#ولایت_فقیه
#تحلیل_کننده
#مداحی
✅ آداب مداحی اهل بیت
🔶 مجموعه بیانات حضرت آیتالله خامنهای درباره مداحی اهلبیت (علیهمالسلام)
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
آداب مداحی اهل بیت.pdf
1.62M
#ولایت_فقیه
#تحلیل_کننده
#مداحی
✅ آداب مداحی اهل بیت
🔸 هنر ممتاز مداحی از موضوعاتی است که از دیرباز مورد توجه رهبر انقلاب اسلامی بوده است.
دیدارهای ثابت و سالیانه معظم له در سالروز میلاد حضرت صدیقه طاهره (سلاماللهعلیها) با مداحان اهل بیت(علیهمالسلام) از سالها پیش تاکنون گواه این معنا است.
🔸 درک صحیح از جایگاه هیئت و هنر مداحی، لزوم آموزش صحیح مداحی، بهرهگیری از اشعار پرمحتوا و خوش مضمون و متناسب با نیازهای روز، پرهیز از ایجاد اختلاف بین مسلمین، انتخاب آهنگهای غیرلهوی و چندین مسأله دیگر از موضوعاتی است که رهبر انقلاب در این سالها بر آنها تأکید کردهاند.
🔸 مطالعه این کتاب هم برای مستمعین و هم برای مادحین و ستایشگران اهل بیت(علیهمالسلام) مفید و راهگشا خواهد بود.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#حضرت_زهرا (س) #زن
✅ اسوه کرامت و تعالی زن
🔶 امروز سالروز میلاد باسعادت بانوی بهشت، حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها) تنها دخت نبوت، همسر ولایت و مادر امامت است.
🔸 این روز زیبا به «روز زن»، «روز مادر» و «روز همسر» نامگذاری شد تا اسلام و انقلاب اسلامی آشکارا ارزش و فضیلت فراموششدهای همانند «کرامت زن»، «قداست مادر» و «عزت همسر» بودن را سر دست بگیرد و در دنیای جاهلیت مدرن که انتهای کشف و فهمش نگاه جنس دومی، ابزاری و کالایی به زن است و حاصل این نگاه را در فروپاشی کانون خانواده، تنهایی انسان غربی، ابتلا به انواع امراض روحی و جسمی ناشی از بیبندوباری و ... در دنیا شاهد هستیم، الگویی چون کوثر خلقت را بهمثابه نماد و نمود اتم و کامل زن به دنیا نشان دهد.
🔸 سراسر سیره پیامبر و امیرالمؤمنین علیهماالسلام در مواجهه با حضرت زهرا(س) سرشار از این نگاه کرامتبخش است.
آن بزرگواران میخواستند مرزهای چگونه بودن و چگونه زیستن و چگونه از حقوق خود و دیگران و مظلومان دفاع کردن، چگونه فرزند تربیت کردن، چگونه در اجتماع و اقتصاد و سیاست و فرهنگ فعال بودن و دیگر سرمایههای هنجاری و اصولی یک انسان مسلمان توحیدی را به نمایش بگذارند؛
🔸 اما افسوس که کوردلان و شبپرهها از دیدن نور عاجزند و نخواستند در زمانه آن حضرت، این جایگاه والا را درک کنند. شاید هم لازم بود چرخ زمانه بیشتر بگردد تا قدر «بانوی قدر» بیشتر فهم شود و پیام کرامت زن، اسوه عصمت و پاکی، نماد ایستادگی و ولایتمداری فاطمه به گستره تاریخ منتشر شود و اکنون این فرهنگ فاطمی به ما رسیده است.
چگونه با آن باید روبرو شویم؟!
امروز فاطمه و نگاه فاطمی در کجای رندگی ما جاری و ساری است؟
آیا این الگو را خوب فهم کردهایم؟
آیا از این سرمشق برای عفیفتر و عزیزتر شدن میآموزیم؟
و دهها سؤال دیگر که پاسخهای آنها میتواند نقشه راه انسانیت و مسلمانیت ما را رقم بزند و برای نهتنها زنان ما بلکه برای مردان این زمانه نیز درس و سرفصل زندگی عزتمندانه باشد.
🔸 تعدد و تنوع ابزارهای اطلاعرسانی و ارتباطاتی و سرعت رشد و پیشرفت آنها که خود نعمتهای الهی هستند اما به دلیل استفاده بد به بلای جان بشر امروز تبدیل شده و سبک و سیاق زندگی انسانی را در معرض خطر و چالش قرار داده است از هر زمان دیگر بیشتر به یک الگوی تمامعیار نیاز دارد؛ و چه چیزی بهتر و کاملتر از زندگی فاطمه زهرا سلاماللهعلیها که به تعبیر رهبر عزیزمان «از همه ابعاد، زندگیای همراه با كار و تلاش و تكامل و تعالی روحی یك انسان» است.
🔸 #به_قلم_اساتید: فتح الله پریشان؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#جریان_های_سیاسی
✅ داستان فاضلی و ماشین تخریب اصلاحطلبان
🔶 این روزها جریان اصلاحات با همدستی برخی مسئولین دولت سابق، سخت مشغول خودنمایی برای جلبتوجه افکار عمومی با موضوعات گوناگون است که در صدر آنها «تخریب دولت رئیسی» قرار دارد.
آخرین نمونه از این تخریبهای غیرمنصفانه مربوط به سیاه نمایی از وضعیت شغلی یک استاد دانشگاه به نام محمد فاضلی و مقصر جلوه دادن دولت در این موضوع بود.
🔶 گزارههای خبری
🔸 عبدالناصر همتی، رئیس سابق بانک مرکزی در توئیتی دراینباره نوشت: «تسویه اساتید از دانشگاهها به دلایل سیاسی میتواند نشانه تصمیم برای در هم ریختن ساختار نیروی انسانی کشور باشد».
🔸 «هادی خانیکی» فعال سیاسی اصلاحطلب و مشاور رئیسجمهور دولت اصلاحات نیز گفته است: «من بابت این اتفاق متأسفم و این را بهعنوان یک زنگ خطر یا علامت بالینی میدانم که نشان میدهد یک بیماری جدید در حوزه بوروکراتیک و حوزه سیاسی و حوزه اجرائی دانشگاهی در حال اتفاق است. این یک هشدار و فاجعه است که باید جلوی آن را گرفت، وگرنه هزینههای سنگینتری برای محیطهای علمی و پژوهشی خواهد داشت».
🔸 حسامالدین آشنا مشاور حسن روحانی در امور رسانه هم با گرفتن ژست دلسوزانه نسبت به دانشجو و دانشگاه و با هدف ایجاد دوقطبی میان دانشگاه با شخص رئیسجمهور، نوشت: «آیا انصاف و عقلانیت انقلابی اقتضا میکند دانشجویان عزیز دانشگاه شهید بهشتی از دانشور نوآور و دغدغهمندی چون دکتر محمد فاضلی محروم شوند. آیا مکاتبه انجمنهای معتبر علمی کشور با رئیس محترم جمهور و مکاتبه دفتر ایشان با وزیر محترم علوم نباید موردتوجه بیشتر قرار بگیرد؟».
🔸 امیر ناظمی، معاون سابق وزیر ارتباطات در اینستاگرام با انتقاد از این اقدام نوشته است: «اگر در این دوره، وزارت علوم یک سیاست داشته باشد، نامش "سیاست اخراج" است و وزیر علوم هم در بهترین حالت دربانی است که راه خروج را نشان میدهد. پیامد سیاست اخراج، "پادگانی سازی دانشگاه" است، تا کسی مبادا فکر کند، مبادا سخن بگوید».
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 انتقاد اصلاحطلبان و حامیان دولت قبل از دولت رئیسی با طرح موضوع اخراج استاد جامعهشناسی دانشگاه شهید بهشتی در حالی مطرح میشود که:
1⃣ اولاً مسئولانی فعلی دانشگاه شهید بهشتی عمدتاً از افرادی هستند که در دولت روحانی منتصب شدهاند؛
2⃣ ثانیاً اصلاً بحث اخراج مطرح نبوده و در دانشگاه تهران و دانشگاههای دیگر نيز این اتفاق بر اساس آئیننامههای استخدامی دانشگاهها رخ میدهد.
🔸 دكتر فاضلی در همین زمینه و برای تنویر افکار عمومی از بازی رسانهای جریان اصلاحات، گفته است: «من چنین ادراکی ندارم که دولت سیزدهم و یا وزیر علوم به دنبال این مسئله باشند که بخواهند فاضلی از دانشگاه اخراج شود. من از شهریور سکوت کرده بودم و به دنبال ایجاد غائله سیاسی درباره پرونده خودم نبودم. میدانم که بروز چنین وضعیتی برای دولت آقای رئیسی که با مشکلات زیادی درگیر است، درست نیست».
وي در اين گفتگو اشاره میکند كه دو بار هم در سالهای ۱۳۹۲ و ۱۳۹۶ در دولت قبل، هیئت جذب دانشگاه، رأی منفی به درخواست من دادهاند.
🔸 علت عدم پذیرش تبدیل عضویت این استاد دانشگاه از پیمانی به رسمی از سوی هیئت اجرایی جذب دانشگاه، به دلیل عدم حضور منظم وی در دانشگاه و برخی تخلفات اداری مثل فعالیت در یک پست رسمی در وزارت نیرو بدون اطلاع دانشگاه بوده است که در توضیح دانشگاه شهید بهشتی از آن با عنوان «عدم انجام تکالیف مقرر در مواد ۲۱، ۲۲ و ۱۱۴ آئیننامه استخدامی اعضای هیئتعلمی» نام برده شده است.
🔶 نکته پایانی
🔸 جریان اصلاحطلب براي زير سؤال بردن اقدامات تحولی دولت سيزدهم حاضر به هرگونه نقد غیرمنصفانه است و در ميان آنها عدهای نيز هستند که نقد را با انتقام اشتباه میگیرند و هر مسئلهای را دستاویزی برای زدن اركان دولت و اقدامات آن قرار میدهند كه این نوع رفتارهای منفعت طلبانه سیاسی جای تأسف و تأمل دارد.
🔸 #به_قلم_اساتید: حسين عباسيان
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
دفاعی ناقص از مظلومی تنها.pdf
567.6K
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منافقین
✅ دفاعی ناقص از مظلومی تنها
🔸 اگر یک مرور گذرا بر حوادث و رخدادهای ۴۳ سال عمر انقلاب و نظام جمهوری اسلامی داشته باشیم، با وجود آنکه پیروزیهای بزرگی را خلق کردهایم و فتنههای فراوانی را فرو نشاندهایم، درمییابیم که روایتگر خوبی در تمام یا حداقل اغلب این حوادث و رخدادها نبودهایم.
🔸 منافقین در طول کمتر از ۴ سال طی سالهای ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۲ بیش از ۱۷ هزار شهروند ایرانی را اعم مسئول و غیرمسئول ترور میکنند، اما میبینیم که همان جانیان دیروز و خونخواهان امروز یک شهروند ما را در اروپا دستگیر و به بهانه واهی دست داشتن او در اعدامهای سال ۱۳۶۷ با برگزاری چندین جلسه دادگاه ساختگی و بیان روایتهای دروغ از آن اعدامها محاکمه میکنند و همان روایت دروغ را در انتخابات ریاستجمهوری علیه مسئولان نظام تکرار میکنند.
🔸 #به_قلم_اساتید: حسن رشوند
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#ولایت_فقیه
#تحلیل_کننده
#حضرت_زهرا (س) #مداحی
#تبیین
✅ مروری بر بیانات رهبر انقلاب در دیدار مداحان اهلبیت علیهمالسلام ۱۴۰۰/۱۱/۰۳
🔶 مواردی از عظمت حضرت زهرای اطهر(سلام الله علیها):
🔸 آمدن مکرر جبرئیل خدمت ایشان پس از رحلت پیامبر
🔸 نزول سوره «هل أتیٰ»، آیه تطهیر و آیه مباهله درباره ایشان
🔸 کار برای خدا، اخلاص و خدمت بیمنّت درسهای حضرت زهرا
🔸 در آیهی مباهله: وَ نِساءَنا وَ نِساءَكُم؛ «نِساءنا» فقط فاطمهی زهرا است برای مواجههی جبههی حق با جبههی باطل.
🔸 استفاده از تعبیر «سَيِّدَةُ نِسَاءِ العالَمین» و «سَيِّدَةُ نِسَاءِ أَهْلِ الْجَنَّة» توسط پیغمبر اکرم در مورد حضرت زهرا
🔸 به توفیق الهی، بعد از انقلاب نام مبارک فاطمهی زهرا نسبت به قبل از انقلاب دهها برابر شده، این یعنی جامعه، جامعهی فاطمی است.
🔶 دربارهی هیئت:
🔸 هیئت یک واحد اجتماعی است، بر محور مودّت اهل بیت و هدایت به سمت اهداف ایشان. ریشهی این پدیده هم مال زمان خود ائمّه است.
🔸 بعد از حادثهی کربلا هیئت را اصحاب ائمه تشکیل دادند.
🔸 امام صادق میفرمایند: من دوست میدارم این مجالس را، امر ما را زنده نگه دارید.
امرَنا در کلمات ائمه زیاد تکرار میشود؛ یعنی مسئلهی ما؛ به آن موضوع اساسی و محوریای که ما بر اساس آن حرکت میکنیم، میگویند امر.
در آن دورهای که امام صادق فرمودند: اَحيوا اَمرَنا، احیای امر اهلبیت جزو سختترین و خطرناکترین کارها بود؛ یک جهاد عظیم بود.
🔶 سابقه هیئت در انقلاب اسلامی:
🔸 حرکت دادن مردم و انقلاب توسط نوحههای امام حسینی
🔸 نقشآفرینی هیئتها در دوران دفاع مقدس
🔸 هیئت کانون جهاد است. جهاد فیسبیلاللّه، جهاد در راه احیای مکتب اهلبیت، مکتب امام حسین و مکتب شهادت.
