eitaa logo
زوار العباس علیه السلام
180 دنبال‌کننده
451 عکس
239 ویدیو
6 فایل
اللهم عجل لولیک الفرج و فرجنا بفرجه
مشاهده در ایتا
دانلود
صلّی‌الله‌علیه‌وآله فرمودند: «روز غدیر خم، بافضیلت‌ترین عید امّت من است.» [۱] علیه‌السلام فرمودند: «هر کس در روز غدیر به دیدار مؤمنی (سید یا عام) برود، خداوند به قبر او هفتاد نور وارد می‌کند، قبرش را وسعت می‌بخشد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبرش را زیارت کرده و او را به بهشت بشارت می‌دهند.» [۲] [۱] الأمالی (شیخ‌صدوق)، ص۱۸۸ [۲] اقبال الأعمال (سیدبن‌طاووس)، ج۱، ص۴۶۵ توجه ، توجه شیعیان هیچ روایتی با این مضمون که "عید غدیر، عید سیّدهاست!" یا "در عید غدیر باید به دیدن سادات رفت!" نداریم و این عید همه ما بوده و باید به دیدن هم بریم و... .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
علیه السلام قَالَ اَلْإِمَامُ اَلسَّجَّادُ صَلَوَاتُ اَللهِ عَلَيْهِ : إِنَّ لِعَلِیِّ‌بْنِ‌أَبِی‌طَالِبٍ صلوات اللَّه علیهما فِی کِتَابِ اللَّهِ اسْماً وَ لَکِنْ لَا یَعْرِفُونَهُ قَالَ قُلْتُ مَا هُوَ قَالَ أَ لَمْ تَسْمَعْ إِلَی قَوْلِهِ تَعَالَی وَ أَذانٌ مِنَ اللهِ وَ رَسُولِهِ إِلَی النَّاسِ یَوْمَ الْحَجِّ الْأَکْبَرِ هُوَ وَ اللَّهِ کَانَ الْأَذَانَ. حضرت امام سجاد صلوات الله علیه می فرمایند : امیرالمومنین علیّ‌ بن‌‌ ابی‌ طالب صلوات الله علیهما در کتاب خداوند نامی دارند که آن را نمی شناسند. عرض کردم : این نام چیست؟ فرمودند : مگر آیه : وَ أَذانٌ مِنَ اللهِ وَ رَسُولِهِ إِلَی النَّاسِ یَوْمَ الحَجِّ الْأَکْبَرِ را نشنیده‌ای؟ به خدا سوگند أَذان خود امیرالمومنین علی صلوات الله علیه است. تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۶ ص۳۰ بحار الأنوار ج۳۵ ص۲۹۹ .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
علیه السلام نقل شده که مردی نزد امام کاظم (علیه السلام) آمد و گفت: می‌خواهم به مسافرت بروم. برایم دعا کن. امام پرسید: «چه روزی می‌خواهی از شهر خارج شوی؟» جواب داد: روز دوشنبه. امام دوباره از او پرسید: «چرا این روز را انتخاب کرده‌ای؟» او گفت: برای طلب برکت؛ زیرا پیامبر خدا در روز دوشنبه به دنیا آمدند. آن‌حضرت فرمود: «آنها دروغ گفته‌اند. پیامبر خدا در روز جمعه به دنیا آمد. هیچ روزی شوم‌تر از روز دوشنبه نیست ؛ زیرا این روزی است که پیامبر خدا(صلی الله علیه و آله) در آن از دنیا رفت و وحی آسمانی قطع شد و حق ما غصب گردید». سپس فرمود: «آیا می‌خواهی یک روز آسان و خوبی برایت نشان دهم؟ روزی که خدا آهن را برای داود نرم ساخت؟» گفت: بله. امام فرمود: «روز سه‌شنبه به سفر برو». , جلد 73 , صفحه 223 سفر در روزهایی مثل دوشنبه و چهارشنبه کراهت دارد و از آن نهی شده است، بدین معنا که اقتضاء شرّ در آن هست لکن در برخی روایات دفع آن مفسده، توسط صدقه دادن سفارش شده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
علیه السلام حسّان جمّال گويد: امام صادق عليه السّلام را از مدينه به مكّه بردم، چون به مسجد غدير رسيديم به سمت چپ مسجد نگاه كرد و فرمود: آن‌جا جاى پاى رسول خدا صلّى اللّه عليه و اله است، موقعى كه فرمود: «هركه را من مولايم پس على مولاى اوست». سپس به سمت ديگر مسجد نگاه كرد و فرمود: آن‌جا جاى چادر ابا فلان و فلان (ابابكر و عمر)، سالم مولى ابى حذيفه و ابى عبيده جرّاح است. هنگامى ديدند پيامبر خدا صلّى اللّه عليه و اله دستانش را بلند كرده به يكديگر گفتند: به چشمانش نگاه كنيد! كه همانند ديوانگان مى‌چرخد(!!) در اين هنگام جبرئيل عليه السّلام با اين آيه فرود آمد كه «وَ إِنْ يَكٰادُ اَلَّذِينَ كَفَرُوا لَيُزْلِقُونَكَ بِأَبْصٰارِهِمْ لَمّٰا سَمِعُوا اَلذِّكْرَ وَ يَقُولُونَ إِنَّهُ لَمَجْنُونٌ `وَ مٰا هُوَ إِلاّٰ ذِكْرٌ لِلْعٰالَمِينَ » . «نزديك است كافران هنگامى كه آيات قرآن را مى‌شنوند با چشم زخم تو را از بين ببرند و مى‌گويند: او ديوانه است. در حالى‌كه اين (قرآن) جز مايۀ بيدارى براى جهانيان نيست». الکافي ج۴ ص۵۶۶ .