دیدارنگار 84.pdf
2.41M
#ولایت_فقیه
#اقتصاد
#دیدارنگار
#دولت_سیزدهم
#دولت_مردمی
✅ نقشه راه اقتصاد
🔶 ویژه بیانات در نخستین دیدار رئیسجمهور و اعضای هیئت دولت سیزدهم:
🔸 «سرخط»، «مطالبه رهبری»، «بحث روز»، «کلیدواژههای مهم»، «جملات طلایی»، «یادآوری»، «برشمردنیها»، «نظام فکری»، «شخصیت»، «آیات و روایات» و «دعا» از جمله بخشهای «دیدارنگار» است.
🔸 در «یادداشت بیاناتی» این شماره با عنوان «نقشه راه اقتصاد» توصیههای اقتصادی مهم رهبر انقلاب به دولت سیزدهم مرور شده است.
🔸 دیدارنگار؛ شماره ۸۴
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#مسائل_اولویت_دار
#تحلیل_کننده
#کرونا #واکسن
✅ آمار تقطیع شده مرگومیر بعد از زدن واکسن
🔶 آماری منتشر شده که تعداد مرگ و میر و یا ابتلا به کرونا بعد از زدن واکسن رو نشون میده. این آمار برای تشویق به واکسن نزدن منتشر میشه و واقعا دور از انصاف هستش که ما به صورت تقطیعی آمار رو منتشر کنیم و دلیلش رو نگیم و از اون طرف کاهش مرگ و میر و ابتلا رو اصلا بهش اشاره نکنیم.
1⃣ کسانی که بعد از زدن واکسن دچار ابتلا به کرونا شدن و یا از دنیا رفتن به این چهار دلیل بوده:
الف. بدون اینکه بدانند و یا علامتی داشته باشند حین تزریق واکسن حامل ویروس کرونا بودهاند و یکی دو روز پس از تزریق، علائم ویروس ظاهر شده است. بنابراین واکسن عملا هیچ تأثیری در این افراد ندارد و همانند افراد عادی هستند که واکسن تزریق نکردهاند. برای جلوگیری از این مورد اگر مشکوک به کرونا هستید باید قبل از واکسیناسیون، تست کرونا داد تا مطمئن شویم ویروس در بدنمان نیست.
ب. تقریبا تمام واکسنها (بدون استثناء) بین ۱۴ تا ۲۱ روز زمان میبرند تا آنتی بادی را در بدن تولید کنند. بنابراین در زمان زیر ۱۴ روز عملا هیچ ایمنی در بدن وجود ندارد و این در حالیست که افراد تصور میکنند که بلافاصله پس از تزریق، واکسینه میشوند و پروتکلهای بهداشتی را رعایت نمیکنند و مبتلا میشوند.
ج. کسانی که علیرغم تزریق واکسن، دارای بیماری زمینهای هستند. هیچ واکسنی ایمنی ۱۰۰ درصدی ایجاد نمیکند و طبعا در افراد دارای بیماریهای زمینهای، درصدی از خطر همیشه وجود دارد.
د. کسانی که بلافاصله پس از تزریق واکسن از قرصهای ممنوعه همانند ناپروکسن و... استفاده میکنند که دچار عوارض شدید تزریق میشوند. یعنی علاوه بر احتمال مبتلا شدن به کرونا، به تزریق عوارض واکسن نیز درگیر میشوند.
2⃣ دقت کنیم که هیچ واکسنی در دنیا مدعی ایمنیبخشی کامل نیست و در بهترین کیفیت حداکثر ۹۲ درصد ایمنی میبخشند. پس اگر آن ۸ درصد دچار ابتلای مجدد به بیماری شدند طبیعی است.
3⃣ این مسائل مخصوص ایران نیست و در همه جای دنیا وجود دارد. بنابراین باید تأثیر کلی واکسیناسیون را دید.
🔸 #به_قلم_شما: حسین دارابی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#امید_به_آینده
#تحلیل_کننده
#جریان_های_سیاسی
#دولت_سیزدهم
✅ پیشگویی ممنوع!
🔶 درحالیکه کمتر از یک ماه از تحلیف و کمتر از یک هفته از رأی اعتماد دولت فعلی میگذرد، برخی از فعالان سیاسی اصلاحطلب نقد غیرمنصفانه علیه دولت فعلی را آغاز کردهاند و با شعار «ما نمیتوانیم» درصدد هستند تا دولت فعلی را ناکارآمد نشان دهند.
🔶 گزارههای خبری
🔸 «مصطفی هاشمیطبا» فعال سیاسی اصلاحطلب بهتازگی مدعی شده است: «معتقدم وزرای دولت سیزدهم کارهای معمولی را شاید نتوانند انجام دهند چه رسد به اینکه بخواهند به وعدههای اعلامی خود رسیدگی کنند چون وعدهها از آدمها بزرگترند».
او همچنین گفته است که رئیسی همکاران خوبی انتخاب نکرده است!
🔸 «مسعود پزشکیان» نائب رئیس مجلس قبل و نماینده مجلس فعلی به تفسیر چیدمان وزرا در دولت سیزدهم پرداخته و گفته است: «سلایق مختلف را جمع کردهاند با نبود تجربه اجرایی. فرق است بین تئوری و عمل؛ اینکه من میدانم با اینکه من میتوانم شاید سالهای سال باهم فاصله دارند. اینکه بتوانم دانسته خودم را اجرا کنم، زمان زیادی میبرد. البته از آنطرف (جریان سیاسی اصولگرا) میگویند که «خب! تازه آمدهاند» آخرش هم میگویند که «دارد تمام میشود، ولشان کنید بروند».
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 در خصوص انتقادات زودهنگام چهرههای جریان اصلاحطلبی به دولت، باید دو نکته موردتوجه قرار گیرد:
1⃣ اول آنکه رشد نقدینگی ۶۸۰ درصدی و میانگین تورم ۴۴ درصدی و افزایش سه برابری بدهیهای دولت مورد حمایت این جریان در پنج سال اخیر باعث شد تا معیشت مردم در وضعیت نامناسبی قرار گیرد! سؤال اینجاست که چرا این منتقدین در این دوره سکوت اختیار کرده بودند؟ گذشته از نگاه منفعتجو و رقیب هراس جریان اصلاحات، در شرایط کنونی کشور تلقین نگاه «ما نمیتوانیم» همان سیاستی است که دشمنان ملت ایران تجویز میکنند، درحالیکه امروز جامعه خواهان گشایش در امور و اقدام و عملی جهادی برای برداشته شدن مشکلات اقتصادی است و این نوع نگاههای وادادهای را که از آن جز یأس و ناامیدی حاصل نمیشود را تحمل نمیکنند.
2⃣ نکته بعدی آنکه رئیسجمهور جدید در معرفی کابینه و تعیین مدیران ارشد، تلاش نموده است تا چند عنصر تخصص، جوانی، تجربه، کارنامه، انقلابی گری، پاک دستی و کارآمدی را لحاظ کند؛ بنابراین ابتدا باید فرصت لازم را به دولت فعلی داد و سپس انتقاد از عملکرد دولت را آغاز کرد، نه اینکه خود را در مقام پیشگو قرار داد و از همین اولین قدمهای آغاز مدیریت دولت، شروع به انتقاد کرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: فرهاد کوچک زاده؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #مرزبندی_با_دشمن
✅ طرح شوم سوریه سازی افغانستان
🔶 جمعیت افغانستان حدود ۴۰ میلیون نفر برآورد شده است.
پشتونها ۴۰ درصد، تاجیکها ۳۲ درصد، هزارهها ۱۲ درصد، ازبکها ۹ درصد، ایماقها ۴ درصد، ترکمنها ۳ درصد و بلوچها ۲ درصد از جمعیت این کشور را تشکیل میدهند.
