✍ #تفسیر سوره عبس(۴)
یك قصه برایتان بگویم: كسی می گفت: من دیگر مسجد نمی روم، نمی روم نمی روم. گفتم: چرا نمی روی؟ گفت: پدر من به مسجد رفت با كلاه نمدی. كلاه را برداشتند و كلاه دیگری سر او گذاشتند همان كلاه با نمد وبیشتر. منتهی ما را تحقیر كردند و. . .
5- اخلاق برای اخلاق
«وَ أَمَّا مَنْ جاءَكَ یَسْعی وَ هُوَ یَخْشی فَأَنْتَ عَنْهُ تَلَهَّی كَلاَّ إِنَّها تَذْكِرَه یٌ» (عبس/11- 8)آن فقیری كه می آید (ابن مكتوم) و با تلاش هم می آید، خشیت خدا در دلش است. با چشمی نابینا آمده و خوف خدا دارد، تو نسبت به او بی اعتناعی می كنی؟ ! خدا مگر ول می كند؟ ! اخلاق در دنیا با اخلاق در قرآن فرق می كند. در دنیا اخلاق برای جذب مشتری،
برنامه درسهایی از قرآن سال 67 . ج1، ص: 4
پیشرفت اقتصاد، فرهنگ، روابط خانوادگی، برخوردهای دیپلوماسی و سیاسی، رأی بالا و. . . است. اما در اسلام اخلاق برای خود اخلاق است.
این بركاتی را هم در پی دارد. معلم خوش اخلاق موفق تر است. كارفرمای خوش اخلاق موفقتر است، اخلاق این بركات را دارد. اما خود اخلاق هم یك ارزش است. چه طور؟ این آقای نابینا كه وارد جلسه شد، آن بنده خدا عبوس كرد، نابینا او را در آن حالت دید یا نه؟ ندید. نابینا كه عبوس را ندید پس ندید تا ناراحت شود. و اصلاً نفهمید. خدا می فرماید: من كاری ندارم كه او دید یا نه، فهمید یا نفهمید، اصلا من كاری به خوشایند یا بد آیند او ندارم، خود اخلاق به عنوان اخلاق یك ارزش است. شما نباید برای نابینا به خاطر اینكه نابینا و فقیر است عبوس كنید. دنیا از بركات اخلاق می گوید، ما كه می گوییم: اخلاق، علاوه بر اخلاق خود اخلاق هم برایمان مهم است. اخلاق به خاطر خود اخلاق. فرق است بین كسی كه نظم را به خاطر نظم دوست دارد و كسی كه نظم را به خاطر پلیس رعایت می كند. اخلاق قرآنی بر اساس ارزشها است.
6- جایگاه قرآن و توجه به خدا و قیامت
«كَلاَّ إِنَّها تَذْكِرَه یٌ فَمَنْ شاءَ ذَكَرَهُ » (عبس/12- 11)تا حواستان جمع باشد. یك وقت به خاطر اینكه ماشین و كفش و كلاهش كهنه است، خواستگار فقیر است، تحقیر نكنید. این تذكر بود. هركه می خواهد بسم الله، متذكر بشود. «فی صُحُفٍ مُكَرَّمَه یٍ مَرْفُوعَه یٍ مُطَهَّرَه یٍ» (عبس/14- 13)این قرآن در میان صحیفه هایی پر ارج است. بلندمرتبه و پاكیزه است. «بِأَیْدی سَفَرَه یٍ كِرامٍ بَرَرَه یٍ» (عبس/16- 15)بدست سفیرانی بزرگوار و نیكوكار.
این قرآن، قرآن پاك، از خدای پاك، جبرییل پاك، رسول پاك كه «لا یَمَسُّهُ إِلاَّ الْمُطَهَّرُونَ» (واقعه/79)این آیات نورانی را فرستادیم برای تذكر.