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
علیه السلام عَنْ سَعِيدِ بْنِ أَبِي سَعِيدٍ اَلْبَلْخِيِّ قَالَ: سَمِعْتُ أَبَا اَلْحَسَنِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ يَقُولُ إِنَّ لِلَّهِ تَعَالَى فِي وَقْتِ كُلِّ صَلاَةٍ يُصَلِّيهَا هَذَا اَلْخَلْقُ لَعْنَةً قَالَ قُلْتُ جُعِلْتُ فِدَاكَ وَ لِمَ ذَاكَ قَالَ لِجُحُودِهِمْ حَقَّنَا وَ تَكْذِيبِهِمْ إِيَّانَا . راوی گوید، از علیه السلام شنیدم که فرمودند: خداوند متعال در هر يك از اوقات نماز كه اين خلق نماز مى‌خوانند لعنتشان مى‌كند. راوى مى‌گويد:عرض كردم:فدايت شوم براى چه‌؟ حضرت فرمودند:چون حق ما را انكار كرده و خودمان را تكذيب نموده‌اند. علل الشرایع، ج ۲، ص ۶۰۲
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
مالک؛ جانشینی برای خودت انتخاب کن؛ که در گفتن ، از همه صریح تر است؛ _ چه خوشایند تو باشد چه نباشد! نهج‌البلاغه،نامه۵۳ .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
قَالَ سَيِّدُ اَلْمُرْسَلِين رَسُولُ اَللهِ صَلَّى اَلله عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّمَ : لَا شِفَاءَ فِي حَرَام‏. حضرت رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم می فرمایند : شفا در حرام نیست. مستدرك الوسائل ‏17/87 قابل توجه عزیزانی که می فرمایند پزشک معالج حرامی را به جهت درمان تجویز کرده بعضی افراد هم که متاسفانه گوشت و و ... می خورند و می گویند خاصیت دارد ... .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
عَنْ هِشَامِ بْنِ سَالِمٍ قَالَ قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام هَلْ تَعْرِفُونَ طُولَ الْبَلَاءِ مِنْ قِصَرِهِ ؟ قُلْنَا لَا ، قَالَ إِذَا أُلْهِمَ أَحَدُكُمُ الدُّعَاءَ عِنْدَ الْبَلَاءِ فَاعْلَمُوا أَنَّ الْبَلَاءَ قَصِيرٌ‌. هشام بن سالم از امام صادق علیه السلام روایت کرده که فرمود : آیا می‌دانید چه هنگام طولانی و چه هنگام کوتاه می شود؟ گفتیم نه ، فرمود هرگاه هنگام بلا به شما الهام شد که دعا کنید ، بدانید که دوره بلا است. اصول کافی جلد ۲ صفحه ۴۷۱ .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🟡❌‼️اگر کسی که حقانیت شیعه را نپذیرفت با او (( مباهله ))کنید .❌ ابومسروق خدمت امام صادق (ع) آمد وگفت: ما هر آیه ای در مورد اثبات ولایت شما می آوریم آن ها توجیه می‌کنند... حضرت فرمودند:«اگر استدلال و برهان جواب نمی‌دهد»با آن ها مباهله کنید. حضرت شرایط و آداب مباهله را فرمود. بعد ابومسروق گفت:با هر کسی خواستم مباهله کنم نپذیرفت. 🟡فوَ اللَّهِ مَا وَجَدْتُ خَلْقاً یُجِیبُنِی إِلَیْهِ 📚 اصول کافی جلد 2 صفحه 513
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
هدایت شده از عباسیه ام البنین علیهاالسلام
