#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #امنیت
#حزب_الله #آتش_بس
✅ بنویسید آتشبس، بخوانید شکست!
🔶 با اعلام آتشبس میان لبنان و رژیم صهیونی، سؤال این است که چرا رژیم صهیونی با وجود آنکه نتوانست هیچ یک از اهداف خود را محقق کند، زیر بار آتشبس رفته است؟
🔶 اول از همه باید گفت، رژیم صهیونیستی ضربات متعددی را در مواجهه با حزبالله خورده است که این ضربات یکباره و چکشی نبوده و بیشتر حالت فرسایشی داشته و صهیونیستها را از درون فرسوده و مضمحل کرده است. حزبالله در یک حرکت حساب شده، مبنایی و گامبهگام سطح و شعاع ضربهزنی به طرف مقابل را افزایش داد و با راهبرد تداوم و گسترش ناامنی در سرزمینهای اشغالی اذهان شهرکنشینان صهیونیست را هدف قرار داد.
🔶 در بعد میدانی، صهیونیستها ضربات متعددی از یگانهای رزمی حزبالله دریافت کردند. کارشناسان با توجه به تجربه مواجهه ارتش رژیم صهیونیستی با حماس در غزه ضربهپذیر بودن این رژیم را در جنوب لبنان به آن هشدار میدادند؛ اما صهیونیستها تصور کردند با ضرباتی چون عملیات انفجار پیجرها و ترور فرماندهان و نیروهای کلیدی میتوانند حزبالله را تضعیف کنند، ولی در میدان به ویژه در این اواخر تلفات بسیاری دادند. موضوعی که برخی از رسانهها و فعالان سیاسی غربی عنوان میکنند، بیش از موارد اعلامی است. تنها در یک مورد رسانهها مطرح کردهاند که تعدادی از سربازان صهیونی در برابر حزبالله در حال اسیر شدن بودند که ارتش صهیونیستی با اجرای اصل هانیبال از اسارت آنها جلوگیری کرد و نیروهای خود را به هلاکت رساند. به تازگی نیز شش تانک رژیم صهیونیستی به دست نیروهای حزبالله منهدم شد و با ایستادگی در البیاضه نیروهای صهیونیستی را به عمق دو کیلومتری در حومه طیرحرفا عقب راند. در واقع، صهیونیستها نهتنها به اهداف خود در جنوب لبنان نرسیدند؛ بلکه تلفات مهمی دراینخصوص دادند.
🔶 دلیل دوم را باید صدور حکم بازداشت از سوی دیوان کیفری بینالمللی علیه نتانیاهو و گالانت دانست که این رژیم را بیش از پیش منزوی کرده است. حربه غرب برای سرکوب اعتراضات به جنایات صهیونیستها «یهودستیزی» نامیدن این موارد بود؛ اما با این حکم عملاً از لحاظ حقوقی سران این رژیم جنایتکار جنگی در دنیا شناخته شدند و حتی کشورهای حامی صهیونیستها نیز در برابر این امر تا حدود زیادی عقبنشینی کردند. به تازگی، «فادی العبدالله» سخنگوی دیوان کیفری بینالمللی تأکید کرد، کشورهای عضو باید درباره حکمهای بازداشت نخستوزیر رژیم صهیونیستی و وزیر جنگ سابق این رژیم همکاری کنند. فشارهای بینالمللی بر روی رژیم صهیونیستی در حوزه افکار عمومی بالاست. برای نمونه، این نفرت عمومی را میتوان در بازیهای فوتبال در کشورهای اروپایی، چون هلند و فرانسه به وضوح دید.
🆔 @tahlil_shjr
#دشمن_شناسی
#آتش_بس #استعمار
#رژیم_صهیونیستی #لبنان
#فلسطین #مقاومت
✅ توافق آتشبس نتانیاهو در سایه یکشنبه سیاه
🔰 قسمت اول
🔶 نتانیاهو که از روز اول تصدی نخستوزیری با چالش جدی رقبای سیاسی روبهرو بود، با طوفان الاقصی در ورطهای قرار گرفت که حتی برای نجات خودش چارهای جز تصویر اوضاع این رژیم، به عنوان جنگ سرنوشت و آرماگدون و ضرورت یک پیروزی مطلق نداشت. بدینگونه توانست ناتو و غرب وحشی را تمامقد در کنار خود قرار داده و آمریکا با ارزیابی از تهدید منافع راهبردیاش در غرب آسیا، اداره جنگ را به عهده گرفت.
🔶 این تصور با طوفانالاقصی و حمایت جبهه مقاومت از غزه، دامنه تهدید برای فروپاشی هژمونی آمریکایی و غربی و تمامی طرحهای نجاتبخش رژیم صهیونی را برجسته کرد. جنگطلبهای حاکم بر کاخ سفید، که با تمام توان در صحنه جنگ و مدیریت و حمایت از رژیم حضور داشتند، استراتژی عملیاتی خود را با استمرار یک جنگ مرحلهای، در قبال غزه و سپس در مقابل جبهههای حمایتی یک اولویت حیاتی دانسته و رژیم صهیونی را که همواره در دکترینهای نظامی بر جنگهای سریع و کوتاه و غافلگیرکننده تکیه داشت وارد گرداب و باتلاق پرهزینه جنگ فرسایشی کردند.
🔶 اگرچه در کارنامه جنگی در غزه و سپس در ۶۶ روز گذشته در لبنان، چیزی جز جنایت و ویرانی و نسلکشی ثبت نکردند و هیچ یک از اهداف آنها، چه در غزه و چه در لبنان محقق نشد ولی به برخی دستاوردهای تروریسمپایه، دلخوش بودند و این تصور را ترویج میکردند که کار حزبالله در لبنان و مقاومت در غزه تمام است. این گزاره را محمد بنسلمان نیز به مقامات ایرانی بیان کرده بود که برای یکسرهسازی منطقهای در مورد جبهه مقاومت و ایران، راه چندانی در پیش ندارند.
🔶 آنها برای شهادت سید حسن نصرالله و سید هاشم صفیالدین و تعدادی از فرماندهان مقاومت در لبنان، شادکامی کرده و با وجودی که رژیم صهیونی در ابعاد گوناگون نظامی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی در درون خود و در عرصه جهانی با انزوای وسیع روبهرو بود و حتی توریستهای اسرائیلی را در هتلهای ایتالیا اخراج میکردند، اصرار در تکمیل راهبرد نظامی در دستور کار بود. در حالی که اینگونه ارزیابی کرده بودند که رمقی برای حزبالله باقی نمانده است، ناگهان با عملیات گسترده موشکی و پهپادی حزبالله تا عمق ۱۵۰ کیلومتری در درون فلسطین اشغالی روبهرو شدند بهطوریکه حزبالله با ۳۵۰ موشک و پهپاد اهداف اساسی خود را با موفقیت مورد هدف قرار داد و یک نقطه عطف نظامی را در معادله جنگ ثبت کرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای هادی محمدی
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#دشمن_شناسی #آتش_بس #استعمار #رژیم_صهیونیستی #لبنان #فلسطین #مقاومت ✅ توافق آتشبس نتانیاهو در
#دشمن_شناسی
#آتش_بس #استعمار
#رژیم_صهیونیستی #لبنان
#فلسطین #مقاومت
✅ توافق آتشبس نتانیاهو در سایه یکشنبه سیاه
🔰 قسمت دوم
🔶 صدور حکم دادگاه لاهه و تمامی شاخصهای فرسایش در تابآوری رژیم، با عملیات یک شنبه گذشته که در درون رژیم به یک شنبه سیاه معروف شد، ۴ میلیون شهروند صهیونی را به پناهگاه برد و بیش از ۵۰۰ بار آژیر را در این وسعت عملیاتی به صدا درآورد، تمامی مظاهر حیات در اسرائیل را در کنار خسارت و تلفات در این گستره بر صهیونیستها تحمیل کرد. محاسبات آمریکایی نیز همانند آنچه از زبان بسیاری از نظامیان معترض اسرائیلی بیان میشود، چشمانداز جنگ در لبنان را در دایره منطقهای مورد بازبینی قرار داده و این گونه برآورد شد که این روند نه تنها رژیم صهیونی را در ورطه شکست قطعی قرار میدهد، بلکه تضمین امنیت این رژیم و منافع استعماری آمریکایی و غربی در منطقه نیز در خطر جدی است.
🔶 لذا در یک تصمیم دو حزبی با روند جدی یک آتشبس دائمی در لبنان موافقت و به نتانیاهو نیز دستور اجرایی داده شد که به سرعت، برخلاف شعارهای روزهای گذشته خود، آتشبس را در کابینه حتی در میان افراطیهای آنها تأیید کند. این توافق در لبنان، از نگاه آمریکا و وعده به رهبران رژیم، مقدمهای برای ریلگذاری راهبرد تغییر یافته از رویکرد نظامی به یک راهبرد دیگر است تا با پیوند زدن روندهای غزه به طرح آبراهام، امنیت رژیم و منافع آمریکایی به طور همزمان احیا شود؛ لذا از روزهای گذشته کاخ سفید آقای مکگورک را به عربستان فرستاده تا زمینههای تحریک و احیای عادیسازی روابط با صهیونیستها فعال شود.
🔶 در این راهبرد احتمالاً رویکرد نظامی در غزه از اولویت خارج و به شکل روتین وحشیگری صهیونی دنبال میشود و پایان جنگ در غزه به پیشرفت مذاکرات در عربستان گره خواهد خورد. یعنی آنچه در یک شنبه سیاه رژیم توسط مقاومت لبنان به عنوان نقطه عطف شاهد بودیم، نه تنها شکست و ناکامی اسرائیل را نهایی کرد، بلکه استراتژی منطقهای آمریکا را به عنوان شریک اصلی جنایات در غزه و لبنان در عرصه منطقهای تغییر داد که باید شاخصهای رفتاری در این مرحله را چه در قبال ایران و چه در قبال سوریه یا فشار به عربستان با کمک کشورهای باند سازشکاری دنبال نماییم. چالش اصلی آمریکا و رژیم صهیونی در این مرحله، گسترش فضای بینالمللی علیه سیاستهای آمریکایی و جرائم رژیم صهیونیستی است که با آمدن ترامپ، نمیتوانند امید و شانس چندانی به تحقق آن داشته باشند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای هادی محمدی
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#آتش_بس #مقاومت
#لبنان #رژیم_صهیونیستی
✅ گزارشی از واکنشها پس از آتشبس
🔰 قسمت اول
🔶 طرح آتشبس میان دولت لبنان و رژیم صهیونیستی پس از چهار دوره مذاکرات نفسگیر در ساعت ۵ و نیم صبح چهار روز گذشته به وقت تهران و ساعت ۴ به وقت بیروت، وارد مرحلۀ اجرا شد. این پیشنویس آتشبس که توسط آمریکا ارائه شده، شامل آتشبس ۶۰ روزه و نظارت کمیتهای به ریاست آمریکا بر اجرای آن است. متن ادعایی توافق آتشبس که در دوازده بند توسط رسانههای عبری منتشر شده، به این شرح است:
- حزب الله و همه گروههای مسلح دیگر در اراضی لبنان هیچ اقدام هجومی علیه اسرائیل انجام نخواهند داد.
- اسرائیل هم هیچگونه اقدام نظامی تهاجمی علیه اهداف در لبنان از جمله روی زمین، هوا و دریا انجام نخواهد داد.
- اسرائیل و لبنان اهمیت قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت را به رسمیت میشناسند.
- این تعهدات، حق اسرائیل یا لبنان را برای استفاده از حق ذاتی در دفاع از خود نفی نمیکند.
- نیروهای امنیتی و نظامی رسمی لبنان تنها نیروهای مسلح خواهند بود که مجوز حمل سلاح و به کارگیری آن را در جنوب لبنان دارند.
- هرگونه فروش، واردات و تولید سلاح یا مواد مربوط به اسلحه در لبنان تحت نظارت و کنترل دولت این کشور خواهد بود.
- تمامی تاسیسات بدون مجوز مربوط به تولید تسلیحات و مواد مرتبط با سلاح برچیده خواهند شد.
- تمام زیرساختها و مراکز نظامی و سلاحهای بدون مجوز که تعهدات مذکور را رعایت نمیکنند، برچیده و مصادره میشوند.