اما: «قُتِلَ الْإِنْسانُ ما أَكْفَرَهُ» (عبس/17). مرگ بر انسان، چقدر انسان كفور است! چقدر ناسپاس است! ناسپاسی می كنی؟ می دانی سن تو چقدر است؟ ! گردنت را در برابر خدا خم نمی كنی؟ ! بشنو: «مِنْ ای شَیْ ءٍ خَلَقَهُ مِنْ نُطْفَه یٍ خَلَقَهُ فَقَدَّرَهُ» (عبس/19- 18)انسان، نمی دانی خدا ترا از چه آفریده است؟ ! از یك تك سلول، از یك اسپرم. یك «سُبْحَانَ رَبِّیَ الْأَعْلَی وَ بِحَمْدِهِ» نمی گویی! تو از چی آفریده شده ای كه اینقدر متكبری؟ ! از نطفه، نطفه ای كه اندازه گیری شده است. «ثُمَّ السَّبیلَ یَسَّرَهُ ثُمَّ أَماتَهُ فَأَقْبَرَهُ ثُمَّ إِذا شاءَ أَنْشَرَهُ» (عبس/22- 20)می فرماید: یك تك سلول بودی، «فَقَدَّرَهُ» (عبس/19). راه را برایت باز كرد. واقعا خدا چقدر راه را باز كرده! راه به دنیا آمدن، راه تغذیه، راه زندگی، از طریق عقل، فطرت، انبیا. راه را نشانت داد. چه كسی است كه بگوید: نمی دانم! خوب و بد را در نهاد هر دلی كاشت. بچه خردسالی كه سیبی را به شما امانت داده و رفته است وقتی برگشت و دید شما سیب را خورده اید، با گریه اش به شما می گوید: كه: تو خیانت كرده ای. یعنی او هم می فهمد خیانت را. بچه خردسال هم خوب و بد را می داند. گردن كلفتی نكن. هرچه را انكار كنی قبرت را نمی توانی انكار كنی. هستند افرادی كه در مقابل خدا، گردن خم نمی كنند. از خدا نمی ترسند، ولی از پشه می ترسند.
من این حدیث را از امام رضا (ع) نقل كرده ام، دوباره نقل می كنم: امام رضا (ع) فرمود: با انسان های خیره سر اینگونه صحبت كنید: بگویید: برادر، خواهر بنشین تا یك جمله برایت بگویم: یا قیامت هست و یا نیست. اگر قیامت نبود مذهبی چه ضرری كرده است؟ ! فوقش این است كه در ماه رمضان ناهارش را چند ساعت دیرتر خورده است. روزی چند ركعت نماز خوانده است. وقتی هم از خانه بیرون می آمد (خانم) یك روسری سركرده است. اگر قیامت نبود مذهبی چه ضرری كرده است. حق اگر قیامت نبود اما اگر قیامت بود كه به هزار و یك دلیل هست. آن لاابالی چه خواهد كرد؟ ! بنابراین عقل اقتضا می كند كه ما باید مذهبی باشیم.
«والسلام علیكم و رحمه ی الله و بركاته»
#درسهایی از قرآن
@yavaranQoran
⬅️خواندنی و تاثیرگذار 👌
"أَيْنَما تَکُونُوا يُدْرِکْکُمُ الْمَوْتُ وَ لَوْ کُنْتُمْ في بُرُوجٍ مُشَيَّدَةٍ"
نقل شده است که:
در زمان حضرت سلیمان پیامبر مردی که چهره اش زرد شده و لبهایش کبود شده بود خود را نزد حضرت سلیمان رساند و گفت: ای پیامبر خدا به من پناه بده! حضرت سلیمان پرسید چه شده است؟
او گفت: عزرائیل با خشم به من نگاه کرد. من میترسم. حال از شما تقاضای عاجزانه دارم که به باد فرمان بدهید تا مرا به هندوستان ببرد و از دست عزرائیل رهایی یابم. حضرت سلیمان به باد دستور داد او را به هندوستان ببرد.
ساعتی بعد حضرت سلیمان عزرائیل را دید و گفت: چرا به آن مرد بینوا خشم آلوده نگاه کردی و باعث شدی از وطن خود آواره گردد؟
عزرائیل گفت: خدا فرموده بود که من جان او را در هندوستان بگیرم. وقتی اورا در اینجا دیدم٬ در فکر فرو رفتم. حیران شدم که چگونه جان اورا در هندوستان بگیرم٬ در حالیکه او اینجاست. او از چهره تعجب انگیز من ترسید٬ من اصلا نگاه غضب آلود به او نکردم!!
خداوند در قرآن٬در سوره جمعه٬آیه ۸ فرمود:
* قل انّ الموتَ الّذی تَفِرّون مِنه فٳنه ملاقیکُم...* ای رسول ما٬ بگو مرگی که از آن فرار میکنید سرانجام به سراغتان آمده و شما را ملاقات خواهد کرد.
@yavaranQoran
✨✨✨✨✨
❗️⚠❗ فکر نکنیم ماها خیلی بندههای خوبی هستیم.❌😊💪❌
نخیر...
