ساده اما ضروری؛👇
برای اینکه بتونی به بهترین خودت بررسی، لازمه با خیلی چیزها خداحافظی کنی. تنبلی و رخوت، ترس و تردید، خوابیدن تا لنگ ظهر، بیبرنامگی، تعصب و کله شقی، باورهای محدودکننده، بعضی از رابطههات و...
👈 تا برخی از این موارد رو تغییر ندید انتظار نداشته باشید زندگیتون تغییر کنه.😊
تحول و حال خوب از همین قدم های مورچه ای شروع میشه.
@vasvasee
هدایت شده از مهارتکده(وسواس،اضطراب و..)
راهکارهایی برای درمان وسواس فکری:
۱- تمرین تن آرامی:
همانگونه که خود میدانید، همراه افکار وسواسی یکسری علایم ترس و اضطراب در جسمتان آشکار میشود مانند: تنفس تند، گردش خون سریع، سرعت در ضربان قلب و... به همین علت لازم است قبل از هر کاری زمینهی آرامش جسم خود را فراهم کنید تا در هنگام بروز علایم وسواس فکری با بدنی آرام با افکار خود مواجهه شوید. بهترین راه برای کاهش علایم زیستی و جسمی، ریلکسیشن (تنآرامی) است.
بههمین منظور پیشنهاد میکنیم که به مدت دو هفته آنهم روزی سه تا ربع ساعت (صبح، ظهر و شب) در یک محیط آرام، دراز بکشید به نحوی که تمام عضلات بدنتان از سر تا نک انگشتان پا شل باشند مثل یک پاکت شیر. بعد بهطور منظم شروع کنید به نفس عمیق کشیدن به این نحو که اول چهار شماره عمل دم را انجام دهید و بعد دو شماره مکث کنید و نفس نکشید و بعد در عرض هشت شماره تمام اکسیژن ذخیره شده در سینه و شکم خود را بازدم کنید و بعد سعی کنید قبل از دم مجدد دو شماره مکث کنید و بعد از آن دوباره همین مسیر را تکرار کنید. بهتره ساعتی کوک کنید و تا ربع ساعت بیوقفه به نفس عمیق و شل کردن عضلات خود مشغول باشید. این فن ابتدا شاید شما را به آرامش کافی نرساند ولی کمکم که بر نحوه تنفس خود مسلط شدید؛ خیلی راحت به آرامش جسمی میرسید. پس خسته نشوید. فن ریلکسیشن در صورت تکرار شمارو بسیار آروم میکند
۲- خودگویی مثبت:
هر روز با خود بگویید که «من قادرم افکار وسواسى را کنار بگذارم»؛ زیرا این روش یکى از راه هاى مبارزه با افکار منفى است و وسواس فکرى نیز چیزى جز یک فکر منفى مزاحم نیست.
۳- مواجهه:
هجوم افکار را به حمله سگ تشبیه کردهاند. نمیدانم تا به حال مورد حمله سگ قرار گرفتهای یا نه؟ ولی اگر انسان از حمله سگ بترسد و پا به فرار بگذارد؛ باعث جسارت بیشتر سگ شده و حمله خود را شدت میدهد ولی اگر در هنگام حمله سگ بایستید و بدون ترس به او نگاه کنید؛ دیگر به شما حمله نمیکند. وقتی مورد سماجت افکار مزاحم قرار گرفتید و دیدید علایم اضطراب و ترس میخواهد در جسم شما نمایان شود با تنفس عمیق و شل کردن عضلات خود را آرام کنید و اصلاً ترس و اضطرابی به خود راه ندهید و بعد، با آرامش با افکار خود مواجه بشوید. به هر صورت این افکار جزئی از شما هستند و سعی کنید با حرف زدن و بیرون کشیدن آنها، ببینید چی میخواهند.
برای مواجهه و رو در رو شدن با افکار خود میتوانید از راههای زیر استفاده کنید:
الف) نوشتن: سعی کنید افکار مزاحم خود را با دقت و با تمام جزییات بنویسید. این عمل را یکبار انجام ندهید و تصور نکنید با یکبار نوشتن، توانستهاید به درد دل آنها گوش دهید. پس بهتر است در موقعیتهای مختلف مثل زمان آرامش، زمان خستگی، زمان اضطراب و ... با نوشتن افکار منفی و مزاحم خود، زمینه بیرون کشیدن آنها را فراهم کنید.
ب) آیینه: جلوی آیینه قرار بگیرید و به چشمان خود خیره شوید و دونه به دونهی افکار خود را با آیینه مطرح کنید. فقط دقت کنید که در هنگام مواجهه با فکار آرامش خود را حفظ کنید و اگر مضطرب شدید اول خود را به آرامش برسانید و بعد دوباره شروع به مرور افکار کنید. این عمل را در حالات مختلف تکرار کنید.
ج) ضبط صدا: یکی دیگر از راههای مواجهه با افکار مزاحم، ضبط کردن افکار مزاحم توسط صدای خودتان است. در این روش نیز باید هنگام بررسی افکار اصلاً مضطرب نشوید و خیلی ریلکس آنها را نام ببرید. بعد از ضبط افکار خود سعی کنید آنرا بارها و در مواقع مختلف با آرامش گوش دهید.
۴- تکنیک انصراف فکر:
مکانیزم ذهن طوری است که نمیتواند همزمان به دو نقطه تمرکز کند و وقتی شما توجه جدی خود را به خاطرهای خوش، یا حل مسئلهای جلب کنید لاجرم توجه ذهن از موضوع قبلی برگردانده شده و ذهن تان به تدریج میآموزد که مدیریت افکار را خود به عهده گرفته و به افکار مزاحم اجازه حضور ندهد. در این روش هر وقت افکار به ذهن شما چسبیدند و داشتند آرامش تان را بهم میزدند؛ با مشغول کردن ذهن خود به موضوعی دیگر سعی کنید فشار افکار مزاحم کم شود تا کمکم فکر جدید به طور کامل به جای فکر مزاحم جای بگیرد. نکته خیلی مهمی که باید رعایت کنید این است که اولاً خیلی در این جایگزینی عجله نداشته باشید چون در ابتدای امر که افکار مزاحم موقعیت و قدرت خود را کنار نمیگذارند ولی حوصله و ممارست شما و تکرار آن افکار جدید باعث ضعیف شدن آنها میشوند. ثانیاً از ابتدای اجرای عمل جایگزینی تا به نتیجه رسیدن سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید و با تنی آرام این روش را تکرار کنید.
افکار و کارهای زیادی برای جایگزینی وجود دارند، که میتوان به :
الف) موضوعاتی که مورد علاقه هستند را انتخاب کرده و سعی کنید در هنگام هجوم افکار آنها را به خاطر بیاورید.
ب) ذکر بگویید.
کمک گرفتن از مشاوره می تواند در روند درمان بسیار موثر باشد و گاهی ضروری است.
@vasvasee
عزت نفس ۹.mp3
8.61M
👈 در کسب عزت نفس تکرار عمل و خود گویی مثبت بسیار اثرگذار است.
👈برای داشتن حال خوب رابطه هایی تکراری که به عزت نفس آسیب می زند باید مدیریت گردند.
👈در مقابل افرادی که به عزت نفس ما اسیب می زند چه کنیم؟
#عزت_نفس
#همسرداری
#جلسه_دهم_عزت_نفس
@vasvasee
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شبت بخیر رفیق ❤️
سلام
من شنیدم فرد وسواسی معاف از آبکشی هستش یعنی اگه لباس وبدنش هم نجس باشه ویقین به نجس بودن بدن داشته باشه برای نماز خواندن نباید خودشو تطهیر کنه ؟؟ رهبری
سلام علیکم
۱ . از نظر شرع مقدس، در طهارت و نجاست، اصل بر طهارت اشياء است. يعنى در هر موردى که کمترين ترديدى در نجس شدن آن براى شما حاصل شد، واجب است حکم به عدم نجاست کنيد .
۲ . کسانى که داراى حساسيت نفسانى شديدى در مورد نجاست هستند (به اين افراد در اصطلاح فقهى #وسواسى گفته مى شود)، حتى اگر گاهى يقين به نجاست هم پيدا کردند، بايد حکم به عدم نجاست کنند ، مگر در مواردى که #نجس شدن يک شىء را با #چشمان خود ببينند، بهطورى که اگر فرد ديگرى هم آن را ببيند، يقين به سرايت نجاست پيدا کند ، فقط در اين موارد بايد حکم به نجاست کنند. استمرار اجراى اين حکم در مورد افراد مزبور تا زمانى است که اين حساسيت بهطور کلى از بين برود.
۳ . هر شىء يا عضوى که نجس مى شود، براى تطهير آن، #يکبار شستن با آب #لوله_کشى بعد از زوال عين نجاست کافى است. تکرار در شستن يا فرو بردن آن در آب لازم نيست، و اگر شىء نجس از قبيل پارچه و مانند آن باشد، بايد به مقدار متعارف فشار داده شود تا آب از آن خارج گردد.
۴ . از آنجايى که افراد وسواس به حساسيت شديد در برابر نجاست مبتلا هستند، بايد بدانند که غبار نجس در هيچ صورتى نسبت به آنها نجس نيست و نيز دقت در اين که خون از بدن زائل شده يا خير، لازم نيست. اين حکم درباره این افراد تا زمانى که اين حساسيت از بين نرفته، باقى است.
۵ . دين اسلام داراى احکام سهل و آسان و منطبق با فطرت بشرى است، لذا آن را بر خود مشکل نکنيد و با اين کار باعث وارد شدن ضرر و اذيت به جسم و روحتان نگرديد. حالت دلهره و اضطراب در اين موارد زندگى را بر شما تلخ مىکند، و خداوند راضى به رنج و عذاب شما و کسانى که با شما ارتباط دارند، نيست. شکرگزار نعمت دين آسان باشيد و شکر اين نعمت، عمل بر اساس تعليمات خداوند تبارک و تعالى است.
۶ . اين حالت يک وضعيت گذرا و قابل علاجى است. افراد بسيارى بعد از ابتلا به آن، با روش مذکور از آن نجات يافتهاند. به خداوند توکل نماييد و نفس خود را با همت و اراده آرامش ببخشيد.
غساله آب کر.mp3
6.03M
عزت نفس ۱۰.mp3
7.01M
نکته مهم
👈نباید ظاهر و ویترین زندگی دیگران در فضای مجازی و حقیقی را با باطن زندگی خود مقایسه کنیم.😡
👈مراقب باشیم دوره های مهارت زندگی و آموزش و اطلاعاتی که کسب می کنیم به عزت نفس ما آسیب نزند. 😳
#وسواس
#همسرداری
#جلسه_یازدهم_عزت_نفس
@vasvasee
⛔️ هیچوقت خودت را با دیگران مقایسه نکن!
نصیحتِ خوبی ست اما مثل همه اندرزهای دیگر، فقط بیانش آسان است و عمل کردن به آن سخت!
✅ اصولا دستیابی به چنین توانمندی هایی نیازمند مهارت و همت است.
🔻مقایسه خودتان با دیگران به طور مداوم، باعث میشود تا خود را روی تردمیل قیاس منفی قرار دهید.
مشکل اینجاست که این تردمیل فقط یک "تنظیمات" دارد و آن هم قادر است تنها، سرعت را افزایش دهد. پس هر چقدر هم خودتان را هل دهید، هرگز کافی نخواهد بود و در یک سراشیبی تند با دویدن به سوی بزرگتر دیدن مشکلاتتان، به مرور کنترل این حرکت، سختتر میشود.
♦️اگر احساس شما درباره ی خودتان، از طریق رتبهبندی است که با توجه به دیگران یک رتبه به خود میدهید، هرگز احساس خوبی را در طولانی مدت نسبت به خود تجربه نخواهید کرد. زیرا همیشه هستند کسانی که برخی کارها را بهتر از شما انجام دهند.
💡پس مقایسه شما با دیگران، مسابقه ای ست که هرگز در آن برنده نمیشوید و پیوسته علتی برای افسوس و سرزنش خود میتوانید بیابید.
⁉️ چطور می توانیم تردمیل قیاس منفی را خاموش کنیم؟
۱) تعصبات خود را شناسایی کنید.(هر آنچه برای شما الزامآور به نظر میرسد.)
۲) وضعیت کنونی خود را بپذیرید و حامی خودتان باشید.
۳) با تعیین اهداف و برنامهریزی، روی تعالی و پیشرفت شخصی خود تمرکز کنید
#عزت_نفس
#مقایسه
@vasvasee
غزت نفس۱۰.mp3
8.93M
خلاصه صوت؛
👈عادت های فکری و احساسی ما در حال خوب و عزت نفس اثر مستقیم دارد.
👈برای تغییر عادت باید به تدریج و گام به گام عمل نموده و از عجله پرهیز شود.
👈از روش های تغییر عادت های فکری و احساسی توجه به توانمندی ها و شکر گذاری است.
👈تکنیک کاربردی برای احساس ارزشمندی و کسب رضایت باطنی
#عزت_نفس
#عادت_فکری
#تکنیک_بدبینی
#جلسه_دوازدهم_عزت_نفس
@vasvasee