی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
نشست منافقین و بهره برداری امنیتی غرب از گروهک تروریستی.pdf
355.4K
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منافقین
✅ نشست منافقین و بهره برداری امنیتی غرب از گروهگ تروریستی
🔶 برگزاری نشست امسال منافقین در اروپا گرچه به اندازه نشست سال ۲۰۱۸ آنها در فرانسه از طرف غرب مهم تلقی نشد اما حضور مقامات آمریکایی و اروپایی در نشست سازمان مجاهدین خلق که منفورترین گروهگ در بین مردم ایران است، نشان دهنده میزان دشمنی و در عین حال عمق کینه توزی غرب افراطی از جمهوری اسلامی ایران است.
🔸 منافقان شخصیتهای دوگانه و دورویی دارند، ظاهری مسلمان و باطنی کافر؛ ظاهری صادق و باطنی ناراست؛ ظاهری مخلص و باطنی ریاکار؛ ظاهری امین و باطنی خیانت پیشه؛ ظاهری دوستانه و باطنی دشمن صفت و ... .
🔸 سازمان مجاهدین خلق (منافقین) که در دهه ۶۰ مسئولین و سران نظام را هدف ترورهای خود قرار داده بود، جنایت دیگری نیز به نام خود ثبت کرد: قتلعام مردم بیگناه.
🔸 منافقین که از این جا رانده و آنجا ماندهاند، همواره مورد بهره برداری سیاسی و امنیتی غرب قرار گرفتهاند. از این رو غرب بخصوص آمریکا و برخی از کشورهای افراطی اروپا با حمایت مالی عربستان و برخی دیگر از کشورهای حاشیه خلیج فارس از طریق این گروهگ تروریستی و منفور در بین مردم کشورمان، بدنبال فشار سیاسی و بدست آوردن اطلاعات امنیتی و خرابکاری در داخل کشورمان میباشند.
🔸 #به_قلم_اساتید: صابر محمدی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#دولت_سیزدهم
#تحول
✅ دولت رئیسی سند تحول مینویسد
🔶 سید ابراهیم رئیسی سازوکار منحصر به فردی را برای بستن ترکیب کابینه انتخاب کرده است که در بخشی از آن، به اسامی معرفی شده در این سامانه نیز مراجعه خواهد شد اما پیش از آنکه این اسامی برای رئیسی اهمیت داشته باشند، برنامه دولت آینده در حوزههای مختلف دارای اهمیت خواهد بود.
🔸 رئیسی با توجه به موفقیت سند تحول قضایی، پس از پیروزی در انتخابات ریاستجمهوری، تدوین «سند تحول دولت» را نیز در دستور کار قرار داده است.
🔸 این سند بر پایه روش SWOT (تحلیل سوات) که یکی از ابزارهای برنامهریزی استراتژیک بوده و برای ارزیابی وضعیت داخلی و خارجی یک سازمان است، طراحی شده تا از طریق آن نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدیدهای آینده شناسایی شود.
🔸 پس از شناسایی این مسائل، همچون سند تحول قضایی، برنامههای کوتاه مدت، میان مدت و دراز مدت برای رفع آنها تدوین شود. البته همچون سند تحول قضایی که برپایه اصول قانون اساسی، چشم انداز جمهوری اسلامی ایران، سیاستهای کلی نظام، نظرات همکاران درون قوه قضائیه و صاحبنظران حوزه و دانشگاه، اسناد و منابع پژوهشی مرتبط و همچنین تجربیات دوره جدید ارتقا یافت، این سند هم با تمرکز بر اسناد بالادستی و نظرات کارشناسان تهیه خواهد شد.
🔸 درمجموع میتوان گفت با پروسهای که رئیسی طراحی کرده است، او میخواهد وزرایی را انتخاب کند که با ایدههایی که دولت آینده باید آن را دنبال کند، همسو باشند. در این مدل، افراد کابینه با محوریت یک ایده مشخص دور یکدیگر جمع میشوند و این باعث میشود دولتی منسجم و همسو شکل بگیرد.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#حجاب
✅ کار زیربنایی و اساسی برای حجاب
🔶 دین یک مجموعهای هست از اعتقادات، اخلاق و احکام.
