🔴 #درمان #کبد_گرم که همراه با #معده_سرد است
♻️ در طب سنتی درمان تنها از طریق دارو و تغذیه اتفاق نمیافتد، بلکه یکسری اعمال هم به درمان کمک میکنند.
🔷 درمان از طریق #تغذیه:
🔹 نوشیدن شربت #سکنجبین یا #آبلیمو یا #آبغوره به همراه #نیشکر یا #عسل (نیشکر توصیه میشود) 👈 صبح ناشتا و نیم ساعت قبل از صبحانه
🔹 خوردن غذاهای #چرب و #شیرین مثل #ارده، #روغن_حیوانی، #کره_محلی، #سرشیر، #عسل، #شیره_انگور، #شیره_توت 👈 یا به صورت تکی یا ترکیبی در وعده صبحانه
🔹 خوردن کمی از ترکیب #آویشن و #نمک یا یک قاشق ارده و عسل 👈 بعد از غذاهای سنگین و غلیظ
🔶 درمان از طریق #اعمال_یداوی:
🔸 #بادکش معده
🔸 #روغنمالی معده با روغن #سیاه_دانه یا روغن #بادام_تلخ
‼️ درمانهای دیگر نیازمند تشخیص طبیب حاذق است.
کانال مرجع طب 👈 عضویت
🔴 روش اهل بیت (ع) و حکمای طب ایرانی اسلامی در درمان بیماریها
♻ ایزد تعالی هر نفع و ضرری که در #دواها قرارداده در #غذاها نیز قرار داده است بعلاوه اینکه اگر بدن #قوی باشد بیماری را به خودی خود از بدن دور میکند. و بهترین کمک به قوه مدبره بدن پرهیز از غذای تشدید کنندهی بیماری فرد است و همینطور استفاده از غذایی که موافق مزاج فرد است. قابل توجه است که افراد بیاباننشین و عشایر که در طول سال رنگ طبیب و دوا را نمیبینند و در آفتاب سوزان و سرمای کشنده زندگی میکنند وقتی که بیمار میشوند با غذای #مناسب با مزاج، خود را #معالجه میکردند و اگر دوا نیز لازم میشد با همان #گیاه و #حیوان که اطراف خود داشتند به درمان میپرداختند.
کانال مرجع طب 👈 عضویت
🔴 #تعریق بیش از حد
♻️ نکته بسیار حایز اهمیت این است که تعریق بسیار مفید است برای بدن چرا که در عمل تعریق، #فضولات #عروقی از بدن خارج میشوند. بنابراین نباید جلوی آن را گرفت.
ولی برای درمان تعریق زیاد باید عامل آن را، که همان #رطوبت زائد است، از بین برد با این چند تدبیر:
👈 کاهش میزان مصرف مایعات
👈 ورزش تا این رطوبات از بدن خارج شوند
کانال مرجع طب 👈 عضویت
6.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 فواید یک پر نمک
♻️ خوردن یک پر نمک قبل از #غذا موجب درمان بیماری های متعددی از جمله ( #نفخ معده، #سوزش_معده، #آروغ و حتی #بوی_بد_دهان و گرسنگیهای زودرس) میشود.
#نمک
#مرجع_طب
#اصلاح_تغذیه
#حکیم_حسین_خیراندیش
کانال مرجع طب 👈 عضـویت
🔴 سوال: چه مدت پس از ورزش اجازه داریم آب بنوشیم ؟
♻️ این سوال بسیاری از #ورزشکاران است که تصمیم دارند نکات طب سنتی و #سبک_زندگی_سالم را رعایت کنند،
❓آنها دوست دارند بدانند که چه مدت پس از پایان ورزش میتوانند بدون اینکه خطری سلامتشان را #تهدید کند آب بنوشند!
📉 به این دسته از عزیزان باید گفت: زمانی که شرایط جسمی به #حالت_طبیعی و استراحت بازگشت و تپش قلب، حرارت بدن، تعریق و سایر علائم ناشی از تحرک و ورزش به حالت اولیه رسید مجازند به #تدریج آب بنوشند،
❗️در غیر این صورت دچار #تجمع_چربی در شکم و پهلوها شده
و همانگونه که بارها شاهد بودیم متاسفانه قلب، به شدت دچار #کاهش_حرارت_طبیعی شده، موجب آسیب به آن و تجمع چربی، یا حتی #ایست_قلبی خواهد شد.
کانال مرجع طب 👈 عضـویت
🔴 درمان کاربردی #کبد_چرب
♻️ علم پزشکی رایج، هیچ راهکاری برای بازگشت یک کبد چرب به حالت اولیه اش ندارد، اما شاید شما هم با افرادی آشنا شده باشید که روزی به این بیماری مبتلا بودند، اما درحال حاضر از کبدی کاملا سالم و مانند روز اول برخوردارند...
