🌹 تكيه كلام اولياى الهى 🌹
ِ 💠 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ 💠
🕊 وَلاَ تَقُولَنَّ لِشَاْىْءٍ إِنِّى فَاعِلٌ ذَ لِكَ غَداً(23) إِلا اءَن يَشَآءَ اللّهُ وَاذْكُر رَّبَّكَ إِذَا نَسِيتَ وَقُلْ عَسَى اءَن يَهْدِيَنِ رَبِّى لاَِقْرَبَ مِنْ هَذَا رَشَداً(24) 🕊
🌸 ترجمه :
درباره ى هيچ چيز و هيچ كار، مگو كه من آن را فردا انجام مى دهم ،(23) مگر آنكه (بگويى :) اگر خدا بخواهد. و اگر فراموش كردى (گفتن : ان شاءاللّه ، همين كه يادت آمد) پروردگارت را ياد كن و بگو: اميد است كه پروردگارم مرا به راهى كه نزديك تر است ، راهنمايى كند. (24)
☀️ نكته ها ☀️
🔹گفتنِ ((ان شاء اللّه )) كه اعتقاد به قدرت ومشيّت الهى را مى رساند، تكيه كلام اولياى الهى است . چنانكه در قرآن نيز از زبان پيامبران نقل شده است ؛
🔸يعقوب به فرزندانش مى گويد: (اُدخلو مصر ان شاءالله آمنين ) (يوسف ، 99.) وارد مصر شويد، ان شاءالله درامانيد،
🔹خضر به موسى مى گويد: (ستجدنى ان شاءالله صابرا )( كهف ، 69.) اگر خدا بخواهد مرا شكيبا خواهى يافت.
🔸حضرت شعيب به حضرت موسى مى گويد: (ستجدنى ان شاءالله من الصالحين ) (قصص ، 27.)
🔸و حضرت اسماعيل به پدرش حضرت ابراهيم مى گويد: (ستجدنى ان شاءالله من الصابرين )(صافّات ، 102) مرا ذبح كن كه به خواست خدا مرا از شكيبايان خواهى يافت .
🔹البتّه مراد از گفتن ((ان شاءالله )) و ((اعوذبالله )) و امثال آن ، لقلقه ى زبان نيست ، بلكه داشتن چنين بينشى در تمام ابعاد زندگى و در باور و دل انسان است .
🔸امام صادق عليه السلام فرمود: در نوشته هاى خود نيز ((ان شاءالله )) را فراموش نكنيد. روزى دستور داد نامه اى بنويسند، هنگامى كه نامه را بدون ((ان شاءالله )) ديد، فرمود: ((كيف رجوتم ان يتمّ هذا؟)) چگونه اميد داريد كه اين كار به سامان برسد؟( تفسير نورالثقلين)
💠پيامبر اسلام هنگام ورود به قبرستان مى فرمود: ((وانّا ان شاءالله بكم لاحقون )) اگر خدا بخواهد ما هم به شما خواهيم پيوست ، در حالى كه مرگ ، حتمى است .( تفسير كشف الاسرار)
🔹انسان در عين حال كه اراده دارد و آزاد است ، ولى به طور مستقل نيست و همه ى كارها به او سپرده نشده كه بدون خواست خدا هم بتواند كارى انجام دهد. يعنى انسان نه در جبر است و نه اختيار تمام امور به او داده شده است ، بلكه آزادى انسان در سايه ى مشيّت خداوند است . (الا ان يشائ اللّه )
✨ پيام ها ✨
1 در سخن گفتن و تصميم گيرى خدا را فراموش نكنيم . (ولا تقولنّ... للّه )
2 هرگز خود را مستقل از خدا ندانيم و بطور قطع از انجام كارى هر چند كوچك ، در آينده خبر ندهيم . (لاتقولنّ... انّى فاعل ...)
3 به امكانات و توان خود تكيه نكنيم ، كه فراهم بودن مقدّمات ، تضمين كننده انجام قطعى كار نيست . (لاتقولنّ... انّى فاعل ... ) در آنچه هم يقين داريم ، بايد ((ان شاءالله )) بگوييم .
4 انسان پيوسته نيازمند خداست و در هر كارى بايد خود را وابسته به اراده ى الهى بداند. (لا تقولن لشى ء انى فاعل ...)
5 جبران از دست رفته ها لازم است . (واذكر ربّك اذا نسيت )
6 پيامبران نيز به تعليم و هدايت الهى نياز داشته اند. (قل عسى ان يهدين ربّى )
7 اظهار اميدوارى به امدادهاى الهى ، از شيوه هاى صحيح دعاست . (عسى ...للّه )
8 هدايت مراحلى دارد و همه آنها به دست خداوند است . (يهدين ربى لاقرب ...)
