#منبرک
غمِ فراقِ امام را داری؟!
استاد مسعود عالی
یوسف وقتی گم شد و از جلوی چشم یعقوب علیهماالسلام دور شد، در تمامی این مدت یعقوب او را فراموش نکرد و دائم به یاد او بود و گریه میکرد، به طوری که دیگران با جسارت به او میگفتند: «به خدا تو آنقدر یاد یوسف میکنی تا در آستانهی مرگ قرار گیری، یا هلاک گردی»! اما برادرانش با اینکه سبب دوری و فراق یوسف شدند، او را فراموش کرده و بهدنبال کار و زندگی خود بودند. وقتی امام زمان (عج) که بزرگترین نعمت الهی است فراموش شود و از یاد برود و هر کس دنبال کار خود باشد، امام غریب میماند. یکی از شباهتهای امام زمان (عج) به یوسف این است که همه جز اندکی از او غافلاند. همانطور که برادران یوسف از او غافل بودند و فقط کسی مثل یعقوب غم فراق او را داشت.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#پزشکی
همانژیوم پوستی چیست؟
همانژیوم که در بین عموم به ماه گرفتگی نیز شناخته می شود یکی از لکه های مادرزادی نوزادان و از مجموعه ای از رگ های خونی توت فرنگی شکل و برآمده است که در محل نامناسبی تشکیل شده و بیش از حالت طبیعی تکثیر می شوند. این عروق سیگنال های رشدی بیشتری نسبت به بخش های دیگر بدن دریافت کرده و در نتیجه بزرگ تر می شود. در بیشتر موارد همانژیوم پوستی نوزاد در همان بدو تولد ایجاد شده است یا نهایتاً تا چند هفته بعد از تولد ظاهر می شود. طی پنج هفته ی اول زندگی، همانژیوم به سرعت رشد و تکثیر می کند و تا سه ماهگی به ۸۰ درصد از اندازه ی خود رسیده است. بعد از آن انتظار می رود که این زائده رشد نزولی داشته باشد و از اولین تولد به بعد کوچک و صاف شده و لکه آن کمرنگ شود.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#مجازیست
دیروز اومدم ماشینو بردارم دیدم این ساختمون سازه روی ماشین من و چند نفر دیگه این شکلی پلاستیک کشیده که آشغالاشون آسیب نزنه. شعورشون ۱۰/۱۰
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#گزارش
تبرکی حرم
سیده یاسمن رودباری
شبان در مورد چگونگی فراهم شدن هزینه ی این اقلام تصریح کرد: «هزینه ی این میزان توزیع چای به این صورت است که ما از ظرفیت مواکب سراسر کشور استفاده کردیم یا تشکلات مرد می و نذورات
چحرم هم همین طور و خدارو شکر مشکلی در این خصوص نداریم. با وجود اینکه هزینه ها بالا هست در چهار چای خانه روزی نزدیک به یک میلیون تا دو میلیون و هشتصد تومان شکر مصرف می شود. سیصد تا پانصد کیلو چای استفاده می شود. استکان هایی که مصرف می شود به هرحال پِرتی هم دارد و نزدیک به روزی دو هزار استکان شکسته می شود. خدماتی که انجام می شود وسیع است و همان طور که گفته شد اقبال و استقبال زائرین هم بسیار بالاست و الحمدالله با مشارکت و همراهی مرد می در حال انجام می باشد. در داخل چای خانه ها دستگاه کارت خوان هم هست که مخصوص نذر چای خانه هست همچنین در دفاتر نذورات یک بخشی وجود دارد به نام نذر چای خانه. از ایشان در خصوص وجه تمایز خدمت در چای خانه و مابقی بخش های حرم سؤال کردم و گفت: «تفاوت خدمت در حرم و چای خانه این جاست که خدمت در حرم مطهر شکل های زیادی دارد. خادمینی هستند که باید امر و نهی کنند زائر محترم اینجا ننشینید. زائر اینجا ورودی خواهران است و از این قبیل. بعضی از خدمات حرم به شکل امنیتی است. مثل بازرسی که ضروری است. بعضی خدمات دست به نقد است زائر سوار بر ویلچر است و خادم را دعا می کند. این خدمت در چای خانه از آن دسته است. یعنی زائر یک فنجان چای که می خورد همان جا می گوید: «خدا پدرت را بیامرزد و این شیرینی خاص خودش را دارد. هم زائر راضی است و هم خادم. و این تبرکی حرم است.»
