#اقتصاد
#مردمی_سازی #دولت
#جهش_تولید_با_مشارکت_مردم
#گفتمان_سازی
✅ تحلیل مشارکت مردم در جهش تولید
🔰 قسمت اول
🔶 روشهای تحلیل را میتوان به دو دسته کلی راهبردی و عملیاتی تقسیم کرد. در تحلیل راهبردی یک موضوع کلان در سطح ملی اعم از برآورد، آینده نگری و هشداردهی مورد بررسی قرار میگیرد. در تجزیه و تحلیل عملیاتی، تحلیل گر در کنار جمع آوری، به تحلیل دادهها و اطلاعات میپردازد به طوری که از دادههای جمع آوری شده حداکثر استفاده را میبرد؛ بنابراین تفاوت تحلیل راهبردی و عملیاتی به سطح مشاهده یا واحد تحلیل مربوط میشود. هر تصمیمی که برای حرکت از وضع موجود (جهش تولید) به وضع مطلوب (مشارکت مردم در جهش تولید) اتخاذ شود، در بنیان خود از روش تحلیل بهره میبرد. تحلیل راهبردی در اندیشه رهبر معظم انقلاب به سه عنصر اهداف راهبردی، واقعیتهای راهبردی و تفکر راهبردی تقسیم میشود. الگوی معتبری که در این زمینه میتوان استخراج کرد، باید با تمرکز بر هدف، انتخاب راه میانبر و توجه به تحولات جهانی و تبدیل آن به فرصت باشد، اما برای مقدمه سه مولفه (ایجاد انگیزش در مردم، امید آفرینی در مردم و گفتمان سازی) قابل توجه است.
🔶 با نگاهی دقیق به شعارهای اقتصادی سال ها، میتوان به این رهیافت رسید که این شعارها مانند پازلی کنار هم چیده شده و هر کدام مکمل دیگری است به این معنی که برای حرکت از وضع موجود به وضع مطلوب لازم است شعار هر سال مانند یک چراغ راه، مورد استفاده قرار گیرد. مقام معظم رهبری سال هاست محور شعار سال را موضوع تولید و اقتصاد قرار داده و همواره بر این اصل تاکید داشته اند. تمایز امسال با سالهای قبل، مردمی سازی در جهش تولید است که نشان دهنده به ثمر رسیدن کارهای اساسی به دست مردم است. چنانچه در طول این سال ها، تجربه هم نشان داده که هر کجا مردم میآیند، دست خدا و عنایت الهی و پشتیبانی الهی هم هست.
🔶 در نظرگاه رهبر حکیم انقلاب، فرایند مذکور، باید عناصر اساسی را مورد توجه قرار دهد که قطب نمای فرایند آینده است: «اول، انتخاب جهت درست است. جهت گیری را باید درست انتخاب کنیم؛ این قطب نما است؛ این شاخص اصلی است. اگر چنانچه جهت گیری را غلط انتخاب کردیم، در انتخاب جهت گیری اشتباه کردیم، تلاش مضاعف ما نه فقط ما را به نتیجه نمیرساند، بلکه ما را از راه دور میکند. دوم بکارگیری همه ابزارهایی که در اختیار ماست. همه ابزارها را، همه نیروها را باید پای کار آورد. این جهت گیریها باید به شکل سیاستهای عملی دربیاید. باید در خلال این سیاستهای عملی، آن اهداف کلی و آن جهت گیریها تبیین شود ونقش پیدا کند. برجسته شود. سوم، نگاه به اولویت هاست. این هم یک عنصر دیگری است.».
🔶 انتخاب جهت درست
در انتخاب جهت درست، تمام الزامات بخش حاکمیت و بخش مردمی مورد توجه قرار میگیرد. بطور نمونه در بخش مردمی: افزایش انگیزه، گفتمان سازی، باور ما میتوانیم، تقویت حس تکلیف، مصرف کالای داخلی، مدیریت مصرف، بالا بردن سطح مهارت و دانش و الزامات بخش حاکمیت: درک درست از وضع اقتصادی کشور، اعتماد به توانمندیهای داخلی، اولویت به ظرفیتهای داخلی، توانمندسازی نیروی کار، مردم محوری، هدایت نقدینگی به سمت تولید، اصلاح نظام بانکی، توجه به اقتصاد دانش بنیان، عدالت بنیان و اقتصاد درون زا...
🔸 #به_قلم_اساتید: سرکار خانم شیرین زارعپور
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#اقتصاد #مردمی_سازی #دولت #جهش_تولید_با_مشارکت_مردم #گفتمان_سازی ✅ تحلیل مشارکت مردم در جهش تو
#اقتصاد
#مردمی_سازی #دولت
#جهش_تولید_با_مشارکت_مردم
#گفتمان_سازی
✅ تحلیل مشارکت مردم در جهش تولید
🔰 قسمت دوم
🔶 بکارگیری همه ابزارها
شاید بتوان گفت اولین ابزار برای مشارکت مردم در تولید، ایجاد انگیزش است. این که مردم به این نکته مهم توجه داشته باشند که در حال حاضر کشور درگام دوم انقلاب و در شرایط نزدیک به قله قرار دارد، یک انگیزه قوی در مردم ایجاد میکند. بازتکرار خبر موفقیتهای داخلی و خارجی دولت روش مناسبی در ایجاد انگیزش است. به طور مثال بازگشت بیش از هشت هزار واحد اقتصادی راکد و نیمه راکد به چرخه تولید، ایجاد اشتغال ۱۹۱ هزار نفری و به کارگیری ۲۴۰ همت سرمایه مردمی تنها در طول ۲ سال، نشان از عزم دولت مردمی برای تحقق توصیههای رهبر انقلاب در مسیر «جهش تولید» است.
🔶 نگاه به اولویتها
یکی از اولویتهای مشارکت مردم برداشته شدن موانع در بخش تولید است. نبود رویکرد حمایتی یکسان برای فعالان حوزه اقتصاد کشور در دستگاه دولتی باعث عدم مشارکت افراد در بخش تولید است. در سال گذشته قانون جهش تولید دانشبنیان با هدف ایجاد تسهیلات برای شرکتهای بزرگ و صنعتی و حمایت از شرکتهای دانشبنیان در مجلس شورای اسلامی تصویب شد. در این قانون برای تسهیل فعالیت دانشبنیانها، پیشبینیهایی در نظر گرفته شد که مهمترین آن همکاری گسترده دانشبنیانها و بخش خصوصی برای برخورداری از مزایای قانون جهش تولید دانشبنیان است. اما با وجود تمهیدات پیشبینیشده، این قانون هم مانند بسیاری از دیگر قوانین موجود در کشور، در حوزه اجرا با، اما و اگرهای فراوانی روبرو شد. از این دست خبرها به صورت فراوان در سایتها و روزنامهها دیده میشود. بوروکراسی یا کاغذ بازی اداری همچنان یکی از موانع اساسی در مشارکت مردم در جهش تولید است.
🔶 «جهش تولید» یکی از نیازهای اساسی کشور است. برطرف کردن موانع حضور مردم با هدف محقق شدن جهش در تولید میتواند اولین گام انتخاب جهت درست باشد. استفاده و فعال سازی ظرفیت نیروی انسانی متعهد و کارآمد و جوان، نوید بخش شکوفایی اقتصاد ایران خواهد بود. در این مسیر موانع و چالشهایی نیز وجود دارد که لازم است با توجه به ظرفیتها، راهکارهای رفع این موانع به صورت جدی در دستور کار مسئولان و مردم قرار گیرد. اگر چه برخی از موانع، خارجی است، اما بسیاری از این موانع درونی است که با تدبیر و عزم جدی قابل حل است. نکته بسیار مهم در بررسی موانع این است که از طرفی برای حل آنها باید تلاش و برنامه ریزی صورت گیرد و از طرفی نباید بزرگتر از آنچه که هست دیده شود تا موجب یاس و ناامیدی و یا تصمیمات نا صحیح گردد. توجه به موانع جهش تولید و موانع مشارکت مردم نشان میدهد که چه میزان از این موانع در درون کشور و به علت بی تدبیریها و عدم مدیریت صحیح بوده است تا مشخص شود با انتخاب جهت درست و تکیه بر توان داخلی میتوان به هدف جهش تولید دست یافت.
🔸 #به_قلم_اساتید: سرکار خانم شیرین زارعپور
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#انتقام_سخت #ایران
✅ هراسی که پیشاپیش بر سر اسرائیل تاخته است؟
🔰 قسمت اول
🔶 ترس، برادر مرگ است و اکنون این ترس، به جان صهیونیست هایی افتاده که نمی دانند عملیات انتقامی ایران کجا، چگونه و چند بُعدی خواهد بود.
🔶 این ابهام و انتظار، کُشنده و زجر دهنده است. همین روز ها ده ها هزار صهیونیست، خروج از فلسطین اشغالی را بر ماندن ترجیح داده اند. این رقم ظرف ۶ ماه گذشته بالغ بر ۵۰۰ هزار نفر بوده است.
🔶 چند روز است پرسش های سرسام آور، صهیونیست ها را رها نمی کند:
🔻ایرانی ها، همین ساعت حمله می کنند، یا ساعتی دیگر؟ امروز می زنند یا فردا؟
🔻با پهپادها می زنند، یا موشک های خیبر شکن و هایپرسونیک فتاح، و یا روشی متفاوت تر و غافلگیرانه تر؟
🔻حیفا را می زنند یا تل آویو را؟ و یا اهدافی در عکا، هرتزلیا، نهاریا، بئر سبع، سدیروت، طبریا و دیمونا را؟
🔻مراکز امنیتی و پایگاه های نظامی را هدف می گیرند، یا مجتمع های صنعتی و بنادر را؟
🔻به تنهایی می زنند، یا با همراهی متحدان از چند جهت؟
🔻از شمال می زنند، یا جنوب و شرق؟
🔻در داخل فلسطین اشغالی انتقام می گیرند، یا بیرون از آن، در منطقه؟
🔻دفعتا یا تدریجی؛ یک ضربه می زنند یا ترکیبی از ضربات؟ و...