🔸 طالبان در ۴ آبان ۱۳۷۶ رسماً نام «امارت اسلامی افغانستان» را جایگزین دولت اسلامی افغانستان کرد. اهل سنت افغانستان اعم از پشتون، تاجیک، هزاره، ازبک و... « حنفی» هستند. طالبان (پشتون) چه از منظر حنفیت و چه از منظر پشتونیت، سلفی به حساب نمیآید.
🔸 خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان به واسطه تغییر سیاست در آمریکا تمرکز بیشتر آن بر شرق آسیاست. حفظ تسلط بر افغانستان دقیقا با سیاست مهار چین، روسیه و ایران همخوانی دارد. باید توجه داشت که هیچ نقطهای در شرق آسیا وجود ندارد که بتواند نقش افغانستان را برای آمریکا ایفا کند. افغانستان از نظر جغرافیایی دقیقا در نقطه تلاقی چهار قدرت مهم آسیایی یعنی روسیه، چین، ایران و هند قرار گرفته و نزدیک ترین نقطه به این چهار کشور است. بر این اساس خروج از افغانستان به هیچ وجه نمیتواند انتخاب آمریکا برای رسیدن به موقعیت برتر باشد.
🔸 خروج آمریکا از افغانستان مقدمه خروج از غرب آسیاست و این اتفاق میافتد، در حالی که این خروج، خروج آمریکا از همه دنیا را در پی میآورد و این یعنی افول قدرت آمریکا. اما واقعیت این است که آمریکا و ائتلاف غربی، عبری و عربی درصدد سوریه سازی افغانستان هستند تا بی ثباتی را متوجه چین، روسیه و ایران کنند، تأخیر در روند افول آمریکا، مدیریت قدرتهای آینده و دور سازی ایران از جبهه مقاومت با مشغول کردن در شرق آسیا، از جمله اهداف طرح شوم سوریه سازی افغانستان است.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر مرتضی امیری نژاد
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#مسائل_اولویت_دار
#تحلیل_کننده
#مسکن
✅ امکانسنجی ساخت یکمیلیون مسکن در سال
🔶 با بررسی کارنامه ضعیف دولت یازدهم و دوازدهم در ۲ بخش عرضه مسکن و ساماندهی تقاضای سرمایهای، از یکسو و تورم بسیار بالا و افزایش ۸ برابری متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی از سوی دیگر، باعث شد یکی از مطالبات عمده مردم و همچنین وعدههای پرتکرار انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری حول حل مسئله مسکن تمرکز یابد.
🔸 حال این شعار انتخاباتی به یک برنامه راهبردی در دولت سیزدهم و وزارت راه و شهرسازی آن تبدیل شده است. سؤال مهم در این فرآیند این است که آیا ساخت این تعداد مسکن در یک سال و یا ۴ میلیون مسکن در دوره چهارساله دولت، مقدور و میسور است؟
🔶 نکات تحلیلی
1⃣ بررسیهای نهادههای تولید مسکن ازجمله زمین، مصالح ساختمانی و نیروی کار بیانگر آن است که ساخت ۱ میلیون مسکن در سال هدفی قابلدسترس است و میتواند بخش مهمی از فشار معیشتی وارده به جامعه را کنترل کند. تولید مسکن ازجمله تولیداتی است که خیلی کم به منابع ارزی مرتبط است و پیوندی با موضوع تحریمها ندارد.
2⃣ تجربه برنامهریزی و ساخت ۸۲۴ هزار واحد مسکونی مسکن در سال ۱۳۸۹ نشاندهنده قابل تحقق بودن این پروسه در حال حاضر است.
3⃣ دغدغه زمین مهمترین نیاز تولید مسکن است؛ اما آخرین بررسیهای انجامشده توسط وزارت راه و شهرسازی نشان از این دارد که در حال حاضر در کشور بیش از ۱۱.۲ میلیون نفر در ۷۶.۴ هزار هکتار بافت فرسوده شهری زندگی میکنند. برآورد حداقلی نشان میدهد که این مقدار زمین بافت فرسوده جواب گوی ساخت ۵ میلیون مسکن را دارد؛ مضافاً زمینهای حاشیه شهرها اکثراً دولتی است و در روستاها نیز زمین بهاندازه کافی وجود دارد. از سوی دیگر، ۴ درصد از کل تسهیلات سالانه بانکی برای تأمین منابع موردنیاز این طرح کفایت میکند.
🔶 نکته راهبردی
🔸 ساخت مسکن بهعنوان یکی از پیشرانهای اقتصاد کشور همزمان بهغیراز رضایتمندی مردم و کم کردن بار استرس مردم از بیسرپناهی، میتواند رشد اقتصادی و جهش تولید در صنایع پیشینی و پسینی تولیدی را به دنبال داشته باشد و مسئله بیکاری در کشور را تا حد زیادی مرتفع کند. دراینبین آنچه مهم است اراده متولیان امر است. اکنون با اراده دولت سیزدهم، فضای کشور آماده چنین اقدام اساسی است؛ علاوه بر این، ساخت یکمیلیون مسکن بهصورت قانون درآمده و مجلس برای تحقق آن میتواند نظارت و مطالبه گری داشته باشد.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی قاسمی؛ کارشناس مسائل اقتصادی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #افغانستان
✅ موضع حکیمانه در قبال تحولات افغانستان
🔶 در نخستین دیدار هیئت دولت سیزدهم با رهبر معظم انقلاب، معظم له بخش پایانی بیاناتشان را به موضوع افغانستان و حوادث آن اختصاص دادند و طی سخنان مهمی، چارچوب اقدام جمهوری اسلامی ایران در این موضوع را مشخص کرده و فرمودند: «در مورد افغانستان ما طرفدار ملت افغانیم؛ دولتها میآیند و میروند... آنکه باقی میماند ملت افغانستان است؛ ما طرفدار ملت افغانستان هستیم. نوع رابطه ما با دولتها هم به نوع رابطه آنها با ما بستگی دارد».
🔶 گزارههای تحلیلی
1⃣ برخلاف برخیها که میگویند جمهوری اسلامی ایران موضع مشخصی در قبال آنچه در افغانستان میگذرد، ندارد، رهبر معظم انقلاب بهطور دقیق، منطقی و هوشمندانه در این خصوص موضعگیری نموده و ضمن تعیین جهتگیری سیاست خارجی کشور، به ابهامات و شبهات موجود دراینباره هم پاسخ میدهند؛ موضعی که نگارنده آن را مدارا و «سکوت هوشمندانه» مینامد.
2⃣ تمرکز و تأکید رهبر معظم انقلاب در مواجهه با تحولات افغانستان بر دو گزاره کلیدی است:
نخست، «مردم»
و دوم، «نوع رابطه دولت و حاکمیت آتی افغانستان» با ایران.
این موضع نشان میدهد، در قبال وضعیت سیاسی بهشدت «سیال» جامعه افغانستان که یکی از همسایگان بزرگ ایران به شمار میرود، مرکز اتکا و سرمایهگذاری باید مردم باشند؛ لذا باید از هرگونه موضع و اقدام شتابزده، احساسی و غیرواقعبینانه بهشدت اجتناب نمود. معظم له بدون اینکه نامی از طالبان ببرند، بهروشنی تفهیم کردند که هیچ «فوریتی» به ترسیم خطوط و چهارچوبهای سیاست خارجی کشور در قبال طالبان که هنوز موقعیت سیاسی آن معلوم نیست و نیز تحولات افغانستان که فعلاً سمتوسوی مشخصی به خود نگرفته است، وجود ندارد.
