پرسش:
سلام ببخشيد ذکر درماني براي درمان وسواس فکري و افسردگي ميخوام
و
🌸☘☘☘☘☘🌸
پاسخ:
باسلام
امام صادق علیه السلام به کسی که از آشفتگی فکری و روانی خود شکایت کرد فرمود
دستت را بر سینه ات بکش و بگو ْ بِسْمِ اللَّهِ وَ بِاللَّهِ مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ وَ لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمِ اللَّهُمَّ امْسَحْ عَنِّي مَا أَحْذَر
سپس دستت را بر شکم بکش و سه بار همین ذکررا تکرار کن
همچنین ذکر شریف لاحول و لاقوه الا بالله العلی العظیم را با توجه بگویید
مداومت بر صلوات و قرائت سوره یس داشته باشید
پرسش:
وسواس فکري و افسردگي تا چه مدت قابل درمانه؟
🌸☘☘☘☘☘🌸
پاسخ:
با سلام امیدواریم که سلامت روانی و جسمی تان در سطح مطلوبی قرار داشته باشد همانطور که بیماری های جسمی قابل درمان است اما طول مدت درمان
هر نوع بیماری جسمی متفاوت است مثلا یک سرماخوردگی با یک شکستگی متفاوت است پس بیماری ذهنی و روانی هم شدت و ضعف دارد مثلا درمان
وسواس فکری نیاز به جلسات بیشتری نسبت به افسردگی دارد و یک بیماری سمج و سختی نسبت به افسردگی به شمار می رود. وسواس فکری در نهایت
قابل مدیریت و کنترل است اما افسردگی درمان 99درصدی خواهد داشت در این میان، پروتکل های درمانی دقیق و امیدوار کننده وجود دارد که در مورد هر دو بیماری به میزان قابل توجهی موفقیت آمیز خواهد بود موفق باشید.
هدایت شده از کانال آموزش حفظ قرآن
:
هیچکس نمی تونه مانع موفقیتت بشه، اگر محکم پای خودت بایستی.
اگه خودت رو باور داشته باشی باور کن که می تونی، تو اونقدر توانمندی که می تونی به هر آنچه در ذهن داری برسی فقط کافیه به خودت ایمان بیاری به توانمندی هات ایمان بیاری، به یاری خداوند برای رسیدن به همه ی خواسته هات ایمان بیاری.
من همیشه میگم بزرگ فکر کن اما کوچیک شروع کن . با تغییرات کوچیک شروع کن اما شروع کن … تو سال بعد همین موقع در این جایی که الان هستی نیستی اگه تلاش کنی اگه برای رسیدن به خواسته هات بجنگی مطمئن باش تو در جایگاه خیلی بالاتری ایستادی پس تلاش کن.
برای رسیدن به خواسته هات بجنگ …تو از پس هر کاری بر میای فقط کافیه خودت رو باور کنی و به توانمندی هات ایمان بیاری.
ترسیدن طبیعیه ..نگرانی و تردید طبیعیه …اما تو به حرکتت ادامه بده، زمانی میرسه که به همه ی ترسات می خندی همه ی نگرانیات برات کوچیک میشن تو الان باید محکم روی پای خودت بایستی با وجود همه ی ترس ها و تردید ها و نگرانی ها…. مهم اینه حرکتت روبه جلو باشه نگاهت رو به جلو باشه، قدم های محکم بردار به خودت افتخار کن که برای این مسیر انتخاب شدی
به خودت افتخار کن تا بتونی قوی عمل کنی. مشکلات و موانع همیشه بودن و هستن و خواهند بود این تو هستی که باید قوی باشی این تو هستی که هر روز قوی تر از قبل هستی، همیشه برای بیکاری زمان هست همیشه برای موندن و درجا زدن زمان هست اما تو نباید بیکار بمونی تو نباید یه جا بمونی و درجا بزنی تو باید تلاش کنی تو باید خودت رو به چالش بکشی با هیجان زندگی کنی به خودت فکر کن؛ به خودت گوش کن؛ به حرفهایی که بلند شو و برای خودت کاری کن.