شیخ طبرسی رحمه الله: مفسّران اجماع دارند که مراد از «أبنائنا» در بحث مباهله، حسن و حسین علیهما السّلام است. ابوبکر رازی گوید: این خود دلیل بر این امر است که حسن و حسین فرزندان رسول اکرم (علیهم السّلام) هستند و اینکه فرزندان دختر، فرزند واقعی مرد می‌باشند. ابن أبی علاّن -که از بزرگان معتزله است- گوید: این آیه نشان می‌دهد که در آن زمان حسن و حسین (علیهما السّلام) مُکَلَّف بوده‌اند، زیرا مباهله جز با انسان‌های بالغ جایز نیست. اما دوستان ما بر این باورند که نقصان سِنّ همیشه دلیل بر نقصان عقل نیست و سنّ بلوغ را برای عمل به تکالیف شرعی وضع کرده‌اند. و سِنّ حسن و حسین (علیهما السّلام) در آن هنگام منافاتی با کمال عقل آن‌ها نداشته است. البتّه به باور ما، خداوند متعال ویژگی‌ها و امتیازاتی به ائمّه علیهم السّلام داده است که به دیگران نداده؛ بنابراین، نقصِ عقل در این سن برای دیگران و کمال آن برای ائمّه اطهار، بیانگر تفاوت امامان با دیگر افراد است، و نیز دلیل بر جایگاهی است که نزد خداوند متعال از آن برخوردارند؛ و دلیل این، امر کلام رسول اکرم صلی الله علیه و آله است که فرموده است: این دو پسر من، چه جنگ کنند و چه صلح، امام هستند. در مورد لفظ «نسائنا» نیز میان مفسّران اتفاق نظر وجود دارد که منظور فاطمه سلام الله علیها است، زیرا پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله کسی دیگر از زنان را برای مباهله با خود نبُرد و این خود دلیل بر فضیلت و برتری حضرت زهرا سلام الله علیها بر دیگران زنان است. اما لفظ «أنفسنا» اختصاصا به علی علیه السّلام تعلّق دارد و نمی‌توان آن را به پیامبر صلی الله علیه و آله نسبت داد، زیرا لازم است اشاره به شخصی غیر از رسول اکرم باشد، چون پیامبر اکرم خود دعوت کننده است، و آن شخص کسی غیر از علی علیه السّلام نیست، زیرا هیچ فردی تاکنون ادّعا نکرده است که غیر از علی و همسرش و دو پسرش (علیهم السّلام) کسی دیگر برای مباهله دعوت شده باشد، و این خود نشان دهنده عُلوّ منزلت و فضیلت امیرالمؤمنین علیه السّلام است که کسی به این پایه نمی‌رسد، زیرا خداوند متعال او را «نفْس» رسول اکرم صلی الله علیه و آله قرار داده و در این مرتبه هیچ کس به پای وی نمی‌رسد. مجمع البیان، ج۲ ص۴۵٢ .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
هنگامى كه مردمان با على عليه السّلام در بارۀ خلافت بيعت كردند،آن حضرت در حالى كه عمامۀ رسول خدا صلّى اللّٰه عليه و آله را بسر بسته بود،و جامۀ او را بر تن داشت به مسجد آمد و بر منبر بالا رفت، پس خداى را ستايش و ثنا كرد،و مردمان را پند و اندرز داد،سپس بمنبر تكيه زد و جايگير كه شد انگشتان دو دست خود را درهم فرو برد و مشبك ساخته بر زير ناف نهاد و فرمود: اى گروه مردم از من بپرسيد پيش از آنكه(من از دست شما بروم،و)مرا نيابيد، از من بپرسيد زيرا دانش اولين و آخرين نزد من است، آگاه باشيد بخدا سوگند اگر(بر بالين خلافت تكيه زنم و)بستر حكومت برايم گسترده شود ميان اهل توراة(و يهود)با توراتشان،و ميان اهل انجيل(و نصارى)با انجيلشان،و ميان اهل زبور با زبور آنها،و ميانه اهل قرآن با قرآن داورى كنم،بدانسان كه هر كتابى از اين كتابها بسخن آيد و بگويد بار پروردگارا همانا على بداورى تو داورى كرد، بخدا سوگند من بقرآن و شرح و تفسير آن داناترم از هر كه ادعاى دانستن آن را ميكند،و اگر يك آيه در قرآن نبود هر آينه شما را بآنچه تا روز قيامت خواهد شد آگاه مي كردم، سپس(دوباره فرمود:)از من بپرسيد پيش از آنكه مرا نيابيد،سوگند بآن كه دانه را(در دل زمين)شكافت،و انسان را آفريد،اگر از يك بيك آيه‌هاى قرآن از من بپرسيد شما را آگاه سازم از هنگام فرود آمدنش،و از آنچه(آن آيه)در بارۀ آن فرود آمده،و از ناسخ و منسوخ آن،و خاص و عامش،و محكم و متشابهش،و اينكه در مكه نازل شده يا در مدينه(از همۀ اينها) شما را آگاه كنم، بخدا،هيچ گروهى نيست كه گمراه شود يا رستگار گردد تا روز قيامت جز اينكه من پيشوا و جلودار آنها و خوانندۀ بآن گروه را مى‌شناسم. الإرشاد ج۱ ص۳۴ .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
روزى رسول خدا (صلى اللَّه عليه و آله) در جمع يارانش در مسجد نشسته بودند. مردی بلند قامت وارد شد و سلام کرد و نشست. سپس گفت: يا رسول اللَّه! شنيده‏ ام كه خداوند در قرآن فرموده است‏ «وَ اعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعاً وَ لا تَفَرَّقُوا» (همگى به ريسمان خدا چنگ بزنيد و پراكنده نشويد) آن ريسمانى كه خداوند به ما دستور فرموده تا به آن چنگ بزنيم و از آن پراكنده نشويم چيست؟ رسول خدا (صلی الله علیه و آله) اندكى سر به زير انداخت سپس سر برداشت و با دست خود به على ابن ابى‌طالب اشاره كرد و فرمود: اين است همان ريسمان خدا، كه هر كه به آن دست گيرد در دنيايش محفوظ است و در آخرتش گمراه نيست. آن مرد برگشت و امیرالمؤمنین عليه‌السّلام را در آغوش كشيد و مى‌گفت: به ريسمان خدا و ريسمان رسولش چنگ زدم! الغیبة (نعمانی)؛ باب2، ح2 .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
لعنت الله علیهما علّامه مجلسی رحمه الله: «بیست و هفتم این ماه، مصادف است با مرگ مروان حمار و انقراض دولت بنیّ‌امیّه، لذا باید خداوند متعال را بر این نعمت شکر نمود.» (زادالمعاد، ط_اعلمی، ص ٢٢٩) در کارنامه اعمال این ملعون خبیث بن خبیث، عملی ثبت است که برای خسران دنیا و آخرت و سياه شدن روی نحسش کافیست. وی در لعن و سبّ امیرالمؤمنین علیه السّلام بسیار کوشا و جدّی بوده است. گزارشات تکان‌دهنده‌ای در این باره وجود دارد که به نقل دو مورد إکتفا می‌کنم: الف) از عمیر بن اسحاق نقل کرده که گفت: «مروان بن حکم شش سال بر ما امیر بود و هر جمعه در خطبه، علی (علیه السّلام) را سبّ می‌نمود.» (کان مروان أميرا علينا ستّ سنين فکان یسبّ عليا کل جمعة _ کتاب العلل و معرفة الرجال، ت: دکتر وصیّ الله، ج٣ ص١٧۶) ب) ابن أبي الحديد در شرح نهج البلاغه، به سندش نقل کرده: «وقتی امام سجّاد علیه السّلام به مروان اعتراض نمود و پرسید: چرا علی (علیه السّلام) را بر منابر لعن می‌کنی؟! او گفت: پایه‌های حکومت ما جز بر این استوار نخواهد شد.» (لا يستقيم لنا الأمر إلّا بذلک _ ج١٣ ص٢٢٠ _ ت: محمد ابوالفضل ابراهیم) همچنین قبر شریف پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله را "یک سنگِ بی اثر" می‌دانست و ابو ایوب انصاری را از زیارت قبر شریف آن حضرت و تبرّک جستن به آن منع کرد به سند صحیح این جریان را نقل کرده است. (المستدرک، ت: مصطفی عبدالقادر عطاء، ج۴ ص۵۶۰) ✅استاد نجم الدّين طبسی، در کتاب "شناخت وهابیّت" ذیل بحث از مروان بن حکم، می‌نویسد: « نیز همچون دشمنی مروان با امیرالمؤمنین علیه السّلام را منافی عدالت و وثاقت ندانسته و به نقل روایت از مروان پرداخته است.» (احمد بن حنبل، المسند: ج۱، ص۶۳، مسند عثمان بن عفان، ص ۹۵ و ۱۳۶، مسند علی بن ابی طالب، ج۲، ص۳۲۰، مسند ابوهریره، ج۳، ص۴۵۶، حدیث کعب بن مالک، ج۵، ص۱۲۵، حدیث عبدالرحمن بن اسود، ج۵، ص ۱۸۴ و ۱۸۷ حدیث زید بن ثابت.) در حالی که "إبن قدامة" فقیه مشهور سُنّیان در مفصّل‌ترین کتاب فقهی حنبلی‌ها نوشته: «مَن شتم أبا بكر فهو كافر لا أصلّي عليه، لا تمَسوه بأيديكم ارفعوه بالخشب حتى تواروه في حفرته» کسی که ابابکر را بد بگوید، کافر است، اگر هم بمیرد نماز ندارد، و غسل هم داده نمی‌شود، جنازه‌اش را مسّ هم نکنید، با چوب تکانش بدهید تا در گورش بی‌افتد. المغني، دار الفكر - بيروت، ج٢ ص٢١٩ .