بسم الله الرحمن الرحیم...
❣اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم❣
سلام!✋🌸
🌱صبح زیبای دوشنبهتون بهخیر، روزتون پر روزی و بابرکت🌱
امام جعفر صادق علیهالسلام میفرمایند: «کسی که به بزرگسالان احترام نگذارد و با خردسالان ما مهربان نباشد از ما نیست.» (کافی (ط-الاسلامیه) ج ۲، ص ۱۶۵، ح ۲)
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#کاشانه
تو فقط بخند
مریم کمالی نژاد
پسرک دست می گذارد زیر چانه مادرش و صورت غرق در اشکش را بالا می آورد و خیره می شود در چشم هایش و با همان زبان کودکانه و بغضی که راه گلویش را بسته می گوید: «مامان، چرا گریه می کنی؟» مادر، اشک هایش را کنار می زند، به سختی لبخند می زند، پسرکش را بغل می کند و توی گوشش می گوید: «چیزی نیست عزیزم، مامان یه کم دلش گرفته، چون باباجونش رفته پیش خدا» بچه همچنان بغض دارد، اما مشخص است که از بودن در آغوش مادر احساس امنیت کرده، سرش را می چسباند به سینه مادرش و همان جا خوابش می برد. بچه ها، به اشک و غم مادرانشان حساس اند. حتما شنیده و تجربه کرده اید که مادر که غم داشته باشد، تمام خانه غمگین است. از خودمان می پرسیم، غم و افسردگی پدر هم به همین اندازه بر فرزندان اثر دارد؟ یا اینکه فقط مادر است که همیشه باید بخندد و محکوم است به داشتن حال خوب؟ در «کاشانه» این هفته می خواهیم به این سؤالات پاسخ دهیم و اثر مادر شاد را بر روی کودکان بررسی کنیم. در بخشی از این یادداشت میخوانیم:
کودکی که شما او را به دنیا دعوت کرده اید، کسی را جز شما در این دنیا ندارد که به نیازهایش پاسخ بدهد. خودش هم که از پس آن نیازها بر نمی آید. برآوردن نیازهای کودک از جمله نیاز به لمس شدن، مهم ترین کاری است که بعد از به دنیا آمدن کودک دارید. اگر به تنهایی از پس آن برنمی آیید از دیگران کمک بخواهید. اگر کودک احساس کند که نیازهایش نادیده گرفته می شود، مدت ها گرسنه می ماند، خیس و کثیف است، هرچه گریه می کند کسی او را در آغوش نمی کشد، احساس نامرئی بودن می کند و در بزرگسالی هم دنیا و آدم ها را امن نمی بیند. آماده باشید تا دو سال تمام کودک را مدام در آغوش بکشید و لمس کنید، فورا به نیازهایش پاسخ دهید و هرگز او را نادیده نگیرید یا بی توجهی نکنید. برآمدن از پس این ها، نیاز به یک مادر شاد و سرزنده دارد. پس قبل از تمام این ها باید حواستان به خودتان باشد.