3⃣ اتخاذ موضع شفاف جمهوری اسلامی در شرایط کنونی تحولات افغانستان و آینده آنکه یک حالت «گذار» و «ابهامآلود» دارد، به معنای پیشدستی در جلوگیری از هزینهتراشی سیاسی، امنیتی و دیپلماتیک برای کشور است. سایر کشورهای ذینفع، حتی آمریکا نیز هنوز بنایی بر اعلام موضع شفاف در قبال طالبان ندارند. به عبارت سادهتر، هنوز افغانستان تکلیفش با خودش روشن نیست، چگونه انتظار هست که جمهوری اسلامی ایران بخواهد تکلیفش را با طالبان روشن کند.
🔶 نکته پایانی
🔸 موضع اخیر رهبر معظم انقلاب نه به معنای «رد» طالبان و تقابل با آن است و نه «تأیید» و همکاری با آن، به معنای متداولی که وجود دارد. فعلاً سیاست منطقی و کمهزینه که عقل سلیم نیز بر آن حکم میکند و رهبری هم به طرز حکیمانهای آن را اعلام کردند، سکوت هوشمندانه در قبال تحولات افغانستان است، تا زمانی که وضعیت افغانستان تعیین تکلیف شود و ماهیت و مدل نظام سیاسی و حاکمیتی آن مشخص گردد.
🔸 #به_قلم_اساتید: حمید خوش آیند؛ کارشناس مسائل بین الملل
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه
✅ اولین جلسه وزیر خارجه چگونه بود؟
🔶 آقای دکتر امیر عبداللهیان در چارچوب اهداف اجلاس و البته سیاست کلی نظام در خصوص لزوم تحقق امنیت منطقهای بدون حضور بیگانگان و اشاره به فتنهگری آمریکا صحبت کرد و بر نقش مؤثر ایران در این خصوص تأکید کرد.
🔸 صحبت قاطع او به زبان عربی موج بسیار مثبتی در شبکههای اجتماعی، افکار عمومی و رسانههای غیر معاند ایجاد کرد.
🔸 او به درخواست الکاظمی برخلاف چینش تشریفات در ردیف اول ایستاد و این موضوع رفتار غیرحرفهای نبود.
🔸 امیرعبداللهیان دیپلماتی حرفهای، کاربلد و در چارچوب است، هیچ دلیلی نداشت که او بخواهد خلاف عرف دیپلماتیک عمل کند.
🔸 اثرگذاری سخنرانی او جبهه معاند را بر آن داشت تا با حاشیهسازی، اصل حضور او و متن سخنانش را به حاشیه ببرند.
🔶 جهت اطلاع؛
🔸 حضور آقای رئیسی در درجه اول و حضور وزیر خارجه ایران در درجه دوم بسیار برای الکاظمی اولویت و اهمیت داشت و برای هماهنگی این حضور حداقل سه بار حضوری با آقای مسجدی سفیرمان در بغداد جلسه گذاشته بود.
🔸 نکته مهم این است که سخنرانی ایشان در عراق مکرر پخش میشود.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر سید رضا صدرالحسینی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #عراق
#غرب #آمریکا
✅ آمریکا در همسایگی ایران چه دام هایی تنیده است؟!
🔶 نیروهای آمریکایی بهطور کامل افغانستان را ترک کردند اما چرا با وجود مصوبه دو سال گذشته پارلمان عراق پیرامون خروج نظامیان آمریکایی از این کشور، حضور غیرقانونی نظامیان آمریکایی در عراق همچنان ادامه دارد؟
🔸 جدا از پتانسیلهای بالفعل کشور عراق ازجمله وجود منابع نفتی و مزیتهای آمریکا و متحدانش در غرب آسیا، واشنگتن برخلاف افغانستان که جامعه مبتنیبر قومیت بود، در عراق با وجود یکبار اخراج نظامیانش، توانست در عرصه دیپلماسی فرهنگی و قدرت نرم با استفاده از نهادهای جامعه مدنی، بسیار موفق عمل کند.
🔸 غرب و در رأس آن آمریکا برای توسعه قدرت نرم و نفوذش در عراق راهکارهای متنوعی را در دستور کار خود قرار دادهاند.
🔸 تازهترین تلاش برای باز کردن جای پا در عراق، به سفر اخیر امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه به عراق مربوط است. مکرون که برای حضور در نشست بغداد به عراق سفر کرده بود، با رهبران سیاسی و مذهبی بلندپایه عراقی نیز دیدار داشت و حتی به حرم مطهر امامان هفتم و نهم شیعیان(ع) نیز سری زد تا این گزاره را تقویت کند که فرانسه درصدد بازگشت به غرب آسیا است.
🔸 در کنار رفتاری که مکرون در عراق داشت، کشورهای غربی به رهبری آمریکا در دو دهه گذشته متمرکز بر تأسیس و تقویت سازمانهای مردم نهاد (NGO) بهعنوان یکی از نخستین راهبردهای خود برای تقویت نفوذ در عراق بودهاند.
🔸 در این خصوص آمریکا از ظرفیت دو مؤسسه آمریکایی موقوفه ملی برای دموکراسی (NED) و آژانس توسعه جهانی ایالات متحده (USAID) بهره برده است.
🔸 اگرچه این دو مؤسسه در نهادهای بهاصطلاح غیردولتی آمریکا هستند اما تحت فرماندهی شورای عالی امنیت ملی آمریکا و نهادهای بالادستی واشنگتن قرار دارند.
🔸 این مؤسسات وظیفه دارند با اعطای کمکهای خارجیها به سازمانهای مردمنهاد به «پیشبرد منافع سیاست خارجی آمریکا در گسترش دموکراسی و بازار آزاد» در کشورهای در حال توسعه کمک کنند.
🔸 درباره حمایتهای مالی این دو مؤسسه از NGO های عراقی همین بس که براساس گزارش مالی NED در سال ۲۰۱۵، این مؤسسه موفق شده هزار و ۹۵۰ شبکه مردم نهاد در عراق ایجاد کند.
🔸 براساس این گزارش یکی از این شبکهها بهتنهایی حدود ۱۹۰ میلیون دلار از مؤسسه موقوفه ملی برای دموکراسی پول دریافت کرده است. این مؤسسه در گزارش مالی سال ۲۰۱۴ نیز اعلام کرده بود بیش از ۵ میلیون دلار و در سال ۲۰۱۵ بیش از ۶ میلیون دلار به مؤسسات مردم نهاد در عراق کمک کرده است!
🔸 آژانس توسعه جهانی ایالات متحده (USAID) نیز به موازات اشغال عراق، فعالیتهای گستردهاش را بهمنظور اثرگذاری بر جامعه عراق در زمینههای فکری، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی آغاز کرد.
🔸 #منبع: فرهیختگان
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#جریان_های_سیاسی
✅ تلاش رسانهای بر شغل جدید روحانی!!
🔶 هیاهوی تبلیغاتی اصلاحطلبان برای چیست؟
🔸 روزنامه شرق، در گزارش اصلی خود به بررسی جایگاه سیاسی حسن روحانی پس از پایان دوره ریاست جمهوریاش پرداخت؛ گزارشی که هنوز شروع نشده و در همان زیرتیتر خودش را لو میدهد که برای اعمال فشار بر رهبری نوشته شده تا در گمانی باطل، برای ایشان تعیین تکلیف کند که چرا تاکنون حکمی برای حسن روحانی صادر نشده است.
🔸 عنوان این گزارش «روحانی در پرده آخر» است، اما در زیرتیتر آمده که «حسن روحانی پس از پایان ریاست جمهوریاش حکمی دریافت نکرده است» تا در همین ابتدا روشن شود که غرض از نگارش و انتشار آن چیست.