9 بايد راه ميان بُر ونزديك ترين راه به حقّ و صواب را پيدا كرد. (اقرب من هذا... )
10 آرزوى رسيدن به رشد برتر، آرزوى انبياست . (عسى ان يهدين ربّى لاقرب ...)
11 براى انبيا نيز رشد و رسيدن به مراحل بالاتر وجود دارد. (عسى ان يهدين ربّى لاقرب من هذا رشدا)
12 تداوم ذكر خدا، كوتاه ترين راه رسيدن به رشد است . (واذكر ربّك ... عسى ان يهدين ربّى لاقرب من هذا رشدا)
📚.تفسير نور / حجة الاسلام محسن قرائتى
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
@Targomeh
⁉️حال عبادت ندارم، چه کنم؟
✍ پاسخ:
يکي از موانع عبادت و بندگي، #كسالت و تنبلي است. صبر در طاعت، مقتضي آن است كه انسان سختي و مشقت انجام عبادات را تحمل كرده، از كسالت و تنبلي بپرهيزد.
🍀خداوند در قرآن كريم، كسالت در انجام طاعات و عبادات را از جمله صفات منافقين بيان ميدارد و ميفرمايد: «إِنَّ الْمُنافِقينَ يُخادِعُونَ اللَّهَ وَ هُوَ خادِعُهُمْ وَ إِذا قامُوا إِلَى الصَّلاةِ قامُوا كُسالى يُراؤُنَ النَّاسَ وَ لا يَذْكُرُونَ اللَّهَ إِلاَّ قَليلا»؛ همانا منافقان، با خدا نيرنگ ميكنند در حالي كه او با آنان نيرنگ كننده است، چون به نماز ميايستند با كسالت برمي خيزند و چون در انظار مردم نماز ميخوانند، ريا ميكنند و خداوند را جز اندكي ياد نمي كنند.(1)
🌸امام على (عليه السلام) در روايتي مي فرمايند: «آفةُ النُّجْحِ الكَسَلُ»؛ يعني آفت موفّقيت، تنبلى است.(2)
✍️مهم ترين مساله اي که باعث کسالت و تنبلي در عبادت مي شود انجام گناهان مختلف و يا انجام کارهاي غير مفيد در طي شبانه روز است. رابطه بسيار تنگاتنگي بين غفلت انسان و گناهان وي با لذت نبردن از عبادت وجود دارد، به طوري که هر چقدر ما بيشتر مراقبت از اقوال و افعال و نيات و کردارمان نماييم، به همان مقدار نيز مي توانيم از عبادت خود لذت بيشتري ببريم؛ زيرا يکي از اصلي ترين خصوصيت گناه اين است که قلب را تيره و موجب مرض آن مي شود. قلب که به گناه، تيره و مريض شده است ديگر نمي تواند در هنگام راز و نياز با خداوند احساس نشاط و طراوات داشته باشد.
🔹يکي ديگر از مسايلي که تاثير بسياري در حال داشتن ما در عبادت دارد زمان انجام عبادات است. از آيه الله بهجت (رحمه الله عليه) پرسيدند: براي رفع تنبلي و کسالت در عبادات چه بايد کرد؟ ايشان در جواب فرمودند: در اوقات نشاط، مشغول به عبادت مستحبه شويد و در اوقات کسالت، اقتصار بر واجبات نماييد.
پي نوشت ها:
1.نساء/ 142.
2.غرر الحكم
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
@Targomeh
💫⭐️💫⭐️💫⭐️💫⭐️💫⭐️💫⭐️
🌐 بــــــــصــــــیـــــــرت در قــــــــــرآن
وقتی قرار شد بنی اسرائیل به جنگ فرعون برن،
مردم، حضرت موسی رو تنها گذاشتن گفتن:
... فَاذْهَبْ أَنتَ وَرَبُّكَ فَقَاتِلَا إِنَّا هَاهُنَا قَاعِدُونَ
(مائـــــــــده 24)
تو با خدات برید با فرعون بجنگید ما اینجا هستیم...💪
همین اتفاق وقتی امیرالمومنین (ع) رو تنها گذاشتن هم افتاد...
