#عزت_ملی
#علم_و_پژوهش
#تحریم #ما_میتوانیم
✅ تمایز دو دیدگاه
🔶 چندی پیش با حضور رئیسجمهور در عسلویه استان بوشهر، برداشت گاز از فاز 11، آخرین فاز باقیمانده از میدان مشترک پارس جنوبی با شکستن قفل 20 ساله توسعه این طرح آغاز شد.
🔰گزارههای خبری:
1⃣ روزنامه کیهان در 16 مهر 1398 به صحبتهای وزیر نفت سابق اشاره کرده و نوشته است: «بیژن زنگنه(وزیر نفت دولت اعتدال) در حاشیه کنگره نفت و نیرو، با بیان اینکه «توتال و شرکت چینی به دلیل تحریم از طرح توسعه فاز 11 خارج شدند» گفته است، خروج آنها در یک فضای کاملا دوستانه صورت گرفت، چراکه تحریمها اجازه فعالیت به آنها نمیداد!»
2⃣ پس از این بی مهریها بود که ایران خودش با تکیه بر متخصصان داخلی دست به کار شد. «جواد اوجی» وزیر نفت دولت سیزدهم یادآور شده است: «امروز وزارت نفت در همه بخشها به خودکفایی دست یافته است. راهاندازی واحدهای شیرینسازی میعانات گازی فازهای 2 و 3، احداث خط لوله فاز 16 و احداث پالایشگاه فاز 14 از دیگر اقدامات بزرگی است که در دولت سیزدهم انجام شده است.»
3⃣ حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی روز دوشنبه در آیین افتتاح فاز 11 گازی میدان مشترک پارس جنوبی در عسلویه، راهاندازی این فاز را اقدامی بزرگ و ماندگار در حوزه صنایع نفت و گاز کشور دانست و اظهار کرد: «اجرای این طرح از سوی متخصصان توانمند داخلی در حالی صورت گرفت که شرکتهای خارجی طرف قرارداد برای اجرای آن به بهانه تحریم تعهدات خود را رها کرده بودند و کشور تحت شدیدترین تحریمها قرار داشت.»
🔰گزاره تحلیلی:
🔶 اگر بخواهیم فرامتن آنچه در فاز 11 پارس جنوبی اتفاق افتاد، شرح دهیم میتوان گفت:
1⃣ خیانت عامل خارجی: پروژه فاز 11 در مرداد 1392 به شرکت ایرانی پتروپارس سپرده شد؛ اما با روی کار آمدن دولت یازدهم بیژن زنگنه، وزیر سابق نفت بدون هیچ دلیلی این پروژه را از پتروپارس گرفت و به کنسرسیومی از توتال فرانسه (50/1 درصد)، شرکت سیانپیسی چین (30 درصد) و شرکت پتروپارس (19/9 درصد) سپرد. برخی از کارشناسان معتقدند شرکت توتال از ابتدا هم قصد توسعه فاز 11 پارس جنوبی را نداشت و با توجه به اینکه در بخش قطری میدان پارس جنوبی نیز مشغول کار است، عمداً دولت وقت ایران را سر کار گذاشت و هم اطلاعات مخزن را جمعآوری کرد و هم مانع توسعه آن در بخش ایرانی پارس جنوبی شد تا درآمد بیشتری از استخراج گاز در بخش قطر به دست آورد.
2⃣ ضربه به اقتصاد کشور: با توجه به برآورد درآمد سالانه 5 میلیارد دلاری ایران از استخراج گاز از فاز 11 پارس جنوبی، معطلی هشت ساله دولت روحانی سبب عدمالنفع 40 میلیارد دلاری ایران در این بخش شد.
3⃣ توانمندیهای فنی و مهندسان ایرانی: امروزه، صنعت نفت کشور به حضور و اقدامات مستشاران خارجی وابسته نیست. توانمندیهای فنی و مهندسی متخصصان صنعت نفت کشور به سطحی رسیده که امروز جمهوری اسلامی به دیگر کشورها و به ویژه کشورهای تحت تحریمهای ظالمانه نظام سلطه نیز خدمات فنی و مهندسی ارائه میکند. توانمندی متخصصان ایرانی در ساخت و تکمیل پروژههای عظیم صنعتی از دیگر مؤلفههای قدرت جمهوری اسلامی در کنار اقتدار دفاعی نیروهای مسلح است.
🔶 نکته پایانی: افتتاح فاز 11 پارس جنوبی را باید بر اساس تمایز دیدگاه دولت فعلی و دولت قبل تحلیل کرد، دولت انقلابی برخلاف دوره گذشته که نگاهشان به دستان بیگانگان بود، با تکیه بر باور عمیق «ما میتوانیم» و نگاه به دستان توانمند متخصصان داخلی و ظرفیتهای موجود در کشور، درصدد حل مشکلات کشور است. حجتالاسلام رئیسی در این خصوص میگویند: «دولت گذشته حل مشکلات کشور را به اخم و لبخند بیگانگان گره زده بود.»
🔸 #به_قلم_اساتید:فرهاد کوچکزاده؛ کارشناس مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#غرب_شناسی #برجام
#اغتشاشات #رژیم_صهیونیستی
✅ تجربهها و عبرتهای نگرفته از برجام!
🔶 اینکه رئیسجمهور سابق در دیدار با وزرای دولت قبل مدعی میشود برخی در اسفند 1399 یا فروردین 1400 نگذاشتند برجام احیا شود و سبب شدند که در دو سال و نیم گذشته بیش از 100 میلیارد دلار از کف ملت ایران برود، حرف تازهای نیست؛ او در چند سال گذشته بارها چنین موضوعی را مطرح کرده است؛ اما آنچه اهمیت دارد، تصوری است که در ذهن مردم نسبت به این ادعا شکل میگیرد. درباره این اظهارنظر آقای روحانی، چند سؤال ساده و روشن وجود دارد.