- کمیتهای مورد قبول اسرائیل و لبنان تشکیل خواهد شد که بر اجرای این تعهدات نظارت دارد و آن را تضمین میکند.
- اسرائیل و لبنان هرگونه نقض احتمالی تعهدات را به کمیته ناظر و نیروهای یونیفل ابلاغ خواهند کرد.
- لبنان، نیروهای امنیتی رسمی و نیروهای نظامی خود را در مرزها، گذرگاهها و خطی که در منطقه جنوبی در طرح استقرار، توضیح داده شده است، مستقر خواهد کرد.
- اسرائیل به تدریج طی ۶۰ روز نیروهای خود را به جنوب خط آبی میبرد.
- آمریکا بر روی تقویت مذاکرات غیر مستقیم میان اسرائیل و لبنان تا رسیدن به مرزهای زمینی مورد توافق دو طرف تلاش خواهد کرد.
🔶 پیشنویس آتشبس، واکنشهای متفاوتی را در پی داشته است. آمریکا و فرانسه هر دو با تضمین این آتشبس، با انتشار بیانیۀ مشترکی انتظارات خود را اعلام کردهاند. جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا این آتشبس را به معنای «توقف دائمی خصومتها» دانسته است. این در حالی است که وی روز گذشته چراغ سبز خود را نشان داده و در جمع خبرنگاران گفته بود: «من خبر خوبی از خاورمیانه دارم. من با نخستوزیران لبنان و اسرائیل صحبت کردهام و خوشحالم که اعلام کنم: آنها پیشنهاد ایالات متحده برای پایان دادن به درگیری ویرانگر میان اسرائیل و حزبالله را پذیرفتهاند.»
🔶 در این بیانیه آمده است: «امروز، پس از چند هفته دیپلماسی خستگیناپذیر، اسرائیل و لبنان توقف درگیریها بین خود را پذیرفتند. اعلامیه امروز نبرد در لبنان را متوقف میکند و اسرائیل را از تهدید حزبالله و دیگر سازمانهای حاضر در لبنان ایمن میکند. این اعلامیه شرایطی را برای بازگرداندن آرامش پایدار ایجاد میکند و به ساکنان دو طرف اجازه میدهد تا به صورت ایمن به خانههای خود در هر دو طرف خط آبی بازگردند. ایالات متحده و فرانسه با اسرائیل و لبنان همکاری خواهند کرد تا اطمینان حاصل کنند که این ترتیبات به صورت کامل عملی و اجرایی میشود. ما مصمم هستیم تا از تبدیلشدن این درگیری به چرخه درگیریهاو خشونتها جلوگیری کنیم. ایالات متحده و فرانسه همچنین متعهد به رهبری و حمایت از تلاشهای بینالمللی برای ظرفیتسازی نیروهای مسلح لبنان و همچنین توسعه اقتصادی در سراسر لبنان برای پیشبرد ثبات و رفاه در منطقه هستند.»
🔶 عاموس هوکشتاین فرستاده ویژه آمریکا در منطقه با تاکید بر دائمی بودن آتشبس، در گفتگو با شبکه خبری الجزیره تاکید کرده که آتشبس موجود در لبنان دائمی است و به اقدامات خصمانه پایان میدهد. وی گفته است: «ما نمیخواهیم حوادث سال ۲۰۰۶ در زمان پایان جنگ تکرار شود و توافق باید کاملاً به اجرا گذاشته شود، همه بندهای توافق باید اجرا شود و مبانی قطعنامه ۱۷۰۱ نیز به همراه ابزار نظارت، ضامن این روند خواهد بود.» هوکشتاین ابراز امیدواری کرده است که از طریق این توافق تمام خشونتهایی که طی چند دهه در منطقه شاهد آن بوده است، به پایان برسد.
🔸 #به_قلم_اساتید: سرکار خانم شیرین زارعپور
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#مرزبندی_با_دشمن #آتش_بس #مقاومت #لبنان #رژیم_صهیونیستی ✅ گزارشی از واکنشها پس از آتشبس 🔰 قسمت
#مرزبندی_با_دشمن
#آتش_بس #مقاومت
#لبنان #رژیم_صهیونیستی
✅ گزارشی از واکنشها پس از آتشبس
🔰 قسمت دوم
🔶 سازمان ملل نیز از این آتشبس استقبال کرده است. هماهنگکننده ویژه سازمان ملل متحد در لبنان با انتشار بیانیهای اعلام کرده است: «این توافق شروع یک فرایند حساس براساس اجرای کامل قطعنامه ۱۷۰۱ (۲۰۰۶) است که امنیت و آرامش را به غیرنظامیان در دو طرف «خط آبی» برمیگرداند. با این حال، تضمین پایداری این توافقنامه مستلزم کار جدی و تعهد کامل و مستمر از سوی طرفین است.»
🔶 جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی «ایکس» اعلام کرده که اجرای کامل قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل امری ضروری است و بار دیگر از رهبران لبنان دعوت میکنم تا با انتخاب رئیسجمهور، مسئولیت سیاسی خود را بر عهده بگیرند.
🔶 آنالنا بائربوک، وزیر خارجه آلمان با استقبال از طرح صلح پیشنهادی آمریکا و فرانسه برای پایان منازعه در لبنان، آن را زمینه ساز استقرار صلح و آرامش در خاورمیانه دانسته است. بائربوک در بیانیهای اعلام کرده: «توافق صلح میان حزب الله و اسرائیل و استقرار آتش بس در لبنان پرتوی امید برای تمامی خاورمیانه است.»
🔶 نجیب میقاتی نخستوزیر دولت پیشبرد امور لبنان، از حصول آتشبس استقبال کرده و آنرا گامی مهم در جهت ثبات، بازگشت آوارگان به خانههای خود و آرامش منطقه میداند. میقاتی بر تعهد به اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ سازمان ملل، تقویت حضور نیروهای ارتش لبنان در جنوب این کشور و همکاری با نیروهای حافظ صلح سازمان ملل تاکید کرده واز رژیم صهیونیستی خواسته است به آتشبس کاملا متعهد باشد و طبق قطعنامه سازمان ملل، از جنوب لبنان عقبنشینی کند.
🔶 در عین حال بسیاری از شخصیتهای صهیونیستی به خصوص رؤسای شهرکهای صهیونیستنشین در شمال فلسطین اشغالی علنا کابینه نتانیاهو را برای پذیرش آتشبس مورد انتقاد شدید قرار داده و آن را «سرافکندگی برای اسرائیل» توصیف کردهاند. به طور مثال رئیس شورای شهرک المطلّه در مصاحبه با کانال ۱۳ اسرائیل، توافق آتشبس را توافقی تحقیرآمیز و تاسفبار پس از تخریب ۷۰ درصد از خانههای این شهرک عنوان کرده است. رئیس شورای شهرک صهیونیستنشین میتا آشر نیز به این شبکه گفته است: «اگر این توافق امضا شود، در سالهای آینده شاهد حزباللهی قدرتمندتر و سرسختتر خواهیم بود و بهای آن را با خون خواهیم پرداخت».
🔶 به گزارش بی بی سی، بر اساس این آتش بس، هیچ منطقه حائل تحت اشغال اسرائیل در جنوب لبنان وجود نخواهد داشت. همچنین آمریکا ریاست کمیته پنج کشوری که برای نظارت بر اجرای آتش بس تشکیل شده است، را بر عهده دارد. بر اساس این آتش بس، دولت لبنان بر خرید و تولید تسلیحات در این کشور نظارت خواهد داشت. همچنین بر اساس این پیشنویس، نیروهای حزبالله باید به شمال رودخانه لیتانی عقبنشینی کنند و ارتش لبنان در طول مرز مستقر شود، و در مقابل، ارتش اسرائیل نیز باید خاک لبنان را ترک کند. البته تاکنون جزئیات زیادی از مفاد این آتشبس به صورت رسمی اعلام نشده است.
🔶 محمد رعد رئیس فراکسیون وفاداری به مقاومت در پارلمان لبنان، در سخنانی اعلام کرده بود: «مقاومت اسلامی لبنان هرگز از تبادل نظر با دیگران بهویژه در مواردی که مربوط به حاکمیت، استقلال ملی و سرنوشت کشور است خودداری نمیکند و با تواضع، اعتماد و عزت در این زمینه رفتار میکند. وی افزود: اما تجربه تلخی در برابر رژیم صهیونیستی و دکترین نظامی و اصولی که مواضع و پروژههای این رژیم بر مبنای آن است، وجود دارد. منبع تهدید ادامهدار علیه حاکمیت ملی و امنیت و ثبات کشور ما، همواره وجود دشمن صهیونیستی بوده است که طمعورزیهای راهبردی و ایدئولوژیکی زیادی در لبنان دارد و این موضوع بر هیچ یک از اندیشمندان جهان، کارشناسان دینی و پژوهشگران سیاسی و تاریخی پوشیده نیست. دغدغه ما این است که مسائل مربوط به حاکمیت و امنیت ملی خود را بر اساس محافظت راهبردی از کشور در برابر تهدیدات دشمن صهیونیستی و خطرات آن تدوین کنیم.
🔶 این مقام حزبالله افزود که بنابراین با توجه به این قواعد و همه ملاحظاتی که اشاره کردیم، مقاومت اسلامی لبنان در برابر هر پیشنهاد یا طرحی که حداقل قواعد مذکور را رعایت کند و بر مبنای محافظت از حاکمیت لبنان و امنیت ملی آن و محافظت از کشور در برابر تهدیدات دشمن صهیونیستی باشد، با روی گشاده برخورد میکند؛ زیرا بدون رعایت این قواعد، ثبات لبنان و حاکمیت آن در معرض نوسانات مربوط به خلق و خو و منافع دشمن صهیونیستی قرار میگیرد».
🔸 #به_قلم_اساتید: سرکار خانم شیرین زارعپور
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#خط_حزب_الله #نشریه
#معنویت
#دشمن_شناسی #فلسطین
#بسیج #انقلاب_اسلامی
#ایران_همدل #سوریه
✅ بنبست شکنانِ بی ادّعا
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#ولایت_فقیه #خط_حزب_الله #نشریه #معنویت #دشمن_شناسی #فلسطین #بسیج #انقلاب_اسلامی #ایران_همدل #س
خط حزبالله شماره ۴۷۲.pdf
4.1M
#ولایت_فقیه
#خط_حزب_الله #نشریه
#معنویت
#دشمن_شناسی #فلسطین
#بسیج #انقلاب_اسلامی
#ایران_همدل #سوریه
✅ بنبست شکنانِ بی ادّعا
🔶 رهبر معظّم انقلاب اسلامی، در دیدار بسیجیان که به سنّت همهساله در روز تشکیل «بسیج مستضعفین» انجام میشود، دو پایه و ویژگی اصلی بسیج را «خداباوری» و «خودباوری» عنوان کردند: «اگر من بخواهم آن منطق و پایهای را که بسیج بر روی آن قرار گرفته در دو کلمه توضیح بدهم و عرض بکنم، باید بگویم آن دو کلمه عبارت است از "ایمان" و "اعتماد به نفْس"؛ یا میتوانید تعبیر کنید: "خداباوری" و "خودباوری"؛ این دو پایهی بسیج است. بسیج بر روی خداباوری و خودباوری بنا شده. هر چه هم این درخت، امروز و فردا و آینده ثمره بدهد، ناشی از همین دو چیز است: خودباوری و خداباوری.
🔸 خطحزبالله؛ شماره ۴۷۲
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#تولید #تقدینگی
#تحریم #ارز
✅ ضرورت توجه دولت به احیای واحدهای راکد تولیدی
🔰 قسمت اول
🔶 عدم ارائه تسهیلات کافی، عدم حمایت از رونق تولید داخلی برخلاف شعارهای سال طی یک دهه اخیر، مشکلات پولی و بانکی، تأمین مالی، کمبود سرمایه در گردش و نقدینگی، بدهی به نظام بانکی و عدم توانایی در بازاریابی، تحریمهای ظالمانه غرب و متحدانش علیه کشورمان و برخی خودتحریمیهای داخل سبب شد که طی سالیان گذشته بسیاری از واحدهای تولیدی و صنعتی عطای تولید را به لقایش ببخشند.