🔸 در متن گزارش ادعا شده که «مقام معظم رهبری سنتی دارند که بعد از پایان دوره ریاستجمهوری افراد، آنها را به عضویت مجمع تشخیص مصلحت نظام درمیآورند.» اما جالب آنکه در همین گزارش توضیح داده شده که از میان سه رئیسجمهور دوران رهبری آیتالله خامنهای که قبل از روحانی سرکار بودند، هاشمی رفسنجانی که از ابتدا رئیس مجمع بوده، خاتمی هم گویا به دلیل عدم تمایل خود عضو مجمع نشده و در نهایت احمدی نژاد که پس از پایان ریاست جمهوریاش با حکم رهبری به عضویت مجمع درآمده است.
🔸 شرق در مورد روحانی با اشاره به عدم حکم رهبری برای او مینویسد: «این شایعه وجود دارد که حسن روحانی یکی از گزینههای ریاست بر مجمع تشخیص مصلحت نظام است» اما ننوشته کجا این شایعه پخش شده است؟! سؤال این است که چنین شایعهای پخش شده یا شرق و رفقا! تلاش دارند که پخش بشود؟
🔸 البته تشخیص این موضوع با رهبر معظم انقلاب است، اما اصلاح طلبان با فضا سازی تلاش میکنند آن را به عنوان یک امر محتوم و رویه قطعی جا بیاندازند.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه
✅ جابجا کردن سنگ در منطقه بدون اجازه ترکیه ممنوع‼️
🔶 «رجب طیب اردوغان»، رئیسجمهوری ترکیه، در مراسم رونمایی از یک پهپاد نظامی این کشور، گفت: «هرکس در منطقه میخواهد سنگی جابهجا کند باید اول از ترکیه اجازه بگیرد» و افزود که «بدون ترکیه تحقق صلح ناممکن است».
🔸 این ادعای اردوغان در حالی است که
ژنرال السیسی، رئیسجمهور برآمده از کودتای نظامی در مصر، بدون اجازه ترکیه، بساط اخوانالمسلمین را در این کشور جمع کرد.
محمد بن سلمان بدون اجازه ترکیه، خاشقچی را در کنسولگری عربستان در استانبول سلاخی کرد.
رئیسجمهور تونس بدون اجازه ترکیه، بساط گروه اخوانیالنهضه را جمع کرد.
در لیبی هم بدون اجازه ترکیه، بساط دولت سراج (اخوانی طرفدار ترکیه) جمع شد.
🔸 در افغانستان هم طالبان اجازه نداد نظامیان ترکیه در فرودگاه کابل باقی بمانند.
🔸 عملیات کشف منابع نفتی و گازی ترکیه در دریای مدیترانه هم به علت مخالفت یونان و اتحادیه اروپا متوقف شد.
🔸 مهمتر از همه اینکه مداخلات این کشور در امور سوریه و حمایت از گروههای تروریستی وارداتی به کشور همسایه نیز دستاوردی جز ناامنی منطقهای و داخلی، برای ترکیه ارمغانی نداشته است!
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#منطقه #افغانستان
#دولت_سیزدهم
✅ به نام آزادی به کام استعمار
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
A4 - 304.pdf
2.12M
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#منطقه #افغانستان
#دولت_سیزدهم
✅ به نام آزادی به کام استعمار
👈 خط حزبالله در شماره ۳۰۴ با تیتر «به نام آزادی به کام استعمار» به بررسی میراث بیست سال حضور آمریکا و غربگرایان در وضعیت امروز افغانستان میپردازد.
🔸 در این گزارش آمده است: بیست سال از روزی که آمریکا با لشکرکشی از غرب کرهخاکی عملیات «ماندگار و بلند مدت آزادی» را به خیال ریشهکن کردن تروریسم و به ارمغان آوردن آزادی و دموکراسی برای مردم افغانستان آغاز کرد، گذشت. عملیاتی جنایتبار که دهها هزار کشته روی دست ملت افغانستان برجای گذاشت و بیهیچ حاصلی برای مردم افغانستان با خروج فضاحتبار آمریکا از این کشور به پایان رسید.
🔸 سخن هفته این شماره خط حزبالله، براساس توصیههای رهبر انقلاب در دیدار اخیر با رئیسجمهور و هیئت دولت سیزدهم، چگونگی بازسازی انقلابی مدیریت اجرایی کشور را بررسی کرده است و با تیتر «تحول مستمر» به بررسی این مطالبه کلان از دولت سیزدهم پرداخته است.
🌷 شمارهی این هفتهی خط حزبالله به روح مطهر شهید مدافع حرم جهانپور شریفی تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله؛ شماره ۳۰۴
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه
#غرب
✅ سیاست ایران در قبال دولتها و ملتها
🔶 سیاست جمهوری اسلامی ایران در رابطه با ملتها بصورت استراتژیکی و پایدار خواهد بود و در قبال دولتها بصورت تاکتیکی و متناسب با رفتار طرف مقابل بوده، لذا مقام معظم رهبری این سیاست رو در قبال مردم #افغانستان و #طالبان اعلام کرد و فرمود: ما با مردم افغانستان هستیم و دولت آینده افغانستان تا زمانی که با منافع ما در تقابل و تضاد نباشد با آن در ارتباط و با تعامل خواهیم بود.
🔸 امروزه گروههای افراطی از القاعده گرفته تا داعش و... به طالبان بابت به قدرت رسیدن پیام تبریک دادهاند. غربیها و همپیمانانش از این طریق میخواهند جمهوری اسلامی ایران رو به این متهم بکنند که علت عدم درگیری ایران با طالبان تأیید آن است، پس ایران با گروههای افراطی در تضاد نیست!
اما غرب باید بداند که این سیاست جمهوری اسلامی ایران به خود آنان و جامعه جهانی ثابت شده که حامی ملتها و با دولتها براساس تأمین منافع ملی عمل و اقدام میکند.
🔸 دشمنان خارجی بدانند مثل همیشه تیرشان به سنگ خواهد خورد و هرچه در این ارتباط در فضای مجازی و رسانهها علیه ما تبلیغ کنند، راه به جایی نخواهند برد. چرا که هم دموکراسیتان رو دیدیم و هم آدم کُشیهایتان بر آزادی خواهان جهان مشهود گشت.
🔸 #به_قلم_اساتید: علیرضا بابایی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #افغانستان #طالبان
✅ چرا لشکر فاطمیون و شیعیان افغانستان وارد جنگ با طالبان نمیشوند؟
🔶 ابتدا لازم است بدانیم که فاطمیون در مقابل چه کسانی و یا چه هدفی وارد شوند؟ از طرفی آنقدر تبلیغات منفی بر علیه فاطمیون در افغانستان شده که مردم ذهنیت خوبی نسبت به فاطمیون ندارند و آنها را تروریست میدانند!
🔸 شیعیان در افغانستان اقلیت هستند و حدود ۳۰ درصد کشور افغانستان را تشکیل میدهند، از طرفی حدود شصت درصد افغانیها به نوعی طالبان را قبول دارند و یا با آنها همکاری میکنند.
🔸 جنگهای افغانستان تاکنون جنگهای قومی و قبیلهای بوده و مسئله اول در افغانستان مسئله قومیت هست نه مذهب.
🔸 علت اینکه فاطمیون در افغانستان حضور پیدا نکرد، به خاطر جلوگیری از یک جنگ بزرگتر است و آن جنگ مذهب است، اگر لشکر فاطمیون وارد جنگ با طالبان بشوند جنگ جنگ مذهب میشه، جنگ بین شیعه و سنی، و چون شیعیان در اقلیت هستند اگر قیام کنند خونشان هدر میرود و شیعیان قتل عام میشوند.