🔸آیا صرف احیای برجام بدون اینکه انتفاع اقتصادی ملت ایران در آن تضمین شده باشد، ارزشی دارد؟ آیا متن و توافقی که آقای روحانی مدعی آن است در اسفند 1399 یا فروردین 1400 دستیافتنی بود، اما برخی نگذاشتند، در آن انتفاع اقتصادی ایران ضمانت شده بود؟ پاسخ به این پرسش منفی است. آیا بعد از آنکه آمریکاییها زیر میز برجام زدند و اروپاییها نیز دچار بیعملی شدند و کمترین کاری نکردند، برای ما نباید مهم باشد تا به گونهای متن توافق احیای برجام تهیه شود که لااقل ریسک خروج از برجام افزایش پیدا کند و رئیسجمهور بعدی آمریکا کاری نکند که ترامپ به آسانی کرد؟آیا در متن تهیه شده در اسفند 1399، افزایش ریسک خروج از توافق برای طرفهای دیگر و به ویژه آمریکا تضمین شده بود؟ اگر یک ایرانی به برجام به مثابه ابزاری برای گشودن گرههای تحریم مینگرد، اما از منظر یک سیاستمدار آمریکایی برجام وضع شده تا علاوه بر کنترل ایران اتمی، راهی برای مهار ایران در سایر مؤلفههای قدرت ملی و خاصه قدرت موشکی و منطقهای بیابد. آیا در متن ادعایی آقای روحانی راه مذاکرات موشکی و منطقهای مسدود شده بود؟ پاسخ به این پرسشها نیز منفی است.
🔸اینکه نهاد عالی امنیت ملی تا پیش از شهریور 1401 به دولت آقای رئیسی نیزـ بدون تحقق انتفاع اقتصادیـ اجازه موافقت با متن توافق هستهای را نداده است، معنایش آن است که منطق این مخالفتها ماهیت منافع ملی دارد و نه موضوعات جناحی و حزبی. در شهریور 1401، ایران با در نظر گرفتن منافع اقتصادی کشور، چارچوب متن احیای برجام را قابل دفاع دیده و آمادگی خود را برای احیای برجام اعلام کرد. اما طرف آمریکایی نخست به دلیل برگزاری انتخابات مجلس رژیم صهیونیستی و میاندورهای کنگره آمریکا و سپس امید بستن به اغتشاشات داخلی در ایران برای کسب امتيازات بیشتر، موافقت با متن احیای توافق هستهای را به تأخیر انداخت و تا امروز نیز به دلایل گوناگون چنین رفتارهایی از سوی آنها ادامه دارد. به نظر میآید، اکنون پاسخ به این پرسش باید مدنظر قرارگیرد که چرا آقای روحانی با آن همه تجربههای تلخ و خسارتآمیز درباره بدعهدی غرب عبرت نمیگیرد و از چنین متنی با این همه نارساییها دفاع میکند؟!
🔸 #به_قلم_اساتید:عزیز غضنفری؛ کارشناس مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#فضای_مجازی
#حجاب #اربعین
✅ این مردمی که می گویند کجا هستند؟
1️⃣ گفتند مردم از دین و اهل بیت جدا شدند. اصل ادعا که عصاره بلاهت است. اما نظرسنجی چند نهاد معتبر نشان می داد بیش از 80 درصد مردم سیاه می پوشند و در مجالس عزا شرکت می کنند. امسال هم تا امروز رکورد زائرین ایرانی به عراق شکسته شد؛ 3 و نیم میلیون نفر. گفتند بانوان ما به بی حجابی تمایل پیدا کردند. نظرسنجی دانشگاه تهران نشان داد 84 درصد اعتقاد دینی به حجاب دارند. نظرسنجی همشهری نشان می داد حدود 75 درصد گفتند اگر قانون هم نباشد حجاب شان را برنمی دارند. می گویند مردم ما از نظام و انقلاب بریدند. اما آخرین آمار مربوط به راه پیمائی 22 بهمن است با حضور 20 میلیون نفر در خیابان. ازیندست آمار بسیار است. اما...
2️⃣ تصاویری نشان می دهند که عده ای کشف حجاب کردند. جای دیگر یک نفر کتیبه هیات را مورد طعنه قرار می دهد. آن سوتر چند نفر به سرود ملی توهین می کنند. آن دیگری می گوید از دین زده شدیم. آن پایین تر پرچم ایران زمین می زنند و پرچم همجنسگرایی به دوش می کشند. آن گوشه به تروریسم و آدم کشی سلام می کنند و ....
ازین تصاویر کم نیست. اما....
3️⃣ در این خاک همواره اقلیتی ناچیز به نام آتئیست و طرفدار پرچم های رنگین کمانی و منحرفین اخلاقی و آدم کش و تروریست و منافق و غیره بوده اند. اما امروز ابزار تغییر کرده است. تا دیروز اوباشی پنهان در پستوخانه ها بودند و امروز به واسطه شبکه های اجتماعی بوی تعفن شان توزیع شده است. همین. واگرنه مردم ما همان مردمند. مومن و بااخلاق و معتقد به انقلاب و اهل ایثار و فداکاری و ظلم ستیز....
4️⃣ خطای هاله ای چیست؟ اینکه بمباران تصاویر مجعول و هدفمند در فضای مجازی را ببینیم و خیال کنیم این سیاهی ها در گوشی ما یعنی اکثریت مردم در واقعیت. حالا مارپیچ سکوت چیست؟ خیال کنیم در مقابل همین سیاهی مجازی، در اقلیت ایم و آنگاه سکوت کنیم. همین دو کافی است تا قلب واقع صورت گیرد؛ قلب واقع برخی را مسخ می کند و به خیابان می کشد و برخی را ناامید می کند و گوشه گیر و اما همه ما در قبال ایندو مسوولیم.
🔶 امروز هرجا هستیم یک وظیفه اصلی داریم. مارپیچ سکوت رو بشکنیم و واقعیت ها را فریاد کنیم و خطای هاله ای ناظران بی طرف را از بین ببریم. یک نمونه همین اربعین. راه پیمائی اربعین مقصد نهائی اش چیست؟ تبدیل عبادت فردی به عبادت جمعی و تجلی ظلم ستیزی و تمدن سازی مومنین. همین را می خواهند سانسور کنند. اجازه ندهیم. رسانه شویم؛ امروز اربعین و فردا واقعیت دیگر از حقیقت...
