خلق دنیای آینده - عباس بیات
در آستانه #هفته_معلم از نظر اینجانب از سال حاضر تا سال آینده این ده محور از چالشهای و نیازهای کلان
آن روز که این محورها را به عنوان اولویت و نیاز آموزش و پرورش در سال جاری مینگاشتم فکر نمیکردم اولین محور و مهمترینش -از نظر اینجانب- به این سرعت و به این شدت و در بالاترین سطح ممکن نقض شود.
#ثبات_مدیریت و پرهیز از #انتصاب_سیاسی در مدیریتهای آموزش و پرورش
#استعفا
#بطحایی
#حسینی
🆔https://eitaa.com/abbasebayat
آرمان #تحول_بنیادین #نظام_آموزشی در نظر شهید سید مرتضی آوینی:
«با يقين كامل ميتوان پيشبيني كرد كه نهضت اسلامي انشاءالله در آيندهاي نزديك نظامي آموزشي متناسب با معتقدات خويش و #آرمانهاي_الهي_انقلاب خواهد يافت تا آن روز لاجرم بايد اين #نظام_آموزشي_موروثي را حفظ كنيم و در عين حال آماده باشيم تا در يك فرصت مناسب #تحولات لازم را در آن انجام دهيم.»
#تحول_بنیادین
#نظام_تعلیم_و_تربیت
#آموزش_و_پرورش
#شهید_آوینی
کتاب «توسعه و مبانی تمدن غرب» صفحه ۱۶۲
🆔https://eitaa.com/abbasebayat
نخستین المپیاد شایستگی محور رشتههای فنیوحرفهای در خراسان رضوی و مشهد مقدس به مدد علیبنموسیالرضا علیهالسلام در حال برگزاری است.
برای اولین بار مسابقات به صورت تیمی در یکی رشتهها (تأسیسات مکانیکی) طراحی شده است.
سؤال علاوه بر مهارت فنی شایستگیهای سطح بالا شامل طراحی، حل مسئله، تفکر خلاق، مصرف بهینه، توجهات زیستمحیطی، بهداشت و ایمنی کار را نشانه گرفته است و این مجموعهها به همراه شایستگیهای کار گروهی و مدیریت تیم مجموعه زیبایی را خلق کرده است. تشکیل گروهها از مناطق مختلف فرهنگی و اقیلمی کشور شیرینی این رویداد را چند برابر کرده است.
برای #رونق_تولید و رشد اقتصادی همراه با تعالی هیچ راهی جزء سرمایهگذاری بر روی آموزش و پرورش نیست.
حرفه آموزی و مهارت آموزی دانشآموزان در دوران تحصیل یکی از پایهای ترین نیازهای استقلال اقتصادی کشور است.
#روایت_رهبری را از #سید_یاسر_جبراییلی هدیه گرفتم...
فصل اول کتاب را در قطار تهران به #مشهد خواندم و مطالعه فصل دوم را در #صحن_انقلاب شروع کردم...
راویت رهبری در فصل اول تلفیقی رسا و در عین حال مختصر از مبانی نظری ولایت فقیه، اهمیت و ضرورت آن در عصر غیبت با روایت تاریخی ورود این مفهوم در پهنه سیاست و مدیریت کشور است که گام به گام خواننده را با تاریخ آن در انقلاب اسلامی پیش میبرد، لذا کتاب از این حیث منحصر به فرد است.
گزینش هوشمندانه و تألیف و تلفیق ظریف نظر دو رهبر والا مقام جمهوری اسلامی -این دو میراث دار جریان ولات فقیه در طول تاریخ تشیع- در مورد ولایت فقیه در فصل اول کتاب را از انحراف، غلو و یا کمگویی پاک کرده است...
بهترین معرفی و تبیین جایگاه ائمه سلام الله علیهم از ناحیهی خود آنها صادر شده است...
بیان توصیفاتی چون #ساسه_العباد و #ارکان_البلاد در #جامعه_کبیره در شأن امامان معصوم از چه کسی غیر از ایشان ممکن است صادر شود؟!
خواندن روایت رهبری را به جوانان و نوجوانان توصیه میکنم، این کتاب به آنها فرصت تأمل میدهد و دریچههای تازهای برای تفکر و مطالعه عمیقتر به علاقمندان میدهد....
#تعلیم_و_تربیت
#روایت_رهبری
#فصل_دوم
#نیروسازی
#تربیت_شش_ساحتی
فصل دوم روایت رهبری، روایتِ تلاش خبرگانِ ملت برای اجرایی کردن انتخاب ولی فقیه از مسیر قانون اساسی است، روایت تلاشی است برای حفظ اصلی که اصل نظام جمهوری اسلامی است و تداوم آن موجب دوام و بقاء آن است.
چند نکته از مطالعه فصل دوم برداشت داشتهام:
۱- اولین نکته اینکه این اجماع نخبگان مذهبی با سلایق و سوابق گوناگون در آن زمان بر حفظ این اصل یقناً نشاندهنده ریشه عمیق فقهی و تاریخی اصل «ولایت فقیه» در اسلام و بهخصوص در مذهب شیعه است.
۲- تلاشهای آیتالله خامنهای برای به تحقق رسیدن انتخاب ولی فقیه از مسیر مشخص شده در قانون اساسی از نکاتی است که شاید برای جوانان و نوجوانان کمتر بازگو شده است و خواندن این روایت برای اولین بار از زبان خودشان بسیار جذاب است. بی شک میتوان گفت ایشان مؤثرترین فرد در این انتخاب بودهاند و جالب است که استدلالهای ایشان نیز مربوط به حفظ نظام و پاسداری از انقلاب است.
۳- انتخاب «فقیه عالیقدر» مرحوم آقای منتظری برای جانشینی ولی فقیه بعد از امام در آن برهه درسهای فراوانی برای امروز و آینده کشور و بهخصوص جوانان دارد، برداشت این جانب در مورد شخصیت وی این است که ایشان علیرغم داشتن مراتب بالای علمی در ابعاد دیگر شخصیت دچار نقصان و ضعف بودهاند، ایشان یک نخبه فقهی بودند که شایستگیهای سیاسی و مدیریتی، بصیرت و دوراندیشی مورد نیاز این سطح از مسئولیت را نداشتند.
۴- یکی مهمترین اهداف تشکیل حکومت اسلامی تربیت انسانهاست و شأن تربیتی ولی فقیه از مهمترین شئون آن است. خط و مشی ولی در رأس حکومت تربیت کننده جامعه و مردم است و اگر ولی در بُعدی از ابعاد انسانی دچار نقص باشد آن جامعه دچار نقص و ضعف است و در نتیجه رو به اضمحلال.
همانگونه که لیبرال دموکراسی غربی امروز علیرغم پیشرفتهای فریبنده مادی و اقتصادی به علت دوری از اخلاق، معنویت و دین در لبه پرتگاه قرار گرفته است.
۵- کارگزاران نظام اسلامی باید دارای شخصیتی متوازن و چند وجهی باشند.
نخبگی در یک جهت و غفلت از تربیت در دیگر ساحتهای وجودی انسان نهتنها مطلوب نیست که با توجه به تجارب تاریخی و همچنین شواهد متعدد چنین افرادی اتفاقاً خواسته و یا نخواسته بیشترین ضربه را به کشور و اسلام زدهاند و همواره مورد سوء استفاده دشمنان بودهاند.
نخبه علمی و یا هنری که در بُعد تربیت دینی، اخلاقی و اعتقادی دچار ضعف باشد و یا در ساحت سیاسی و اجتماعی فاقد شایستگی لازم باشد و یا عالم دینیای که فاقد تربیت سیاسی و بصیرت لازم باشد گزینههای مناسبی برای الگو شدن در جامعه و یا قبول مسئولیت در جمهوری اسلامی نیستند.
۶- نکته مهم دیگر این است که عرصه بروز، نمایش و مشخص شدن شایستگیها مسئولیتهاست. فرد ممکن است در مقام یک سخنران و منتقد اجتماعی و یا معلم موجب هدایت جمعی باشد اما در مقام یک نماینده مجلس یا وزیر هم موجب انحراف خود و سایرین شود و هم موجب تضعیف نظام گردد.
ما و سایر جوانان که در گام دوم انقلاب برای پذیرش بار انقلاب مورد خطاب امام انقلاب قرار گرفتهایم در وهله اول باید بیش از هرچیز به تربیت همه جانبه خود همت بگماریم و سپس خود را در معرض مسئولیتها قرار دهیم.
7- مرحوم آقای منتظری یکی از برجستهترین افراد بودند که به تبیین نظریه ولایت فقیه پرداختهاند و در این زمینه کتاب و رساله نوشتهاند اما خود وقتی در معرض بکارگیری و تبعیت از این اصل قرار گرفتند دچار تزلزل و انحراف شدند و اگر تذکر و نصیحت نزدیکان در اواخر کار نبود -روایت این واقعه و نقش آیتالله خامنهای در کتاب آمده است- شاید مرحوم منتظری سرنوشت سختتری در همان زمان پیدا میکردند. این نکته درس مهمی برای ما و نظام تعلیم و تربیت دارد شایستگی صرفاً بیان، دانستن و حفظ بودن مفاهیم نیست وقتی فرد در عرصه عمل و در موقعیتها و زندگی تابع مفاهیم بود و عملا به آنها پایند بود شایستگی تحقق پیدا کرده است.*
8- بی شک نظام تعلیم و تربیت در جمهوری اسلامی مهمترین دستگاه است و همانگونه که امام خامنهای فرمودند تعلیم و تربیت مهمترین موضوع تمدنی ماست. تربیت عامه مردم و نخبگان سیاسی در این دستگاه صورت میگیرد اگر این نظام به تربیت شش ساحتی که در #سند_تحول_بنیادین و مبانی نظری آمده است توجه کند میتوان امید داشت که ظرفیتهای مختلف کشور شکوفا گردد و به تمدن اسلامی برسیم إن شاء الله.
-------------------------------------------
*این بند را شب جمعه در حرم سیدالکریم حضرت عبدالعظیم الحسنی سلام الله علیه اضافه کردم.
🆔https://eitaa.com/abbasebayat
مدتها بود میخواستم مطالعاتی در زمینه اقتصاد برای فهم کلی از آن داشته باشم.
برای برنامهریزی و سیاستگذاری در #تعلیم_و_تربیت یکی از موضوعات مهم اقتصاد و اقتصاد سیاسی است.
#دید_اقتصادی را یکی از دوستان معرفی کرد و یکی دیگر از دوستان برایم هدیه گرفت.
از مطالعه کتاب لذت بردم!
البته نقدهای اقتصادی به کتاب را باید دوستان اقتصادی بنویسند اما کلیت کتاب در دفاع از اقتصاد بازار و عدم مداخله دولت در اقتصاد است.
اما آنچه من با مطالعه فصلهای کتاب در ذهن آرزو میکردم تحقق کتابی داستانگونه از اقتصاد اسلامی بود.
دید اقتصادی با چند اصل ساده در اقتصاد شروع میشود و توسعه اقتصادی آمریکا را بر اساس همان چند اصل ساده شرح میدهد و نقد میکند و یکایک ظهور ابزارهای توسعه اقتصادی مثل بانک را در قالب داستانی ساده و جذاب روایت و توجیه میکند.
با خواندن این کتاب یاد داستان حیبنیقظان* افتادم و دیدیم استفاده از این تکنیک در تاریخ و فرهنگ ما ریشه دارد.
امیدوارم چنین تلاشی برای تحقق این آرزو شکل بگیرد.
برای تحقق #تمدن_اسلامی ناگزیر از #تربیت_اقتصادی دانشآموزان مطابق نگاه و فلسفه اسلامی هستیم. داشتن چنین داستانهای برای تربیت و ایجاد فهم همگانی از اقتصاد اسلامی لازم و ضروری است.
قطعاً تحقق اقتصاد اسلامی و مقاومتی در پهنه کشور به صورت پایدار نیازمند این فرهنگ سازی و زمینهسازی است.
لازم هم نیست به صورت کامل همهی نظام اقتصادی اسلامی مطلوب برای تحقق چنین اثری برای ما مکشوف باشد؛ میتوان با چند اصل ساده و محکم شروع کرد.
*به دوستان شبکه پویا و انیمیشن ساز حزب الهی پیشنهاد دارم داستان حیبنیقظان را تولید کنند. در شبکههای عربی هم فکر میکنم سابقه دارد. این در جهت تحقق مطالبه امام خامنهای برای آموزش تفکر و فلسفه به کودکان نیز هست که کمتر به آن پرداخته شده است.
#تربیت_اقتصادی
#دید_اقتصادی
#داستان
#تعلیم_و_تربیت
🆔https://eitaa.com/abbasebayat
خلاصه نکات کلیدی سند برنامه درسی ملی جمهوری اسلامی ایران.pdf
3.26M
خلاصه نکات کلیدی سند برنامه درسی ملی جمهوری اسلامی ایران
🆔 https://eitaa.com/abbasebayat
گاهی مجبور میشوم کتاب را زمین بگذارم و قدمی بزنم، تاب ادامه دادن را ندارم...
یا او سالها از دوران خود پیشتر میزیسته یا جامعه بعد از او دچار توقف شده و هنوز در تکاپوی پاسخ به پرسشهای اوست...
اینکه شهید زنده است درست اما زنده بودن قلم چگونه شدنی است؟! مگر حلول و تجلی وحی باشد! آری وقتی دل را صاف کرده باشی آینه حق میشوی.
آزادی و آزادگیش و قدرت تفکرش رشک برانگیز است، بارها کتاب را با درود و رحمت بر روحش بستهام.
او میپرسد و میپرسد و فکر میکند و تو را برای پرسیدن و تفکر و تأمل خطاب قرار میدهد.
پاسخ همه دغدغههای امروز را در خود دارد! عجیب بود که هر مسئله سیاسی و فرهنگی روز را اندیشیده بود و گویا زنده است و امروز دارد قلم میزند!
تبیین حکیمانه و شاعرانه «دفاع ابدی از نظریه نظام انقلابی» پایان این سیر شیرین و تعالی بخش بود.
رحمت خدا بر #سید_شهیدان_اهل_قلم
رحمت خدا بر #سید_مرتضی_آوینی
پینوشت: دو کتاب «توسعه و مبانی تمدن غرب» و «آغازی بر یک پایان» پیشنهاد #وحید_یامینپور عزیز برای سیر مطالعاتی شهید آوینی بود.
یکی از الزامات تحقق اهداف بلند جمهوری اسلامی در #گام_دوم_انقلاب_اسلامی تدوین #برنامه_توسعه متناسب با گفتمان و آرمان انقلاب اسلامی است.
این الزام در شش برنامه توسعه گذشته تحقق نیافته است؛ در این برنامهها همه چیز حول اقتصاد تعریف، تبیین و برنامهریزی شده است. یکی از چرخشهای ضروری در تدوین #برنامه_هفتم چرخش از محور بودن اقتصاد به رشد و تعالی فرهنگی و انسانی است.
برنامه هفتم به دلیل موقعیت ویژهای زمانی که در آن قرار گرفته است ظرفیت ایجاد این چرخش را دارد و از طرفی برای تحقق اهداف گام دوم این چرخش ضروری است. لذا تدوین برنامه هفتم میتواند نقطه عطف نظام برنامهریزی در کشور باشد.
برای تدوین یک برنامه #موقعیت_محور و #تعالی_جو باید مختصات نیازها و شرایط مطلوب جامعه ایرانی (به مثابه یک انسان کامل) در پایان برنامه تعریف و تبیین گردد و الزامات سیاستی، تقنینی، اجرایی و نظارتی آن در برنامه منعکس گردد. در این فرآیند آنچه باید محور باشد رشد و تعالی آحاد جامعه است که با #تربیت شدنی است و اقتصاد زمینهساز نه هدف.
🆔 https://eitaa.com/abbasebayat
تعلیم و تربیت کشور و وزارت آموزش و پرورش از لحاظ داشتن اسناد تحولی، نقشه راه و برنامه بی شک غنیترین دستگاه و نهاد کشور است.
اجزاء و ارتباط این اسناد در تصویر احصاء و نشان داده شده است. این اسناد حاصل حدود 15 سال تلاش مدیران، برنامهریزان، اساتید و پژوهشگران عرصه تعلیم و تربیت کشور از طیفها، جناحها و جریانهای گوناگون کشور است.
اما نتایج حاصل شده علیرغم پیشرفتهای غیرقابل کتمان در دوران انقلاب متناسب با اهداف نظام جمهوری اسلامی نیست. قصد داشتم با انتشار این تصویر برخی دلایل عدم تحقق را از دیدگاه خود بنویسم اما بهتر دیدم در این زمینه نظر مخاطبین را جویا شوم.
در صورت امکان نظرات خود را به @Abbasbayat1 ارسال کنید:
رهبر امت اسلامی شخص امام خمینی است. و هیچ فرقی بین ملت ایران و [سایر] ملت[ها] در ولاء امام و در لزوم تبعیت از خط امام نیست. هر کس جز این بگوید، معنای فقاهت، معنای ولایت فقیه، معنای ولایت امام را درک نکرده.
آنی که مال یک مرز جغرافیایی است، یک رئیس جمهور است، یک نخستوزیر است، آنی که عرف بینالمللی یا فرض کنید قراردادهای سنتی و غیره وادار میکند که بایستی دخالت نکند، آن رئیس جمهور است، آن نخستوزیر است، آن دولت است، نه امام.
*امام یعنی آن کسی که از اسلام سخن میگوید، او مرز جغرافیایی نمیشناسد. آنچه که تبعیت از او را ایجاب میکند، او اسلام است. اسلام که مال یک مرز جغرافیایی نیست. مگر اسلامِ ایران، غیر از اسلام عراق و غیر از اسلام افغانستان و غیر از اسلام پاکستان و غیر از اسلام سوریه و غیر از اسلام جاهای دیگر است* اگر «اطیعوا الله و اطیعوا الرسول و اولیالامر منکم» با فهمی که ما از این آیه داریم، با فهمی که اجتهاد و فقاهت ما از این آیه دارد، مال همه مسلمانهای است، پس ولایت امام امت هم مال همه امت است. امت اسلامی که فقط ملت ایران نیستند. معنی ندارد توی یک جامعه اسلامی بزرگ، دو امام، دو واجبالاطاعه. بنابراین همان نسبتی که امام با ملت ایران دارد، همان نسبت را عیناً امام با ملت عراق دارد.
کتاب ولایت فقیه سایه حقیقت عظمی جلد۳ صفحه۶۵
هدایت شده از خلق دنیای آینده - عباس بیات
دوست دارم فریاد شوم و بر سر هر بلندی و کوهی فریاد بزنم اشهد أن علی ولی الله...
دوست دارم سجده شوم، همیشه و همهجا:
الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی جَعَلَنَا مِنَ الْمُتَمَسِّکِینَ بِوِلاَیَهِ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْأَئِمَّهِ عَلَیْهِمُ السَّلاَمُ