وقتی امام حسن(ع) رو تنها گذاشتن هم همین اتفاق افتاد
تو کربلا هم، سیدالشهدا تنها موند...✅
حضرت امیر میگه:
اگه به وقت یاری فرماندت خواب باشی 😴
زیر چکمه ی دشمن بیدار میشی.. 😬
امیدوارم ما بنی اسرائیلی نباشیم 👌
💫⭐️💫⭐️💫⭐️💫⭐️
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تلاوت_قرآن
#سید_جواد_حسینی
#سوره_اسراء
🔹فرازی از آیات سوره اسراء توسط استاد سید جواد حسینی در جوار حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س)
🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹
أَقِمِ ٱلصَّلَوٰةَ لِدُلُوكِ ٱلشَّمۡسِ إِلَىٰ غَسَقِ ٱلَّیۡلِ وَقُرۡءَانَ ٱلۡفَجۡرِۖ إِنَّ قُرۡءَانَ ٱلۡفَجۡرِ كَانَ مَشۡهُودࣰا(۷۸) وَمِنَ ٱلَّیۡلِ فَتَهَجَّدۡ بِهِۦ نَافِلَةࣰ- - - (۷۹)
آیه ۷۸ و قسمتی از آیه ۷۹ سوره اسراء
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
@Targomeh
🌐 آیاتی که در این باب هستند و بیانگر قبض روح توسط خداوند هستند ، مثل :
🔸 آیه ۱۱۷ سوره مائده
🔸آیه ۴۷ سوره یس
🔸آیه ۷ سوره رعد
🔸آیه ۱۹۳ سوره آل عمران
🔸 آیه ۱۲۶ سوره اعراف
🔸آیه ۱۰۱ سوره یوسف
#معاد_از_دیدگاه_آیات_و_روایات
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
@Targomeh
🔅«من کان منا و لم یطع الله فلیس منا»
هر کس خودش را از ما بداند و خدا را اطاعت نکند از ما نیست!.»
💫امام رضا (ع)
📚(سفینه البحار ۲/ ص ۹۸)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
@Targomeh
🌹🌹🌹
📿
#قصه_های_قرآنی
⬅️لشگركشى ذوالقرنين به شرق و شمال، و ساختن سد براى جلوگيرى از ستم قوم وحشى➡️
🔴پس از آن ذوالقرنين با تدبير و همت شجاعانه و اهداف مصلحانه به طرف شرق لشگر كشيد، به هر جا رسيد، همه را فتح كرد، و مردم در همه جا از او استقبال كردند و تسليم حكومت او شدند.🔴
🔺ذوالقرنين همچنان پيش مى رفت تا به آخرين سرزمينهاى آباد رسيد🔺
🔘در آن جا اقوامى را ديد كه آفتاب بر آنها مى تابد، خانه و سايبان و درخت و باغى ندارند، تا در سايه اش بيارامند، بلكه در كمال بيچارگى زندگى مى كنند، و در تاريكى جهل و نادانى دست و پا مى زنند.😔
🌱ذوالقرنين براى نجات آنها، پرچم حكومتش را در آن جا برافراشت، و با نور علم و تدبير و راهنمايي هايش، آن محيط تيره را روشن نمود.و خدمت شايانى به آنها كرد.🌱
👈سپس ذوالقرنين با لشگرش به سوى شمال رهسپار شد، به هر جا رسيد همه را فتح كرد و همه گردنكشان در برابرش تسليم شدند و سر بر اطاعت او نهادند، تا به جايى رسيد ديد در آن جا قومى زندگى مى كنند كه زبانشان مفهوم نيست، ولى مجاور دو قوم وحشى و طغيانگر ياجوج و ماجوج هستند، اين دو قوم كه جمعيتشان زياد بود چون آتشى در نيزار خشك بودند، به هر جا مى رسيدند به غارت مى پرداختند.
🌿 آن قوم وقتى كه سايه پر بركت ذوالقرنين را بر سر خود ديدند، و قدرت و شكوه و عظمت او را مشاهده كردند، از او تقاضا كردند كه آنها را در برابر دو قوم وحشى ياجوج و ماجوج يارى كند، و براى جلوگيرى از طغيان آنها سدى محكم و بلند (مثلاً مانند ديوار چين) در برابر آنها بسازد، تا از شر آنها محفوظ بمانند.👌
💢آن قوم در پايان قول دادند كه تا سرحد توان، ذوالقرنين را يارى كنند، و با هميارى و همكارى خود، كارهاى عادلانه ⚖و خداپسندانه او را به پايان برسانند.
ذوالقرنين كه انسانى مهربان و خيرخواه و دشمن ظلم بود، به تقاضاى آنها پاسخ مثبت داد✅
↩️💎 از گنج ها و سيم و زر💰 و امكانات بسيار ديگر كه خداوند در اختيارش گذاشته بود، استفاده كرد، و به ساختن سدى نيرومند اقدام جدى نمود، آن قوم نيز اسباب كار را فراهم كردند، آنها مقدار زيادى آهن و مس و چوب و زغال آماده كرده و تحت نظارت ذوالقرنين آهن هاى بزرگ و سنگين را بين دو كوه⛰ قرار دادند، و چوب و زغال در اطراف آن ريختند، آتش🔥 افروختند، و مس ها را گداخته نموده و آهن ها را به همديگر جوش دادند، تا به صورت سدى نيرومند در آمد كه دو قوم ياجوج و مأجوج قدرت عبور و نفوذ از آن را نداشتند، و هرگز نمى توانستند آن را سوراخ يا ويران نمايند.✅
👈بعضى گفته اند ارتفاع سد حدود صد متر، و عرض ديوار آن در حدود 25 متر بود(1013) و طول آن فاصله بين دو كوه را به هم متصل مى كرد.