🔶 به همین دلیل شاهد بودیم که بسیاری از این واحدها تعطیل شده و از مسیر تولید خارج شدند، بهطوریکه این امر به یکی از شایعترین و حادترین معضلات اقتصادی کشورمان تبدیل شده بود. از اینرو از سال۱۴۰۰ تاکنون نهضت احیای واحدهای تولیدی و صنعتی در دستور کار دولتمردان قرار گرفته و این روند در دولت چهاردهم نیز ادامه دارد؛ بهطوریکه از ۵۰ هزار واحد شناسایی شده در اقصی نقاط کشور تا سال گذشته، ۸۷۷۰ واحد تولیدی و صنعتی (۱۸ درصد آنها) احیا شده و این روند در سالجاری نیز ادامه داشته است.
🔶 احیای ۴۰۸ واحد راکد تولیدی
رضا انصاری، مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی در همین خصوص اظهار کرد: در شش ماه اول سال ۱۴۰۳ جمعا تعداد ۴۰۸ واحد راکد صنعتی در ۳۱ استان کشور به چرخه تولید بازگشته که و از مجموع این واحدها ۳۶۹ واحد داخل شهرکها و نواحی صنعتی و ۳۹ واحد خارج از شهرکها و نواحی صنعتی بوده است. وی ادامه داد: با توجه به اجرای عملیات احیا در ۳۱ استان کشور، شرکت شهرکهای صنعتی استانها مشارکت بالایی داشتند و در راهاندازی واحدهای راکد از روشهای مختلفی از جمله تأمین مواد اولیه، رفع مشکل بازار و مشارکت با سرمایهگذار جدید برای تولید محصول جدید استفاده کردهاند. به گفته مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، اخذ تسهیلات و رفع مشکلات زیر ساختی و در برخی مواقع واگذاری کامل واحد توسط مالک اصلی به سرمایهگذار از دیگر روشهای احیای واحدهای راکد بوده است.
🔶 انصاری با اشاره به دیگر روشهای احیا با مشارکت و همکاری شرکت شهرکهای صنعتی، افزود: حل مشکل اختلاف شرکا، ارتقای فناوری و بهینهکردن خط تولید، حل مشکلات حقوقی و واگذاری توسط بانک به سرمایهگذار جدید نیز از دیگر روشهای احیا بوده که به همت شرکت شهرکهای صنعتی استانها در دستور کار قرار گرفته است. با اینحال بهنظر میرسد بخش عمده این ۴۰۸ واحد تولیدی احیاشده در زمان دولت چهاردهم بوده است، بهطوریکه براساس گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت، در ۱۰۰ روز فعالیت دولت چهاردهم ۷۶۲ واحد صنعتی که زیر ظرفیت تولید و به صورت نیمهفعال مشغول به کار بودند، افزایش ظرفیت تولید داده شد. همچنین در ۱۰۰ روز فعالیت دولت چهاردهم شش شهرک و ناحیه صنعتی در شهرکها و نواحی صنعتی مصوب، وارد فاز اجرایی شده و ۵۵ هکتار تامین اراضی در شهرکها و نواحی صنعتی، ۱۴۵ هکتار زمین صنعتی، ۲۵۹ هکتار فاز عملیاتی جدید و دو واحد کارگاهی کوچکمقیاس دانشبنیانی ایجاد شده است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای امین محمودی
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#اقتصاد #تولید #تقدینگی #تحریم #ارز ✅ ضرورت توجه دولت به احیای واحدهای راکد تولیدی 🔰 قسمت اول 🔶 ع
#اقتصاد
#تولید #تقدینگی
#تحریم #ارز
✅ ضرورت توجه دولت به احیای واحدهای راکد تولیدی
🔰 قسمت دوم
🔶 این امر به منزله آن است که ۹۱۷۸ واحد تولیدی و صنعتی تاکنون به چرخه تولید بازگشته ولی همچنان ۴۰هزار و۸۲۲ واحد (۸۲ درصد واحدها) وضعیتشان تفاوت چندانی نکرده است. نکته جالب اینکه عمده واحدهای احیا شده نیز در استانهای تهران، فارس، اصفهان، خراسانرضوی، خوزستان، مرکزی، آذربایجانشرقی، آذربایجانغربی، گیلان، قزوین، قم و مازندران بودهاند تا مشخص شود توجه چندانی به برخی استانهای کوچک، مرزی و محروم صورت نگرفته است.
🔶 برخی کارشناسان معتقدند باید واحدهای تولیدی احیاشده در کشورمان در خدمت صادرات و ارزآوری باشند، بهطوریکه استدلال آنها این است که عمده صادرات کشور بهجز مواد معدنی استخراجی و محصولات کشاورزی شامل محصولاتی میشود که با پایه خوراک ارزان یا انرژی ارزان تولید میشود، در غیر این صورت توانایی رقابت و صادر کردن آنها وجود نداشت؛ بنابراین در چنین محیطی نمیتوان انتظار داشت که بخش تولید بدون مشکل به کار خود ادامه دهد. با اینحال گفته میشود بازفعالسازی ۱۸۴۰ واحد صنعتی و افزایش ظرفیت تولید ۳۲۱۵ واحد صنعتی نیمهفعال، از مهمترین برنامهها برای واحدهای صنعتی است که از سوی سازمان شهرکهای صنعتی در دولت چهاردهم مورد توجه قرار گرفته است.
🔶 احیای واحدهای راکد در دستور کار مجلس و دولت
سیدجواد حسینیکیا، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در همین خصوص به موضوع احیای صنایع تعطیل و نیمهفعال کشور اشاره کرد و گفت: احیای این واحدها با جدیت در دستور کار مجلس و دولت است. این مسئول در پاسخ به سؤالی درخصوص همراهینکردن برخی بانکها در پرداخت تسهیلات به مردم و تولیدکنندگان افزود: بانکهایی که به وظایف خود در این زمینه عمل نکنند، رویه کاری آنها مصداق ترکفعل است و در این زمینه جرمانگاری خواهد شد. اکنون چند سال از اجرای طرح احیای واحدهای تولیدی و صنعتی غیرفعال میگذرد که تا پایان سال ۱۴۰۲، ۸۷۷۰ واحد صنعتی احیا شد. یکی از مزایای احیای واحدهای تولیدی راکد و نیمهراکد، احیای مشاغلی است که برای مدتی ازبین رفتهاند. ازمحل این اقدام ۱۵۰ هزار فرصت شغلی تا پایان سال گذشته دوباره به چرخه کار برگشته و حفظ شده است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای امین محمودی
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#آتش_بس #منطقه
#رژیم_صهیونیستی #سوریه
✅ سر افعی تروریست را باید زد
🔰 قسمت اول
🔶 خبر غافلگیرکننده بود؛ تروریستهای موسوم به «تحریرالشام» عملیاتی را در غرب حلب از ادلب آغاز کردند و به ادعای برخی رسانههای عربی و نزدیک به تروریستها چندین شهر و روستای کوچک در غرب استان حلب را تصرف کردند. مناطقی که طبق توافق سال 2020 آستانه که توسط ترکیه، روسیه و دولت سوریه به امضا رسید، باید منطقه آتشبس اعلام میشد اما تروریستها با امکانات غربی و منطقهای عملیاتی را برای تصرف این مناطق آغاز کردند.
🔶 چه گروههای عملیات را آغاز کردند؟
جبهه فتحالشام: این گروه همان جبهه النصره سابق به سرکردگی «محمد جولانی» تروریست درجه یک بینالمللی است که در ادلب سوریه حضور دارد و اداره این شهر را با حضور تروریستهای دیگر در اختیار داشته است. این گروه تکفیری تروریستی با حمایت برخی کشورهای منطقه (عربستان و ترکیه) و برخی کشورهای فرامنطقهای (آمریکا) تجهیز شده است. بعد از اینکه این گروه در لیست سیاه تروریستی سازمان ملل و کشورهای جهان قرار گرفت نام خود را به جیشالفتح تغییر داد. جنبش نورالدین زنکی: گروه موسوم به حرکه نورالدین زنکی از جمله گروههای تروریستی در سوریه است که اواخر سال ۲۰۱۱ شکل گرفت؛ تروریستهای این گروه از ملیتهای مختلف هستند البته بیشتر آنها را چچنیها تشکیل میدهند که خشنترین گروه تروریستی حاضر سوریه است. ارتش آزاد سوریه: این گروه پیاده نظام ترکیه در سوریه است که از سالها قبل توسط آنکارا حمایت و پشتیبانی میشود. ترکیه با دادن تسلیحات، مهمات، پول و همچنین آموزش از شماری از گروهها حمایت میکرد و 3 سال پیش در عملیاتی برای تسلط بر شرق فرات از آنها بهره برد. گروههای تروریستی دیگر حاضر در این اتاق عملیات در حمله به غرب حلب عبارتند از: هیات تحریرالشام، القوه المشترکه، الجبههالشامیه، جیشالعزه، صقورالشمال، انصارالتوحید، حزب الترکستان، المجلس الثوری لأهلالشام و احرارالشام.
🔶 رابطه جبهه النصره با اسرائیل چگونه است؟
اسمدار پری، روزنامهنگار اسرائیلی که روابط نزدیکی با منابع اطلاعاتی اسرائیل دارد، در گزارشی فاش کرد تلآویو با نیروهای وابسته به القاعده یعنی همان جبهه النصره که سالها شاخه القاعده در سوریه بود ارتباط دارد. حتی برای این موضوع اسرائیل یک اردوگاه مرزی برای خانوادههای جنگجویان سوری دارد. همچنین برخی دیگر، از دیدارهای پرسنل نظامی اسرائیل و فرماندهان النصره در گذرگاه قنیطره، خط آتشبس که اراضی تحت کنترل سوریه را از اراضی اشغالی اسرائیل در بلندیهای جولان جدا میکند، عکس گرفتهاند.
🔶 این موارد را باید در کنار تصاویری از بنیامین نتانیاهو گذاشت که به بیمار تروریست سوری در حال درمان در بیمارستان صحرایی ارتش اسرائیل سر میزند که از نیروهای جبهه النصره بود. در این رابطه وال استریت ژورنال نوشته بود اسرائیل مرزهای خود را با سوریه باز کرده بود تا به تروریستهای جبهه النصره و القاعده که در جریان جنگ داخلی مجروح شدهاند، خدمات درمانی ارائه کند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن فرجامی
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#مرزبندی_با_دشمن #آتش_بس #منطقه #رژیم_صهیونیستی #سوریه ✅ سر افعی تروریست را باید زد 🔰 قسمت اول 🔶
#مرزبندی_با_دشمن
#آتش_بس #منطقه
#رژیم_صهیونیستی #سوریه
✅ سر افعی تروریست را باید زد
🔰 قسمت دوم
🔶 رابطه تروریستها با ترکیه و عربستان چیست؟
اردوغان، رئیسجمهور ترکیه بارها تأکید کرده این کشور به دولت سوریه اجازه نمیدهد کنترل اراضی در ادلب (مقر تروریستها) را در دست بگیرد. روزنامه «الاهرام» مصر در سالهای قبل نوشته بود سعودیها و قطریها ۴۰ درصد بودجه ائتلاف جیشالفتح را تامین میکنند که این عدد بسیار بیسابقه است. حتی ارتش ترکیه به صورت علنی از تروریستهای سوری استفاده میکند. چهارم اکتبر (دوازدهم مهر) 2 سال قبل، یعنی 5 روز پیش از نخستین حمله ترکیه به شمال شرق سوریه، ارتش ملی سوریه با جبهه آزادیبخش یا همان تروریستهای تحریرالشام در ادلب متحد و ارتش ملی تشکیل شد و با کمک ترکیه به نیروهای کرد حمله کردند.
🔶 چند سال قبل هم ماجرای ارسال کامیونهای حامل اسلحه برای تروریستها از مرز ترکیه برای دولت اردوغان دردسرساز شد. یاسین اکتای، عضو حزب عدالت و توسعه بعد از این اتفاق گفته بود آنکارا مستقیم تأمین تسلیحات، غذا، خوراک، لباس و آموزش نیروهای مسلح سوریه را برعهده دارد. حتی روزنامه «واشنگتنپست» نوشته بود اکثر تجهیزات نیروهای مسلح ضد دولت سوریه از سوی ترکیه تامین میشود. به قدری تحرکات ترکیه در سوریه افشا شده بود که شبکه خبری «سیانان ترک» در گزارشی عنوان کرد قلب ترکیه، مناطقی همچون «دوزجه» و «آداپازاری» به مراکز تجمع تروریستها تبدیل شده است.
🔶 اما گروههای تروریستی متحد شده چه کسانی هستند؟
جبهه الوطنی التحریر سال 2018 با اتحاد 11 گروه مسلح از تروریستها که از گروههای وابسته به ارتش آزاد سوریه بودند تشکیل شد. این تشکیلات به فرماندهی فضلالله الحجی و ملحق شدن گروههای فیلقالشام، الجیش ادلب الحر، الفرقه الساحلیه اول، الجیش الثانی، الفرقه الساحلیه دوم، الجیش النخبه، پیادهنظام، جیشالنصر، شهداالاسلام (فصائل داریا)، لوا الحریه و فرقه 23 در مناطق شمالی سوریه در ائتلاف با یگانهای مسلح ترکمان سوریه و با حمایت مالی و سیاسی یکی از کشورهای همسایه سوریه شکل گرفته است.
🔶 وضعیت میدانی به چه شکل است؟
تروریستهای ساکن ادلب نام عملیات خود را «ردع العدوان» اعلام کردند. این عملیات با حملات موشکی و پهپادی شروع شد. بلافاصله نیروهای تروریست از جنوب و غرب به سمت حلب حرکت کردند. نخستین مقصد آنها 2 شهرک «خان طومان» و «زیتان» در حومه جنوب حلب بود تا بدین ترتیب بتوانند بزرگراه حلب به دمشق را مسدود کنند. تروریستها در گزارشهای خود ادعا میکنند 46 روستا در غرب حلب را تصرف کردند و تاکنون نزدیک به 200 نفر شهید شدهاند. مساحت مناطقی که تا این لحظه توسط مخالفان سوری به تصرف درآمده حدود 413 کیلومتر مربع است.
🔶 اما این حمله چند پیامد جدی دارد؛ ابتدا اینکه ساز و کار آستانه که ترکیه همواره به دنبال آن بود از بین خواهد رفت و دیگر اینکه ایران، دولت سوریه و محور مقاومت دریافتند نباید در مقابل نیروهای تروریستی توافقی صورت بگیرد و این بار باید ادلب از لوث وجود تروریستها کاملا آزاد شود و دیگر تروریستها نباید جایی در سوریه داشته باشند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن فرجامی
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#ترکیه #سوریه
#مقاومت #لبنان
#رژیم_صهیونیستی #روسیه
✅ آنچه در سوریه اتفاق میافتد
🔰 قسمت اول
🔶 درست چند ساعت بعد از اعلام آتشبس بین اسرائیل و لبنان، کمی آنسوتر در سوریه، اعلام شد تروریستهای احرارالشام به سمت روستاهای شهر حلب حرکت کرده و خود را به مرور به نزدیکیهای شهر رساندهاند. درست شبیه آنچه از سالهای اوجگیری داعش در سوریه و عراق به یاد داریم، این بار هم تروریستها با حجم بسیار بالایی از خشونت و کشتار کار خود را شروع کردند و توانستند بعد از 2 روز، خبر تسلط خود بر برخی روستاهای اطراف حلب را جهانی کنند. اتفاقات روزهای اخیر در سوریه، چندان بیتفاوت با صحنه نبرد در لبنان و پایان آن نیست. آنچه مشخص است اینکه وضعیت صحنه نبرد اسرائیل و لبنان تاثیر مهمی بر ادراک ترکیه و نیروهای مخالف دولت مستقر در سوریه داشته و آنها را به سمت وضعیت جدید ضدامنیتی در سوریه سوق داده است. چه چیزی سبب اتفاقات جدید در سوریه شده است؟
1️⃣ درگیری جبهه مقاومت
شاید مهمترین دلیل اتفاقات اخیر در سوریه را باید درگیر شدن و نبردهای مستمر یک سال گذشته در جبهه جنوبی لبنان قلمداد کرد. گسیل نیروهای حزبالله لبنان از مرزهای سوریه و از صحنه نبردهای مقاومت با گروههای تکفیری - تروریستی و از سوریه به سمت لبنان، سبب شکلگیری خلأ قدرت پایدار در سوریه شده است. درگیری گروههای مقاومت به نبرد با اسرائیل، آمادگی نیروهای مقاومت را در سوریه تحت تاثیر قرار داده و سوریه را با یک وضعیت معماگونه از نظر قدرت نظامی مواجه کرده است. اگرچه نظام و ارتش سوریه توانسته از 4 سال پیش وضعیت اقتدار سیاسی خود را تا حدی تثبیت کرده و حاکمیت خود را تسری دهد اما به سبب مشکلات عدیده سیاسی و اقتصادی، این موضوع مانع شکلگیری نیروهای تکفیری جدید در سوریه نبوده و نظام و ارتش سوریه خلأ قدرت ناشی از عدم حضور نیروهای مقاومت در سوریه را نتوانسته پوشش دهد. همین موضوع این استنباط را در نیروهای تکفیری به وجود آورده که در این زمان با حمله به شهر حلب به عنوان دومین شهر بزرگ سوریه از نظر جمعیتی و با عملیات رسانهای، میتواند یک جو روانی تاثیرگذار علیه سوریه به وجود آورد.
2️⃣ درگیری روسیه با اوکراین
یکی از مزیتهای سوریه در جنگ با تروریستهای تکفیری از ژانویه 2012، این بود که روسیه با حمایت هوایی از جبهه مقاومت توانمندی کافی را برای پشتیبانی از عملیات زمینی نیروهای مقاومت سوریه و مقاومت منطقهای حامی سوریه داشت. بویژه در سال 2015 که درگیری بین این گروههای ائتلافی با دولت سوریه اوج گرفت، دولت روسیه به عنوان مهمترین حامی عملیات هوایی از نیروهای مقاومت علیه تروریستها حمایت کرد. درگیر شدن روسیه از سال 2022 به معمای اوکراین تا حد زیادی روسیه را از سوریه دور کرده است. اگرچه روسیه کماکان حضور نظامی خود را در سوریه دارد اما این حضور تا حد بسیار زیادی تنزل یافته است. این موضوع نیز در ادراک تروریستها و کشورهای پشتیبان آنها برای شروع دور جدید حملات علیه دولت و مردم سوریه بیتاثیر نبوده است.
3️⃣ اشتغال محور مقاومت به اسرائیل
محور مقاومت و در رأس آن ایران، در ماههای اخیر خود را در صحنه امنیتی مواجهه با اسرائیل دیده است. عملیاتهای وعده صادق 1 و 2 و درگیریهای مستقیم ایران با اسرائیل به همراه تمرکز دیپلماتیک و لجستیک ایران برای پایان رنج مردم غزه و لبنان، ایران را از میدان سوریه دور کرده و این بهترین فرصت برای ترکیه و نیروهای طرفدار ترکیه برای از بین بردن فضای امنیت داخلی در سوریه بوده است. بنابراین در برداشت گروههای تروریست منطقه و از جمله گروه موسوم به ارتش آزاد سوریه که تحت حمایت همهجانبه ترکیه قرار گرفته است، مشغولیت ایران به موضوعات امنیتی و جنگ لبنان و غزه، فرصتی برای شروع یک عملیات ضدامنیتی علیه دولت سوریه است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای رضا رحمتی
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#مرزبندی_با_دشمن #ترکیه #سوریه #مقاومت #لبنان #رژیم_صهیونیستی #روسیه ✅ آنچه در سوریه اتفاق میا
#مرزبندی_با_دشمن
#ترکیه #سوریه
#مقاومت #لبنان
#رژیم_صهیونیستی #روسیه
✅ آنچه در سوریه اتفاق میافتد
🔰 قسمت دوم
4️⃣ تغییر در ادراک اسرائیل نسبت به سوریه
پیش از طوفان الاقصی، اسرائیل از جانب سوریه تهدید چندانی را نسبت به امنیت داخلی خود تصور نمیکرد، به این سبب که نظام سیاسی سوریه و دولت بشار اسد در مواضع خود، با احتیاط رفتار کرده و صحنه منازعه را به سمت اسرائیل گسترده نکرده بود. بعد از طوفان الاقصی و به طور خاص در این جنگ 55 روزه بین اسرائیل و حزبالله در لبنان، سوریه به صورت خاصی برای اسرائیل تبدیل به یک طرف ماجرا شده است. اسرائیل سوریه را عامل انتقال سلاح به حزبالله لبنان معرفی کرده و چندین مرتبه تلاش کرده است فرودگاهها، مسیرهای اتصالی و خطوط ارتباطی بین سوریه و لبنان را قطع کند تا به تعبیر مقامات اسرائیلی، «مانع انتقال سلاح از سوریه به لبنان شود». بمبارانهای پیدرپی سوریه توسط اسرائیل با هدف انسداد مسیرهای انتقالی و حملونقلی سوریه به لبنان و دریافت کمکهای حزبالله از مسیر سوریه بوده است. از طرف دیگر حملاتی که از جانب سوریه به بلندیهای جولان اشغالی سوریه در ماههای اخیر انجام شده است، اسرائیل را نسبت به سوریه به این درک رسانده است که در مناسبات با سوریه تجدیدنظر جدی کند.
5️⃣ آمریکا و احتمال یک وعده پنهانی به نتانیاهو
در جریان آتشبس اسرائیل و لبنان، همه کسانی که تحولات را رصد میکردند به دنبال این بودند تا بدانند که آمریکا بابت این آتشبس چه وعده بزرگی به اسرائیل داده است که اسرائیل را وادار به این شکست کند که بدون دستیابی به اهداف تعریف شدهاش نسبت به لبنان، جنوب لبنان را خالی کرد و نیروهایش را به سرزمینهای اشغالی فراخواند.
🔶 برخی منابع خبری آمریکایی و صهیونیستی نیز از وعده بزرگ بایدن به نتانیاهو برای انجام آتشبس در لبنان گزارش داده بودند. به نظر میرسد حالا آن وعده بزرگ در حال رونمایی است. چند ساعت بعد از آتشبس در لبنان، آتش خشونت در منطقه خاورمیانه یک بار دیگر از اطراف حلب سوریه روشن و با کشتار وحشیانه دیگری همراه شد. به نظر میرسد احتمالا ایالات متحده برای متقاعد کردن اسرائیلیها به آتشبس، وعده کنترل یا تغییراتی در سوریه و انسداد مسیر مرزی سوریه و لبنان را به نتانیاهو داده است.
6️⃣ نقش ترکیه و سرخوردگی سلطان
در 2 دهه اخیر، همیشه یک طرف طمع و درگیری در سوریه، ترکیه اردوغان بوده است. در دور قبل حملات گروههای تروریستی با شکست همراه شد و تقریبا به جز در اختیار قرار گرفتن بخشی از نوار مرزی شمالی سوریه و توسط گروههای حامی ترکیه شبیه ارتش آزاد و سرکوب وحشیانه کردهای منطقه روژوئاوا، ترکیه هیچ دستاوردی از حمایت همهجانبهاش از گروههای مخالف و تروریستی در سوریه به دست نیاورد. بعد از عملیات طوفان الاقصی هم که ترکیه به سبب حمایتهای پشت پردهاش از اسرائیل درباره منابع انرژی و مواد خام کارخانههای اسلحهسازی اسرائیل، مورد اتهام بسیاری از مسلمانان قرار گرفته بود، به نظر میرسید که ترکیه سلطان اردوغان خود را در بنبست اعتبارش در جهان اسلام میبیند. حضور ایران در مناقشه اسرائیل و لبنان و غزه، برای اردوغان موضوعی نبوده است که به این سادگی قابل هضم باشد.
🔶 اگرچه ترکیه اردوغان در رسانهها تهدید به حمله به اسرائیل کرده بود اما ایران طی 2 عملیات دقیق اسرائیل را مورد حمله قرار داد و توان رزم خود را به رخ کشید و اعتبار خود را در جهان اسلام افزایش داد. چنین وضعیتی برای اردوغان، چیزی جز عصبانیت به دنبال نداشته است. هجوم به حلب توسط نیروهایی که با تجهیزات ترکیه وارد میدان نبرد شدهاند، این موضوع را متبادر میکند که ترکیه به دنبال این است «دستاوردی» برای خود کسب کند، حتی اگر این دستاورد به آشوب کشیدن دوباره سوریه باشد. با این حال باید دید در روزهای آینده چه اتفاقاتی در سوریه میافتد تا بتوان درک دقیقی نسبت به آینده مناسبات و تحولات سوریه داشت، اما آنچه مشخص است اینکه سر بر آوردن گروههای تروریستی در سوریه را نباید یک موضوع درونگروهی قلمداد کرد، بلکه یک صحنه کاملا ترکیبی متشکل از بازیگری آمریکا، اسرائیل و ترکیه است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای رضا رحمتی
🆔 @tahlil_shjr
بررسی ابعاد حقوقی حکم بازداشت نتانیاهو.pdf
97.1K
#دشمن_شناسی
#فلسطین #رژیم_صهیونیستی
#بریکس #منطقه
✅ بررسی ابعاد حقوقی حکم بازداشت نتانیاهو
🔶 حضرت آیتالله خامنهای درباره وضعیت اخیر حوادث منطقه فرمودند: «دشمن در غزّه پیروز نشده، دشمن در لبنان پیروز نشده؛ دشمن در غزّه و لبنان پیروز نخواهد شد. آن کاری که اینها کردند پیروزی نیست، جنایت جنگی است؛ خب حکم بازداشتش را صادر کردند، [امّا] کافی نیست؛ بایستی حکم اعدام نتانیاهو، حکم اعدام این سران جنایتکار صادر بشود.» ۱۴۰۳/۹/۵
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای دکتر عباسعلی کدخدایی؛ عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو حقوقدان شورای نگهبان
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رسانه
#جنگ_ترکیبی #سوریه
#فضای_مجازی #رژیم_صهیونیستی
✅ سوریه در اخبار و سوریه در میدان!
🔶 از فرمانده میدان پرسیدند که اخبار سوریه نگرانکننده است و برخی منابع نوشتهاند فلان شهر هم سقوط کرد. فرمانده نگاهی کرد و گفت: «ما دو تا سوریه داریم، سوریه در اخبار و سوریه در میدان! آنها در رسانه پیروز میشوند و ما در میدان.» جنگ در سوریه افزون بر میدان، در فضای مجازی هم داغ شده و رسانههای صهیونیستی با روحیه مردم بازی میکنند، در حالی که در میدان آنگونه که آنها روایت میکنند، نیست.
🔶 تروریستهای تکفیری با تکیه بر جنگ ترکیبی و ادراکی در تلاش هستند تحرکات خود را بزرگنمایی کنند؛ در جنگ ادراکی آنچه در میدان جاری است، با آنچه اعلام الحربی تروریستها منتشر میکنند، تفاوت چشمگیری دارد. باید دانست که در فرآیند جنگ، عملیات روانی و تولید اخبار غیر واقعی بخشی از جنگ به شمار میآید.
🔶 اکنون در سوریه، جنگ روایتهاست و هر کسی فارغ از صحت و سقم خبر زودتر اطلاعرسانی کند، افکار عمومی را در مسیر خود قرار داده است.طی چند روز اخیر، نمونههای نادرستی در بازنشر ویدئوهای سالهای قبل، مانند ورود الجولانی به حلب، تصرف زندان و آزادی زندانیان به دست تروریستها و ... مشاهده شد که نیازمند فراست و تیزبینی در مراجعه به مراجع خبری معتبر است. تجربه بهرهگیری قدرتمند گروههای تکفیری از تکنیکهای عملیات روانی و شبکههای اجتماعی بینالمللی، ضرورت راستیآزمایی اخبار و سنجش صحت و اتقان در گزارشهای جنگ را بیش از پیش میکند.
🔶 باید بر این نکته انگشت تأکید گذاشت که رسانهها نمیتوانند به مردم بگویند چگونه فکر کنند؛ اما میتوانند تعیین کنند به چه فکر کنند. از مهمترین کارکردهای رسانه، تعیین اولویتهای ذهنی عموم مردم است. در فضای داخلی کشور نیز مشاهده شده است که گاهی مسابقهای بدون فراخوان و نانوشته برای اعلان خبر و روایت منفی از پدیدههایی که در حال رقم خوردن است یا احتمال وقوع آن وجود دارد، شکل گرفته است!
🔶 به نظر میرسد، با ساز و کارهای موجود و وضعیتی که بر رسانههای امروز جامعه ما حاکم است از یک سو و ماهیت تحولات منطقه، دامنه آنها و سطح بحرانهای حادث شده از سوی دیگر پیادهسازی سناریوهای مطلوب را در ابعاد دفاعی و تهاجمی با مشکل جدی مواجه کند.
🔶 نکته پایانی اینکه به تعبیر برخی از اندیشمندان، مانند «ژان بودریار»، تصویر جنگ خلیجفارس در «سیانان» واقعیتر از خود جنگ بود. بدون تردید، باید نگرش دستگاهها به رسانه تغییر کند و ساز و کارهای اطلاعرسانی در مسائل ملّی باید اصلاح شود. ورود سریع و جذاب به اتفاقات و پدیدهها، مسئلهشناسی قوی، دانستن ادبیات و فنون اقناع، پرهیز از فضاسازیهای گمراهکننده، روایتگری و روایتسازی صحیح در چارچوب الزامات، روشها و تکنیکهای تولید محتوا در فضای مجازی از مهمترین عوامل پیشرفت در این مسئله است.
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#مقاومت #سوریه
#فلسطین #لبنان
#رژیم_صهیونیستی
✅ به این تاریخ ها توجه کنید
1⃣ ارتش سوریه در سال 1976 برای حفاظت از مقاومت فلسطین در جریان جنگ داخلی لبنان وارد لبنان شد.
2⃣ در ژوئیه 1981، اسرائیل به مدت دو هفته لبنان را بمباران کرد تا مقاومت فلسطین به نمایندگی از جنبش فتح و ساف را از بین ببرد.
3⃣ در اوایل سال 1982، اخوان المسلمین علیه رژیم اسد شورش نظامی کرد که به کشتارهای حماه منجر شد.
4⃣ در ژوئن 1982 ارتش اسرائیل به لبنان حمله کرد.
5⃣ در سال 2006 مقاومت لبنان بر اسرائیل پیروز شد.
6⃣ در سال 2011 اخوان و گروه ها به طور نظامی علیه رژیم اسد شورش کردند.
7⃣ اسرائیل در 26 نوامبر 2024 نتوانست مقاومت لبنان را از بین ببرد و آتش بس امضا شد.
8⃣ در 27 نوامبر 2024 (سه روز قبل) اخوان و القاعده علیه اسد شورش کردند.
🔶 تاریخ ها به صراحت میگویند که گروههای تکفیری و اخوانی زمانی به ارتش سوریه حمله میکنند که اسرائیل نتواند مقاومت فلسطینی و لبنانی مورد حمایت سوریه را از بین ببرد و هدف از این حمله مشخص است و آن قطع حمایتهای سیاسی و نظامی مقاومت در برابر اسرائیل به هر شکلی است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای سامح عسکر؛ فعال صلح عرب
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #لبنان
#آتش_بس #آمریکا
#فلسطین #مقاومت
✅ عبرتی که از وینوگراد گرفته نشد
🔶 بالاخره همانگونه که پیشبینی میشد، رژیمصهیونیستی با اعلام آتشبس، از مرزهای لبنان عقبنشینی کرد و دو ماه تهاجم بینتیجه متوقف شد. هرچند نتانیاهو مدعی است که آتشبس موقت است و تلاش میکند پرونده جنگ مختومه نباشد، اما تصریح آموس هوکشتاین، فرستاده ویژه امریکا به لبنان بر دائمی بودن آتشبس، نشانگر آن است که امریکاییها تمایلی به ادامه پشتیبانی ماشین جنگی اسرائیل ندارند و به دنبال بستن این پرونده هستند.
🔶 حدود سه ماه قبل که حملات ارتش رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان شدت گرفت و نخستین نشانههای شعلهور شدن جنگ جدید نمایان شد، مهمترین دستورکار اسرائیلیها در تهاجم به لبنان، تحقق آرزویی بود که از سال ۲۰۰۶ بر دل صهیونیستها مانده بود. در جنگ ۳۳ روزه هدف اسرائیل، در هم پیچیدن طومار مقاومت در لبنان بود که نهتنها این آرزو محقق نشد، بلکه حزبالله طی دو دهه گذشته به سازمانی فراملی و قدرت تأثیرگذار منطقهای ارتقا یافت.
🔶 عقده شکست از حزبالله در طول این سالها، همچنان بر دل صهیونیستها بود و شاید به همین دلیل بود که برخلاف اختلافنظری که در مورد حمله به غزه در درون نخبگان جامعه صهیونیستی وجود داشت، در تهاجم به شمال تقریباً اجماعنظر حاکم بود. همچنین نقش ویژه حزبالله در تقویت سایر اضلاع مقاومت در فلسطین و یمن نیز صهیونیستها را به این جمعبندی رساند که پیروزی در غزه بدون نابودی حزبالله ممکن نیست، از این رو با آنکه پرونده جنگ غزه هنوز مفتوح بود، ماشین نظامی خود را بهسوی شمال گسیل داشتند تا این بار برای همیشه کار مقاومت لبنان را یکسره کنند. نوع استراتژی تهاجمی اسرائیل در جنگ اخیر تنها معطوف به سازمان مقاومت نبود، بلکه در کنار ضربه به حزبالله، کوچ اجباری شیعیان حامی مقاومت از جنوب لبنان را دنبال میکردند تا محیط اجتماعی مقاومت نیز نابود شود.
🔶 ضربات سنگینی که در روزهای نخست جنگ به بیروت و ضاحیه وارد شد و نیز شهادت جمعی از فرماندهان مجرب حزبالله و بهویژه شهید سیدحسن نصرالله و شهید سیدهاشم صفیالدین، این امید کاذب را در تلآویو ایجاد کرد که کار حزبالله رو به اتمام است و دیگر مقاومت از زیر بار این ضربات کمر راست نخواهد کرد.
🔶 به رغم دو ماه بمباران بیامان هوایی با مخربترین سلاحهای ساخت امریکا و نیز ورود زمینی، ماشین جنگی زرهی اسرائیل به جنوب، نهتنها پیشروی قابلاعتنایی حاصل نشد، بلکه پاسخ موشکی مقاومت افزایشی شتابناک داشت. بدینترتیب نهتنها آوارههای الجلیل به خانههای خود بازنگشتند، بلکه بحران آوارگی به حیفا و حتی پیرامون تلآویو رسید.
🔶 نتانیاهو در سخنرانی خود در خصوص آتشبس در ضمن اعلام دلایل اتخاذ این رویکرد، به نکتهای مهم اشاره کرد و یکی از دلایل آتشبس را «لزوم تقویت نیروهای نظامی اسرائیل و غلبه بر موانع تسلیحاتی» ذکر کرد. واقعیت آن است که مقاومت مثالزدنی در غزه و جنوب لبنان نهتنها زرادخانههای اسرائیل را تقریباً خالی کرد، بلکه کمکهای تسلیحاتی سرشار آمریکا و غرب نیز عملاً مشکل اسرائیل را حل نکرده و اینک ادامه جنگ برای اسرائیل دیگر ممکن نبود. این در حالی است که غزه از سالها پیش و لبنان نیز از ابتدای جنگ در محاصره شدید قرار دارند، بااینحال توانستهاند با استقامت توان دشمن صهیونیستی را از کار بیندازند.
🔶 بدینترتیب نهتنها مقاومت اسلامی در لبنان نابود نشد و حامیان حزبالله لبنان را ترک نکردند، بلکه حزبالله اراده خود را بر رژیم صهیونی تحمیل کرد و سرنوشت جنگ مشابه جنگ ۳۳ روزه رقم خورد. هرچند در پایان جنگ ۳۳ روزه، کمیته «وینوگراد» دلایل شکست در جنگ را برای اسرائیلیها بررسی کرد، اما گویا این گزارش در تلآویو موجب عبرت نشد.
🔶 در این گزارش تصریح شده بود «وارد شدن به جنگ بدون در نظر گرفتن استراتژی خروج، یک اشتباه وحشتناک بود.» اینک نیز نتانیاهو درحالیکه در باتلاق غزه گرفتار بود، رژیم را درگیر جنگی سهمگینتر کرد و به رغم هشدارهای برخی هممسلکهایش، به این مسیر ادامه داد تا نهایتاً همان تجربه تلخ را برای رژیم صهیونی رقم بزند. حتی اگر بر فرض، آتشبس هم دوام نیابد، باز نتیجه همین خواهد بود و نابودی مقاومت اسلامی لبنان خیالی خام بیش نیست. حزبالله زنده است و زنده خواهد ماند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محمدجواد اخوان
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#ولایت_فقیه #خط_حزب_الله #نشریه #معنویت #دشمن_شناسی #فلسطین #بسیج #انقلاب_اسلامی #ایران_همدل #س
#معنویت
#بسیج #خودباوری
#انقلاب_اسلامی #سوریه
#دشمن_شناسی #یمن
✅ بنبستشکنانِ بیادّعا
🔰 قسمت اول
🔶 چرا دشمن از روحیّهی بسیجی زخمخورده و هراسان است؟
رهبر معظّم انقلاب اسلامی، در دیدار بسیجیان که به سنّت همهساله در روز تشکیل «بسیج مستضعفین» انجام میشود، دو پایه و ویژگی اصلی بسیج را «خداباوری» و «خودباوری» عنوان کردند: «اگر من بخواهم آن منطق و پایهای را که بسیج بر روی آن قرار گرفته در دو کلمه توضیح بدهم و عرض بکنم، باید بگویم آن دو کلمه عبارت است از "ایمان" و "اعتماد به نفْس"؛ یا میتوانید تعبیر کنید: "خداباوری" و "خودباوری"؛ این دو پایهی بسیج است. بسیج بر روی خداباوری و خودباوری بنا شده. هر چه هم این درخت، امروز و فردا و آینده ثمره بدهد، ناشی از همین دو چیز است: خودباوری و خداباوری. بسیج خصوصیّات زیادی دارد که همه از این دو پایهی اصلی نشأت میگیرد. بسیج، شهامت دارد، ابتکار دارد، سرعت عمل در کارها دارد، دید وسیع دارد، دشمنشناسی دارد، در برابر تحرّکات گوناگون حساسیّت دارد ــ اینها مال بسیج است ــ امّا همهی اینها و سایر خصوصیّات ممتاز بسیج، ناشی از همان دو خصوصیّت است که اگر فکر کنیم، بشکافیم، بحث کنیم، کاملاً روشن میشود.» ۱۴۰۳/۹/۵
🔸انقلاب؛ دستاورد روحیّهی بسیجی
🔹ایشان، در ادامهی بیانات خود، به نتیجهی این دو ویژگی در بسیج و خروجی آن در ادوار مختلف و از منظرهای گوناگون پرداختند. همانطور که ایشان با ظرافت و دقّت اشاره کردند، روحیّه و تفکّر بسیجی چیزی فراتر از یک نهاد و سازمان رسمی است. از این جهت، میتوان گفت آن جوانانی که در اوایل دههی ۴۰ شمسی به ندای انقلابی امام راحل پاسخ گفتند و به میدان مبارزه آمدند، دارای روحیّه و تفکّر بسیجی بودند؛ «خداباوری» آنان را واداشت که در برابر ظلم و جُور رژیم پهلوی به وظیفهی مبارزاتی و انقلابی خود عمل کنند و از چیزی نترسند و «خودباوری» آنها نیز باعث میشد باور داشته باشند که حتّی با دست خالی نیز میتوان در برابر یک رژیم سفّاک و تا دندان مسلّح که از حمایت همهی قدرتها و مستکبران شرق و غرب عالم برخوردار است، ایستاد.با این مقدّمه، میتوان گفت که بسیج به معنای جمعیّتی مردمی، با دو ویژگی اصلی «خداباوری» و «خودباوری»، پیش از پنجم آذر ۱۳۵۸ نیز وجود داشت و پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن ۱۳۵۷ محصول و دستاورد همین جمعیّت و جماعت بود. اغلب انقلابها، پس از پیروزی، به دلایل مختلف رو به افول یا انحراف میروند.
🔶 امام خمینی (رحمة اللّه علیه) با کیاست و هوشمندی دریافتند که رمز تداوم انقلاب و حفظ دستاوردهای آن، استمرار حضور مردم در صحنه است؛ ابتکار تشکیل «بسیج مستضعفین» گامی بزرگ در این زمینه بود که دستاوردهای تاریخی و درخشان خود را بهزودی به نمایش گذاشت و گرههایی به دست بسیج باز شد و بنبستهایی شکسته شد که در ظاهر غیرممکن و ناشدنی مینمود.
🔸برگ برندهی ایران در دفاع مقدّس
🔹اوّلین آزمون جدّی بسیج کمتر از یک سال پس از تشکیل آن رخ داد. با تهاجم رژیم بعث صدّام به ایران، جنگی همهجانبه و تمامعیار آغاز شد که موجودیّت انقلاب و جمهوری اسلامی و حتّی تمامیّت ارضی ایران را نشانه رفته بود. محاسبات دشمن و حامیان ابرقدرتش، روی کاغذ، چندان هم غلط به نظر نمیرسید. با پیروزی انقلاب اسلامی، ایران زیروزِبَر شده بود و تقریباً همه چیز نوپا بود. کشور از سویی درگیر ناآرامیها و قائلههای مختلف قومی بود که به تحریک بیگانگان، امنیّت را به طور جدّی تضعیف کرده بودند و از سوی دیگر قوای نظامی نیز در شرایطی خاص به سر میبردند. سپاه پاسداران در حال شکلگیری بود و سازمان و انسجام خود را پیدا نکرده بود؛ ارتش نیز پس از تکانهی انقلاب، با چالشهای جدّی و خاصّ خود روبهرو بود. از سویی برخی فرماندهان اصلی و سرسپردهی طاغوت تصفیه شده بودند و از سوی دیگر برخی عناصر سیاسی، با دلایل مختلف و ناموجّه، حتّی به دنبال انحلال ارتش بودند. جنگ تحمیلی در چنین شرایطی آغاز شد و برآورد دشمن پیروزی سریع بود.آنچه دشمن محاسبه نکرده بود توان و حضور نیروهای مردمی و، در واقع، روحیّهی بسیجی بود. بار اصلی جنگ، در هشت سالی که به طول انجامید، بر دوش این گروه بود؛ گروهی که جنگیدن و نظامیگری حرفهی او نبود، همه کشاورز و کارگر و دانشجو و دانشآموز و بازاری و فرهنگی و کارمند و طلبه و مانند اینها بودند امّا وقتی دیدند به حضورشان نیاز است، اسلحه به دست گرفتند و داوطلبانه و شجاعانه وارد میدان شدند. این حضور آگاهانهی مردمی و از جنس بسیج بود که علیرغم برتری تسلیحاتی و نظامی دشمن، سرنوشت جنگ تحمیلی را با سربلندی و پیروزی برای ایران رقم زد.
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#معنویت #بسیج #خودباوری #انقلاب_اسلامی #سوریه #دشمن_شناسی #یمن ✅ بنبستشکنانِ بیادّعا 🔰 قسمت ا
#معنویت
#بسیج #خودباوری
#انقلاب_اسلامی #سوریه
#دشمن_شناسی #یمن
✅ بنبستشکنانِ بیادّعا
🔰 قسمت دوم
🔸پای کار مردم و کشور
🔹پس از جنگ تحمیلی نیز بسیج در عرصههای مختلف خوش درخشید. ریشهکنی فلج اطفال در اوایل دههی هفتاد که با مشارکت صدها هزار بسیجی انجام شد، یک نمونهی دیگر از بنبستشکنیهای بسیج است که در تاریخ ایران ثبت شد و حتّی ناظران جهانی را به شگفتی و تحسین واداشت. دکتر مرندی، وزیر بهداشت وقت، میگوید با اجازهی رهبر انقلاب از بسیج کمک گرفتیم و ششصد هزار بسیجی داوطلب شدند و در مدّت دوازده ساعت، در یک طرح ملّی، نُه میلیون کودک زیر پنج سال واکسن دریافت کردند. بعد از واکسیناسیون همگانی فلج اطفال در ایران، کارول بلامی، مدیر اجرایی صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف)، در نامهای به آقای هاشمی رفسنجانی، رئیسجمهور وقت، اجرای یکروزهی برنامهی واکسن ضدّ فلج کودکان را موفّقیّتی بزرگ و طرحی بینظیر خواند.
🔶 شرکت گسترده در سرشماری نفوس و مسکن در دههی ۸۰ با حضور در مناطق سختگذر کشور، مبارزه با کرونا در اواخر دههی ۹۰ و رسیدگی به بیماران و خانوادههای آنها، مبارزه با شرارتها و ناامنیهای مختلف در سالهای گوناگون، مشارکت در تأمین امنیّت مناطق مرزی بهخصوص در جنوب شرق و شمال غرب کشور، فعّالیّتهای گستردهی محرومیّتزدایی در قالبهایی همچون اردوهای بسیج سازندگی، و حضور در صحنهی بلایای طبیعی همچون سیل و زلزله و کمک به آسیبدیدگان، تنها چند نمونه و سرفصلهایی از اقدامات و کارنامهی بنبستشکن بسیج است.
🔸تکثیر یک الگو
🔹موفّقیّت چشمگیر بسیج در آزمونهای دشوار و متنوّع در ایران باعث شد تا برخی کشورهای دیگر نیز برای پُر کردن بعضی خلأهای خود از آن الگو بگیرند و بهنوعی مدل بومی آن را ایجاد کنند. حشدالشّعبی که در مقابله با داعش نام خود را در تاریخ عراق ماندگار و درخشان کرد، یکی از این نمونهها است. مردم و مسئولان عراقی معترفند که اگر این حضور بموقع، شجاعانه و خودجوش مردمی برای مقابله با خطر بزرگ داعش نبود، مشخّص نبود که سرنوشت این کشور به چه سمتی میرفت. در سوریه نیز وقتی که کار به بنبست رسیده بود و تقریباً همه از دوست و دشمن معتقد بودند که باید سوریه را ازدسترفته دانست، با آوردن مردم به صحنه و کمک گرفتن از آنها برای دفاع از کشورشان در برابر تکفیریهای مورد حمایت غرب و رژیم صهیونیستی، ورق برگشت و «شکست» جای خود را به «پیروزی» داد.
🔶 انصاراللّه یمن نمونهی دیگری از این حضور مردمی و بسیجیوار در صحنه است؛ یمنی که در جریان جنگ اخیر در منطقه، با تکیه بر «خداباوری» و «خودباوری»، راه دریایی را به روی رژیم صهیونیستی بست و آمریکا و دیگر حامیان این رژیم با همهی توان و ادّعای خود نتوانستند مانع آنها شوند و به اعتراف اغلب تحلیلگران غربی، در این نبرد نابرابر شکست خوردند.این روزها لبنان نیز صحنهی تبلور روحیّهی بسیجی است. حزباللّه که از دل مردم برخاسته و در دل مردم جای دارد، در این جنگ، متحمّل هزینههای بسیاری شد امّا دشمن نتوانست روحیّهی مقاومت را در مردم بشکند و این همان رمز پیروزی است: «بدون شک این روحیهی بسیجی، این توانایی بسیجی، این حالت بسیجی که در کشور ما هست و خوشبختانه در تعدادی از کشورهای دیگر، در اعضای جبههی مقاومت این روحیه وجود دارد، قطعاً بر همهی سیاستهای آمریکا و غرب و استکبار و رژیم صهیونیستی غلبه پیدا خواهد کرد.» ۱۴۰۳/۹/۵
🔶 بنابراین، بیدلیل نیست که دشمن بهشدّت از روحیّهی بسیجی هراس دارد و با هزارویک ترفند و توطئهی سخت و نرم در پی تضعیف و حذف آن است.
