#ولایت_فقیه
#مسئله_محوری
#جهاد_تبیین #هیات_تراز
#تاریخ_اسلام
✅ هيئت جاي چيست؟!
🔶 محرم از راه رسیده است و بار دیگر در هر کوچه و برزن به نام اباعبدالله(علیهالسلام)، تکایا و هیئات مذهبی برپا گردیده است. همه آنها که دل در گرو نام حسینبن علی(علیهالسلام) و خاندان عصمت و طهارت دارند در محفلی بزرگ به نام «هیئت» گرد هم خواهند آمد. هیئت آن اجتماعی مردمی است که در مراحل مختلفی تاریخ تشیع کارکردهای مختلفی داشته است. روزگاری پرچمداران احیاء نام اهل بیت(علیهالسلام) بوده، روزگاری به سنگری برای مقابله با تهاجم اجنبی بدل شده و زمانهای پایگاه مبارزه با طاغوت و مجاهدت برای تشکیل حکومت اسلامی قرار گرفته است.
🔸امروز آنچه در صدر مسائل هیئتها قرار دارد، جهتگیری کلی محتوا و مطالبی است که در این مجالس در قالب سخنرانی و مداحی ارائه میشود و انتظار آن است که محتوای این جلسات در راستای اقامه امر سیدالشهداء(ع) و مبتنی بر اهداف و آرمانهای نهضت حسینی باشد. همانطور که هر فرصتی اگر در مسیر درست به خدمت گرفته نشود، میتواند تبدیل به تهدیدی شود، هیئتهای مذهبی نیز که یکی از مهمترین پایگاه تبلیغ و ترویج آموزههای مکتب اهل بیت(ع) است اگر با مراقبت همراه نباشد میتواند به انحراف کشیده شود! در سالهای اخیر جریانهایی انحرافی تلاش کردهاند تا هیئات مذهبی را از روح و جوهره خود جدا سازند. یکی از این جریانها که توسط حکیم فرزانه انقلاب اسلامی به جریان «تشیع انگلیسی» شهرت یافته است، الگویی از هیئتداری را ارائه میکند که میتوان آن را «هیئت سکولار» نامید. در هیئت سکولار، قرائتی از نهضت امام حسین(ع) ارائه میشود که در آن نسبتی بین اسلام و سیاست وجود ندارد و این در حالی است که رکن اساسی نهضت حسینی مبارزه با قدرت فاسد و حاکمیت ناخلفی است که به زور بر جایگاه صالحان و انبیاء و اولیاء الهی تکیه زده بود.
🔶 حکیم انقلاب تکلیف را در این زمینه به خوبی مشخص کردهاند. ایشان در پاسخ به این سؤال که: «هیئت جای چیست؟» میفرمایند: «جای جهاد. هیئت، کانون جهاد است؛ جهاد فیسبیلالله، جهاد در راه احیای مکتب اهل بیت(ع)، مکتب امام حسین(ع)، مکتب شهادت. خب ائمه(ع) چه جور جهادی میکردند؟ ائمه جهاد نظامی که نمیکردند؛ جز معدودیـ فقط حضرت امیرالمؤمنین(ع)، امام حسن مجتبی(ع) و حضرت امام حسین(ع) با شمشیر جنگیدندـ بقیه ائمه که با شمشیر نجنگیدند؛ جهادشان چه بود؟ «جهاد تبیین»؛ همین که بنده مکرر تکرار میکنم تبیین یا جهاد تبیین، تبیین کنید، روشنگری کنید. هیئت، محل جهاد تبیین است.»
🔸 #به_قلم_اساتید: مهدی سعیدی
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#هیات_تراز
#انقلاب_اسلامی
✅ هیات سکولار و دستمریزاد به دشمن
🔶 دقت کردید؟ از ابتدای محرم، ضدانقلاب با همه توان به خط شده است تا هیات و عزاداری را به حاشیه ببرد. بله خاک به چهره خورشید می پاشند؛ اما اجازه دهید از کنار این موضوع بسادگی عبور نکنیم.
🔶 پروژه ضدانقلاب پیشتر در مواجهه با مناسبات آئینی چه بود؟ مصادره به مطلوب. تلاش می کردند از محبت مردم به اهل بیت علیه جمهوری اسلامی استفاده کنند. اما امروز ماجرا تغییر کرده است. ضدانقلاب صریح و عیان به دنبال حذف هیات و مراسم مذهبی در جامعه ایران است. اما این تغییر استراتژی به چه دلیل رخ داده است؟
🔶 از ابتدای محرم مردم را به کهنه پرستی و خرافه پرستی متهم کردند و بعد هم نوشتند عزاداران حسینی به دنبال غذای رایگان هستند و در نهایت هم وقتی دیدند جواب نمی گیرند، خبیثانه در صحنه عمل دست به آتش زدن خیمه و پرچم امام حسین زدند و بین مردم ایجاد اختلاف کردند. دشمن امروز به درستی فهمیده است که امام حسین و هیات و عزاداری را نمی شود از سیاست و جهاد و مبارزه با ظلم و عدالتخواهی و در یک کلمه انقلاب اسلامی جدا کرد لذا با اصلش مبارزه می کند.
🔶 دستمریزاد به دشمن. تشخیصش درستی است اما باز هم به نتیجه نمی رسند چون هنوز نمی فهمند ریشه محبت این مردم به اهل بیت عمیق تر از خرابکاری های مذبوحانه ودست و پا زدن های سایبری است. نمونه آشکارش نیز ایران عزادار امروز. ایران سراسر اشک و ندبه؛ ایران یک پارچه هیات.
روزگاری دشمن خیال می کرد اگر هیات را سکولار کند اتصالش به انقلاب اسلامی از بین می رود. خطای آشکاری بود؛ چرا که اساسا هیات نمی تواند از سیاست خالی شود. چطور ممکن است سیدالشهدا را از مبارزه با ظلم و امر به معروف و نهی از منکر و از اسلام عزیز جدا کرد؟ همه کربلا برای برقراری حکومت سیاسی شیعی بوده است تا در تاریخ ثبت شود حق کیست و کدام سو است. دشمن امروز فهمیده است که ثمره هیات و اشک و عزاداری تنها و تنها قیام است. قیام برای نصرت امام، برای نصرت دین، برای تجلی اسم الله در همه عالم.
🔶 مردم ایران رشد کرده اند؛ به موازات این رشد آگاهی و معنوی، نفاق ها از بین رفته است. روزگاری عمرو عاص و معاویه هم مدح امام معصوم می کردند و در غم شان غصه می خوردند تا مردم را دچار خطای محاسباتی کنند، اما امروز نقاب ها افتاده است و دشمن می داند با نفاق نمی تواند حقیقت اهل بیت را از این مردم بگیرد، بنابراین مقابل اصل آن آرایش گرفته است. بله خروجی اشک و عزاداری و هیات جز قیام و انقلاب نیست؛ جز حاکمیت اسلام نیست.
🔸 #به_قلم_اساتید: محسن مهدیان؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
فرانسویها در ۱۳۲ سال استعمار الجزایر با مردم این کشور چه کردند؟.pdf
74K
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
#دموکراسی
✅ فرانسویها در ۱۳۲ سال استعمار الجزایر با مردم این کشور چه کردند؟
🔶 رهبر انقلاب اسلامی در دیدار جمعی از مبلغین و طلاب حوزههای علمیه سراسر کشور با رهبر انقلاب استعمار را نمونهای از دروغگویی جبهه لیبرال دموکراسی غرب درباره آزادی دانستند و فرمودند: «جبههی دروغگویی است که خودش را «لیبرالدموکراسی» نامگذاری کرده، در حالی که نه لیبرال است، نه دموکرات؛ به دروغ میگوید لیبرالدموکراسی. اگر شما لیبرال هستید، چرا استعمار کردید؟ استعمارِ سنّتیِ قدیم و استعمارِ جدید و استعمارِ فراجدید و فرانو... فرانسویها در الجزایر بیش از صد سال جنایت کردند، آدم کشتند... کسی نگوید اینها گذشته؛ بله، از قضیّهی هند صد سال گذشته، از قضیّهی الجزایر شصت هفتاد سال گذشته، امّا خوی [امروز] آن کسی که در الجزایر و در هند آن کارها را کرده، همان خوی آن روز است.» ۱۴۰۲/۰۴/۲۱
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محمدصادق علیزاده
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#سیاستهای_کلی_نظام
#مجلس #معیشت
✅ بنای مجلس، حرکت به سمت مسائل اصلی و کلیدی کشور به دور از حاشیههاست
🔰 قسمت اول
🔶 رهبر انقلاب اسلامی در دیدار سوم خرداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ایشان ضمن بیان بعضی ویژگیهای دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی به تمجید از این خصوصیات پرداخته و به تنظیم رابطه دولت و مجلس در آخرین سال فعالیت مجلس شورای اسلامی تأکید کردند.
🔶 یکی از موضوعاتی که رهبر انقلاب در دیدار نمایندگان مجلس به آن اشاره داشتند موضوع رابطهی مجلس با دولت در سال پایانی بود.
🔶 تأکید رهبر انقلاب مبنی بر ضرورت ضابطهمند بودن و تقریب روابط بین دولت و مجلس، فقط مربوط و منحصر به سال پایانی نیست. ایشان در همه سالها تأکید ویژه بر این امر داشتند. معنا و مفهوم آن، این است که ارکان حاکمیت بهصورت منظّم در ارتباط با هم یک هدفی را دنبال میکنند.
🔶 مجلس و دولت دو رکن مهم نظامند و اگر کارکرد و تعامل این دو قوه و رکن مهم بر اساس یک نظم و یک چارچوب تعاملی مشخصی نباشد، طبیعتاً این نظم و انسجام درونی دچار مشکل میشود. به نظرم توصیه و تأکید مهمی است، درواقع نقطه و نکتهای کلیدی است که رهبر انقلاب بهعنوان هماهنگکنندهی قوا همیشه بر آن تأکید داشتند.
🔶 ایشان به همه مجالس در ادوار مختلف و هم به این مجلس توصیهای نسبت به دولتها داشتند و چندین بار تأکید کردند که بسیار حائز اهمیت است.
🔶 درحالیکه قوا مستقل از یکدیگرند، مجلس جایگاه قانونگذاری و نظارت دارد، جایگاه ریلگذاری و به تعبیر درست و دقیق ایشان جایگاه جادهسازی را مجلس بر عهده دارد، اما درعینحال محدودهی گستردهی اجرای قوانین و پیشبرد مسائل کلان اجرایی کشور بر عهدهی دولت است و دولت بار سنگینی را بر عهده دارد.
🔶 در پیشبرد کارها به طور طبیعی اگر از جانب مجلس و دیگر دستگاهها تعامل، ارتباط و همکاری خوبی نباشد، قطعاً آن جاهایی که دولت دچار مشکل میشود، درحقیقت کل نظام و کشور و چرخ اجرایی کشور دچار مشکل میشود.
🔶 البته که این موضوع فقط مربوط به این دولت نیست. در دولت گذشته هم رهبر انقلاب کاملاً تأکیدشان این بود. سال اول این مجلس مصادف با سال آخر آن دولت قبل بود. آن زمان هم تأکید رهبر انقلاب این بود که طوری همکاری بشود که دولت در سال آخر دچار بیسروسامانی نشوند؛ لذا مجلس این را رعایت کرد.