🔸 #به_قلم_اساتید: محسن مهدیان؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#علم_و_پژوهش
#اغتشاشات #هویت
#روشنفکری #انتخابات
✅ راه رفته و راه تجویز کرده!
🔶 در خصوص انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا که ترامپ و دار و دسته او به آشوبطلبی پرداختند و به نقاط حساس کشور حملهور شدند، ویدئویی در زمان یورش به کنگره وجود دارد که فردی به نام "اتان نوردین" با بلندگو در حال تشویق دیگر مهاجمان است. او اخیرا در دادگاه حاضر شد و ابراز ندامت و طلب عفو کرد، اما قاضی او را به ۱۸ سال زندان محکوم نمود. قاضی "تیموتی کلی" خطاب به اتان گفت که آنها «یک سنت سیاسی قدیمی» را شکستند. اشاره او به «انتقال مسالمتآمیز» قدرت بود که به گفته قاضی اگر آمریکا این را نداشته باشد، دیگر «هیچ چیز» ندارد. به طور کلی باید بر اين نکته تأکید کرد که ایالات متحده بر سر «حفظ اصل نظام» با کسی شوخی ندارد. اما همین آمریکاییها در سطح بالاترین مقامات در داخل ایران برای مردم و سایر نیروهای اجتماعی علنا فرمان آشوب و خشونت تجویز میکنند. و عجیبتر اما افرادی در کشور هستند با ژست روشنفکری و با رنگ و لعاب کردن غرب، خصلتهای آزادیخواهانه نداشته آنها را به رخ مسئولان و مردم در ايران نيز میکشند!
🔶 وارد اینکه چرا بخش قضایی جمهوری اسلامی با عناصر مؤثر فتنه ۸۸ که نه نتیجه انتخابات را پذیرفتند و نه به قانون برای حل مسئله تمکین کردند و بلکه آدرس تجمعات و آشوبهای خیابانی را مخابره کردند، برخورد متناسب نکرده فعلا بحثی وجود ندارد؛ اما این چیزی از یک حقیقت آشکار و تاریخی نمیکاهد که عناصر اصلی یک جریان سیاسی یقینا در دادگاه تاریخ مجرم هستند ولو اینکه دستگیر و محاکمه و زندانی نشدهاند. این خصلت غرب متمدن نما و خشن است که سرویسهای اطلاعاتی و جاسوسی آنها تعدادی از بهترین دانشمندان ایران را چون پای کار پیشرفت ایران هستند ترور و به شهادت میرساند؛ اما استاد دیگری را چون نقش لیدری آشوب و اغتشاش بازی میکند با عملیات روانی به عنوان رئیس کمیته علمی بینالمللی المپیاد جهانی کامپیوتر برمیگزینند.
🔶 به نظر میرسد جمهوری اسلامی باید در قاعده و قانون خود تجدیدنظر کند. اولا جمعیت بسیار زیاد جامعه معلمان مدارس و اساتید دانشگاه که دلبسته به فرهنگ و هویت اسلامی و ایرانی هستند را از آن چه لازمه شئونات و زیست اجتماعی و اقتصادی آنان است برخوردار سازد. از دیگر سو قوانینی بنویسند تا عدهای قلیل از جامعه فکری و فرهنگی کشور با بروز رفتارهای آشوبطلبانه بلندگوهای دشمن در کشور نباشند. برای برخورد با همه کسانی که ساختار و قواعد اجتماعی میشکنند نیز منطق های زیادی وجود دارد؛ اما فعلا همان منطق قاضی "تیموتی کلی" خطاب به "اتان نوردین" و "دومینیک پزولا" کفایت میکند. تیموتی خطاب به آنان که به ۱۸ و ۱۰ سال زندان محکوم شدند یادآور شد که آنان قواعد و سنن سیاسی ایالات متحده را شکستهاند.
🔸 #به_قلم_اساتید: عزیز غضنفری؛ کارشناس مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#علم_و_پژوهش
✅ و همچنان سیاستهای غلط آموزشی
🔶 اگر آموزش بهتری بخواهید باید پول بیشتری بپردازید. این فحوای کلام وزیر آموزش و پرورش در گفتوگو با رسانه ملی است. البته آنچه ایشان گفتند آنچنان راز سر به مهری نبود؛ بلکه تنها بیان یک واقعیت تلخ است که مدتهاست در نظام آموزشی کشور وجود دارد، مدارسی خاص و غیرانتفاعی با امکانات ویژه و لاکچری برای کسانی که توانایی پرداخت شهریه بالای آن را دارند.
🔸دست کم در بیشتر موارد عنوان «آموزش غیر انتفاعی» در تضاد با مفهوم اصلیاش، ماهیتی کاملاً «انتفاعی و سودآور» دارد. در حقیقت، در این بخش به جای یک حوزه آموزشی و فرهنگی با یک صنعت و تجارت پولساز مواجه هستیم که به دانشآموز، معلم، کلاس، مدرسه، کنکور و هر آنچه به آن مربوط میشود به چشم منابع سرشار کسب درآمد مینگرد. در این صنعت مانند هر صنعت و تجارت دیگری منطق پول بیشتر و بیشتر است..
🔶 این روش آموزشی در حالی در جریان است که در نقطه مقابل این نوع از سیستم لاکچری، در سیستان و بلوچستان و جنوب کرمان دانشآموزان مستضعف علم را در کانکسهای محقری میآموزند که با دنیای پیش گفته شده فرسنگها فاصله دارد. حمایت و تشکر وزیر محترم از این ساختار غلط آموزشی آن هم تنها چند روز پس از اظهار نظر رهبر معظم انقلاب در دیدار با معلمان که بر لزوم حمایت از مدارس دولتی تأکید داشتند، نشان میدهد برخی سیاستهای آموزشی چه اندازه با مدل انقلاب اسلامی فاصله دارد. ایشان تأکید کردند: «نباید جوری باشد در کشور که وقتی گفته میشود مدرسه دولتی، اولین چیزی که مقابل انسان نقش میبندد، ضعف مدرسه است.»