🔖 منتشرشده در شماره جدید نشریه خط حزبالله
🆔 @tahlil_shjr
#ایران_همدل
#مقاومت #فلسطین
#لبنان #رژیم_صهیونیستی
#سوریه #روشنگری
✅ یک ایران همدل؛ پویشی که دوستان مقاومت را شاد و دشمنان را خشمگین کرد
🔰 قسمت اول
🔶 بنیآدم اعضای یک پیکرند! فرقی نمیکند سیل و زلزله باشد یا کرونا؛ وقتی عدّهای از مردم دچار مشکل و درد شوند، ایرانیان بیتفاوت نیستند، به میدان میآیند و در حدّ توان خود سعی میکنند گامی بردارند و مرهمی بر زخم آنها بگذارند. مال امروز و دیروز هم نیست؛ هشت سال دفاع مقدّس، یکی از نمونههای بارز این مشارکت مردمی و همدلی اجتماعی است. دانشآموزهای دههی 60 هنوز قلّکهای پلاستیکی کمک به جبهه را فراموش نکردهاند؛ قلّکهایی که سعی میشد با پولتوجیبیهای اندکِ آن دوره پُر شود. آن قلّکها، در برابر هزینهی گزاف درد و زخم ناشی از جنگ تحمیلی، شاید چندان بزرگ نبود؛ امّا فارغ از اثرگذاری مادّی آنها، یک کارکرد بسیار مهم و ماندگار داشت: به کودکان یاد میداد که درد و رنج دیگران درد و رنج ما نیز هست و این کشور برای همهی ما است و ما اعضای یک پیکریم، چه در شادیها و سُرور و چه در مصائب و مشکلات.
🔹سوار یک قایق
🔸زمان گذشت و گذشت و یاد گرفتیم که سرنوشت ما و درد و رنج و شادی ما فراتر از مرزها است؛ درد و رنج دیگر مسلمانان قلب ما را نیز میفشارد که همه، در نهایت، سوار بر یک قایقیم و دشمنی مشترک داریم. روزگار به ما آموخت که سرنوشت ما فراتر از مرزهای جغرافیایی است و اگر کسی گمان کند وقتی بیتالمقدّس و بیروت و دمشق در تبوتاب و آتش باشند تهران و تبریز و اصفهان در آرامشی پایدار خواهند بود، در خوشبینانهترین حالت، خیال خامی بیش نیست. ماجرا از هفتم مهرماه شروع شد؛ وقتی رهبر معظّم انقلاب اسلامی در پیامی به مناسبت حملات سنگین رژیم صهیونیستی به لبنان تأکید کردند: «بر همهی مسلمانان فرض است که با امکانات خود در کنار مردم لبنان و حزباللّه سرافراز بِایستند و در رویارویی با رژیم غاصب و ظالم و خبیث، آن را یاری کنند.»
🔹ایران همدل؛ گام چهارم
🔸پنج روز پس از این پیام بود که مرحلهی چهارم پویش «ایران همدل» برای کمک به مردم مظلوم لبنان و غزّه به طور رسمی کار خود را آغاز کرد. پویشی که در اطّلاعیّهی آغازبهکار آن آمده است: «در پی تهاجم وحشیانهی رژیم صهیونیستی به شهرها و روستاهای فلسطین در نوار غزّه و شهادت دهها هزار نفر از مردم بیگناه این منطقه و تخریب جدّی زیرساختهای شهری و منازل مسکونی و از بین رفتن معیشت مردم غزّه در یک سال اخیر و همچنین تخریب منازل و ساختمانهای مردم در جنوب لبنان و شهادت جمع زیادی از مردم بیگناه و خسارتهای گسترده به آنها، در لبّیک به ندای رهبر معظّم انقلاب اسلامی مبنی بر کمک و حمایت از مردم مظلوم فلسطین و لبنان، چهارمین مرحلهی پویش مردمی «ایران همدل» به منظور جمعآوری مشارکتهای نقدی هموطنان عزیز برای کمک به مردم مظلوم فلسطین و لبنان آغازبهکار کرد.
🔶 در این مرحله نیز همانند سه دورهی قبل، همهی کمکهای مردمی واریزی به حساب پویش، توسّط جمعیّت هلالاحمر و گروههای مردمی فعّال در این حوزه برای رفع نیازهای ضروری و حیاتی مردم مظلوم فلسطین و لبنان هزینه میشود. پویش «ایران همدل» بزرگترین حرکت جمعی و مردمی برای مواسات و کمک مؤمنانه است که از سال ۱۳۹۸ و پس از بیانات رهبر انقلاب اسلامی مبنی بر شکلگیری نهضت تعاون و احسان و کمک مؤمنانه، در کشور آغازبهکار کرد.»
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#ایران_همدل #مقاومت #فلسطین #لبنان #رژیم_صهیونیستی #سوریه #روشنگری ✅ یک ایران همدل؛ پویشی که دوست
#ایران_همدل
#مقاومت #فلسطین
#لبنان #رژیم_صهیونیستی
#سوریه #روشنگری
✅ یک ایران همدل؛ پویشی که دوستان مقاومت را شاد و دشمنان را خشمگین کرد
🔰 قسمت دوم
🔹همهی سلیقهها
🔸پویش «ایران همدل» حرکتی بود که هرچه گذشت، بزرگ و بزرگتر شد و مردم استقبال بیشتری از آن کردند. دبیر این پویش دربارهی استقبال مردمی از آن میگوید: «قدردان محبّت و بزرگواری مردمی هستیم که پای آرمان مقاومت، فلسطین و حزباللّه لبنان ایستادهاند. از نظر مشارکت، همهی طیفها، سلیقهها و گروههای مختلف اجتماعی ایرانیان، به وسعت جغرافیای کشور، در پویش "ایران همدل" حضور داشتند؛ از اهدای طلا و جواهرات خانمهای ایرانی در صفهای طولانی برای کمک به مردم لبنان و فلسطین تا کلاهبافی، شالبافی و فروش فیش حجّ عمره و تمتّع تا قلّکهای دانشآموزان و فروش کلّ محصولات کشاورزی به دست کشاورزان یا اهدای خانه و منزل، مغازه، خودرو و حتّی تراکتور کشاورزان، همهی اینها نمونههایی از مشارکت مردم ایران در پویش "ایران همدل" است. در میان کمکها، برخی عروسک و اسباببازی هدیه دادند و بعضی کارمندان هم بخشی از حقوق خود را پرداخت کردهاند و حتّی کارگران نیز به این پویش پیوستهاند.»
🔹همدلی طلایی
🔸کمک زنان ایرانی به این پویش که در قالب اهدای طلا انجام شد، یکی از صفحات درخشان و افتخارآمیز حضور زن ایرانی در صحنه است. هزاران زن در جایجای کشور به این حرکت پیوستند و قطعات خرد و کوچک طلا تا سرویسهای چشمگیری حتّی با قیمت میلیاردی را اهدا کردند تا جلوهی واقعی «زن ایرانی» را در میان غوغا و هیاهوی دشمنان برای تحریف واقعیّتها به نمایش بگذارند.
🔹شادی دوستان و خشم دشمنان
🔸رسیدن کمکهای مردم ایران به لبنان و غزّه موجی از شادی را در میان این مردم مظلوم و جنگزده ایجاد کرد و نشان داد ایران و ایرانیان، در مواقع سختی، دوستان خود را فراموش نمیکنند. پیوندهای ایران با منطقه، بیش و پیش از هر چیز، از همین جنس مردمی و فرارسمی است. این دست پیوندها پایدارتر بوده و در برابر رفتوآمد دولتها و تغییر چهرهها دستخوش تلاطم و تضعیف نمیشود.پویش «ایران همدل» همانقدر که باعث همدلی و مودّت بیشتر میان ایرانیان و مردم مظلوم غزّه و لبنان شد، به موازات آن، عصبانیّت و خشم بدخواهان مقاومت را برانگیخت؛ دشمنانی که در این مسیر، برای تحریف و تضعیف این حرکت، اقدام به دروغپراکنی، ایجاد شبهات بیاساس و سمپاشیهای گوناگونی کردند تا به خیال خود، مانع از گسترش این روحیّهی مؤمنانه و انساندوستانه شوند. البتّه که در این راه توفیقی نیافتند و نخواهند یافت.
🔖 منتشرشده در شماره جدید نشریه خط حزبالله
🆔 @tahlil_shjr
#جهاد_تبیین
#دشمن_شناسی #امامت
#رژیم_صهیونیستی #لبنان
✅ شهیده جهاد تبیین
🔶 «تبیین» یعنی آنکه افکار عمومی از فضای غبارآلود خارج شود؛ اولین جهادگر عرصه تبیین حضرت زهرا (س) و اولین شهید راه تبیین نیز وجود مبارک ایشان است. حضرت فاطمه زهرا (س) پس از رحلت جانگداز رسول مکرم اسلام (ص)، در اوج جوانی و با وجود سنگینی غم پدر بزرگوارشان و همچنین داشتن مسئولیت چهار فرزند خردسال و فرزندی در شکم، در میدان مبارزه با جریان تحریف غدیر ورودی بینظیر دارند. ایشان دفاع از ولایت، امامت و نهضت عظیم نبوی را وظیفه خود دانسته و با بیان خطبه، حضور در منزل مهاجر و انصار و حتی گریههای طولانی، حقانیت و مظلومیت امیرالمؤمنین (ع) را به مسلمین یادآوری میکنند و با وجود شرایط خاصی که داشتند، بدون مصلحتاندیشیهای خام، در مسیر جهاد تبیین و روشنگری گام گذاشته و در این جهاد عظیم، جان عزیز خود را تقدیم میکنند.
🔶 حضرت زهرا (س) در خطبه فدکیه با تبیین شرایط پیش از انقلاب اسلامی نبوی، آن را تشریح کردند تا نسل جدید آگاه شوند و گذشتگان فراموش نکنند از چه وضعیت اسفناکی به این جایگاه رسیدند. حضرت در خطبه فدکیه فرمودند: «شما محل چشیدن تشنگان و فرصتگاه طمعکاران و محل دستبرد شتابزدگان و جای پای دیگران بودید.» حتی وصیت ایشان درباره غسل، کفن و تشییع جنازه شبانه و مدفن پنهان نیز در راستای جهاد تبیین بوده است. به شکلی که از روز شهادت حضرت صدیقه (س) تا به امروز، مسلمانان بهدنبال چرایی وصیت ایشان هستند. پاسخ دقیق به این شبهه سند مظلومیت امیرالمؤمنین، تحریف دستور خداوند و رسول اکرم و تنزل جایگاه رفیع امامت به خلافت و سپس سلطنت است. تحریفی که در چهارده قرن گذشته امت اسلامی را به مصائب سختی، مانند جنگهای داخلی، استعمار، استثمار و حاکمان خائن دچار کرده که نمونه آخر و عینی آن نسلکشی رژیم غاصب صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین و لبنان است.
🔶 حضرت فاطمه (س) را باید بنیانگذار جهاد تبیین بدانیم و این سیره و جهاد الگوی حضرت زینب (س) در جهاد تبیین حادثه عاشورا بود. حضرت زهرا (س) در عرصه جهاد تبیین در همه معانی و عرصهها با همه قدرت و با زبانهای مختلف جهاد کردند و با تربیت فرزند، روشنگری، سکوت، گریه و اعتراض در میدان مبارزه حاضر شدند و از ولایت دفاع کردند و ولایت کنونی را مدیون حضرت زهرا (س) هستیم. در وضعیت کنونی نیز با وجود هجمهها و هزینههای فراوان دشمنان علیه دین و اعتقادات، براساس تأکیدات رهبر معظم رهبر انقلاب، بر همگان امروز فریضه و وظیفهای مهم است تا در تقابل با تحریف و تهاجم فرهنگی دشمنان، آن را به منزله یک راهبرد مهم تحقق بخشیم. مبادا در این جهاد، در چاه مصلحتهای ساختگی، بیتفاوتی و عقبنشینی در برابر دشمن بیفتیم؛ چرا که یکی از اهداف دشمن پرهزینه کردن حرکت در جاده اسلام و انقلاب است.
