یکی دیگر از #موانع_تحول نگاه بالا به پایین به آن است. اینکه فکر کنیم با دستور و بخشنامه و بدون مشارکت مجریان اصلی و مدیران میانی امکان تحول وجود دارد یک خطای راهبردی است. در برنامهریزی تحول و اجرای آن باید مشارکت مجریان و ذینفعان اصلی را جلب کرد.
#گفتمان_سازی و ایجاد #شبکههای_همکاری و #همافزایی اقدامهای مؤثر برای پیشبرد تحول است. برای تدوین سند تحول بنیادین بدنه آموزش و پرورش نقش بسیار کم رنگی داشته است این نقص باید در اجرای سند رفع گردد.
متأسفانه بعد از گذشت بیش از 7 سال به تازگی تصویب زیرنظامهای اجرای سند تحول به پایان رسیده است که در تدوین آن نیز باز همان نقص تدوین سند تحول تکرار شده است و تقریباً میتوان گفت تمام برنامهها رویکرد بالا به پایین دارد و در سطح ستاد (وزارت یا استان) تنظیم شده است.
برای اجرای سند تحول لازم است همه سطوح آموزش و پرورش از جمله مدرسه، مدیر و معلمان دیده و به کار گرفته شوند، در این راه عدم آشنایی بدنه آموزش و پرورش و معلمان با سند یکی از موانع مهم اجرای آن است.
در مورد #سند_تحول_بنیادین کارهای تبلیغی، تبینی و هنری در سطح آموزش و پرورش بسیار کم شده است. اگر امروز از وزارت آموزش و پرورش و ادارت آموزش و پرورش استانها و مناطق و مدارس بازدید داشته باشید به وضوح میتوانید این قضاوت کلی و عمومی را داشته باشید که هیچ اثری از سند تحول در آموزش و پرورش نیست!!!
هنوز هیچ کتابچه و راهنمای مشخصی برای کمک به #مدرسه در اجرای سند تحول بنیادین وجود ندارد!!! از مدرسه صرفاً مطالبه تحول صورت میگیرد اما کتاب کار یا راهنمای عمل مشخصی وجود ندارد. گاهی حتی برنامههای مختلف با نامها و برندهای مختلف نیز بین #مدرسه_صالح و #مدرسه_زندگی مورد نظر سند تحول و سند تحول فاصله انداخته است!
#معلم یا #مربی مورد نظر سند تحول چه ویژگیها و شاخصهایی دارد؟ و چه وظایفی را میتواند به صورت #آتش_به_اختیار و #خودجوش در اجرای سند تحول پیگیری کند؟ پاسخ مشخص و مستندی وجود ندارد!!!
سند تحول بعد از 7 سال همچنان حداکثر صرفاً در ادبیات لایه مدیریت بالایی وزارت آموزش و پرورش و آن هم شاید بیشتر بنابر ضرورتهای آن جایگاه به صورت جسته و گریخته وجود داشته است.
با گذشت بیش از 7 سال از ابلاغ سند تحول بنیادین هنوز یک جشنواره برای معرفی مدارس و یا ادارههای پیشرو در اجرای سند تحول برگزار نشده است!
موارد بیان شده از حداقل اقدامات لازم برای #گفتمان_سازی مورد نیاز برای اجرای سند تحول بود؛ امیدوارم در یادداشتهای بعد بتوانیم در مورد موانع تحول با موضوع ایجاد #شبکههای_همکاری و #همافزایی نیز نکاتی را ارائه کنیم.
#هفته_معلم
#سند_تحول_بنیادین
#موانع_تحول
🆔 https://eitaa.com/Abbasebayat
در آستانه #هفته_معلم از نظر اینجانب از سال حاضر تا سال آینده این ده محور از چالشهای و نیازهای کلان وزارت آموزش و پرورش است که اگر در دستور کار قرار گیرد میتواند امید را به بدنه آموزش و پرورش کشور برگرداند و زمینه ساز اجرای #سند_تحول_بنیادین گردد:
1⃣ #ثبات_مدیریت و پرهیز از انتصابهای سیاسی در مدیریتهای آموزش و پرورش
2⃣ بکارگیری نیروهای #جوان، #مؤمن و #انقلابی در مدیریتهای آموزش و پرورش و پرهیز از انتصاب جوانان با معیار داشتن #ژن_خوب
3⃣ عدم ورود و فشار #نمایندگان_مجلس در انتصاب مدیران آموزش و پرورش استانها و مناطق
4⃣ به کارگیری و فعال کردن همه سطوح آموزش و پرورش از جمله #مدرسه، #مدیر و #معلمان در اجرای سند تحول بنیادین
5⃣ تهیه یک برنامه دقیق برای #رفع_مشکلات_اقتصادی و مالی آموزش و پرورش و تصویب آن در دولت و مجلس
6⃣ ارزیابی #شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی از وضعیت اجرای سند تحول بنیادین و تدوین بسته مکمل جهت تسهیل و تسریع اجرا متناسب با نیازهای گام دوم انقلاب اسلامی
7⃣ همافزایی دستگاههای فرهنگی و تربیتی کشور از جمله صداو سیما، دانشگاهها و... با آموزش و پرورش مبتنی بر سند #فلسفه_تربیت_جمهوری_اسلامی_ایران و تدوین سند 5 ساله همکاری با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی
8⃣ باز آرایی درسها و #رشتههای_تحصیلی در آموزش و پرورش خصوصاً در متوسطه دوم بر اساس نیازهای جامعه در گام دوم انقلاب اسلامی
9⃣ برنامهریزی و اهتمام ویژه به منظور ارتقای کیفیت تعلیم و تربیت خصوصاً در مدارس عادی و دولتی با سه برنامه #توانمندسازی_مدارس، تقویت نظام #تربیت_معلم و بازآموزی معلمان
🔟 تقویت آموزشهای #فنیوحرفهای در راستای رونق تولید و زمینه سازی اقتصاد مقاومتی با پرهیز از موازی کاری درون و بیرون دستگاهی و با توجه به قانون نظام جامع آموزش و تربیت فنیوحرفهای
🆔 https://eitaa.com/Abbasebayat
🌺🌺🌺 روز معلم مبارک 🌺🌺🌺
تعلیم و تربیت مهمترین موضوع تمدنی نظام جمهوری اسلامی است و معلم با هویتسازی فرهنگی دانشآموزان در واقع پایهریز تمدن نوین اسلامی است.
معلّم محترم، شریف و آبرودار است، نوع رفتار با مسئلهی درآمدهای مالی معلّمین باید جوری باشد که عزّت نفْس معلم محفوظ بماند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی ۱۱ اردیبهشت ۹۸
خلاصه و نکات کلیدی و محوری سند فلسفه تربیت در جمهوری اسلامی ایران.pdf
4.45M
خلاصه و نکات کلیدی و محوری سند #فلسفه_تربیت در جمهوری اسلامی ایران
وقتی گفته میشود سند #2030 #سرباز_غرب و آمریکا تربیت میکند باید به لایههای عمیق آن وارد شد. سه گزاره فوق تفاوت اساسی #نظام_تعلیم_و_تربیت_اسلامی و نظام غربی را تبیین میکند. فروکاست و عدول از اهداف و نگاه تعلیم و تربیت اسلامی در برخی از اسناد رسمی که بعد از طرح #2030 تصویب و اجرایی شدهاند قابل ردیابی است.
امیرالمؤمنین پدر همه ماست...
خوب است در این ایام لحظاتی را در حضورشان کسب ادب کنیم و در راه و روش تربیت تأمل:
✅فرزندم،
از آن هنگام که ديدم ساليان عمر بالا مي رود و ضعف و ناتواني وجودم را فرا مي گيرد، براي وصيت به تو پيشدستي کردم و خصلتهايي از آنچه را که مي بايست براي تو بگويم در اين وصيت وارد نمودم، پيش از آن که اجل بر سرم تاختن آورد، پيش از آن که آنچه در دورن دارم ناگفته بماند اقدام به اين توصيه نمودم، پيش از اين که قوه راي و نظرم رو به کاهش برود همانگونه که قواي جسماني کاسته شده است و پيش از آن که بعضي از عوامل پيروزمند هوي به تسخير دل و عقلت پيش از من سبقت جويد و خشونت و سختي تو را فرا گيرد.
✅و جز اين نيست که قلب انسان جوان مانند زمين خالي از کشت است، هر چه که در آن پاشيده يا کاشته شود، آن را مي پذيرد.
لذا، پيش از آن که دلت قساوت بگيرد و عقلت مشغول شود به تاديب تو پيشدستي کردم تا با انديشه و نظر جدي، حقايقي را که اهل تجربه جستجو و آزمايش کردند، فرا بگيري و از آنها غني گردي....
و ديدم اهتمام و علاقه شديد من به امور حيات تو همانند اهتمام پدري مهربان به فرزندش مي باشد.
لذا تصميم به تاديب تو گرفتم که ادب را در حالي از من بپذيري که در بهار زندگي هستي و رو به سپري کردن عمر و آينده روزگار مي روي و داراي نيتي سالم و نفسي صاف و پاک هستي.
✅ و در اين تاديب براي تو نخست از تعليم کتاب خداوند عزوجل و تاويل آن شروع کنم، همچنين در آغاز تعليم، قوانين اسلام و احکام و حلال و حرام آن را براي تو تبيين نمايم و براي تو به غير اين تعليمات نپردازم.
✅ سپس بيمناک شدم که مبادا اختلافات ناشي از هوي ها و آراء بي اساس که مردم را به اشتباه انداخته است راي تو نيز مشتبه گردد و با اين که خواهان طرح و تصريح و آگاه ساختن تو به آن اختلافات نبودم، با اين حال احساس کردم آگاه ساختن تو به اين امر بهتر است از اين که تو را در اموري رها بسازم که از هلاکت تو در آنها بيمناکم و اميدوارم خداوند تو را براي وصول به رشد و کمالت توفيق دهد و تو را به راه معتدل و راست هدايت فرمايد.
اينک اين توصيه ها را براي تو مطرح مي نمايم و از تو مي خواهم به آنها عمل کني.
✅و بدان اي پسرم، پسنديده ترين چيزي که از وصيت من مي تواني بگيري، تقواي الهي و بسنده کردن به آنچه که خدا براي تو مقرر فرموده و پذيرش آن عقايد و اعمالي است که نياکان گذشته و صلحاي خاندان تو، آنها را پذيرفته بودند.
آنان هرگز از نگريستن به خويشتن باز نماندند، همانگونه که تو بر خويشتن مي نگري و درباره خود انديشيدند همانگونه که تو مي انديشي و اين نگرش و انديشه آنان را در نهايت کار وادار کرد که به آنچه که شناختند عمل کنند و از آنچه که مکلف به آن نبودند، خودداري ورزند.
و اگر نفس تو از پذيرش اين مطلب امتناع ورزيد بدون اين که خودت آن را بداني چنان که پدرانت دانسته بودند، پس جستجويت درباره دانستن آن به وسيله «فهم و تعلم» باشد نه با غوطه خوردن در اشتباهات و تشديد خصومتها.
✅ و پيش از آن که در آن امور نظري بيندازي، ابتداء کن به ياري جستن از خدا و ميل به او براي يافتن توفيق از او و ترک هرگونه آلودگي که تو را در شبهه داخل کند يا تو را به گمراهي تسليم نمايد.
در آن هنگام که يقين کردي دلت صاف شد و به مقام خشوع رسيد و نظرت متمرکز و تکميل شد و اهتمام تو در يک مقصود والا هماهنگ و متحد گشت، پس بنگر در آنچه براي تو تفسير کردم و اگر آنچه از خويشتن مي خواستي و فراغت نظر و انديشه است براي تو آماده نشد، در اين موقع بدان که در تاريکي راه گرفتار شده و در ظلمتها غوطه ور گشته اي و هر کس که در جستجوي دين باشد به گمراهي و تاريکي مبتلا نمي گردد.
در چنين موقعتي امساک و توقف بهتر از همه چيز است.
نهجالبلاغه/نامه۳۱/ترجمه علامه جعفری
خلاصه، نکات کلیدی و محوری سند فلسفه تربیت رسمی و عمومی در جمهوری اسلامی ایران.pdf
3.51M
خلاصه و نکات محوری سند #فلسفه_تربیت_رسمی_عمومی در جمهوری اسلامی ایران
نظام آموزشی در سند #2030 در خدمت #توسعه_اقتصادی و ابزار تحقق آن است،
انسانی که در این نظام تربیت میشود باید مُقَوّم سلطه اقتصادی تراستها و کارتلهای سیاه اقتصادی و صنعتی بر همه دنیا باشد. باید به گونهای تربیت شود که یا چرخ دنده این سیستم شود یا بتواند آن را بچرخاند، سیستمی که هیچ فکر، فرد، ملت و دولتی را مستقل از خود نمیتواند تحمل کند و میخواهد همه چیز و همه کس را در خود هضم کند.
به عنوان مثال یکی از مهمترین نهادهایی که مانع توسعه اقتصادی است #خانواده است و لذا روز به روز خانواده را باید کوچک کرد، از آن مفهوم زدایی کرد و در نهایت آن را به مسلخ برد.
سند #2030 اذاعان دارد که #آموزش "به عنوان عامل اصلی ایجاد کننده توسعه و دستیابی به سایر اهداف توسعه است و دیدگاهش #دگرگون_ساختن #زندگی افراد بهوسیله آموزش خواهد بود."
در نظام اسلامی #تربیت از اهداف اصلی این نظام و زمینهساز #تعالی (رشد و توسعه هماهنگ و ترکیبی معنویت و دنیا) است و پیشرفت اقتصادی ابزاری برای تحقق تربیت و رسیدن به حیات طیبه است.
این همان شکست چارچوبها و به رخ کشیدن کهنگی کلیشههاست که با مطرح کردن #دین_و_دنیا در کنار هم عصر جدیدی را با وقوع #انقلاب_اسلامی رقم زد. (#بیانیه_گام_دوم)
#2030 ابزار #تقابل و #آرایش_جنگی آشکار دشمن با #انقلاب_اسلامی است.
خلاصه و نکات کلیدی سند رهنامه نظام تربیت رسمی و عمومی در جمهوری اسلامی ایران.pdf
5.43M
خلاصه و نکات کلیدی #سند_رهنامه_نظام_تربیت_رسمی_و_عمومی در جمهوری اسلامی ایران
چرخشهای تحول آفرین در نظام تعلیم و تربیت رسمی جمهوری اسلامی ایران.pdf
3.92M
#چرخش_های_تحول_آفرین در نظام تعلیم و تربیت رسمی جمهوری اسلامی ایران
تعلیم و تربیت غربیِ مورد نظرِ #سند_2030 با تربیت الهی مورد نظرِ #سند_تحول_بنیادین تفاوتی بزرگ دارد.
وقتی خدا و هرچه مربوط به غیر ماده و نادیدنیهاست حذف گردد جهت گیری در تربیت انسانها نیز کاملاً تغییر میکند.
فهم و درک جهان هستی با وجود خالق یا بدون وجود خالق دو راه متفاوت را در تربیت ترسیم میکند.
تا وضعیت چنین است (این) دولت نهاد مناسبی برای پیگیری دغدغه #تحول در آموزش و پرورش نیست...
تعیین مدیریت «مهمترین مسئله تمدنسازی» یا باید به شکل دیگری اتفاق افتد یا باید دولتی را بر سرکار آورد که دغدغه و فهم تربیتی داشته باشد.
مجلس شورای اسلامی یک گذرگاه میانی در این راه است.
دولت را باید تا انتها در مسیر نگه داشت و هدایت کرد، مجلس شورای اسلامی ریلگذار این گُذار است.
البته این دغدغه درباره مجلس کاملاً متضاد با نمایش این روزهاست.
کسی #دروغ #استعفای یک وزیر برای کرسی نمایندگی مجلس را باور نخواهد کرد!