🔸 آمریکا و اسرائیل دوست دارند که لشکر فاطمیون وارد جنگ با طالبان بشوند، به چند دلیل:
1⃣ چون الان لشکر فاطمیون در جولان که متعلق به سوریه هست و اسرائیل اشغال کرده مستقر است. خوب مسلما اسرائیل دوست دارد اینها بروند افغانستان و قتل عام بشوند.
2⃣ نقشه شوم آمریکا هم همینه که لشکر فاطمیون همراه با شیعیان افغانستان با طالبان بجنگد و جنگ بین شیعه و سنی اتفاق بیفتد و باعث میشود که از دیگر کشورهای جهان تکفیریها و سلفیها و داعش وارد جنگ با شیعیان افغانستان بشوند.
🔸 در نتیجه شیعیان و فاطمیون قتل عام و کلا حذف میشوند و با توجه به اینکه ما حدود ۹۰۰ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان داریم ممکن است خیلی راحت داعش، سلفیها و تکفیری ها وارد ایران شوند و ایران را ناامن کنند.
🔸 #به_قلم_اساتید: حلیمه ناصری
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #افغانستان
#غرب #آمریکا
✅ اعتراف دیرهنگام!
🔶 «بن والاس» وزیر دفاع انگلیس روز پنجشنبه در گفتگو با نشریه انگلیسی اسپکتیتور گفت: «ابرقدرتی که نتواند در سطح بینالمللی اهدافش را محقق کند، یک قدرت جهانی نیست بلکه فقط یک قدرت بزرگ است.»
🔸 او بهطور مستقیم نامی از ایالاتمتحده نبرد؛ اما فحوای سخن او نشان میدهد که مقصود او آمریکا بوده است. والاس در خصوص کشورش انگلیس نیز تصریح کرد که این کشور هم ابرقدرت به شمار نمیرود.
🔸 وی افزود: «بخت با انگلیس همراه بود که طالبان اقدام تلافیجویانه انجام نداد، در غیر این صورت اوضاع افتضاح میشد».
🔶 گزاره تحلیلی
🔸 محور گفتگوی وزیر دفاع انگلیس مربوط به تحولات افغانستان و خروج شتابزده نیروهای اشغالگر در این کشور و ناکامی در دستیابی به اهداف اشغالگران بوده است؛ بنابراین، جای تردید نیست که بن والاس در گفتگویش، سیاست آمریکا را مورد نقد قرار داده است.
🔸 نکته درخور تأمل که به عبارتی یک اعتراف دیرهنگام نیز محسوب میشود، این است که وزیر دفاع انگلیس تلویحاً اذعان داشته، این خروج شتابزده علاوه بر اینکه برای آمریکا یک شکست است، نشان میدهد آمریکا دیگر یک ابرقدرت نیست.
🔸 این اوضاع خفتبار برای آمریکا که امروز متحدان آنها نیز بر آن اذعان دارند، همگی نشاندهنده زوال قدرت و هژمونی آنان است. یقیناً آنچه آمریکا را به این ورطه کشانیده بخش قابلتوجهی از آن به هزینههای ابرقدرتی و ایستادگی جهانی در مقابل جاهطلبیهای آنان برمیگردد. آمریکاییها برای اشغال ۲۰ ساله بر افغانستان، بیش از دو تریلیون دلار هزینه کردهاند و این تنها بخشی از هزینههای مربوط به اشغالگری و رویکرد جاهطلبانه آنان در منطقه و جهان است. فرآیند هزینههای سرسامآور برای حضور نظامی امنیتی آنان در نقاط مختلف جهان و فرسایش در مقابل مقاومت ملتها، قدرت آمریکاییها و میزان تابآوری آنها را کاهش داده و بسیار شکننده کرده است.
🔶 جمعبندی
🔸 وقایعی همچون خروج مفتضحانه از افغانستان، نشان میدهد که دیگر آمریکا نمیتواند از مؤلفههای قدرت خود ازجمله مؤلفههای نظامی برای مداخلات طولانیمدت در کشورها استفاده نماید.
🔸 آمریکاییها بسیار تلاش داشتهاند تا زوال ابرقدرتی خود را نزد افکار عمومی در نظام بینالملل و همپیمانان خود کتمان نمایند و نظریه مربوط به یک قدرت در حال افول را غیرمعتبر نشان دهند. بدون تردید باور به پایان ابرقدرتی آمریکا نزد افکار عمومی، فرآیند شکستهای پیدرپی آنان و همپیمانانشان در نقاط مختلف جهان را سرعت خواهد بخشید.
🔸 #به_قلم_اساتید: احمد بنافی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#گام_دوم_انقلاب
#تحلیل_کننده
#دولت_اسلامی
#دولت_مردمی
✅ خدمت به مردم فلسفه وجودی مسئولین
🔶 طبق بیانیه گام دوم، انقلاب ملت ایران بزرگترین و مردمی ترین انقلاب عصر جدید است و تنها انقلابی است که یک چله پر افتخار را بدون خیانت به آرمانهایش پشت سر نهاده است، لذا میطلبد چنین انقلاب و مردمی را ارج نهاد و با همه توان و وجود در راستای تحقق اهداف آن قدم برداشت.
🔸 کمترین کار مسئولین در حق مدافعین و همراهان این انقلاب که در چهار دهه گذشته در راستای صیانت از انقلاب تلاش کرده و در همه عرصههای سخت و نرم، مدافع و حامی انقلاب بودهاند خدمت صادقانه و شبانه روزی به آنهاست.
🔸 مسئولينی که با اعتماد و انتخاب مردم در رأس امور قرار گرفتهاند لازمست خدمت به مردم را در سرلوحه برنامههای خود قرار دهند و این سخن ارزشمند و گهربار رهبر معظم انقلاب را سرلوحه برنامهها و اقدامات خود قرار دهند که فلسفه وجودی مسئولين خدمت به مردم است.
🔸 مسئولین و مدیران آگاه باشند که خدمت به مردم، تحقق گفتمان و اهداف انقلاب در صورتی محقق خواهد شد که پیوست آن تفکر جهادی و انقلابی باشد. چرا که بدون تفکر جهادی و انقلابی مطمئنا برنامهها، تلاشها، اقدامات، اثرگذار و اثر بخش نخواهد بود و مردم ثمره و شیرینی آن را نخواهند چشید.
🔸 #به_قلم_اساتید: امیرحسین یوسفی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
شجر
#گام_دوم_انقلاب #تحلیل_کننده #دولت_اسلامی #دولت_انقلابی ✅ دولت انقلابی و حفظ میراث و برکات انقلاب
#گام_دوم_انقلاب
#تحلیل_کننده
#دولت_اسلامی #دولت_انقلابی
✅ دولت انقلابی و اولویتهای کنونی (قسمت یازدهم)
🔶 کشور ما ایران فرصتها و ظرفیتهای مادی و معنوی بسیاری برای توسعه و پیشرفت دارد که باید مورد توجه سیاست گزاران قرار گیرد.
🔸 در بیانیه گام دوم انقلاب سه راهبرد برای دولت انقلابی برای پیشرفت کشور ترسیم شده است:
1⃣ دههی دوم چشم انداز، باید زمان تمرکز بر بهرهبرداری از دستاوردهای گذشته باشد؛
2⃣ تمرکز بر ظرفیتهای استفاده نشده در کشور، گفته شده است که ایران از نظر ظرفیتهای استفاده نشدهی طبیعی و انسانی رتبه اول جهان را دارا است.
3⃣ تمرکز بر بخشهای تولید و اقتصاد ملی، این بخشها باید ارتقاء یابد.
🔸 وقایع اقتصادی و تولیدی در کشور نشان میدهد که اقتصاد ایران بیمار است. دولت در تراز انقلاب باید اولویت اساسی آن ارتقای تولید و اقتصاد ملی و برون رفت از این موقعیت و وضعیت باشد. این یک اختیار نیست بلکه یک الزام است.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر نصرت الله حیدری
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
✅ فراخوان جذب خادم افتخاری
🔶علاقه مندان می توانند مشخصات خود را جهت بررسی به شماره ۵۰۰۰۱۰۴۰۲۱۳۱۱۰ ارسال نمایند
نام و نام خانوادگی
رشته و مقطع تحصیلی
شماره تماس
شماره فضای مجازی
زمینه مورد علاقه و مهارت
میزان مهارت
سوابق کاری
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#مسائل_اولویت_دار
#تحلیل_کننده
#دولت_سیزدهم
✅ مؤلفههایی برای بازسازی انقلابی
🔶 رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار رئیسجمهور و اعضای دولت جدید، تمرکز دولت بر بازسازی «انقلابی، عقلانی و خردمندانه» در همه عرصههای مدیریتی کشور را ضروری خواندند.
🔸 به نظر میرسد یکی از سرفصلهای مهم و راهبردی مطالبات رهبر انقلاب از دولت جدید و بهتبع آن یکی از مأموریتهای کلیدی و اساسی دولت آقای رئیسی، پرداختن توأم با عقلانیت به این موضوع مهم باشد.
🔸 در این زمینه اما لازم است کارشناسان و دیگر بخشهای کشور بهصورت خردمندانه و مستمر دولت را در این زمینه یاری رسانند.
🔶 نکات تحلیلی
1⃣ شفافیت: در مقطع کنونی از انقلاب، شفافیت نه یک انتخاب که یک ضرورت اجتنابناپذیر است. متأسفانه مطالبات رهبر انقلاب در تاریخ ۲۳ مهرماه ۹۷ که در ابتدای درس خارج فقه خود درباره شفافیت مطرح کردند، چندان در عمل مورد توجه واقع نشده است. دراینباره بههیچوجه از مجلس کنونی که داعیه انقلابیگری دارد، انتظار نبود که طرح شفافیت رأی نیاورد و این مقدار زمان در نوبت بازگشت مجدد به صحن باشد. در کنار تصحیح خطای مجلس، دولت جدید باید بهغیراز مواردی که مرتبط با امنیت ملی کشور است، شفافیت را از خود شروع کند.
2⃣ تأمل در روشها و ابزارهای اداره کشور: امروز روشهای اعمالشده در بخشهای مختلف، به خاطر پیچیدگیها و دستوپا گیر بودن آن، به بروکراسی ناکارآمد تعبیر میشود. نظام اداری امری است که کشور به آن نیاز دارد، اما سیستم اداری باید تسیهلگر باشد و نه مانع امور. این موانع اداری در حوزه کسبوکار و فعالیتهای اقتصادی ضررهای متعدی به همراه داشته است.
3⃣ سرمایه اجتماعی و اعتماد: رهبر معظم انقلاب در دیدار نخست با دولت سیزدهم تأکید کردند که اعتماد مردم به دولت آسیب دیده است و این مسئله باید ترمیم شود. دراینباره لازم است مجموعهای از اقدامات صحیح طراحی و عاقلانه اجرا شود.
4⃣ سیاست داخلی و نقش دولت: دولت سیزدهم با در نظر گرفتن تجربیات تلخ دولتهای گذشته، خود نباید بخشی از مسائل جاری جامعه باشد و بر طبل اختلافات بدمد و عرصه کنشگری احزاب و گروههای سیاسی و نقدهای منتقدین را ببندد. دراینباره دولت به معنای حقیقی باید آستانه صبر را حداکثری افزایش دهد و روش مدارا را در سیاست داخلی و با نیروهای سیاسی در پیش گیرد.
5⃣ مقابله با فساد در قوه مجریه: ستیز با فساد و مفسدین در مرحله وقوع، یک ضرورت قطعی است و نباید با تراکم پروندهها در قوه قضائیه، کار برخورد با فساد را دشوار کرد. دراینباره نیز میبایست دولت با استقرار سامانه شفافیت و انتخاب مدیران پاک دست، اقداماتی اساسی ترتیب دهد.
🔸 #به_قلم_اساتید: عزیز غضنفری؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#دولت_سیزدهم
✅ چرا عدهای از شروع فعالیتهای دولت سیزدهم بسیار ناراحتند واز هیچ کوششی برای به حاشیه بردن و اختلال در کار دولت دریغ نمیکنند؟
🔶 پاسخ:
🔸 حسن روحانی در ۴ سال اول، عامل همه کاستیها و مشکلات را به صورت مکرر و مداوم، دولت احمدی نژاد اعلام میکرد. در ۴ سال دوم، حل مشکلات را ابتدا به اجرای برجام موکول کرد و بعد به ترامپ و کرونا گره زد.
🔸 کابینه آیتالله رئیسی از روز رأی اعتماد، وارد میدان شد و فعالیتهای جهادی و پربرکت را آغاز کرد. نکته جالب این است که کابینه سیزدهم، علیه دولت فشل و ناکارآمد و غربگرای روحانی، حرفی نمیزند اما با فعالیتهای جهادی، مردم خود به خود یاد روحانی میافتند که این اقدامات در ۸ ساله دولت او رخ نداد و لذا نفرینش میکنند.
🔸 در این میان خبیثهای رسانهای مثل روزنامه مشکوک جمهوری اسلامی، تاجزاده، سلبریتیهای بیسواد و...، توقع دارند که همه مشکلات ۸ ساله دولت روحانی، در همین ۸ روز سپری شده از دولت آیتالله رئیسی، حل شود! و لذا دولت ایشان را زیر سوال میبرند.
🔸 علت هم حسادت و کینهای است که به جریان ارزشی و انقلابی دارند، زیرا عملکرد جهادی دولت، مردم را به نظام و جریان انقلابی خوشبین میکند و تلاشهای طولانی نوکران غربزده در ایران را برای القای ناکارآمدی انقلاب اسلامی، نقش بر آب میکند.
🔸 دولت سیزدهم با عمل خود در همین چند روز، ماهیت اشرافیگرا، تنبل، مردمگریز، متکبر، پرمدعا و بهانهجوی اصلاحطلبان و غربگراها را به مردم نشان داده و لذا همچنان شاهد جیغهای بنفش و سبز در برابر اقدامات دولت سیزدهم خواهیم بود. اما فقط خودشان را رسوا میکنند و نمیتوانند سرعت خدمترسانی دولت مردمی و انقلابی را با این حاشیهسازیها، کُند کنند.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #افغانستان #طالبان
✅ چگونه طالبان پیروز شد؟!
🔶 در هفتههای اخیر، بساری از مقامهای دولت آمریکا در مورد ناکارایی ارتش افغانستان صحبت میکنند و گویی پیروزی طالبان را صرفا به این ناکارایی نسبت میدهند.
🔸 متن زیر خلاصهای از مقالهای است که هفته پیش در نیویورک تایمز، به قلم سپهبد سید سمیع سادات، از فرماندهان ارتش افغانستان، در مورد شرایط منتهی به سقوط کابل منتشر شد. این سپهبد، طبیعتاً در مقاله به دنبال دفاع از عملکرد خود و همقطارانش است. ولی بازخوانی روایت او، برای آشنایی با نگاه دیگری به معادله سقوط افغانستان -که در روایتهای یکطرفه دولت آمریکا غایب است- مفید خواهد بود:
🔸 این واقعیت است که ارتش افغانستان دیگر روحیه جنگیدن نداشت، اما این امر از تنها گذاشتن ما توسط همکاران آمریکاییمان، نیز بی ادبی و بی اعتمادی شخص رئیس جمهوری آمریکا نسبت به نیروهای افغان که در هفتهها و ماههای اخیر دیده شد نشأت گرفت... در ۱۶ آگوست آقای بایدن اعلام کرد که نیروهای افغان بدون هیچگونه مقاومتی از هم پاشیدهاند . حال آن که... ما ۶۶ هزار نیرو را از ۲۰ سال پیش تاکنون از دست دادهایم که معادل یک پنجم نیروهای رزمی ما میشد.