🔶 از دیگر موضوعات مورد اشاره رهبر انقلاب، استفاده عقلانی و متعادل از ابزارهای نظارتی مثل سؤال یا استیضاح بود. مجلس در این فضا و برای پیشبرد کارها چه تعاملی با دولت میتواند انجام دهد؟
🔶 ابزارهای نظارتی و بهخصوص آن مواردی که یک مقدار جنبهی سلبیتر دارد مثل سؤال یا استیضاح برای مرحلهی آخر است. ضمن اینکه آن سؤال هم باید سؤال واقعی باشد. یعنی جایگاه حقوقی داشته باشد و افکار عمومی را هم بتواند قانع کند.
🔶 سؤال و استیضاح برای شرایطی است که افکار و فضای عمومی جامعه در سطح جامعه با کارکردی که آن دستگاه دارد، صورت بگیرد؛ وگرنه تبدیل میشود به یک ابزار بیخاصیت. حتی اگر آن وزیر و مسئول مربوطه، احساس کند که سؤالها بیش از اندازه و نامربوط است، خودبهخود موجب میشود که کاربرد سؤال و استیضاح هم از بین برود
🔶 ما در هیئترئیسه و مخصوصاً شخص رئیس مجلس آقای دکتر قالیباف روی این موضوع دقت و تأکید ویژهای داشتند که از این ابزارها بهصورت غلط و غیرکارآمد استفاده نشود. بالاخره شما میدانید طبق آئیننامهی مجلس با امضای ده نماینده یک استیضاح به جریان میافتد. یا با امضای یک نماینده سؤالی به جریان میافتد. الحمدلله دغدغه رئیس محترم مجلس و هیئترئیسه تا الان این بوده که در تعامل با نمایندگان و همچنین فراهمکردن بستر تعامل بین نمایندگان و وزرا در خود مجلس خیلی از این موضوعات را حلوفصل کنیم.
🔶 ولی در بعضی از موارد هم که دیگر چارهای نبوده یا نمایندگان قانع نشدهاند، در صحن علنی مجلس سؤال و استیضاح صورتگرفته. درعینحال ما این توصیهی رهبر انقلاب را توصیهی دقیق و درستی میدانیم. ابزار نظارتی در مجلس باید بهگونهای باشد که هم کارایی خودش را حفظ کند و هم موجب ایجاد خلل در کار وزرا و مسئولین نشود.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای سیدنظامالدین موسوی؛ سخنگوی هیئت رئیسه و نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#سیاستهای_کلی_نظام
#مجلس #معیشت
✅ بنای مجلس، حرکت به سمت مسائل اصلی و کلیدی کشور به دور از حاشیههاست
🔰 قسمت دوم
🔶 مجلس چطور میتواند در عین حفظ استقلال خودش با دولت همکاری صمیمانهای داشته باشد؟
🔶 استقلال قوا به معنی دشمنی و خصومت قوا نیست. استقلال قوا یعنی اینکه هر قوهای کار خودش را در مجموعهی حاکمیت درست انجام بدهد. کارویژههای هر قوه هم در قانون اساسی مشخص شده. مجلس وظیفهاش مشخص است، دولت وظیفهاش مشخص است، قوهی قضائیه وظیفهاش مشخص است، نیروهای مسلح وظایفشان مشخص است. شوراهای عالی کشور وظایفشان مشخص است. اینها باید بهعنوان یک منظومه کار کنند. اینکه گفتند مستقل باشند برای اینکه خدایناکرده این درهمتنیدگی آنها یک موقع کارکرد نظام و حاکمیت را دچار خدشه نکند.
🔶 خب این موضوع بارها دغدغهی مقام معظم رهبری بوده و به لحاظ راهبردی یک مسئلهی کلیدی و اساسی است. اینها را این مجلس ورود پیدا کرد. بالاخره یک فردی که نگاه راهبردی دارد مثل رهبر انقلاب مبتنی بر نگاه راهبردی قضاوت میکند و تشخیص میدهد که این مجلس در ریل حرکت کرده، درست حرکت کرده. مبتنی بر نیازهای انقلاب و نیازهای کشور حرکت کرده.
🔶 بر همین اساس هم در سال آینده مطابق با توصیهای که رهبر انقلاب داشتند مجلس تلاش خواهد کرد به دور از حاشیهها عمل کند. البته ما خودمان هم ادعایمان نیست که بگوییم همه چیز این مجلس درست است. بله نقایص هم هست. خود رهبر انقلاب هم فرمودند در این نکات و تعاریف و توصیفاتی که من از این مجلس میکنم ناظر به مجموع کارنامه است وگرنه ضعفهایی ممکن است وجود داشته باشد.
🔶 برنامهی توسعهی پنجسالهی هفتم که ما پیش رو داریم و حتماً باید مطابق سیاستهای ابلاغی رهبر انقلاب بتوانیم این را بررسی و تصویب کنیم. کار بسیار مهمی است. مسائل معیشتی مردم مهم است. باید تصمیمات دقیق و درستی برای برونرفت از این وضعیت، بهخصوص در حوزهی مهار تورم داشته باشیم. یک پیشنویسهایی چه در مواردی که مربوط به لوایح و چه طرحها آماده است و انشا الله مجلس ورود خواهد کرد.در حوزهی تعامل با دولت و سایر قوا هم مشی مجلس تلاش بر این است که بهگونهای باشد تا بتواند هم رضایت رهبر انقلاب و هم رضایت مردم را در پی داشته باشد. انشاءالله ما بتوانیم مدال افتخار انقلابی بودن را حفظ کنیم و گرهی از مشکلات کشور و مردم باز کنیم.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای سیدنظامالدین موسوی؛ سخنگوی هیئت رئیسه و نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#جهاد_تبیین #حجاب
#انقلاب_اسلامی #هیات_تراز
✅ محرم فرصتی برای جهاد تبیین/ حجاب در مسلخ غرب
🔶 محرم در و دیوار و کوچه و برزن را در هر شهر و روستایی سیاهپوش کرده است و بار دیگر، یادآوری مصیبتهای وارده به خاندان رسول خدا، دلهای عاشقان حسینی را ماتمزده کرده و مجالس روضه، هیئت و سینهزنی و سخنرانی را به پا کرده است. اما محرم امسال با سالهای دیگر یک تفاوت بزرگ دارد!
🔶 پاییز سال گذشته بود که دشمن در پی یک پروپاگاندای همهجانبه از شرق و غرب و درون و بیخ گوش، بزرگترین سلاح معنوی مسلمانان را به مسلخ کشاند تا به قول خودشان برای مطیع کردن جامعه مسلمانان و نابودی ارزشها و تبدیل هنجارها به ناهنجاری و حلال و حرام کردن قوانین و سنتها با بدعتگذاریهای تازه در دین خدا، جامعه مسلمانان را از درون دچار انحطاط کنند. انحطاطی که حالا به دختر ایرانی امر میکند روسری و شال از سر بردارد و بدون حجاب به داخل سینهزنیها، هیئتهای مذهبی، تکایا و روضهها برود تا کمکم عادی شود و حتی پا را فراتر میگذارد و فرمان درگیری لفظی و حمله گروهی هم میدهد که اولاً چندنفر با هم باشید تا کسی جرئت خردهگیری نداشته باشد و دوم آنکه اگر کسی ایراد گرفت، بگویید امام حسین همه را مهمان کرده و ربطی به کسی ندارد و حتی میگوید از سلاح گریه هم استفاده کنید...
🔶 نشانهگیری دشمن و ترس از نهضت عاشورا
دشمن محرم را نشانه گرفته؛ چراکه میداند عاشورا نهضتی بحق بود و نبردی میان حق و باطل است. بنابراین نویسنده غربی به سیاستمدارش چنین تأکید میکند که «باید مراقب بود که اگر این عزاداریها و این همه عشق هدفدار شود و به سوی قلب غرب نشانه رود، دیگر هیچ سلاحی نمیتواند در برابر آن مقابله کند.»
🔶 حالا غرب و دشمن غربی بیش از هر زمان دیگری به عمق الگو و اسوه بودن نهضت عاشورا و نقش محرم در انقلابهای بزرگ تاریخ پی برده و خوب میداند که محرم و صفر و عاشورا و تاسوعا بود که زن و مرد مسلمان ایرانی را سازماندهی کرد تا انقلابی به بزرگی انقلاب اسلامی ایران شکل بگیرد و نظام اسلامی بر بلندای تاریخ زورگوی بینالملل سر بر آورد و حالا به چنان اقتدار و صلابتی برسد که بتواند موازنه هژمونی جهان را در هم بریزد.
🔶 روشنگریهای عاشورایی
حالا دشمن غربی وارد میدان شده تا بزرگترین پیام عاشورا را؛ یعنی امر به معروف و نهی از منکر و اصلاح در امور دین را که به دست حاکم فاسد زمانه دچار خسران شده بود، به نابودی بکشاند. پیامی که یادآور میشود «حجاب» به عنوان واجبترین سنت دین امروز نیاز به روشنگریهای بانویی، همچون خانم حضرت زینب(س) دارد و جهاد تبیین میتواند مانع خسرانهای آینده در دین و نبرد با بدعتگذاریهای تازه شیطانی باشد.
🔶 دشمن نمیداند و شاید هم میداند و از سلاح بدعتگذاری برای نبردی دیگری وارد کارزار شده تا بلکه این بار موفق شود و با عادیانگاری بیحجابی و بهرهگیری عدهای از دختران سرزمینمان در این نبرد به اهداف شوم خود نائل گردد؛ اما حجاب به عنوان یک فریضه واجب دینی از فرایضی است که اباعبدالله را به مسلخ کربلا میکشاند و عشق حسینی تنها به معنای حضور در عزا و عزاداری نیست. آنجا که حضرت رقیه(س) در روضهای بر سر پیکر بیسر بابا میخواند «نگران حجابم نباشی بابا، چادرم سوخته، اما به سرم هست هنوز...» یا وقتی حضرت زینب(س) فریاد بر میآورد که «سرها را جلوتر ببرید که مبادا چشم نامحرم به بانوان بیفتد...»
🔶 محرم فرصتی برای جهاد تبیین
«حجاب» همان واجبی است که این روزها با نبرد دشمن خودی و بیگانه از درون و بیرون دچار چالش شده و «محرم» فرصتی برای جهاد تبیین است تا با بیحجابی که دشمن قصد دارد بر دختر مسلمان ایرانی تحمیل کند و برهنگی را آزادی بنامد، مبارزهای روشنگرانه داشت؛ که اگر برهنگی آزادی بود و مصونیت میآورد، جامعه غربی نباید این همه شاهد فروپاشی خانواده، تجاوزهای بیشمار و به انحراف کشیدن جامعه به سوی روابط خارج از عرف و... میبود.
🔶 مبلغان، مفسران، تحلیلگران و سخنرانان وظیفه دارند با جذب حداکثری بر مبنای دغدغه رهبری که هم موعظه نیاز داریم هم به تبلیغ و تحقیق احتیاج داریم، از فرصت محرم در مسیر جهاد تبیین و نبرد و بیرون راندن دشمن بهره بگیرند.
🔸 #به_قلم_اساتید:ملیحه زرین پور
🆔 @tahlil_shjr
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#معنویت_و_اخلاق
#امربهمعروف_نهیازمنکر #جهادتبیین
#حجاب
✅ دلایل قیام امام حسین(ع)
درمورد قیام سالار شهیدان این شبهه را مطرح می نمایند که در آن زمان اسلام و حاکم اسلامی در رأس قدرت بوده و مردم نیز به نماز ،روزه، حجاب،حج،خمس و زکات در بالاترین سطح میپرداختند.پس چرا ایشان خود و خانواده را در معرض جنگی نابرابر قرار دادند؟ انگیزه های قیام امام حسین علیه السلام را به اختصار این گونه می توان برشمرد:
1⃣ بیعت خواهی یزید:
یزید به حاکم خود در مدینه نوشت: حسین، عبدالله بن زبیر و عبدالله بن عمر را احضار نموده و از آنها بیعت بگیر و اگر بیعت نکردند آنها را گردن بزن و سرشان را برای من به شام بفرست. امام در جواب فرمود: هنگامیکه امت اسلامی به پیشوایی مثل یزید گرفتار گردد، باید فاتحه اسلام را خواند. و بدین جهت از بیعت با یزید امتناع ورزید.
2⃣ دعوت مردم کوفه از امام(ع) و اقامه حجت بر ایشان:
وظیفه امام این است که در صورت آماده بودن زمینه، در جامعه اسلامی حکومت اسلامی را تشکیل دهد و به حسب ظاهر چنین زمینهای آماده بود، چون مردم کوفه با ارسال حدود ۱۲ هزار نامه برای امام(ع) آمادگی خود را برای کمک به ایشان اعلان نمودند. لذا اگر امام اجابت نمی فرمود، چه بسا در برابر خدا و امت اسلامی و تاریخ مسئول بوده و مواخذه می گردید.خلافت و حکومت، حق مسلم آن حضرت بوده است، چنانکه فرمودند: به جانم قسم امام نیست مگر آن که به کتاب خدا عمل کند و به عدل و قسط رفتار نماید و برحسب قانون و حق مجازات کند و خود را در مسیر رضای خدا قرار دهد.و روشن است در آن زمان تنها کسی که بتواند همه این شرایط را به طور کامل رعایت نماید، خود امام حسین علیه السلام بودهاند.
3⃣ اصلاح امت و مبارزه با فساد:
خود حضرت فرمود: انگیزه ام از قیام، اصلاح امت جدم رسول خداست. و به عبارت دیگر یکی از علل قیام امام حسین(ع) زنده کردن ارزش های اسلامی بوده است.ارزش هایی مانند وحدتاسلامی، آزادگی،اخلاقاسلامی و امربهمعروف و نهیازمنکر که حکومت اموی سعی کرد با نابودی این ارزشها پایههای حکومت خود را محکم سازد.
4⃣ پاسداری از اسلام و ترویج و گسترش آن در جامعه
تبیین و توضیح معارف اسلام برای مردم،از اهداف قیام بزرگ اباعبدالله بود، چنانکه در زیارت اربعین امام حسین(ع) می خوانیم: (خدایا من شهادت می دهم که امام حسین) خون پاکش را در راه تو به خاک ریخت تا بندگانت را از جهالت و گمراهی نجات دهد.
5⃣ امتحان گسترده مسلمین
بعضی از شیعیان پرادعا و کم محتوا که آرزو می کردند ای کاش در رکاب علی (ع) با "ناکثین " و " قاسطین " و "مارقین " پیکار می کردند باید به امتحان فراخوانده می شدند و لذا قیام سید الشهدا آزمونی برای همه آنها بود؛ امام (ع) در پاسخ کسی که عرضه داشت ایشان به کربلا نرود، فرمود :" اگر در مکان خود اقامت کنم پس این خلق بخت برگشته به چه چیز امتحان شود و به چه چیز آزموده گردد؟"
🔶 امام حسین(ع)برای زنده نگه داشتن اسلام ناب محمدی، جان خویش و یاران باوفایش را فدا کرده و اسارت خاندان نبوت را به جان میخرد.لذا امروز بر همگان واجب است با تاسی از سرور آزادگان جهان ،در اجرای امربهمعروف و نهی ازمنکر و جهاد تبیین به عنوان فریضه ای قطعی و حتمی در جامعه همت گمارند.
🔸 #به_قلم_اساتید:مصطفی علیجانزاده
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#تاریخ_اسلام
#عاشورای_جهانی #بصیرت
✅ با یزیدیم یا حسین(ع)؟
🔶 محمدعابد الجابری اندیشمند نومعتزلی مصر سعی کرده است تاریخ اسلام را در سه واژه حقیقت، قبیله و غنیمت تحلیل و تفسیر کند. نگاهی به تاریخ کربلا و حادثه عاشورا هم نشان میدهد که ما در کربلا با سه واژه متفاوت روبهرویی هستیم؛ منفعت، مصلحت و حقیقت. در کربلا آنچه اتفاق میافتد انسانها را به سه نحله تقسیم میکند.
🔸خواص منفعتمحور: افرادی که در کربلا سهیم هستند همه سیدالشهداء(ع) را میشناسند؛ ولی بین منفعت مقطعی و حقیقت گیر میافتند. مثلا شریح قاضی اگر فقط بر بالای عمارت کوفه میگفت: هانیابن عروه در زندان زخمی و مجروح شده است همانجا قیام مردم علیه ابن زیاد شکل میگرفت و حادثه عاشورایی پدید نمیآمد. یا یکی مثل عمرابن سعد چرتکه میاندازد که حسین(ع) را میکشم، به ملک ری که رسیدم توبه میکنم؛ ولی آنچه در دوراهی حقیقت و غنیمت برای عمرابن سعد محقق شد این بود که نه به ملک ری رسید و نه از گندم آن خورد.
🔶 خواص مصلحتاندیش: دیگری هم مثل سلیمانابن صرد خزاعی میشود که در شناخت حقیقت و مصلحت در میماند. عقل مصلحتاندیش و کوتهبین انسانهای بزرگی مانند سلیمانابن صرد خزاعی اینگونه محاسبه میکنند که قطعا در هماورد بین امام حسین(ع) و سپاه یزید آن کسی که شکست میخورد امام حسین(ع) است. به همین دلیل پا پس میکشد تا در جایی دیگر بتواند یزید را شکست دهد. اما تاریخ یعنی اقدام در موقع خویش. سلیمان بعدها در قیام توابین با 4000 نفر شهید میشود؛ ولی پیام 72 تن کجا؟ و تأثیر 4000 نفر مصلحتسنج زماننشناس کجا؟
🔸خواص حقیقتطلب: اما کسان دیگری هستند که در طریق حقیقتند؛ حقیقت هم جز پا جای پای معصوم(ع) گذاشتن نیست «المتقدم لهم مارق والمتاخر عنهم زاهق». مالک در جنگ صفین میداند که اگر دو شمشیر دیگر بزند خیمه کفر ویران میشود؛ ولی به اذن مولایش برمیگردد، اما کمی آنسوتر عاشوراییان میدانند به واسطه راهی که میروند سرشان بر نیزه خواهد رفت؛ ولی اذن میدان میخواهند. در این حقیقتطلبی گاه شمری که 16 بار با پای پیاده به سفر حج رفته و پیشانیاش پینه بسته مردود میشود؛ ولی سعدابن حارث، ابوالحتوف بن حارث، حربن یزید و... که تا ظهر عاشورا در سپاه یزید هستند به امام میپیوندند و شهید میشوند.
🔶 شیعه حقیقی یعنی بدانی کی قیام کنی و کی قعود؟ کسی مثل مالک میتواند فهم کند که چرا در نزدیکی خیمه معاویه باید برگردد؟ چرا که امام علی(ع) فرمان بازگشت داده است. خواصی که این فراز و فرود سیاسی را درک نکردند حسنابن علی(ع) را به واسطه صلحش مُذِلُّ المومنین خواندند و حسین(ع) را در کربلا تنها گذاشتند. مخلص کلام میدان رفتن ۷۲ تن و کنار کشیدن مالک اشتر را نه با عقلانیت منفعتمحور میتوان فهمید و نه با چرتکه انداختن مصلحتاندیشانه، فقط یک راه دارد «اعرالله جمجمتک» «سرت را به خدا بسپاری» و پا در ره ولایت نهی.
🔸آنچه گفته شد مختص کربلا و عاشورا نیست؛ مختص امروز نیز هست. اینکه کسی زیر علم حسین(ع) سینه میزند باید بداند ما در یک جهان سینوسی و پر فراز و فرود قرار گرفتهایم. گاه چنان حوادث غبارآلود میشوند که فهم آن برای خواص هم سخت میشود. در این مسیر پر فراز و فرود آنچه به رفتن کمک میکند شناخت مسیر و داشتن یک شاخص است و شاخص اصلی هم گفته شده است «وَ أَمَّا الْحَوَادِثُ الْوَاقِعَةُ فَارْجِعُوا فِیهَا إِلَی رُوَاةِ حَدِیثِنَا.»
🔸 #به_قلم_اساتید:یعقوب ربیعی
🆔 @tahlil_shjr
#مسائل_اولویت_دار
#حجاب #مجلس #رسانه
✅ فداکاری کارشناسی
1⃣ در خبرها آمده بود آقای قالیباف در دیدار با دانشجویان در پاسخ به انتقاد یکی از حاضران در مورد تشکیل وزارت بازرگانی گفته است با این تصمیم مخالف بوده ولی دولت اصرار به تشکیل وزارتخانه داشته است. اما نکته جالب اینست که رئیس مجلس علیرغم این نظر، در جلسه رای گیری به تفکیک این دو وزارتخانه رای مثبت داده است.
🔶 با بررسی بیشتر مشخص شد آقای قالیباف به جهت اصرار دولت نه تنها به این اراده تمکین و بلکه در اجرا کمک کرده است نظر دولت پیش رود. این رفتار در سیاست ورزی و حکمرانی حتما قابل تقدیر است.
2⃣ این روزها مساله حجاب یکی از موضوعات روز رسانه ها و شبکه های اجتماعی است. موافق و مخالف درباره وضعیت حجاب و رفتار حاکمیت و اعمال قانون اظهار نظر می کنند. اما لابه لای همه این گفت وگو ها یک روایت تلخ وجود دارد و آنهم سوظن عمیق به نظام تصمیم گیری است؛ اینکه مسوولین این موضوع را به هم حواله می دهند و این تشتت آرا باعث شده است موضوع با جدیت دنبال نشود.
3⃣ واقعیت اینست که ما در مسائل مهم کشور نیازمند فداکاری کارشناسی هستیم. فداکاری کارشناسی چیست؟ پای رای و نظر کارشناسی مان بایستیم و از آن دفاع و تلاش کنیم به سرانجام برسد اما در نقطه ای که کار به تشتت و عدم تصمیم گیری میرسد روی یک نظر اجماع کنیم تا اجرا از بلاتکلیفی خارج شود. فداکاری اینست که مانع نشویم و فراتر از آن همراهی و دلسوزانه کمک کنیم تا اشکالات برطرف شود.
🔶 اصل اینست که پشت سر همه تصمیمات مهم کشور باید اجماع وجود داشته باشد. اگر اجماع کارشناسی نیست اما اراده یک پارچه در اجرا وجود دارد و این اجماع تصمیم گیری است که وفاق ملی در پذیرش تصمیم می سازد.
🔸 #به_قلم_اساتید: محسن مهدیان؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#حجاب #تحول
#هیات_تراز
✅ فناوری هیئت در نسبت با مشارکت بانوان بی حجاب
🔰 قسمت اول
🔶 "از لاک جیغ تا خدا" عنوان برنامه ای بود که از سال 93 تولید و روی آنتن صداوسیما پخش می شد، محتوای عمده اش مروری بر نحوه تحول و سپس گرایش صدها نفر از دختران جوان به حجاب بود. چند سال پیش از تهیه کننده زحمت کش این برنامه در مورد زمینه اصلی تغییر رفتار این بانوان سوال کردم، با صراحت و با استناد به روایت سوژه ها، در 90 درصد موارد؛ دو عامل محوری را اسباب گرایش این دختران به حجاب می دانست.
🔶 این دو عامل نه مطالعه کتاب نظام حقوق زن در اسلام استاد مطهری، نه مشاهده مستند ایکسونامی و انقلاب جنسی، نه آشنایی با فتاوای مراجع در حوزه پوشش، نه شرکت در جلسات الگوی زن سوم در دانشگاه، نه حضور در جلسات مشاوره سبک زندگی کانون فرهنگی مساجد، نه توصیه ها و خواهش های خانوادگی، بلکه "حضور در هیئت امام حسین ع" و "شرکت در کاروان های راهیان نور" به عنوان دو عامل منحصربفردی بوده اند که اسباب گرایش این افراد را به حجاب فراهم آورده اند. بسترهایی که لزوما هیچ دلالت مستقیمی به موضوع حجاب ندارند ولی مشخصا موجب تغییر شدید در سبک پوشش این افراد شده اند.
🔶 در این دو فناوری اجتماعی چه محرّک مشترکی برای تحول در سبک پوشش وجود دارد؟ این دو فناوری در کدام نقطه تاثیر وارد نظام حساسیت انسان می شوند؟ به نظر می رسد کانونی ترین نقطه ای که از رهگذر حضور و مشارکت در این الگوها مورد اصابت قرار گرفته است؛ مقوله تحول در معنای زندگی یا به زبان بهتر "تحول در معنای حیات" این افراد است.
🔶 وجه کارکردی مشترک هیئت و کاروان راهیان نور، ملاقات با جنبه قدسی انسان یعنی شهید است. شهید صراطی است که در کرانه اش من برتر، من جذاب، من استعلایی و من جاودانه انسان ایستاده است، شهید نمودی از معنای متفاوتِ انسان و پهنه ای برای ورود بشر به جهانی است که موطن وجودی اوست. سیدالشهدا ع در کسوت سیادت و در قله آن استقرار یافته و سایر شهدا در دامنه آن. این ملاقات انسان را نه ذهناً که وجوداً در دوراهی من انسانی- من حیوانی، من ملکوتی – من ناسوتی، من مافوق – من مادون، من باقی– من هالک قرار میدهد. انسان در این دو فناوری با خود برترش مواجه و رسیدن به آن را تمنّا می کند.
🔸 #به_قلم_اساتید: مهدی افراز
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#حجاب #تحول
#هیات_تراز
✅ فناوری هیئت در نسبت با مشارکت بانوان بی حجاب
🔰 قسمت دوم
🔶 این مواجهه چه اثری بر انتخاب نوع پوشش دارد؟ وقتی سقف استقرار انسان در ساحت طبیعت و جسمیت خود باشد، تمام توجهش به "نازل ترین بعد وجودی اش" یعنی بدن خواهد بود. اگر این التماس در بستر یک جامعه بازاری با صورت سرمایه داری هم محقق شود که يَغْشَاهُ مَوْجٌ مِنْ فَوْقِهِ مَوْجٌ شده و بدن را به مثابه یک کالا وارد میدان تولید – توزیع – مصرف خواهد کرد. ملاقات با شهید، معنای زندگی انسان و غایت بودنش را بر سر دوراهی قرار داده و افق هایش را جابجا می کند، وقتی این دگرگونی رقم خورد رویکرد انسان در تعامل با درون و بیرون خویش از جمله بدن هم تغییر خواهد کرد و نتیجه اش تغییر در سبک مدیریت بدن و پوشش است.
🔶 حال با در نظر داشتن چنین استعدادی در این فناوری ها و در زمانه ای که با کمبود الگوهای معنابخش به زندگی شهروندان برای ارتقای سبک پوشش مواجه هستیم، آیا ایجاد ممانعت از حضور بانوان بی حجاب در این مراسمات هوشمندانه است؟
پاسخ به این پرسش دشوار ولی تامل در آن لازم است. اگر سیر تطور تصوّف و مناسکش در ایران را در پنج قرن گذشته مورد بازخوانی قرار دهیم، احیاناً ملاک های روشن تری برای قضاوت خواهیم داشت. مناسک متصوفانه از زمانی که به بهانه های مختلف دامان خود را از تقید به شریعت و فقه خالی کردند همزمان از جوهره و اثربخشی خود خارج شده و رفته رفته در جامعه ایران به انزوا کشیده شدند. در واقع مناسک معنوی به عنوان یک فناوری اجتماعی، ذات و جوهره شان به آداب و شرایطی گره خورده است که چارچوب آن در شریعت مشخص شده و هرزمان که از محدوده آن خارج شود دچار انقلاب در ذات خواهند شد حتی اگر صورت و فرم خود را نیز حفظ کرده باشند. تأثیر و دخالت در قلوب که کارویژه اساسی این فناوری هاست امری است که تدبیر آن لزوما در اختیار صاحب شریعت است که تاکید دارد؛ أَنَّ اللَّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَ قَلْبِه، پس تقید به شریعت شرط تأثیر این مناسک است و اساساً تشیع از رهگذر ایجاد همگرایی میان شریعت و طریقت توانست پاسدار واقعی حقیقت و مسیری برای دستیابی انسان به آن باقی بماند.
🔶 اگر ایجاد تحول در قلوب عموم جامعه من جمله بانوان بی حجاب را کارکرد هیئت بدانیم، در این دوره باید تلاش کنیم که به هر هنر و ابتکاری بستر را برای "حضور مؤثر" این افراد مهیا نمائیم اما حضور مؤثر لازمه اش در وجه جمع میان جوهره و کارکرد است. لذا اگر توانستیم با ابتکاراتی زمینه حضور این بانوان را در ضمن تقید به حداقل های فقهی فراهم آوریم موفق شدیم این محافل را در ضمن کارآمدی بسط دهیم، اما در صورت تزاحم و عدم توفیق در ایجاد شرایط، عقل به حفظ جوهره و ذات این فناوری ها یعنی "حراست از موجودیت متشرعانه هیئت" حکم خواهد کرد، عقلانیتی که در موضوع کیفیت ورود بانوان به حرم های اهل بیت نیز در ادوار مختلف کارآمدی خود را نشان داده است...
🔸 #به_قلم_اساتید: مهدی افراز
🆔 @tahlil_shjr
دست صهیونیستها در آتشزدن قرآن کریم.pdf
89.9K
#مسائل_اولویت_دار
#معنویت_و_اخلاق
#قرآن #تاریخ_اسلام
#رژیم_صهیونیستی #تحریف
✅ دست صهیونیستها در آتشزدن قرآن کریم/ قرآن کریم چه ظرفیتهایی دارد که اینگونه از تعالیم آن میترسند؟
🔸واکاوی دقیق مسئله آتش زدن قرآن کریم در کشوری به ظاهر بیطرف نشان میدهد که این مسئله یک سناریوی طراحیشده از سوی صهیونیستهاست. در همین راستا به تازگی وزارت اطلاعات با صدور بیانیهای از ارتباط سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی با عنصر هتاک به قرآن مجید خبر داده بود.
🔸بیشک این اقدامات نابخشودنی و اهانت به قرآن کریم، یک ستیز سازمانیافته از سوی قدرتهای استکباری و صهیونیست بینالملل بوده که با حمایت سخیف دولت سوئد و با هدف تخریب اسلام صورت گرفته است و هرگز با تعالیم ادیان الهی قابل جمع نبوده و قابل تحمل نیست.
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#حجاب
✅ چرا در مدرسهٔ دخترانهای که همه دختر هستند باید مقنعه و حجاب داشته باشیم؟
1⃣ در مدرسهٔ دخترانه درست است محیط دخترانه است و رعایت نکردن حجاب از لحاظ شرعی اشکالی ندارد؛ ولی قانون کشور و مدرسه رعایتکردن حجاب است پس باید رعایت شود هر چند محیط دخترانه باشد.
2⃣ علاوه بر قانون بهخاطر نظم و انضباط مدرسه دختران باید لباس یکشکل و شبیه به هم بپوشند و نمیشود هر کسی هر طوری دوست دارد لباس بپوشد.
3⃣ شاید در مدرسه شخص نامحرمی باشد مثل؛ معلم آقا یا خدمتکار آقا یا اینکه اولیای دانشآموزان برای کار خاصی به مدرسه بیایند، نمیشود که هر روز پشت بلندگو اعلام کنند که اولیای دانشآموز داخل مدرسه هست حجابتان را رعایت کنید.
4⃣ یا اینکه از اداره بازرس یا کارشناسی برای بازدید به مدرسه بیاید.
5⃣ یا اینکه مدرسه در جایی باشد که همسایگان به محیط مدرسه دید داشته باشند و دانشآموزان را داخل مدرسه ببینند.
6⃣ یا خدایی ناخواسته اتفاقی در مدرسه بیفتد و بخواهند فیلم دوربینهای مدرسه را بررسی کنند یا در فضای عمومی برای مردم انتشار دهند تا واقعیت را دشمنان طوری دیگر نشان ندهند مثل جریان مسمومیت دختران در مدرسه. پس دختران در مدرسهای که محیطش دخترانه است هم باید حجاب را داشته باشند.
7⃣ حجاب داشتن در مدرسه خودش یک نوع تمرین قانونمداری الهی و ملی است. چون دانش آموز در مدرسه در حال آموزش است وقتی حجاب را رعایت میکند یاد میگیرد که قانون خدا و قانون کشورش را در جاهای دیگر هم رعایت کند.
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#مسائل_اولویت_دار
#ارز
✅ ردپای سیاست های غلط گذشته در مشکلات امروز اقتصاد کشور
🔶 سخنگوی اقتصادی دولت در پاسخ به این سوال که بصورت کمی چه میزان از مشکلات امروز به دولتهای قبل بر می گردد: تلاش دولت و تیم اقتصادی این بود که در مرحله اول سراغ اصلاحاتی برود که ماحصل بی عملیها و یا اقدامات منفی ادوار گذشته است. خیلی از افراد به دولت انتقاد میکردند که چرا در سال اول سراغ اصلاح ارز ترجیحی رفتید. اما این اقدام به منظور اقدام در اصلاح یکی از اشکالات به ارث رسیده از گذشته بود.
🔸ناترازی در انرژی مانند برق به دلیل کم کاری ادوار گذشته در سرمایهگذاری و توجه به زیر ساختها بود که این دولت خود را در مرتفع کردن آن مسئول دانست. کسریها و ناترازیهای صندوقهای بازنشستگی میراث ادوار گذشته است که این دولت در تلاش است تا بخشی از اصلاحات مربوط به آن را از طریق برنامه هفتم پیگیری کند.
🔸در حوزه ناترازیهای بانکی و همچنین مشکلات بوجود آمده در حوزه مسکن دولت سیزدهم میراثدار بدعملیها و بی توجهیهای گذشته است.
🔶 شواهد نشان میدهد که بخش مهمی از مشکلات امروز مانند سفته بازی و جولان سوداگری در بازارها ماحصل تصمیمهای ناصحیح و بی توجهیهای گذشته است. البته مردم از بنده به عنوان سخنگوی اقتصادی دولت و وزیر اقتصاد بیش از اینکه به دنبال محاسبه تقصیر دولتهای سابق باشم توقع دارند که صلاحات ساختاری را برای حل مشکلات موجود پیگیری کنم که در حال پیگیری هستیم.
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#تورم #ارز
#تحریم #معیشت #دلار
✅ حل مساله تورم وابسته به بررسی همه عوامل ایجاد تورم است
🔶 یکی از مطالبات اصلی مردم از دولتها کاهش نرخ تورم و افزایش قدرت خرید آنهاست، موضوعی که دولتمردان نیز در برنامههای راهبردی خود بدان اشاره میکنند و بر آن هستند در سیاستگذاریهای خود این موضوع را برجسته کنند، اما مساله این است که در شرایط تحریم و چالشهایی که از این وضعیت به اقتصاد ایران وارد شده با توجه به تاثیرات تحریم در نوسانات نرخ ارز و تبعاتی که این موضوع روی کاهش ارزش پول ملی میگذارد این سوال مطرح میشود که برای کاهش فشار معیشتی و اقتصادی به مردم چه باید کرد و بهتر است دولت کدام سیاست را در دستور کار خود قرار دهد چرا که رضایت مردم موضوع مهمی است.
🔶 این موضوع که نرخ ارز کاهش یا افزایش مییاید به تنهایی نه میتواند علامت مثبتی است باشد نه منفی، چرا که مساله مهمی که دولتمردان باید در دستور کار خود قرار دهند و بدان توجه کنند این موضوع است و البته پاسخ به این پرسش مهم که در مقابل کاهش ارزش پول ملی از مردم چه حمایتهایی باید صورت دهند؟ این موضوع از جهات مختلفی مهم است چرا که دولت زمانی میتواند به مطالبه تامین رفاه مردم پاسخ درستی دهد که بتواند درآمدهای مردم را به پول ملی ثابت نگه ندارد، حتی در شرایط تحریمی که ارزش پول ملی در مقابل پولهای قدرتمند خارجی کاهش یافته است باید درآمد مردم بالا برود تا مردم قادر به خرید و تامین نیازهای اصلی خود باشند.
🔶 اگر این نسخه توسط دولت پیچیده شود یعنی تلاش شده تا فشار از سفره مردم برداشته شود، در حالی که هر چه قدر ارزش پول ملی کاهش مییابد به درآمدهای مردم به صورت ریالی افزوده شود آن زمان اتفاق خاصی نمیافتد فقط عدد است، پس فینفسه عدد مهم نیست، بلکه مساله مهم این است که قدرت خرید اعداد افزایش داده شود. افزایش قدرت خرید مردم، کاهش اثرات تحریمی، اتخاذ سیاستهای درست اقتصادی همه و همه زنجیره به هم پیوستهای هستند که اگر یک حلقه از آن را در دست بگیریم به نتیجهای نمیرسیم، بلکه حلقهها باید در کنار هم گذاشته شوند تا راهکارها پاسخگوی حل مشکلات ما باشند.
🔶 کارشناسانی که در رد دخالت دلار در اقتصاد صحبت میکنند یا کارشناسانی که معتقدند نرخ ارز و نوساناتش به شدت روی اقتصاد تاثیرگذار است هر کدام به تنهایی فقط حلقههای منفرد این زنجیر را بررسی میکنند درحالی که این موضوع باید به صورت مجموعه ارزیابی شود. اگر منتقدین و سیاستگذاران مجموعه را ببینند و روی آن تمرکز کنند حتما به راهحلهای مناسبتری از امروز برای کاهش فشار مشکلات معیشتی مردم میرسند. قطع به یقین کاهش قدرت خرید مردم باید حل شود تا رضایت آحاد جامعه کسب شود، این سیاست مختص ما نیست، بلکه در ترکیه نیز اجرا شده است. طی دو سه سال اخیر ارزش پول ملی ترکیه ۹ برابر کوچکتر از قبل شده است. به عنوان مثال زمانی یک دلار حدود ۳ لیر ترک بود، اما اینک حدود ۲۷ لیر ترک است و لیر ترک ۹ برابر در مقابل دلار ضعیفتر شده، اما با این حال برای جلوگیری از کاهش قدرت خرید مردم دستمزدها چند برابر افزایش یافته است.
🔶 مسئولین اقتصادی ترکیه با افزایش دستمزد توانستهاند فشار این خلاء را از روی سفرههای مردم کم کنند، هر چند کاهش فشار معیشتی از سفرههای مردم راه حلهای بسیار پیچیدهای دارد و مستلزم آن است که سیاست گذار همه مجموعه را با هم ببیند و تصمیماتی که در این رابطه اتخاذ میکند باید راهبردی باشد. در این موضوع تردیدی وجود ندارد حل تورم مساله اصلی و مهمی است که مطالبه اول مردم از دولتمردان است، لذا نیازمند اتخاذ سیاستی هستیم که بتواند نرخ رشد تورم را نسبت به سیاستی که باعث افزایش تورم با انتظارات تورمی میشود، مهار کند.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: مجیدرضا حریری؛ کارشناس و تحلیلگر تجارت خارجی و رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین
🆔 @tahlil_shjr
تلخ؛ مثل ذات استعمار، مثل تاریخ منطقه.pdf
95.3K
#مسئله_محوری
#استقلال_و_آزادی
#مرزبندی_با_دشمن #دموکراسی
✅ تلخ؛ مثل ذات استعمار، مثل تاریخ منطقه
🔰 نگاهی به تاریخچه استعمارگری غربیها در جهان
🔶 رهبر انقلاب در دیدار مبلغین و طلاب حوزههای علمیه با اشاره به سوابق استعمارگری جبهه لیبرال دموکراسی تأکید کردند: «یک جبهه، جبههی دروغگویی است که خودش را «لیبرالدموکراسی» نامگذاری کرده، در حالی که نه لیبرال است، نه دموکرات؛ به دروغ میگوید لیبرالدموکراسی. اگر شما لیبرال هستید، چرا استعمار کردید؟ استعمارِ سنّتیِ قدیم و استعمارِ جدید و استعمارِ فراجدید و فرانو. شما چطور لیبرالی هستید، آزادیخواهی هستید، آزاداندیشی هستید که مثلاً یک ملّت چندمیلیونی مثل هند را سالهای متمادی، بیش از صد سال، استعمار میکنید، در تصرّف خودتان نگه میدارید، همهی داراییهایش را از او بیرون میکشید، تبدیلش میکنید به یک ملّت فقیر؟» ۱۴۰۲/۰۴/۲۱
🔶 دخالت استعمارگران در منطقه غرب آسیا نیز در پیام امسال رهبر انقلاب به حجاج بیتالله الحرام مورد توجه قرار گرفته بود و رهبر انقلاب آنرا یک تجربهی تلخِ «مهندسی سیاسی و سرزمینیِ غرب آسیا به دست دولتهای غربی پس از جنگ جهانی اوّل» نامیده بودند؛ تجربهای که باید از آن درس گرفت.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: دکتر موسی نجفی؛ استاد و رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
🆔 @tahlil_shjr
مجاهدت فاطمیون از عوامل اصلی شکست تروریسم در منطقه بود.pdf
85.8K
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#دشمن_شناسی #اسلام_ناب
#تروریسم
✅ مجاهدت فاطمیون از عوامل اصلی شکست تروریسم در منطقه بود
🔶 بدون شک یکی از عوامل اصلی شکست تروریسم بینالمللی داعش در منطقه و سوریه نیروهای افغانستانی لشکر فاطمیون بودند.
🔶 شهید حاج قاسم سلیمانی به عنوان فرمانده میدانی محور مقاومت نگاه ویژهای به عزیزان فاطمیون داشتند. این عزیزان هم خیلی زود در مدار فرماندهی محور مقاومت قرار گرفته و به یکی از بازوهای اصلی مشورتی و عملیاتی شهید سلیمانی تبدیل شدند.
🔶 شهید توسلی شخصیتی فکور، شجاع، طراح و عملیاتی داشت و در عین حال قناعت یکی از ویژگیهای اصلی او بود. در میدانی که نیروهای تحت امر او عملیات میکردند شاهد کمترین هزینه و تلفات مادی بودیم.
🔶 مردم افغانستان ویژگیها و شاخصههایی دارند که آنها را به مردمی مقاوم تبدیل کرده است. ایستادگی در برابر ابرقدرتها در افغانستان خصوصاً مبارزه با آمریکا نشان از روحیه مقاوم، ضد اشغال و ضدتروریسم افغانستانیها دارد.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: سردار محمدرضا فلاحزاده؛ جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
🆔 @tahlil_shjr
#مسائل_اولویت_دار
#رسانه #جنگ_تمدنی
#قرآن
✅ این یک آرایش جنگی است
🔶 پس از هتکحرمت به قرآن، رهبر معظم انقلاب در پیامی این اهانت را محکوم کردند. یکی از عباراتی که ایشان در متن پیامشان به کار بردند «آرایش جنگی» بود. ایشان فرمودند: «دولت سوئد نیز باید بداند که با پشتیبانی از جنایتکار، در برابر دنیای اسلام آرایش جنگی گرفته و نفرت و دشمنی عموم ملتهای مسلمان و بسیاری از دولتهای آنان را به سوی خود جلب کرده است.»
🔸در تحلیل هتکحرمت به قرآن میتوان دو نگاه تحلیلی داشت. نگاه اول تقلیل منازعه به فرد موهن است. در این تحلیل، فردی مانند سلوان مومیکا که اقدام به آتش زدن قرآن کرده محکوم میشود. اما اگر نخواهیم سطح منازعه را تقلیل بدهیم موضوع حادتر و پیچیدهتر میشود. به همین دلیل است که ما در پیام رهبری با «توطئهگران پشت صحنه» مواجه میشویم. نگاهی به تاریخ نشان میدهد که منازعات دنیا همیشه یک پشت پرده دارد. مثلا جنگ صلیبی با اینکه عاملش سخنرانی پاپ اوربن دوم معرفی میشود اما عامل تحریککننده پاپ، امپراطور روم شرقی یعنی آلکسیوس کمننوس بود که به قول فرانکوپن مورخ انگلیسی «کمکخواهی او (پاپ اوربن) آخرین فریاد مذبوحانه حاکمی بوده که دولت و امپراتوریاش فاصلهای با سقوط نداشته است.»
🔶 در اینجا هم بیشتر از یک حرکت فردی ما با یک جنگ تمدنی علیه مسلمانان روبهرو هستیم. جنگ تمدنی نیز امروز شروع نشده است؛ بلکه از زمانی شروع شد که هانتیگتون آن را تئوریزه کرد و یک ضلع از سه ضلع این جنگ را مسلمانان معرفی کرد. از آن روز تا به امروز حوادث بسیاری به دست غربیها شکل گرفت تا بتوانند اسلام را نه در یک جنگ صلیبی بلکه در اذهان و افکار جهانی ترور کنند. تولید القاعده، زدن برجهای دوقلو، ایجاد داعش و... بخشی از پروندههای اسلامهراسی غربها بود.
🔸حرکت موهن امروز میوه حرکتهای دیروز است. امروز جامعه تحت بمباران رسانههای صهیونیستی و غربی از اسلامهراسی به اسلامستیزی رسیده است. در این منازعه مسلمین و افراد دغدغهمند باید نگران باشند؛ چون این توهین حد یقفی ندارد. اولین کار این است با عاملان و پشت صحنه برخورد شود. موضوعی که در پیام رهبر معظم انقلاب هم آن را شاهدیم. اما در لایه دوم باید اسلام را از زیر ترکشهای رسانهای صهیونیسم و غرب بیرون کشید. این امر هم جز با کار نرم فرهنگی و رسانهای صورت نمیپذیرید. امروز علمای اسلام باید بنشینند و بگویند چگونه میتوان چهره اسلام که توسط گروههای خشنی مانند القاعده، داعش و... به گروگان گرفته شده را بازپس گرفت. نباید گذاشت اسلام همچنان به دست داعشیها و رسانههای صهیونیستی و غربی ترور شود.
🔸 #به_قلم_اساتید: یعقوب ربیعی
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#مسائل_اولویت_دار
✅ دولت با شورای رقابت چه کند؟
🔶 شورای رقابت با انگیزه تقویت بخش خصوصی، توسعه بازارهای کشور و رفع انحصار در اقتصاد و در جهت اجرای سیاستهای كلی اصل 44 قانون اساسی در سال 1388 تشکیل شد. برخی از اعضای شورا از سوی نهادهای سه قوه معرفی و منصوب میشوند و تعدادی نیز از بخش خصوص و متخصصین حضور دارند.
🔰گزاره خبری:
🔸رئیسجمهور در جلسه 25 تیرماه در خصوص قیمت خودروهای مونتاژی به شدت انتقاد کرد و ضمن تأکید بر شعار سال، معاون اول خود و وزرای اقتصاد و صمت را مأمور بررسی این موضوع نمود. مسئله اختلافات متعدد شورای رقابت، دولت، وزارت صمت و صنعت خودرو به کرات به وجود آمده و حتی در ابتدای فروردین نیز آقای مخبر به این مسئله ورود داشته است.
🔰گزاره تحلیلی:
🔶 شورای رقابت با حجم زیادی از اختیاراتی، و با سازوکار خاص نظارتی، تبدیل به یک نهاد فراقوهای با استقلال فراوان شده است. در باب نظارت بر مصوبات شورا، صرفا قوه مقننه از حیث تقنینی، هیئت تجدیدنظر در خود شورا، و دیوان عدالت اداری میتوانند ورود کنند. از این جهت ورود مسئولان دولتی خارج از ملاحظات و چارچوب قانونی، صرفا منجر به ایجاد تنش بیشتر در بازار میشود. از سال 1391 تاکنون شورای رقابت به دفعات از سازوکار قیمتگذاری خارج یا وارد گردیده است. آخرین بار پاییز 1400 با مصوبه شورای هماهنگی سران قوا از صنعت خودرو، کنار و در زمستان 1401 با دستور سازمان بازرسی و درخواست نمایندگان مجلس، مجددا به صنعت خودروسازی کشور بازگشت. نبود پایداری در سیاستها نمودی از خلاء سیاستگذاری بلندمدت در بخش خودرو است. البته شورا از حیث قانونی و حقوقی صلاحیت قیمتگذاری را ندارد و فقط میتواند دستورالعمل تنظیم قیمت را تهیه کند که البته تمکین به آن الزامی است.
🔶 وجود نهادی تخصصی که بتواند منافع تولیدکننده و مصرفکننده را توأمان لحاظ کند و موجب تقویت بخش خصوصی باشد ضروری و لازم است، اما این نهاد باید ذیل فلسفه نظارت، کنترل و هدایت دولت قرار گیرد. در واقع دخالت دستوری دولت باید توسط یک نهاد محدود شود و همزمان نهاد مربوطه نتواند همه چیز را به مکانیزم بازار واگذار کند و نقش دولت را به رسمیت بشناسد. از این حیث به نظر میرسد شاهد نقص و عیب در ساختار قانونی و سازمانی شورا هستیم.
🔸موضوع اختلافی در برهه فعلی از آنجا شروع شد که در اواسط اردیبهشتماه شورای رقابت، قیمتهای 17 محصول مونتاژی خودرو را اعلام کرد. اما این نرخها مورد انتقاد شدید مونتاژکاران قرار گرفت و هیچ خودرویی براساس قیمتهای مصوب عرضه نشد. دلیل آنها این بود که شورا صورتهای مالی شش ماهه اول 1401 را در فرمول خود مدنظر قرار داده درصورتی که در شش ماهه دوم نرخ ارز تغییر کرده و به تبع آن صورتهای مالی تغییر کرده است. شورا اعتراض بخش مونتاژکار را پذیرفت و در 17 تیرماه قیمتهای مصوب جدید را اعلام کرد که براساس آن قیمت برخی خودروها افزایش یافت و متقاضیان ملزم به واریز وجه بیشتر شدند. در خصوص اختلافات فعلی، نکته اساسی این است که دستورالعمل شورا برای نرخگذاری به گونهای است که قیمت خودروی مونتاژی در داخل از قیمت واردات همان خودرو بیشتر است و به نوعی منطق مونتاژی در کشور فلسفه خود را از دست داده است.
🔶 نکته راهبردی؛ جایگاه شورای رقابت برای نیل به اصل 44 و ایجاد رقابت سالم، پذیرفتنی است. اما این شورا نباید خود را خارج از سیاستهای کلان اقتصادی تعریف کند و باید در چارچوب فلسفه دولت عمل کند. از این منظر حفظ این نهاد با تغییراتی در قوانین اجرایی آن ضروری به نظر میرسد.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی محمدی
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#رژیم_صهیونیستی #قرآن
✅ نتیجه عکس!
🔶 همه مسلمان حدیث ثقلین پیامبر اعظم(ص) را شنیده و نصبالعین خود دارند که دو یادگار ماندگار و میراث گرانبها در میان پیروانش گذاشت؛ کتاب خدا (قرآن) که در آن هدایت و نور است که مسلمانان را به تمسک به آن توصیه کرد و اهل بیت مطهرش. بدون شک قرآن بزرگترین هدیه الهی برای انسان است که کتاب سعادت و بهروزی بشر است و راهنمایی برای رسیدن به کمال مادی و معنوی.
🔸اهل بیت عصمت و طهارت هم در جایگاه اولیای الهی نقطه اتصال مسلمانان با آخرین فرستاده الهیاند. آنها راهنمایانی هستند که چراغ راه بر میافروزند تا مؤمنان راه را از بیراهه بشناسند و در قرآن کریم آیات متعددی به روشنی بر وجود این خاندان تأکید میکنند. این روزها و شبها هم دلدادگان و عاشقان اهل بیت(ع) داغدار و سوگوار یکی از فرزندان پیامبر اسلام هستند که در مصاف با ظلم و بیداد، خود و خانوادهاش را فدا کرد اما نگذاشت اسلام راستین صدمه ببیند. از آنجا که دشمنان اسلام و مسلمانان دریافتهاند این دو منبع جوشان فیض، سرچشمه زلال حرکت مسلمانان و شیعیان هستند، میکوشند تا با تغییر باورها و اعتقادات مسلمین، آنان را از این ذخیرههای گرانسنگ تهی و دور کنند اما خیال باطلشان نه تنها محقق نخواهد شد بلکه محبت و دلبستگیشان را بیشتر و انگیزه آنها را برای پاسداشت قرآن و اهل بیت(ع) و بهرهگیری بیشتر از آنها تقویت خواهد کرد.
🔸تکرار صحنه شنیع اهانت به کتاب آسمانی مسلمانان در استکهلم سوئد که برای بار دوم با مجوز پلیس در تجمع ضد اسلامی رخ داد موجب شد تا در کمتر از یک ماه چنین صحنهای موهنی دیروز در کپنهاک دانمارک رخ دهد. اما این نخستین باری نیست که اسلام عزیز و کتاب آسمانی مسلمانان و مقدساتشان در غرب مورد اهانت واقع میشود. سابقه این رویه مخالف با آزادیبیان و آزادی فکر و مذهب به انتشار کتاب موهن آیات شیطانی توسط سلمان رشدی نویسنده انگلیسیـ هندی بر میگردد که خشم مسلمانان جهان را برانگیخت و منجر به صدور حکم ارتداد وی از سوی امام خمینی شد.
🔶 در واکاوی چرایی تکرار این اقدامات توهینآمیز در گوشه و کنار اروپا و غرب یک عامل بر عوامل دیگر رجحان دارد و آن اینکه براساس این آمارهای دقیق و پیشبینیهای نزدیک به واقعیت، جمعیت مسلمانان در اروپا، رشد شتابانی دارد که در این میان کشورهایی مانندن سوئد و فرانسه نسبت به دیگر کشورهای اروپایی پیشی گرفتهاند. از اینرو افزایش اقدامات اسلامستیزانه که با حمایت برخی دول غربی و لابی صهیونیستی گاهگاهی به این شکل خود را نمایان میکند، نتیجه عصبانیت و سردرگمی آنها از این روند رو به رشد است. اما تجربه نشان داده اینگونه حرکتهای رذیلانه و دونشان انسانی نه تنها نمیتواند در برابر موج اسلامخواهی مانعی ایجاد کند بلکه به آن سرعت و شدت هم میبخشد.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی حیدری
🆔 @tahlil_shjr
مقصران اصلی رشد نقدینگی در دولتهای قبلی چه نهادهایی بودند؟.pdf
51.7K
#اقتصاد
#نقدینگی #تورم
✅ مقصران اصلی رشد نقدینگی در دولتهای قبلی چه نهادهایی بودند؟
🔶 در تمام دنیا تامین مالی تولید از بازار اولیه و اوراق قرضه در درجه دوم صورت میگیرد، برای حمایت واقعی از بخش تولید و تداوم راه مثبت کاهش رشد نقدینگی باید راه درست و سیاست مناسب را اتخاذ کنیم تا ضمن جهش تولید شاهد کاهش رشد نقدینگی و کاهش نرخ تورم باشیم.
🔸 #گفتگو_با_اساتید:عطا بهرامی ؛کارشناس و تحلیلگر اقتصادی و استاد دانشگاه
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#علم_و_پژوهش
#اقتصاد #رسانه
#رژیم_صهیونیستی
✅ ساختارهای ناهمساز داخلی؟
🔰 قسمت اول
🔶 از منظر بخشی از صاحب نظران اقتصاد سیاسی بین الملل، چهار مولفه اصلی شکلگیری قدرت عبارتند از: قدرت ساختاری امنیتی، قدرت ساختاری تولیدی، قدرت ساختاری مالی و قدرت ساختاری علمی و تکنولوژیکی. هرچند برخی واقع بینان، قدرت ساختاری معنوی و اخلاقی را به مؤلفههای فوق اضافه میکنند.
🔶 امروزه کشوری در اقتصاد سیاسی بین الملل موفق است که در ۵ مولفه ذکر شده به سطحی مطلوب و متناسب با اهداف و آرمانهای خود رسیده و آحاد مردم آن کشور از مزایای آن برخوردار باشند.
1⃣ قدرت ساختاری امنیتی
جمهوری اسلامی ایران از بدو پیروزی انقلاب اسلامی با انواع تحرکات ضد امنیتی داخلی و برونمرزی مواجه شد، اما با توجه به یک رنگی و صداقت کارگزاران ذیربط با مردم و قدرت اقناگری دستگاههای تبلیغی و رسانهای و در نتیجه همراهی مردم، نظام خیلی زود بر مشکلات امنیتی و دفاعی فائق آمد و امروزه به سطح قابل قبولی از قدرت ساختاری امنیتی و دفاعی در داخل و منطقه پیرامونی خود دست یافته است.
2⃣ قدرت ساختاری تولیدی
در این خصوص با یک وضعیت دوگانه مواجهیم، به این معنا که در بسیاری از اقلام مورد نیاز کشور تولید وجود دارد، اما توان تهیه آنها برای آحاد جامعه یکسان نیست و رضایمندی عمومی در این مورد وجود ندارد.
نکته دیگر قدرت تولیدی در کشوری چون ایران، باید به حدی برسد که علاوه بر تامین نیازهای داخلی، بازارهای کشورهای پیرامونی را از آن خود کند، در حالی که اکنون چنین نیست و ما نه تنها از کشورهای پرقدرت جهانی، که از برخی رقبای منطقهای مانند ترکیه هم عقب مانده ایم. گویا در این بخش کارگزاران مربوطه درک درستی از قدرت ساختاری تولیدی و نقش آن در ارتقای قدرت کشور ندارند و یا توان پیشبرد اهداف کشور در این زمینه را ندارند.
3⃣ قدرت ساختاری مالی
این یکی از پرچالشترین مؤلفههای قدرت در کشور است، به این معنا که ضعف در این بخش، پاشنه آشیل جمهوری اسلامی ایران شده(تورم، ارزش پول ملی و ...) و کارگزاران این حوزه در دهههای گذشته نه تنها مشکلی را حل نکردند، که همواره بر مشکلات افزوده اند. اگر مردم در این بخش همراهی قابل اعتنایی با دولت ها برای حل مشکل نشان نداده و نمیدهند، علت را باید در عدم صداقت و منفعت طلبی کارگزاران این بخش جستجو کرد. عملکرد منفعت جویانه بانکها و بعضا مدیران اقتصادی دولت ها که برخی نیز منفعت شخصی و گروهی آنها است، میرود که به مانع اصلی در پیشرفت و تعالی کشور تبدیل شود و برنامه شایستهای از طرف سه قوه در ادوار مختلف برای این نقیصه دیده نشده و نمیشود.
4⃣ قدرت ساختاری علمی و تکنولوژیکی
گزاران این بخش علی رغم وجود استعدادهای درخشان جوانان این کشور و سرمایهگذاری کلان نظام در بخشهای علمی و دانشگاهی، نتوانستند ساختار قدرتمندی در این حوزه ایجاد کنند، به سخن دیگر کشور به لحاظ علمی پیشرفت زیادی کرده، اما این به قدرت ساختاری تکنولوژیک منتج نشده است (البته به جز صنایع دفاعی) عقب ماندگی در این بخش، قدرت اقتصاد سیاسی کشور را در رقابتهای منطقه ای و بین المللی گرفته و امکان تحقق اهداف کشور را سلب نموده است.
5⃣ قدرت ساختاری معنوی و اخلاقی
منطق سیاستهای منطقهای ایران چون بر اساس انصاف و عدالت و حقوق برابر ملتها است، منطقی پذیرفته شده از سوی افکار عمومی ملتها است. جمهوری اسلامی ایران برعکس آمریکا که مداخلاتش صرفا بر مبنای منافع نامشروع خود و اسرائیل است، زیربنای خوبی جهت قدرت هژمونیک ایران فراهم کرده است، اما همین امر نیاز به توجیه و اقناع افکار عمومی داخلی دارد که با بهرهگیری صحیح از ابزار رسانهای امکانپذیر است.
🔸 #به_قلم_اساتید:قاسم حبیبزاده
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#علم_و_پژوهش
#اقتصاد #رسانه
#رژیم_صهیونیستی
✅ ساختارهای ناهمساز داخلی؟
🔰 قسمت دوم
🔶 اما مع الاسف کارگزاران این بخش نیز نتوانستهاند به وظیفه خود به درستی عمل کنند و لذا یک همگرایی و انسجام قابل قبولی در داخل نسبت به این امر مشاهده نمی شود.
🔶 اکنون با توجه به موارد ذکر شده سوال این است که چگونه میتوان بر اساس چشماندازهای ۲۰ ساله به قدرت اول علمی، فرهنگی، اقتصادی و دفاعی منطقه تبدیل شد، در حالیکه کشور در چند مولفه اصلی قدرت ساختاری دچار مشکلات اساسی است؟
آیا میتوان در منطقه ای همچون غرب آسیا پیش رفت و زمینههای فرهنگی و اقتصادی و تجاری ایجاد کرد در حالی که کارگزاران بخشهای ذکر شده در داخل اراده یا توان همراهی با پیشرویهای منطقهای کشور را ندارند؟ آیا میتوان در حالی که کارگزاران رسانهای و تبلیغی عاجز از تبیین سیاستهای منطقه ایران هستند، انتظار همراهی افکار عمومی داخلی با این سیاستها را داشت؟
🔶 به نظر میرسد در این شرایط ما ناگزیر از آن هستیم که تناسبی منطقی و معقول بین بخشهای گفته شده برقرار کنیم، چرا که عقب ماندگی در هر کدام از مولفه های گفته شده، در نهایت به عدم تحقق اهداف و آرمانهای کشور منتهی میشود و بخشهای پیشرو مانند قدرت ساختاری دفاعی نمیتواند علیلی بخش مالیه یا تکنولوژی های غیرنظامی را جبران کند و اگر آحاد جامعه مواهب قدرت ساختاری کشور در منطقه و بین الملل را نبینند یا درک نکنند، میتوانند به مانع اصلی در مسیر ارتقای قدرت ساختاری کشور در منطقه و بین الملل، تبدیل شوند.
🔸 #به_قلم_اساتید:قاسم حبیبزاده
🆔 @tahlil_shjr
ندیدم سیاستمداری به اندازه رهبر انقلاب بر اهمیت نقش مردم تأکید کند.pdf
93.9K
#مسائل_اولویت_دار
#انقلاب_اسلامی #تبلیغات
#انتخابات
✅ ندیدم سیاستمداری به اندازه رهبر انقلاب بر اهمیت نقش مردم تأکید کند
🔸حضرت امام (ره) همواره بر حضور مردم و نقش مردم تأکید داشتند. بعد از آن هم که حضرت آیتالله خامنهای سکاندار نظام اسلامی شدند، جایی ندیدم که مقامات یا رهبران سیاسی به اندازه رهبر انقلاب بر اهمیت نقش مردم تأکید کنند.
🔸 اصل ۵۹ میگوید در مسائل بسیار مهم اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ممکن است اعمال قوه مقننه از راه همهپرسی و مراجعه مستقیم به آرا مردم صورت گیرد. آنچه پیشبینیشده همین است که مجلس بگوید مردم جای آنها تصمیم بگیرند.
🔸همهپرسی در همهجا نمیتواند حلال مشکل باشد. رهبر انقلاب هم فرمایشی داشتند که آیا این همهپرسیها واقعاً یک بحث کارشناسانهای را به ما میتواند جواب بدهد؟ آیا پاسخ درست را به ما میدهد؟
🔸آیا همهپرسی برگزیت مشکل انگلستان را حل کرد؟ با یک اختلاف رأی حداقلی جدا شدن از اتحادیه اروپا به تصویب رسید، این منجر به سقوط دولت وقت شد. الان هم همان دوقطبی در جامعهی انگلستان هست.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: دکتر عباسعلی کدخدایی؛ عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو حقوقدان شورای نگهبان
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مسئله_محوری
#مرزبندی_با_دشمن #انتخابات
✅ پله اول
🔰 قسمت اول
🔻عبدا...گنجی در روزنامه همشهری نوشته است:
🔸ماه رمضان۱۳۸۸- بعد از فتنه در دیدار رمضانیه دانشجویان با مقام معظم رهبری، دانشجویی از وسط جمعیت بلند شد و با حرارت هرچه بیشتر گفت: آنچه در کهریزک اتفاق افتاد، خیانت بود.
🔶 مقام معظم رهبری بلافاصله پاسخ دادند که بالاتر از خیانت، آن یک جنایت بود و من شخصا موضوع را دنبال میکنم اما شمای جوان یادت نرود که مسئله کهریزک تابعی از مسئله اصلی است. مسئله اصلی را فراموش نکنید و پرسید میدانید مسئله اصلی چه بود؟ و خود پاسخ دادند مسئله اصلی این بود که از فردای انتخابات کاری کردند که بهرغم مشارکت ۸۵درصدی مردم، نظام جمهوری اسلامی نتوانست سرش را در مقابل چشم ملتهای اسلامی بالا بگیرد. یعنی برای فهم داستان کهریزک باید از این نقطه شروع کنی نه اینکه شما را در وسط داستان ایزوله کنند.
🔸در جنگ روانی، اصلی بهنام پله دوم وجود دارد؛ یعنی داستان / اتفاق از اول تعریف نمیشود. به تعبیر بهتر کنش سانسور میشود اما واکنش به نحو دلخواه روایت میشود.
🔶 فرض کنید کسی بهصورت شما سیلی زد و شما هم او را هل دادید و به زمین خورد و دستش شکست. آنچه فردا منتشر میشود اینکه: فلانی دست فلانی را شکسته است و سیلی اول و اصل موضوع کلا پنهان میماند یا پنهان میشود. روایتهای امروز دشمن و برخی دوستانی که نام آنان را باید « اصحاب تردید » گذاشت، همین است.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر عبدالله گنجی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مسئله_محوری
#مرزبندی_با_دشمن #انتخابات
✅ پله اول
🔰 قسمت دوم
🔶 به این عبارت توجه کنید: «به دانشجویان دانشگاه شریف حمله شد!» گویی دانشجو خواب بود یا سر کلاس بوده یا یک تجمع آرام و منطقی داشته و عدهای دیوانه یا مشروبخور و مست به آنان حمله کردهاند و تمام. آیا روایت واقعی این است؟
🔸در تیرماه۱۳۷۸ تیتر روزنامههای آتشبیار معرکه این بود: «کوی دانشگاه تهران به خاک و خون کشیده شد»، «اعلام عزای عمومی مراجع تقلید برای شهدای کوی دانشگاه» و... حال آنکه در آن حوادث فقط یک افسر وظیفه نیروی انتظامی بهنام عزت ابراهیمنژاد کشته شد و تمام.
🔶 درباره حادثه زاهدان میشنوید: «نمازگزاران زاهدانی به رگبار بسته شدند» خب چرا جمعههای قبل به رگبار بسته نمیشدند؟ از مظلومیتهای نظام جمهوری اسلامی همین موضوع است که داستان را از کمر آن روایت میکنند. مثلا در سال۹۸ حجم عجیبی از خبر کشتهشدن جوانی بهنام پویا بختیاری در کرج منتشر شد اما کسی نشنید و فیلمهای اقدامات این جوان در روزهای قبل و انتشار پیام تسلیت ربعپهلوی توسط پدرش را ندید.
🔸در ماجرای اعدام نوید افکاری گفتند جوان ورزشکار اعدام شد و گویی در خیابان قدم میزده است و بهقید قرعه تصادفا اعدام شده. اینجا قتل فردی صاحب زن و فرزند توسط او بهعنوان پله اول پنهان ماند. خواص مورد اشاره سخنان دیروز رهبری که سراسیمه وارد میدان شدند و بیانیه و موضع اعلام کردند و مرگ خانم امینی را قتل خواندند نیز روی پله دوم نشانده شدند. عمده روایت دشمن اینگونه است و داستان از خط شروع گفته نمیشود و اینگونه چهرهای خشن، سرکوبگر و بیمنطق از نظام را معتبرسازی و ادراکسازی میکنند.
🔸طبیعی است که نظامی که به روش انقلابی به حکومت برسد، دشمنان باانگیزهای دارد. اما دشمنی که به اخلاق پایبند باشد نیز بهنوبه خود ارزش و نعمتی است. فاسدالاخلاقها هیچ چیزی برایشان مهم نیست و از هیچ چیز فروگذار نمیکنند. حالا میتوان فهمید چرا مقام معظم رهبری برای مرحوم یدالله سحابی و بازرگان– بهعنوان کسانی که جمهوری اسلامی را قبول نداشتند– پیام تسلیت فرستادند.
🔺چون اپوزیسیونی بودند که اخلاق را فدای دشمنی نکردند. حالا از تجزیهطلب، منافق و قیشدگان ملت #ایران در سال۱۳۵۷ تا صهیونیسم و غرب در یک جبهه آرایش گرفتند و اکنون که قیمتها تاحدودی تثبیت شده است و فسادگران نیز کمرنگ شدهاند عرصه دیگری را گشودهاند که تصاویر مخابرهای آن «دروغ» و «سرکوب» باشد.
🔺این هم بگذرد، اما هم باید درس گرفت و هم عبرت. وظیفه نیروهای مومن به انقلاب اسلامی نشان دادن دائمی پله اول است و این شدنی است.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر عبدالله گنجی
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#معنویت_و_اخلاق
#امید_به_آینده #علم_و_پژوهش
#ایمان #حقوق_بشر
#اسلام_ناب
✅ اتصال الهی حسین(علیهالسلام)
🆔 @tahlil_shjr
خط حزب الله_۴۰۳.pdf
2.83M
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#معنویت_و_اخلاق
#امید_به_آینده #علم_و_پژوهش
#ایمان #حقوق_بشر
#اسلام_ناب
✅ اتصال الهی حسین(علیهالسلام)
🔸خط حزبالله به مناسبت تاسوعا و عاشورای حسینی، بیانات منتشر نشده سال ۱۳۶۴ رهبر انقلاب درباره جایگاه و نقش دعا در قیام امام حسین(ع) را برای نخستین بار منتشر کرده است.
🔶 گزارش هفته این شماره خطحزبالله با عنوان «بازی شکستخورده اسلامستیزی غربی» به این پرسش پاسخ داده است که علیرغم اقدامات تلخ و توطئهآمیز جسارت به مقدسات، چرا حرمت و شوکت قرآن مجید بیشتر و انوار هدایت آن درخشانتر خواهد شد؟
🌷 شماره این هفته خط حزبالله به روح مطهر شهیدان مأمور پلیس راه، استواریکم رضا اسماعیلی، استواریکم محمد رضا شیخی، استواریکم حسن وحیدی و ستوان یکم مهدی اللهپور، تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله؛ شماره ۴۰۳
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#مسئله_محوری
#هیات_تراز #حجاب
✅ حضور زنان مکشفه در هیاتها
🔶 این که ورود کشف حجاب کنندگان به هیاتها تضعیف جایگاه شریعت و فقه است، حرف ناقص و خطایی است. بله رها کردن ظاهر و شریعت به نیت حفظ باطن و سلوک، یک انحراف سابقه دار است که ریشه در اندیشه جهله صوفیه دارد.
🔶 اما بین چنین رها کردنی که به دلیل عدم اهتمام به فقه و شریعت رخ میدهد با رها کردن ظواهر به دلیل وجود «رویکرد تربیتی» باید تفاوت گذاشت. وظیفه اصلی مربیان و رهبران اجتماعی نیز توجه به همین مراحل است. حاکمیت الهی اساسا جوهره ای به شدت سلوکی و تربیتی دارد. اینکه رهبران الهی مراحلی را برای رشد جامعه در نظر میگیرند و هر زمان نکته ای را پر رنگ میکنند از این جهت است. حالا این مهم است که مساله حجاب به عنوان یک امر اجتماعی و در این مختصات تاریخی که قرار داریم چه میزان اهمیت دارد و مورد اهتمام است. بدون داشتن نگاه سیاسی اجتماعی نمیتوانیم پاسخ درستی بدهیم و هیاتهای پس از انقلاب به این بلوغ نیز دست یافته اند.
🔶 هیات محیط با ارزشی است که فضای معنوی و روابط دو سویه ولایی را در خدمت «اصلاح امت جدی» قرار میدهد. اگر آنچه مقدم بر امر به معروف و نهی از منکر است، شکل گیری بستر ولایی و «رابطه دو طرفه ولایی» است. و اگر فن آوری هیات و اردوهای راهیان نور و جهادی از این جهت موفق است،خصوصا برای کسانی که از سر جهل و غفلت خطا میکنند. اما همانطور که اگر قرار باشد صورت هیات از یک محیط معنوی و پر از غیرت دینی تبدیل شود به یک محیط بی رگ و بی غیرت، عملا هیات کار کرد خود را از دست میدهد. همینطور است اگر هیاتها به امر کلان اجتماعی و سیاسی بی تفاوت باشند.بین پدیده اجتماعی در حال توسعه و امر فردی موردی باید تفاوت گذاشت.
🔶 وقتی یک پدیده در حال فراگیری و همه گیری است باید در مقابلش به گونه دیگری برخورد کرد. کشف حجاب کنندگان چه بدانند چه ندانند، قصه گسترش کشف حجاب در حال مدد دادن به جبهه دشمن است و لذا حرام سیاسی است. در مورد حرامهای سیاسی ماجرا همیشه متفاوت است و قرار نیست هیاتها کمک کننده به برنامه دشمن باشند.
🔶 نباید چهره هیات از صورت یک جمع مومنانه که پذیرش خطاکاران را از سر کرامت و بلوغ معنوی اش انجام میدهد، تبدیل شود به چهره ای کم غیرت یا بی توجه به شریعت و امر کلان اجتماعی یا طرح امام و طرح دشمن.
🔶 خلاصه آنکه نباید ایده ما تک خطی باشد. هم زمینه حضور و رشد و تربیت را باید حفظ کرد هم مراقب آن بستر سیاسی اجتماعی بود و جمع این دو نکته در هر هیات میتواند باعث بروز ایده های بلوغ دهنده زیادی برای هیاتها باشد.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی مهدیان
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#مسئله_محوری #سبک_زندگی
#اسلام_ناب #تاریخ_اسلام
#ایمان
✅ اتصال الهی حسین (علیهالسلام)
🔰 قسمت اول
🔸 حضرت آیتالله خامنهای در خطبه نماز جمعهی تهران به تاریخ ۵/۷/۱۳۶۴ به تبیین نقش و جایگاه دعا در حادثه عاشورا پرداخته اند. «خط حزب الله» برای نخستین بار، گزیدهای از این بیانات را منتشر میکند.
🔻 عاشورا صحنهاى کامل از زندگى اسلامى
🔶 عاشورا یک صحنهى کامل از زندگى اسلامى یک انسان است. در عاشورا همهى ارکان اسلامى براى زندگى یک انسان و ابعاد معنوى و اخلاقى و اجتماعى جلوهگرى مىکند. در عاشورا دفاع هست، حمله هست، خشم هست، عشق هست؛ در عاشورا موعظه و تبلیغ و نصیحت هست، ترساندن و تهدید هست، همبستگى هست، ایثار هست، جهاد هست، شهادت هست، رسالت هست، توحید هست، همه چیز در عاشورا هست؛ راز و نیاز با خدا هم هست. ما وقتى که عاشورا را به عنوان یک درس مطرح مىکنیم نمىشود که این بُعد را ندیده بگیریم. دعا از همهى انسانها زیبا است، مخصوصاً از انسانى به عظمت امام حسین، آن هم در شرائطى به عظمت شرائط روز عاشورا.
🔻 دعاکردن نشانه قوّت انسان
🔶 دعا علامت ضعف نیست، علامت قوّت است. انسان با دعا کسب قدرت مىکند، نیروى قلبى و روحى خودش را - که پشتوانهى نیروى جسمى است - افزایش مىدهد. دعا براى انسان راه را روشن مىکند، انسان را از سردرگمى و حیرت نجات مىدهد، علاوه بر اینها دعا محتواى ذهن دعا کننده را براى مستمع و مخاطب واضح و آشکار مىکند.
🔻 دعا، ارتباط و تکیه انسان به خداست
🔶 دعا یعنى ارتباط و اتکال انسان با خدا، آن وقتى هم که انسان در اوج قدرت و پیروزى است باز هم محتاج دعا است؛ باید با خدا حرف بزند، باید از خدا بخواهد. قرآن به پیغمبر ما دستور داد که «إذا جاء نصر اللَّه والفتح » وقتى یارى خدا رسید و پیروزى نصیب شد «و رأیت الناس یدخلون فى دین الله افواجا» و دیدى که مردم دسته دسته و فوج فوج به اسلام وارد مىشوند، تازه «فسبح بحمد ربک و استغفره» تازه اول انابهى تو است، اول عرض نیاز تو به درگاه قادر متعال است... ببینید امروز در جامعهى ما چقدر دعا و توجه به خدا زیاد است؛ راز پیروزى ما هم همین هاست. خب نمىشود که این عنصر و رُکن اساسى در عاشورا ندیده گرفته بشود.
🔻 آموزنده بودن دعاهای امام حسین در تمام مقاطع
🔶 امام حسین (علیهالصّلاةوالسّلام) از هنگامى که به این حرکت عظیم و تاریخساز دست زد تا آن لحظهى آخر... دعا کرد، در تمام مقاطع حسینبنعلى دعا کرد. دعاى حسین در ماجراى عاشورا براى ما آموزنده است. یک روز در هنگامى که هنوز خطرى به عیان او را تهدید نمىکند دست به دعا بلند کرد «اللّهمّ انّک تَعلم اَنّه لم یکن الّذى کان منّا منافسة فى سُلطان» با خدا حرف مىزند. اما خدا این پیام را به تاریخ رساند... خدایا تو مىدانى که این حرکت ما، این سفر ما براى خاطر قدرتطلبى نبود... براى تو بود.
🔻 ضرورت دعا در اوج قدرت و پیروزی
🔶 دعاهاى امام حسین... دعاى حقیقى است، اما درعینحال چیزهاى دیگرى هم در این دعاها هست که براى ما مهم است. اولین درس خودِ دعا کردن است. اى شیعهى حسینبنعلى در همهى احوال باید به خدا متکى باشى... در اوج قدرت باید در خود احساس قدرت نکنى؛ منبع لایزال قدرت را خدا بدانی... همان وقتى که ما به پیروزیهاى درخشانى در جنگ دست یافته بودیم... همان وقت امام در خطابى به رزمندگان عزیز ما گفت: فتحالمبین پیروزى بر هواهاى نفس است؛ فتحالمبین گشودن سرزمین اطاعت و عبادت خدا در وجود انسانى است.
🔻 باقی گذاشتن حادثه عاشورا در تاریخ با زبان دعا
🔶 هیچ پیروزىاى، هیچ سختىاى ما را باید از دعا غافل نکند. اى ملت بزرگ اسلام در این راه طولانى و پرنشیب و فراز و پرحادثه که در آن شادیها و غمها و شیرینیها و تلخیها است یک لحظه باید خدا را و راز و نیاز با خدا را فراموش نکنیم... یکى خود دعا کردن را ما باید از امام حسین یاد بگیریم؛ در تمام این مراحل دعا را فراموش نکرد. پیام دوم در دعاى حسینبنعلى این است که موقعیت خودش را به زبان دعا براى همیشه در ذهن تاریخ باقى مىگذارد.
🔻 قیام امام حسین برای تشکیل نظام الهی
🔶 نام اسلام خیلى جاها هست، اما اسلام چیزى جز تشکیل نظام الهى در جامعه نیست. اسلامى که این بخش حیاتى و عمده را ندارد اسلام حقیقى و کامل نیست... درس همهى پیغمبرها این است، امام حسین هم مىگوید ما براى این قیام کردیم. «و جعلت لنا أسماعاً و أبصاراً و أفئدةً» تو را شکر مىگوئیم خدایا که به ما گوشهایى دادى، چشمهایى دادى؛ یعنى شنوایى و بصیرت به ما دادى و دل دادى که حق را بفهمیم و به دنبال حق حرکت کنیم. این پیام امام حسین در قالب یک دعا به زبان دعا موقعیت خودش را دارد براى تاریخ روشن مىکند و مشخص مىکند.
🆔 @tahlil_shjr