🆔 @tahlil_shjr
مزدوران تلآویو.pdf
72.7K
#مرزبندی_با_دشمن
#دشمن_شناسی
#سوریه #مقاومت
#ترکیه #رژیم_صهیونیستی
✅ مزدوران تلآویو
🔶 نیروهای تکفیری و معارضان دولت سوریه پس از سالها خنثی بودن، سرانجام پس از گذشت بیش از یک سال از درگیری محور مقاومت با رژیم صهیونیستی و در دفاع از ملت مظلوم غزه فرصت قدرتنمایی پیدا کرده و نقشهای را که طی ماههای گذشته برای آن برنامهریزی کرده بودند اجرایی کردند. تروریستهایی که تا پیش از این در قبال حوادث غزه و جنایات رژیم صهیونیستی روزه سکوت گرفته بودند و در برخی موارد ساکنان غزه و فلسطینیان کرانه باختری را به علت تشکر از ایران و حزبالله لبنان بابت حمایتهای محور مقاومت مورد سرزنش قرار میدادند، سرانجام از ذات خود رونمایی کرده و به خاک سوریه تعرض کردند. آن هم در شرایطی که محور مقاومت تنها چند ساعت از جنگ مستقیم حزبالله لبنان با رژیم صهیونیستی فارغ شده بود و تکفیریها حتی یک روز نیز فرصت استراحت به نیروهای محور مقاومت را جهت بازیابی قوا ندادند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای رضا رحمتی
🆔 @tahlil_shjr
#روشنگری
#مطالبه_گری #حجاب
#قانون_اساسی
✅ درباره مظلومیت قانون حجاب
🔶 واقعا باید درباره مظلومیت قانون حجاب نوشت؛ آنهم در جامعه ای که اکثریت مردم متدین و معتقد به رعایت احکام عقلی و شرعی اند. در مجموع نظرسنجی های نهادهای معتبر، وقتی از مردم درباره ضرورت حجاب سوال می شود، اکثریت مطلق معتقد به حجاب هستند ولو شخصا آنرا کامل رعایت نکنند. چنانچه اگر مکشفه ها نیز بدانند پشت پرده بی حجابی چه اهریمن و خبائثی نشسته اند بدون تردید در نوع پوشش خود تجدید نظر می کنند. با این حال دردناک نیست که باید برای مظلومیت قانون حجاب نوشت؟!
🔶 قانونی که حداقل سه سال روی آن کار کارشناسی شده و میان سه قوه چندین بار رفت و برگشت شده است، امروز متهم به موضوعاتی می شود که اساسا نسبتی به آنها ندارد. عجیب نیست؟ یعنی مخالفین حتی حاضر نیستند به متن نزدیک شوند. چرا؟ چون نفع نهائی شان در توزیع جهل نسبت به قانون است و نه روشنگری. حقیقتا ظلم است. مخالفان قانون حجاب، به این سوال ساده چه جوابی دارند که اگر قانون نه، پس چه؟ آیا حجاب اهمیت ندارد؟ آیا ضرورت دین نیست؟ آیا فرهنگ جامعه ایرانی نیست؟ آیا منطق عقلی روشن و بیّن ندارد؟ آیا مطالبه اکثریت نیست؟ آیا بی حجابی پروژه آشکار دشمن نیست؟ اگر پاسخ مثبت است آیا وجود قانون ضرورت ندارد؟ اگر نه پس چه؟ یعنی از هرج و مرج دفاع می کنید؟ یعنی پاسخ به این سوال ساده انقدر سخت است؟
🔶 کافیست در ادبیات مخالفان قانون حجاب دقیق شوید. هیچ اشاره ای به جزئیات قانون حجاب نمی شود. فقط می گویند نه. خب چرا؟ چه چیز در این قانون شما را آزار می دهد؟ اینکه گشت ارشاد جمع شده است؟ اینکه برخورد سلبی و خشن وجود ندارد؟ اینکه با سلبریتی های قانون شکن برخورد می شود؟ اینکه تبعیض در برخورد وجود ندارد؟ اینکه عدم فعل مسئولین پیگیری می شود؟ اینکه اقدامات ایجابی چندین برابر اقدامات سلبی است؟ اینکه با دانه درشت های متخلف مضاعف برخورد می شود؟ دقیقا کدام بخش این قانون خلاف عقل و منطق است؟ چرا روشن نمی کنند؟
🔶 همان جمله اول متن؛ حقیقتا باید در مظلومیت حجاب و قانونش گریست. طرف مخالف است اما خودش هم نمی داند چرا و چگونه مخالف است. حجابی که مطالبه اکثریت جامعه است امروز در مارپیچ سکوت شبکه های اجتماعی گرفتار انفعال رسانه ها و خواص و حتی مسئولین و مراکز علمی و دینی شده است.
🔶 این قانون وحی منزل نیست. حتما هم مثل هر قانون بشری دیگر ایراد و اشکال دارد. اما این قانون خروجی ساعت ها و ماه ها کار کارشناسی است. دارای نقاط ممتاز قابل اعتنا است. رافع مشکلات جدی نهادی و قانونی در توجه به فرهنگ عفاف و حجاب است. پس چرا نباید از آن دفاع کرد؟ آیا غیر از اینست که شکستن مارپیچ سکوت هزینه دارد؟ در نهایت اینکه قانون حجاب بزنگاه وفاق است؛ به چند دلیل.
1⃣ برخلاف بسیاری از امور برآمده از نقاط مشترک اعتقادی و گرایشی است. هم شرع و هم فرهنگ جامعه ایرانی و هم قانون اساسی و هم عقلانیت.
2⃣ این قانون خروجی نظام کارشناسی کشور است. هم اجماع نهادهای کارشناسی را دارد و هم سران قوا. این قانون برای نزدیکی نظرات کارشناسی بارها میان قوا رفت و برگشت داشته است.
3⃣ اینکه قانون حجاب پاسخ به یک مطالبه عمیق مردمی است. به سروصداهای آزاردهنده سیاسی توجه نکنیم. مردم ما از بن دندان و عمق وجود مومن و معتقد به فرهنگ دینی و ایرانی اند.
4⃣ این قانون نقطه مقابل دشمنی های مشترک است. دشمنی مشترک خودش وفاق ساز است. امروز بیش از هرکس ضدانقلاب از اجرای این قانون عصبانی است. دشمنی که سالهاست به دنبال بی حجابی اجباری است و حجاب را ابزار مبارزه سیاسی قرار داده است. این قانون دشمن را هم خلع سلاح می کند.
5⃣ و در نهایت اینکه این قانون پاسخ به یک مطالبه عمومی در نقد روش های گذشته است.
🔶 مخالفان اجرای این قانون حاضر نیستند به متن قانون نزدیک شوند و آن را بخوانند. چرا؟ چون بهم زننده بازار مکاره اتهام زنی و موج سواری های سیاسی است. یک تلقی هیجانی وجود دارد که قانونمندی حجاب یعنی گشت ارشاد و عده ای نفعشان در این است که این تلقی منفی همچنان در افکار عمومی باقی بماند. لذا با اصل روشنگری درباره قانون مخالفند و حتی دروغ های آشکار درباره قانون می بافند. مارپیچ سکوت را بشکنیم و اجازه ندهیم اقلیتی بی منطق با نفی قانونمداری بر اکثریت بر آشوبند و مروج دیکتاتوری و بی حجابی اجباری شوند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن مهدیان؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#سوریه #رژیم_صهیونیستی
#آمریکا #مقاومت
#لبنان
✅ تحولات شمال سوریه؛ پروژه جدید علیه محور مقاومت
🔶 رسانهها از رسیدن گروههای افراطی با محوریت گروه تروریستی ـ تکفیری «تحریر الشام» به شهر راهبردی حلب در شمال سوریه خبر دادهاند، شهری که به عنوان پایتخت اقتصادی صنعتی سوریه محسوب شده و در جریان بحران ۱۰ ساله تلاش زیادی برای تصرف کامل آن از سوی معارضان صورت گرفت، اما موفق به این کار نشدند.
🔶 تحریرالشام به رهبری «ابومحمد الجولانی»، از سالها پیش با تثبیت موقعیت خود در ادلب و تشکیل حاکمیت خودگردان تحت عنوان «دولت نجات سوریه»، در صدد توسعهطلبی در شمال بوده و با حمایتهای خارجی از یک سو و سوء استفاده از برخی نارضایتیها در داخل، حملات خود را در بامداد چهارشنبه ۷ آذر کلید زد و در سایه ضعف و غافلگیری ارتش سوریه پیشرویهای زیادی انجام داد.
🔶 همزمانی این حملات با اعلام آتش بس در لبنان این نکته را به ذهن متبادر میسازد که پروژه بعدی آمریکایی ـ صهیونیستی برای تضعیف زنجیرههای مقاومت آغاز شده و اکنون نوبت به سوریه رسیده است. البته سوریه از سالها پیش آماج حملات پراکنده رژیم صهیونیستی قرار داشته و هدف اعلامی این رژیم خروج ایران و نیروهای مقاومت از این کشور و نیز قطع ارتباط امدادی مقاومت از طریق این کشور بوده است.
🔶 در شرایط کنونی که مقاومت درگیر جنگ سختی در لبنان و غزه شده و حزب الله بسیاری از نیروهای خود را از سوریه به لبنان فراخوان کرده بود، تحریرالشام فرصتی مناسب یافته و با کسب چراغ سبز واشنگتن و حمایتهای پنهان رژیم صهیونیستی حملات خود را ساماندهی کرد. در میان بازیگران بحران کنونی از نقش ترکیه نمیتوان غافل شد. آنکارا که از دیرباز از گروههای معارض سوری حمایت میکرد در وضعیت فعلی نیز برای تحقق برخی اهداف وارد این معرکه شده است. از جمله این اهاف عبارت است از: اعمال فشار بر دمشق در جهت عادی سازی با این کشور بر اساس شروط خاص خود، ترتیبات امنیتی در شمال از جمله تثیبت اشغالگری و نیز مقابله با گروههای جدایی طلب کرد و بالاخره ادامه سیاست نقش آفرینی منطقهای در چهارچوب راهبرد نوعثمانی.
🔶 آمریکا نیز که در خاک سوریه حضور نظامی دارد تلاش دارد با تغییر معادلات در شمال، ضمن اعمال فشار بیشتر بر نظام بشار اسد و نیز جمهوی اسلامی ایران به عنوان حامی اسد، رقابت خود با روسیه را در این کشور وارد مرحله جدیدی کند و احتمالا دولت جدید ترامپ در جریان معامله بر سر بحران اوکراین از آن بهره برداری نماید. کشورهای عربی خصوصا در حوزه خلیج فارس نیز بعید است در این بحران فاقد نقش باشند، به ویژه آنکه از زمان بحران سوریه با گروههای تکفیری و تروریستی در ارتباط و در واقع حامی آنها بوده اند. شاید در شرایط بحران کنونی کشورهای سازشکار عربی با آنکه به عادی سازی روابط با دمشق روی آورده اند، اما در سایه شرایط جدید، مطالباتی از جمله دوری دمشق از تهران را بار دیگر در دستور کار خود قرار دهند.
🔶 روسیه، اما به عنوان حامی راهبردی سوریه، در تلاش برای آرام کردن اوضاع و حمایت از نظام سوریه در برابر موج تازه تروریسم میباشد و در سطح میدانی به بمباران شدید گروههای تروریستی پرداخته است؛ هر چند این کار مانع پیشروی آنها به سمت مناطق مهم به ویژه حلب نشده است؛ و سرانجام جمهوری اسلامی ایران که طی سالهای جنگ و بحران مانع سقوط نظام بشار اسد شده است، طبعا نگران وضعیت کنونی و تغییر معادلات در شمال سوریه بوده و ضمن محکوم کردن این حملات و دست داشتن حامیان تروریستها در آن، در صدد کمک میدانی به ارتش سوریه از طریق هماهنگی بیشتر با روسیه میباشد. همچنین تلاشهای دیپلماتیک به ویژه با ترکیه و ارجاع به توافقات آستانه، خصوصا لزوم حفظ آتش بس و توافقات کاهش تنش در مناطق شمالی در دستور کار قرار خواهد گرفت.
🔶 در مجموع باید گفت وضعیت کنونی که میتوان آن را در چهارچوب ادامه پروژه تضعیف مقاومت پس از جنگ غزه و لبنان قلمداد کرد و برخی ناظران از آن به عنوان پیش درآمد فشار حداکثری دولت جدید آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران تعبیر کرده اند؛ از پیچیدگیهای زیادی با دخالت بازیگران متعدد با انگیزههای مختلف برخوردار است و در نتیجه مقابله با آن نیازمند هوشمندی و حزم و در عین حال تصمیم سریع برای حل بحران با استفاده از ظرفیتهای مقاومت میباشد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای فرزان شهیدی؛ کارشناس مسائل بین الملل
🆔 @tahlil_shjr