🔶 این سوالات که مانند خوره، روح صهیونیست ها را می خورد، توهم نیست؛ بلکه حاصل سال ها رصد و جمع آوری اطلاعات است.
🔶 نه امروز بلکه ۹ سال قبل (تیرماه ۱۳۹۴)، یوزی رابین، مدیر برنامه موشکی اسرائیل در جمع افسران نیروی هوایی آمریکا گفت: «ایرانیها به خوبی در جریان تحولات موشکی هستند. آنها فاتح ۱۱۰ را برای شکست سامانههای موشکی ساختهاند و بهعنوان یک مهندس باید بگویم به خوبی کار کردهاند. با افزایش دقت موشکها، آنها حالا میتوانند یک بلوک شهری را نابود کنند. باورکردنی نیست: موشکهای بالستیک ایران در حجم بالا در حال تولید، ذخیره و حتی صادرات است.
🔶 آنها میتوانند با موشکهای ۲۰۰۰ کیلومتری نقطهزن، اسرائیل را فلج کنند. آنها از دستاوردی بزرگ به نام موشک سومار رونمایی کردند است. من به احترام افرادی که این کار را انجام دادند، کلاه از سر برمیدارم. این دستاوردها در شرایط تحریم به دست آمده است».
🔶 نام های ایرانی هم آزار دهنده است: نام عملیات سایبری علیه اسرائیل را عصای موسی گذاشند. و برای موشک ها، نام "خیبر شکن" را برگزیدند؛ چه نام مهیب و خاطره انگیزی؛ لوح فشرده تاریخ!
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محمد ایمانی
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#مرزبندی_با_دشمن #رژیم_صهیونیستی #فلسطین #انتقام_سخت #ایران ✅ هراسی که پیشاپیش بر سر اسرائیل تا
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#انتقام_سخت #ایران
✅ هراسی که پیشاپیش بر سر اسرائیل تاخته است
🔰 قسمت دوم
🔶 صهیونیست ها می دانند خیبر شکن، نام پهلوانی است که یک ضربت بیشتر به پهلوان سپاه کفر نزد، اما طومار جنگ را پیچید: "وَرَدَّ اللَّهُ الَّذِينَ كَفَرُوا بِغَيْظِهِمْ لَمْ يَنَالُوا خَيْرًا وَكَفَى اللَّهُ الْمُؤْمِنِينَ الْقِتَالَ. خداوند کافران را با تمام خشمشان باز گرداند، بیآنکه خبری عایدشان شود و مؤمنان را از جنگ بینیاز کرد». (آیه ۳۳ سوره احزاب)
🔶 صهیونیست ها می دانند و نمی دانند که اجداد یهودی شان در نبرد های صدر اسلام از کجا خوردند. می دانند که درِ قلعه خیبر از جا کنده شد. اما نمی دانند چگونه قافیه را باختند و حال آن که تصور می کردند قلعه های شان، محافظ امنیت آنهاست:
🔶 "ظَنُّوا أَنَّهُمْ مَانِعَتُهُمْ حُصُونُهُمْ مِنَ اللَّهِ فَأَتَاهُمُ اللَّهُ مِنْ حَيْثُ لَمْ يَحْتَسِبُوا وَقَذَفَ فِي قُلُوبِهِمُ الرُّعْبَ يُخْرِبُونَ بُيُوتَهُمْ بِأَيْدِيهِمْ وَأَيْدِي الْمُؤْمِنِينَ فَاعْتَبِرُوا يَا أُولِي الْأَبْصَارِ.
🔶 گمان می کردند دژهاي شان، مانع آنها در برابر خدا خواهد بود، پس خداوند از جايى كه گمان نمی کردند، بر آنان درآمد و وحشت را در دل های شان افكند [به طورى كه] به دست خود و دست مؤمنان، خانه هاى خود را خراب می کردند؛ پس اى صاحبان بینایی، عبرت گيريد". (آیه ۲ سوره حشر)
🔶 آنها هرگز نخواهند فهمید حضرت خیبر شکن (ع) و پیروان راستین او، چگونه از حصار ها و سپر های امنیتی ظاهرا نفوذ ناپذیر عبور کردند/ می کنند. راز این اعجاز، در باوری است که حضرت خیبر شکن بر مبنای آن، به امام حسن علیه السلام (و همه فرزندانش در آینده) فرمود:«وَ جاهِد فِي اللهِ حَقَّ جَهادِهِ وَ لا تَأخُذكَ فِي اللهِ لَومُهًْ لائِم. وَ خُضِ الغَمَراتَ لِلحَقِّ حَيثُ كان. در راه خدا آنگونه که سزاوار حق جهاد است، مجاهدت کن. و سرزنش ملامتگر، تو را نگیرد. و بهخاطر حق، در سختیها فرو شو، هر جا که باشد» (نامه ۳۱ نهجالبلاغه).
🔶 لشکر ترس در این سال ها، هر سال بیش از گذشته، بر سر صهیونیست ها آوار شده است. یاران موعود (عج) در حال رزمایش و آمادگی آخر الزمانی هستند؛ روزگاری که امام صادق (ع)، این گونه بشارتش را داده است: «خداوند، حضرت قائم (ع) را با سه لشکر یاری میدهد؛ فرشتگان، مومنان و رعب (ترسانداختن در دل دشمن). ترس و وحشت از قدرت مهدی (ع)، پیشاپیش سپاهیانش به فاصله یک ماه و از پشت سر آنها به فاصله یک ماه در حرکت است.»
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محمد ایمانی
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#ارز #رژیم_صهیونیستی
#جنگ_ترکیبی #اتحاد_ملی
#فضای_مجازی
✅ ملاحظات تقویت حکمرانی ارزی در شرایط فعلی
🔶 در حالی که به ساعت صفر برای مجازات رژیممنحوس صهیونیستی نزدیک میشویم تا با یک پاسخ پشیمانکننده اقتدار کشور را بار دیگر به رخ دشمنان بکشانیم، شاهد برخی ناآرامیها در بازار ارز هستیم. اکنون مسئله مهم این است که در جنگ ترکیبی که دشمن علیه ملت ایران آغاز کرده و نقطه ثقل بُعد اقتصادی آن را بر نرخ ارز و کاهش ارزش ریال متمرکز ساخته، نقش، جایگاه و وظیفه عناصر جامعه ایرانی چیست؟ در پاسخ باید گفت:
1⃣ مسئله مجازات دشمن صهیونیستی، مسئله همه ایرانیان است. هر رسانهای که دل در گرو ایران دارد، باید بداند که برای عبور از وضعیت فعلی در بازار ارز نیازمند کاهش هیجانات اقتصادی هستیم. رسانهها از هر فکر و جناحی باید ملتفت باشند که شاید تبعات اقتصادی جنگ ارزی دشمن به اسم فرد و جریان خاصی تمام شود، اما چنانچه همه به وظیفه خود در این شرایط خطیر عمل نکنیم و دولت را یاری نرسانیم، در نهایت همه متضرر خواهیم شد.
2⃣ عبور از شرایط فعلی نیازمند تقویت هر چه بیشتر اتحاد و همبستگی ملی در سطح عوام و خواص است. آنچه دیروز در خیابانها با حضور مردم به نمایش درآمد، باید برای خواص و متفکران اقتصادی و سیاسی از هر جناحی یک کلاس درس باشد. متفکران اقتصادی باید فضای آرامش را به جامعه تزریق کنند و از تهییج مردم در بازارها و ترغیب آنها به بازار ارز و طلا بپرهیزند.
3⃣ مردمی که همیشه در مقابل دشمن سینه سپر کردهاند، این بار نیز لازم است در قالب شعار سال مشارکت برای تولید را از طریق پرهیز از ورود نادرست به بازارهای نامولد از جمله طلا و ارز، عملی کنند.
4⃣ بخش بسیار مهم و تأثیرگذار ماجرا وظیفه و رسالت دولت است. یک و نیم دهه سیاستگذاریهای نادرست در حوزه نظام ارزی، مرجعیت بازارگردان را در نظام ارزی به حداقل رسانده و به نظر میرسد این مرجعیت با حضور کانالهای تلگرامی نرخ ارز، به سختی قابل احیا باشد. به نظر میرسد، آنچه در اولویت است تا بتواند حکمرانی کامل ارزی را به دولت بازگرداند؛ در خارج از اختیارات فنی بانک مرکزی و در سطوح کلان اقتصادی و در اختیار سران سه قوه و در شورای هماهنگی اقتصادی است. تصمیم دولت در سال قبل مبنی بر تثبیت قیمت پایه محصولات پتروشیمی و تثبیت نرخ ارز برای محاسبه خوراک پتروپالایشیها، اگرچه با مخالفت مجلس به دلیل اشکال قانونی مواجه شد، ولکن باید بار دیگر در دستور کار دولت قرار گیرد و با رفع موانع قانونی آن، نظر مجلس جلب شود. دولت باید توجه کند که احیای حکمرانی ارزی کشور بدون مبارزه با قاچاق ارز و اجرای دقیق و بدون استثناي پیمانسپاری ارزی امکانپذیر نیست. از آن سو بدون احیای اقتدار فضای مجازی برای محدود کردن کانالهای تلگرامی نرخ ارز، قادر به احیای حکمرانی ارزی نیستیم.
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#طوفان_الاقصی #انتقام_سخت
✅ چرا اسرائیل به ریسک سنگین تن داد؟!
