#رسانه
#جهاد_تبیین #سوریه
#حجاب #دموکراسی
✅ بی آبروئی در تناقض سوریه
🔶 حجاب بد است اگر بخواهد منشا مبارزه شود. و اگرنه تروریست های سوری به حجاب و اختلاط زن و مرد تذکر می دهند و اتفاقا غربی های وطنی به تماشا ایستاده و کف می زنند. دیکتاتوری هم خیلی بد نیست. مهم اینست که این تیغ و چماق در کف چه کسی است. اگر دست طالبان افغانستان باشد بد است اما اگر همان طالبان به اسم دیگری در سوریه آدم بکشند آزادی است. حق طبیعیشان است.
🔶 یک تروریست سابقه دار را یکبار برای سرش جایزه قرار می دهند و بار دیگر در سوریه استخدام و ریشش را زده و کت و شلوار تنش می کنند تا ری برند شود. عجیب اینکه عده ای آب از دهان شان راه افتاده و استقبال می کنند. رقص و آواز هم هرجایی نشانه توسعه نیست. یک جائی می رسد که جلوه آزادی غربی، در دیکتاتوری تکفیری است. بشار اسدی که با قرائت آزادی در غرب همراه است را به جرم دفاع از مقاومت، دیکتاتور می دانند، اما دیگر کشورهای عربی که سرتاپا خفقانند می شوند جلوه دموکراسی.
🔶 شکستن حاکمیت کشورها اگر درباره اوکراین باشد می شود تحریم همه جانبه، اما اگر جولان و سوریه باشد می شود دفاع از حق صهیونیست ها. عجیب است که کمر غرب و غرب پرستان زیر بار این همه تناقض خرد نمی شوند. مشکل غرب و آمریکا حتی دین هم نبوده و نیست. دینی که از آن مبارزه با ظالم در نیاید را از تل آویو تا واشنگتن استقبال می کنند.
🔶 نماز اول وقت و قرآن خوش صوت عربستان را آمریکا هم صله می دهد. قرآن وقتی مورد غصب واقع می شود که در غزه کودک و جوان حماس را علیه صهوینست ها به خط کند و به پیروزی نهایی امید دهد و مکتب تربیتی بسازد. اینها حتی فرصت نمی کنند بوی متعفن و لجن تناقض های شان را جمع و جورکنند. اما چرا؟ این اعتماد به نفس دروغگوئی را از کجا آورده اند؟
🔶 یک زن در ایران به مرگ طبیعی بمیرد می شود بهانه شورش. اما هزارن زن و کودک در غزه سلاخی شود حق صهیونیست هاست. همان ها که در ایران به بهانه دفاع از زنان، خیابان را آتش کشیدند، در غزه با لباس ارتش صهیونیستی، دختران مقاومت را به خون کشیدند و حالا خیلی وقاحت می خواهد که جرثومه فسادی مثل نتانیاهو با آن کارنامه جنایتکارانه، جلوی دوربین ظاهر شود و چشم در چشم مردم ایران، شعار زن زندگی آزادی دهد. منشا این بی شرمی هویتی و دریدگی ساختاری چیست؟
🔶 پاسخ: محاسبات غلط از مردم ایران. اینها سالهاست افکار عمومی دنیا را با سکس و خشونت فریب می دهند و بی حس و بی عار می کنند؛ اما این روزها با قدرت رسانه حتی در اغوا و اغفال مردم دنیا نیز ناکام هستند، چه رسد به مردم سیاسی ایران. ملتی که سالهاست باچشم باز حوادث را رصد می کنند. این محاسبات غلط همان است که رهبری انقلاب چندی پیش تذکر دادند و البته باید به چشم دشمن آورد. مسئولین سهم دارند اما چه بسا اصلاح این خطا نیز همچنان از طریق رسانه است و جهاد تبیین.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن مهدیان؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#دشمن_شناسی
#سوریه #آمریکا
#رژیم_صهیونیستی #منطقه
✅ وقایع سوریه و یک ردپا
🔰 قسمت اول
🔶 رهبر معظم انقلاب در دیدار اقشار مختلف مردم که روز چهارشنبه ۱۴۰۳/۹/۲۱ برگزار شد، درباره وضعیت سوریه فرمودند؛ «نباید تردید کرد که آنچه در سوریه اتّفاق افتاد، محصول یک نقشهی مشترک آمریکایی و صهیونیستی است؛ بله، یک دولت همسایهی سوریه نقش آشکاری را در این زمینه ایفا کرده، الان هم ایفا میکند ــ این را همه میبینند ــ ولی عامل اصلی آنها هستند؛ عامل اصلی، توطئهگر اصلی، نقشهکش اصلی، اتاق فرمان اصلی در آمریکا و رژیم صهیونیستی است. قرائنی داریم؛ این قرائن برای انسان جای تردید باقی نمیگذارد.»
🔶 آتش جنگ داخلی سوریه که در سال ۲۰۱۱ شعلهور شد، به سرعت به میدان مداخله قدرتهای جهانی تبدیل شد. مهمترین قدرت جهانی که در این بحران نقش کلیدی و مهمی داشت، ایالات متحده آمریکا بود. ایالات متحدهای که در این سالها با شعار حمایت از دموکراسیخواهان سوری وارد میدان شد، اما در عمل دست به حمایت و پشتیبانی از گروههایی زد که ماهیتی کاملاً تروریستی داشتند. چه در سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ که با ایجاد یا دستکم حمایت پشتپرده از گروه تروریستی داعش، سوریه را به ورطه آشوب و ناامنی کشاند، چه این روزها که با طراحی یک جنگ داخلی جدید و تقویت مخفیانه تروریستهای وابسته به گروه القاعده، به دنبال تجزیه سوریه است. شاید سالها قبل سخن گفتن از حمایتهای آمریکا از گروههای تروریستی مسلح برای بسیاری یک «تئوری توطئه» به نظر میآمد، اما طی سالیان اخیر بسیاری از سیاستمدارن غربی به این موضوع اذعان کردهاند و حال ارتباط دولت آمریکا با تروریستها در منطقه، یک واقعیت عیان است.
🔶 به طور مثال رابرت اف کندی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و وزیر بهداشت احتمالی دولت دوم ترامپ چند ماه قبل در مصاحبه با رسانه العربیه گفت: «ما داعش را ایجاد کردیم. ما با راه انداختن جنگ در سوریه ۲ میلیون پناهنده را راهی اروپا کردیم» یا مت گیتس، نماینده کنگره آمریکا چند سال قبل در صحن کنگره به حمایت ایالات متحده از شورشیان سوری اعتراف کرد و گفت: «گاهی اوقات شورشیهایی که ما برای جنگ با اسد در سوریه حمایت و تأمین مالی میکردیم، برمیگشتند و پرچم داعش را بلند میکردند. بنابراین احمقانه است که بگوییم برای متوقف کردن داعش باید در سوریه باشیم، در حالی که حضور ما در سوریه در برخی موارد بهترین هدیه برای داعش بوده است!» علاوه بر این؛ برخی از سفرای سابق بریتانیا همچون کریگ موری، در موضعگیری جدیدی تحولات اخیر سوریه را نه یک «انقلاب» بلکه یک «دخالت خارجی» توسط آمریکا برای برهم زدن ثبات منطقه نامید.
🔶 تحلیلگران و کارشناسان بینالمللی نیز در تبیین این موضوع اظهارنظرهای متعددی داشتهاند. به طور مثال جفری ساکس، استاد مشهور دانشگاه کلمبیا چند روز قبل در مصاحبهای صریحاً به نقش آمریکا در اتفاقات این روزهای سوریه اشاره کرد و گفت: «این وضعیت امروز سوریه نتیجه سیاستهای ایالات متحده و اسرائیل است که به طور عمدی حکومتهای مختلف را یکی پس از دیگری سرنگون کردهاند و نه تنها ویرانی، بلکه یک منطقه وسیع از بیثباتی را به جا گذاشتهاند... جهادگران سنّی از سال ۱۹۷۹ تاکنون توسط ایالات متحده حمایت شدهاند. در موارد متعددی از جمله در بالکان، بوسنی، خاورمیانه و افغانستان ... بسیار مهم است که همه بفهمند ایالات متحده عملاً از سال ۲۰۰۱ به خواست اسرائیل در حال جنگ دائمی در خاورمیانه بوده است.»
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محمدمهدی عباسی؛ پژوهشگر مسائل آمریکا
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#دشمن_شناسی #سوریه #آمریکا #رژیم_صهیونیستی #منطقه ✅ وقایع سوریه و یک ردپا 🔰 قسمت اول 🔶 رهبر معظ
#دشمن_شناسی
#سوریه #آمریکا
#رژیم_صهیونیستی #منطقه
✅ وقایع سوریه و یک ردپا
🔰 قسمت دوم
🔶 همچنین مجری و کارشناس اسکاینیوز عربی در گفتگوی جدیدی سرکردههای گروههای تروریستی حاضر در سوریه را وابسته به آمریکا و غرب معرفی کرد و گفت: «اخباری وجود دارد مبنی بر این که مستشاران نظامی از شرق اروپا مشغول آموزش اعضای تحریرالشام بودهاند. الجولانی از قدیم بین اعضای القاعده به جاسوس آمریکا مشهور بوده است.» لری جانسون، تحلیلگر پیشین سازمان سیا نیز به تازگی در مصاحبهای وقایع اخیر منطقه را برنامه غرب برای گسترش جنگ اوکراین عنوان کرد و گفت: «میدانید که نظامیان اوکراینی در سوریه در کنار نیروهای تحریرالشام حضور دارند. فکر میکنید چگونه به آنجا رسیدهاند؟ آمریکا و انگلیس به این امر کمک میکنند و این کار را انجام میدهند!» مواضعی که همگی بیانگر طراحی پیچیده یک اتاق فکر مشترک آمریکایی – اسرائیلی برای آینده سوریه و منطقه غرب آسیاست. بمباران ۷۵ نقطه زیرساختی و حیاتی سوریه توسط آمریکا، بمباران صدها نقطه نظامی و حساس سوریه توسط رژیم صهیونیستی و اخبار شتابزدگی دولت آمریکا برای برداشتن جایزه ۱۰ میلیون دلاری دستگیری سکرده گروه تحریرالشام، شواهد مهمی از این طراحی خطرناک است.
🔶 عجیبتر اینجاست که رسانههای آمریکا نیز این روزها همسو با دولت این کشور مشغول سفیدشویی و مخفی نگه داشتن جنایات گروههای تروریستی داخل سوریه هستند. رسانههایی که عامدانه بدون توجه به تجزیه سوریه و ماهیت تروریستی شورشیان، از یک انقلاب تماماً مردمی در این کشور سخن میگویند! اما فارغ از منافع امنیتی و سیاسی جنگ داخلی سوریه برای ایالات متحده و متحد اصلیاش یعنی رژیم صهیونیستی، نباید از کنار منافع اقتصادی این وضعیت برای آمریکا نیز گذشت. منافعی که موجب شده آمریکا همواره در تلاش برای محکمتر کردن جای پای خود در منطقه غرب آسیا باشد. دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا چند سال قبل در مصاحبه با فاکس نیوز به این موضوع اعتراف کرد و گفت: «من نیروهایی را در سوریه گذاشتم تا نفت را تصاحب کنند. من نفت (سوریه) را تصاحب کردم. نیروهایی که در سوریه داریم، تنها در حال تصاحب نفت آنجا هستند. آنها از نفت (سوریه) محافظت میکنند.»
🔶 رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر خود با آحاد مردم، به نقش آشکار ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی در اتفاقات اخیر سوریه اشاره کردند و فرمودند: «آنچه در سوریه اتفاق افتاد، در اتاق فرمان آمریکا و اسرائیل طراحی شده است، برای این قرائنی داریم. این قرائن برای انسان جای تردید باقی نمیگذارد.» طراحی که بدون شک با خطای محاسباتی دولت آمریکا از توان محور مقاومت همراه است و همچون تمامی نقشههای آمریکا در این چند دهه، با شکستی قطعی مواجه خواهد شد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محمدمهدی عباسی؛ پژوهشگر مسائل آمریکا
🆔 @tahlil_shjr
#غرب_شناسی
#مکانیسم_ماشه
#برجام #تحریم
#منطقه #انرژی_هستهای
✅ مثلث اقدام علیه ایران
🔶 نامه رسمی اخیر تروئیکای اروپایی خطاب به دبیر کل و شورای امنیت سازمان ملل متحد، نقطه آشکارساز فعالسازی مکانیسم ماشه علیه برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت محسوب میشود. برخی مدعی شدهاند چنین نامهای دارای اتقان (به لحاظ حقوقی) نبوده و صرفا سندی سیاسی با هدف هشدار به تهران به شمار میآید. با این حال گردش کار و روند نگارش و ارسال نامه و مرجع و مخاطب آن، چنین ادعایی را مخدوش جلوه میدهد. نگارش این نامه، جزئی از یک روند ضدایرانی با هدف انعقاد توافق جدید یا بازگشت خودکار تحریمهای چندجانبه شورای امنیت علیه ایران بوده و نباید از کنار آن به سادگی عبور کرد. در این خصوص نکاتی وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد:
🔶 نخست اینکه "متن اقدام" صورت گرفته از سوی تروییکای اروپایی ناظر بر یک "فرامتن اقدام" تنظیم شده و آن، شرایط جاری در منطقه و جهان است. انتشار این نامه هدفمند، با هدف قرار دادن تهران بر سر یک دوراهی صورت گرفته است: پذیرش مفاد یک توافق جامع که ابعاد گستردهتری نسبت به برجام (و مسئله هستهای ایران) داشته باشد یا قرار گرفتن در معرض فشار حداکثری. در جریان برگزاری مذاکرات اخیر میان معاونین وزارت خارجه ایران و سه کشور اروپایی در ژنو، هر سه دولت غربی تاکید کردهاند که نه تنها بازگشت به توافق هستهای سال ۲۰۱۵ امکانپذیر نیست، بلکه بند موسوم به "غروب آفتاب" نیز از نظر آنها ابطال شده است. در مقابل، نمایندگان وزارت امور خارجه کشورمان نیز تاکید کردهاند که ایران هرگز به سطح و غنای غنی سازی مندرج در سند اصلی توافق هستهای (۶۷/۳ درصد) باز خواهد گشت و فراتر از آن، از مکانیسمهای طراحی شده در خصوص تضمین و راستی آزمایی توافق جدید کوتاه نخواهد آمد. ارسال نامه اخیر تروییکای اروپایی به شورای امنیت سازمان ملل متحد، ناظر بر همان خواستههای آنها در حوزه دیپلماسی پنهان است: مهار حداکثری جمهوری اسلامی ایران در ابعاد هستهای، منطقهای و حتی موشکی.
🔶 نکته دوم، همان گونه که اشاره شد معطوف به فرامتن این اقدام است:جایی که دغدغههای مشترک آمریکا و تروییکای اروپایی در قبال تحولات جاری در منطقه خودنمایی میکند. در این میان، آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز در کسوت یک کاتالیزور (عامل تسریع کننده) در این معادله عمل میکند:جایی که اصرار دارد ایران دامنه دسترسیهای بازرسان آژانس در فردو را با هدف سنجش میزان ذخایر اورانیوم ۶۰ درصدی و ۲۰ درصدی خود تسریع کند. همان گونه که مشاهده میشود، میان مطالبات آژانس و اقدام اخیر تروییکای اروپایی نوعی هارمونی آشکار وجود دارد. این دو بازیگر (آژانس و دولتهای اروپایی) تلاش میکنند در یک هم پوشانی "سیاسی-فنی" با یکدیگر، زمینه هموارسازی حل و فصل پرونده هستهای و غیرهستهای ایران را از منظر مقامات آمریکایی فراهم سازند. اصرار پشت پرده آژانس و طرفهای اروپایی در خصوص پذیرش مطالباتشان قبل از حضور رسمی ترامپ و جمهوریخواهان در کاخ سفید، با همین هدف صورت گرفته است. ادعای مقامات سه کشور اروپایی در خصوص محدود بودن مذاکرات اخیر ژنو به خود و تهران، آدرس نادرست و غلطی محسوب میشود که نباید تحت تاثیر آن قرار گرفت. طبق اطلاعات موثق، این مذاکرات با نظارت و حتی ریل گذاری تیم سیاست خارجی جدید ترامپ صورت میگیرد و افرادی مانند مارکو روبیو وزیر خارجه پیشنهادی دولت جدید آمریکا در این خصوص رایزنیهای مستمری با وزرای خارجه آلمان، انگلیس و فرانسه صورت میدهند.
🔶 نکته پایانی و مهم، معطوف به نوع مواجهه با مثلث "آمریکا-آژانس -تروییکای اروپایی" در شرایط کنونی است. واقعیت امر این است که نقشه راه مشترک این بازیگران، معطوف بر گزارههایی فرامتنی و پیش فرضهایی قطعی (از دید خود آنها) صورت گرفته است. این نقشه راه زمانی مخدوش میشود که پیش فرضهایی مانند "پذیرش اجباری هر گونه توافقی از سوی ایران" یا "موافقت ایران با تحدید توان خود در ابعاد گوناگون" ابطال شود. ابطال این پیش فرضها نیز صرفا با اصرار بر مولفههای امنیتی، هسته ای، دفاعی کشورمان امکانپذیر خواهد بود. در صورتی که ایران تحت تاثیر سناریوی موسوم به "مهار حداکثری" قرار گیرد، گام بعدی مثلث ضد ایرانی مذکور، "خلع سلاح ایران" خواهد بود. در این معادله، باید صیانت محکم و مستمری از مولفههای قدرت زیربنایی و سخت کشورمان داشت: به گونهای که پیش فرضها و ثوابت طراحی شده از سوی واشنگتن، تروییکای اروپایی و آژانس بینالمللی انرژی اتمی به چالش کشیده شود و آنها وادار به ترسیم نقشه راه جدیدی شوند، نقشه راهی که شدت و عمق آن به مراتب برای کشورمان قابل کنترلتر و پیشبینی پذیرتر باشد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای حنیف غفاری؛ کارشناس مسائل بین الملل
🆔 @tahlil_shjr
چرا آمریکا، اسرائیل و حوزه عربی نگران تحولات سوریه هستند؟.pdf
69.3K
#اقتصاد
#دشمن_شناسی
#سوریه #آمریکا
#رژیم_صهیونیستی
✅ چرا آمریکا، اسرائیل و حوزه عربی نگران تحولات سوریه هستند؟
🔶 جدای از اینکه تحول راهبردی هفتم تا هجدهم آذر ماه سوریه بر مبنای طراحی شناخته شده و مستند چند ساله صورت گرفته است، آینده سیاسی و حکمرانی و مناسبات خارجی سوریه در هالهای از ابهام قرار دارد. اجلاس فوری کشورهای عربی در اردن و بیانیه نهائی آنها و اظهارات افراد ارشد تحریرالشام و اظهارات مقامات آمریکایی و مواضع و عملکرد رژیم صهیونیستی مجموعاً از «نگرانی» حکایت میکند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای سعدالله زارعی؛ کارشناس مسائل منطقه
🆔 @tahlil_shjr
#دشمن_شناسی
#گفتمان_سازی #منطقه
#سوریه #رژیم_صهیونیستی
#آمریکا #مقاومت
✅ مؤلفههای پنجگانه نقشه منطقهای دشمنان
🔶 رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار هزاران نفر از اقشار مردم، با تبیین لایههای مختلف حوادث سوریه و ترسیم منطق حضور ایران در این کشور، به تشریح روند آتی تحولات منطقه و بیان درسها و عبرتهای اتفاقات سوریه پرداخته و فرمودند: «این حوادث محصول یک نقشه آمریکایی ــ صهیونیستی است و گستره مقاومت با یافتن استحکام و انگیزه بیشتر در مقابل فشارها و جنایتها، به حول قوه الهی همه منطقه را فرا خواهد گرفت.»
🔶 بر اساس فرمایشات بسیار با اهمیت و دوراندیشانه رهبر حکیم انقلاب اسلامی، پنج مؤلفه اساسی نقشه دشمن در قبال تحولات اخیر را میتوان به شرح زیر مورد توجه قرار داد:
1️⃣ روایتگری محدود از اهداف خطرناک: در سال ۲۰۰۶ میلادی، جو بایدن، رئیسجمهور کنونی آمریکا، نقشهراه خطرناکی تحت عنوان فدرالیزهکردن عراق بر اساس مؤلفههای قومیتی و مذهبی را ارائه کرد. فرجام طرح جو بایدن، تجزیه عراق یکپارچه به سه کشور عراق سنینشین، عراق شیعهنشین و عراق کردنشین بوده است. این طرح در ادامه مسیر سیاست خارجی و منطقهای آمریکا به یک نقشهراه کلان در قبال سایر کشورهای مسلمان تبدیل شده است. این قاعده کلان در خصوص سوریه نیز صادق است. تجزیه سوریه، هدفی است که منابع امنیتی ورسانهای غرب امروزه آشکارا ازآن پرده برداشتهاند. در این میان، روایتگری بسیارناقص و مخدوش رسانههایغربی و صهیونیستی، نوعی نشانی انحرافی و نادرست در راستای تمرکززدایی از هدف اصلی دشمنان محسوب میشود.
2️⃣ مواجهه با اتصال گفتمانی جبهه مقاومت: جبهه مقاومت در طول دههها و سالهای اخیر، از نوعی انسجام و اتحاد گفتمانی برخوردار بوده و این مسأله، خود را در میادین نبرد جبهه حق علیه باطل (ازجمله در تحولات اخیر) نمایان ساخته است. خیزش و بیداری جهانی در قبال ماهیت رژیم اشغالگر قدس در جریان توحش و جنایات این رژیم در فلسطین و لبنان، به تبلور پدیدهای تحت عنوان «بسط جهانی گفتمان مقاومت» منجر شده است. در چنین شرایطی دشمنان در صدد ارائه تصویری ضعیف از منظومه کنونی مقاومت هستند. این در حالی است که حیات جبهه مقاومت وارد مرحلهای تازه شده که فرجام آن، شکست سنگین منطقهای و جهانی تلآویو، واشنگتن و دیگر مهرههای جبهه باطل خواهد بود. منظومه مقاومت، خصوصا به لحاظ گفتمانی اکنون در نقطه اوج و بلوغ خود قرار دارد.
3️⃣ تهدید عمق استراتژیک مقاومت: «نمادسازی» از تحولات مقطعی، روش نخنما و متعارفی است که دشمنان همواره از آنها در راستای مواجهه با «موجودیت جبهه مقاومت» استفاده کردهاند. در حال حاضر نیز دشمنان با استناد به تحولات جاری در سوریه قصد دارند عمق استراتژیک مقاومت را محدود کنند. دراین خصوص دشمنان دچار دو خطای بزرگ شدهاند: نخست اینکه عمق استراتژیک مقاومت نه صرفا بر روی زمین، بلکه در اذهان و قلوب ملتهای منطقه و جهان بوده و همین مسأله، قدرت بازخوانی و بازتولید آن را در حساسترین بزنگاهها با فوریتی مثالزدنی میسر میسازد.
4️⃣ دستکاری افکارعمومی: اختلال در افکارعمومی، به معنی ایجاد شرایط لازم جهت تغییر باورها، اصول، راهبردها و رفتارها در قبال یک پدیده است. غرب از دستکاری افکار عمومی (در قالب جنگ روانی و تبلیغاتی) جهت انهدام باورهای کلان مخاطبان عام و خاص در خصوص تحولات جاری در نظام بینالملل استفاده میکند. این قاعده در خصوص آنچه در سوریه رخ میدهد نیز صادق است. آمریکا و رژیم اشغالگر قدس، این جنگ روانی را علیه ارتش سوریه نیز به کار گرفتند، اما قطعا در تعمیم آن به اذهان آگاه و بیداری منطقه و جهان عاجز خواهند بود.
5️⃣ خلق الگوهای خطرناک حکمرانی: در سالهای ۲۰۰۱ و ۲۰۰۳ میلادی، پس از اشغال افغانستان و عراق، آمریکا و شبکه متصل به واشنگتن تلاش کردند با خلق الگوهای حکمرانی جدید و پر خطر، با جعل عناوینی مانند «اسلام سکولار»، «اسلام تکفیری»، «اسلام مبتنی بر لیبرالدموکراسی غربی» و «اسلام همزیست با صهیونیسم»، الگوی واقعی حکمرانی متعادل، مقتدر و پیشروی دینی را که ایستادگی در برابر دشمنان قسمخورده دین اسلام و تعالیم قرآنی را مسئولیت و وظیفه ذاتی خود قلمداد میکند، به انزوا ببرد. اصالت و بنیانهای منظومه حاکمیت دینی و اسلامی به اندازهای قدرتمند است که این بار نیز اجازه تنفس الگوهای جعلی از حکمرانی دینی را به دشمنان و مهرههای آن نخواهد داد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محمدمهدی ایمانیپور
🆔 @tahlil_shjr
#روشنگری
#شهید_سید_ابراهیم_رئیسی
#شهدای_خدمت #امنیت_ملی
✅ ادعاهای بیسند و نقش مدعی العموم؟
🔶 یکی از نمایندگان مجلس از حوزه انتخابیه تهران نسبت به دلایل سقوط چرخبال رئیس جمهور شهید ادعاهایی مطرح نموه و افکار عمومی را در این موضوع دچار تشویش و نگرانی کرده و تاکنون نیز مستنداتی در این خصوص به جامعه ارائه نکرده است. این نماینده مجلس همان فردیست که در کتابی اتهاماتی را متوجه فرماندهان دفاع مقدس نموده بود و در زمان انتخابات اخیر ریاست جمهوری نیز در قالب کلیپی اتهامات بیاساسی را متوجه یکی از نامزدهای مطرح کرده بود که در آن دو مورد نیز سندی برای ادعاهای خود ارائه نکرده بود و تاکنون نیز دستگاههای مسئول وی را ملزم به پاسخگویی به ادعای خود نکردهاند.
🔶 طبق قانون اگر کسی ادعاهای خلافی بنماید که امنیت ملی و افکار عمومی را تحت تاثیر قرار دهد، مدعی العموم ملزم به احضار وی و درخواست مستندات ادعاهای او میباشد و در صورت خلاف گویی باید طبق قانون با وی برخورد نماید. حال سوال اینجاست که قوه قضاییه در این مورد چرا سکوت کرده و آیا به تبعات سکوت خود در چنین مواردی واقف است؟ این در حالیست که ستاد کل نیروهای مسلح ایران با بررسیهای دقیق و همه جانبه نسبت به فرضیههای مختلف در سقوط چرخبال رئیس جمهور شهید، به هیچ گونه شواهدی دال بر خرابکاری یا عملیات تروریستی نرسیده است و اگر قرار باشد افرادی که صلاحیت ورود به این موضوعات کارشناسی را ندارند با ادعاهای خود جامعه را ملتهب نموده و دستگاههای مسئول را بی اعتبار نمایند، در واقع افکار عمومی را به سمت رسانههای بیگانه که هدفی جز تضعیف امنیت ملی ایران را ندارند سوق میدهند و ادعاهای بی سند آن نماینده در جهت تضعیف امنیت ملی ارزیابی میشود.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای قاسم حبیبزاده؛ کارشناس مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#مبارزه_با_فساد
#جهش_تولید #ارز
#تورم #تحریم
✅ ارتقای رتبه بهبود فضای کسب و کار ایران وابسته به شفافیت و مبارزه با توزیع رانت است
🔶 جهش تولید از جمله موضوعاتی به شمار میرود که نقش قابل توجهی در رشد اقتصاد کشور ایفا میکند، اما مساله حائز اهمیت این است که جهش تولید خود به خود اتفاق نمیافتد، بلکه مولفههایی باید برای این منظور در دست اجرا قرار داده شود تا این مهم محقق شود در غیر این صورت رتبه کسب و کار پایین میآید و دومینووار تولید و رشد اقتصادی را تحت تاثیرات منفی قرار میدهد.
🔶 یکی از موضوعاتی که نشان دهنده رشد تولید و مسیر پیش روی رشد اقتصادی در هر کشوری است آمارهایی است درخصوص رتبه بهبود فضای کسب و کار؛ لذا هر چه این آمارها امیدوار کننده باشد نشاندهنده وضعیت مطلوب رشد و جهش اقتصادی است. در دنیای امروز شاخصهای متعددی برای نشان دادن چگونگی وضعیت کسب و کارها در نظر گرفته شده است از جمله آنها میتوان به موضوع چگونگی زمان و تسریع صدور مجوزها و حمایتهایی که سازمانهای صدور مجوز از کسب و کارهای جدید و ایدههای نوین دارند اشاره کرد.
🔶 مباحث مدیریتی، تورم، نرخ ارز، حمایت از نیروی انسانی و بسیاری از شاخصها نشان میدهد آیا آن کشور در بهبود فضای کسب و کار تلاش ویژهای صورت داده است یا اینکه دراین زمینه عملکرد موفقیتآمیزی نداشته است. وقتی ایران نسبت به کشورهای منطقه در جایگاه نرمالی قرار ندارد و رتبه کسب و کار ما ۱۷۸ است به این معناست که متاسفانه دولت نتوانسته شاخصهای مرتبط با بهبود فضای کسب و کار را به عنوان یک اولویت مهم و ضروری عملیاتی کند. مبارزه با فساد اقتصادی و توزیع رانت را میتوان از مهمترین شاخصهای مرتبط با بهبود فضای کسب و کار عنوان کرد. از سوی دیگر شفافیت اقتصادی نیز موضوع بسیار مهمی است که اگر در میان نباشد رتبه فضای کسب و کار کاهش مییابد. دولت باید مشخص کند ایران در کدام شاخصهای مرتبط با فضای کسب و کار عملکرد مثبتی نداشته که ما را در وضعیت بدی قرار داده و در قعر جدول مرتبط با آمارهای رتبه بهبود کسب و کار قرار گرفته ایم.
🔶 جدای از عملکرد غلط یا بی توجهی دولتها به بهبود فضای کسب و کار میتوان گفت تحریمها نیز در وضعیت اقتصادی امروز کشور و از دست رفتن بخشی از تولید که موتور رشد اقتصادی کشور است موثر بوده اند؛ لذا نقش تحریمها را در ایجاد این وضعیت نباید نادیده گرفت. اگر دولت و بانک مرکزی به سمت ثبات اقتصادی و ارزی حرکت کنند، مجوزهای مورد نیاز تولید کنندگان و کارآفرین بدون سنگ اندازی در اسرع وقت داده شود و شفافیت قابل توجهی در اقتصاد ایجاد شود رتبه بهبود فضای کسب و کار ایران تغییرات مثبت محسوسی خواهد داشت.
🔶 به خوبی میدانیم بی ثباتی ارزی منجر به وخامت اوضاع شاخصهای اقتصادی از جمله بهبود فضای کسب و کار میشود، بنابراین باید به سمت و سوی ثبات ارزی و اقتصادی برویم تا سرمایه گذاران راغب به سرمایه گذاری بلند مدت در بخشهای مختلف اقتصادی بخصوص فعالیتهای مولد شوند. با توجه به اینکه زیرشاخههای مرتبط با شاخصهای فضای کسب و کار در ارتقا یا کاهش رتبه ما در این محیط بسیار مهم است باید دولتمردان به سمت ارزیابی شاخصها و مطالعه بر روی کاستیهایی بروند که موجب پایین آمدن رتبه ما در فضای کسب و کار شده است. در صورتی که در این زمینه مطالعات جامعی صورت بگیرد قطع به یقین با رفع سدهای پیش روی بهبود فضای کسب و کار شعار سال یعنی جهش تولید نیز محقق میشود لذا این موضوع به عنوان یک اصل مهم در تقویت فعالیتهای مولد باید در دستور کار دولت قرار داده شود.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای آلبرت بغزیان؛ کارشناس و تحلیلگر اقتصادی
🆔 @tahlil_shjr
#روابط_خارجی
#رژیم_صهیونیستی #سوریه
#طوفان_الاقصی #مقاومت
#اسلام_ناب
✅ پارامترهای جدید ایران در معادله نظم نوین غرب آسیا
🔰 قسمت اول
🔶 سقوط حکومت بشار اسد در سوریه و تبدیل این کشور به یک «دولت فرومانده» یا همان Failed State که با حضور گروههای داخلی متعدد و قدرتهای خارجی مشخص –نظیر ترکیه، آمریکا، قطر و اسرائیل– شکل گرفته، یکی از ستونهای راهبردی «شبکه مقاومت» را دچار آسیب جدی کرد و مسیر دستاوردهای عملیات طوفان الاقصی را که از سال گذشته آغاز شده بود، مسدود کرد. حضور پررنگ عملیاتی رژیمصهیونیستی در روزهای اخیر در سوریه و تلاش برای از بین بردن زیر ساختهای دفاعی و راهبردیاش در کنار ورود زمینی ارتش اسرائیل به خاک این کشور و حضور در مناطقی فراتر از جولان اشغالی، مشخص میکند که راهبرد تلآویو در روزها و ماههای پیشرو، پیشبرد طرح مطلوب خود به منظور ایجاد نظم نوین در منطقه غرب آسیاست.
🔶 در چنین شرایطی، نیاز به یک تغییر راهبرد از سوی شبکه مقاومت و در رأس آن ایران وجود دارد که بتواند این فرآیند را متوقف و حتی معکوس کند. نگاهی به مسیر طراحیشده از سوی طرف غربی در سال 2000 میلادی به منظور ایجاد «خاورمیانه جدید» که با عملیات نظامی علیه عراق و افغانستان همراه بود، نشان میدهد اتخاذ یک راهبرد دقیق و درست از سوی ایران علاوهبر اینکه توانست از ادامه این پروژه دومینویی و سرایت آن به تهران جلوگیری کند، زمینه را برای تکمیل و تثبیت شبکه مقاومت بهعنوان راهبرد بنیادین منطقهای کشورمان نیز فراهم کرد. یکی از محورهای سخنان رئیسجمهور وقت آمریکا درباره ترور سرلشکر شهید قاسم سلیمانی، تاکید بر نقش وی در زمینگیر کردن نظامیان آمریکایی در عراق و جلوگیری از پیشرفت پروژه خاورمیانه جدید بود.
🔶 حالا و در شرایط کنونی نیز نیاز به چنین اقدامی، ضروری به نظر میرسد. پروژه نظم نوین غرب آسیا که با عملیات میدانی اسرائیل در حال پیشروی است، با سقوط حکومت اسد در سوریه به یک دستاورد بزرگ رسید، اما هنوز فاصله زیادی با پیروزی دارد و اینجا دقیقا همان نقطهای است که ایران میتواند با طراحی و اعمال یک راهبرد درست، ورق را برگرداند؛ همانطور که در سالهای پس از اشغال عراق و افغانستان از سوی ایالات متحده، ورق برگشت و مدیریت نظم امنیتی منطقه در اختیار مقاومت قرار گرفت.
🔶 یکی از نقاط کانونی در این راهبرد جدید، باید توجه به عربستان سعودی و امارات متحده عربی باشد؛ دو کشوری که در نگاه کلان، بخشی از پازل کنترل قدرت ایران در منطقه هستند، اما در شرایط فعلی و در چهارچوب جدیدی که در منطقه وجود دارد، به دلایل مختلف میتوانند همکاری مقطعی تاکتیکی با تهران برای تغییر در روندهای امنیتی داشته باشند. در زمینه چرایی امکان ایجاد این همکاری، دو محور قابل طرح است؛ محور اول که رویکرد ایدئولوژیک دارد و بخش کمرنگ ماجراست و محور دوم که ابعاد واقعگرایانه دارد و بخش پررنگ ماجراست.
🔶 هم عربستان و هم امارات به عنوان سردمداران مخالفت با اندیشه اخوانی در جهان شناخته میشوند؛ مدلی از اسلام سیاسی که در جهان اهلسنت طرفداران بالایی دارد و در تقابل مستقیم با اندیشههای این دو کشور است. ترکیه و قطر به عنوان سردمداران اندیشه اخوانی توانستند با مدیریت رویدادهای مرتبط با فلسطین و همچنین طراحی مرتبط با تحولات سوریه، نهایتا به پیروزی در این میدان دست پیدا کنند و حالا دست برتر را در زمینه ایدئولوژیک دارند. این مسئله باعث میشود این دو کشور به صورت تاکتیکی در کنار ایران قرار بگیرند و امکان طراحی مشترک وجود داشته باشد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای مهدی خانعلی زاده
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#روابط_خارجی #رژیم_صهیونیستی #سوریه #طوفان_الاقصی #مقاومت #اسلام_ناب ✅ پارامترهای جدید ایران در
#روابط_خارجی
#رژیم_صهیونیستی #سوریه
#طوفان_الاقصی #مقاومت
#اسلام_ناب
✅ پارامترهای جدید ایران در معادله نظم نوین غرب آسیا
🔰 قسمت دوم
🔶 اما مهمتر از این نگاه ایدئولوژیک، مسئله دوران گذار در نظام بینالملل است. واحدهای سیاسی مختلف در دوران گذار تلاش میکنند با افزایش قدرت، جایگاه خود در نظام بینالملل بعدی و جدید را بالا ببرند. در این وضعیت، «جنگ» یکی از ابزارهای قدرتمند برای کسب یا از دست دادن قدرت است. با این پیشفرض، اقداماتی که ترکیه –بهعنوان یکی از اضلاع مثلث قدرت در غرب آسیا؛ یعنی ایران، ترکیه و عربستان– در سالهای اخیر انجام داده، باعث برتری آنکارا در این زمینه شده است؛ یعنی حالا و در شرایط دوران گذار، ترکیه توانسته ضمن کنار زدن یکی از نگرانیهای امنیتی در همسایگی خود –یعنی سوریه– رقبای میدانی خود –یعنی ایران و عربستان– را هم پشتسر بگذارد.
🔶 این بستر، همان مسیر مناسب برای ایجاد مدلی از همکاری میان تهران و ریاض است. با نگاهی به تاریخ روابط بینالملل و بررسی مقطعی که از آن با عنوان «کنسرت اروپا» نام برده میشود، میتوان بر این نکته تاکید کرد که با وجود مبانی متفاوت و اختلافات گسترده، الان زمان مناسبی برای ایجاد یک ساختار همکاری میان ایران و عربستان – و امارات – به منظور کنترل افزایش قدرت ترکیه است؛ همانطور که بریتانیای قرن نوزدهم، با جابهجایی تاکتیکی، افزایش قدرت در میان رقبای منطقهای خود یعنی فرانسه و آلمان را مدیریت میکرد.
🔶 نگاهی به مواضع رسمی عربستان و امارات در قبال تحولات اخیر سوریه مشخص میکند چنین نگرانی مشخصی در میان سران ریاض و ابوظبی هم وجود دارد و براساس پیامهای رد و بدل شده میان ایران و این دو کشور در ماههای اخیر، با تعریف درست یک راهبرد جدید میتوان به مدل همکاری مشخصی بین طرفین رسید که در حکم جلوگیری از تحقق راهبردهای طرف غربی باشد؛ همانطور که یک بار در سالهای پس از 2000 میلادی و با طراحی راهبرد جدیدی درباره شبکه مقاومت صورت گرفت.
🔶 آن چیزی که در حال حاضر شفاف به نظر میرسد، نیاز به طراحی پارامترهای جدید برای حل معادله نظم جدید غرب آسیا پس از سقوط حکومت بشار اسد در سوریه است؛ موضوعی که یک شروع تلخ داشت اما میتواند یک بار دیگر به پایانی شیرین برسد؛ پایانی که این بار نقطهعطفی در تحولات امنیتی مرتبط با غرب آسیا باشد و پروژه خاورمیانه جدید را به طور کامل بیاعتبار کند. باید چهارچوبهای کلیشهای را در حوزه سیاست خارجی کنار گذاشت و با نگاهی نو و البته به قید فوریت، کلان راهبردهای جدید را با دوستان جدید – که حتی میتوانند از میان دشمنان قدیم باشند – عملیاتی کرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای مهدی خانعلی زاده
🆔 @tahlil_shjr
#روشنگری
#سوریه #مقاومت
#مردم_سالاری
✅ راز پیش بینی رهبری از سوریه
🔶 رهبرانقلاب یک جمله درباره آینده سوریه گفتند که نباید از کنار آن به سادگی گذشت. فرمودند مناطق اشغال شده سوریه به دست جوانان شجاع آزاد خواهد شد. اساسا به همه متغیرهای کف میدان، یک ضلع جدید به نام جوانان سوری اضافه کردند. این جمله دارای دو پیام است.
1⃣ اینکه تصویر این روزهای سوریه در رسانه ها را اصلاح می کند. تصویری که عمدتا توسط متعرضین ساخته می شود تا نشان دهد مردم سوریه از تروریست ها استقبال کردند. این جمله نشان می دهد در لایه های زیرین جامعه سوری، مقاومت زنده است و بزودی علیه جریان غاصب می جوشد.
2⃣ اما پیام دوم نقش ایران در سوریه است. ابتدا سه فرض کلیدی را در نظام اندیشه ای و نظام محاسباتی رهبر انقلاب مرور کنیم.
🔸اول. سرنوشت هر کشوری را مردم آن کشور رقم می زنند و لاغیر؛ این اصل مردمسالاری است.
🔸دوم. جمهوری اسلامی تا قیام قیامت مقابل ظلم می ایستد و از مظلوم دفاع می کند؛ این وجه لاینفک انقلاب اسلامی است.
🔸سوم. مدل حمایتی جمهوری اسلامی اینست که مقاومت را در دل و ذهن مردم زنده می کند تا مقابل ظالم ایستاده و بر سرنوشت خود مسلط شوند؛ این نیز فلسفه صدور انقلاب است.
🔶 فلسفه ای که برخی آنرا به اشتباه دخالت در دیگر کشورها خواندند. اساسا خود انقلاب اسلامی نیز همینطور شکل گرفت و این معجزه امام بود که مردم را به قیام و مقاومت زنده کرد. یک تحول انسانی که تحول سیاسی را در بهمن 57 رقم زد.
🔶 جمعبندی و خلاصه این سه گزاره اینست که ایران در آینده سوریه نقش آفرین خواهد بود و روش دخالت ایران نیز متشکل سازی و حمایت از جوانان سوری در ایستادن مقابل جریان وابسته به صهیونیست ها است. تجربه ای که پیشتر نیز آنرا در دیگر کشورهای محور مقاومت آزموده است. آینده سوریه نیز متعلق به مقاومت خواهد بود.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن مهدیان؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#صادرات #نفت
#تحریم
✅ صادرات نفت ایران دوباره افزایشی شد
🔶 صادرات نفتی ایران که اندکی فروکش کرده بود، مجدداً افزایش یافته است. وبسایت رادیو فردا در گزارشی نوشت: صادرات نفت ایران به رغم افت و خیزها در ماههای گذشته، در آستانه آغاز به کار دولت دونالد ترامپ و احتمال اعمال مجدد سیاست «فشار حداکثری» علیه جمهوری اسلامی، دوباره احیا شده است. صادرات روزانه نفت ایران به چین در ماه نوامبر با افتی نیم میلیون بشکهای نسبت به پایان تابستان، به حدود یک میلیون و ۳۱۰ هزار بشکه سقوط کرد، اما آمار شرکت اطلاعات کالا نشان میدهد که تحویل نفت ایران به چین در ماه دسامبر دوباره اوج گرفته است.
🔶 ایران در نیمه اول ماه جاری روزانه یک میلیون و ۸۸۶ هزار بشکه نفت تحویل چین داده که بالاترین میزان از سال ۲۰۱۸ است. در مجموع، بر اساس آمارهای کپلر، ایران در سال ۲۰۲۴ بهطور متوسط روزانه یک میلیون و ۵۱۲ هزار بشکه نفت تحویل چین داده که ۳۴ درصد بیشتر از سال گذشته و دو برابر سال ۲۰۲۲ است. صادرات نفت ایران در سال ۲۰۱۷ و قبل از خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریمهای نفتی علیه جمهوری اسلامی حدود ۲.۵ میلیون بشکه بود، اما در آخرین سال ریاستجمهوری دونالد ترامپ در سال ۲۰۲۰ به زیر ۳۴۰ هزار بشکه سقوط کرد.
🔶 رادیو فردا در پایان خاطر نشان کرد: در هر حال، به رغم تلاطم در صادرات نفت ایران طی چند ماه گذشته، ایران در ماه دسامبر صادرات به چین را احیا کرده است. پالایشگاههای کوچک و مستقل چینی، موسوم به «تیپات» تنها مشتریان نفتی ایران هستند و البته نفت ایران را از طریق واسطهها و تحت عنوان نفت عراق، عمان، امارات و خصوصاً مالزی خریداری میکنند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محمد ایمانی
🆔 @tahlil_shjr