🔸 جز معدودی بقیّهی ائمّه با شمشیر نجنگیدند؛ جهادشان «جهاد تبیین» بود.
🔸 هیئت محلّ تبیین است، محلّ بیان مهمترین مفاهیم معارف اسلامی و علوی است، محلّ پاسخ به سؤالها است.
🔸 به قول یکی از برادران اهل ذوق، این حرکت دستههای حسینی، در واقع نماد حرکت امام حسین است از مکّه به کربلا که دارد حرکت میکند؛ حرکت برای جهاد، حرکت در راه خدا.
🔸 جهاد یعنی تلاش در مقابلهی با دشمن؛ هر تلاشی جهاد نیست. منطق اسلامی جهاد آن [کاری] است که در مقابل دشمن انجام میگیرد.
🔸 شما [اگر] کار اقتصادی بکنید برای مقابلهی با دشمن، میشود جهاد؛ کار علمی و تحقیقی بکنید برای مقابلهی با دشمن، میشود جهاد؛ حرف بزنید، تبیین کنید برای خنثیکردن وسوسهی دشمن، میشود جهاد.
🔸 مهم این است که ما عرصهی جهاد را تشخیص بدهیم که در هر زمانی در چه عرصهای باید جهاد کرد؛ این خیلی مهم است.
🔸 اگر روشنگری بود، همهی این عرصههای گوناگون در وقت خود و جای خود وضعشان روشن خواهد شد و مردان خودشان را پیدا خواهند کرد.
🔸 وجود جبهه شیطانی با هزاران متخصّص هنر و رسانه و ارتباطات و با پشتیبانی انبوه مالی و امنیّتی برای تضعیف ایمان مردم و برگرداندن افکار مردم.
🔸عناصر اصلی هیئت:
منبر، مدّاح، مخاطب
🔸 مداحی یک هنر منحصربهفرد است؛ این اشکها از دل برمیخیزد، دل را صفا میدهد. بعد مستمع را به عمق تاریخ میبرد، و حقایق تاریخی را برایش مشخص میکند. بعد به او معرفت دینی و اخلاقی و سیاسی میبخشد.
🔸 این کار مداح ــ بردن به عمق تاریخ و جلا دادن و صفا دادن به دلها ــ احتیاج به هنر و هنرنمایی دارد؛ این هنرنمایی در مداحیهای ما صدا است، آهنگ است، هندسهی خوانندگی است؛ این سه چیز را حتماً لازم دارد؛ اینها صورت مداحی است. این صورتها نباید بر محتوا غلبه کند.
🔸 یک نکتهی دیگر [اینکه] در مداحی هم مثل همهی کارهای دیگر ابتکار و نوآوری لازم است؛ توجه بکنید که این نوآوری به هنجارشکنی منتهی نشود.
🔸 مداحان در قضایای مهم خوش درخشیدند؛ در دفاع مقدس، در دفاع از حرم، در فتنهی ۸۸ و در قضایای گوناگون.
🔸 یکی از اهداف جلسات مداحان ما جذب جوانان است؛ این بسیار کار خوبی است. منتها مواظب باشید جذب جوانها به هر قیمتی نباشد. جذب لازم است، واجب است، مفید است، امّا با حفظ ساختار صحیح.
🔸 نکتهی آخر هم مسئلهی حرفهای متقن است. هم در روضهخوانی، هم در مدیحهگویی، هم در مطالبی که بیان میشود، مطالب متقن و مستند را مطرح کنید.
🔸 پروردگارا! ما را سربازان جهادِ عظیمِ این روزگار که «#جهاد_تبیین» است، قرار بده.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#ولایت_فقیه
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#تبیین #هیئت
✅ هیئت تراز انقلاب اسلامی
🔶 ۳همزمان با میلاد حضرت فاطمه سلام ا... علیها و روز مادر، جمعی از مداحان اهلبیت(ع) به محضر مقام معظم رهبری رسیدند که بیانات ایشان میتواند نقشه راه مداحان و هیئات باشد.
🔸 وظیفهای که در دستگاه اندیشهای رهبر معظم انقلاب برای مداحان و هیئات مذهبی تعریف شده، هویتیابی و تعالی جامعه جهت حرکت به سمت تمدن نوین اسلامی است.
🔸 طبق این تعریف، هیئت، مرکزی مهم جهت «تبیین مفاهیم و معارف اسلامی و پاسخ به سؤالهای گوناگون جوانان درباره مسائل اصولی و سبک زندگی است»؛ اما این وظیفه، الزامات و راهکارهایی دارد که باید به آن پرداخته شود:
🔸 اولین اصل در هویتیابی و تعالی جامعه، افزایش معرفت مداحان و متولیان هیئات مذهبی است.