♓️وقتى كه ذوالقرنين از كار ساختن آن سد و سنگر بى نظير فارغ شد، بسيار خوشحال شد كه گامى راسخ براى نجات مستضعفان در برابر ستمگران برداشته است.
〽️او كه همه چيز را از الطاف الهى🤲 مى دانست، در اين مورد نيز از لطف و رحمت خدا ياد كرد و گفت:
🌺هذَا رَحمَةً مِن رَبِّى؛ اين از رحمت پروردگار من است.🌺
✨و آن چنان در برابر خدا و حقايق، متواضع و متوجه بود، كه ساختن چنان سدى هرگز او را مغرور نكرد كه مثلاً بگويد سدى براى شما ساختم كه تا ابد، شما را حفظ خواهد كرد، بلكه در عين حال از فناى دنيا سخن به ميان آورد و گفت: فَاذا جاءَ وَعدُ رَبِّى جَعلَهُ دكّاً وَ كانَ وَعدُ رَبِّى حَقاً؛
هرگاه فرمان پروردگارم فرا رسد، آن را در هم مىكوبد، و به يك سرزمين صاف و هموار مبدل مىسازد، و وعده و فرمان پروردگارم حق است.✨
👈طبق بعضى از روايات حضرت خضر (عليهالسلام )در بعضى از موارد همراه ذوالقرنين بود، و كارهاى او را تاييد نموده و او را راهنمايى كرد به همين مناسبت حافظ گويد:👇
🎶قطع اين مرحله بى همرهى خضر مكن
🎶 ظلمات است بترس از خطر گمراهى
🎶 اى سكندر بنشين و غم بيهوده مخور
🎶كه نبخشند تو را آب حيات از شاهى
📗 آيه 83 تا 98 سوره كهف
................................................
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
@Targomeh
࿐᪥✧﷽ ✧᪥࿐
🔻 تمام اجزای آفرینش تا آنجا که خداوند برایشان مقرّر کرده پیش میروند :
📖 «إِنَّا كُلَّ شَيْءٍ خَلَقْناهُ بِقَدَرٍ»
بهراستی ما هر چيزی را بهاندازه آفريدهايم. (قمر/۴۹)
◽️همگی تابع قانون از پيش تعيين شدۀ خالق هستیاند :
«وَ كُلُّ شَيْءٍ عِنْدَهُ بِمِقْدارٍ»
(رعد/۸)
و هر چيزی نزد او اندازهای دارد.
🔺 اين قاعدۀ جامع و زيبا اساس اختراعات و اکتشافات بشر قرار گرفته است. تکيه بر مسلّمات و سنّتهای الهی است که بشر را قادر به درک پديدههای نو و دست يافتن به دستاوردهای جديد کرده است.
◽️اگر فرمولهای تعبيهشده در خلقت آنبهآن دگرگونی و تغيير داشت، بشر هرگز نمیتوانست با اتکا بر چيزی، به دانشی نو برسد.
°❈※☆═🎶═☆※❈°
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
@Targomeh
پرسش و پاسخ قرآنی درباره "10 زن"
"زنان و بانوانی" که در قرآن کریم از آنها سخن گفته شده است را مورد اشاره قرار میدهیم:
❓#سوالات:
1- دختری که در محراب، برای او از جانب خدا، غذایی آورده شده که بود؟
2- به مادر کدام انبیاء وحی نازل شد؟
3- دو زن نمونه از نگاه قرآن؟
4- دو زن که در قرآن به زشتی از آنها نام برده شده، کدامند؟
5- کدام سوره نام یک زن است و کدام سوره به معنای «زنان» است؟
6- کدام سوره، درباره یک زن نمونه است و آن زن کیست؟
7- کدام سوره قرآن است که سفارش شده زنها آن را بیشتر بخوانند؟
8- کدام زن است که هیزمکش آتش جهنم است و در قرآن به او اشاره شده است؟
9- در قرآن به دختر یکی از پیامبران اشاره شده که با عفت و حیا گام برمیداشت؟
10- زنی که بدون پدرومادر به دنیا آمد، که بود؟
✍حالا #پاسخها:
1⃣- دختری که از جانب خدا برای او غذا آورده شد، حضرت «مریم» بود.