🔸 اما چرا شیرازه ارتش افغانستان از هم پاشید؟
1⃣ اول اینکه، توافق صلح صورت گرفته بین دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا در فوریه ۲۰۲۰ با گروه طالبان زمینه را برای شکست ما فراهم کرد. تاریخ مصرف منافع آمریکا در منطقه رو به پایان بود.
2⃣ مورد دوم، ما امکان تأمین تدارکات و الزامات تعمیر و نگهداری خود را از دست دادیم که نیاز اصلی ما برای عملیاتهای نظامی بود.
3⃣ مورد سوم، فساد گسترده دولتی در حکومت آقای غنی که باعث شد نیروهای نظامی فلج شوند.
🔶 قبل از توافق [طالبان و آمریکا] طالبان حتی یک پیروزی بزرگ هم علیه ارتش افغانستان کسب نکرده بود... اما بعد از توافق، ما هر روز دهها سربازان را از دست میدادیم...
🔸 آقای بایدن در آوریل اعلام کرد طرح ترامپ را ادامه میدهد و برای عقب نشینی آمریکا برنامه زمانی تعیین کرد. از این جا بود که سقوط به سرازیری آغاز شد. آموزشهای نیروهای افغان براساس مدل نظامی آمریکایی بود که به نیروهای شناسایی ویژه بسیار ماهر، بالگردها و حملات هوایی متکی بود. وقتی پشتیبانی هوایی از دست رفت و مهماتمان ته کشید، ما برتری مان در برابر طالبان را از دست دادیم. پیمانکاران جنگنده بمبافکنها و هواپیماهای پشتیبانی نزدیک و ترابری ما را در حین جنگ از لحاظ تعمیر و نگهداری پشتیبانی میکردند. اما در ماه جولای بیشینه ۱۷ هزار پیمانکار از افغانستان خارج شدند... پیمانکاران نرم افزارهای مرتبط با مالکیت سلاحها و سیستمهای رزمی را هم با خود بردند. آنها سیستم دفاع ضدموشکی بالگردهای ما را از آنها جدا کردند. دسترسی به نرم افزارهایی که ما خودروها ، سلاحها و پرسنل خود را از راه آنها ردیابی میکردیم هم از دست رفت... دیگر امدادرسانی به پایگاهها با بالگردها ممکن نبود و سربازان مستقر در آنها تدارکات نمیگرفتند.
🔸 طالبان از آمریکا تضمین عقب نشینی در تاریخ معین را گرفته بود و با حس کردن عدم اراده آمریکا میدانست هیچ یک از اقداماتش با پاسخ مواجه نخواهد شد. این گونه بود که طالبان به اقداماتش شدت بخشید.
من و سربازانم در ماه جولای و هفته اول ماه آگوست هر روز با ۷ حمله با استفاده از خودروهای بمب گذاری شده مواجه میشدیم.
🔸 با این حال من نمیتوانم عامل سوم را نادیده بگیرم. آمریکاییها در مورد فساد علنی که ارتش و دولت ما را آلوده کرده بود چندان نمیتوانستند کاری بکنند. این تراژدی ملی ما بود. خیلی از رهبران ما -از جمله در داخل نیروهای نظامی- به خاطر پیوندهای شخصیشان و نه لیاقاتشان مقام گرفته بودند. این انتصابات اثر مخربی بر ارتش ملی داشتند، چون رهبران ما تجربه نظامی کافی برای القای حس اعتماد به نفس و اعتماد به سربازان را نداشتند. فساد باعث اخلال در توزیع جیرههای غذایی و سوخت به واحدهای نظامی میشود و روحیه نیروهای ما را نابود کرد.
🔸 در آخرین روزهای جنگ... جنگندههای آمریکایی بالای سر ما تنها به گشت زنی اکتفا میکردند. حس ترک شدن و مورد خیانت قرار گرفتن ما از سوی خلبانان آمریکایی هم که دستور داشتند فقط به رخدادهای روی زمین بنگرند و اجازه کمک نداشتند هم حس میشد. سربازان من در حالی که زیر آتش برتر طالبان بودند صدای جنگندهها را بالای سرشان میشنیدند و میپرسیدند چرا خبری از پشتیبانی هوایی نیست. روحیه مان نابود شده بود. در جای جای افغانستان سربازان دست از جنگیدن کشیدند...
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#مذاکره
✅ به میز مذاکره برگردید!
🔶 روزنامه ابتکار، وابسته به جریان اصلاحطلب نوشت: «یک دیپلمات ارشد آمریکایی گفت که آنها هنوز منتظر پاسخ ایران در مورد زمان آماده شدن برای ازسرگیری مذاکرات بینالمللی بهمنظور احیای احتمالی برجام هستند.
این دیپلمات افزود درحالیکه زمان یک عامل تأثیرگذار است، مهمتر این است که ایرانیان با موضعی واقعبینانه که به بازگشت متقابل به توافق کمک میکند، به مذاکرات بازگردند.
وی گفت: ما آمادهایم تا مذاکرات را با این روح و نگرش ادامه دهیم و سعی کنیم بهسرعت به نتیجه برسیم تا ورق را برگردانیم».
🔶 گزاره تحلیلی
🔸 دور ششم مذاکرات کمیسیون مشترک برجام روز ۳۰ خرداد به پایان رسید. پاسخ درخور انتظار مقامات آمریکا مبنی برافزایش سرعت نتیجه و برگشت ورق را میتوان در آخرین بخش گفتوگوی تلویزیونی رئیسجمهور مبنی بر پیگیری ادامه مذاکرات البته نه مذاکره برای مذاکره و نه مذاکره تحتفشار و زورگویی غربیها دانست.
🔸 همین موضع را میتوان در گفتگوی تلفنی اخیر وزیر امور خارجه ایران با همتای آلمانی خود نیز دنبال کرد؛
آقای امیر عبداللهیان در این گفتگو اعلام کرد: «مذاکرهای را قبول داریم که به رفع واقعی تحریمها و تأمین حقوق حقه ایران بینجامد... آمریکاییها درک درستی از منطقه و مردم آن، بهویژه ایران ندارند ... آمریکاییها باید بدانند جز با زبان احترام، ادب و منطق نمیتوانند صحبت کنند و این ادبیاتی که گاه و بیگاه به کار میگیرند، نهتنها کمکی به حل مشکلات نمیکند، بلکه خود مسئلهساز است».
🔸 تجربه بهوضوح نشان داده است که ادامه مذاکرات هستهای باید با بازنگری و شناخت دقیق منافع نرمافزاری و سختافزاری نظام جمهوری اسلامی ایران، با رویکردی قوی و انقلابی پیگیری شود و از تکرار روشهای گذشته که «خسارت محض» به بار آورد، پرهیز گردد.
🔸 در نگاه انقلابی و تحولآفرین، هشدارهای راهبردی پیش رو، میتواند مبنای مذاکرات آتی قرار گیرد؛ عدم موکول کردن برنامههای داخلی بخصوص اقتصاد کشور به همراهی غرب، بیصداقتی و بدعهدیهای مکرر مقامات اروپایی و آمریکایی، عدم استقلال اروپاییها در مواضع و تصمیمات، تلاش غربیها برای تحمیل حرف باطل در مقابل حرف حق با بهکارگیری راهبرد فشار حداکثری، کنار گذاشتن هر آنچه خلاف مصالح و امنیت ملی است و داشتن صراحت و شجاعت در مذاکرات توسط تیم مذاکرهکننده دولت سیزدهم.