🔸هر چند از دولتهای پیشین نیز انتظار میرفت که در مسیر اصلاح این مدل گام بردارند و مدارس دولتی تقویت شود؛ اما درباره دولت سیزدهم که عنوان دولت انقلابی را با خود همراه دارد، این مهم صد چندان است، نه اینکه در بالاترین سطوح وزارتخانه مورد تأیید قرار گیرد. نظام آموزشی تجارتمحور بیش از آنکه بر مدار استعداد و توانایی و عدالت دانشآموز باشد، بر پاشنه ثروت ولی دانشآموز میچرخد. این مدل در بهترین حالت نخبگانی را تربیت خواهد کرد که در نهایت خدمتشان را در آن طرف آب برای بیگانه ارائه خواهند کرد و سهم مستضعفان زندگی در پایین دست علم خواهد بود؛ موضوعی که نیازمند بازبینی جدی در سیاستگذاریهای کلان آموزشی است.
🔸 #به_قلم_اساتید:حسین حسینینژاد
🆔 @tahlil_shjr
#مسائل_اولویت_دار
#رسانه #اغتشاشات
#فضای_مجازی
✅ هنری به نام اقناع
🔶 «زبان دولت در بیان آنچه انجام گرفته متأسفانه زبان رسایی نیست؛ اتفاقات خوبی که افتاده، به آن اندازهای که شایسته و حقش است، در نظر مردم و ذهن مردم منعکس نشده.» این بخشی از بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار با هیئت دولت در هفته قبل بود. واقعیت قضیه آن است که با وجود اینکه دولت خدماتی را ارائه داده و شبانهروزی تلاش کرده است؛ اما حتی برخی حامیان دیروز و امروز دولت از خدماتش آگاه نیستند و گاه حامیان به منتقد و مخالف تبدیل شدهاند. اما برای رفع این اشکال چه باید کرد؟
🔶 پیوست رسانهای داشته باشیم: رسانهها تا عمق خانهها نفوذ کردهاند. کوچک و بزرگ، پیر و جوان در جامعه ما یک گوشی به دست گرفته و خبر میخوانند. در این جامعه که نفوذ شبکههای اجتماعی تا 75 درصد پیشبینی شده، داشتن پیوست رسانهای از نان شب هم واجبتر و ضروریتر است. به همین دلیل بود که یکی از دستورات رهبری به دولت «کارآمدسازی فعالیتهای رسانهای دولت» بود.
🔸با مردم حرف بزنیم: منتقدان یکی از اشکالاتی که به دولت قبل وارد میکردند، این بود که با مردم سخن نمیگفتند و بخشی از اعتراضات بنزینی نتیجه همین گفتوگو نکردن با مردم بود، اما از دولتی که اسم و عنوان مردم را یدک میکشد، انتظار میرود مسئولانش با مردم سخن بگویند، مردم را اقناع کنند و از ظرفیت مردم در حل مشکلات بهره ببرند.
🔶 با نخبگان ارتباط بگیریم: یکی از تأکیدات رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر صحبت و ارتباطگیری با نخبگان و دانشجویان بود. نخبگان هم میتوانند خوب پیشنهاد دهند و هم میتوانند با زبان و قلمشان به اقناع جامعه کمک کنند. البته الزامی که وجود دارد عدم خطکشی در مواجهه با نخبگان است. به تعبیر رهبری، «نخبگان کشور صاحبان فکرند، صاحبان طرحند، راهنماییهای خوبی میکنند، نکات خوبی به نظرشان میرسد؛ ارتباط با نخبگان را حتماً دنبال کنید و بخشهای مختلف دنبال کنند و داشته باشند.»
🔸دیدن بهتر از شنیدن: راهیان پیشرفت یکی از اقدامات جدید مجموعههای دولتی و حاکمیتی است. یک جوان وقتی تجهیزات نظامی و پروسه ساخت آن را ببیند، دیگر منتقد ساختار دفاعی نمیشود؛ وقتی سختی گازرسانی و آبرسانی و تولید برق را ببیند، سختیهای طاقتفرسای خدمات را فهم خواهد کرد و... . همیشه گفتهاند دیدن بهتر از شنیدن است. مطمئن باشیم مردم ما با کسی لج و لجبازی ندارند و اگر بدانند خدمتی صورت گرفته، شکرگزار و همراه میشوند و این نیازمند هنری به نام «اقناع» است.
🔸 #به_قلم_اساتید:یعقوب ربیعی
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#امید_به_آینده #اقتصاد
#پیشرفت #اربعین
#اغتشاشات
✅ داستان شیب تند و قله
🔰 قسمت سوم
🔶 محرم و صفر دو ماه است که اسلام را زنده کرده. اسلام را زنده کرده یعنی چی؟ یعنی مسلمانها را زنده کرده؟ هر سال مثل یک قلب که خون پمپاژ میکند به کل بدن. زنده شدن نشانه دارد اولین نشانه اش چیست؟ امتحان، ابتلا، پیش آمدن فتنه و بلا
احسب الناس ان یترکوا ان یقولوا امنا و هم لایفتنون؟ پارسال داستان اغتشاشات مهسا بعد اربعین کلید خورد، اما سالهای قبل هم وقایع ایران را نگاه کنید. کی؟
🔶 فقط دو ماه های بعد محرم و صفر
🔹سال ۱۴۰۱ فتنه مهسا
🔹سال ۱۴۰۰ حمله سایبری به جایگاه های سوخت و قصه کشاورزان اصفهان
🔹سال ۱۳۹۹ ترور فخری زاده
🔹سال ۱۳۹۸ گرانی بنزین و اغتشاشات و یک ماه بعد رسید به ترور حاج قاسم
🔹سال ۱۳۹۷ حمله تروریستی به رژه نیروهای مسلح در اهواز
🔹سال۱۳۹۶ گسترش اعتراضات مردمی بعد سفر روحانی به مشهد
🔹سال۱۳۹۵فوت هاشمی، ماجرای پلاسکو
🔹سال۱۳۹۴ حمله به سفارت عربستان، پر شدن قلب رآکتور اراک با بتن
🔹سال۱۳۹۳ سوزاندن خلبان اردنی به دست داعش، حمله به نماینده مجلس در شیراز.