همیشه یه انرژی تو وجودت هست که بهت میگه پاشو وقتشه تو می تونی بهترین ها رو داشته باشی تو می تونی عالی زندگی کنی تو لایق بهترین هایی برای تغییر دنبال چیزی بیرون خودت نباش هر آنچه نیاز داری در درون توئه کافیه به قدرت خودت آگاه باشی برای تغییر منتظر هیچکس نباش همه چی به تو بستگی داره تو از پس خودت بر میای باور کن تو برای خودت کافی هستی…💪
http://eitaa.com/joinchat/1073741843C2d60fd5623
کانال حفظ قرآن را به دوستان خود معرفی کنید، کپی با ذکر منبع
پرسش:
سلام ببخشيد من وقتي خيلي دغدغه فکري دارم خيلي تند تند نماز ميخونم و عذاب وجدان ميگيرم چيکار کنم؟؟
🌸☘☘☘☘☘🌸
پاسخ:
سلام و تشکر از ارتباط شما
امام خميني مي فرمايد:
ما چون احتياج به دنيا پيدا کرديم و آن را سرمايه و سرچشمه يافتيم, در توجه به آن حاضريم و در تحصيل آن مي کوشيم. اگر ايمان به حيات آخرت پيدا کنيم و حس احتياج به زندگاني آن جا بنماييم و عبادت و خصوصاً نماز را سرمايه نفيس آن عالم و سرچشمه سعادت آن نشئه بدانيم, البته در تحصيل آن کوشش مي نماييد و در اين سعي و کوشش زحمت و رنج و تکليف در خود نمي يابيم, بلکه با کمال اشتياق و شوق دنبال تحصيل آن مي رويم و شرايط حصول و قبول آن را با جان و دل تحصيل مي کنيم. (1)
راه هاي افزايش اشتياق نسبت به نماز و توجه به نماز را مي توان اين گونه بيان داشت:
1- شناخت کافي از نماز و آثار و فوائد آن:
با آشنايي به فلسفه نماز مي توان اين احساس نياز را قوت بخشيد. هر انسان عاقلي در جلب منفعت و دفع ضرر تلاش مي کند. اگر کسي بداند که نماز عامل بازدارنده از زشتي ها و ريشه اصلي هر خير و سعادت و وسيله آمرزش گناهان و سدي استوار در برابر آلودگي ها و وسيله پرورش فضايل اخلاقي است, قطعاً نسبت به انجام اين عبادت بزرگ، کم ترين ترديدي نخواهد داشت و مشتاقانه به سراغ آن خواهد رفت.
هر چند ممکن است تاکنون فوائد مادي و معنوي خواندن نماز را بارها لمس کرده باشيد، ولي براي تقويت انگيزه و علاقه خويش به اين امر مهم سعي کنيد با مطالعه کتب جذاب که درباره نماز و اهميت آن نوشته شده، شناخت خود را در اين باره گسترش و تعميق بخشيد. در اين باره مطالبي را يادآور مي شويم:
نماز از منظر اسلام اهميت ويژه اي دارد؛ تا آن جا که از آن به عنوان ستون دين (2) و نور چشم پيامبر (ص) ياد شده است. (3)
از سوي ديگر ترک نماز از گناهان کبيره به حساب آمده است. (4)
پيامبر اسلام (ص) فرمود: « از ما نيست کسي که نماز را خوار شمارد». (5)
نماز عامل مهمي در تزکيه روح و درون انسان است. اهميت ندادن به نماز به لحاظ عدم آشنايي به حقيقت آن و احساس نياز نکردن نسبت به آن، از عوامل ترک نماز و سستي در آن به شمار ميآيد. انسان بر اساس فطرت خود، همواره به سوي چيزي که برايش اهميت دارد، توجه و اهتمام ميکند. اگر براي انسان، امري مهم و ضروري جلوه کند، آن را به هر صورت ممکن انجام خواهد داد. آشنا شدن به حقيقت نماز و اين که نماز جزء نياز ما است، جزء زندگي حيات ما است و فايده و آثار نماز در دنيا و آخرت تجلّي ميکند، باعث ميشود انسان با شوق بيش تري به اقامة نماز بپردازد و از سستي در نماز و يا ترک آن خودداري نمايد.
کسي که نماز را سربار خود و صرفاً يک تکليف طاقت فرسا بداند، به حقيقت آن پي نبرده و اهميتي به آن نميدهد.
نماز مهمترين فريضه از فرايض الهي است. برپايي آن ماية سعادت و ترک آن باعث شقاوت ميباشد. امام صادق (ع) فرمود: «محبوبترين اعمال پيش خداوند نماز است، و آخرين وصيت پيامبران الهي نمازاست». (6)
اگر انسان به درستي فکر کند که خداوند چرا دستور داده که بندگانش نماز بخوانند، هيچگاه نماز را ترک نميکند. چنانچه به هر علتي نمازش ترک شود، فوراً جبران نموده و قضا ميکند. قرآن ميفرمايد: «يا أيّها الناس أنتم الفقراء إلي الله و الله هو الغنيّ الحميد؛ (7) اي مردم !شما همگي نيازمند خداييد، تنها خداوند است که بي نياز و شايسته هر گونه حمد و ستايش است».
وقتي خدا از عبادت ما سودي نميبرد و از طرفي نماز و ساير عبادتها را واجب نموده، معلوم ميشود اين دستورها براي خوشبختي و سعادت خود ما است. هنگامي که از عمق جان درک کرديم که نماز در تأمين خوشبختي و سعادت ما نقش اساسي و تعيين کننده دارد، با عشق و علاقه نماز ميخوانيم، چرا که نماز محور قبولي ساير اعمال است. در قيامت اولين سؤال از نماز ميباشد.