2⃣- به «مادر حضرت موسی» وحی شده است.
3⃣- دو زن نمونه در قرآن: « آسیه » زن فرعون و «مریم» مادر حضرت عیسی(ع) هستند.
4⃣- دو زن بد در قرآن: «زن نوح» و «زن لوط» هستند.
5⃣- سورهای که به نام یک زن است، سوره «مریم» است و «نساء» سوره است که به معنای «زنان» است.
6⃣- سورهای که درباره یک زن نمونه است، «کوثر» است.
7⃣- سورهای که سفارش شده زنها آن را بیشتر بخوانند، سوره «نور»است.
8⃣- «زن ابولهب» هیزم کش آتش جهنم است.
9⃣- در قرآن از دختر حضرت شعیب(ع) به عفت و راه رفتن با حیا یاد شده است.
0⃣1⃣ - زنی که بدون پدر ومادر به دنیا آمد «حوا» زن حضرت آدم (ع) است.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المع
♦️#دائره_المعارف_قرآن_کریم♦️
⚜#فضایل_آل_ابراهیم
♻️همه پیامبران پس از ابراهیم از #تبار او هستند و #فضایل فراوانى در قرآن براى آنان شمرده شده است:
👈 ۱. #مقام_تسلیم:
🔰وقتى #یعقوب علیهالسلام هنگام مرگ، از فرزندانش پرسید: پس از من چه را مىپرستید ؟ گفتند:
*نعبد الهک و اله ءابائک ابراهیم و اسماعیل و اسحاق الهاً واحداً و نحن له مسلمون = #معبود تو و معبودتدرانت ، ابراهیم و اسماعیل و اسحاق معبودی #یگانه را می پرستیم و در برابر او تسلیم هستیم * ( بقره ۱۳۳ )
👈۲. #دریافت_رحمت_و_برکات_الهی :
♻️* قالوا اتعجبین من امرالله رحمت الله و برکاته علیکم اهل البیت انّه حمید مجید = ( فرشتگان ) گفتند :
آیا از کار خدا #تعجب می کنی ؟
رحمت خدا و برکات او بر شما #خاندان باد .
بی گمان او #ستوده ای بزرگوار است * ( هود ۷۳)
🔰 ممکن است این آیه ، #دعای فرشتگان باشد که از خداوند خواستند اهل بیت ابراهیم را مشمول #رحمت و برکات خود قرار دهد و ممکن است جمله خبری باشد که #فرشتگان خبر میدهند ، خداوند شما اهل بیت را مشمول رحمت خود قرار داده است .
♻️ در آیه ۱۱۳ صافات نیز آمده :
*و برکنا علیه علی اسحاق = و به او ( ابراهیم ) و اسحاق #برکت دادیم *
🔰در عهد عتیق نیز به دنبال #اجابت دعای ابراهیم از خداوند که برای #ساره فرزندی را خواسته بود ، آمده است :
♻️ مطمئن باش خود #ساره برای تو پسری خواهد آورد و تو وی را #اسحاق خواهی نامید .
🔰 من #عهد خود را با او و نسل وی تا ابد برقرار خواهم ساخت و #اسماعیل را نیز برکت خواهم داد و نسل او را چنان زیاد خواهم کرد که از او قوم بزرگی پدید آید .
👈۳. #مقام_عصمت :
♻️بعضی #مفسران از آیه * و اجنبنی و بنیّ ان نعبد الاصنام * (ابراهیم ۳۵) #عصمت از گناه را برداشت کرده اند ؛
🔰 از این رو ، #فرزندان ابراهیم را در آیه ، به معصومان خاندان وی ( پیامبر اسلام و اهل بیت او ) اختصاص دادهاند .
👈۴. #برگزیدگی :
♻️* ان الله اصطفی آدم و نوحا و آل ابراهیم و آل عمران علی العامین = به یقین خداوند آدم و نوح و #خاندان ابراهیم و #خاندان عمران را بر مردم جهان برتری داده است * ( آل عمران ۳۳ )
🔰این معنا در آیه ۸۷ انعام و ۵۸ مریم با واژه * اجتبا * نیز آمده و #مقصود از * عالمین * در آیه ، مردم زمان خودشان است .
ادامه دارد ........
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
@Targomeh
247بقره»۰۰۰ قالَ إِنَّ اللَّهَ اصْطَفاهُ عَلَيْكُمْ وَ زادَهُ بَسْطَةً فِي الْعِلْمِ وَ الْجِسْمِ وَ اللَّهُ يُؤْتِي مُلْكَهُ مَنْ يَشاءُ
پيامبرشان گفت: خداوند او را بر شما برگزيده و توان علمى و جسمى او را افزون نموده است وخداوند ملكش (فرماندهى ورهبرى) را به هر كس بخواهد مىبخشد ۰
🔹پيامبر وقتى بهانهگيرى آنهارا به خاطرفقر وندارى طالوت شنيد، فرمود: بىگمان خدا او را برشما برگزيده است واو توانايى علمى وقدرت بدنى و نيروى لازم براى فرماندهى جنگ را دارد. خداوند هركس را كه بخواهد بخاطر لياقت و استعدادهاى نهفتهاش فرماندهى مىبخشد.
🔹آرى، اگر نظر او به سنگى تعلق گيرد، جواهر مىشود واگر به خارى افتد، گل واگر به فقيرى نظر كند فرمانده مىشود.
آيا چوپانى كه گوسفندانش گم مىشوند، لياقت فرماندهى دارد؟ در روايات آمده است:
🔹طالوت چوپانى بود كه در پى گوسفندان گمشدهاش از اطراف به سوى شهر آمده بود و به خدمت پيامبر رسيد و خداوند به پيامبر وحى كرد كه همين چوپان لياقت فرماندهى دارد و او را به مردم معرفى كن.
🔹شايد مراد از جملهى «بَسْطَةً فِي الْعِلْمِ» جامعيّت علوم باشد. يعنى او در بسيارى از علوم، اطلاعات گستردهاى داشت.
#درسهای_قرآنی صفحه40
➖➖➖
🔸استاد قرائتی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
@Targomeh
💠 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ 💠
🕊 سَلَمٌ عَلَيْكُم بِمَا صَبَرْتُمْ فَنِعْمَ عُقْبَى الدَّارِ 🕊
🌸ترجمه:
(فرشتگان هنگام ديدارِ بهشتيان به آنان مىگويند:) بخاطر استقامتى كه كرديد، بر شما درود باد. پس چه نيكوست سراى آخرت.
☀️ نکته ها ☀️
💠 يكى از امتيازات بىنظير قرآن، بيان پرمحتواترين مطالب، در قالب سادهترين و مختصرترين كلمات است. از جمله همين عبارت «سلام عليكم» كه جملهاى بسيار كوتاه و آسان، امّا پرمحتوا و رساست و سابقهى آن به انبياى گذشته همچون ابراهيم، نوح و آدمعليهم السلام مىرسد. «سلام على نوح فىالعالمين»(1)، «سلام على موسى وهارون»(2)
💠سلام، يكى از نامهاى خداوند، تهنيت خداوند بر پيامبران، تبريك الهى بر بهشتيان، زمزمه فرشتگان، كلام بينالمللى تمام مسلمانان، شعار بهشتيان در اين جهان و آن جهان، ذكر خالق و مخلوق، نداى وقت ورود و خروج، آغاز هر كلام در نامه و بيان است كه هم بر مرده و زنده و هم بر بزرگ و كوچك گفته مىشود و پاسخ آن در هر حال واجب است.
💠پيامِ سلام، احترام، تبريك، دعا، امان و تهنيت از سوى خداوند است. «سلام قولا من ربّ رحيم»(3) وقتى ما در پايان هر نماز مىگوييم: «السّلام علينا و على عباداللَّه الصّالحين»، با اين سلام تمام مرزهاى نژادى و امتيازات پوچ سنّ، جنسيّت، مال، مقام، زبان و زمان را در طول تاريخ در هم مىشكنيم و با همه بندگان صالح خدا ارتباط برقرار مىكنيم و بر آنها درود مىفرستيم.
💠در روايات آمده: گروهى از مردم قبل از رسيدگى به حساب، به بهشت مىروند، وقتى فرشتگان علت را سؤال مىكنند، جواب مىشنوند كه ما در دنيا بر اطاعت خداوند و بر مشكلات و مصايب صبر مىكرديم و اهل شكيبايى بوديم. فرشتگان با شنيدن جواب، از آنان با «سلام عليكم ...» استقبال مىكنند.(4)
💠امام صادق عليه السلام فرمودند: ما اهل صبر هستيم، امّا شيعيان ما از ما صبورتر مىباشند. زيرا صبر ما بر چيزى است كه مىدانيم، ولى آنان بر چيزى صبر مىكنند كه نمىدانند.(5)
---------------------------------------------------
1) صافّات، 79.
2) صافّات، 120.
3) يس، 58.
4) تفسير قرطبى.
5) تفسير صافى.
✨ پيام ها ✨
1- سرچشمه همه كمالات صبر است. «بما صبرتم» صبر در پايان هشت نشانه و كمال براى اولوا الالباب بيان شده وفرشتگان نيز اساس درود خود را صبر مؤمنين مىدانند.