فرض کنید بخوایم یه غیر مسلمون رو به اسلام دعوت کنیم، از کدوم یکی از حوزهها باید شروع کنیم؟
🔸 اگه از اون اول بیایم از احکام شروع کنیم و بگیم خب اسلام میدونی چیه؟ اسلام دینی هست که باید توش اینطوری غسل کنی، اینطوری وضو بگیری، ۵ وعده نماز بخونی، یک ماه روزه بگیری، حج بری، تازه باید پول هم بدی (خمس و زکات). طرف میگه برو بابا، نخواستیم، چه کاریه؟
🔸 پیامبر(ص) چیکار کرد که دینش در کمتر از یک قرن جهانی شد؟ شما قرآن رو نگاه کنید، آیاتی که ابتدای بعثت پیامبر در مکه نازل شد عموما درباره توحید و نفی شرک، معاد و همچنین آیات تکان دهنده و منقلب کنندهس که دلهای مردم رو زیر و رو میکرد.
آیات احکام تو مدینه نازل شد. مثلا آیه تحریم شراب ۱۷ سال بعد از بعثت پیامبر نازل شد، یا مثلا آیات وجوب حجاب، ۱۸ سال بعد از بعثت و در سال پنجم هجری نازل شد. یعنی بعد از اینکه پیامبر سالهای سال اعتقادات مسلمونا رو تغییر داد، قلبهاشونو نرم کرد. آیات احکام نازل شد.
🔸 یکی از مشکلاتی که ما در بحث حجاب یا دیگر واجبات مثل نماز داریم همین موضوعه. ما قبل از اینکه روی اعتقادات خودمون، بچههامون و یا مردم جامعه کار کنیم و اونو قوی کنیم، میریم سراغ احکام که سخته و نیاز به اراده و اعتقاد قوی داره. بخاطر همین خودمون هم که آدم مقیدی هستیم گاهی به زور نماز میخونیم و لذت نمیبریم.
🔸 ما چون مسلمونیم و تو جامعه اسلامی زندگی میکنیم فکر میکنیم بچههامونم معتقدن. درحالیکه نوجوان از دوران نوجوانی به بعد که سن استدلال و منطق هست، کلی سؤال داره. از طرفی هم امروزه شبهات و مطالب دروغ درباره دین به شدت درحال پخش شدنه، و نوجوان یا جوان ما خیلی سردرگمه، اعتقاداتش هم کامل شکل نگرفته یا اصلا شکل نگرفته تو این وضعیت ما میایم دستور میدیم نماز بخون، حجابتو رعایت کن. نصف شب مثل بختک میفتیم بهجونشون پاشو نماز بخون.
🔸 بعد میایم از فلسفه حجاب و نماز و عواقب بینمازی و بیحجابی میگیم، که کامل توجیه بشه. طرف میگه آقا حجاب یکی از فروعات اسلامه، من هنوز تو اصل اسلام موندم. چه انتظاری داری از من؟
🔸 من موارد زیادی رو تو اطرفیانم دیدم که طرف بیحجاب بود، محجبه شد. وقتی بررسی کردم دیدم طرف اصلا درباره حجاب تحقیق خاصی نکرده، و یه سخنرانیای درباره حجاب گوش نداده که بخواد منقلب بشه. یه سری جلسات اعتقادی، معرفتی یا اخلاقی رفته. یعنی اعتقاداتش و نگاهش عوض شده، خودبخود محجبه شده. خودبخود مشکل حجابش حل شده.
🔸 پس اگه میخوایم برای حجاب کار کنیم. باید چند برابر برای اعتقادات کار کنیم، دراین صورت خودبخود برای حجاب و نماز و بقیه واجبات کار کردیم. اگه میخواید ده جلسه برای حجاب سخنرانی بذارید، هشت جلسهشو برای اعتقادات و اخلاق و معارف دین بگذارید و دو جلسهشو برای حجاب.
🔸 والدین عزیز برای اینکه در سن بلوغ بچهها احکام الهی رو راحتتر قبول کنن و انجام بدن، سالها قبل از سن بلوغ روی اعتقادات و شناخت خدا کار کنید. نمونه بارزش خود من که تو نوجوانی، مدرسه تأثیر زیادی تو تغییر نگاه و اعتقاداتم داشت و خودم، خودبهخود رفتم سراغ رساله توضیحالمسائل و فراگرفتن احکام. کسی بمن نگفت بشین این رساله احکام رو بخون. خودم احساس نیاز پیدا کردم.