قطعاً مداح با سطح معرفتی اندک نمیتواند موجب تعمیق ارزشها گردد، بلکه گاه ممکن است مسیری برای انحراف باشد.
🔸 اگر تعالی جامعه را اصل قرار دهیم، شبهه مطرح این است که آیا استفاده از احساسات و عواطف مذهبی در تضاد با تعمیق آگاهی و معرفت مخاطبین نیست.
🔸 یکی از نکات مهم بیانات دیروز رهبر معظم انقلاب ردیهای بر دوگانه شور و شعور بود؛ رهبری شور و شعور را «مغز و معنا» و «تحرک و پویایی» و لازم و ملزوم یکدیگر تعریف نمودند.
بر این اساس، شور و احساسات، پیشران یا کاتالیزور جامعهپذیری ارزشهاست.
🔸 تناسب این شور و شعور در مراسمات چگونه باید باشد؟
واقعیت آن است که با اینکه برانگیختگی عواطف و احساسات برای قوام هیئات مذهبی یک الزام است؛ اما تأکید بیشازحد بر غلیان احساسات میتواند مانع از رسیدن به نقش اصلی این ساختارها که همان هویتیابی و تعالی است، گردد؛ حتی ممکن است با اولویت یابی احساسات، به ضد خودش نیز تبدیل گردد؛ لذا مداحان و هیئات با این تحذیر مواجه شدند که «مراقب باشید، جذب جوانان به هر قیمتی نباشد».
🔸 نکته آخر اینکه برپایی مجالس و هیئات مذهبی در طی ۱۴۰۰ سال گذشته نشان داده است که این مجامع تأثیری شگرف در باورپذیری و جامعهپذیری فرهنگ اسلامیداشتهاند.
آنچه امروز و در حوزه تهاجم فرهنگی اهمیت مییابد این است که ما به سمتی حرکت کنیم که هیئات مذهبی و مداحان با استفاده از الگو و سیره اهلبیت(ع) بتوانند در حوزههای مختلفِ مذهبی، سیاسی، اجتماعی و ... جامعه نقش بیبدیل داشته باشند و این نیازمند شکلگیری یک هیئت و مداح تراز انقلاب اسلامی است.
🔸 #به_قلم_اساتید: یعقوب ربیعی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#قدرت_بازدارندگی #حضور_مردمی
✅ دعوت به جشن ملی
🔸 بعد از چند سال هجمه اقتصادی، شاهد فروپاشی کارزار فشار حداکثری به ملت ایران در مذاکرات وین هستیم که عملاً به شکست خود اعتراف میکنند.
🔸 بعد از چندین سال اصطکاک قوای سه گانه، امروزه اغلب مسئولان کشور اهتمامی ندارند جز تلاش برای حل مشکلات مردم، راه اندازی کارگاههای تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل، اتمام پروژههای ناتمام، دیپلماسی متوازن و ...، همه برای حل مشکلات اقتصادی مردم است.
🔸 ابر و مه و خورشید و فلک هم در کار افتادهاند و با بارش نعمات الهی، سال کشاورزی خوبی را نوید میدهند؛ " فان مع العسر یسرا"
🔸 خلاصه آنکه سال آتی به فضل خدا سال افسردگی دشمنان و سال شادی مردم ایران خواهد بود. لذا ظفرمندی مجدد ملت ایران را باید با دعوت به جشن ملی و خلق ۲۲ بهمن تماشایی، به تصویر بکشیم، زیرا این حضور مردمی است که موتور محرکه برای حل مشکلات خواهد بود.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر قاسم حبیب زاده؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#مسائل_اولویت_دار
#تحلیل_کننده
#تبیین #جهاد_تبیین
✅ آسیبهای جبهه انقلاب در «جهاد تبیین» چیست؟
🔶 رهبر انقلاب برای چندمین بار از «جهاد تبیین» سخن گفتند و در دعای معنادار خود در دیدار با مداحان اهل بیت(ع) از جهاد تبیین به عنوان «جهاد عظیم روزگار ما» نام بردند.
🔸 برخی از عادات و راهبردهای بخشهایی از جبهه انقلاب در تبیین در مسیر غلطی است و علیرغم نیاز به اصلاح بر همان منوال غلط در حال طیشدن است.
آنچیزی که جبهه انقلاب را نیز در حوزه تبیین با ضعف و ناکارآمدیهای روبه رو کرده دقیقا در بخشی از عادات و راهبردهای غلط جبهه انقلاب است.
🔶 بخشی از این عادات غلط به شرح ذیل است:
1⃣ عموما فعالین جبهه انقلاب در فضای مجازی و رسانهای اهل نقد کردن و انتقاد کردن هستند تا تبیین و روشنگری.
2⃣ اصرار و تکرار بیان دستاوردهای انقلاب و موفقیتها و داشتهها در تبلیغ ما جایگاه پررنگی ندارد و بدتر نیز اینکه برخی از فعالین نیز مدتهاست این امر مهم را کنار گذاشتهاند.
3⃣ خیلی از ما دستاوردها و داشتههای انقلاب را به تعدادی موشک یا مباحث نظامی محدود کردیم در حالیکه هزاران موفقیت علمی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی در طول چهار دهه انقلاب اتفاق افتاده که جایی در سوژههای تبیینی روزمره ما ندارند.
4⃣ نگاه عمومی و سطحی به تبیین داریم در حالیکه نیازمند نگاه تخصصی و اطلاعات تخصصی هم هستیم.
5⃣ تبیین برخی موضوعات مهم انقلاب و اسلام را با ادبیات خشک، طعنه، تحقیر، دو قطبی سازی، سیاست زدگی، عیب جویی و... آلوده کردهایم و اثربخشی تبیین را پایین آوردهایم.
6⃣ گروههای هدف تبیین را محدود کردهایم و بسیاری اوقات فقط برای جریان خودمان تبیین میکنیم و اقشار و طبقات دیگر اجتماعی را فراموش میکنیم.
7⃣ تبیین ما گاهی نسب درستی با نیاز و سؤالات جامعه ندارد و میزان تمرکز برای تبیین در موضوعات مهم در یک سطح نیست. در برخی موضوعات تبیین آنقدر بد تکرار شده که ضدتبیین شده و در برخی موضوعات آنقدر تبیین کم بوده که اساسا شبهه جای حق را گرفته است.
8⃣ در تبیین هم گذشته (دوران پهلوی و تاریخ معاصر) را که تاریک است و هم آینده انقلاب را که روشن است، فراموش میکنیم.
9⃣ در تبیین گاهی یادمان میرود که بسیاری از پرسشهای جامعه دشمنانه یا سیاسی نیست بلکه حق است!
0⃣1⃣ تبیین وظیفه همه است و همه وظیفه تولید محتوای خوب را داریم و نه صرفا بازنشر محتواها را؛ امروز در جبهه انقلاب یک اقلیت تولیده کننده شدهاند و یک اکثریت بازنشر کننده، باید تولید محتوای خوب را همگانی کرد و تولید خوب هم فقط کلیپ و سخنرانی نیست بلکه گاهی یک اقدام اجتماعی و یک سخن گفتن خوب هست.
1⃣1⃣ بدترین تبیین آن است که نقشه دشمن را ندانیم و در ظاهر در حال تبیین باشیم ولی در باطن در حال تکمیل پازل دشمن. برای این موضوع یک شاخص مهم این است که کار تبیین باید در مقابل دشمن و هدف او باشد.
🔸 خلاصه آنکه جهاد تبیین؛ روشن کردن واقعیات امروز اسلام و انقلاب در این روزهای محاصره رسانهای است. ای کاش فعالان جبهه انقلاب وقتی که برای انتقاد کردن میگذارند را برای جهاد تبیین بذارند.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#شرق
✅ اولویت سیاست خارجی؛ نکتهها و شبهات
🔶 در ماههای اخیر تلاش جریان غرب، محور اصلاحاتـاعتدال و فرقه انحراف سیاهنمایی در خصوص همکاریهای راهبردی و جامع ایران با دو کشور چین و روسیه بوده و با یک ژست دلسوزانه برای استقلال و منافع ملی، رویکرد و جهتگیری در سیاست خارجی به سمت شرق را اقدامی برخلاف اصل سیاست «نه شرقی، نه غربی» اعلام میدارد!
🔸 شفافسازی منطق اولویتها در سیاست خارجی، به بسیاری از سؤالات، شبهات و ابهامات مطرح در خصوص سفر رئیس جمهور و همچنین تقویت رابطه با کشور چین از طریق انعقاد قرارداد ۲۵ سال همکاریهای راهبردی پاسخ میدهد.
🔸 این القائات و فضاسازیها که در آستانه سفر دکتر رئیسی به روسیه و همچنین همزمان با انجام این سفر به اوج خود رسید، در حالی صورت میگیرد که:
1⃣ اولاً، شعار «نه شرقی نه غربی»، نفیکننده رابطه با شرق یا غرب نیست.