2- سلام كردن به هنگام ورود، شيوهى فرشتگان است. «يدخلون عليهم، سلام عليكم»
3- بهشت «دارالسلام» است. چون فرشتهها از هر سو بر بهشتيان سلام مىكنند. «من كل باب سلام عليكم»
4- به كسانى كه پايدارى وپشتكار دارند احترام بگذاريم. «سلام عليكم بماصبرتم»
5- در نظام الهى حتى بكار بردن كلمات ودرود وتبريك نيز بر اساس يك مبنا و حكمت (ايمان و عمل) است نه تملق و گزافه. «سلام عليكم بما صبرتم»
📚.تفسير نور/حجة الاسلام محسن قرائتى/ تفسير ذيل آيه 24 سوره رعد.
╭┅┅┅┅❀🍃🌸🍃❀┅┅┅
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥عجایب خلقت خداوند در طبیعت
🕊🐟حیواناتی با رنگهای عجیب
فَتَبارَکَ اللَّهُ أَحْسَنَ الْخالِقین☺️
#شگفتیهای_آفرینش
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فراز
#نغمه_قرآن
🎙تلاوت آیات ۱۸۵ و ۱۸۶ سوره «بقره»
توسط قاری بین المللی قرآن « محمدجواد پناهی »
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
@Targomeh
👇231بقره
💥اسلام، زندگىِ همراه با صفا و محبّت را مىخواهد، نگاهدارى همسر به قصد آزار او حرام است. «وَ لا تُمْسِكُوهُنَّ ضِراراً لِتَعْتَدُوا
💥كسى كه خود را در محضر خدا بداند، از گناه پرهيز مىكند. «وَ اتَّقُوا اللَّهَ
💥اگر هدفتان از طلاق، ظلم به همسر و سوء استفاده باشد، بايد بدانيد كه خداوند آگاه است.
«أَنَّ اللَّهَ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ»
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
@Targomeh
🔰الَّذِينَ تَتَوَفَّاهُمُ الْمَلَائِكَةُ طَيِّبِينَ يَقُولُونَ سَلَامٌ عَلَيْكُمُ ادْخُلُوا الْجَنَّةَ بِمَا كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ
سوره نحل /۳۲
🔅آن کسانی که فرشتگان جانشان را می گیرند، در حالی که انسان هایی پاک و طیب هستند به آنها می گویند به موجب اعمال نیکویی که انجام داده اید اکنون به بهشت ابدی در آئید.
🌼 در این جا صحنه قبض روح افراد مؤمن بیان شده است .
در دوآیه قبل خداوند صحنه دریافت جان کفار را بیان کرد .ِ
🔸لحظه ای که جان کفار گرفته می شود لحظه بسیار سخت ودشوار است .
🔸آن لحظه ای که ملائکه جان مؤمنان را می گیرند، لحظه بسیار زیبایی است .
#معاد_از_دیدگاه_آیات_و_روایات
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
@Targomeh
🔻اقامه نماز بايد مداوم باشد. «حافِظُوا»
🔻 همهى مردم مسئول حفظ نمازند. «حافِظُوا»
🔻 ممكن است آيه دلالت كند بر اينكه نماز را به جماعت برپا كنيد.
«حافِظُوا، قُومُوا»
🔻 هركجا زمينهى سهل انگارى يا غفلت احساس مىشود، هشدار بيشترى لازم است. (نماز ظهر)
«وَ الصَّلاةِ الْوُسْطى»
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
@Targomeh
🌹🌹🌹
📿
#قصه_های_قرآنی
⬅️سنگ عجيب و عبرت ذوالقرنين و گريه او براى سفر آخرت➡️
🌺
ولى روايات متعددى پيرامون بعضى از حوادث زندگى ذوالقرنين نقل شده است. ما براى حُسن ختام، نظر شما را به فرازى از يكى از آن حوادث، كه جالب است جلب مى كنيم:👇
🦋اصبغ بن نُباته حديث مشروحى از اميرمؤمنان( على عليهالسلام) نقل كرده كه در بخشى از آن چنين آمده است:
👈ذوالقرنين از حكماء و دانشمندان شنيده بود، در زمين منطقه اى به نام ظلمات وجود دارد، كه هيچكس از پيامبران و غير آنها به آن جا راه نيافته است، تصميم گرفت به سوى آن منطقه سفر كرده و آن جا را نيز كشف كند. او با سپاهى مجهز با صدها نفر حكيم و دانشمند به راه افتاد، و سرانجام به آن منطقه رسيد، و در همين منطقه چهل شبانه روز به حركت خود ادامه داد، و چيزهاى عجيبى ديد... تا اين كه ناگاه شخصى را به صورت جوان زيبا، با لباس سفيد مشاهده كرد كه به آسمان مى نگريست و دستش را بر دهانش نهاده بود
🌹 او وقتى صداى خش خش حركت ذوالقرنين را شنيد، گفت: كيستى⁉️
👈 ذوالقرنين گفت: من هستم، و ذوالقرنين نام دارم.