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#گزارش
شخصی بدون واسطه برای خود من تعریف می کرد که در ایام کرونا یک موکبی بود برای ورامین و درخواست داد که ما می خواهیم چند روزی در چای خانه خدمت کنیم. رفتیم سراغ چند نفر از خیرین برای چای خانه و گفتیم که نیاز به این چند اقلام داریم به ما گفتند بروید در بازار نزد فلان شخص و از او تحویل بگیرید. گفت: «من او را می شناختم و گفتم این بنده خدا اهل نماز و خدا و موکب و نذری نیست. من چطور از او کمک بگیرم؟» به من گفتند، حالا برو این تنها کسی است که اقلام مورد نیاز را به دست شما می رساند. این بنده خدا می گوید: من رفتم سراغ آن شخص خَیِر و گفتم: «ما این میزان شکر می خواهیم.» گفت: «بروید و فردا بیایید.» ما فردا که مراجعه کردیم گفت: «من در این صورت به شما شکر می دهم که من را هم با خودتان ببرید.» بچه های موکب گفتند: «ما اگر این را با خودمان ببربم فردا همه ی شهر می پیچد که این شخصی که اعتقادی نداشت را با خودشان آوردند در حرم و شاید حرم به ما خُرده بگیرد که چرا این شخص را آوردید و اصلاً تأیید حراست نشود.» از طرفی هم آن آقا گفت من فقط در صورتی کمک می کنم که خودم باشم. آخر ما قبول کردیم و آمد و لباس سبز خادمی را پوشید. ما بین خودمان می گفتیم حتماً از این کار می خواهد تبلیغی برای خودش داشته باشد. ولی به مسئول موکب گفت: «حالا که موافقت کردید من بیایم من یک درخواستی از شما دارم به من فقط اجازه ی شستشوی استکان ها را بدهید. من کار دیگری نمی خواهم انجام بدهم. و شروع کرد به شستن. گریه می کرد و می شست. حتی زمانی که ما به سمت محل اسکان و استراحت می رفتیم نمی آمد و می گفت: «من می روم و یکی دو ساعت کار دارم. ما همه فکر می کردیم هتلی گرفته و می رود در آن جا استراحت می کند. ولی یکی از بچه های شیفت خیلی اتفاقی دید در زمان استراحت این شخص می رود بالای سر حضرت می نشیند و زار زار گریه می کند. روز آخر که تمام شد و این گروه جمع کردند و رفتند به مسئول موکب خبر رسید که آن خَیِر به محض رسیدن به ورامین فوت می کند و عاقبت به خیری یعنی همین؛ شخصی که اعتقادی به هیچ چیزی نداشت روزهای آخر عمرش به پابوس آقا بود که لباس سبز خاد می را با من دفن کنید. در واقع حُر شد و با حال عشقِآمده بود و اینطور خدمت زائرین آقا را می کرد. و حتی به خانواده اش سپرده به آقا به دیدار معبود رفت.»
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#ترفند
ترفندهایی با خمیردندان
💍پاکسازی زیورآلات طلا: خمیر دندان را بر روی جواهرات نگهداری کنید و سپس با یک مسواک آن را تمیز کنید. این کار به براقیت جواهرات کمک می کند.
👞تمیزی کفش های چرمی: با استفاده از یک قطعه پارچه نرم و خمیر دندان، کفش های چرمی خود را تمیز کنید. این کار به از بین بردن لکه ها و کثیفی ها کمک می کند.
👚حذف لکه ها از لباس: خمیر دندان را به محل لکه روی لباس بزنید و با یک مرطوب کننده لباس یا اسفنج، لکه را پاک کنید. این کار به پاک کردن لکه های ساده مواد غذایی کمک می کند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#داستان
آن امام رئوف
اکرم بادی
پیرزن با نگاهی کفش های جلوی در را برانداز می کند. گالش های نیم دارش را می کَند. جفت می کند می گذارد توی نایلونی که از جیب پیراهنش در آورده. می زند زیر بغلش. با احتیاط پا می گذارد و از میان کفش های جورواجور رد می شود می رود تو. دستش را به نرده ها می گیرد و از پله ها بالا می رود.
پشت درسالن نفسی تازه می کند. چادرش را می تکاند و با دست، چروک هایش را صاف می کند. چند نخ گیس سفیدش را که بیرون زده، پس می زند زیر چارقد گلدارش. دستش را می کشد روی کمر و ناله ی خفیفی می کند: «انگار خیلی شلوغه... خدا کنه یه جا کنار دیواری جایی پیدا کنم بشینم...»
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
به نام خداوند توبهپذیر...
💐اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم💐
🌸🍀اعضای محترم کانال زن روز، سلام! صبح پنجشنبهتون بهخیر و شادی. حلول ماه پرخیروبرکت ربیعالاول رو به محضر امام عصر حضرت مهدی (عج) و همهی شما هموطنان گرامی تبریک و تهنیت عرض میکنیم🌸🍀
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#جریان_شناسی
به چپ چپ
نفیسه زارعی
حتماً عبارت هایی نظیر جریان چپ، اصلاح طلب، اصول گرا و جریان سنتی راست به گوشتان خورده است، این جریان ها محصول خواب و بیداری یک شبه سیاسیون نبوده و نیست؛ بلکه آن ها به مرور و پیش از پیروزی انقلاب اسلامی متولد شدند که نیروهای چپ گرا هم از این جمله اند آن ها در سال های منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن ماه ۱۳۵۷ و در دهه ی نخست استقرار حاکمیت جمهوری اسلامی در ایران یکی از بازیگران اصلی عرصه سیاست بودند، آن ها عمدتاً خود را قربانی تحولات سیاسی و اجتماعی می دیدند و با وجود آنکه در مصادر قدرت بودند به دلیل سهم خواهی جدی از انقلاب اسلامی و نهضت حضرت امام خمینی ره در پاره ای از موارد به عنوان جریان ورشکسته تاریخی شناخته می شوند. در فاصله ی بهمن ۱۳۵۷ تا ۳۰ خرداد ۱۳۶۰، سازمان های جدیدی در بطن این جریان متولد شدند که تا همین امروز، تأثیر گسترده ای بر فضای فکری و عملکرد چپ گرایان ایران در داخل و خارج از کشور گذاشته و می گذراند، بررسی جریان چپ در ایران معاصر و موشکافی ریشه های فکری آن موضوع این شماره از جریان شناسی زن روز است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#جریان_شناسی
یک جریان سنتی
نفیسه زارعی
اگرچه معنا و مفهوم چپ از انقلاب کبیر فرانسه در سال ۱۹۸۷ وارد ادبیات سیاسی جهان شد، در آن زمان به آن دسته از نمایندگان که در قسمت چپ پارلمان می نشستند می گفتند که این ها حامی اقشار متوسط و فقیر در مقابل اشراف و سلطنت طلب ها بودند. این مفهوم در قرن ۱۹ و ۲۰ به جنبش های اجتماعی ـ اعتقادی اطلاق می شد که خواستار بهبود امور وضعیت اقشار فقیرتر مردم و خواهان عدالت و آزادی بودند. اندیشه ی مارکسیسم و کمونیسم در جهان مدعی دفاع از چنین اندیشه ای بود، در حقیقت مارکسیست ها اولین چپ های اجتماعی بودند که قصد احقاق حقوق جامعه کارگری را داشتند و به تعبیر خودشان می خواستند با برابری اقتصادی اصلاحات گسترده ای را برای بشر رقم بزنند و از این طریق بهشت زمینی ایجاد کنند.
در ایران نیز چپ بر دو پایه چپ با گرایش اعتقادی کمونیستی و گرایش مذهبی شکل گرفت که سیر تطور آن از پیدایش انقلاب اسلامی خود بحث طولانی و جدی را طلب می کند که از دایره ی این جریان شناسی بیرون است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
May 11
#منبرک
نشانهٔ طهارت و پاکیزگی درونی
حجتالاسلام والمسلمین حاج علی اکبری
مناجاتهای پارسایان را مطالعه کنید. در نیایشهای اولیای خدا دقت کنید. آنچنان ضجه میزنند و بیتابی میکنند، گویی مرتکب بزرگترین جنایات شدهاند؛ در حالی که جز خوبی در زندگیشان مشاهده نمیشود. این حالت، نشانهٔ طهارت و پاکیزگی درونی است. آینۀ روحشان تحمل کمترین زنگار و کدورت را ندارد. کمترین بیتوجهی نسبت به پروردگار را بزرگ میشمارند. این خود زمینۀ مناسبی برای نجات از همۀ پلیدیهاست. امام رضا (ع) فرمودهاند: گناهان کوچک را اندک نشمارید، زیرا گناهان کوچک جمع میشوند و به گناهان بزرگ تبدیل میشوند.» انسان صالح و پارسا به کوچکی و حقارت گناه نگاه نمیکند؛ بلکه بزرگی و عظمت کسی را مشاهده میکند که از فرمان او سرپیچی کرده است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#کدبانوگری
تیتاپ
👩🍳مواد لازم:
تخم مرغ: ۳ عدد
آرد: ۱ لیوان
شیر: ¾ لیوان
روغن مایع: ¾ لیوان
شکر: ¾ لیوان
بیکینگ پودر: ۱ قاشق چای خوری
پودر کاکائو: ۱ قاشق غذاخوری سرپُر
👩🍳طرز تهیه:
ابتدا تخم مرغ و شکر را به مدت پنج دقیقه با همزن بزنید تا کاملاً کرم رنگ و کش دار شود و حجم آن سه برابر شود بعد به ترتیب روغن و شیر را اضافه کنید و دوباره کمی هم بزنید.
در آخر آرد و بکینگ پودر را که جداگانه با هم مخلوط کردید را سه بار الک کنید. به موادتان اضافه کنید و با لیسک خوب هم بزنید. نصف پیمانه از مایه ی سفید را جدا کنید به بقیه ی مواد یک قاشق پودر کاکائو اضافه کنید و کمی با همزن بزنید تا یکدست شود. مایه ی قهوه ای را داخل ماهیتابه دو طرفه بریزید و نصف پیمانه مایه ی سفید را با یک قاشق آرد مخلوط کنید و داخل قیف یا کیسه فریزر بریزید و نوکش را سوراخ کنید و خط های دالبری بزنید. مایه ی سفید را به صورت دالبری روی مواد تیتاب بریزید. ماهیتابه را به مدت نیم ساعت روی شعله پخش کن با حرارت کم بگذارید تا بپزد پنج دقیقه هم طرف بعدی تا کمی برشته شود. در آخر که کیک خنک شد به مستطیل های یکدست ببرید و ما بین آن ها خامه بریزید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#ینگه_دنیا
جالبه بدونید امسال تعداد افرادی که سوئد رو ترک کردن بیشتر از مهاجرانیه که به این کشور رفتن. برسه به دست اونایی که ترجیح می دادن تو سوئد بز باشن تا یک انسان تو ایران.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#جریان_شناسی
چپ های اسلامی
نفیسه زارعی
جریان چپ اسلامی که حاکمیت دهه ی اول انقلاب را در سیطره ی خود داشت؛ نمود و بازتاب گرایش ها و اعتقادات خود را در اداره کشور به صورت های مختلف بروز دادند.
این جریان در همان ابتدای انقلاب و هم زمان با روز ۱۳ آبان ۱۳۵۸ که سفارت آمریکا به تسخیر دانشجویان پیرو خط امامره درآمد، نمایندگان جدی در مجلس شورای اسلامی دوره ی سوم داشت و این نمایندگان روز تسخیر لانه جاسوسی را با عنوان روز ملی مبارزه با استکبار جهانی نام گذاری کردند.
بخشی از بدنه چپ های اسلامی با قانون کار که به نوعی از حقوق کارفرما حمایت و نمایندگی می کرد مخالفت کرد همچنین آن ها اختلاف نظر جدی بر سر خصوصی سازی و واگذاری امور به دست بخش غیردولتی با نمایندگان سایر جریان ها داشتند.
اصل ۴۴ قانون اساسی یکی دیگر از محل های منازعات آن ها بود، چالش بر سر حوزه ی اختیارات و قلمرو این اصل قانون اساسی و دفاع از بخش تعاونی در برابر بخش خصوصی از دیگر مواردی است که منجر به تمایز آن ها با جریان های سیاسی دیگر می شد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#جریان_شناسی
راهبردهایِ بودن و ماندن
نفیسه زارعی
راهبردهای جریان چپ سنتی به انواع و اقسام مختلفی قابل تقسیم است اما مهم ترین آن ها عبارت است از: کادرسازی: برای جریان چپ کادرسازی به منزله شریان حیاتی برای ادامه مسیر و بودن در سیاست است از همین رو جمع زیادی از نیروهای چپ برای ادامه تحصیلات عالی به دانشگاه ها و بسیاری به خارج از کشور عزیمت کردند. این مجموعه بعد از دوم خرداد ۱۳۷۶ نقش اصلی در اداره کشور در دولت، مجلس و شوراها و سایر دستگاه ها را بر عهده گرفتند.
نظریه پردازی: جریان چپ به دلیل ناکامی هایی که با آن مواجه شده بود و نیز بازتعریف، در گذشته ی خود و تدوین بیانیه ی مأموریت آینده به تئوری پردازی و نظریه سازی نیاز داشت تا اولاً از گذشته ی خود فاصله بگیرد؛ ثانیاً اعتماد افکار عمومی را به خود جلب کند. این گونه بود که نیروهای چپ در مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست جمهوری و نیز حلقه ی کیان با محوریت عبدالکریم سروش نقش بزرگی در سامان یابی طیف روشن فکری، انسجام و اتحاد آن ها ایفا کرد.
«قبض و بسط شریعت» و «عرفی کردن معرفت دینی» محصول حلقه ی کیان بود که توسط سروش عنوان و ابتدا به جامعه نخبگانی تزریق و سپس به عامه ی جامعه انتقال می یافت. این اندیشه ها نقش به چالش کشیدن حکومت دینی را بر عهده داشتند. بی شک بر هم زدن دسته بندی آرایش سیاسی از چپ و راست به چپ سنتی، چپ مدرن راست سنتی و راست مدرن که نقطه عزیمت جریان چپ از گذشته خود محسوب می شد از دستاوردهای مهم این نظریه پردازی است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#هر_روز_یک_آیه
«يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تُحَرِّمُوا طَيِّبَاتِ مَا أَحَلَّ اللَّهُ لَكُمْ وَلَا تَعْتَدُوا ۚ إِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ الْمُعْتَدِينَ. وَكُلُوا مِمَّا رَزَقَكُمُ اللَّهُ حَلَالًا طَيِّبًا ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ الَّذِي أَنْتُمْ بِهِ مُؤْمِنُونَ. ای کسانی که ایمان آوردهاید! چیزهای پاکیزه را که خداوند برای شما حلال کرده است، حرام نکنید! و از حدّ، تجاوز ننمایید! زیرا خداوند متجاوزان را دوست نمیدارد. و از نعمتهای حلال و پاکیزهای که خداوند به شما روزی داده است، بخورید! و از (مخالفت) خداوندی که به او ایمان دارید، بپرهیزید!» (سوره مبارکه مائده، آیات ۸۷ و ۸۸)
@zane_ruz
#پزشکی
چرا نباید به بچهها کلوچه و بیسکوییت داد؟
بیسکویت ها و کلوچه ها با مقادیر بالایی از قندهای تصفیه شده درست می شوند که بی سر و صدا به کالری های دریافتی بدن اضافه می کنند و منجر به افزایش وزن و مشکلاتی برای دندان ها می شوند و ممکن است خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند دیابت نوع ۲ را در سنین پایین افزایش دهند. همان قدر که بچه ها کلوچه ها و بیسکویت های مورد علاقه شان را دوست دارند، واقعیت تلخ این است که آن ها فقط دارای کالری بالا و ارزش غذایی کم هستند. دلیل دیگری که باعث می شود کلوچه ها و بیسکویت ها برای سلامتی مفید نباشند، کمبود مواد مغذی مانند ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر است که تنها باعث سیری کودک می شوند بدون آنکه به بدن وی مواد مغذی مورد نیاز را برسانند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#فناورانه
تولید آدامس، آبنبات و پاستیل
ضد آلزایمر با دو ماده نانویی
پروژه مشترک دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دانشگاه فردوسی منجر به تولید نانو مکملی برای پیشگیری و درمان بیماری آلزایمر شد و به گفته آن ها افراد دارای سابقه بیماری آلزایمر در خانواده هایشان می توانند به منظور پیشگیری از بروز این بیماری از این نانو مکمل استفاده کنند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97