2⃣ ثانیاً این شعار ناظر به این بود که مردم ایران در مقطع مبارزات برای به پیروزی رساندن انقلاب خود در سالهای ۱۳۵۶ و ۱۳۵۷ با صراحت اعلام کردند آن حکومت و نظام سیاسی که با انقلاب میخواهند آن را در ایران مستقر کنند؛ «جمهوری اسلامی» است و نظام جمهوری اسلامی به لحاظ ماهیت، ماهیت نظامهای شرقی و غربی را ندارد. در واقع شعار «نه شرقیـ نه غربی» نفی الگوگیری از ماهیت نظامهای سوسیالیستی و لیبرالیستی در ایران پساانقلاب است.
3⃣ ثالثاً اکنون با فروپاشی بلوک شرق و به موزه تاریخ سپرده شدن سوسیالیسم از یکسو، و در بستر احتضار و جان کندن نظامهای لیبرالیستی از دیگر سو، در شرایط کنونی شرق و غرب ایدئولوژیک مانند گذشته وجود خارجی ندارد.
🔸 بنابراین کسانی که این روزها، سفر دکتر رئیسی به روسیه برای دستیابی به قرارداد همکاریهای ۲۰ ساله یا انعقاد قرارداد همکاریهای ۲۵ ساله با چین را در تعارض با شعار «نه شرقیـ نه غربی» اعلام میدارند، حرفشان غیر منطقی و صرفاً با اغراض و انگیزههای سیاسی این مواضع را اتخاذ میکنند.
🔸 برای اثبات این رویکرد غیر منطقی و صرفاً سیاسی این جماعت، همین یک دلیل کفایت میکند که آنها در این سالها برای جلب رضایت آمریکا و اروپا، حاضر شدند از تمامی اصول، ارزشها و حتی قدرت علمی و قدرت نظامی و نفوذ منطقهای ایران بگذرند!
🔸 اما نکته مهم و اصلی منطق تعیین اولویتها در سیاست خارجی جمهوری اسلامی است. هر کشوری اگر بخواهد منافع ملی و در رأس آن امنیت ملی خود را حفظ کند و اهدافش را پیش ببرد، اولویت را باید به همسایگان و کشورهای منطقه خود بدهد.
🔸 کشور ایران یک کشور آسیایی و با موقعیت راهبردی در غرب آسیاست. بسیار روشن است که پیشرفت ایران در حوزههای گوناگون و تأمین منافع ملی و در صدر این منافع تأمین امنیت ملی، در گرو باز شدن ژئوپلیتیک ایران در منطقه و آسیاست. آنچه این روزها تحت عنوان «نگاه به شرق» مطرح است، در واقع یک ترجیح عقلانی و یک انتخاب درست در راستای تأمین منافع ملی است. البته بسیار طبیعی است که این رویکرد درست در سیاست خارجی را غرب و غربگرایان برنتابند و علیه آن جوسازی کنند.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر یدالله جوانی؛ تحلیلگر
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #یمن
✅ «انصارالله» و تغییر در معادلات منطقه
🔶 بعد از حمله پهپادی نیروهای مسلح یمن به امارات، جنگندههای ائتلاف سعودی- اماراتی با حمله شبانه به صنعا علیه غیرنظامیان کشتار به راه انداختند. این حملات نشان داد که ائتلاف سعودی از روی استیصال دست به این اقدامات زده است.
🔶 گزارههای خبری
🔸 دیلی میل در گزارشی پیرامون این حمله نوشت: «حملات نیروهای یمنی به امارات، چهره این کشور بهعنوان "دهکده امن" را در هم شکسته و مرحله جدید خطرناکی را در ارتباط با جنگ یمن رقم زده است».
🔸 شبکه عبری زبان "کان" نیز در گزارشی با اشاره به حمله اخیر جنبش انصارالله یمن به قلب امارات نوشت: «یکی از سناریوهایی که اسرائیلیها نگران آن هستند، حملات پهپادی و موشکی یمن است».
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 این حمله را میتوان آغاز تغییر راهبردی جنگ در یمن بر اساس وسعت جغرافیایی و اهداف ژئوپلیتیک دانست. تاکنون امارات خود را بهعنوان دهکده امن منطقه معرفی میکرد و خود را از تبعات و هزینههای میدانی جنگ یمن دور نگه میداشت؛ اما اکنون کشورهای ائتلاف عربی همگی در معرض حملات آینده یمنیها هستند.
🔸 در سطح منطقهای، امروزه نیروهای یمنی به یک قدرت برتر آفندی تبدیل شدهاند. بسیاری از منافع و منابع بازیگران منطقهای میتواند در تیررس اهداف آتی آنان باشد.