به سادگی میتوانید از این افراد درمان شده سوال کنید که راز این درمانحیرت انگیز چیست؟
🔹ما نیز با همین روش به حقیقت رسیدیم که این افراد بدون مصرف هیچگونه داروی شیمیایی و گیاهی
و تنها با
"رعایت اصول زندگی سالم"
بویژه #پیاده_روی_منظم بمدت حداقل بیست دقیقه تا یکساعت در روز و مصرف مداوم #روغن_حیوانی (روغن طبیعی کره گاو) با عسل برای #صبحانه و پرهیز از خوراکیهای ناسالم و مایعات سرد... براحتی و در عرض حداکثر #سه_ماه یا کمتر به ایننتیجه رسیدند.
🔹 اگر دچار بیماری کبد چرب با هر گریدی هستید میتوانید بدون از دست دادن زمان از همین لحظه درمان را شروع کنید..
تندرست و بانشاط باشید.
کانال مرجع طب 👈 عضویت
12.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 حجامت حزیران ، آری یا خیر؟
♻️ زمان مناسب حجامت، نیمه ماه قمری(ربع سوم ماه قمری) است.
حجامت در اوج گرما و سرما مناسب نیست!(به جز در موارد اورژانس)
#حکیم_حسین_خیراندیش
کانال مرجع طب 👈 عضویت
🔴 علت و درمان #بیخوابی
♻️ بیخوابی از خشکی مزاج ،خصوصا #خشکی_مغز است.
اگر در تابستان شدت آن بیشتر میشود میتواند خشکی ناشی از #غلبه_صفرا باشد و اگر در پاییز شدت یابد از #غلبه_سودا است.
توصیههای مشترک :
🔸 خوردن سرکهانگبین و کاهو قبل از خواب
🔸 استفاده از دمنوشهای زیر قبل از خواب : بادرنجبویه، بابونه، بهار نارنج، افتیمون و سنبلالطّیب با توجه به مزاج فرد بصورت جداگانه یا ترکیب که بسیار مجرب است.
که معمولا اگر از صفرا باشد مورد اول بهتر جواب میدهد و اگر از سودا باشد مورد دوم.
البته مسائل روحی روانی و #اعراض_نفسانی هم نقش بسزایی در ایجاد خشکی و برهم زدن تعادل تمام ارگانها از جمله تنظیم خواب دارد.
به هرحال بیخوابی با هر علتی که باشد به درمانهای مجرب موجود اغلب به خوبی پاسخ میدهد. از جمله این درمانها:
🔹 در وعده شام #کاهو میل نمائید.
🔹 #برگ_چغندر نیز برای این منظور بسیار مفید است.
🔹 مالیدن #روغن_بنفشه پایه #بادامشیرین به ملاج سر
🔹 نوشیدن یک لیوان شیر محلی همراه با مصلح (عسل و خرما) ۱۵ دقیقه قبل از خواب در صورت نداشتن منع مصرف لبنیات
🔹 پاشیدن یا اسپری کردن #گلاب بر روی بالش و صورت
کانال مرجع طب 👈 عضویت
سلام بر امام جواد (ع) که
«جود» قطره ای بود در پیشانی بلندش و
«علم» غنچه ای بود از گلستانِ وجودش و
«حلم» گوهری بود از گنجینه فضایلش.
🏴 شهادت مظهر جود و سخا و علم و معرفت امام جواد (ع) تسلیت و تعزیت باد.
کانال مرجع طب 👈 عضویت
🔴 اثر خواب روز بر بدن
♻️ آیا تاکنون پس از بیدار شدن به #چهره_خود توجه کرده اید..؟
🔹 حتما بارها برای هر کدام از ما پیش آمده که پس از بیدار شدن از خواب، با چهرهی پف کرده مواجه میشویم... تجمع رطوبتِ بیشتر، در زیر پوست که موارد شدیدش به همان پف صبحگاهی معروف است. البته هر چه کیفیت و #زمان_خواب، اصولی و صحیح_تر باشد از مقدار زاید این رطوبت کاسته خواهد شد.
🔹طبق منابع طب سنتی، در خواب شب و در مکان تاریک و آرام که خواب عمیق میگردد، روح حیوانی و حرارت غریزی به درون و عمق بدن میرود و باعث افزایش گرمای احشا و بهبود عملکرد آنها و دفع حداکثری مواد زائد از بدن میشود.
اما چرا خواب روز نتیجه عکس داشته و باعث تجمع مواد زائد و رطوبت غریبه و تشدید حالت پف آلودی چهره میگردد❓
🔹 بله، کاملا درست حدس زدهاید، در خواب روز به ندرت، خوابِ عمیق و با کیفیتِ خواب شب را تجربه میکنیم، زیرا بطورکلی، در طول روز، روح حیوانی و #حرارت غریزی متمایل به سطح بدن بوده و به عمق نمیرود، بنابراین خواب روز باعث اختلال در عملکرد احشا و ارگانهای بدن در اثر کمبود گرمای درونی و تجمع بیشتر مواد زائد شده، و از نظر طب سنتی باعث افزایش سردی و #رطوبت_عارضی یا بیگانه میگردد که عامل اصلی #چاقی و تجمع چربی و #بدشکلی بدن است.
🚫 همچنین این افزایش سردی و کاهش سوخت و ساز باعث تشدید #بیماریهای_سرد مثل:
#افسردگی، درد مفاصل، اشتهای کاذب، ضعف بینایی، #کمکاری_تیروئید، افزایش ابتلا به بیماریهای عفونی و ویروسی به علت تضعیف سیستم ایمنی، سرطان، پیری زودرس و افتادگی پوست چهره و..... میگردد.
کانال مرجع طب 👈 عضویت
🔴 ممنوعیت حجامت در ایام حزیران
♻️ تاسف و صد تاسف که برخی از دست اندرکاران طب ایرانی اسلامی بدون اینکه چیزی از روش استنباطی اجتهادی از روایات و منابع اسلامی بدانند و بدون اینکه توجه دقیقی به مسایل نجومی و منابع طب سنتی ایرانی داشته باشند، با مخاطره کشیدن سلامت افراد جامعه بویژه بانوانی که در سن عادت هستند و حتی خونریزیهای شدیدی نیز دارند به اسم حزیران، حجامت عمومی انجام میدهند و ندای امیرالمومنین علیه السلام را که فرمودند الفقه ثم المتجر نادیده گرفته با انجام حجامت چشم بسته هر مراجعه کننده، در جایی که نه از جهت زمان(دوم ماه قمری) و نه از جهت نجومی(قمر در برج سرطان) وقت مناسب حجامت نیست، با انجام حجامت نه فقط پول حرام را به زندگی خود باز می نمایند بلکه ذمه خود را نسبت به عدم رعایت سلامت افراد مشغول می نمایند چه اینکه حجامت در مصادفت با چنین ایامی نه فقط مستحب نیست، بلکه اگر سبب ضعف و بیماری شخص شود حرام و اگر این حجامت هیچ فایده ای برای شخص نداشته باشد مکروه است.
برخی از دست اندرکاران طب ایرانی اسلامی دم از شعار طبیب باید خادم طبیعت باشد میزنند لکن در ایامی که قمر در افول(آخر ماه قمری) است و خون به درون میل دارد، به زور بر خلاف طبیعت هستی و بدن خون را به ظاهر میکشند و ایجاد تحیر در طبیعت می نمایند. علاوه بر اینکه ۳۰ خرداد سال ۱۴۰۲ قمر در برج سرطان است و برج سرطان مزاج سرد و تر دارد و حجامت در ان ایجاد ضعف می نماید.
بله اگر ضرورتی باشد حجامت جایز است و ان ربطی به ایام حزیران و غیر ان ندارد.
روایت ضعیف حزیران از امام صادق علیه السلام نقل شده و جالب اینکه در رساله ذهبیه منسوب به امام رضا علیه السلام وقتی وارد بیان توصیه ها و ممنوعات حزیران می شود هیج اشاره ای به خوب بودن حجامت در این زمان ندارد.
در حالی که در ماه اذار (فروردین) توصیه به حجامت دارند.
در خود رساله ذهبیه تصریح شده حجامت باید ۱۲ قمری به بعد حین فزونی کشش(جاذبه) ماه باشد لذا در سالهایی که حزیران در ایام مناسب از جهت زمانی و نجومی نباشد قابل استناد نیست ولو حجامت در اقالیم سرد باشد.
اینکه حجامت حزیران در اقالیم گرم مثلا در فروردین یا اردیبهشت است و حزیران ان اقلیم فروردین یا اردیبهشت است کلامی است بدون دلیل و منطق؛ زیرا اولا با چه مجوزی نص روایت را تغییر زمانی میدهیم مگر خود امام نمیتوانست زمان دیگری را بیان کند؟ و ثانیا مثلا حجامت فروردین ، دیگر حجامت حزیران نیست بلکه حجامت ماه رومی اذار است که در رساله ذهبیه به حجامت در ان تصریح شده است.
🖌محمدرضا فقهی
عضـویت در کــانال👇
📡 @www_irismed_ir
13.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 #زنده_شدن_مرده با #ماساژ
♻️ صبر و حوصله این پزشک برای نجات نوزاد تازه متولد شده به زندگی، ستودنی است!
پایان زیبایی دارد
درود بر شرف و انسانیتش
🔹 در یکی از احادیث به نقل از امام رضا«ع» آمده که ایشان فرموده اند: «لَوْ غُمِزَ الْمَیِّتُ فَعَاشَ لَمَا أَنْکَرْتُ ذَلِکَ» اگر به من بگویند که مرده ای با غمز و دلک و ماساژ زنده شده، من انکار نمیکنم.
(دانشنامه احادیث پزشکی ج ۱ ص ۹۹)
کانال مرجع طب 👈 عضویت