🔸 این کاری هست که همه مردم و خانوادهها و فعالان فرهنگی باید انجام بدن. حکومت هم میتونه در کنار وظایف خودش در اجرای قانون، این کار رو در ارگانهای مختلف انجام بده. چه مدرسه، چه دانشگاه، چه ادارهجات. که اعتقادات و معرفت دینی مردم و بچههاشون رو بالا بره. حتی اگه هیچکدوم از اینا کاری نکنن، خانواده به تنهایی میتونه.
🔸 #به_قلم_شما: حسین دارابی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#انتخابات
✅ تفسیر غلط از مشارکت مردمی!
🔶 بهرغم سپری شدن قریب به یک ماه از انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری همچنان معنایابیها و تفسیرها از نتیجه انتخابات، نوع رأی و مشارکت مردم، آسیبشناسی رفتارهای جریانی و نامزدهای انتخاباتی ادامه دارد.
🔸 فائزه هاشمی با روزنامه آرمان ملی در خصوص همین موضوعات مصاحبهای کرد و تفسیر خود را از انتخابات ۲۸ خرداد سال جاری با تأکید بر آسیبشناسی درونگروهی اصلاحات ارائه نمود.
🔸 نگاه تفسیرگرانه خانم هاشمی در خصوص مشارکت و چرایی عدم حضور بیش از نیمی از مردم بهگونهای منحصربهفرد وی است که تطبیق آن با واقعیتهای صحنه پیچیده انتخابات و حتی اظهار نظرات دیگر تحلیلگران همحزبی و جریانی وی و تحلیل دشمنان انقلاب و مفسرین خارجی نیز بسیار فاصله فاحشی دارد.
🔸 وی در فرازی از مصاحبهی خود گفت: «بیش از ۵۱ درصدی که در انتخابات شرکت نکردند بهعلاوه ۱۴ درصد آرای باطله با نگاههای متفاوت به خیلی چیزها نه گفتند. نه به نداشتن رابطه با آمریکا، عربستان و سایر کشورها، نه به سیاست خارجی تهاجمی، نه به تسلط میدان بر دیپلماسی، نه به هرگونه تبعیض اعم از اعتقادی و جنسیتی، ... نه به بیتوجهی به شایستهسالاری، نه به رانت و فساد و ...».
🔶 نکات تحلیلی
1️⃣ خانم هاشمی در حالی این انتقادها را پیام انتخابات مینامد که اگر فرض را بر صحت تحلیل وی نیز بگذاریم، باید سؤال کرد چه کسی مسبب این کاستیها و نقایص بوده است؟ مگر هشت سال دولت در دستان روحانی و اصلاحطلبان مورد حمایت خاندان هاشمی نبوده است؟!
2️⃣ کجا آرای باطله را اینگونه تفسیر میکنند؟ اتفاقاً آرای باطله آرای کسانی است که بهشدت منتقد وضعیتی بودند که دولت مورد حمایت شما به وجود آورده بود؛ اما از آنجا که به نظام اسلامی علاقهمند بودند و حجتی برای عدم حضور در پای صندوقهای رأی نداشتند و آن را موجب سوءاستفاده دشمنان انقلاب و اسلام میدانستند در رأیگیری حاضر شدند و سفید رأی دادند!
3️⃣ طبق بررسیهای جهانی، در همه انتخاباتهای دنیا و مطالعه بیش از ۳۸ انتخابات جمهوری اسلامی ایران متوسط از ۲۵ تا ۳۰ درصد مردم رأی نمیدهند. لذا با کسر این رقم از ۵۱ درصد، نادرستی استدلال و تفسیر خانم هاشمی روشن میشود.
🔶 نکته راهبردی
🔸 تفسیر و تأمل در پیامها و پیامدهای رفتار انتخاباتی حزبی و جریانی لازم است و زمانی منجر به نتیجه میشود که آسیبشناسی درست و مبتنی بر واقعیات صحنه تحلیل شود و از اشتباهات درس گرفته شود والا در اشتباهات بر همان پاشنه خواهد چرخید!
🔸 #به_قلم_اساتید: فتح الله پریشان؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab