#خبر
🔸 آیت الله #علی_اکبر_رشاد در آستانه خلق حماسه ۲۲ بهمن ۱۴۰۳:
🔰 پیشنهاد ما به #ترامپ، انتقال رژیم جعلی #اسرائیل به مناطق رها شده آمریکاست!
⚜️ ۲۲ بهمن، شاخص ارزیابی اقتدار نظام جمهوری اسلامی و عزم و نشاط و روحیه انقلابی گری مردم است
💢 #راهپیمایی_۲۲بهمن همه ساله مهم است و یکی از مهمترین شاخصهای ارزیابی اقتدار و نفوذ و محبوبیت و مقبولیت نظام جمهوری اسلامی و شاخص عزم و اراده و شور و نشاط و #روحیه_انقلابی_گری مردم ایران است، به این جهت همه ساله مهم بوده و امسال نیز مهم است.
🔍 ادامه را بخوانید:
🌐 rashad.ir/enghelabjgari
#دهه_فجر
#چهل_وششمین_بهار_انقلاب
🆔 @Rashad_ir
#عکسنوشت
🔰 رویداد راهپیمایی ۲۲ بهمن، برای جهان مهم است!
📌 گاهی گفته میشود که هر سال ۲۲ بهمن مهم و خطیر و شرایط حاد است و مردم باید حضور داشته باشند، میگویند ۴۵ سال است که این حرف را میزنیم، بله، علت این است که رویداد راهپیمایی ۲۲ بهمن، برای جهان مهم است.
📌 همه ساله ۲۲ بهمن برای جهان و امریکاییها مهم است؛ اخباری که در برخی سالها میشنویم که گاهی ریاست جمهور آمریکایی مستقیم مینشینند و راهپیمایی ۲۲ بهمن را رصد میکنند که جمعیت چه میزان وشور و حال مردم چگونه است، اینکه امسال و سال بعد مهم باشد نیست راهپیمایی ۲۲ بهمن همه ساله مهم است.
◾️ برشی از سخنرانی آیت الله #علی_اکبر_رشاد در ابتدای درس خارج حوزه علمیه امام رضا علیه السلام تهران
#دهه_فجر
#چهل_وششمین_بهار_انقلاب
🆔 @Rashad_ir
#همه_می_آییم✊
🔹 رهبر انقلاب: در تاریخ طولانیای که داریم هیچ روزی برای ملّت ایران افتخارآمیزتر از بیستودوّم بهمن نیست.
بیستودوّم بهمن زنده نگه داشته شده؛ باید هم زنده بماند. ۱۴۰۱/۱۱/۱۹
#جشن_انقلاب
#چهل_وششمین_بهار_انقلاب
🆔 @Rashad_ir
📸 #عکسنوشت
🔰 راه دوم کشف روشمندی مسائل علوم
◾️ روش دوم آن است كه دانش را پیش چشم قرار داده و قضايای تشكيلدهندهی آن كه واقعيت های بيرونی هستند را تحليل كنيم. ببينيم ترابط قضايايی كه اين دانش را تشكيل دادهاند به چه صورت است و چه ميزان و چه نوع ترتبی بر هم دارند. اينكه حضرت امام علم جغرافيا را مثال می زنند و می گويند قضايای تشكيلدهندهی دانش جغرافيا با يكديگر ارتباط اعتباری و قرار دادی دارند بدین معنی است كه اصحاب آن دانش با هم توافق كردهاند كه #مسائل_علم كدام باشد و نام مجموعهی اين مسائل علم جغرافيا باشد و این اعتباری و قراردادی است. گو اينكه می شد به صورت ديگری قرارداد كنند. مثلاً پارهای از مسائل #اقليمشناختی را با پارهای از دادوستدهای #كيهان و زمين را در هم بياميزند و نام آن را علم جغرافيا بگذارند.
◾️ امام از تحلیل خود قضایا به اين رأی می رسند. می گويند يك بخش از علم جغرافيا يافتههای فلان جغرافيادان در فلان شهر است، فردی شرايط جغرافيايی بغداد را بررسی و ثبت كرده است، ديگری در بصره، فرد سومی هم در قاهره و فرد چهارمی هم در شهر ديگری چنین کرده است. سپس اين مسائل در كنار هم قرار گرفته و نام آن را علم جغرافيا گذاشتهاند. كسی در آغاز نيامده يك نگاه كلی كند، #غايت و موضوع واحدی را تصوير كند و سپس مسائل را معطوف به آن توليد و تدوين كند و بگويد اين علم، علم جغرافياست. امام برای اينكه بگويد ترابط و وحدت علم جغرافيا قراردادی است از تحليل خود علم بهره گرفته است.
💢 بریده ای از درس #خارج_اصول آیت الله علی اکبر رشاد
🆔 @Rashad_ir
14031123.mp3
13.84M
🔊 #بشنوید
🔰 #خارج_فقه_القضاء جلسه سیصد و بیست و دوم
📌 مبحث قاضی تحکیم / جلسه سی و پنجم سال تحصیلی جدید
🎙 آیت الله #علی_اکبر_رشاد
📅 یکشنبه ۲۳ بهمن ماه ۱۴۰۳
#صوت
#درس_خارج
🆔 @Rashad_ir
#خبر
🔸 آیت الله #علی_اکبر_رشاد در واکنش به حضور میلیونی مردم در حماسه ۲۲ بهمن ۱۴۰۳:
🔰 حضور ملت ایران در راهپیمایی عظیم ۲۲ بهمن حکایت از خودآگاهی عمیق تاریخی و سیاسی و بصیرت ژرف و گسترده آنها دارد
⚜️ مواضع صحیح #رئیس_جمهور در قبال بیانات رهبری پیرامون مذاکرات بیهوده، قابل تقدیر است
💢 ما در جهان امروز نظیر #ملت_ایران را سراغ نداریم و هیچ یک از ملل جهان به این اندازه آگاهی و بصیرت و فاداری و تشخیص دقیق و موضع گیری صحیح و حساسیت و جدیت در مصالح و منابع ملی و دینی ندارند و هیچ ملتی با #ملت_ما قابل مقایسه نیست.
🔍 ادامه را بخوانید:
🌐 rashad.ir/taghdirrah
#دهه_فجر
#چهل_وششمین_بهار_انقلاب
🆔 @Rashad_ir
#عکسنوشت
🔰 مواضع صحیح رئیس جمهور در قبال سخنان رهبری پیرامون مذاکرات بیهوده، قابل تقدیر است
📌 در سراسر جهان نظیر این #راهپیمایی وجود ندارد و نیم قرن است که مردم وارد عرصه سیاست شده اند و در کنار رهبرانشان و مراجع تقلید و بنیانگذار جمهوری اسلامی و رهبر معظم انقلاب در مدیریت سی و چند ساله و هدایت #جبهه_مقاومت بلکه هدایت جبهه مستضعفین در سراسر جهان علیه مستکبرین ایستاده و ایستاده اند.
📌 ما در دنیا هیچ رویدادی به عظمت رویداد و حضور حماسی مردم ایران حضور حماسی سالانه مردم ایران در صحنه را سراغ نداریم؛ معمولا در حوادث و اتفاقاتی که می افتد مردم برخی از کشورها حساس می شوند یک سال حضور پیدا می کنند و یکی دو بار حضور دارند و بعد منقطع می شود اما مردمی که حدود 50 سال است همچنان پای کار آرمان ها و #مبانی_انقلاب و مواضع نظام ایستاده اند این خیلی با ارزش و بی نظیر و بی بدیل است خدا کند مسئولان و مدیران کشور ما به این درک رسیده باشند که باید قدر این مردم را بدانند و سر از پا ناشناخته به این مردم خدمت کنند.
◾️ برشی از سخنرانی آیت الله #علی_اکبر_رشاد در ابتدای درس خارج حوزه علمیه امام رضا علیه السلام تهران
#دهه_فجر
#چهل_وششمین_بهار_انقلاب
🆔 @Rashad_ir
📸 #عکسنوشت
🔰 فایده شناخت هندسه ی معرفتی علوم
◾️ يكی از مسائل اساسی معرفتشناسی دانش تشخيص هندسهی معرفتی آن دانش است. ولی چه آثاری بر آن مترتب است؟ ترتب آثار دو سويه است، شما اگر برسيد به اينكه يك دانش از يك هندسهی معرفتی یکپارچه و نیرومند برخوردار است، شاید در #طبقهبندی_علوم بگوييد كه اين دانش جزء علوم حقيقی است، چون قضايای آن از يك انسجام و بافتار قوی #معرفتشناختی برخوردارند. كما اينكه از آن سو اگر قائل باشیم كه علم حقيقی است لزوماً بايد بگوييم قضايای آن از يك بافتار و ترتيب و ترتب ضروری برخوردارند.
◾️ برای بحث از سودمندی این جستار می توان از دو نگاه، زاويه و پايگاه به دانش نگاه كنيم؛ يا از نگاه نفسالامری و در افق و مقام ثبوت بنگریم که در نگاه به #نفسالامر، قضايای اين دانش چه نسبتی با هم دارند و بافتار و هندسهی آن چگونه است. بار ديگر در نگاه و مقام اثبات و معرفت به آن نظر کنیم بدین معنا كه فارغ از اينكه در نفسالامر و مقام ثبوت اين دانش از چه بافتاری برخوردار است و بافتار معرفتی آن چگونه است، در نگاه درجه دو و از زاويهی تحليل معرفتهای اصحاب آن علم به سراغ معرفتها برویم.
◾️ يعنی از نظرات و نگاهها و شناختهايی كه اصحاب يك علم به عناصر ركنی آن علم دارند پی ببريم كه #بافتار_معرفتی اين علم چگونه است. پس دو زاويهی ديد ميتوان طرح کرد نخست زاويهای در کرانه ی ثبوت و مقام نفسالامر يك علم است و دوم زوایه ای که در کرانه ی اثبات و مقام معرفت اصحاب آن علم است. پس اين دو نظر و دو متغير بايد ديده شوند.
💢 بریده ای از درس #خارج_اصول آیت الله علی اکبر رشاد
🆔 @Rashad_ir
14031127.mp3
12.63M
🔊 #بشنوید
🔰 #خارج_اصول / جلسه هزار و دویست و هشتم
📌 مبحث (مقاصد الشریعه) جلسه چهل و پنجم سال تحصیلی جدید
🎙 آیت الله #علی_اکبر_رشاد
📆 شنبه ۲۷ بهمن ما ۱۴۰۳
#صوت
#درس_خارج
🆔 @Rashad_ir
📸 #عکسنوشت
🔰 راه کشف مبانی گذشتگان در هندسه معرفتی علم
◾️ هرچند تاکنون كسی آشكارا به تبيين #هندسهی_معرفتی_علم_اصول نپرداخته است، اما می توان از راه هایی مانند تحليل اظهارات و نظرات اصحاب در زمينههای مرتبط با هندسهی معرفتی، رأی ایشان در باب بافتار معرفتی قضايای دانش اصول را به دست آورد.
◾️ آرائی همچون موضوعمندی و عدم موضوعمندی علوم يا علمی خاص. اگر كسی گفت که #علم_اصول فاقد موضوع است، به اين سمت مايل می شود كه علم اصول بافتار معرفتی ندارد. هنگامی که موضوع واحدی مجموعهی مسائل را به هم گره نميزند اثبات بافتار معرفتی یکپارچه كار آسانی نيست. البته نمی گويم قطعاً و مطلقاً فاقد بافتار خواهد بود ولی مايل می شود به سمتی كه ديگر قائل به بافتار نباشد.
◾️ راه حل اين قضيه مسئلهی ملاك تمايز است، ولی ما ملاكهای تمايزی كه در نظريههای مشهور است را پذیرا نیستیم و نظريهای را طرح كرده ايم كه بر آن اساس اين مسئله را چاره می كنيم. بنابراين رأی موضوعمند دانستن يا غيرموضوعمند دانستن در اين دخيل است كه ما به بافتار معرفتی برای دانش باورمند باشيم يا نباشيم. يا مانند برخورداری يا عدم برخورداری قضايای علوم از #انسجام_معرفتی؛ كه چيزی فراتر از امكان موضوعمندی است كه همان نظر امام(ره) می شود.
💢 بریده ای از درس #خارج_اصول آیت الله علی اکبر رشاد
🆔 @Rashad_ir
14031128.mp3
14.17M
🔊 #بشنوید
🔰 #خارج_فقه_القضاء جلسه سیصد و بیست و سوم
📌 مبحث قاضی تحکیم / جلسه سی و ششم سال تحصیلی جدید
🎙 آیت الله #علی_اکبر_رشاد
📅 یکشنبه ۲۸ بهمن ماه ۱۴۰۳
#صوت
#درس_خارج
🆔 @Rashad_ir
📸 #عکسنوشت
🔰 انسجام در علوم حقیقی و علوم اعتباری
◾️ «دانش #اصول_فقه از انسجامی در حد علوم عقلی محض مانند فلسفه كه میان قضايا و قياسات تشكيلدهندهی آن رابطهی ضروری از نوع علّی ـ معلولی برقرار است، برخوردار نيست، اما به جهت تناسق عناصر ركنی آن، اين علم معرفتی فی الجمله دستگاهوار و دارای #هندسهی_معرفتی با یکپارچگی نسبی است.» توضيح اينكه اصول فقه را با علوم حقيقی محض مانند فلسفه نبايد سنجید. مجموعهی قضايا و قياساتی كه فلسفه را تشكيل داده اند، با هم ترابطی در حد رابطهی ضروری داشته و بر هم تأثير ـ تأثری از نوع علّی ـ معلولی دارند، اما قياسات و قضايای تشكيلدهندهی اصول چنين نيستند.
◾️ البته اين سخن بدین معنا نيست كه اصول فقه به عنوان يك دانش فاقد انسجام است، بلكه انسجامی در حد #علوم_حقيقی در آن نيست، اما چون عناصر ركنی تشكيلدهنده و تكونبخش آن با هم تناسق و سنخيت و کنش و واکنش دارند ناگزیر انسجامی را پديد می آورند؛ كه اين مجموعه را يك #معرفت_دستگاهوار، می گرداند. لهذا دانش اصول دانشی فاقد انسجام از نوع علوم حقيقی محض است، اما دارای انسجام نسبی است و اين انسجام نسبی برخاسته از ترابط و تناسقی است كه ميان عوامل و عناصر تكونبخش آن برقرار است.
💢 بریده ای از درس #خارج_اصول آیت الله علی اکبر رشاد
🆔 @Rashad_ir