🔶 نکته پایانی
🔸 اولین دور مذاکرات هستهای در دولت سیزدهم دیر یا زود شروع خواهد شد. تجربه تلخ برجام بیفرجام دولت آقای روحانی را باید با این هشدار مقام معظم رهبری در ۱۳۹۷/۱۱/۱۹ را به تیم جدید مذاکرهکننده نیز یادآوری کرد که: «نتیجه این شده که خود مسئولینی که آن روز مذاکره میکردند، امروز دارند میگویند آمریکا غیرقابلاعتماد است! خب، از اوّل بایستی این غیرقابلاعتماد بودن را تشخیص میدادند و حرکت میکردند».
🔸 #به_قلم_اساتید: حسین عباسیان
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
14000612-02__سالگرد قیام ۱۷ شهریور.pdf
432.6K
#استقلال_و_آزادی
#تحلیل_کننده
#تاریخ
#رسانه #فضای_مجازی
✅ خلاصه پیشنهادی رسانهای؛ پیرامون سالگرد قیام ۱۷ شهریور
🔸 یادآوری قیام مردم در ۱۷ شهریور ۱۳۵۷ به عنوان یکی از نقاط عطف متمایز در پیشبرد نهضت امام خمینی(ره)
🔸 مقابله با کلان پروژه «بزک پهلوی» با یادآوری قیام ۱۷ شهریور به مثابه یکی از اسناد جنایت پهلوی و متحدان خارجیاش
🔸 اگر قیام ۱۹ دی مردم قم در سال ۱۳۵۶ را سرآغاز فصلی نو در مبارزه همه جانبه ملت ایران علیه رژیم ستمشاهی تصور کنیم، در این بین، قطعا کشتار مردم ۱۷ شهریور ۱۳۵۷ - خصوصا در میدان ژاله تهران - نقطه عطفی مهم در مسیر این مبارزه محسوب میشود؛ به نحوی که جنایت ۱۷ شهریور به اذعان بسیاری، چنان خونین و مرگبار بود که پایانی بر تحرکات پراکنده و مقطعی انقلابیون بوده و دور جدیدی از تحرکات گسترده، همهجانبه و منسجم علیه رژیم ستمشاهی را رقم زد.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#تورم #تولید #مسکن
✅ عامل تورمزا، توقف تولید است نه تولید انبوه مسکن
🔶 در ارزیابی علت تورم، هم باید شوک افزایش تقاضا را که منجر به تورم میشود در نظر گرفت و هم شوک کاهش عرضه را. و این عامل دوم برخلاف نوع قبلی، ویژگی دیگری دارد که آن هم توأم بودن با رکود است، چون که اساسا این تورم با کاهش تولید و افزایش هزینههای تولید بهدلیل افزایش نرخهایی چون نرخ ارز و... همراه است که در ادامه عرضه کل را کاهش میدهد و جنسی نه همراه با رونق بازار و افزایش تقاضا، بلکه با رکود دارد.
🔸 این دو طیف از تورم هر دو در هر اقتصادی محتمل و قابل وقوع هستند ولی از قضا به علت ضعفهای تولید در کشورهای درحال توسعه تورم نوع دوم در این کشورها محتملتر است.
🔸 برخلاف این ادعا که مسکن مهر موجب افزایش نقدینگی و تورم شد، بررسیها میگوید نرخ رشد پایه پولی در سالهای ۸۹-۸۰ نزدیک به ۲۴ درصد بوده، اما همین عدد برای بازه مسکن مهر به ۱۵.۵ درصد رسیده و کم شده، نه اینکه افزایش داشته باشد.
🔸 در مقایسه نوع تورمهای سال ۹۱ و ۹۲ با تورم فعلی باید توجه داشت که این تورمها حاصل از شوکهایی برونزا و بهدلیل منقبض شدن داراییهای ارزی بانک مرکزی است و نمیتوان آن را با انقباض و مسیری که دولت حسن روحانی از سال ۹۲ پیش گرفت از بین برد، بلکه با این کار رکود هم به مشکلات اضافه میشود و برای مقابله با تورمهایی از جنس افزایش هزینه باید مسیری دیگر در پیش گرفت، نه مسیر انقباض پول با بالا بردن بهره که بخش حقیقی اقتصاد را در مضیقه میگذارد.
🔸 در وهله دوم میتوان با دانستن علت تورمهای سال ۹۲-۹۱ بهراحتی این را گفت که ساخت مسکن از قبیل ساخت مسکن مهر اگر مشکلاتی همچون مکانیابی درست، توجه به تکالیف آمایش سرزمین را درنظر بگیرد، باید با قدرت پیشگرفته شود و دولت بههیچوجه نباید از تورم خیالی در پیش بترسد، چون متأسفانه از ابتدای شروع دولت روحانی با ادعای خلاف واقع، عباس آخوندی مبنی بر اینکه مسکن مهر دلیل تورم است، دولت مسکن را به حاشیه برد که نشان از عدم درک صحیح دولتهای یازدهم و دوازدهم و مسئولان ذیربط از آن مقوله دارد، گرچه تفکرات غالب در دولت دوازدهم خصوصا تفکرات خود آخوندی که علاقه وافری به بازار آزاد و نئولیبرالیسم هم دارند در تعطیل کردن وظایف دولت در بخش مسکن بیتاثیر نبود، کمااینکه خودش هم باافتخار اعلام میکرد کار دولت مسکنسازی نیست و او هم این کار را نکرد!
🔸 ساخت مسکن مهر با تمامی معایبش توانست چهار میلیون خانوار را صاحب خانه کند که شاید در بهترین حالت ممکن تا آخر عمر مستأجر باقی میماندند و برای حل مشکل مسکن که امروز ما داریم نیاز سریع به اقدام در راستای افزایش تولید مسکن و حل مشکلات طرف تقاضا داریم که بعضا مسکن را به کالای سرمایهای تبدیل کرده است.
🔸 از حیث تولید باید دانست امروز شاخص تراکم خانوار در واحد مسکونی در ایران تقریبا عددی نزدیک ۱.۰۹ است که با عدد مطلوب (۰.۹) فاصله دارد و نیاز به تولید مسکن بیشتر را نمایش میدهد، از طرف دیگر سهم هزینه مسکن در سبد خانوارها در نقاط شهری کشور از ۳۷ درصد هم رد شد که نشان از فشار بیسابقه بر معیشت مردم و همچنین کمبود مسکن و مشکلاتی در عرضه و تقاضای آن دارد.
🔸 همه اینها لزوم ورود دولت به این بخش را جدیتر میکند، خصوصا که با هدایت اعتبار و نقدینگی به این بخش مانند دوره مسکن مهر دولت توان ایجاد یک رشد ناپایدار را هم دارد که گرچه قابلاتکا نخواهد بود اما میتواند برای برههای مفید باشد.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
بوم مسائل 14 شهریورماه 1400.pdf
2.72M
#عزت_ملی
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#رسانه
#فضای_مجازی
#بسیج_مردم_علیه_کرونا
#پنجشیر
#محاکمه_روحانی
#مهدی_هاشمی
#حب_الحسین_یجمعنا
✅ بوم مسائل ۱۴ شهریور ماه ۱۴۰۰
🔶 تحلیل شبکههای اجتماعی
🔸 تحلیل هشتگها
🔸 هشتگهای برتر
🔸 مقایسه فعالیت جریانات در فضای مجازی
🔸 تداوم حاشیهسازی از افزایش آمار مرگ و میر کرونایی
🔸 پویش توئیتری برای مقابله با کرونا
🔸 تداوم فضاسازی از ناآرامیهای اخیر در افغانستان
🔸 حاشیه سازی از پخش گاندو
🔸 تعیین میزان عیدی سال ۱۴۰۱
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab