#ینگه_دنیا
ماجرای بنای یادبود عجیب در ژاپن
نظامیان ژاپنی در یورش ها به کره در سال های ۱۵۹۲ تا ۱۵۹۸ میلادی، دست کم ۳۸ هزار کره ای و ۳۰ هزار نظامی چینی را کشتند. (برخی تا ۲۰۰ هزار نفر هم تخمین می زنند) اوایل نظامیان ژاپنی سرها رو می بریدند و به ژاپن می بردند اما دیدند حمل این سرها سخته بنابراین پس از مدتی قرار شد بینی فرد کشته شده بریده بشه و به ژاپن ببرند. این بینی ها در واقع سندی بود که نشان می داد هر جنگجو (معمولا سامورایی) چند نفر را کشته. البته انتقال بینی هم کار ساده ای نبود اما خب برای پرداخت حق الزحمه و اثبات شجاعت، لازم بود بنای «هانازوکا» به معنای تپه یا آرامگاه بینی در ۱۵۹۷ به افتخار رشادت های نظامیان ژاپنی ساخته شد اما چند دهه بعد نام این بنا به «میمیزوکا» یعنی تپه یا آرامگاه گوش تغییر کرد که کمتر اون شدت جنایت و ظلمی که شده به چشم بیاد.
نمونه چنین بنایی در نقاط دیگر ژاپن هم وجود داره تا سال های طولانی اجازه داده نشد در هیچ کتاب درسی یا کتاب تاریخی به این ماجرا و این بناها پرداخته بشه برای همینم اغلب مردم ژاپن اصلا نمی دونستند این بناها چی هستند. هرچند کره ای ها گسترده درباره این جنایت می نوشتند و سعی می کردند توجه جهانیان رو جلب کنند در سال ۱۹۹۷ به مناسبت چهارصدمین سالروز ساخت این بنا مراسمی برای یابود قربانیان برگزار شد و بسیاری هم در آن شرکت کردند. تاریخ ژاپن خیلی عجیبه... همیشه آدمو غافل گیر می کنه.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#کدبانوگری
پیتزا با نان تست
👩🍳مواد لازم:
سیب زمینی: ۱ عدد متوسط
قارچ: ۱ بسته متوسط
فلفل دلمه ای: ۱ عدد
رب گوجه فرنگی: مقداری
گوشت چرخ کرده یا مرغ: به مقدار لازم
پنیر پیتزا: ۱ بسته
نان تست: ۱ بسته
نمک، فلفل و پودر آویشن: به مقدار لازم
👩🍳طرز تهیه:
ابتدا سیب زمینی ها را خرد کرده و در روغن کمی تفت دهید. سپس گوشت چرخ کرده یا مرغ، فلفل دلمه ای، قارچ، نمک و فلفل را اضافه کنید و کمی تفت بدهید. رب را به مواد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید و بگذارید رب کمی سرخ شود. مواد را از روی حرارت بردارید و روی نان های تست کمی سس کچاپ بزنید. به مقدار لازم از مواد روی هر نان تست بریزید و روی مواد را با پنیر پیتزا بپوشانید. روی پنیر پیتزا کمی پودر آویشن بپاشید. نان های تست را تا زمانی که پنیر آب شود و روی آن طلایی شود درون فر بگذارید. بعد از آب شدن پنیر، پیتزاها را از فر دربیاورید و میل کنید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#زیرگذرتاریخ
مجازات روزه خواری و فعل حرام در قدیم
عبدا... مستوفی در کتاب «شرح زندگانی من» در جلد اول و در بخش تاریخ اجتماعی و اداری دوره قاجاریه اشاره ای به این ایام داشته، می نویسد: «محال بود وقت افطار صدای فقیری از کوچه بلند شود و چندین نفر داوطلب بهسمتش نروند. در این ماه کار تعطیل می شد و مردم به عبادت مشغول می شدند. طلبکار، سر وقت بدهکار نمی رفت. ادارات دولتی باز بود اما کسی مراجعه نمی کرد. مرافعه شرعی در دفتر علما متوقف می شد. محصلین دیوانی به سراغ مطالبه بدهکاری نمی رفتند. در خانه ها کسی به نوکرها امرونهی نمی کرد. اگر بنایی نیمه تمام بود صاحب کار، بیش از نصف روز کار نمی کشید اما اجرت روز کامل را می داد. خلاصه این که مردم در همه چیز رعایت یکدیگر را می کردند.»
و در جایی دیگر آورده: «مرحوم احمد منشور می گفت با «برادرم موقر» در مجلس قمار تا صبح مشغول شدیم چون به سحری نرسیدیم روزه را خورده بعد به منزل آمدیم. خبر روزه خواری ما زودتر از خودمان به منزل رسیده بود همین که وارد شدیم مادرم از ما رو گرفت. چند روز با ما مثل جذامی ها رفتار می کردند قدغن شده بود نوکرها به ما نزدیک شوند. غذایی اگر می آوردند، در اتاق می گذاشتد و فرار می کردند. ظرف های غذای ما را علی حده در حضور ما کنار حوض، خاک مال می کردند (یعنی ظرف ها نجس شده) تا بالأخره با وساطت برادر بزرگ تر ما را توبه دادند و دوباره به عضویت خانه پذیرفتند.»
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#بر_سر_دوراهی
شوهرم، شهرام ده ساله از تهران
ماه منیر داستانپور
زندگی ام بیشتر شبیه به مسابقات بوکس است. مسابقه ای همیشگی و تمام نشدنی که گویی تا ابد ادامه دارد. گاهی او مرا گوشه ی رینگ حبس می کند و انقدر مشت به سروصورتم می کوبد که درد و تورم امانم را می برد و طعم خون در دهانم پر می شود و گاهی من فرصت نفس کشیدن به او نمی دهم و با تمام قدرت به او ضربه می زنم. تنها وجه تAایزمان این است که من بعد از مشت خوردن گریه می کنم و از مشت زدن خسته می شوم. اما او هم وقتی مرا زیر ضربه هایش له می کند و هم زمانی که من او را می کوبم، لذت می برد و شبیه هیولاهای افسانه ای داستان ها بزرگ تر و نیرومندتر می شود. زندگی ام با توجه به این اوصاف می تواند شبیه به کابوسی عذاب آور و تمام نشدنی هم باشد...
این هفته نیز در صفحه «بر سر دوراهی» با ماجرای تازهای در خدمت شما هستیم. امیداواریم خواندن این ماجرا برایتان سودمند باشد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
شوهرم، شهرام ده ساله از تهران.pdf
696.7K
#بر_سر_دوراهی
نویسنده: ماه_منیر_داستانپور
@zane_ruz
«مجله زن روز ـ شماره ۲۸۱۴ ـ شنبه ۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲» را از طاقچه دریافت کنید
https://taaghche.com/book/150346
May 11
بسم الله الرحمن الرحیم...
🌹اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم🌹
💐✨سلام! عصر شنبه بهاریتون بهخیر و شادی. عید سعید فطر بر شما مبارک. آرزو میکنیم خداوند مهربان طاعات و عبادات همه ما رو مورد قبول قرار بدهد✨💐
امیرالمومنین علی علیهالسلام میفرمایند: «این (عید فطر) عید کسی است که خدا روزهاش را پذیرفته و نمازش را سپاس نهاده است. هر روزیکه در آن خداوند نافرمانی نشود روز عید است.» (حکمت ۴۲۸ نهجالبلاغه)
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#نگاه_نو
سروصدای یک تصویب زنانه
نیلوفر حاج قاضی
۲۰ فروردین ۱۴۰۲ کلیات لایحه «ارتقای امنیت زنان در برابر سوء رفتار» تصویب شد. این لایحه که از زمان دولت دهم به مجلس ارائه شده و تحت بررسی قرار گرفته بود بالأخره توانست بعد از حدود ۱۲ سال اکثریت آرا را به خود اختصاص دهد. این در حالیست که تصویب این لایحه واکنش های زیادی از سوی رسانه ها و کارشناسان حوزه خانواده در پی داشت. عده ای آن را دستاورد جریان های اصلاح طلب و عامل فروپاشی بنیان خانواده دانستند و عده ای دیگر آن را به منویات حضرت آقا در ارتباط با حمایت ویژه از زنان به منظور رفع خشونت از این قشر معرفی کردند. در «نگاه نو» این هفته میخواهیم به واکنشها نسبت به این لایحه نگاهی داشته باشیم. در بخشی از این نوشتار میخوانیم:
پس از رهنمود رهبری مبنی بر رفع ظلم از زنان در خانواده، عده ای متصور شدند که تصویب لایحه فعلی در راستای خواسته رهبر معظم انقلاب است اما حقیقت آن است که مواد قانونی لایحه پیرامون رفع ظلم در خانواده، نتوانسته خلأ موجود در قوانین خانواده را پوشش دهد. لایحه نگرش یکسان به خشونت درون و بیرون از خانواده داشته است و توجه کافی به ظلم درون خانواده نداشته است. در لایحه خشونت روانی و عاطفی صرفا به عنوان نوعی از خشونت مورد اشاره قرار گرفته است و نه برای آن به صورت شفاف تدبیری اندیشیده شده و نه حتی به انواع و راه های پیشگیری از بروز آن اشاره ای شده است. لایحه ماهیتا حقوقی است و بیشتر مواد آن حول فرآیندهای حقوقی از شناسایی افراد آسیب دیده، تسهیل تشکیل پرونده های شکایت و رسیدگی خارج از نوبت به شکایات تا جرم انگاری هرگونه آسیب متصور برای زنان و دختران و مداخله قانونی و افزایش مجازات مجرمین فراتر از حدود معمول است. لایحه با توهم بحران خشونت تنظیم شده است در حالی که سند پشتیبان مشخص ندارد و باید گفت پژوهشی که با نمونه آماری مناسب، وضعیت دقیق خشونت در ایران را نشان داده باشد، وجود ندارد و طرح قانون نیازمند طراحی پژوهش های جدید با روش نمونه گیری مناسب از طیف های مختلف زنان ایرانی است تا از تورش (سوگیری) انتخاب جلوگیری شود. اگرچه در اصلاحات انجام شده در الفاظ به زیبایی به حفظ خانواده اشاره شده است ولی روح حاکم به لایحه قانونی، بی توجه به کانون خانواده و صرفا متمرکز بر جدا سازی و دور کردن بزه دیده از محیط و فرد آسیب زاست. ساخت و گسترش خانه های امن به جد در این لایحه پیگیری شده است و دستگاه ها و نهادهای مختلف موظف هستند که آن را پیگیری کنند ولی هیچ سند تأیید کننده هزینه کارایی این اقدام، وجود ندارد.
شما میتوانید متن کامل این یادداشت را در شماره این هفته مجله زن روز مطالعه فرمایید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#منبرک
تعارض مستحب با واجب (۱)
حجتالاسلام والمسلمین حسینی قمی
موارد فراوان تعارض می شود ما یک کار مستحبی انجام بدهیم یا به مردم خدمت کنیم؟ به خانواده خود خدمت کنیم، به فرزند خود خدمت کنیم، واجبات سر جای خود. واجب را نمی شود ترک کرد. نماز واجب، روزه قضای واجب، روزه قضا گفتم حتی باید قبل از ظهر باشد. واجبات حریم آن ها محفوظ است. اما در مستحبات، من می خواهم امشب نماز شب بخوانم اما اگر کسی می گوید امشب نماز شب نمی خواهد بخوانید به جای نماز شب یک کاری برای من انجام بدهید کدام مقدم است؟ خدا رحمت کند یکی از علمای بزرگ مرحوم آیت الله خوئی یک وقتی ایشان یک خادمی داشتند خادم ایشان قم منزل یکی از مراجع آمده بود این مرجع از این خادم سؤال می کرد می شود یک مقدار از زندگی آیت الله العظمی خوئی بگویید؟ شما ۳۰ سال، ۴۰ سال، ۵۰ سال خادم آقا بودید، آقا چه کار می کرد؟ چه جوری درس مطالعه می کرد؟ چه جوری رفت و آمد می کرد؟ از جمله ایشان سؤال کرد که شما که خادم آقا بودید حضرت آیت الله خوئی نماز شب می خوانده است یا نه؟ گفته بود من سال ها آن جا بودم، آقای خوئی اهل نماز شب نبود.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97