🔶 میتوان گفت جنگ بهطور واقعی و از نظر هدفگذاریهایی که طرف مهاجم با همه ابزارها و امکانات و در طی شش ماه برای تحقق آنها وارد عمل شده، با شکست مطلق رژیم به پایان رسیده است و البته جنایت و حتی توسعه میدانی جنایت استمرار دارد که این جنایتها پیش از جنگ غزه و سالها پیش از آن سابقه داشته و اساساً جزو تفکیکناپذیر ماهیت رژیم غاصب صهیونیستی است.
🔶 جنگ غزه اساساً بر مبنای «حذف نظامی و سیاسی مقاومت فلسطین» راه افتاد و این یکی از دو راهبرد در نظر گرفته و توافق شده در طرح «ابراهیم» است که حداقل چهار سال قبل از تاریخ ۷ اکتبر ۲۰۲۳/ ۱۵ مهر ۱۴۰۲ یعنی چهار سال پیش از زمان انجام عملیات عظیم فلسطینی طوفان الاقصی میباشد.
🔶 کابینه نظامی اسرائیل که قبلاً هم در جریان به شهادت رساندن «سیدرضی موسوی» نفر سوم یا چهارم ایران در سوریه، دست به ریسک زده بود، این بار در بالاترین پله، به عملیات بسیار پرریسک علیه ایران در سوریه دست زد.
🔶 اما واقعیت این است که اسرائیلیها یک بار دیگر دچار سادگی در تحلیل شدهاند، اگر تکاپویی از سوی سازمان ملل، یا آمریکا، یا اروپا و یا عربها و حتی مجموعه اینها شکل بگیرد، در نهایت به پذیرش «حماس نظامی» و «جهاد نظامی» منجر میشود. کما اینکه این تکاپوها در سال ۱۳۸۵ /۲۰۰۶ به پذیرش «حزبالله نظامی» انجامید و این برای اسرائیل قطعاً پایان خوشایندی نیست. پاسخ سنگین نظامی ایران هم که به دلیل ردالفعل بودن با پذیرش منطقهای و جهانی مواجه است، وضع امنیتی اسرائیل را وخیمتر میکند و درواقع فشارها را روی اسرائیل برای اجتناب از توسل به اقدامات احمقانه افزایش میدهد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای سعدالله زارعی؛ کارشناس مسائل منطقه
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#حمله_به_کنسولگری_ایران
#روشنگری #رژیم_صهیونیستی
✅ خشم مقدس مردم
🔶 این حجم تحلیل های ماورایی، احساسی و عجولانه برای تعیین خط مشی نظامی و کیفیت پاسخ به رژیم صهیونیستی باید درک شود. خشممردم قابل درک است اما انتقام دل خنک کننده یا تحریک و محکوم کردن نظام تصمیم سازی در این لحظه جایز نیست. از آغاز تجاوز به کنسولگری سعی کردم با سکوت، تحرکات و مواضع سران سیاسی و نظامی کشور خودمان را دنبال کنم، واکنش رژیم را بخوانم و از آن مهمتر به جامعه اطلاعات مبهم ندهم. حاج قاسم در وصیت نامه اش به فرماندهان نظامی میگوید حرکت بعدی دشمن را پیش بینی کنید. از دشمن باید جلوتر بود. باید هوشمندانه حرکت بعدی را پیش بینی کرد.
🔶 کسانی که قلم و تربیون دارند بجای "تجویز انواع پاسخ ها" فضا را برای افکار عمومی تبیین کنند، فردا پس از واکنش ایران، چه خواهد شد؟ برای آنمسیر آماده باشند. رژیمچه میخواهد؟ کدام حرکت به سود رژیم است و کدام به سود ما؟ چرا رژیم اصرار بر تغییر مسیر دارد؟ کجای کار، ما کم گذاشته و عقب نشسته ایم؟ چرا؟ و...
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر علیرضا زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#طوفان_الاقصی #مقاومت
#حمله_به_کنسولگری_ایران
✅ نفرین ۸۰ سالگی و قمار نتانیاهو با اسرائیل
🔶 غافلگیری در طوفان الاقصی، دادن تلفات سنگین، بی حیثیت شدن و فروریختن انگاره های امنیتی اسرائیل، بحرانی بزرگ برای نتانیاهو پدید آورد؛ اما او کوشید سوار بر موج بحران شود و عُمر سیاسی در حال زوال خود را طولانی تر نماید.
🔶 نتانیاهو پیش از جنگ، مورد اعتراض گسترده در داخل بود، چرا که می خواست دیکتاتوری قضایی بر پا کند و پرونده مفاسد خود را شخصا مختومه کند. تندروی های برخی احزاب ائتلافی در کابینه هم، مزید بر علت در تعمیق شکا ها و مخالفت ها با او بود. جنگ در غزه، طبق ادعا های اولیه دولت نتانیاهو، قرار بود ظرف چند هفته یا حداکثر یکی دو ماه به سرانجام برسد، اما به شدت فرسایشی شده و بیش از شش ماه به طول انجامیده است، بدون این که دستاورد درخوری برای اسرائیل داشته باشد.
🔶 ده ها میلیارد دلار خسارت اقتصادی و فرار بیش از ۵۰۰ هزار صهیونیست از فلسطین اشغالی، بخش کوچکی از خسارت های اسرائیل است و هر چه جنگ طولانی تر شده، حجم اعتراضات و تردید ها درباره آینده جنگ افزایش یافته است. نتانیاهو، وعده پیروزی سریع داده بود، تا حمله به غزه و به خطر انداختن جان اسرای صهیونیست را توجیه کند. اما نه توانست غزه را تصرف کند و رزمندگان مقاومت فلسطین را اسیر بگیرد، نه اسیران را آزاد کرد، و نه توانسته سرپوشی بر شکست اطلاعاتی در عملیات طوفان الاقصی بگذارد.
🔶 او پس از شکست در قمار اول (حمله دیوانه وار و نسل کشی در غزه) و در حالی که درمانده تر از قبل شده، قمار دیگری را مرتکب شد. مانند قمار بازی که به خاطر شدت باخت های قبلی، تن به قمار بزرگ تر می دهد و آخرین شانس خود را امتحان می کند. البته نتانیاهو نه از جیب خود، بلکه از تتمه سرمایه امنیتی و سیاسی اسرائیل هزینه کرد.
🔶 این قمار، حمله به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق و ترور چند فرماندهان نظامی بود تا شاید، اذهان صهیونیست ها و افکار عمومی در دنیا را از شکست بزرگ در غزه (و جنایات ارتکابی) منحرف کرده باشد، و در جنگی که نه راه پیش دارد و نه راه پس، برای خود دستاورد بتراشد! اما ترور، چنان که تحلیل گران متعددی در اسرائیل و آمریکا گفتند، گرهی از کار دولت نتانیاهو نخواهد گشود، بلکه وضعیت را برای اسرائیل سخت تر می کند.
🔶 این واقعیت، در ماجرای ترور سردار سلیمانی و خسارت های بزرگی که بعدا متوجه آمریکا شد، به اثبات رسیده و مهم ترین سند، طوفان الاقصایی است که بدون حضور فیزیکی شهید سلیمانی، بر سر رژیم صهیونیستی آوار شده است. تشدید و تصاعد تنش در منطقه، از گرفتاری های آمریکا در منطقه نکاست، بلکه گرفتار ترش کرد. این قاعده درباره عملکرد دو دهه اخیر اسرائیل هم صدق می کند.
🔶 هر اقدام تنش زای جدید اسرائیل، به گواه روند سپری شده، و در برآیند تحولات، دست ایران و متحدانش را در جبهه مقاومت گشوده تر ساخته است. حزب الله لبنان، انصار الله یمن، و مقاومت عراق، قبل از حمله وحشیانه اسرائیل به غزه، چقدر دور از مصاف با صهیونیست ها بودند (اسرائیل حاشیه امنیت داشت)، و چگونه پس ازشروع جنایات اسرائیل در غزه، برای جنگیدن و زدن ضربات کاری، به میدان رویارویی مستقیم آمده اند؟ نتانیاهو احتمالا همان چهره شومی است که نفرین ۸۰ سالگی (نرسیدن دولت یهودی به ۸۰ سالگی) را به واقعیت تبدیل می کند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محمد ایمانی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#انتقام_سخت #ایران_قوی
#آمریکا #رژیم_صهیونیستی
✅ اهمیت راهبردی این هشدار چیست؟
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#عزت_ملی #مرزبندی_با_دشمن #انتقام_سخت #ایران_قوی #آمریکا #رژیم_صهیونیستی ✅ اهمیت راهبردی این هشد
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#انتقام_سخت #ایران_قوی
#آمریکا #رژیم_صهیونیستی
✅ اهمیت راهبردی این هشدار چیست؟
🔶 به طور کلی و پس از جنایات صهیونیستها بر علیه ایران، یک تحلیل تقریبا معتبر وجود داشته و دارد که هدف نتانیاهو، صادرات تنش به منطقه با هدف بازآرایش صحنه حمایتی داخلی و خارجی به نفع خود و در مراحل بالاتر، ورود مستقیمتر آمریکا به عرصه جنگ با ایران، مشغولسازی آن و تبدیل تقابل اسرائیل - غزه به آمریکا - ایران است. تا قبل از این، راهکار حل این مسئله و نیفتادن در "تله"، تغییر در کیفیت واکنش بود.
🔶 اینبار اما فرق داشت و تهران همان شبِ ۱۳ فروردین و بلافاصله پس از جلسه شورای عالی امنیت ملی که تصمیم مهم مقابله به مثل گرفته شد، آمریکا را با هشداری سنگین از دور خارج کرد تا هم ورود آمریکا و جنگ گسترده کاهش یابد و هم چتر حمایتی رژیم تضعیف شود.
🔶 علیایهاالحال تاکنون ۴ رخداد ویژه باعث تغییر محاسبات رژیم صهیونیستی شده است:
1⃣ حضور وزیر امور خارجه و وزیر دفاع سوریه در محل کنسولگری جمهوری اسلامی در دمشق که مهر تاییدی بر رسمی بودن حضور ایران بود.
2⃣ موج محکومیتهای منطقهای و جهانی و حتی جلسه شورای امنیت که باعث انزوای سیاسی بیشتر رژیم همزمان با فشارها در خصوص حمله به کارکنان آشپزخانه جهانی و البته اعطای آزادی عمل بیشتر به تهران شد.
3⃣ عقبنشینی ایالات متحده پس از هشدارهای سنگین جمهوری اسلامی ایران حداقل در موضع تهاجم پسا حمله
4⃣ تصمیم قطعی ایران مبنی بر حمله مستقیم
🔶 اکنون چشم گروههای مقاومت اسلامی و بسیاری از مردم منطقه و جهان برای کشیدن ترمز اسرائیل به رزمندگان دلاور ایرانی است و سایر رخدادها نیز تحت تاثیر شدید متغیر حمله ایران هستند و تا وقتی این تاثیرپذیری تداوم یابد، ابهام وجود دارد.
🔸 #به_قلم_اساتید: محلل
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#انتقام_سخت #رژیم_صهیونیستی
#روشنگری #ایران_قوی
#رسانه
✅ چرا پاسخ ایران هنوز فرا نرسیده است؟
1⃣ مطلبی که درباره تاخیر ایران در پاسخ گفته میشود، صحیح نمی باشد. ایران هیچ زمانی برای پاسخ تعیین نکرده است. تمامی ساعات اعلامی یا توسط دشمن تخمین زده شده بودند یا گمانه زنی کارشناسان بوده است.
2⃣ برهم زدن معادلات دشمن: همانگونه که گفته شد دشمن صهیونیستی در ابتدا گمان می کرد پاسخ ایران ظرف 48 ساعت از روز چهارشنبه فراخواهد رسید، وظیفه فرماندهان و مقامات نظامی علاوه بر طراحی عملیات برهم زدن معادلات دشمن نیز می باشد که موجب موفقیت بیشتر عملیات خواهد شد.
3⃣ عملیات روانی: یک پاسخ خوب علاوه بر ابعاد سیاسی، نظامی دارای ابعاد اجتماعی، اقتصادی و روانی نیز می باشد. ایران علاوه بر دستاورد نظامی باید طوری عمل کند که جامعه صهیونیست ها متحمل فشار روانی و اقتصادی نیز شوند. تعلیق فعالیت سفارت های رژیم نیز در این چارچوب قرار می گیرند.
🔶 البته باید توجه کرد مسخره بازی و پخش گسترده فیک نیوز آن هم به شکل مضحک و خنده دار که بیشتر افکار عمومی خودی را هدف قرار میدهد در چارچوب عملیات روانی علیه دشمن نیست و بیشتر همدستی با دشمن و نوعی تروریسم رسانه ای ست. صهیونیست ها بیشتر به چنین مواردی خواهند خندید و از طرفی اعتماد افکار عمومی به نیروهای نظامی نیز کاهش پیدا می کند. پس این اقدامات مضحک نه تنها عملیات روانی نیست بلکه نوعی خیانت نیز محسوب میشود.
4⃣ آمادگی کامل نیروهای نظامی: گرچه پاسخ مستقیم و حمله اسرائیل به ایران بسیار بعید به نظر میرسد اما وظیفه نیروهای نظامی و فرماندهان این است با در نظرگرفتن هر سناریویی برای مرحله پس از پاسخ حداکثر آمادگی را ایجاد کرده و حتی آمادگی ورود به جنگ تمام عیار را نیز داشته باشند.
5⃣ آمادگی کامل متحدان: پاسخ ایران علاوه بر خود بر متحدان به ویژه سوریه و لبنان نیز تاثیر می گذارد، به همین منظور نیاز است فرصت لازم در اختیار آنها گذاشته شود.
🔶 تهدیدهای مجدد امروز سید حسن نصرالله و تقویت نیروهای سوری در جولان را باید در این راستا دید.
6⃣ انتخاب تاکتیک نظامی کارآمد: رویداد پیشرو درگیری میان یکی از برترین قدرت های موشکی جهان و یکی از برترین قدرت های پدافندی جهان است، و بدون شک آمریکایی ها نیز با تمام توان در دفع حمله به صهیونیست ها کمک می کنند ، به همین منظور انتخاب تاکتیک صحیح و طراحی بی نقص عملیات برای دستیابی به حداکثر اهداف نیاز است.
🔶 فراموش نکنید بهترین پاسخ همیشه سریع ترین یا قوی ترین پاسخ نمی باشد، بلکه بهترین پاسخ اثرگذارترین و کم هزینه ترین پاسخ است.. به همین منظور نیروهای نظامی این روزها حداکثر تلاش خود را به کار گرفته اند.
🔶 متاسفانه شاید فضای رسانهای که به اشتباه و در سایه برخی مسائل ایجاد شده است این تصور را برای عموم پیش آورده است که ایران پاسخ خود را عقب انداخته است، حال اینکه این چنین نیست. فراموش نکنیم پاسخ حتمی ست و قطعا از سوی ایران انجام خواهد شد. (کانال سوریه به فارسی)
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر علیرضا زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#دلار #پیشرفت
#تحریم #برجام
✅ تجویز نسخهای تجربه شده!
🔶 به تازگی التهاب در بازار ارز و نوسانات قیمت دلار سبب شده است تا برخی تحلیلگران با تجویز نسخههای سیاسی به دنبال درمان این مشکل اقتصادی باشند. در این میان، برخی با برجستهسازی نقش تحریمهای ظالمانه اقتصادی، راهحل برونرفت از مشکلات اقتصادی را رفع این تحریمها عنوان میکنند؛ طبیعتا مطالبه بعدیشان نیز مذاکره با غرب و آمریکا برای رفع تحریمها خواهد بود. حال آنکه در اصل موضوع، یعنی ضرورت رفع تحریمهای ظالمانه ایالات متحده و غرب علیه مردم ایران هیچ اختلاف نظری وجود ندارد، اما در روش تحقق آن نیازمند برخی ملاحظات هستیم.
🔶 به یاد داریم سالهای ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۷ دولت وقت ایران دقیقا برای رفع تحریمهای ظالمانه ایالات متحده آمریکا به گفتوگو و مذاکره مستقیم روی آورد. مذاکرات به صورت مستقیم و در سطح بالا انجام پذیرفت و ماحصل آن توافقی به نام برجام شد. اما نهایت امر، دونالد ترامپ در ۱۸ اردیبهشت سال ۱۳۹۷ توافقنامه برجام به صورت یکطرفه لغو کرد. توافقی که در زمان حیات آن رئیس وقت بانک مرکزی دستاورد آن را برای کشورمان تقریبا هیچ توصیف کرده بود.
🔶 خواسته اصلی ترامپ این بود که ایران نه فقط در زمینه انرژی هستهای، بلکه باید در زمینههای موشکی و منطقهای نیز تحت کنترل ایالات متحده و غرب باشد. در واقع ترامپ به دنبال تعمیم تجربه موفق غرب در توافقنامه هستهای و تحمیل خواستههای خود در سایر حوزهها، همانند برنامههای موشکی و منطقهای به ایران بود.
🔶 بنابراین نکته اصلی در اینجا آن است که این مسیر یک بار قبلا تجربه شده و افرادی که بار دیگر به دنبال تجویز آن هستند، سخت در اشتباهند؛ گویا آنکه این افراد تازه در عرصه سیاست پا گذاشتهاند یا شاید هم وقایع تاریخی چند سال اخیر را فراموش کردهاند. و الّا با مطالعه تاریخی که چندان هم از آن فاصلهای نگرفتهایم دیگر چنین ادعایی را مطرح نمیکردند.
🔶 درست است که باید از ظرفیتهای روابط خارجی برای حل مسائل مختلف استفاده کنیم، اما باید توجه داشت که نباید با تن دادن به زیادهخواهیهای طرف غربی، پایههای اقتدار و امنیت کشور را سست کرد. باید در مواجهه با مسائل اقتصادی با در نظر گرفتن واقعیات اقتصادی راهحلهای اقتصادی ارائه کرد، نه مسیرهایی که نه به اقتصاد کمک میکند و نه به امنیت کشور.
🔶 همچنین باید توجه داشت که مسیر توسعه و پیشرفت ضرورتا در نزدیکی به غرب و آمریکا تعریف نمیشود، بلکه در عصر حاضر ظرفیتهای متنوعی در سطح جهان و خاصه در منطقه و همسایگان وجود دارد که میتوان از طریق سامان دادن روابط با آنها و برقراری مناسبات اقتصادی و تجاری مناسب به یک جایگاه مناسب و دستاوردهای اقتصادی مبتنی بر اهداف توسعه کشور دست پیدا کرد.
🆔 @tahlil_shjr
#علم_و_فناوری
#توسعه_زیرساخت
#جهش_تولید
#انرژی
✅ لزوم توجه به زیرساختهای تولید در ایران
🔶 با وجود اینکه ایران جایگاه اول بزرگترین ذخایر نفت و گاز در دنیا را دارد، تاکنون حدود ۴۰ درصد از ذخایر قابل استحصال نفت و تنها حدود ۱۷ درصد از ذخایر قابل استحصال گازی کشور به تولید رسیده است که نشاندهنده ظرفیت بالای توسعه میادین نفت و گاز -بهویژه میادین گازی- کشور است. اما به دلیل عدم سرمایهگذاری و همچنین عدم حرکت به سمت بهینهسازی مصرف انرژی در ایران، ناترازیهای شدیدی در حوزه انرژی در حال وقوع است. این ناترازیها– که رهبر معظم انقلاب نیز اخیراً به آنها اشاره کردند (۱۴۰۲/۱۱/۱۰)- تأمین زیرساختهای لازم برای تولید در ایران را با چالش مواجه کرده است.