❌ خیلی جاها اگه گناه نکردیم،
این لطف و مهربانیِ خودِ #خدا بوده که ما رو حفظ کرده:↶
💟 لَوْلَا فَضْلُ اللَّهِ عَلَیْکُمْ وَ رَحْمَتُهُ لَاتَّبَعْتُمُ الشَّیْطَانَ إِلَّا قَلِیلًا.
📖 سوره نساء، آیه ۸۳
💢 اگر فضل و رحمت خدا بر شما نبود...
👈 جز عدّه کمی، همگی از شیطان پیروی میکردید، و گمراه میشدید.📛
@yavaranQoran
✅خالصانه و متعهدانه کار کنیم....
🌺وَ مَن يَتَّقِ اللَّهَ يجَْعَل لَّهُ مخَرَجًا
🌺وَ يَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لَا يَحتَسِب
هر كس تقواى الهى پيشه كند، #خداوند راه نجاتى براى او فراهم مى كند، و او را از جايى كه #گمان ندارد روزى مى دهد.
🔰[ الطارق آيه 2 و 3 ]
🌷 #داستان_کوتاه :
بین اهل ایمان معروف است که یکی از علمای اهل سنت، که در بعضی از فنون علمی، استاد علامه حلی است کتابی در رّد مذهب #شیعه امامیه نوشت و در مجالس و محافل آن را برای مردم میخواند و آنان را به شيعه بدبين مي كرد، و از ترس آن که مبادا کسی از علمای شیعه #کتاب او را ردّ نماید، آن را به کسی نمیداد که نسخهای بردارد.
🌸علامه حلی همیشه به دنبال راهی بود که کتاب را به دست آورد و ردّ کند.
👌ناگزیر رابطه استاد و شاگردی را وسیله قرار داد و از عالم سنی درخواست نمود که کتاب را به او #امانت دهد.
آن شخص چون نمیخواست که دست ردّ به سینه علامه حلی بزند، گفت:
👌« #سوگند یاد کردهام که این کتاب را بیشتر از یک شب پیش کسی نگذارم.»
مرحوم علامه همان مدت را نیز غنیمت شمرد.
کتاب را از او گرفت و به خانه برد که در آن #شب تا جایی که میتواند از آن نسخه بردارد.
🌷مشغول نوشتن بود كه درب خانه به صدا در آمد و هنگامي كه علامه حلي در را باز كرد شخصي گفت :
🌺مي خواهم امشب #مهمان شما باشم
علامه حلی گفت :
👌بفرماييد ؛ اما امشب نمي توانم پذيرايي كنم و انشاء الله فردا در خدمتم.
💟آن شخص را به اتاقي راهنمايي كرد و خود مشغول نوشتن شد، شب به نیمه آن رسید، #خواب بر ایشان غلبه نمود.
👌وقتی از خواب بیدار شد، كتاب را كاملا نوشته شده ديد كه آخر آن نوشته شده بود:
کَتَبَه بخط الحجه [این نسخه را حجت نوشته است.]
🔰منبع :نجم الثاقب ؛ باب هفتم ؛ حكايت 15 ؛ صفحه 452 [با تصرف و استفاده از متون ديگر]
🌹الّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم
@yavaranQoran
﷽؛ 🏵 نماز در پیاده رو 🏵
💛 توی تاشکند و ازبکستان، سجاده و جانماز همیشه همراهش بود. توی پیاده رو، توی پارک، توی سالن هتل، هر جا که وقت نماز می شد، بلند اذان می گفت و می ایستاد به نماز.
💛 نمازهای مستحبی اش را هم جلو چشم می خواند.
👌 نماز در حضور دیگران تبلیغ نماز است بخصوص در جایی که از نماز چیزی نمی دانند یا به نماز اعتنایی ندارند.
#_شهید_محمد_ناصری
📚 یادگاران، جلد 13، ص 44
#نماز_شهیدان #داستان_نماز #نماز_اول_وقت
🌹باز پنج شنبه و یاد شهدا
اللهم صلی علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
🍂🍃🌸🍂🍃🌸
🍂🌸🍂
🌸✍ درمان غم واندوه
🍃🍂🌹درمان غم و اندوه و افسردگے🌹🍂🍃
💙💫 از سلمان فارسی ره روایت شده↯
نیست بندهای که اول صبح سه مرتبه
بگوید 🍀 الحَمْدُ لِلّهِ رَبِّ الْعٰالَمِین 🍀 مگر
اینکه خداوند هفتاد نوع بلا از او دور
میکند که کمترین آن هم و غم است💫💙
📚 مستدرک الوسائل ج ۵ ص ۳۹۳
@yavaranQoran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👈 پیام شهیدان به ملت ایران: نترسید و امیدوار باشید
📹 نماهنگ ویژه "پیامی دارم"؛ نماهنگی است بر اساس بیانات حضرت آیتالله خامنهای در دیدارهای مختلف که بارها با اشاره به آیهی شریفهی «وَ یَستَبشِرونَ بِالَّذینَ لَم یَلحَقوا بِهِم مِن خَلفِهِم اَلّا خَوفٌ عَلَیهِم وَ لا هُم یَحزَنون»، «پیام شهدا برای امروز ملت ایران» را «نترسیدن و امیدداشتن» دانستهاند.
🌷 بازخوانی #پیام_شهیدان
@yavaranQoran
✍#تفسیر سوره نازعات (1)
بسم الله الرحمن الرحیم
«الهی انطقنی بالهدی و الهمنی التقوی»
«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ» ، «وَ النَّازِعاتِ غَرْقاً وَ النَّاشِطاتِ نَشْطاً وَ السَّابِحاتِ سَبْحاً» نازعات/3- 1
یكی از هنرهای قرآنی موسیقی آن است. یعنی ریتم دارد. به نام خداوند بخشنده مهربان. قسم به فرشتگانی كه جان كفار را به سختی می گیرند. و قسم به فرشتگانی كه جان مؤمنین را به راحتی می گیرند.
چرا قسم؟ قسم برای تأكید است. و برای خداوند هم مهم نیست كه به چیزی قسم بخورد. ولذا یكجا می فرماید: «وَ التِّین» تین/1) قسم به انجیر، و جایی دیگر می فرماید: «وَ الشَّمْس» شمس/1) قسم به خورشید. ولی ما وقتی می خواهیم قسم بخوریم به چیزهای بزرگ قسم می خوریم. هیچگاه به كدو قسم نمی خوریم. خداوند به هرچه خواست قسم می خورد.
1- فرشتگان در قرآن
و اما فرشته ها: در قرآن هرجا از ایمان به معاد گفت، از ایمان به فرشته ها هم گفته است. برخلاف ما كه اصول دین را توحیدو معاد و نبوت می دانیم، قرآن ایمان به فرشته ها را نیز بیان می كند. روایت داریم از امیرالمؤمنین كه تعداد هیچ موجودی به اندازه تعداد فرشته ها نیست. امام سجاد (ع) 19 گروه از فرشته ها را كه هر گروه كار مخصوص دارند، در صحیفه سجادیه معرفی فرموده است. (فرشته های مأمور باد، فرشته های مأمور باران، . . . ) از این معلوم می شود كه تقسیم كار هم مسئله مهمی می باشد.
مثلا آن فرشته ای كه مأمور گرفتن جان است (عزراییل) ، غیر از فرشته ای است كه مأمور صور است (اسرافیل) یا میكائیل كه مأمور باران و ارزاق است.
وجود فرشته ها از نور است. بزرگ و كوچك دارند. سلسله مراتب دارند: «مُطاعٍ ثَمَّ أَمینٍ» تكویر/21) یك عده فرمانده و یك عده فرمانبر هستند. فرشته ها معلم پیغمبر (ص) بودند: «عَلَّمَهُ شَدیدُ الْقُوی» نجم/5). فرشته ها در حق مادی می كنند. «وَ یَسْتَغْفِرُونَ لِلَّذینَ آمَنُوا» غافر/7
بعضی فرشته ها مسؤول جهنم هستند: «یا مالِكُ لِیَقْضِ عَلَیْنا رَبُّك» خرف/77) جهنم. بعضی فرشته ها مسؤول بهشت هستند: «سَلامٌ عَلَیْكُمْ طِبْتُمْ فَادْخُلُوها خالِدینَ» زمر/73). در دنیا هم همینطور است. فرشته هایی مسؤول نوشتن اعمال ما هستند: «كِرامٍ بَرَرَه یٍ» عبس/16) . «وَ السَّابِحاتِ سَبْحاً فَالسَّابِقاتِ سَبْقاً» نازعات/4- 3) قسم به فرشتگانی كه در حال سیر و سلوك و حركت و فعالیت هستند. قسم به فرشتگانی كه در مأموریت تند می روند و بر هم سبقت می گیرند. با عشق می روند. عشق در مأموریت مهم است.
قرآن می فرماید: اگر كاری انجام بدهی ولی نق بزنی، كارت از ارزش می افتد. مثلا داریم: وقتی منافق به نماز می ایستد: «وَ هُمْ كُسالی» توبه/54) با كسلات نماز می خواند. اما مؤمنین: «الَّذینَ هُمْ فی صَلاتِهِمْ خاشِعُونَ» مومنون/2) داریم: اگر خوابتان می آید، نمازتان را اول وقت نخوانید. موقعی نماز بخوانید كه بفهمید چه می گویید: «حَتَّی تَعْلَمُوا ما تَقُولُونَ» نساء/43)
#درسهایی_ازقران
@yavaranQoran
✍ #قصه های قرانی
🌹حضرت #شعیب"علیه السلام " (۲)
«اي قوم من! خدا را پرستش كنيد كه جز او معبود ديگري براي شما نيست، پيمانه و وزن را در خريد و فروش كم نكنيد، دست به كم فروشي نزنيد، من هم اكنون شما را در نعمت ميبينم، ولي از عذاب روز فراگير بر شما بيمناك هستم.
اي قوم من! پيمانه و وزن را با عدالت تمام دهيد، و بر كالاهاي مردم عيب نگذاريد، و از حق آنان نكاهيد، و در زمين به فساد و تباهي نكوشيد.
آن چه خداوند از سرمايههاي حلال براي شما باقي گذارده، برايتان بهتر است اگر ايمان داشته باشيد، و من پاسدار شما (و مأمور بر اجبارتان به ايمان) نيستم.»(6)
اي قوم من! به من بگوييد هرگاه من دليل آشكارتري از پروردگارم داشته باشم و رزق (و موهبت) خوبي به من داده باشد (آيا ميتوانم بر خلاف فرمان خدا رفتار كنم؟) من هرگز نميخواهم چيزي را كه شما را از آن باز ميدارم، خودم مرتكب شوم، من جز اصلاح - تا آن جا كه توان دارم - نميخواهم، و توفيق من جز به خدا نيست، بر او توكّل كردم و به سوي او باز ميگردم.
اي قوم من! دشمني و مخالفت با من سبب نشود كه شما به همان سرنوشتي كه قوم نوح يا قوم هود يا قوم صالح گرفتار شدند، گرفتار شويد، و ماجراي عذاب قوم لوط از شما چندان دور نيست، از درگاه پروردگار خود آمرزش بطلبيد، و به سوي او باز گرديد كه پروردگارم مهربان و دوستدار (بندگان توبه كار) است.
اي قوم من! آيا قبيله كوچك من، نزد شما عزيزتر از خداوند است؟ در حالي كه فرمان او را پشت سر انداختهايد، پروردگارم به آن چه انجام ميدهيد آگاهي دارد.
اي قوم من! هر كاري از دستتان ساخته است انجام دهيد، من هم كار خود را خواهم كرد! و به زودي خواهيد دانست كه عذاب خوار كننده به سراغ چه كسي خواهد آمد و چه كسي دروغگو است. شما انتظار بكشيد و من هم در انتظارم.»(7)
لجاجت و گستاخي قوم شعيب - عليه السلام -
قوم شعيب به جاي اين كه به دعوت مهرانگيز و منطقي شعيب - عليه السلام - گوش فرا دهند و براي تأمين سعادت دنيا و آخرت خود، از او اطاعت كنند، لجاجت كردند و با كمال گستاخي و بيپروايي در برابر او ايستادند، تا آن جا كه او را جاهل و سفيه و كم عقل خواندند و با صراحت به او گفتند: «اِنَّكَ لَاَنْتَ السَّفِيهُ الْجاهِلُ؛ تو قطعاً كم عقل و نادان هستي.(8)»
و نيز در پاسخ به دعوت شعيب - عليه السلام - گفتند: «آيا نمازت به تو دستور ميدهد كه آن چه را پدرانمان ميپرستيدند، ترك كنيم، يا آن چه را ميخواهيم در اموالمان انجام ندهيم، تو با اين كه بردبار و آدم فهميدهاي هستي، چرا اين حرفها را ميزني؟!
اي شعيب! بسياري از آن چه را ميگويي ما نميفهميم، و ما تو را در ميان خود ضعيف مييابيم(9) و اگر به خاطر قبيله كوچكت نبود تو را سنگسار ميكرديم و تو در برابر ما قدرتي نداري.»(10)
✍ ادامه دارد .....ان شاءالله
@yavaranQoran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
😳راز تفاوت موجودات😳
❌چرا خدا یکی را زیبا و یکی را زشت آفرید ❓
@yavaranQoran