متن کامل « کاشانه» این هفته را میتوانید در مجله زن روز بخوانید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#کدبانوگری
تاس کباب بدون گوشت
👩🍳مواد لازم:
پیاز: ۲ عدد
قارچ: ۱۵ عدد
هویج: ۳ عدد
سیب زمینی: ۲ عدد
بادمجان: ۲ عدد
رب: ۲ قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی: ۲ عدد
آلو بخارا: ۵ عدد
آبلیمو : به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم
👩🍳طرز تهیه:
در تهیه تاس کباب خرد کردن بسیار مهم است پس برای شروع از خرد کردن مواد آغاز می کنیم. برای این کار پیاز را پوست گرفته و بشویید و به صورت حلقه ای برش بزنید. هویج و سیب زمینی را نیز پوست گرفته و حلقه ای، نه خیلی نازک و نه با ضخامت زیاد برش بزنید. قارچ ها را نیز شسته و اسلایس کنید و در ادامه بادمجان ها را نیز پوست گرفته و برش بزنید. داخل قابلمه ای که می خواهید تاس کباب را در آن بپزید کمی روغن بریزید. سپس به ترتیب پیاز، سیب زمینی، هویج، بادمجان و در انتها قارچ و گوجه فرنگی حلقه حلقه شده را به صورت لایه ای قرار دهید. در ادامه باید سس را تهیه کنید برای تهیه سس رب گوجه فرنگی را به همراه آب، ادویه و نمک داخل کاسه ریخته و هم بزنید. در ادامه سس تهیه شده را به آرامی روی مواد بریزید و روی حرارت قرار دهید. ابتدا شعله را زیاد کنید تا به جوش بیاید سپس شعله را کم کنید و درب قابلمه را نیمه باز بگذارید. اجازه دهید با حرارت ملایم تمام سبزیجات پخته شوند. در ادامه چند عدد آلوی بخارا را در کمی آب خیس کنید. سپس به همراه همان آب داخل تاس کباب بریزید و صبر کنید تا نرم و سس غلیظ شود. در انتها نمک غذا را اندازه کنید و اگر تمایل داشتید کمی آبلیمو بیفزایید. تاس کباب شما حاضر است آن را از روی حرارت بردارید سپس به همراه نان و ترشی میل کنید.
✨نکته:
🍅شما هرکدام از سبزیجات را می توانید
حذف یا سبزیجات دلخواه را اضافه کنید.
🔸به دلخواه می توانید از چند عدد سیر حلقه حلقه شده برای طعم و مزه بهتر استفاده کنید.
🔥مهم ترین راز تاس کباب پخت آرام و ملایم است.
🍆بهتر است بادمجان را از قبل، کمی در مخلوط آب و نمک قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود.
🍋افزودن آب لیمو اختیاری و قابل
حذف است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#پاسخ_به_شبهات
‼️در اسلام آمده است که اگر فردی چند همسر دارد باید بین همه با عدالت رفتار کند اما چرا این دستور را خود پیامبر اجرا نمی کرد؟ و اساسا چرا خداوند به پیامبرش این اجازه را داده است؟
✨پاسخ شبهه:
بر اساس آنچه که از آموزه های دینی به دست می آید، ازدواج های پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم بر اساس مصلحت های مختلف فرهنگی، عاطفی، سیاسی، اجتماعی، دینی و... بوده است و با توجه به مشکلات فراوان حکومتی که حضرت با آن مواجه بودند، در داخل خانه نیز بعضی از همسران حضرت، موجبات ناراحتی ایشان را فراهم می کردند که در نتیجه خداوند متعال برای تسلی خاطر پیامبر و همچنین کمتر شدن مشکلات ایشان، وجوب رعایت ترتیب در هم خوابی بین همسران را از دوش آن حضرت برداشت و بر پیامبر مباح شد که اگر خواستند ترتیب نوبت همسران را بر هم زنند؛ نه اینکه حضرت مخیر شدند که پیش یکی از همسرانش هر چند شب که خواستند بروند و پیش همسر دیگر کمتر بروند.
علاوه بر این، همسران پیامبر به این حکم الهی رضایت دادند، و در عین حال پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم نوبت زنانش را حتی در اوج بیماری رعایت می کردند و هنگامی که قصد مسافرت می کردند بین همسران خود قرعه می انداختند که کدام یک از همسران خود را همراه خود ببرند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#پزشکی
چه عواملی می توانند موجب کاهش حس بویایی یا آنوسمیا شوند؟
عوارض مربوط به بینی و سیستم فوقانی تنفس، مانند سرماخوردگی، سینوزیت، آنفلوانزا و آلرژی های فصلی، سیگار کشیدن، آلزایمر، ام. اس یا پارکینسون، مشکلات هورمونی،کم کاری تیروئید، دیابت، سوءتغذیه و کمبود ویتامین ها و فرایند طبیعی پیری می توانند موجب کاهش یا از دست رفتن حس بویایی شود. این افت حس بویایی ممکن است با گذشت سال های عمر افزایش پیدا کند. آنوسمیا یا از دست دادن حس بویایی به خودی خود یک بیماری نیست، بنابراین درمان خاصی ندارد. بلکه رویکرد درمانی آن بر اساس تشخیص علت آن و درمان این علت می باشد. جستجوی علت آنوسمیا برای رفع این عارضه مورد هدف است. البته همیشه هم امکان درمان و برگشت کامل حس بویایی وجود ندارد. در این موارد، حمایت روحی و روانی از فرد بیمار بسیار حائز اهمیت می باشد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#فناورانه
ربات حشرهای سریع آوارنورد
محققان دانشگاه برکلی از تولید ربات حشره ای جدیدی خبر داده اند که می تواند با سرعت بسیار زیادی از انواع موانع بالا رود و برای جستجو در میان آوارها ابزاری مناسب است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، این ربات حتی از توانایی بالا رفتن از سطوح عمودی نیز برخوردار است و از تغییر ولتاژ برای تغییر میزان چسبندگی و چرخش های تند استفاده می کند.
بخش اصلی این ربات یک بدنه مستطیلی شکل از جنس پلی وینیلیدن فلوراید (PVDF) است که با استفاده از یک پلیمر الاستیک ساخته شده و با اتصال جریان متناوب برق به آن به طور مکرر خم و راست می شود و همین امر حرکت ربات یادشده را به سمت جلو ممکن می کند.
ربات چند سانتیمتری مذکور در صورت قرار گرفتن بر روی یک سطح صاف، می تواند در هر ثانیه ۲۰ برابر طول بدنش رو به جلو حرکت کند و حتی مقادیر کمی بار را نیز حمل کند. البته قدرت مانور این ربات کم است و قرار است مهندسان در نسخه جدید ربات یادشده این مشکل را نیز برطرف کنند.
این ربات از هوش زیادی نیز برخوردار است و به عنوان مثال می تواند با بررسی مسیر پیش رو در عرض چند ثانیه از یک مارپیچ خارج شود. با نصب حسگرهای گازی بر روی ربات مذکور می توان از آن برای شناسایی نقاط آلوده به انواع گاز استفاده کرد و لذا ربات یادشده می تواند ابزاری برای شناسایی موارد نشت گاز باشد.
این ربات در دو مدل تولید می شود که یکی به طور مستقیم به برق متصل می شود و دیگری با باتری کار می کند. مدلی که به طور مستقیم به برق متصل می شود، سرعت بیشتری دارد و در هر ثانیه ۲۸ برابر طول بدنه خود رو به جلو حرکت می کند. مدل باتری دار با هر بار شارژ برای ۱۹ دقیقه قابل استفاده است و می تواند حداکثر ۳۱ متر از مرکز کنترل خود فاصله بگیرد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#ینگه_دنیا
مثل موز
پَشِن فروت یک میوه گرمسیری هست که در استرالیا زیاد دیده می شود. این میوه دارای خواص زیادی هست و حاوی مقدار غنی از فیبر، ویتامین C ،ویتامین A و کمی آهن هست. پزشکان معتقدند میزان جذب آهن موجود در این میوه به دلیل سرشار بودن از ویتامین C بالاست و این اعتقاد وجود دارد که این میوه از دیگر میوهای گرمسیری مثل موز، پاپایا، آناناس و منگو از نظر خواص غنی تر هست.
پوسته خارجی آن سفت و تاحدودی ضخیم هست و درون آن بیشتر شامل دانه های این میوه هست و به مایه ای لزج و ملس (ترش و شیرین) آغشته هست.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#داستان
غزل (۱)
مریم ابراهیمی شهرآباد
عطر پرتقال فضای ماشین را پر کرد. احسان با دست روی فرمان ضرب گرفته بود. پژو دویست و شش چند بوق ممتد زد، احسان زیر لب گفت: «آدم حسابی توی این جاده باریک و تاریک اونم با این برف جای سبقت گرفتنه آخه؟» نسرین پوست های پرتقال را در کیسه ریخت و یک حبه پرتقال را نزدیک دهان احسان برد، احسان لبخندی زد و قبل از اینکه دهانش را باز کند بوسه ای بر دست نسرین زد. نسرین صدای بچه گانه ای به خودش گرفت و گفت: «بابایی من حسودیم شد دست مامانو بوس کردی منو نبوسیدی»...
از شما دعوت میکنیم این داستان زیبا را در کانال زن روز بخوانید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
بسم الله الرحمن الرحیم...
❣اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم❣
سلام!✋🌼
🌸☘صبح سهشنبهتون بهخیر و شادی☘🌸
پیامبر اکرم صلیالله علیه و آله و سلم میفرمایند: «آدمی از پرهیزگاران نمیشود مگر اینکه حسابرسی او از نفسش سختتر از حساب کشیدن او از شریکش باشد.» (مکارم الاخلاق ص ۴۶۸)
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#گزارش
نمایش ترسناک خشنونت (۱)
میثم ابراهیمی
فیلم یک دقیقه و ۴۵ ثانیه ای نزاع چند دختر نوجوان در یک پارک خیلی زود به پربازدیدترین ویدئوی فضای مجازی ایران تبدیل شده است. دلایل این اقبال روشن است؛ سن بسیار کم دخترانی که به راحتی ناسزا می گویند و البته صحنه گردانی یکی از آن ها که در طول این ویدئو به نام «هلیا» می شناسیمش و قمه کشی او طی این دعوا که برای هر بیننده ای هولناک است.
۱۰ صفحه ابتدایی جستجوی گوگل با کلیدواژه «هلیا» به صورت مطلق در سیطره لینک فیلم های این دعواست. این درحالی است که از این دست ویدئوها تا به حال کم منتشر نشده و هنوز هم می توان با جستجویی ساده به آن ها دست پیدا کرد اما این نوع شرارت ها پیش از این معمولا در سیطره طبقه ای از اراذل بوده که همواره جمع آوری آن ها جزو برنامه ثابت و گاه به گاه پلیس امنیت بوده است. آنچه این ویدئو را از موارد مشابه پیشینش متفاوت کرده سن پایین افرادی است که دست به خشونت می زنند. نکته ای که باعث شده سؤال مهمی در ذهن برخی شهروندان شکل بگیرد مبنی بر اینکه آیا سن شرارت هم در ایران به چنین حد واندازه ای پایین آمده است؟ در گزارش این هفته میخواهیم پای صحبت کارشناسان حوزه اجتماعی درباره دلایل افزایش خشونت در جامعه و ماجرای قمهکشی «هلیا» بنشینیم. در بخشی از این گزارش میخوانیم:
همان ابتدای فراگیری کرونا به نقل از رئیس سازمان نظام روان شناسی عنوان شد ۶۰ درصد مردم ایران نیاز به خدمات روان شناسی دارند! گرچه همان زمان هم بسیاری معتقد بودند این آمارها با رفتار نظام درمانی در تناقض است و اگر این گونه باشد، باید تسهیلاتی از جمله زیر پوشش بیمه قرار گرفتن خدمات روان شناسی اعمال شود که همچنان اعمال نمی شود اما برکسی پوشیده نیست که موضوع سلامت روانی و اجتماعی از جمله مقولاتی است که به باور بسیاری از کارشناسان این حوزه در کشور مغفول مانده است. تحلیل های صورت گرفته هم نشان می دهد پس از فراگیری کرونا حوزه سلامت روان کودکان و نوجوانان دچار چالش های جدی شده است. به گفته حسن موسوی چلک در این میان «مدارس و دیگر مراکز آموزشی هم تعطیل شده اند و نوجوانان فضای کمتری برای تخلیه انرژی و هیجانات در اختیار دارند .» به اعتقاد او، این مسئله اگر به درستی مدیریت نشود، آسیب های جبران ناپذیر بیشتری به همراه خواهد داشت.
پایه استدلال پریسا غیاثی، روان شناس کودک هم مشاهداتی است که به گفته او در کلینیک های روان شناسی صورت گرفته و نشان می دهد: «پرخاشگری و رفتارهای تند و خشن نسبت به قبل افزایش چشمگیری یافته است.» او به جام جم می گوید: «این پرخاش ها را حتی در کودکان کم سن وسال و قبل از ورود به مدرسه هم به طرز فزاینده ای می بینیم.»
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#کدبانوگری
کیک سبزیجات
👩🍳مواد لازم:
کدو: ۶ عدد
تخم مرغ: ۳ عدد
آرد: یک قاشق غذاخوری
شوید: تازه به مقدار لازم
ذرت پخته: ۳ قاشق غذاخوری
سس مایونز: ۱۰۰ گرم
ماست کم چرب: ۱۰۰ گرم
سیر: ۴ حبه
روغن زیتون و آب لیمو: به مقدار لازم
نمک و فلفل: به مقدار لازم
👩🍳طرز تهیه:
کدوها را با پوست بشویید و رنده کنید. آن ها را در آبکش بریزید تا آب اضافه آن خارج شود. تخم مرغ ها را اضافه کرده، مواد را با هم مخلوط کنید. سپس شوید های خرد شده، آرد، ذرت پخته و ادویه را به مواد افزوده، خوب هم بزنید. در تابه مقداری روغن زیتون بریزید و روی حرارت قرار دهید تا گرم شود. مواد را به سه قسمت تقسیم کنید. در هر مرحله مقداری از مواد را در تابه بریزید و با استفاده از پشت قاشق سطح آن را صاف کنید. بعد از اینکه یک طرف سرخ شد، آن را برگردانید و طرف دیگر را هم سرخ کنید. وقتی یک لایه سرخ شد، آن را روی دستمال آشپزخانه بگذارید تا روغن اضافه آن خارج شود. همین کار را برای دو قسمت دیگر انجام دهید. صبر کنید تا لایه های سرخ شده کمی سرد شوند. در کاسه ای ماست، مایونز و مقدار کمی آب لیمو را مخلوط کنید. سیرها را کاملا له کرده، به آن اضافه کنید و هم بزنید. لایه های سرخ شده را در ظرف دلخواهتان بگذارید. مخلوط سس را روی آن بمالید. بنا به سلیقه می توانید یک لایه گوجه فرنگی و خیار شور روی آن قرار دهید. این کار را تکرار کنید تا هر سه لایه روی هم قرار بگیرند و مواد بین لایه ها باشد. در آخر می توانید ترکیب ماست و مایونز را روی کیک سبزیجات بمالید. آن را با کمی گردو، شوید و گوجه گیلاسی تزیین کنید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#منبرک
اهمیت حق پدر و مادر
حجتالاسلام والمسلمین فرحزاد
خیلی از پدر و مادرها تبعیض قائل میشوند. باعث فتنه و دردسر فراوان برای بچه ها میشوند. میفرماید اگر پدر و مادر من یک چنین کاری کردند که نباید قطعا بکنند «فَقَدْ وَهَبْتَهُ لَهُمَا» من آنها را بخشیدم. چون حق آنها خیلی بیشتر است. «وَ جُدْتَ بِهِ عَلَيْهِمَا» من جود و بخشش میکنم، از حق خود میگذرم. «وَ رَغِبْتُ إِلَيْكَ فِي وَضْعِ تَبِعَتِهِ عَنْهُمَا» از خدا هم میخواهم رغبت میکنم که آثار تبعات سوئی که در حق ما کوتاهی کردهاند بردارد. «فَإِنِّي لَا أَتَّهِمُهُمَا عَلَى نَفْسِي» البته من متهم نمیکنم پدر و مادر را، فرضیه است اگر اینطور باشد. «وَ لَا أَسْتَبْطِئُهُمَا فِي بِرِّيِ» نه اینکه خداینکرده بخواهم بگویم حتما پدر و مادرها این کار را کردند. «وَ لَا أَكْرَهُ مَا تَوَلَّيَاهُ مِنْ أَمْرِي يَا رَبِّ» نمیخواهم بگویم در ولایتی که بر من دارند کوتاهی کردند، فرض اگر هم کردند هیچوقت در مقابل پدر و مادر نباید ما قصاص کنیم. باید کوتاه بیاییم، بگذریم، طلب بخشش کنیم، چون حق آنها خیلی بیشتر است.
@zame_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#عطارباشی
توصیههای تغذیهای برای جلوگیری از ابتلا به کرونا
دکتر فصیحی دستجردی درباره موارد ضروری تغذیه ای برای پیشگیری و درمان کرونا یادآور شد: مصرف آب سیب، هویج، شلغم و استفاده از سبزی خوردن به جای ماست و سالاد بسیار مفید است و باعث افزایش سیستم ایمنی در بدن می شود همچنین انجام «بادکش» از موارد بسیار مفید برای بیماران بدحال، از بچه های کم سن تا افراد پیر است که «باعث افزایش سطح اکسیژن خون» بدون هیچ عارضه ای می شود؛ مبتلایان به کرونا هم می توانند به جای آب مقطر در دستگاه اکسیژن خود از «عرق نعنا و اسطوخودوس» که از نظر طب کلاسیک هر دوی این ها تقطیرشده هستند، استفاده کنند؛ با انجام این روش ها میزان مرگ ومیر بسیار کم خواهد شد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#مجازیست
بستنی شادی آور است
اگر حالتان گرفته است و غمگین و افسرده هستید، همین الان لباس بپوشید و به سوپری محل رفته یک عدد بستنی باب طبع و میل تان تهیه و نوش جان کنید چون به گفته محققین بستنی شادی آور است. هنگام خوردن بستنی هورمونی به نام دوپامین در مغز ترشح می شود که این هورمون مسئول حس خوشی و لذت است. به علاوه بستنی محرک تولید هورمونی به نام ترومبوتونین یا همان سروتونین است که به خواب، مطالعه و روحیه کلی کمک می کند. البته برای این خوراکی خوشمزه که خوردنش در این روزهای تابستان و لحظات قطعی برق خیلی می چسبد، خواص دیگری هم چون این موارد شمرده اند: حاوی کلسیم است / از قلب محافظت می کند / برای عضلات مفید است / برای چشم مفید است / دستگاه عصبی را تقویت می کند / برای سوخت و ساز بدن مناسب است / دستگاه عصبی را تقویت می کند / به تشکیل استخوان در جنین کمک می کند / استرس را کاهش می دهد / ایمنی بدن را بالا می برد / منبعی برای انرژی است. البته این خوراکی دلچسب مثل هر ماده خوراکی دگر معایب و مضراتی دارد و ممکن است برای گروهی از افراد اصلا خوب و مناسب نباشد پس باید هنگام خوردن به این موارد توجه داشت و از زیاده روی در خوردن آن پرهیز کرد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#گزارش
نمایش ترسناک خشنونت (۲)
میثم ابراهیمی
دكتر رضا غنی لو، جرم شناس: این روزها دایره خشونت گسترده تر شده است و نوجوان ها و دختران هم وارد این دایره شده اند؛ موضوعی كه انتشار فیلمی عجیب از رفتارهای زننده دختران نوجوان در فضای مجازی هم آن را تأیید می كند. واقعیت این است كه اتفاقات تازه ای در جامعه امروز در حال رخ دادن است. ما با انواعی از انفجار، اعم از انفجار اطلاعات و ارتباطات و انتظارات روبرو هستیم. از طرف دیگر، كشور ما به طور اختصاصی با مشكلات متعددی مانند فقدان شغل، افت كیفیت تحصیلی در دانشگاه ها و دشوار شدن تشكیل خانواده روبرو شده كه گریبان جوان ها را گرفته است؛ مشكلاتی كه باعث كاهش جذابیت و انگیزه جوانان برای ادامه تحصیل و پیشرفت شده است.