🔶 به همین دلیل مجبور به خاموشی گاز صنایع در زمستان هستیم. این مهم ضرورت افزایش سرمایهگذاری و توسعه میادین هیدروکربوری را از دو منظر «ناترازی انرژی کشور» و «جایگاه رو به افول منابع انرژی فسیلی در جهان» نشان میدهد.
🔶 علاوه بر اینها در سالهای اخیر افزایش میزان تقاضای برق در اوج مصرف تابستان و عدم رشد ظرفیت تولید برق متناسب با تقاضا، باعث ایجاد اختلاف قابل توجهی میان عرضه و تقاضا شده که منجر به اعمال طرحهای مدیریت مصرف شدهاست؛ به نحوی که در اوج مصرف برق تابستان سال ۱۴۰۲، ناترازی برق به مقدار قابل توجه ۱۲,۴۰۰ مگاوات رسید.
🔶 از طرف دیگر، عدم تنوع سبد تولید برق و ناترازی در تولید و مصرف گاز طبیعی، امنیت عرضه برق را با تهدید جدی مواجه میکند و این مسئله، توسعه سریع ظرفیتهای نیروگاهی بدون نیاز به سوخت فسیلی (از جمله نیروگاههای تجدیدپذیر و واحد بخار نیروگاههای گازی) را به یکی از اولویتهای اصلی صنعت برق کشور تبدیل کرده است.
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#مقاومت #منطقه
#آمریکا #جنگ_ترکیبی
✅ تحلیلی بسیار دقیق و جامع!
🔶 نتانیاهو از ترورها چه میخواهد؟! ایران امروز در میانه یک جنگ ترکیبیِ پیچیده است که در آن همه گزینه های یک نبرد واقعی فعال شده است؛ اما اینکه مردم احساس میکنند جنگی وجود ندارد، ثبات برقرار است، و ترورهای گاه و بیگاه را عجیب میدانند، علت این است که ایران علیرغم قرار داشتن در کانون اصلی تحولات و نبردهای سخت غرب آسیا، کشتی خود را از این تلاطم های شدید به گونه ای آرام و مطمئن عبور داده است که کمترین تکانه ها برای مردمش عجیب و غیر قابل انتظار به نظر میرسد.
🔶 هر کشور دیگری اگر میخواست بجای جمهوری اسلامی اینچنین آشکار پنجه در پنجه آمریکا و ناتو بیاندازد، اسرائیل را به ورطه نابودی بکشاند و مسئولیت آن را نیز شجاعانه بپذیرد، حتی اگر تسلیم نمیشد، احتمالا اکنون به ویرانه ها شباهت داشت، نه آنکه مردمش در شبکه های اجتماعی کیفیت رفاه اجتماعی را به بحث بنشینند!
🔶 و اما کشوری که در نبرد علیه باطل است، در راه اهداف بلند خود خون هم میدهد و این شهادت ها در یک نبرد مستمر امری طبیعی است. اگر ایران را با آمریکا مقایسه کنید، آنها هم مکرر تلفات میدهند، خسارات سنگین متحمل میشوند و تقریبا در همه طرح هایشان ناکام مانده اند؛ و اگر سطح تلافی را در قواره رژیم صهیونیستی و شرایطش در جنگ ارزیابی نمایید، باید بگویم این کجا و آن کجا؟
🔶 یکی پایتختش روز و شب زیر موشک ها و راکت های مقاومت است، بنادرش تعطیل، اقتصادش مختل، شهرک نشینانش آواره، ارتشش درگیر، استیصال بی سابقه تجربه مینماید و با افکار عمومی در داخل و خارج طرف است، دیگری هم خیلی آسوده و با تمرکز کل جبهه های منطقه را در آرامش مدیریت میکند، در حالی که خط مقدم فرسنگ ها با مرزهایش فاصله دارد و صد البته گاهی شهدایی را نیز تقدیم میکند و اگر این نباشد نامش جنگ نیست! اما بعد...!
🔶 نتانیاهو با این ترورها واقعا به دنبال چیست؟ واقعیت این است که او خود و اسرائیل و حتی آمریکا را در یک مخمصه عجیب قرار داده است. توقف جنگ برایشان شکست است؛ ادامه جنگ دردی از دردهایشان دوا نمیکند و مکرر هزینه های جدید میسازد و محاصره را تنگ تر میکند، علاوه بر تلفات زیاد و ضررهای مالی فراوان، به اختلافات داخلیِ مردم و سیاسیون، و سیاسیون با هم نیز دامن زده است؛ آمریکا نیز صراحتا اعلام کرد ادامه جنگ بی فایده است
🔶 بلینکن به سران رژیم گفته مطابق ارزیابی های ما این جنگ به نابودی و شکست حماس منتج نمیشود و بهتر است که از آن دست کشید. این یعنی آمریکا نیز چشم انداز مثبتی در ادامه نبرد غزه نمیبیند! فشارهای داخلی و خارجی نیز بر نتانیاهو افزایش یافته است و هر روز ملت ها و کشورهای دیگری به جمع مخالفان رژیم اشغالگر میپیوندند.
🔶 علاوه بر آفریقای جنوبی مکزیک و شیلی نیز سخن از شکایت از اسرائیل نزد دادگاه کیفری بین المللی برای نسل کشی در غزه به میان آورده اند، و جالب آنکه سوئیس که خود در ایران حافظ منافع آمریکا است، لب به شکایت از اسرائیل گشوده و این رژیم را تهدید به شکایت کرده است.
🔶 اینها باعث شده تا نتانیاهو بیش از پیش عصبی شود و قطعا بانی تمام این بدبختی ها را جمهوری اسلامی ایران میداند. جنگ متوقف شود، عمر سیاسی نتانیاهو پایان خواهد یافت، و به احتمال زیاد وی را محاکمه خواهند کرد. هم بخاطر سهل انگاری هنگام وقوع حادثه هفتم اکتبر و ناتوانی در مدیریت جنگ، و هم پرونده های قضایی که پیش از این حوادث داشت.
🔶 او یک راه بیشتر ندارد، و آن هم وارد کردن آمریکا به درگیری با ایران است؛ به نحوی که جنگ در منطقه آنقدر گسترده گردد که نبرد غزه در میان آن گم شود. به این شکل هم آمریکا و غرب را بصورت واقعی کنار خود می آورد، و هم آسیب جدی به مقاومت میزند و هم اینکه به خیال خام خود با بروز یک جنگ بزرگ اسرائیل را از کانون توجهات منطقه و دنیا خارج میکند.
🔶 آمریکا به هیچ وجه این را نمیخواهد چون میداند جنگی را اگر شروع کنند پایانش را دیگران ترسیم میکنند! در واقع این جنگ یعنی نابودی همه امکانات آنها...! او میداند که ایران هم از چنین وضعیتی واهمه ندارد، اما چون ابتکار عمل در دست جمهوری اسلامی است، هیچ وقت ایران رسما و علنا ورود نخواهد کرد، اما میگوید بیا ما منتظریم!
🔶 باور کنید یکی از زیباترین و دقیق ترین شیوه های مدیریت جنگ را این روزها ایران پیاده کرده است. همه جوره دشمن را به باتلاق کشانده و خود محکم و استوار با هیبتی قانونی، دیپلماتیک و عملا بعنوان سخنگوی مقاومت در جهان حرف منطقی میزند و حتی توانسته ذهنیت مردم دنیا را تا حدود زیادی به نفع مقاومت تغییر دهد.
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#حمله_به_کنسولگری_ایران
#اسرا #مقاومت
✅ عقلانیت در پاسخ
🔶 رژیم صهیونیستی با گذشت شش ماه از جنگ غزه نه تنها به اهداف سهگانهای (۱. نابودی کامل حماس ۲. تغییر در ساختار حاکمیتی غزه و ۳. آزادی همه اسرایشان بدون مذاکره) که در حمله زمینی به غزه مطرح کرد، دست نیافته است و چشمانداز روشنی هم برای تحقق آنها نمیبیند؛ بلکه در باتلاق فشار چندجانبه محور مقاومت مذبوحانه در حال دست و پا زدن است.
🔶 اوضاع در سرزمینهای اشغالی به قدری بحرانی است که به نظر میرسد اگر جنگ همین الان به پایان برسد، دولت نتانیاهو سقوط خواهد کرد. با پایان عمر سیاسی او و بسیاری از اعضای کابینهاش، محور مقاومت در منطقه به خصوص در فلسطین و غزه در وضعیت بهتری قرار میگیرد. از سوی دیگر، اگر جنگ 1947 را کنار بگذاریم، جنگ اخیر غزه (طوفانالاقصی) طولانیترین نبرد تاریخ منحوس رژیم صهیونیستی است. رژیمی که ورود به جنگهای طولانی را خط قرمز امنیت خود میدانست، حالا مجبور شده برای به دست آوردن دستاوردی حداقلی همچنان این نبرد طولانی را ادامه دهد و حتی جبهههای جدیدتری را هم باز کند.
🔶 حال در چنین وضعیتی، رژیم صهیونیستی به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در سوریه حمله کرده و عدهای را به شهادت رسانده است و افکار عمومی در داخل کشورمان و همچنین در بیرون نسبت به این رفتار رژیم صهیونیستی به شدت نگران و ناراحت هستند و خواستار پاسخ پشیمانکنندهای به این رفتارند.
🔶 باید توجه کرد که حمله به کنسولگری کشورمان در سوریه از طرف رژیم منحوس از سر قدرت نبوده؛ بلکه این رفتار از سر استیصال بوده است. رژیم صهیونیستی تلاش میکند رونده بهوجود آمده در 185 روز گذشته را تغییر دهد. بنابراین، پاسخ هیجانی جمهوری اسلامی ایران میتواند تکمیلکننده پازل صهیونیستی باشد که توجه هوشمندانه به این موضوع در نگرش فرماندهان نظامی کشورمان قابل مشاهده است؛ از این رو مدنظر گرفتن پاسخ عقلانی در زمان مناسب و مکان مناسب، اولاً میتواند بازدارندگی کشورمان را تقویت کند و ثانیاً این پاسخ چنان پشیمانکننده است که پایههای رژیم صهیونیستی را به لرزه در بیاورد.
🔶 نکته پایانی نیز تأکید بر این نکته است که افسار گسیخته رژیم صهیونیستی بیشترین هزینه را برای غرب و برای نظم جهانی که برای آمریکا خط قرمز است، ایجاد کرده است؛ یعنی سگ هار و نجس منطقه این روزها بر خلاف سیاستهای صاحب خود رفتار میکند و این به معنای وضعیت بههم خورده جبهه مقابل محور مقاومت است. اختلافات در جبهه باطل افزایش پیدا کرده است و به نظر میرسد این اختلافات مقدمهای بر سقوط دولت نتانیاهو و رژیم سفاک و جعلی صهیونیستی خواهد بود.
🆔 @tahlil_shjr
#جهاد_تبیین
#روایت_پیشرفت
#انقلاب_اسلامی
#دانشجو #آرمان
✅ دو تکه از یک پازل
🔶 ۴۵ سال از انقلاب اسلامی میگذرد. در این ۴۵ سال فراز و فرودهای بسیاری وجود داشته و دارد. از این جهت است که متفکرانی، مانند شهید مطهری نظام اسلامی را پدیدهای در حال صیرورت یا شدن تعریف میکنند. صیرورت یعنی پدیده در حال تکامل؛ این پدیده هم نقاط قوت دارد و هم نقاط ضعف و آسیب. اما اصل مهم آن است که شاکله نظام و انقلاب اسلامی تلاش دارد تا از کاستیها بکاهد و بر قوتها بیفزاید.
🔶 در این میان، آنچه اهمیت پیدا میکند، آن است که یک دانشجوی انقلابی یا هر انسان دغدغهمندی اولاً آرمانها را بشناسد، ثانیاً نقاط قوتهای رسیدن به آن را بفهمد، ثالثاً نقاط ضعف را فهم کند و در آخر نه اسیر آرمانها شود و نه در نگاه واقعبینانهاش به قضایا سرخورده و مأیوس شود. حل این پازل دو تکه دارد که رهبر معظم انقلاب بر آن تأکید کردند. رهبری فرمودند: «انتقادها را باید بگویید، شکی نیست، اما افتخار کنید، سرافراز باشید که در بخشهای مختلف کارهای مهمی انجام گرفته، کارهای خوبی انجام گرفته.»
🔶 زندگی و سیاست محل تنازع آرمانها و واقعیتهاست. یک بازیگر معقول و یک دانشجوی انقلابی باید بتواند بین آرمانهایش و واقعیاتش تناسب برقرار کند. در انقلاب نیز ما با همین دوگانه مواجهیم. اگر امام راحل میخواستند تسلیم واقعیتها شوند، چگونه میتوانستند بدون حتی یک فشنگ در مقابل یک رژیم تا بن دندان مسلح بایستند؟ اما همین امامی که با تکیه بر خدا و مردم و و فارغ از محدودیتها قیام میکنند و آرمانیترین خواستهشان آزادی فلسطین است، وقتی متوجه میشوند عدهای از رزمندگان ایرانی عازم نبرد با رژیم صهیونیستی شدهاند، دستور به بازگشت میدهند؛ چرا که فراتر از آرمانِ قدس با واقعیتی به نام جنگ با صدام مواجه هستند. «آرمانخواهی واقع بینانه» عبارتی است که سالها قبل رهبر حکیم انقلاب مطرح فرمودند.
🔶 دانشجوی انقلابی باید این روزها بتواند دو تکه از یک پازل را کنار هم بچیند. تکه اول پازل «نگاه نقادانه» است و تکه دوم «نگاه سرافرازانه». کاستیها، سستیها، نواقص و... وجود دارد؛ ولی نباید غافل شد که ما از آن روزی که رزم آرا گفت نمیتوانیم لولهنگ یا آفتابه گلی بسازیم تا امروز که خودمان با تکیه بر توان متخصصان خودمان به پیشرفتهای بزرگی در حوزه تکنولوژی رسیدهایم؛ این دو تکه پازل را باید در کنار هم دید و در کنار هم گذاشت. نباید با برجستهسازی برخی نواقص، عزت ملی و باور داخلی را چنان سرخورده و مأیوس کرد که جملگی به دنبال بیگانگان رفتن را تنها سرمنزل مقصود یا تنها راه کار برونرفت از مشکلات بدانند.
🆔 @tahlil_shjr
6 ماه از جنگ غزه گذشت؛ رژیم صهیونیستی برای مقابله با مقاومت راهبرد موفقی ندارد.pdf
72K
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#مقاومت #آتش_بس
#آمریکا
✅ ۶ ماه از جنگ غزه گذشت؛ رژیم صهیونیستی برای مقابله با مقاومت راهبرد موفقی ندارد
🔶 آسوشیتدپرس رسانه آمریکایی نوشت: "اسرائیل در موقعیتی متفاوتی نسبت به ۶ ماه قبل قرار دارد؛ در غزه زمینگیر شده، درگیر اختلافات داخلی است، از منظر بینالمللی منزوی شده و دائما اختلافاتش با نزدیکترین متحدش (آمریکا) زیاد میشود. خطر وقوع یک جنگ منطقهای بزرگتر هم همچنان جدی است. با این همه، اسرائیل هنوز چشماندازی از فردای جنگ اراده نکرده که مورد قبول شرکایش واقع شود و مذاکرات آتشبس نیز به بنبست خورده است".
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#موشک_بالستیک #مقاومت
#حمله_به_کنسولگری_ایران
✅ عملیات فرسایش اسرائیل
🔶 رقابت والیبال را در نظر بگیرید. هدف، عبور دادن توپ از بالای تور، فرود آوردن آن در زمین حریف، برنده شدن در هر دست (Set)، و نهایتا پیروزی با بُردن سه دست است. این رقابت، استقامت و حوصله بسیاری می طلبد.
معمولا ضربات آبشاری جذاب تر است. اما مهم تر از چگونگی ضربه، خواباندن توپ در زمین حریف است. گاهی ضربات، از همان آغاز بازی انجام می شود؛ سرویس های آبشاری پُر ضرب.
🔶 حملات، گاهی آبشاری است و گاه، به شکل انداختن توپ در جای خالی پشت تور. بازیکنان، گاهی حریف را فریب می دهند و بر خلاف توقع او، به جای پاس یا آبشار، توپ را به نرمی، در جای خالی فرود می آورند. مهارت در ترکیب و تنوع بخشی حملات است که نهایتا به یک تیم، چیرگی می بخشد و گرنه، نوع رقابت ها، با زدن و خوردن ضربات همراه است.
🔶 مصاف ما با رژیم صهیونیستی، بعد از چند دهه، به موقعیتی رسیده که صهیونیست ها، خود را گرفتار تله ای عمیق و چند وجهی می بینند و بنابراین، خود را به در و دیوار می کوبند. میدان پیچیده فعلی را باید به مثابه یک روند دید که در آن، ضربات ایران و متحدانش، به شکل مستمر- و نه فقط موردی و نقطه ای- زده می شود.
🔶 ایران، در ماجرای اقدامات تروریستی اسرائیل در سوریه، وعده مجازات پشیمان کننده داده و به فضل الهی، از این وعده عدول نخواهد شد. این مجازات، احتمالا به واکنش ساده و نقطه ای محدود نخواهد شد. ترکیبی از ضربات کوتاه و بلند، دور و نزدیک، از چند جهت (عملیات فریب و اصلی)، در عمق فلسطین اشغالی و خارج از آن، و مبتنی بر غافلگیری و محاسبه ناپذیری.
🔶 شلیک موشک های بالستیک و هایپرسونیک، همان قدر می تواند گزینه روی میز باشد، که موشک های قدرتمند دارای برد کوتاه. در این عملیات پیچیده، پهپاد ها همان قدر مهم هستند که موشک ها، اما احتمالا ابزار ها، محدود به موشک و پهپاد نخواهد ماند. ضربات از بیرون مرزهای فلسطین اشغالی و از سه جبهه، همان قدر مورد توجه است، که ضربات از درون و اهداف نظامی و امنیتی، همان قدر اهمیت دارند، که اهداف اقتصادی.
🔶 در حالی که دولت نتانیاهو وانمود می کرد مقاومت غزه را سرکوب نموده و حملات مقاومت فلسطین فروکش کرده، این حملات دیروز و امروز مجددا رو به شدت گذاشت.
در حالی که دیروز بالغ بر ۱۴ نظامی صهیونیست در غزه به هلاکت رسیدند، تل آویو و کرانه باختری، شاهد عملیات جدید بوده است. همزمان، حزب الله لبنان و مقاومت عراق، از بلندی های اشغالی جولان تا بندر ایلات را آماج حملات خود قرار داده اند.
🔶 این چرخه که می تواند با عملیات هایی قدرتمند تر ترکیب شود، تمرکز را از سران کابوس زده اسرائیل سلب می کند و احتمالا، این تازه شروع ضربات کاری تر است.
نکته مهم این است که جنگ غزه برای ارتش و اقتصاد و امنیت و اتباع اسرائیل، بسیار فرسایشی شده و در حال از پا در آوردن دولت نتانیاهو است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محمد ایمانی
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#مقاومت #مصر #آتش_بس
✅ دو خط تحلیل؛ خروج اسرائیل از نوار غزه؟
🔶 عملیات در خان یونس بسیار بیش از آنچه متصور میشد طول کشید و خروج از آن و اعلامپایان عملیات خان یونس، بدون رسیدن به دستاوردی جدی در آن بسیار حائز اهمیت است. مصداق این ناکامی اتفاقات روز پایانی است. روزی که قسام مدعی کشتن حداقل ۱۰ سرباز در چند عملیات شد و البته سخنگوی ارتش امروز صبح هلاکت ۴ نفر را تایید کرد.
🔶 خروج از خان یونس و البته ماندن نیروها در منطقه حصار حائل بین شمال و جنوب چند مفهوم اولیه دارد:
1⃣ همانگونه که ارتش اعلام کرده پایان عملیات در کار نیست و حملات هوایی ادامه دارد و در صورت لزوم زمینی هم اقدام خواهد شد.
2⃣ فضای داخلی رژیم و فشار بیرونی قطعا در این اتفاق بی تاثیر نبوده است.
3⃣ تاکید بر جدایی شمال و جنوب یعنی فعلا چشم اندازی از آتش بس نیست و حداقل اسرائیل در این موضوع در مذاکرات قصد تغییر موضع ندارد.
4⃣ رفح؟ خروج از خان یونس یعنی عملیات رفح نزدیک نیست. البته بازگشت آوارگان به خان یونس و دیرالبلح شاید عملیات در رفح با تجمع انسانی کمتر را ممکن تر هم بکند. اما وضعیت نظامی با این خروج برای حمله قطعا سخت تر خواهد بود بنظرم. در هر حال باید دید چه میشود. شاید این خروج و تمرکز بر حملات هوایی، مقدمه آماده سازی حمله به رفح باشد.
5⃣ و در پایان: در دو هفته اخیر ورود کالاها بسیار بیشتر شده و حتی به ۵۰۰ کامیون در روز، (مثل قبل جنگ) نزدیک تر شده است. این کمک بسیاری به وضعیت انسانی و ایستادگی مقاومت خواهد کرد. البته هنوز مسئله رسیدن کمک ها به شمال مسئله است و در پایان، مسئله لبنان و جبهه شمال بسیار جدی است. بعید میدانم در هفته های پیش رو ثبات و پایان کامل جنگ را مشاهده کنیم! البته هیچ چیزی بعید نیست.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن فایضی
🆔 @tahlil_shjr
#علم_و_فناوری
#تحریم #برجام
#انرژی_هستهای
✅ ضرورت توان هستهای
🔶 ۲۰ فروردین ماه سال ۱۳۸۵ خبر دستیابی ایران به فناوری غنی سازی اورانیوم و راه اندازی یک زنجیره کامل غنی سازی در نطنز اعلام شد. در پی این خبر با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، به پاس قدردانی از تلاش های افتخارآمیز دانشمندان جوان ایران اسلامی، بیستم فروردین ماه، مقارن با تکمیل چرخه سوخت هستهای در تقویم رسمی ایرانیان روز ملی فناوری هستهای نام گرفت.
🔶 برنامه صلح آمیز هستهای ایران که از سال ۱۳۲۹ آغاز شده بود، با پیوستن ایران به آژانس بینالمللی انرژی هستهای در سال ۱۳۳۷ و امضای قرارداد منع گسترش سلاحهای هستهای (NPT) در ۱۳۴۷، شکل جدی به خود گرفت. اما انتشار اخبار ضد و نقیض و مغرضانه درباره فعالیت هستهای ایران، دستاویزی شد برای اعمال تحریمهای وسیع علیه ایران از طرف آمریکا و اتحادیه اروپا که با وجود همکاری های همه جانبه ایران با نهادهای بین المللی ازجمله آژانس انرژی هستهای و با وجود توافق طولانی مدت برجام، این تحریمها همچنان با ادعای بی اساس نگرانی از ساخت سلاح هسته ای، پابرجاست.
🔶 این در حالی است که ایران همواره بر صلح آمیز بودن برنامه هستهای خود در جهت تولید برق و پیشرفتهای پزشکی و ... تاکید داشته است. آیت الله خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران بارها به طور مکرر از حرام بودن (ممنوعیت دینی) دستیابی و استفاده از سلاح هستهای سخن به میان آوردهاند که آخرین مورد آن، به سخنرانی ۴ اسفند ۱۳۹۹ ایشان در جمع نمایندگان مجلس خبرگان باز میگردد. ایشان تأکید کردند: «آنچه مانع جمهوری اسلامی برای ساخت سلاح هستهای است، فکر و مبانی اسلامی است که ساخت هر سلاحی اعم از هستهای یا شیمیایی را که موجب کشتار مردم عادی میشود، ممنوع میداند.»
🔶 رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، درمصاحبه با رسانه آرژانتینی لاناسیون گفت: با توجه به اینکه در بحبوحه تغییرات اقلیمی به سر میبریم، براساس توافق پاریس، همه کشورها ناگزیر هستند تا برای کاهش دمای زمین تا ۱,۵ یا ۲ درجه ایدهآل، یعنی دمای قبل از صنعتی شدن، تلاش کنند و این امر، بدون انرژی هستهای امکانپذیر نیست. زیرا باعث کاهش اثرات گازهای گلخانهای در حد صفر میشود. لذا برای دستیابی به این هدف در سال ۲۰۵۰، نمی توانیم انرژی هستهای را که انرژی پاک است، از معادلات خود حذف کنیم. در آمریکا، ۱۰۰ رآکتور، ۲۰ درصد برق این کشور را تامین می کند. ۳۰ کشور در جهان دارای انرژی اتمی هستند و ۴۴۰ رآکتور در سطح جهان وجود دارد. این نوع انرژی به طور فزایندهای در حال گسترش است.
🔶 با بررسی این موارد می توان نتیجه گرفت که صرفنظر از فواید گسترده فناوری هستهای اعم از تولید برق، تامین منابع آبی، کاربردهای پزشکی، دارویی و صنعت کشاورزی، چشمپوشی از این انرژی، خطایی راهبردی برای کشورها به حساب میآید و کشورها را در آینده به سوی وابستگی به این انرژی مهم سوق خواهد داد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای مصطفی علیجانزاده
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#روشنگری #رسانه
✅ اعتراف به انزوای رژیم صهیونیستی
🔶 خبرگزاری «رویترز» در گزارشی با محور ناکامیهای رژیم صهیونیستی در برابر مقاومت فلسطین، نوشت: «شش ماه پس از جنگ غزه، انزوای اسرائیل روبه افزایش است.»
🔶 رویترز با اشاره به کشته شدن گروهی از کارمندان نهادهای بینالمللی حقوق بشری در غزه، این موضوع را در کنار بحران انسانی و فقدان یک برنامه روشن برای پایان دادن به جنگ، عامل افزایش انزوای جهانی رژیم صهیونیستی دانست.
🔶 این رسانه غربی، کشته شدن هفت امدادگر سازمان آشپزخانه مرکزی جهانی را عامل افزایش فشارها برای پایان دادن به جنگ علیه غزه ارزیابی کرد.
رویترز نوشت: «حتی در کشورهایی که به طور سنتی، دوست اسرائیل هستند؛ مثل انگلیس، آلمان و استرالیا، افکار عمومی علیه اسرائیل است.»
🔶 این رسانه انگلیسیزبان، فشار طرفداران حزب دموکرات در آمریکا بر «جو بایدن» رئیس جمهور این کشور را یادآور شد و نوشت: «کاخ سفید نیز ادامه حمایت از اسرائیل را منوط به کاهش تلفات غیرنظامیان کرده است.»
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #انتقام_سخت
#فلسطین #اسرا #یمن
✅ فرسودگی اسرائیل در غزه و کابوس کُشنده «انتقام ایران»
🔶 در حالی که ایران درموضوع انتقام جدی است، محافل صهیونیستی با انواع ترفندها تقلا می کنند تا شاید عملیات انتقامی ایران منتفی شود. جنگ غزه، ارتش و اقتصاد و دولت صهیونیستی را شدیدا فرسوده کرده، و پس از شش ماه نسل کشی، نه چشم اندازی از موفقیت حداقلی دیده می شود و نه ارتش و اقتصاد رژیم تا پیش از این، درگیر جنگی بوده که بیش از چند روز یا چند هفته طول بکشد. گزارش محافل صهیونیستی، وخامت اوضاع را نشان می دهد:
🔶 رادیو ارتش: برای نخستین بار از آغاز جنگ، همه نیروهای زمینی به استثنای تیپ ناحال از نوار غزه خارج شدند.
🔶 اسرائیل هیوم: ارتش در خان یونس قادر به دستیابی به دستاوردی در مورد افراد ربوده شده نیست.
🔶 روزنامه هاآرتص: سربازان اسرائیل در حالی جنوب غزه را ترک می کنند که به اهداف خود نزدیک هم نیستند. پیروزی آن چنان که نتانیاهو توصیف میکند، نزدیک نیست. چند افسر ارتش گفتند عقبنشینی از غزه بهدلیل خستگی شدید در جنگ رخ داد؛ نه برای ابراز حسننیت در مذاکرات تبادل اسرا.
🔶 شبکه ۱۲ اسرائیل: با وجود گذشت ۶ ماه از آغاز جنگ، هنوز ۱۰۰ هزار اسرائیلی در پی صدور دستورات تخلیه از خانه های شان آواره هستند و هیچ چشماندازی برای آنها وجود ندارد. شبکه الجزیره: اقتصاد رژیم صهیونیستی در ۶ ماه جنگ، متحمل خسارت ۵۶ میلیارد دلاری شده و با کسری شدید بودجه دست و پنجه نرم کی کند.
🔶 هرتزل هالوی رئيس ستاد کل ارتش اسرائیل: ما مشغول جنگی هستیم که تاکنون، تجربه نکرده بودیم. ما درحال پرداخت هزینه سنگینی هستیم و سربازان و فرماندهان زیادی را از دست دادیم.
🔶 معاون سابق شورای امنیت ملی اسرائیل: "نشانههای زیادی وجود دارد که ایران پاسخ نظامی خواهد داد.اسرائیل در بزرگترین ضعف استراتژیک تاریخ خود قرار دارد. اما دولت، به شیوهای نابخردانه ما را در آستانه شکست در جنگ با دشمنی قدرتمندتر، پیچیده تر و مرموز تر از همیشه، قرار میدهد؛ در بعد سیاسی، اختلافات با ایالات متحده؛ و در بُعد بینالمللی، آسیب شدید به وجهه اسرائیل. اسراییل درجریان رسیدگی حقوقی بیسابقه در دیوان بینالمللی دادگستری و دیوان بینالمللی کیفری است. اسرائیلی ها هنوز از درک عمق فاجعه عاجزند: ضربهای صدها، شاید هزاران اسرائیلی متحمل خواهند شد، زیرا در هر کشوری که پا بگذارند با خطر دستگیری مواجه خواهند شد. در بعد نظامی، ارتش اسرائیل در جدیترین بحران قرار دارد. رئیس و همه ستاد کل، و اکثر افسران ارشد، مقصر شکست هستند. آمریکا و بقیه دوستان ما از عمق شکست نظامی و نحوه استفاده از «نیروی بیبندوبار» در غزه شوکه شدند. نیروی رزمی پس از ۶ ماه بسیار فرسوده شده و نیروهای ذخیره تحت فشار بی سابقهای قرار دارند ".
🔶 در حالی که دولت نتانیاهو وانمود می کرد مقاومت غزه را سرکوب نموده، حملات مقاومت طی چند روز گذشته مجددا رو به شدت گذاشت و فقط در یک روز، بالغ بر ۱۴ نظامی صهیونیست به هلاکت رسیدند. همزمان و در حالی که تل آویو و کرانه باختری، شاهد عملیات شهادت طلبانه بود، حزب الله لبنان و مقاومت عراق، از بلندی های اشغالی جولان تا بندر ایلات را آماج حملات خود قرار دادند. مقاومت یمن هم در یک روز، سه کشتی وابسته به اسرائیل و آمریکا را مورد هدف قرار داد.
🔶 ایهود باراک، نخست وزیر اسبق گفته است: "با وضعیتی پیچیده و بی سابقه مواجهیم، ایران و حزبالله به حملات خود ادامه داده و حماس هنوز از شکست خوردن دور است. به خاطر این وضعیت، دولت نتانیاهو باید فردا یا زودتر منحل شود".
🔶 در این وضعیت فرساینده، قاطعیت ایران برای گرفتن انتقام خون شهدای اقدام تروریستی اخیر، قوز بالای قوز برای اسرائیلی شده که کابوس مجازات شدن از چند جبهه رهایش نمی کند.
🔶 مقامات صهیونیستی از یک سو زبان به لاف تهدید گشودند؛ اما رسانه های شان پس مشاهده بی تاثیری، وارد فاز دیگری شده اند. روزنامه جروزالم پست مدعی شد: "ایران از طریق عمان به آمریکا پیام داده که در صورت آتش بس دائمی در غزه و عدم حمله به رفح، از اقدام تلافی جویانه مستقیم علیه اسرائیل دست خواهد کشید". برخی دیگر از محافل صهیونیستی و غربی هم نوشتند که "آمریکا از ایران مهلت خواسته تا پاسخ نظامی به جنایت اسرائیل ندهد و در مقابل آمریکا، اسرائیل را موظف به آتش بس و خاتمه جنگ غزه کند".
🔶 این فضا سازی در حالی است که رژیم صهیونیستی ناچار است حتی بدون هیچ توافقی با مقاومت فلسطین، عقب نشینی نماید. اما فارغ از بازی رسانه ای صهیونیست ها، وزیر امور خارجه دیروز در دمشق تاکید کرد: "رژیم صهیونیستی رژیم تنبیه خواهد شد و پاسخ لازم را خواهد گرفت. نتانیاهو آخرین دست و پا ها را میزند".
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محمد ایمانی
🆔 @tahlil_shjr
#حافظه_تاریخی
#الگوی_سوم_زن
#کنشگری #بصیرت
#صبر #زن
✅ امامهایم یا امکلثوم؟
🔶 زیاد در رابطه با کنشگری زنانه گفتهاند و شنیدهایم. اما کمتر در رابطه با کم و کیف این کنشگری در یک جامعهی ولایی سخن به میان آمده است. به عنوان مثال وقتی در یک جامعهای که از قضا دشمن زیاد دارد و جنایتی توسط همان دشمن رقم میخورد، یک زن فعال و کنشگر اجتماعی چگونه باید موضعگیری کند تا تیر درست به هدف بنشیند و دشمن توان بهرهبرداری از آن موضع را نداشته باشد؛ به ویژه زمانیکه سخنان و مواضع آن کنشگر در عرصهی سیاسی و اجتماعی برد زیادی دارد و دشمن روی آن حساب باز میکند. مطلبی را میخواندم که نقبی به دل تاریخ زده و مرثیهخوانی دو بانوی شیعه را روایت میکرد. وقتی شمشیر صیقلخورده با جهل و تحجر مرادی فرق عدالت را شکافت و شهادت مولی حاصل شد، تاریخ به تماشای مرثیهخوانی اهل و عیال علی علیهالسلام نشست. امامه همسر امیرالمومنین علی علیهالسلام یکی از زنان مرثیهخوان شهادت مولی است. تاریخ مینویسد: «اين بانو ميچرخد و او را ميجويد وقتى نوميد ميشود بانك به شيون بر ميآورد: كان الناس اذا فقدوا عليا نعام جال فى بلد سنينا. انگار كه مردم وقتى على را از دست دادهاند شترمرغانى هستند كه به گمراهى میگردند.»
🔶 این شعر اگرچه روایت سوز دل امامه است، اما با نظر به جایگاه و نسبتی که او با خلیفه و امام مسلمین دارد، میتواند منتقلکنندهی یک پیام سیاسی نه تنها به مردم که به دشمنان باشد. وقتی حرف از سرگردانی امت بعد از علی علیهالسلام میزند، کلامش دو پهلو و قابل تفسیر است. میتواند ناامیدی را به جان شیعیان و یاران علی علیهالسلام تزریق کند.
🔶 اگر عمیقتر نگاه کنیم حتی میتواند مخابرهکنندهی این پیام به جامعه باشد که بعد از علی امام و خلیفهی برحقی نیست، در حالیکه امام مجتبی علیهالسلام امام بعد از او است. تا اینجا را نگه دارید و بیایید وصف حال امکلثوم دختر مولا و ابیاتش در پاسخ به امامه را بخوانیم: «ام كلثوم اشك ميريزد و امامه را در اين ماتم و شيون پاسخ ميگويد: از شماتت لب فرو بند اى معاويه پسر حرب، زيرا وارث خلافت در كنار ماست. ما بر اساس رضاى دل عهد اتفاق بستهايم كه خلافت را به پسر پيامبر واگذاريم. هرگز زمام امور خود را جز به دست او به دست كس ندهیم. با شمشيرهاى تيز و سواران نامى نيروى دشمن را پاسخ گوئيم.» هر دو بانو عزیزی را از دست دادهاند. هردو از خاندان اهل بیت علیهمالسلام هستند و عزادار. موقعیتشان حساس و موضعگیریهایشان در رصد دشمن است. آنچه امامه میگوید اگرچه در قالب عزاداری است اما دقیق که میشویم گویی دارد پیام ضعف صادر میکند و ناامیدی؛ چراکه قولش سدید نیست.
🔶 آن سو اما امکلثوم در مواجهه با غم و مصیبتی که جهان اسلام متحمل شده است، در اوج عاطفه و با کمال درایت و عقلانیت هم مرثیه میخواند و هم رجز. از ادامهی راه امامت و سیاست میگوید. اگرچه دلش با غم پدر لرزیده اما ذرهای از خباثت دشمن نترسیده و شجاعانه در برابر شجرهی خبیثه موضع میگیرد. حالا بیایید همین صحنه را به امروز و دیروزمان بیاوریم. دیروزی که مردممان را در سالگرد سردارمان در خاک کرمان به خون غلتاندند و امروزی که رژیم خبیث اسرائیل ذلیلانه همچون اسلافش فرماندههامان را با ناجوانمردی در خاک سوریه به مسلخ شهادت برده است. موضع ما به کدام یک شبیهتر است؟ به امامه یا به امکلثوم؟
🔸 #به_قلم_اساتید: خانم مریم اردویی
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#معنویت
#ماه_رمضان #فلسطین
#طوفان_الاقصی #رژیم_صهیونیستی
#وحدت #شهدا #اسلام_ناب #عید_فطر
✅ چگونه ذخیره رمضان را حفظ کنیم؟
🆔 @tahlil_shjr
خط حزب الله. ۴۳۹.pdf
3.75M
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#معنویت
#ماه_رمضان #فلسطین
#طوفان_الاقصی #رژیم_صهیونیستی
#وحدت #شهدا #اسلام_ناب #عید_فطر
✅ چگونه ذخیره رمضان را حفظ کنیم؟
🔶 نشریه خط حزبالله، به مناسبت در پیش بودن عید سعید فطر، توصیههای رهبر انقلاب درباره حفظ سرمایههای معنوی حاصل از ماه رمضان را بازخوانی کرده است.
🔶 اطلاعنگاشت این شماره خط حزبالله، با عنوان «گامبزرگ برای محو غده سرطانی» نگاهی گذرا به حماسه طوفانالاقصی در بیانات رهبرانقلاب اسلامی، داشته است.
🌷 شماره این هفتهی خط حزبالله به روح مطهر شهیدان راه قدس، سرلشکر پاسدار محمدرضا زاهدی، سرلشکر پاسدار محمدهادی حاجی رحیمی، حسین اماناللهی، سید مهدی جلادتی، محسن صداقت، علی آقا بابایی و سید علی صالحی روزبهانی، تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله؛ شماره ۴۳۹
🆔 @tahlil_shjr