او گفت: يا ذوالقَرنَينِ اَما كَفافَ ما وَراكَ حَتّى وَصَلتَ اِلَىَّ⁉️
اى ذوالقرنين❗آيا آن چه از پشت سرت را فتح كردى برايت كافى نبود، تا اين كه خود را نزد من رسانده اى⁉️
ذوالقرنين گفت: تو كيستى⁉️و چرا دست بر دهانت نهاده اى⁉️
🌺 او گفت: من صاحب صور هستم، روز قيامت نزديك شده و من منتظرم كه فرمان دميدن صور از جانب خدا به من داده شود و صور را بدمم. 🌺
✨سپس سنگى (يا شبيه سنگى) را به طرف ذوالقرنين انداخت، و گفت: اى ذوالقرنين اين سنگ را بگير اگر سير شد تو نيز سير مى شوى و اگر گرسنه شد تو نيز گرسنه مى گردى.✨
🟣ذوالقرنين آن سنگ را برداشت و از همان جا به سوى لشگر و ياران خود بازگشت، و جريان حركت در منطقه ظلمات و ديدنى هايش را براى آنها شرح داد.🟣
👈 سپس آن سنگ را به آنها نشان داد و گفت: در منطقه ظلمانى جوان زيبا و سفيدپوشى خود را صاحب صور، (اسرافيل) معرفى كرد و اين سنگ را به من داد و گفت: اگر اين سنگ سير گردد تو سير مى شوى، و اگر گرسنه گردد، گرسنه مى شوى، به من خبر بدهيد كه راز اين سنگ و پيام همراه آن چيست⁉️
🟣 او دستور داد ترازويى⚖️ آوردند، آن سنگ را در يك كفه ترازو نهاد، و سنگى مشابه و هم وزن آن در كفه ديگر.
🌺 اين سنگ سنگينى كرد، سنگ ديگر در كنار سنگ هم وزن نهاد، باز اين سنگ سنگينى كرد، و به اين ترتيب تا هزار سنگ در يك كفه ترازو⚖️ نهادند، و آن سنگ صاحب صور را در كفه ديگر، باز همين كفه پايين آمد و خود را نسبت به هزار سنگ مشابه خود سنگينتر نشان داد.🌺
🟣حاضران حيران و شگفت زده شدند، و گفتند: اى سرور ما❗ما به راز و مفهوم پيام همراه آن آگاهى نداريم.
🌹حضرت خضر (عليهالسلام )كه در آن جا حاضر بود به ذوالقرنين گفت: اى سرور ما❗تو از كسانى كه آگاهى ندارند، سؤال مى كنى، من به راز اين سنگ آگاهى دارم از من بپرس.
👈ذوالقرنين گفت: تو به ما خبر بده، و راز و اسرار اين سنگ را براى ما بيان كن.
🌹خضر (عليهالسلام) ترازو ⚖️را به پيش كشيد، و آن سنگ را از ذوالقرنين گرفت و در ميان يك كفه ترازو نهاد، سپس سنگى هموزن و مشابه آن در كفه ديگر ترازو نهاد، سنگ ذوالقرنين مثل سابق سنگينتر بود، خضر مقدارى خاك روى سنگ ذوالقرنين ريخت، با اين كه اين كه اين مقدار خاك موجب سنگينى بيشتر مى شد، در عين حال وقتى كه ترازو را بلند كرد، ديد دو كفه ترازو مساوى و يكنواخت شد✅
همه حاضران در برابر علم خضر (عليهالسلام) شگفت زده شده، و بر احترام خود نسبت به خضر (عليهالسلام) افزودند، سپس حاضران به ذوالقرنين گفتند: ما راز اين موضوع را ندانستيم و مى دانيم كه خضر (عليهالسلام) جادوگر نيست، پس چرا ما كه هزار سنگ در كفه ديگر نهاديم باز سنگ شما سنگينتر بود، اما خضر (عليهالسلام) با اين كه مقدارى خاك بر سر سنگ شما ريخت، و با يك سنگ سنجيد، دو كفه ترازو مساوى و يكنواخت شدند⁉️
👈ذوالقرنين به خضر گفت: علت و راز اين موضوع را براى ما شرح بده.
......................................
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
@Targomeh
🧠⁉️
⭕️ چه بخشی از مغزانسان مسئول #دروغ_گفتن است ؟؟!!!
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
@Targomeh