امام باقر (ع) فرمود: «أنّ أوّل ما يحاسب به العبد الصلاة فإن قبلت قبل ما سواها؛ (8) اولين محاسبة بنده در مورد نماز انجام ميگيرد. اگر نماز مورد قبول واقع شد، بقية اعمال هم مقبول ميافتد».
نماز از واجباتي است که خداوند در هيچ حالتي حتي در هنگام بيماري، راضي به ترک آن نيست. تارک نماز بيش ترين ظلم را نسبت به خود وا ميدارد. خود را از شفاعت پيامبر (ص) محروم ميکند.
2ـ شناخت پيامدهاي ترک نماز:
يکي از عوامل و راهکار مهم دوباره نماز خواندن شناخت پيامدهاي منفي ترک نماز است. در قرآن بر ترک نماز وعده عذاب داده شده است: « بهشتيان از دوزخيان ميپرسند: چه چيز شما را به دوزخ کشانيد؟! جهنميان در پاسخ گويند: ما از نمازگزاران نبوديم». (9)
رسول خدا (ص) ميفرمايد: «کسي که نماز خود را سبک گيرد و در به جا آوردنش سستي نمايد، خداوند او را به پانزده بلا مبتلا ميکند؛ شش بلا در دنيا و سه تا در موقع مردنش و سه در قبر و سه در قيامت و هنگامي که از قبر بيرون ميآيد.
اما شش بلاي دنيوي:
ـ خداوند برکت ر
ا از عمرش کم ميکند.
ـ برکت را از روزي اش بر ميدارد.
ـ از صورتش نشانة نيکوکاران را بر ميدارد.
ـ هر کار خيري کند، پذيرفته نميشود و براي آن اجري ندارد.
ـ دعايش مستجاب نميشود.
ـ از دعاي نيکوکاران بهرهاي ندارد». (10)
3ـ رفع موانع:
ترک نماز مبتني بر عواملي است که بايد از آن ها پرهيز شود. انسان گرايش به عبادت دارد. معصيت، دنياگرايي، ندادن زکات، تکبر، حرام خوردن، آشاميدن شراب، حسد و ... از عوامل و موانع تأثيرگذار در ترک نماز به حساب آمده است. شوق به نماز وقتي حاصل مي شود که انسان لذت شيريني مناجات با خدا را چشيده باشد. لذت مناجات وقتي حاصل مي شود که انسان گناه و معصيت را ترک نمايد.
4ـ توبه:
بيترديد از دلایل ترک نماز شایسته، گناه است که نياز به گناه زدايي دارد. يکي از عوامل مهم تأثيرگذار در گناهزدايي، توبه است. توبه که نوعي بازگشت و دگرگوني است، سبب ميشود که قلب انسان صفا گرفته و بار ديگر معنويت در آن تجلي نموده و از گناه جلوگيري شود.
5- ياري از خداوند:
انجام عبادت، به ويژه نماز خواندن توفيق عبادت را ميطلبد. عبادت و ارتباط با خدا بر قرار نمودن ميطلبد که از خدا خواسته شود توفيق عبادت دهد. شايد بر همين اساس معصومان (ع) و بزرگان دين از خدا ميخواستند که به آنان توفيق عبادت دهد. در دعاي حضرت مهدي (عج) آمده است : «اللّهم ارزقنا توفيق الطاعة...» (11) که يکي از مصاديق بارز طاعت، عبادت است.
6- استفاده از روش تشويق و تنبيه:
هر گاه موفق شديد که نمازهاي تان را خوب بخوانيد، به شکرانه آن خود را تشويق کنيد. بر عکس اگر نماز را ترک کرديد، خود را با عملي سنگين تر تنبيه و جريمه کنيد، مثلاً تصميم بگيريد با ترک تماز فرداي آن روز را روزه بگيريد و يا مقداري پول صدقه بدهيد.
7- مطالعه زندگي عرفا و اولياي الهي و چگونگي نماز خواندن آن ها نيز در ايجاد شوق و ذوق به خواندن نماز بسيار مؤثر است.
8- انتخاب دوستان متدين و اهل نماز جماعت:
در انتخاب دوستان با اراده و متدين که به نماز، مخصوصا نماز جماعت اهميت ميدهند، دقت بيش تري داشته و سعي کنيد با چنين افرادي ارتباط بيش تري داشته باشيد. از ارتباط با افراد لاابالي و کم توجه به نماز خودداري کنيد.
9- برنامه ريزي:
براي تمام فعاليتهاي شبانه روزي در طول هفته از يک برنامه مدون و متناسب به تواناييهاي خويش بهره جسته و سعي کنيد طبق برنامه مدون به انجام کارها و فعاليتهاي مختلف تحصيلي و غيره بپردازيد.
در نهايت شما را به مطالعه کتب زير توصيه مي کنيم:
- اسرار الصلاة يا پرواز در ملکوت، امام خميني(ره) ترجمه آقاي فهري
- پرتوي از اسرار نماز از محسن قرائتي
- صلوة الخاشعين از مرحوم دستغيب
- نماز از ديگاه قرآن و حديث، سيد حسن موسوي لاهيجي، انتشارات جامعه مدرسين .
جهت مطالعه بيشتر به لينک زير مراجعه نماييد:
http://article.tebyan.net/244668/%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%A8%DB%8C-%D8%B1%D8%BA%D8%A8%D8%AA%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D9%86%D9%85%D8%A7%D8%B2
پينوشتها:
1. آداب الصلاه،حضرت امام خمينى ، چاپ مؤسسه تنظيم و نشر آثار امام خمينى (ره) ، چاپ هفتم1378، شمسى، ص 45 و 46 .
2 . التهذيب، الشيخ الطوسي، دار الكتب الإسلامية - طهران، 1365 ه. ش. 237 .
3. مكارم الأخلاق، الحسن بن الفضل الطبرسي، دار الشريف الرضي - قم، 1412 ه. ق. ص 34.
4. عبدالحسين دستغيب، گناهان کبيره، دفتر انتشارات اسلامي ، قم ، چاپ يازدهم 1386، ج 2، ص 183 .
5. الكافي، ج 3، ص269 .
6. همان ، ص 264.
7. فاطر (35) آيه 15.
8. الكافي، ج 3، ص268 .
9. مدثر (74) آيات 40 ـ 41 .
10. عبدالحسين دستغيب، گناهان کبيره، ج 2، ص 186 - 187 .
11. مفاتيح الجنان، حاج شيخ عباس قمى، انتشارات أسوه ، دعاي حضرت مهدي (عج).
--موفق باشيد--
#جلسه_هفتم
#تاثیر_فکر_منفی_بر_اتفاق_پیش_نیامده
#درمان_وسواس_فکری
#یادداشت_های_تجربه_شخصی_کاربران
سعی کنید اگه فکری اذیتتون میکنه به هر نحوی یا بهش فکر نکنید یا حداقل به دید مثبت بهش نگاه کنید😍
.
.
مثلا ممکن یه اتفاق بدی نیفتاده باشه و اصلا قرار نباشه براتون بیفته ولی وقتی ان قدر بهش فکر میکنید و میترسید حتما اتفاق بیفته 😢
.
.
شاید خیلی ها بپرسن که یعنی چی؟؟؟یعنی اینکه مثلا یه نفر ترس داره یه نفر آبروش رو ببره ان قدر تو ذهنش مرور میکنه تا اتفاق میفته😔
.
.
ولی اگه به جاش شاید میگفت ان شاءالله خدا، حافظ من گرچه من بدم ولی اون نمیزاره کسی بهم آسیب بزنه ☺️
.
.
اینجوری برای هر کاری تمرین میشه برا هممون که بتونیم انرژی های منفی رو به مثبت تبدیل کنیم که خودش یه هنر و ان شاءالله هممون بتونیم پر از امید زندگی کنیم ❤️
.
.
به یاد داشته باشید تمرین مثبت نگری روزانه تاثیر به سزایی داره به روح و جسم داره اگه مثبت فکر کنی کم کم ان شاءالله برات اتفاق میفته مثلا من اگه بگم ان شاءالله وسواس فکری من خوب میشه با من دیگ هیچ وقت خوب نمیشم کلی تفاوت داره و انرژی هایی که به ما منتقل میکنه قطعا متفاوت 👌
.
.
و یه چیز دیگ که تجربه بنده بوده و خیلی جواب داده این هست که مثال اگه خود همون فکر منفی رو تو رفتار یادداشت کنید بعد روبروش کلی از پیامد منفی که همون فکر داره بنویسید 😇
.
.
حالا همون فکر منفی رو به فکر مثبت تبدیل کنید پیامد های مثبت اون رو هم بنویسید😊
.
.
وقتی که پیام مثبت رو خوندید معلوم هست که همون فکر مثبت انتخاب میکنید بخاطر همین میگن که هر وقت خواستید کاری انجام بدید به عاقبتش فکر کنید 🙏
.
.
پس با تمرین و یادداشت برداری همراه با تمام فکرایی که اذیتمون میکنه میتونیم بفهمیم که کدوم بهترین نتیجه رو داره و یه کار دیگ هم میشه انجام داد🙂
.
.
اینکه مثلا کسی که فکر میکنه آدم بدی هست و خدا اونو دوست نداره بیاد هم پیامد منفی این رو بنویسه هم راهکاری بنویسه که بتونه بنده خوبی برای خدا باشه این جوری چند قدم جلو میره و به جای فکر کردن داره به درمانش فکر میکنه😍❤️
#جلسه_هشتم
#درمان_وسواس_فکری #یادداشت_های_تجربه_شخصی_کاربران
#حجم_افکار
معمولا کسایی که وسواس فکری دارن هر لحظه فکری پشت فکر قبلی و بعدیشون نقش بسته میکنه جوری که یه لحظه اگه نگاه کنن میبینن یه فکر به پر از شاخ و برگ های یه درخت و گاهی بیشتر از اون تبدیل میشه 😞
.
.
حالا باید این افکار رو یا کلا حذف کرد که گاهی اوقات نمیشه فکر خود به خود برای ما انسان ها میاد ولی مدیریت مهم اگه دیدید تو یه روزی که خیلی خوشحال هستید یه دفعه به خاطر این افکار کم کم به صورت طبیعی چهرتون غمگین شد بدونید اون موقع باید برا درمانش راهی پیدا کنید😭
.
.
مثلا اگه دو نفر به نام a و bبا هم قهر هستن و سر یه موضوع دعوا کردن مطمئن باشید اگه جز کسایی هستن که نتونسته باشن وسواس فکری رو درمان کنن این جور فکر ها به سراغشون میاد که 😢
.
.
A:چرا باهام قهر کرد من که چیزی بهش نگفته بودم من وقتی اون ناراحت با اینکه چند بار دلمو شکسته و هیچ وقت وقتی ناراحتم نتونست درکم کنه پیش بودم پس چرا این این جوری قهر کرد حتما دوسم نداره ن حتما من سادم چرا باهاش دوست شدم دیگ اصلا از این به بعد با هیچ کسی دوست نمیشم اونا هم همینجورن اصلا اگه اومد باهام آشتی کنه دیگ از این به بعد باهاش حرف نمیزنم دیگ بهش اعتماد ندارم
😏
.
.
B:بزار تا کمی باهاش قهر کنم تا دوباره بیاد پیشم آخه وقتی من ناراحتم خیلی تحویلم میگیره و خیلی کیف میده پس چرا نیومد حوصلم سر رفت قبلا زود میومد چرا الان نیومد حتما از اول دوست نداشت من الکی اونو تو دلم جا کردم الان دوست دارم بیاد چرا نمیای
میشم آشتی کنی بیا دیگ و......ادامه دارد😱
.
.
اگه همون موقع aوb این همه به افکارشون بال و پر نداده بودن این همه افکار اونا رو اذیت نمیکرد بخاطر همین میگم افکار رو تو برگه بنویسید و بهترین راهکار رو برا برطرف افکار بنویسید
.
اگه aهمون موقع اینجوری فکر میکرد ک حتما دوستم ناراحته اشکال نداره میزارم آروم بشه بعد میرم پیشش اگه من اونو دوست داشته باشم کم کم روحیش بهتر میشه و ...🙏
.
.
حالا bاگه گفته بود چرا اومدم دعواش کردم باید همون موقع خودم رو کنترل میکردم اشکال نداره ازش معذرت خواهی میکنم بهش میگم دست خودم نبود بهش میگم دوست داشتم کنارم باشی و وقتی نیومدی من حالم بد شد و هیچ وقت تنهام نزار و......😍
.
.
اگه این افکار رو به روش مثبت تغییر بدیم خیلی طلاق ها دعواها مشکلات خانوادگی و قهر ها و کینه ها پیش نمیاد😔
.
.
فقط نیاز تمرین کنیم لحن صحبت کردن و استفاده درست از کلمات بر زبان حتی ذهن گرچه سخته ولی نتیجه بهتری داره نسبت به ذهن و فکر و حرفی که نتیجه خوبی نداره روی روح و روانمون
#جلسه_نهم
#درمان_وسواس_فکری
#یادداشت_های_تجربه_شخصی_کاربران
#وقتی_حالت_بده_و_نمیتونی_حالتو_خوب_کنی
دیدید وقتی بعد یه مدت کسایی که وسواس فکری دارن تصمیم میگیرن که از یه جایی شروع کنن و بیان تمام اتفاق های بد ذهنشون رو تو یه مدت کوتاه بندازن بیرون و فقط تلاش کنن 👌
.
.
ولی مثلا یه نفر دیگ برنامه ریزی میکنه از این به بعد وقتش رو پر کنه آشپزی کنه کارهای هنری انجام بده تفریح سالم داشته باشه مطالعه کنه و....😇
.
.
روز ها ممکن بگذره و عالی پیش بره که حتی دیگ به روز های که ممکن یه اتفاق ناراحت کننده براش پیش بیاد فکرم نکنه حتی شاید تو ذهنش نرسه که از کجا این اتفاق براش افتاده و چجوری ....😳
.
.
خلاصه بعد از این که اون اتفاق بد براش میفته از لحاظ روحی ممکن دوباره ناراحتیاش شروع بشه و تمام اون برنامه هایی که داشت بهم بریزه و دوباره ناامید بشه 😒😔
.
.
ولی اینو باید به یاد داشته باشیم که میگن از تو حرکت از خدا برکت تو اون شرایط سخت که ممکن برا یه نفر دیگ آسون باشه و برا یه نفر دیگ مسخره ولی اینجا هنرمندی میکنی اگه بتونی خودت رو کنترل کنی که خودت با افکارت حالت رو بد نکنی خیلی خوب میتونی پیش بدی😊
.
.
اگه تو اون شرایط به خودت حرکت بدی مثلا خونه رو مرتب کن به پدر و مادرت کمک کن درسته فکرت درگیر و ممکن ترس داشته باشی😢
.
.
ولی بعد چند ساعت و شاید یک یا دو روز میبینی که حالت بهتر شده و به روزی که ناراحت بودی میخندی 😁
.
.
فقط خواستم اینو بگم که دست رو دست نزارید که یه چیز کوچیک ناراحت کننده براتون غول بشه و باعث نشه خط بکشید رو تموم آرزوهاتون سعی کنید خودتون رو به هر نحوی قانع کنید 👌
.
.
و سعی کنید اجازه ندید که فکرتون شاخ و برگ بهش بدید شما میتونید فقط خیلی پر توقع نباشید شما حرکت کنید یه روز به تمام آرامش خودتون میرسید و دیگ دغدغه فکریتون کم میشه اگه به خودتون کمک کنید و خودتون رو باور داشته باشید 💪
.
.
همیشه من میگم الان دکتر که میخوای برای اهدای عضو بری خدا میدونه چقدر قیمتش برا یه قلب یا کلیه یا هر چیزی میشه پس بدون قیمت تو بیشتر از اینکه به روح و جسمت ضرر برسونی😉
.
.
ازش مواظبت کن از فکرت جسمت از زندگیت و هزار تا نعمت که خدا بهت داده تو اگه بدونی چقدر ارزش داری وقتتو صرف فکرا نمیکنی دیروز به چی فکر کردی؟؟؟مگه نگذشت الانم به هر چی فکر کنی میگذره ☺️
.
.
پس قشنگ فکر کن تا به بهترین نحو ممکن لحظه هات سپری بشه😍❤️
پرسش:
سلام کسي که
فکر صحنه ي گناه همش مياد تو ذهنش چي کار کنه؟
🌸☘☘☘☘☘🌸
پاسخ:
سلام و تشکر از ارتباط شما
براي رسيدن به پاسخ خود به نکات ذيل توجه فرماييد
1- انسان هرگز نميتواند لحظهاي را بدون فکر و خيال بگذراند، اما اينکه چه انديشه و خيالي را به ذهن خود خطور دهد و آن را در ذهنش بپروراند و يا اينکه از ورود و گسترش چه افکاري به ذهنش جلوگيري کند مختار است. وجود زمينه و گرايشهاي فکري خاص، خواهشها و تمايلاتي که در اعماق وجود انسان نهفته است، نگراني و اضطراب بيش از حد و ... ميتواند سبب پريشاني فکر و خطور افکاري ناپسند به ذهن انسان شود. بنابراين ريشهيابي افکار ناروا کاري است که هر کس ميتواند درباره خودش انجام دهد و با از بين بردن علل و ريشهها از شر اين گونه افکار خلاصي يابد.
اکنون که شما براي ريشهيابي و خلاصي از اينگونه افکار اقدام کردهايد، ميتوان گفت که نيمي از راه را پيمودهايد و إنشاءالله با راهکارهايي که در ادامه عرضه ميشود. نيم ديگر راه را نيز طي کرده و به آرامش خواهيد رسيد.
2- گاهي افکاري که به ذهن ميآيد از ناحيه شيطان است که بايد هرچه زودتر آنها را از خود راند. چرا که به زودي انسان را وادار به عمل مي کند.
خداوند مي فرمايد: به راستي که شياطين به دوستانشان الهام ميکنند.(1) پس بايد جلوي افکار شيطاني را گرفت.
يکي از بزرگترين و مهمترين عواملي که انسان را از خداوند دور کرده و موجب غفلت ميشود همين خاطرات ناخوانده است(2). گاهي اين خاطرات غير الهي آن قدر بر انسان تأثير گذار ميشود که در بهترين حالات عبادي مانند نماز، حضور قلب نداريم.
بايد از ابتدا جلوي رشد و نمو اين خواطر را گرفت. خاطرات با يک سلسله گفتنها، شنيدنها، شرکت در مجالس و خواندن برخي مجلات و.. به تدريج در ذهن ترسيم ميشود و هنگامي که متراکم و فراوان شد، زمينه شوق را فراهم ميکند، و در نتيجه؛ اين خواطر و افکار «ملکه نفساني» ما ميشود، و از اين به بعد به آساني به ذهن ميآيند و زنده نگه داشته ميشوند و پيوسته انسان را از ياد خدا غافل ميکنند. به همين خاطر انسانهايي که تفکر مادي دارند پيوسته به فکر مسائل لذت بخش مادياند.(3)
- راهکارهاي عملي براي مقابله با چنين افکار ناشايست:
شما مىتوانيد از دستورالعملهاى زير بهره گيريد و اميدواريم به تدريج از شر آن رهايى يابيد.
1. اولين قدم براي شناخت و درمان اين گونه افکار، داشتن آرامش است. بنابراين سعي کنيد در همه حالات زندگي خصوصاً در مواقع ظهور اين افکار آرامش خود را حفظ کنيد.
2. براي مقابله با اين افکار، بايد نسبت به آن بياعتنا بود. اگر بتوانيد به افکاري که به ذهنتان خطور ميکند بياعتنا باشيد و به آنها اهميت ندهيد، به تدريج از شر آنها رهايي خواهيد يافت.
3. منحرف ساختن فکر به سوي محاسبات ذهني يکي از مفيدترين راهحلها است. لذا از آنجا که معمولاً اين افکار در زمانهاي خاصي به سراغ شما مىآيد، سعى کنيد با يک برنامهريزى دقيق و حساب شده ذهن خود را به موضوعات مهم و جذاب ديگر مشغول سازيد و هيچ گاه بيکار نباشيد. مثلاً هنگام نماز به معاني نماز توجه انصراف دهيد.
4. فرمان ايست! در منابع علمي جديد، براي متوقف کردن افکار نادرست، علاوه بر درمانهاي دارويي و قبل از آن درمانها، از روشهاي خاصي استفاده ميشود که مهمترين آنها روش «توقيف فکر» نام دارد؛ بدين ترتيب که از شخص خواسته ميشود که به طور عمد افکار خود را آزاد بگذارد و در اين بين ناگهان با صداي بلند و بيزار کننده، فرياد ميزند: ايست! به نظر ميرسد اين عمل جريان فکر را متوقف ميکند. بنابراين هرگاه اين افکار به سراغتان آمد و متوجه شديد، وسط افکار به خود بگوييد: «بس است ديگر» و بدين وسيله رشته افکار مزاحم را قطع کرده و به سراغ مطلبى ديگر خواهيد رفت.
5. هر روز به خود تلقين کنيد که من قادرم افکار ناخواسته را کنار بگذارم. تلقين يکى از راههاى مبارزه با افکار منفى است .
- حاصل سخن اينکه:
همان طور که عرض شد بايد جلوي ورود اين گونه افکار را گرفت و براي طرد قسمت ديگر آن تلاش کرد. قرآن راه حلّي که ميدهد؛ مراقبت از خود و ياد خداوند است؛ انسان بايد مواظب جلسات، خواندنيها، شنيدنيها، خوردنيها و پوشيدنيهاي خود باشد. وقتي مواظب اين مطالب بود به تدريج ياد خداوند در دل او نقش ميبندد و خاطرههاي خوب در ذهنش ترسيم ميشود از اين رو قرآن ذکر خداوند را براي غفلتزدايي و قرب به حق به ما ميآموزد.(4)
خداوند مي فرمايد: اي کساني که ايمان آورديد بسيار خداوند را ذکر کنيد(5) وقتي ذکر کسي در دل زياد شد، به او علاقهمند شده و اين علاقه، ملکه انسان ميشود؛ تا به حدي که انسان در همه حالات خود در نماز و ذکر خداوند است، چه خوش ميگويد: خوشا آنان که دائم در نمازند.
پس، با ياد خداوند و کنترل مجاري نفوذ افکار آزار دهنده و توجه نکردن به آنها، زمينه پاک شدن صفحه قلب از خواطر الهي
و ترسيم خواطر خوش الهي در ذهن و قلب انسان ايجاد ميشود.
شرط اساسى کنترل و درمان اين گونه شک زياد، همکارى صميمانه و نزديک شماست؛ نبايد پنداشت که با بيان يکى دو نکته همه چيز درست مىشود و همچنين نبايد گمان کرد که با اولين قدم و بدون پىگيرى مستمر، مىتوان يک شبه، همه افکار را از ذهن خود دور کرد.
به شما توصيه ميکنيم اگر اين افکار، شما را به شدت آزار ميدهد و اضطراب شديدي بر شما وارد ميکند، حتما به يک روانشناس باليني متعهد مراجعه کنيد. در غير اين صورت با اجراى راهکارهاى ارائه شده و گزارش آن به ما، موضوع و حل مشکل را پىگيرى نمائيد.
*پينوشتها:
1-انعام(6) آيه 121.
2-جوادي آملي، عبدالله، مراحل اخلاق در قرآن، ص 30، قم، انتشارات اسراء.
3-همان،ص 32؛ با اندکي تغيير.
4-مراحل اخلاق در قرآن، همان، ص 34 و35.
5-احزاب(33) آيه 41.
--موفق
#سوال.
اگر افکار بد نسبت به خدا و اهل بیت و ادمهای صالح تو ذهنمون بیاد برای رها شرن از ان چه کنیم؟
ببینید بعضی ها هستن خودشون هم میان میگن بخدا نمیدونیم چرا درباره خدا و اهل بیت بد فکر میکنیم
.
.
اینا فقط و فقط افکار شیطان به ذهن آدم میاد وگرنه اگه دقت کنید بعضی آدم هایی که این افکار سراغشون میاد دغدغه دارن برا اینکه بنده خوبی برا خدا بشن یا نوکر و کنیز خوبی برا امام حسین
.
.
اما ممکن همینا این افکار سراغشون بیاد فقط تنها کاری که انجام میدید بگید خدایا خودت میدونی من خودم هم نمیتونم جلوی این ذهن رو بگیرم خودت کمکم کن که این فکر از من دور بشه
.
.
باور کنید یه سری آدم ها خودشون تمام زندگیشون باور قلبی دارن به این چیزا که وقتی این افکار میاد تو ذهنشون جا میخورن که چرا این فکر به سراغ من اومد حتما من گنهکارم .خدا دوسم نداره.من آدم بدی شدم.و ....
.
.
اگه این افکار اومد سمتتون خودتون رو سرزنش نکنید فقط یه جوری خودتون رو قانع کنید مثلا اگه تو ذهنتون اومد خدا منو بدبخت آفریده به جای همین فکر تا جایی که میتونید خوبی های خدا رو بلند بگید خدا بهم مادر گوش حواس چشم و هزار تا نعمت داده تا بعد از چند دقیقه تمرین ان شاءالله آروم بشید
.
.
یه راه دیگ هم هست از تجربه شخصی بنده مطالعه درباره اهل بیت و خدا که کم کم از اون افکار و شبهه ها باعث میشه خلاص بشید اگه هم دوباره افکار تو ذهنتون اومد دیگ محلش نزارید فقط تلاش کنید برا زندگیتون وگرنه این افکار باعث میشه که نزاره شما پیشرفت کنید و جلو پیش برید.
پرسش:
#سوال.
اگر افکار بد نسبت به خدا و اهل بيت و ادمهاي صالح تو ذهنمون بياد براي رها شرن از ان چه کنيم؟
🌸☘☘☘☘☘🌸
پاسخ:
با سلام و سپاس از اعتمادتان به اين مرکز، در ابتدا بايد توجه داشته باشيد که هر قدر که به اين افکار بيشتر توجه کنيد تعداد و مقدار آنها بالا رفته و بيشتر شما را آزار مي دهد. پس بايد در وهله اول افکار را تحت کنترل در آوريد و الا ممکن است به مسئله وسواس فکري مبتلا شويد. ضمن اینکه موضوعات افکار شما گرچه توهین آمیز است ولی در حد فکر است و اصلا به عمل نمی رسد. پس گناهی بر شما نیست.
و اما راهکارها:
1. كنترل چنين افكار مزاحم نيازمند تلاش مستمر و مداوم شماست و نبايد پنداشت كه با بيان يكى دو نكته همه چيز درست مىشود.
2. خطور اين گونه افكار مزاحم در ذهنتان كه بدون اختيار به شما هجوم مىآورند، ناشي از اضطراب است. بنابراين در وهله اول نگراني هاي خود را کاهش دهيد و نگراني ها را کاهش دهيد.
3. از آنجا كه معمولاً اين افكار به هنگام بيكارى به سراغ فرد مىآيد، سعى كنيد با يك برنامهريزى دقيق و حساب شده تمام اوقات شبانه روزى خود را پر كنيد و هيچ گاه بيكار نباشيد. به مطالعه، نظافت اتاق، كمك به دوستان، ورزش و... مشغول باشيد. و هر گاه بيكار شديد خود را به كارى مشغول سازيد.
4. مطمئن باشيد و بدانيد كه وقتى به چيزى فكر مىكنيد به اين معنا نيست كه آن كار را انجام خواهيد داد مثلاً اگر در ذهن و قلبتان به فردى فحش مىدهيد، به اين معنا نيست كه آن جمله و كلام زشت و فحش را به زبان جارى خواهيد كرد. يعنى فكر كردن در باره موضوعى الزاما به فعل و انجام آن منتهى نمىشود. اين مطلب را خودتان مىتوانيد در طول روز چندين بار مشاهده و لمس كنيد و به آن باور كنيد.
5. در صورتى كه به چنين افكارى اهميت ندهيد مطمئن باشيد اگر تحمل كنيد پس از چندى نهايتا آن را رها خواهيد كرد.
6. هرگاه افكار مزاحم به سراغ شما آمد خود را مشغول كار ديگرى كنيد و با ايجاد حواسپرتى از آن افكار مزاحم دورى كنيد.
7. هرگاه اين افكار به سراغتان آمد و متوجه شديد، وسط افكار به خود بگوييد: «بس است ديگر» و بدين وسيله رشته افكار مزاحم را قطع كرده و به سراغ مطلبى ديگر خواهيد رفت.
ضمنا براى تسريع بخشيدن و جديت بيشتر داشتن جهت مقابله با اين گونه افكار اگر با مشاور مورد اعتمادتان حضورا و طى جلسات مكرر به گفتگو بنشينيد مناسبتر و بهتر خواهد بود. در غير اين صورت با اجراى راهكارهاى ارائه شده و گزارش آن به ما، موضوع و حل مشكل را پىگيرى نمائيد.
موفق باشيد.