اما در نتیجه این اتفاقات فراگیر در دنیا و شكل گیری مشكلات افسارگسیخته در ایران، طبیعتا دور از انتظار نیست كه امید به آینده در جوانان كشور از بین برود؛ اما ناامیدی چه تبعاتی برای جوانان و نوجوانان خواهد داشت؟ از منظر روانشناسی، ناامیدی برای رسیدن به اهداف، انسان را به سمت لذت های به قول معروف دم دستی مانند اعتیاد و مشروبات الكلی سوق می دهد. در واقع زمانی این اتفاق خواهد افتاد كه راه مستقیم و پیشرفت بر جوان و نوجوان بسته باشد؛ آن وقت است كه انسان به مسیرهای فرعی هدایت می شود. موضوعی كه دختر و پسر هم نمی شناسد. لازم به ذكر است كه ما در روانشناسی اجتماعی، پرخاشگری و خشونت را نتیجه احساس ناكامی فرد می دانیم؛ آنقدر كه بدون شك ریشه پرخاشگری و رفتارهای ناهنجار فرد، به یك ناكامی و گله مندی در وجود او برمی گردد. در واقع با گسترش فضاهای ارتباطی و مجازی، كودكان، نوجوانان و جوانان ما با موضوعاتی روبرو شده اند كه جای خالی اش را در زندگی خودشان احساس می كنند. آن وقت آیا ما می توانیم دختری را كه در تمام طول شبانه روز در معرض بمباران اطلاعات در شبكه های اجتماعی و تماشای فضاهای لوكس و دور از دسترس خودش است، قانع كنیم كه با شرایط امروز جامعه بسازد و به حداقل ها اكتفا كند؟ طبیعتا كار سختی در پیش خواهیم داشت. البته كه با در نظر گرفتن همه این موارد و شرایط، باز هم نمی توان از نقش اساسی والدین برای تربیت فرزندان چشم پوشی كرد. بدیهی است كه والدین امروز با پدیده های نوظهوری مثل نسل جدید روبرو هستند كه نحوه برخورد صحیح با آنها را نمی دانند؛ پس دور از انتظار نیست كه جای خالی تربیت در نسل جدید احساس شود و سن رفتارهای ناهنجار كاهش پیدا كند.
فراموش نكنیم كه انسان موجودی است كه نیاز به دیده شدن دارد؛ نیازی كه اگر در فضاهای مثبت نادیده گرفته شود، خودش را با اعمال نامتناسب نشان می دهد. پس چه بهتر كه راه مناسب را برای نوجوان ها و جوان هایمان فراهم كنیم.
متن کامل این گزارش را میتوانید در مجله زن روز بخوانید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#داستان
قربانیهای سفید
فهیمه شاکری مهر
دستی روی پیشانی ام می خورد و تکانم می دهد. چشم هایم را باز می کنم. مات و مبهوت نگاه می کنم. سقفی گنبدی شکل را می بینم. ذهنم را زیر و رو می کنم. تازه یادم می آید داخل اتاقک امداد هستم. صدایی زنانه بلند می گوید: «هیس بذارید ببینیم چی شده! صدای تلویزیون رو زیاد کن بی زحمت.» زنی که تکانم می داد، می پرسد: «بهتری عزیز؟ فعلا بلند نشو.» جواب زن را نمی دهم. سوزن سرم را از دستم بیرون می کشد. سوزش سوزن تنم را می لرزاند و آخی می گویم. زن پرده سفیدی را تا نیمه از جلوی تخت کنار می زند. تلویزیون را روی دیوار روبروی تخت می بینم. تصاویری از آدم های سفیدپوش را می بینم. مشخص نیست چند نفر هستند. انگار کوهی از آدم ها را روی هم ریخته اند. زیرنویس سیاه رنگی تند تند از پایین تصاویر رد می شود. از این فاصله نمی توانم زیرنویس را بخوانم...
از شما دعوت میکنیم این داستان زیبا را در کانال زن روز بخوانید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97