🔹سال ۱۳۹۲ ربودن پنج مرزبان توسط جیش العدل و اعدام یکی از آنها در اسارت توسط گروه مزبور
🔹سال ۱۳۹۱ یکشنبه سیاه در مجلس، حمله به رییس مجلس در قم،
🔹 سال ۱۳۹۰ ترور شهیداحمدی روشن، سوال مجلس از احمدی نژاد، کاهش دوبرابری ارزش ریال
🔹سال۱۳۸۹ پروژه سوریه سازی ایران توسط سران فتنه در بهمن ماه و آغاز حصر آنها
🔹سال۱۳۸۸ ادامه اغتشاشات فتنه سبز در بهمن و اسفند
🔹سال۱۳۸۷ اعلام حضور میرحسین، کمیته صیانت از آرا
🔹سال۱۳۸۶ انفجار حسینیه رهپویان وصال(۲۴ فروردین ۸۷ یعنی یک ماه بعد صفر)
🔹سال۱۳۸۵ قطعنامه شورای امنیت و تحریمهای تسلیحاتی ایران
🔹سال ۱۳۸۴ کمتر از دو ماه بعد از ماه صفر کاریکاتور نشریه ایران جمعه و تجمعات اعتراض آمیز آذری زبانها
🔹سال۱۳۸۳ غربیها زیر همه قول و قرارهایی که با جناب روحانی بسته بودند، زدند.
🔹سال۱۳۸۲ اغتشاشات دانشجویی تهران
🔹سالهای قبل هم همینطور میتوان دنبال کرد مثل غرق شدن شش دختر دانش آموز در سال ۸۱ و انتخابات ریاست جمهوری۸۰ و روزنامه های زنجیره ای و گرفتن روزنامه نگارها۷۹، قتلهای زنجیره ای و اغتشاشات کوی دانشگاه۷۸ و همینطور و همینطور.
🔶 حالا یک بار کل مسیر را ببینید. امتحان پس از امتحان و بلا پس از بلا و زخم پشت زخم. ثمره این بلاها و امتحانها چیست؟
و لقد فتنا الذین من قبلهم، فلیعلمن الله صدقوا . لیعلمن الکاذبین. این رشد حقیقی است. ایران بعد هر محرم و صفر پای عهد و قرارش ایستاد و رشد کرد. مسیر پیشرفت از دل بلا میگذرد و اینگونه ایران به قله ها نزدیک شد. اولئک علیهم صلوات من ربهم و رحمه و اولئک هم المهتدون.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی مهدیان
🆔 @tahlil_shjr
#استقلال_و_آزادی
#استعمار #رسانه
#حجاب #روشنفکری
✅ باید به قانون فرانسه احترام گذاشت؟!
🔶 فرانسه و قدم زدن در آن خیابان مشهور پاریس، شانزلیزه، دیدن تئاتر، رفتن به سینما، ادبیات مدرن، کافه های مشهور برای دهه ها آرزوی تازه روشنفکران کشورهای شرقی بود. کمتر روشنفکر ایرانی می شناسید که مست و واله آزادیخواهی فرانسه نباشد. به فرانسه سفر نکرده باشد. در مدح انقلاب کبیر فرانسه چیزکی ننوشته باشد. مدام آزادی در فرانسه را بر سر ما نکوفته باشد. چشمش را بر سر سالها استعمار آفریقایی ها توسط فرانسوی ها بسته باشد و.... اما...
🔶 مدارس در فرانسه بازگشایی شد. امروز در یک خبر خواندم که هفتاد و شش دختر مسلمان روز نخست بازگشایی بدلیل رعایت حجاب( بدون چادر البته ) اجازه ورود به مدرسه و تحصیل را ندارند سال ۱۳۵۳ محمدرضا پهلوی چنین قانونی را طی آیین نامه برای محدوده ای از مدارس به ویژه در تهران اجرا کرد. بماند.
🔶 آیا باید به قانون دولت فرانسه احترام گذاشت و چون قانون است باید پذیرفت؟
فرض کنید حق با دولت فرانسه است. در این صورت باید فهمید:
1⃣ در تمام دنیا چارچوب و قانون وجود دارد.
2⃣ قانون میتواند در امور شخصی افراد که جلوه اجتماعی پیدا می کند دخالت کند!
3⃣ برای تعیین قانون به جنجال رسانه ای نیاز نیست. ساختر تصمیم گرفت و اجرا کرد.
4⃣ قوانین پوشش در تمام دنیا وجود دارد حدود و میزان آن متفاوت است.
5⃣ در اینجا "دین" عامل تعیین کننده پوشش نیست، اما باز عرف جامعه و قوانین اجباری وجود دارد.
6⃣ در ذات هرقانونی عنصر الزام و اجبار وجود دارد. چه اقلیت بپذیرید چه اکثریت نپذیرد.
🔶 حیف
دهه ها روشنفکران ایرانی. رسانه های غربدوست چهره رمانتیکی از مهد آزادی، فرانسه برای ما ایرانی ها ساخته بودند. این تصمیمات، زحمات آنان را بر باد میدهد!
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#انقلاب_اسلامی #دفاع_مقدس
#وحدت #تبلیغ
#پیشرفت
✅ حرکت در راه خدا در منطقه انقلاب
🔰 قسمت اول
🔶 نگاهی گذرا به گذشته درخشان و
راه پیش روی استان سیستان و بلوچستان
🔶 از تبلیغ زاهدان تا زندان تهران
سال ۱۳۴۲ آیت الله خامنه ای تحتتعقیب رژیم پهلوی بود که به اتفاق تعدادی از طلاب که برای تبلیغ ایام ماه رمضان از قم عازم کرمان هستند راهی شرق کشور می شوند و سپس به تنهایی، کرمان را ترک کرده و راهی زاهدان می شوند. آنجا به سراغ آیت الله کفعمی می روند که یک روحانی برجسته و متین پنجاه ساله است و در زاهدان نفوذ و جایگاه مهمی دارد. آقای کفعمی به ایشان می گوید: مسجد شب و روز در اختیار شماست اما از مشهد فرد دیگری هم که فلان شیخ باشد آمده تا او هم منبر برود.
🔶 آیت الله خامنه ای آن شیخ را می شناسند که مزدور رژیم است و در تایید لوایح شش گانه شاه، موضع موافق دارد. القصه در روز پانزدهم ماه رمضان، آیت الله خامنه ای با ظرافت های خاص و لحن گیرا و گرم خود، علمایی را که با دستگاه حاکمه ستمگر سازش میکنند مورد حمله قرار می دهد و بعد جمعیت از مسجد خارج می شوند و پای منبر شیخ کذایی کمتر کسی باقی می ماند و در همان روز، سخنان آن شیخ، مورد غضب آقای کفعمی هم قرار می گیرد. غروب همان روز، رئیس پلیس، آیت الله خامنه ای را میخواهد و در ادامه اولین تجربه بازجویی توسط ساواک برای ایشان رقم خورده و مبلغ دیار سیستان و بلوچستان با همراهی ماموران رژیم پهلوی راهی زندان قزل قلعه در تهران می شوند، اگرچه در زاهدان، عالِم بزرگ شیعه آیت الله کفعمی و عالِم درجه یک سنّی مولوی عبدالعزیز ملّازهی نسبت به این اتفاق موضع گیری می کنند.
🔶 ایرانشهر و پایه گذاری نهضت خدمت و هفته وحدت
سالها می گذرد تا در روز ۲۸ آذر سال ۱۳۵۶، پس از ۶بار دستگیری، آیتاللهخامنهای به ایرانشهر تبعید می شوند. یکه و تنها در ایرانشهر سراغ مسجدی را می گیرند که نشانی مسجد آل الرسول را به او می دهند. مسجدی که بعدها با حضور وی رونق می گیرد و علاوه بر وعظ و تبیین، می شود پایگاه امداد رسانی به مردم سیل زده ایرانشهر. مسجدی که با ابتکار آیت الله خامنه ای مراسم مشترک بین سنی و شیعه در آن برگزار می شود و بعدها می شود تاریخچه پایه گذاری هفته وحدت در جهان به ابتکار ایران. تبعید به ایرانشهر می شود سفری که آیت الله خامنه ای درباره آن میگویند: «به من کمک کرد تا بتوانم به اعماق دل پُرمحبّت و گرم مردم این استان راه پیدا کنم.» ۱۳۸۱/۱۲/۲
🔶 نماینده امام راهی دیار بلوچستان
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، آیت الله خامنه ای طی حکمی مکتوب از امام خمینی برای بررسی خواسته های اهالی و گزارش انتظارات مردم راهی بلوچستان می شوند، آیت الله خامنه ای این ماموریت را اینگونه تشریح کرده اند:« محرومیتهایی که در این استان دیدم، یک انگیزه قوی و آرزوی بزرگ در من بهوجود آورد و آن اینکه باید به این استانِ با این همه استعداد و به این مردمِ با این همه صفا کمک کرد تا بتوانند زندگی سعادتمند و لایق شأن خود را در پیش گیرند. لذا بعد از پیروزی انقلاب، اوّلین حکم مأموریتی که امام رضواناللّه علیه صادر کردند، حکمی به این بنده حقیر برای سفر به استان سیستان و بلوچستان بود. من آمدم و مناطق گوناگون این استان را از نزدیک دیدم و انقلاب وظیفه خود را در قبال این استان حس کرد. از جنوبی ترین نقاط استان، از منطقه چابهار و نیکشهر و نِبت و فَنّوج و اِسپَکه و غیره تا مناطق شرقی این استان، منطقه سراوان و جالق و سرباز و از مناطق شمالی این استان، منطقه زابل و دریاچه هامون تا غرب این استان، منطقه بَزمان و دَلگان و چاههاشم و جازموریان و غیره خبرها گرفتم، با مردم این مناطق نشستم، داخل کپرها رفتم و با دردها و رنجهای اینها که در دوران رژیم طاغوت بر روی هم انباشته و متراکم شده بود، آشنا شدم. انقلاب خود را در قبال سیستان و بلوچستان موظّف دید و کار از روزهای اوّل شروع شد.» ۱۳۸۱/۱۲/۲
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#انقلاب_اسلامی #دفاع_مقدس
#وحدت #تبلیغ
#پیشرفت
✅ حرکت در راه خدا در منطقه انقلاب
🔰 قسمت دوم
🔶 سیستان و بلوچستان؛ منطقه حرکت در راه خدا
ظرفیت های بی نظیر استان سیستان و بلوچستان همچون مرزهای طولانی آبی و خشکی با کشورهای افغانستان، پاکستان و کشورهای خلیج فارس، معادن مختلف، موقعیت راهبردی بازرگانی و ترانزیتی و تنوع قومیتی موجب شده تا همواره دشمنان این آب و خاک به این منطقه طمع بورزند و تلاش کنند با تجهیز برخی گروه های تروریستی و یا دمیدن در آتش اختلافات مذهبی، امنیت این منطقه را به مخاطره بیندازند اما مردم این خطه همواره خط باطلی بر روی نقشه های دشمن کشیده اند.
🔶 در طول این سالها نه تنها همزیستی و برادری شیعه و سنی در این دیار به هم نریخته است که مردم غیور این خطه، فداکاری خود را در مسیر حفظ انقلاب اسلامی به اثبات رسانده اند:«در بین شهدای این استان، صدها شهید در زاهدان، صدها شهید در زابل، صدها شهید در ایرانشهر و در نقاط دیگر هم شیعه و هم سنّی هست و خون اینها در جبهه با یکدیگر مخلوط شد.» ۱۳۸۱/۱۲/۲ مجاهدتی که منحصر در دفاع مقدس هشت ساله نشده و این استان «شهدای برجستهای هم در مبارزهی با منافقین در حوادث گوناگونِ [دفاع از] امنیّت از آن روز تا امروز مرتّباً تقدیم انقلاب شده است. امروز هم شهید میدهیم، سال ۶۰ هم شهید دادیم؛ مرحوم سیّدمحمّدتقی حسینیطباطبائی از زابل، مرحوم مولوی حسینبُر از مولویهای اهل سنّت که اینها مال سال ۶۰ است، تا این آخر باز این برادران برجستهی ما مثل مرحوم سردار شهید شوشتری یا شهید عبدالواحد ریگی، مولویِ [شهرستان] خاش و از این قبیل؛ یعنی منطقه، منطقهی انقلاب است، منطقهی شهید دادن است، منطقهی حرکت در راه خدا است.» ۱۴۰۲/۶/۲۰
🔶 فرصت خدمت به مردم دیار هامون
سال ۱۳۸۱ بود که رهبر انقلاب اسلامی به «استان خاطره ها» ۱۳۸۱/۱۲/۲ سفر کردند و ضمن دیدار با اقشار مختلف مردم، با جمعی از مسئولان نظام برای بررسی راههای تسریع محرومیتزدایی، تشکیل جلسه دادند و سیستان و بلوچستان را بعنوان کلید عمران شرق کشور معرفی کردند که در این جهت تا به امروز «کارهای زیادی انجام گرفته؛ کارهای زیادی هم پیش روی ما است که باید انجام بگیرد.» ۱۴۰۲/۶/۲۰ اما واقعیت این است که «اگر دولتها به آن مصوّباتی که در اوایل دههی ۸۰ ... تصمیمگیری شد، عمل میکردند، امروز چهرهی استان فرق میکرد. از طرف بعضی از دولتها تنبلی شد، بیتوجّهی شد. امروز بحمدالله مشغولند، کار میکنند، تلاش میکنند.» ۱۴۰۲/۶/۲۰
🔶 کار بزرگ مردم و مسئولان
امروز اگرچه سیستان و بلوچستان، آن دیار محروم و عقب مانده دوران طاغوت نیست اما میزان رشد و پیشرفت آن، از منظر رهبر معظم انقلاب اسلامی، رضایت بخش نیست و از این رو، مسئولان دولتی و اجرایی کشور وظیفه سنگینی در قدر شناسی و خدمت رسانی به مردم دارند. سخن پایانی اینکه مردم و مسئولان باید مراقب باشند که دشمن در حال مکر و حیله در جهت تضعیف وحدت ملی و امنیت ملی است و تلاش دارد تا با تحریک اختلاف های قومی و تفاوت های مذهبی و مساله جنسیت و زن، بحران سازی کند.
🔶 در این شرایط خطیر همه باید مراقب باشند که در جورچین دشمن بازی نکنند تا مبادا نقشه دشمن توسط گفتار یا رفتارشان تکمیل شود. مردم و مسئولان باید هوشیار و بصیر باشند تا کارهای بزرگ رقم بخورد: «بدون پشتیبانی مردم، مسئولین هیچ کشوری نمیتوانند کار بزرگی و مهمّی انجام بدهند؛ مردم باید پشت سرشان باشند، مردم باید بیدار باشند. مسئولین [هم] باید غفلت نکنند، باید بیدار باشند.» ۱۴۰۲/۶/۲۰
🔖 منتشرشده در شماره جدید نشریه خط حزبالله
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#انتخابات
#امامرضاییم
✅ سیره سیاسی رضوی
🔸امام معصوم به عنوان یک پیشگام و الگوی دارای عصمت در همه زمینهها و در هر زمان و مکان الگویی برای تمام بشریت هست.در این یادداشت به گوشهای از زندگی سیاسی عالم آل محمد(ص)می پردازیم.
1️⃣ استقلال سیاسی
🔶 امام رضا عليه السلام با وجود این که به شدت تحت نظارت مأمون بودند،و با توجه به این که خلیفه عباسی چاره ای جز تحميل ولایتعهدی به ایشان نمی دید، آن حضرت در پاسخ به اين خواسته مأمون، بدون توجه به فشارها و برخی فضای های کاذب سیاسی، نسبت به پذیرش اجباری ولایتعهدی، شرایطی برای مأمون قرار دادند و خود مستقلاً تصمیم گرفتند.
2️⃣عدم همکاری با حاکمان جور
🔶 حضرت رضا(ع) دستگاه مأمون را ظالم می دانستند، لذا از همکاری و کمک به گسترش و تحکیم قدرت نامشروع مأمون دوری نموده، و علی رغم تهدید های پیاپی مأمون این گونه تهدیدات تاثیری بر این موضع قاطع آن حضرت نداشت.
3️⃣حفظ عزت، کرامت و آزادگی
🔶 پس از این که امام رضا(ع) با تهدیدات و فشارهای فراوانی از سوی مأمون مواجه گردیدند، برای مأمون در پذیرش این موضوع شرایطی تعیین نمودند، به این معنا که در دستگاه سیاسی حاکم، آن حضرت کسی را عزل و نصب نكنند و عملاً كارى را انجام ندهند و سنّت و شيوه اى را تغيير نداده و تنها به حکومت مشاوره بدهند و درمسیر اثبات حق ولایت خويش با حفظ آزادگی چنین فرمودند: مأمون چيزى به من نداده است و آن چه را به من پيشنهاد مى كند حق من است.
4️⃣ عدم إغواپذیری در مسائل سیاسی
🔶 مأمون که شخصی فریبکار بود، همواره در برابر امام رضا(ع) چنین میگفت: «مى خواهم خود را از خلافت عزل كنم و آن را به تو بسپارم و با تو بيعت نمايم».اما آنچه مأمون شعار میداد فقط جنبه تبلیغاتی و فریبکاری داشت و حضرت رضا(ع) به دور از این فضای کاذب و اغواگری ها، به وظیفه خود عمل نمودند.
5️⃣ تبیین و روشنگری
🔶 آنچه امام رضا(ع) تا لحظه شهادت بدان همت گماشتند، روشنگری در باب مسائل سیاسی و خلافت بود به شکلی که تهدید مناظره بین ادیانی را به فرصتی طلایی برای تبیین اندیشه های اسلام ناب تبدیل نمودند.
6️⃣صراحت بیان
🔶 امام رضا(ع) حقایق را به صراحت و بدون در نظر گرفتن برخی فضاها و مصالح کاذب سیاسی بیان می فرمودند، ایشان در بیانی خطاب به مأمون چنین می فرمایند: «اگر خلافت را خدا براى تو قرار داد، روا نيست لباسى را كه خدا در قامت تو راست كرد، بيرون كنى و به ديگران بدهى و اگر از تو نيست، چگونه آن را به من مى سپارى؟ »در واقع این سخن حضرت نیز گویای این حقیقت است که مأمون حق خلافت را نداشته و آن را از اهل بیت(ع) غصب نموده است.
7️⃣ مقاومت در برابر خواسته های نامشروع و عدم سازشکاری با دشمن
🔶 امام عليه السلام با خواسته نامشروع مٱمون به شدت مخالفت نموده و از پذیرش آن دوری نمودند تا این که مأمون از اهرم تهدید به قتل حضرت(ع) بهره جُست و ایشان را به پذیرش ولایتعهدی مجبور نمود، به عبارت دیگر امام رضا(ع) در مسائل سیاسی با مأمون اقدام به سازش و بیعت نفرمودند.
8️⃣ رعایت اخلاق سیاسی
🔶 امام رضا(ع) در تمام بیانات و واکنش های سیاسی خویش در قبال مأمون، به اصول اخلاق سیاسی پایبند بوده و از آن تخلف نفرمودند، به دليل این که هیچ گاه جهت دست یابی به اهداف خویش، به روش های ناصحیح و فریبنده متوسل نشده و یا این که به مأمون و دستگاه او اهانتی نکردند و اين مهم خود درس بزرگی است برای کسانی که می خواهند در اين راه اخلاق سياسی را مد نظر قرار دهند.
🔸 #به_قلم_اساتید:مصطفی علیجانزاده
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#انقلاب_اسلامی #اغتشاشات
#وحدت
✅ برنامهریزی در شرایط ضعف
🔶 دشمنان انقلاب اسلامی در روزهای منتهی به سالگرد اغتشاشات 1401 در فکر برنامهریزی و تدوین راهبرد بهمنظور به اغتشاش کشاندن دوباره کشور هستند؛ مسئلهای که هوشیاری نیروهای انقلاب و ملت ایران را بهمنظور عبور از بحران میطلبد.
🔰گزاره خبری:
🔸1ـ رهبر معظم انقلاب در دیدار با هزاران نفر از مردم «سیستان و بلوچستان» و «خراسان جنوبی» درباره برنامههای دشمن فرمودند: «دشمن دو نقطه اساسی را هدف گرفته: یکی وحدت ملی، یکی امنیت ملی. وحدت ملی مهم است؛ نگذارید وحدت را به هم بزنند.» معظمله در ادامه افزودند: «آنکسانی که امنیت ملی را تهدید میکنند دشمن ملتند، برای دشمن کار میکنند؛ چه خودشان بفهمند، چه نفهمند. گاهی کاری میکنند، نمیفهمند چهکار میکنند!»
🔹2ـ وزیر اطلاعات در برنامه تلویزیونی اخیر برخی اقدامات براندازانِ دشمنان علیه امنیت کشور را تشریح کرده و اظهار داشتند: «نزدیک مرز ما کارخانه اسلحهسازی ایجاد کردند و سلاحهای تولیدشده به ایران قاچاق میشد. اقلیم کردستان عراق مرکزی برای سرویسهای اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل شده است و تمام تجزیهطلبان آنجا احیا میشوند. آلمان، پرچم مخالفان ایران را دورهم جمع میکند؛ اینها فقط چند نمونه از فعالیت سرویسهای اطلاعاتی علیه امنیت کشورمان است.»
🔰گزاره تحلیلی:
🔸1ـ ضعف امپریالیسم جهانی: شرایط جهانی در آستانه یک تحول مهم قرار دارد؛ زیرا از یکسو جریان استعمارگر و لیبرال دموکراسی در حال ضعیف شدن است. آمریکا از نظر اقتصادی، امکان دخالت موفق و تغییر دولتها در دیگر کشورها و... را ندارد و در ده سال اخیر حتی نتوانسته است یک دولت را جابهجا کند. آنها پس از سرمایهگذاری 6 هزار میلیارد دلاری و جنگافروزی در غرب آسیا مجبور به فرار از این منطقه شدهاند. در کنار این مسئله ظهور قدرتهای جدید منطقهای و جهانی از اهمیت بسیاری برخوردار است.
🔹2ـ تشکیل گروه بحران: ضعف جریان غربگرا به معنای پایان تقابل نیست. آنها برای خارج کردن خود از شرایط ضعف و افول برنامهریزی و نقشه طراحی کردهاند. مأموریت «گروه بحران» بحرانسازی در دیگر کشورهاست. تأکید این گروه بر شکافهای قومی، مذهبی و جنسیتی در ایران است و تلاش میکند تا با فعال کردن این شکافها در کشور بحرانآفرینی کند. سردار سرتیپ محمد کاظمی «رئیس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی» درباره برنامههای دشمن میگوید: «مشغول کردن همزمان ایران به طیفی از بحرانهای داخلی، تأمین مالی گروههای خارجی، تحریک اقوام، القای ناکارآمدی نظام، تداوم فشارها و تحریمها، قریبالوقوع نشان دادن حمله نظامی و انزوای گستردهتر سیاسی جزء نقشه غرب علیه ملت ایران است.»
🔸3ـ بیداری ملت: در وضعیت حساس کنونی، بیداری و بصیرت ملت از اهمیت بالایی برخوردار است. معیار و ملاک را قرآن در اختیار جامعه اسلامی گذاشته است. کوتاهی در فهم شرایط و تحلیل وقایع میتواند خسارات جبرانناپذیری را بر ملت ایران تحمیل کند. نباید فراموش کنیم که کسانی که کودتای 3 اسفند 1399 و 28 خرداد 1332 را راهاندازی کردند، امروزه هستند و دارند علیه ملت ایران فعالیت میکنند.
🔹4ـ در حالی که برنامه دشمن فعال کردن شکافهای داخلی است، اقدامات و هوشیاری مسئولان اجرایی کشور از اهمیت بالایی برخوردار است. نباید فراموش کنیم که رهبر معظم انقلاب در دیدار صدها نفر از مردم اصفهان فرمودند: «دهه نود از لحاظ اقتصادی دهه خوبی نبود.» حل چالشهای سیاسی، فرهنگی، قومی و مذهبی باید در اولویت کاری مسئولان قرار داشته باشد.
🔸 #به_قلم_اساتید:فرهاد کوچکزاده؛ کارشناس مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr