#عزت_ملی
#انتخابات
#شورای_نگهبان #بصیرت
#سیره_امام #اسلام_ناب
✅ رئیسجمهور مطلوب معمار انقلاب کیست؟
🔶 انتخابات سرنوشتساز ۸ تیرماه با تأیید صلاحیت شش نفر از کاندیداهای ریاستجمهوری از سوی شورای نگهبان وارد مرحله حساس خود شده است. قطعاً با شروع موسم تبلیغات شاهد وعده و وعیدهای کاندیداها خواهیم بود که بعضاً افراد را دچار سردرگمی میکند. بهترین قطبنما برای یافتن راه از بیراه، رجوع به افکار و اندیشههای امامین انقلاب است. شاخصههای رئیسجمهور مطلوب از دیدگاه امام خمینی (ره) عبارتند از:
🔶 صالح و دیندار: یک رئیسجمهور باید «صددرصد مسلمان و معتقد به احکام اسلامی و معتقد به اجرای احکام اسلام و مخالف با مکتبهای انحرافی و معتقد به جمهوری اسلامی باشد. اگر شایسته و متعهد به اسلام و دلسوز برای کشور و ملت باشد، بسیاری از مشکلات پیش نمیآید و مشکلاتی اگر باشد، رفع میشود.»
🔶 مدیریت و توانمندی در اجرای امور: ضرورت داشتن ویژگی مدیر و مدبر بودن رئیسجمهور از آن روست که رئیسجمهور عهدهدار مدیریت عالی اجرایی است و در واقع جایگاهی است که مرکز ثقل اندیشهها، طرحها و پیشنهادهاست و در حقیقت آخرین مرجع برای تجزیه و تحلیل، جمعبندی و تصمیمگیری برای عمل است.
🔶 اخلاص در عمل: مراد از اخلاص آن است که کارها به انگیزه الهی و برای رضای خداوند باشد. از نظر امام، کار یک مسئول باید نه فقط رضای مردم، بلکه کسب رضای خداوند باشد. «هنر مردم شهرهای مختلف کشور این است که از میان این نامزدها، بهترین افراد را از لحاظ ایمان، اخلاص، امانت، دینداری و آمادگی برای حضور در میدانهای انقلاب انتخاب کنند و به کسانی رأی دهند که نسبت به نیازهای مردم دردشناسترین و دردمندترین افراد باشند.»
🔶 جدایی از جریان نفاق: امام خمینی (ره) در اینباره میفرمایند: «همه چیز ما باید روی موازین اسلامی باشد. افرادی که تعیین میشوند، باید کسانی باشند که به درد اسلام و جمهوری اسلامی بخورند و عقیدهشان هم این باشد که اسلام خوب است، نه فقط اظهار کنند، ولی عقیده نداشته باشند، کما اینکه در اول انقلاب، خیلیها اظهار اسلام میکردند.»
🔶 سادهزیستی و دوری از اشرافیگری: یکی دیگر از اموری که همواره امام راحل مورد توجه قرار داده و احساس نگرانی و خطر کردهاند، رسوخ روحیه رفاهطلبی در مسئولان است، زیرا روحیه رفاهطلبی و راحتطلبی به صورت اصولی و محوری بر تصمیمات انسان تأثیر دارد و او را وارد صحنه دیگری از حیات سیاسی و اجتماعی میکند.
🔶 حسن سابقه: در این زمینه امام عظیمالشأن میفرمایند: «مردم با بصیرت، درایت کاندیداها را شناسایی کرده و به سوابق، روحیات، خصوصیات دینی و سیاسی نامزدهای انتخابات توجه نمایند.»
🔶 شورای نگهبان صلاحیت حداقلی کاندیداها را تأیید میکند؛ ولی صلاحیت حداکثری که به معنای انتخاب رئیسجمهور است، از جانب مردم به فرد منتخب اعطا میشود. به امید آنکه با عملکردن به سفارش پدر فداکار و دلسوز انقلاب اسلامی، موجب پیشرفت و موفقیت روزافزون کشور شویم.
🆔 @tahlil_shjr
جنایت النصیرات.pdf
98.7K
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#دشمن_شناسی #مقاومت
✅ جنایت النصیرات
🔶 منابع فلسطینی دیروز گزارش دادند در تجاوز رژیم صهیونیستی به اردوگاه النصیرات و اطراف آن در مرکز غزه 220 نفر به شهادت رسیده و دهها تن مجروح شدند. همچنین در حملات توپخانهای دیروز رژیم صهیونیستی به اطراف بیمارستان شهدای الاقصی در مرکز غزه، دست کم 220 نفر به شهادت رسیده و 400 نفر مجروح شدند. وزارت بهداشت غزه دیروز اعلام کرد تعداد شهدای غزه از هفتم اکتبر گذشته تاکنون به 36 هزار و 801 نفر و تعداد مجروحان هم به 83 هزار و 680 نفر رسیده است.
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#النصیرات
✅ نُهمین ماه جنگ؛ وضعیت بالینی اسرائیل
🔶 وضعیت اسرائیل در آغاز نُهمین ماه جنگ چگونه است؟ دستور جنون آمیز نتانیاهو به ارتش برای جنایت در اردوگاه النصیرات و آزادی چهار نفر از اسیران، برخی تحلیلگران را به این گمان انداخت که او توانسته ابتکار عمل را به دست بگیرد و به جبهه از هم گسیخته داخلی را برای ادامه جنگ، انسجام ببخشد.
🔶 فعلا از این نکته در می گذریم که ارتش اسرائیل طی چند ماه گذشته، به نام آزادی گروگان ها، ۷۰ نفر از آنها را کشته و بیش از ۶۳۴ نفر از نظامیان و کماندوهای خود را هم به کام مرگ کشانده است؛ و در عملیات اخیر، بیش از ۶۰۰ غیر نظامی را به خاک و خون کشید و بی حیثیتی دیگری بر جا گذاشت.
🔶 اما همین عملیات هالیوودی بر خلاف تصور، موجب انسجام در جبهه داخلی و به ویژه در کابینه ائتلافی نتانیاهو نشد. به فاصله یک روز از آزادای پر هیاهو و پر حاشیه ۴ اسیر -که با کشته شدن سه اسیر دیگر، و یک فرمانده یگان کماندویی همراه بود!- ۳ عضو کابینه جنگ شامل بنی گانتز، گادی آیزنکوت و هیلی تروپر، به علاوه آوی روزنفلد فرمانده لشکر غزه در ارتش، اعلام استفا کردند. این استعفا ها گرچه هنوز کابینه را از اکثریت نیانداخته، اما مقدمات استعفای دیگر مخالفان نتانیاهو و فروپاشی کابینه را فراهم کرده است. نتانیاهو، در واکنش گفت: "اکنون زمان مناسبی برای استعفا نبود، بلکه زمان وحدت بود".
🔶 اما بنیگانتز ضمن تاکید بر برگزاری انتخابات زودهنگام پاسخ داد: "حضور من در کابینه، صرفاً بهخاطر سرنوشت مشترک بود، نه شراکت سیاسی. این خروج، تصمیم سخت و دردناکی است. نتانیاهو به خاطر منافع خود، مانع از اتخاذ تصمیمات استراتژیک شد". پس از این دو مینوی استعفا، آویگدور لیبرمن، وزیر جنگ اسبق اظهار کرد: "اعلام گانتز در خروج از دولت، اقدام خوبی بود. اینکه دیر بیایی، بهتر از هرگز نیامدن است". موشه یعلون، دیگر وزیر جنگ پیشین هم گفته است: "دولت متوهم و فاسد نتانیاهو با رفتن گانتز و آیزنکوت، مشروعیت خود را از دست داده است. کابینه او، کابینه جنایتکاران است. دولتی که منجر به بدترین شکست امنیتی در تاریخ ما شد، هیچ برنامه یا تمایلی برای خروج از بحران ندارد".
🔶 همزمان با موج استعفا، دیروز خبر آمد که یک نظامی صهیونیست دیگر به خاطر فشار های روحی و دریافت دستور بازگشت دوباره به میدان جنگ، خودکشی کرده است. "الیران میزراحی"، همین چند هفته قبل با مبل خانه "یحیی سنوار"، عکس یادگاری هالیوود گرفته بود! نتانیاهو، اکتبر پارسال مدعی بود ظرف چند هفته، کار غزه را تمام می کند. اما ۸ ماه بعد، در حالی که اتباع عاریه ای اسرائیل زیر بار فشاری کمرشکن قرار دارند، "تزاخی هانگبی" مشاور امنیت ملی نتانیاهو گفت: "جنگ، حداقل تا پایان سال (۷ ماه دیگر) ادامه خواهد داشت".
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محمد ایمانی
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#انتخابات
#شهید_جمهور
#طوفان_الاقصی #بصیرت
#فلسطین #حج
✅ شهید جمهور؛ سرمشق رؤسای جمهور
🆔 @tahlil_shjr
خط حزب الله_۴۴۸.pdf
2.09M
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#انتخابات
#شهید_جمهور
#طوفان_الاقصی #بصیرت
#فلسطین #حج
✅ شهید جمهور؛ سرمشق رؤسای جمهور
🔶 در این شماره، با توجه به آغاز فصل انتخابات و مشخص شدن نامزدهای نهایی ریاست جمهوری، در گزارشی، ویژگیهای شهید رئیسی به عنوان سرمشقی برای رؤسای جمهور آینده مرور شده است.
🔶 همچنین با توجه به بیانات رهبر انقلاب در سیوپنجمین سالگرد امام خمینی، یادداشت این هفتهی خط حزب الله، عملیات طوفان الاقصی را به عنوان مهر تاییدی بر راهبرد امام خمینی درباره آزادی فلسطین بررسی کرده است.
🌷این شماره هفتهنامه خط حزبالله به مناسبت ایام حج، به روح مطهر شهدای حادثهی منا در سال ۱۳۹۴ تقدیم شده است.
🔸 خط حزب الله؛ شماره ۴۴۸
🆔 @tahlil_shjr
#سیاستهای_کلی_نظام
#روابط_خارجی
#برجام #مجلس
✅ استمرار ریل سیاست خارجی
🔶 معمولاً در نظامهای سیاسی دنیا آمد و شد دولتها در اصول سیاست خارجی کشورها تفاوت چندانی ایجاد نمیکند و تغییرات عمدتاً در تاکتیکها و نحوه اجرای سیاستهای مشخصشده است. جمهوری اسلامی ایران نیز از این قاعده مستثنا نیست. با این حال، یک حقیقت نیز وجود دارد و آن، اینکه نوع نگاه و نگرش مجریان سیاست خارجی به تحولات و بازیگران روابط بینالملل در تحقق اهداف سیاست خارجی نقش تعیینکنندهای ایفا میکند.
🔶 برای نمونه، هر چند وضعیت کنونی که در برجام پدید آمده، ناشی از خروج یکجانبه آمریکا از توافق هستهای است، اما نمیتوان از محاسبات و خطاهای صورت گرفته در درون کشور صرفنظر کرد؛ ترامپ آن روزی تصمیم قاطع به خروج از برجام گرفت که اطمینان یافته بود دولت ایران در برجام باقی میماند. همان نظری که رئیسجمهور پیشین دقایقی بعد از اقدام ترامپ بیان کرد: «خوشحالم که یک موجود مزاحم از برجام خارج شده است.» روزنامه «ایران» نیز درست در فردای خروج آمریکا از توافق هستهای در روز ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ با تیتر بزرگ نوشت: «برجام بدون مزاحم». شاید اگر محاسبات ترامپ از رفتارهای واکنشی ایران به صورت دیگری رقم میخورد، ریسک خروج از برجام برای او به شدت افزایش پیدا میکرد.
🔶 اهمیت نقش سیاست داخلی در سیاست خارجی تا آن حد است که گفته میشود هیچ پروژهای در سیاست خارجی موفق نخواهد شد، مگر آنکه پیش از آن در درون یک نظام سیاسی اجماع نظر قاطع پدید آید و محاسبات و اقدامات صحیح طراحی و اجرایی شود. یکی از محاسن برجسته دولت سیزدهم درک این نکته مهم بود که در سیاست خارجی باید از همه ظرفیتهای کشور به سود منافع ملی استفاده کرد. این البته امری رایج در همه نظامهای سیاسی دنیا به حساب میآید. تجمیع و همافزایی سیاستخارجی با توان دفاعی و امنیتی، بهرهگیری از حمایتهای مجلس شورای اسلامی و حتی بخش قضایی کشور و در رأس همه اینها هدایتهای رهبری معظم انقلاب اسلامی بیتردید، امکانات و فرصتهای بیشتری را در اختیار دستگاه سیاست خارجی قرار خواهد داد.
🔶 هنوز که هنوز است رئیسجمهور سابق قانون اقدام راهبردی مجلس شورای اسلامی را که برای بخش دیپلماسی کشور فرصت و ظرفیت تولید کرده است، مانعی بر سر راه معرفی میکند. قانون اقدام راهبردی نیز همان است که رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره کارکرد آن گفتند، تصویب این قانون کشور را از وضعیت سردرگمی خارج کرد. همچنین به تازگی رئیس دفتر رئیسجمهور دوره گذشته دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی را در حوزه سیاست خارجی به باد انتقاد گرفت. نمود این تعارضات داخلی در عرصه سیاست خارجی، به ضرر منافع ملی است؛ به نفع ایران است که ریل همافزایی و هماهنگی بنیان نهاده شده در دولت آقای رئیسی تداوم پیدا کند.
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#مقاومت #منطقه
✅ روزهای سختتر در انتظار صهیونیستها
🔶 ارتش رژیم صهیونیستی هشت ماه است که با سلاحهای آمریکایی ـ اروپایی نوار غزه را بمباران میکند و تا به الان نزدیک 37 هزار نفر را به شهادت رسانده، اما هنوز نتوانسته است به پیروزی برسد که البته از این پس هم نخواهد توانست. ایستادگی و مقاومت مردم و حماس، ارتش رژیم صهیونیستی را در میدان و دولت نتانیاهو و بایدن را بین افکار عمومی و نهادهای بینالمللی با شکست روبهرو کرده است. این وضعیت را مقایسه کنید با 57 سال قبل که در آن، ارتش صهیونیست در جریان جنگ شش روزه، طی یک حمله غافلگیرکننده به سه ارتش بزرگ عربی (مصر، سوریه و اردن) شکست سختی بر آنها تحمیل کرد، اما سختتر از این شکست، صحرای سینا را از مصر، بلندیهای جولان را از سوریه و کرانه باختری را از اردن به اشغال خود درآورد و همچنین بعد از سالها، نظامیان صهیونیست وارد شهر قدیمی قدس و صحن مسجدالاقصی شدند. پس از آن صهیونیستها در قالب راهپیمایی موسوم به راهپیمای پرچم به سمت مسجدالاقصی حرکت میکنند.
🔶 این رفتار صهیونیستها که در سال 2000 به انتفاضه الاقصی منجر شد، انتظار میرود در سال 2024 نیز با خشم مردم کرانه باختری، به یک جنبش جدید و آغاز مرحله جدیدی از عملیاتهای ضد صهیونیسم تبدیل شود. کرانه باختری از سالها قبل با تمرکز گروههای مقاومت فلسطینی تا حد زیادی مسلح شده و این خطر برای صهیونیستها احساس میشود که فعال شدن این جبهه بخش زیادی از توان نظامی این رژیم را از غزه به سمت این منطقه منحرف کند.
🔶 نکته مهم و اساسی در وضعیت فعلی این است که برخلاف 57 سال پیش که صهیونیستها توانستند ارتش سه کشور عربی را شکست دهند، ولی امروز بعد از 240 روز، توان پیروزی در یک محدودهای به اسم نوار غزه را ندارند. این یعنی صهیونیستها روز به روز در مقابل محور مقاومت که تنها بخش کوچکی از آن در غزه قرار دارد، ناتوانتر و روحیه و انگیزه شکست رژیم صهیونیستی روز به روز تقویت شده است. از این منظر است که میتوان دریافت رژیم اشغالگر و کودککش صهیونیستی آیندهای در فلسطین و بیتالمقدس نخواهد داشت و هرچه هم تلاش کند در غزه پیروز شود، به همان اندازه به پایان خود نزدیک میشود.
🔶 در کرانه باختری، لبنان، سوریه، عراق، یمن و ... انگیزههای کافی برای مقابله با رژیم اشغالگر صهیونیستی وجود دارد که روز به روز تلاش میکنند شرایط منطقه را تغییر دهند و آینده سخت و تاریک که نویدبخش پایان عمر صهیونیسم در منطقه است و آغازی دوباره برای فلسطین است، در انتظار همگان است. «ان مع العسر یسرا»
🆔 @tahlil_shjr
#انتخابات
#هویت #امام_خمینی
#سواد_هواداری
✅ از هواداری سیاه تا جان فداهای خمینی
🔶 هواداری در انتخابات یک ارزش است؛ به شرط اینکه به آدابش وفادار باشیم. و اگرنه به دعوای پرهیاهوی تیفوسی ها در ورزشگاه تقلیل می یابد. خاصه در این انتخابات که میراث شهید جمهور حکم می کند اخلاق انتخاباتی تا پای صندوق رای حاکم باشد؛ بلکه بی اخلاقی های انتخابات گذشته از جمله مجلس تا حدی از حافظه مشترک اجتماعی حذف شود. اما مرز هواداری ممدوح با مذموم چیست.
1⃣ هواداری برای کسب هویت
هواداری ممدوح زمانی است که فرد، برای تحقق یک ارزش یا آرمان هوادار می شود. چنین هواداری هیچ گاه در مسیر طرفداری دچار تعصب کور و تعطیلی خرد نمی شود. اما برعکس؛ هواداری مذموم زمانی است که فرد با هواداری برای خودش هویت اجتماعی کسب می کند. اینجا ملاک خودش است نه آرمانش.
🔶 هواداری وقتی تبدیل به هویت اجتماعی شود، هرنوع پیروزی یا شکستی منجر به انطباق حس مثبت و منفی در عزت نفس او می شود، با هواداری حس سرخوشی پیدا می کند و قدرت توهمی و عزت خیالی می گیرد، لذا از هرنوع مانعی برای پیروزی هراسناک است.
2⃣ کوررنگی و دوقطبی اهورا- اهریمن
هواداری سیاه جز در دوقطبی ها زیست نمی کند. دوگانه های از جنس اهریمن و اهورا، دیوان و پریان. در این دوقطبی ها برد در حذف دیگری است نه رقابت با او. در رقابت سازنده برخلاف دوقطبی شکننده، حذف صورت نمی گیرد بلکه رقابت ها منجر به رشد آگاهی و انتخاب مخاطب می شود. هواداری سیاه دچار کوررنگی و ندیدن اشکالات می شود و تعصب شدید مقابل نقدها پیدا می کند. هرکس با او همراه شود، به او عشق می ورزد و حتی تفاوت ها را نمی بیند و هرکس او را نقد کند به او نفرت می ورزد و حتی مشترکات را نمی بیند. نکات مثبت رقیب را نمی بینند و به کمتر از تکفیر او فکر نمی کند. برای او کل کل بسیار جذاب تر و دلنشین تر از گفت و گوست. با کل کل رجز می خواند و خود را به رخ می کشد و تلاش می کند قدرتش را تحمیل کند.
3⃣ هواداری و جهل مشترک اجتماعی
افراد با هواداری، همدیگر را یافته و حس قدرت مشترک پیدا می کنند؛ حسی فراتر از حس فردی. بغض جمعی و حیرت جمعی و لذت جمعی و نفرت جمعی و غیره... حس مشترک جمعی، قدرتی فراتر از حس فردی دارد. نترسید نترسید ما همه با هم هستیم بخاطر حس مقاومت جمعی است که فراتر از حس تاب آوری فردی است.
🔶 کارکرد اصلی حس مشترک جمعی اینست که فرد خود را از فکر کردن بی نیاز می بیند و ماموریت فکر کردن را به جمع می سپارد و هرکاری جمع انجام میدهد برایش مشروع می شود. مثلا خیلی وقت ها افراد در اعتراضات خیابانی دست به خشونت هایی می زنند که اگر در خلوت، رفتارشان را مرور کنند دچار پشیمانی می شوند. در فضای مجازی نیز همین است. می بیند همه یک نفر را تکفیر می کنند و او چشم بسته همراه می شود.
🔶 دست آخر اینکه؛ هواداری ممدوح مثل جان فداهای خمینی هستند که پای منبرش از شدت علاقه، اشک می ریختند اما آنقدر امام به عقلانیت آنها اعتماد داشت که میگفت اگر از من خطایی سر بزند همین مردم جلوی مرا خواهند گرفت. و نکته ظریف و نهایی ماجرا همینجاست؛اینکه نامزدهای انتخاباتی روی هیجان هوادار حساب کنند و رفتار غیرارادی او را تحریک کنند یا روی عقلانیت و اراده منطقی او.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن مهدیان؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
عصر روز چهاردهم.pdf
259.9K
#روایت_رهبری
#روشنگری
#قانون_اساسی #مجلس
✅ عصر روز چهاردهم
🔶 با توجه به خاطراتی که از امام نقل شده است، ایشان از اواخر سال ۶۷ به این نتیجه رسیده بودند که آقای منتظری باید از جایگاه قائممقامی رهبری کنار برود. امام (ره) در اردیبهشت ۶۸ و پیش از علائم بیماری هم در نامه به شورای بازنگری قانون اساسی، شرط اجتهاد را برای رهبری نظام کافی دانستند. در طول مذاکرات مجلس خبرگان در ۱۴ خرداد ۱۳۶۸ از ابتدا تا انتها، هیچ کلامی به چشم نمیخورد که حاکی از کوچکترین شکوشبههای در مورد اجتهاد آیتالله خامنهای باشد.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای مسعود رضایی؛ پژوهشگر تاریخ معاصر ایران
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#دستاوردهای_دولت_سیزدهم
✅ آنچه آمارهای بین المللی از دستاوردهای دولت سیزدهم روایت می کنند ...
🔶 آیا میدانید؟ بر اساس جدیدترین آمار سازمان کنفرانس اسلامی، تجارت ایران با کشورهای اسلامی در دولت سیزدهم با رشد ۴۵ درصدی روبرو شده است.
🔶 بر اساس جدیدترین آمار سازمان کنفرانس اسلامی، ایران در تجارت با کشورهای اسلامی ۷/۵ میلیارد دلار کالا به کشورهای اسلامی صادر و ۸ میلیارد دلار کالا از کشورهای اسلامی وارد کرده است.
📚ماهنامه تخصصی اقتصاد ایران؛ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ ص۱۰۶
🆔 @tahlil_shjr
#سبک_زندگی
#معنویت
#روابط_اجتماعی #حسادت
✅ حسادت، موضوعی تعیینکننده در روابط و امتحانات اجتماعی
🔰 قسمت اول
🔶 دلسوزی برای دیگران، عامل عاقبت به خیر شدن
یکی از جاهایی که تقریباً عاقبت بهخیری برای آدم تضمین شده، آنجایی است که آدم دلش با دیگران صاف باشد و خیر دیگران را بخواهد. اگر خیر دیگران را بخواهی و دلسوزشان باشی، خدا عاقبت بهخیرت میکند. پس خدا نسبت به بندگان خودش حساس است. خداوند این حساسیت را در ته دل آدم هم بررسی میکند.
🔶 حسادت، عامل غضب الهی
شما ممکن است دربارۀ کسی خطا بکنید؛ مثل غیبت کردن، بد و بیراه گفتن و انواع و اقسام ظلم به دیگران ولی بعد عذرخواهی کنید و جبران کنید و خداوند زمینۀ عذرخواهی شما را پیش بیاورد و کمکتان کند تا جبران کنید. ولی وقتی که فردی نسبت به بندگان خدا حسادتی پیدا میکند، خدا خیلی غضب میکند.
🔶 علامت حسادت چیست؟
حسادت کینۀ عجیب و غریبی را در انسان ایجاد میکند، طوری که فقط با نابودی او، فرد حسود خوشحال میشود. ویژگی حسادت این است که آدم حسود با اینکه او یا نابود بشود یا آن نعمت از دستش گرفته شود، خوشحال میشود. این علامت حسادت است. کسی که اهل مراقبت است و میخواهد پیش خدا عزیز شود، نسبت به بندگان خدا دلسوز است و نقطۀ مقابل حسادت را دارد. اگر بگوییم معنای صفای باطن نداشتن حسادت است، سخن به گزافه نگفتهایم. معنویت و صفای باطن یعنی حسادت نداشته باشی.
🔶 حسادت، موضوعی تعیینکننده در روابط و امتحانات اجتماعی
فلسفۀ زندگی جمعی هم همین است که آیا ما در امتحانهای حسادت روسفید میشویم یا نه؟ در زندگی جمعی، رقابت هست و رقابت میتواند موجب حسادت بشود، و بعد موجب عداوت شود. خدا امتحانهای اجتماعی پیچیدهای دارد. به این سادگیها نیست. مثلاً یک کسی را جور میکند که به شما ظلم کند. خب این دیگر آدم بدی شد. بعد به او یک فضیلت و برتری میدهد. اینجا دیگر تو به خودت حق میدهی که به او توهین کنی و منتظر زمین خوردن او باشی! ببین!
🔶 اینجا دیگر به حسادت خودت به بهانۀ آن بدیای که به تو کرده، پا دادهای. امتحان حسادت، ساده نیست. امتحانی پیچیده است. گاهی هم کسی هست که به تو ظلم نکرده و اصلاً بدیهایی هم دارد، ولی خدا فضائلی به او میدهد؛ علمی، موفقیتی، شهرتی، یا فضیلتی معنوی یا مادی. ممکن است شما نتوانی فضایلش را تحمل کنی و اینجا دوباره امتحانی در موضوع حسادت است.
🔸 #به_قلم_اساتید: حجت الاسلام علیرضا پناهیان
🆔 @tahlil_shjr
آیا توصیههای بیرونی میتواند اثری بر رأی نهایی شورای نگهبان بگذارد؟.pdf
78.6K
#انتخابات
#شورای_نگهبان
#قانون_اساسی
#گفتمان_سازی
✅ آیا توصیههای بیرونی میتواند اثری بر رأی نهایی شورای نگهبان بگذارد؟
🔶 هیچ کدام از اعضای شورای نگهبان با توصیه و مباحثی از این دست، نظرش تغییر نمیکند. شورا کاملاً مستقل است. اعضا ممکن است دادههای مختلفی دریافت کنند؛ استعلام است، مباحثه است، نکات است، پرونده هم مطالعه میشود، اما در نهایت هر شخص بین خودش و خدای خودش بر اساس مستندات و سوابق گفته شده به جمع بندی میرسد و آن تشخیصی را که قانون برعهدهاش گذاشته است، انجام میدهد. مبنای تشخیص یک خطکش مهم دارد و آن ضوابط قانونی است. مبنای ما در شورای نگهبان قانون است و بر مبنای آن رأیگیری انجام میشود.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای دکتر هادی طحاننظیف؛ سخنگو و عضو حقوق دان شورای نگهبان
🆔 @tahlil_shjr