این از یک منظر منجر به افزایش قدرت بازدارندگی انصارالله در معادلات آتی منطقهای میشود؛ یعنی هر بازیگری اجازه مشارکت و حمله به یمن را به خود نخواهد داد و از سویی دیگر منجر به کاهش نقش کشورهای ائتلاف در جنگ یمن و خالی شدن بیشازپیش دست سعودی در ائتلافسازی علیه ملت مقاوم یمن خواهد شد.
🔸 انصارالله در ابعاد مختلفی از توان نظامی، نقش تغییردهنده مناسبات منطقهای و حتی بینالمللی را دارد. امروزه انصارالله در سه عرصه مهم از حیث توان نظامی دارای قدرت برتر است؛ قدرت پهپادی؛ قدرت موشکی؛ قدرت دریایی که نمود آن در آینده بیشتر مشاهده خواهد شد. بر اساس این مؤلفهها و گزارهها، معادلات جدیدی در منطقه در حال رخ دادن است و در آینده این مؤلفهها تعیینکننده جنگ یمن و نظم نوین منطقهای خواهد بود.
🔸 #به_قلم_اساتید: محمدرضا فرهادی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#تاریخ #پهلوی
✅ دستهای آلوده به جنايت!
🔶 بهمن ماه تعلق به انقلاب اسلامی دارد و با فرارسیدن آن، حال و هوای شهر و کشور، حال و هوای بهمن ۱۳۵۷ را به خود میگیرد.
🔸 اين وضعيت فرصتی را برای بازخوانی آنچه در نیمقرن اخير بر اين سرزمين گذشته است، فراهم میآورد.
🔸 ازجمله مباحث قابلتوجه در اين شرايط، توجه به اين حقيقت است که بر مردمان اين سرزمين در دوران پهلوی چه گذشت که آنان را به قيام عليه رژيم واداشت و آنان حاضر شدند با هزينههای فراوان بر سرنگونی پهلوی اصرار ورزند؟!
🔸 چند روزی میشود که اخباری درباره کشف بقايايی از گور دستهجمعی شهدای مسجد گوهرشاد در شهر مشهد شنيده میشود.
البته اينکه بقايای پيکرهاي کشفشده مربوط به جنايت گوهرشاد باشد، هنوز تأييد قطعی نشده است.
🔸 شاهدان این واقعه دردناک، روايت کردهاند که پس از کشتار مردم در مسجد گوهرشاد، مأموران رضاخان پيکرهای مطهر شهدا و حتی زخمیها را با کاميون به چند نقطه در مشهد منتقل و بدون انجام غسل و کفن بهصورت جمعی دفن کردند و تخمينها در اين زمينه حدود ۴ هزار شهيد است.
🔶 گزارههای تحليلی
🔸 روباه پیر، حکومتی دستنشانده را در اين ایران به وجود آورد که با همه توان مستظهر به حمايت اجنبی بود! لذا هیچگاه بر حمايت از مردم و تلاش برای کسب رضايت آنان تکیه نکرد. نوکيسهای به نام "رضا ميرپنج" انتخاب شده بود تا فقط سياستهای انگليسیها را در اين کشور بهپیش ببرد.
🔸 او با توجه به خصوصيات فردی و خوی درندگي که داشت، خيلی راحت به مردم زور میگفت و آنان را سرکوب میکرد و آدم میکشت! ماجرای گورهای دستهجمعی، دستهای آلوده به خون این دیکتاتور در کشتار زائران امام رضا(ع) را آشکار نموده است.
🔸 حاکميت قريب به شش دههای خاندان پهلوی در ایرانزمین، دوران سياهی است که حتی با حکومتهای بيلياقت قاجار نيز قابلمقایسه نيست.
🔸 به تعبير حکيم انقلاب: «پادشاهان قديم اگر ديکتاتور بودند، وابسته و گوشبهفرمان قدرتهای بيگانه نبودند؛ اما از اواخر دوران قاجار و همه دوران پهلوی، پادشاهان، هم ديکتاتور بودند و هم وابسته! اين شد بيماری مضاعف نظام سياسی حاکم بر ايران در دوران گذشته.» (۱۳۸۲/۱۱/۲۴)؛
ملت ايران با اين سناريوی انگلیسی، از چاله حکومت قاجار بيرون آمده و به چاه رژيم دستنشانده پهلوی افتادند!
🔸 پس از چند دهه از سرنگونی این حکومت دستنشانده، خط تحريف حقايق تاريخ و سناريوی "تطهير پهلوي" توسط دشمنان اين سرزمين کليد خورده است. در اين عرصه جهادگران عرصه تبيين بايد با همه توان ميدانداری کنند تا اجازه ندهند حقايق برای نسل جوان امروز اين سرزمين، وارونه جلوهگر شود.
🔸 #به_قلم_اساتید: مهدی سعیدی؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab