فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خدا به همه چيز داناست
مَّثَلُ الَّذِينَ يُنفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ
كَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنبَتَتْ سَبْعَ سَنَابِلَ
فِي كُلِّ سُنبُلَةٍ مِّائَةُ حَبَّةٍ
وَاللَّهُ يُضَاعِفُ لِمَن يَشَاءُ
وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ
کسانی که اموال خود را در راه خدا انفاق میکنند
همانند بذری هستند که هفت خوشه برویاند
که در هر خوشه، یکصد دانه باشد
و خداوند آن را برای هر کس بخواهد
دو یا چند برابر می کند
و خدا [از نظر قدرت و رحمت،]
وسیع، و [به همه چیز] داناست
(سوره مباركه البقره آيه ٢٦١)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#معرفی_قاریان_بزرگ_اسلام
#استاد_محمد_عبدالعزیز_حصان
💠زندگینامه شيخ محمّد عبد العزيز حصّان(استاذ القرّاء)💠
🌱«از جملۀ لقبهايى كه به او داده شد، لقب «قارى فقيه» بود؛ زيرا او روش جديدى در وقف و ابتدا به وجود آورد كه كسى از قاريان، شجاعت اجراى آن را نداشت. اين روش، علاوه بر هوشمندى، نيازمند احساسات پاك و لطيف بود».
🌱«محمّد عبد العزيز حصّان (٢٠٠٣-١٩٢٨ م) در ٢٨ آگوست سال ١٩٢٨ م در روستاى «فرستق» شهر كفر الزّيات از استان غربيّۀ مصر به دنيا آمد. در سنّ هفت سالگى موفّق به حفظ قرآن كريم شد. درحالىكه كودكى بيش نبود، آثار نبوغ و هوش در او ظاهر بود، به همين دليل، برخى از آشنايان به پدرش سفارش كردند كه جهت آموختن قرآن، او را به مكتبخانۀ شيخ عرفة الرّشيدى بسپارد. وى پيش از ده سالگى، موفّق به يادگيرى قرائات سبع، و حفظ شاطبيّه شد.
🌱 اين يادگيرى، در مدّت دو سال انجام شد، و وى پيش از ده سالگى، در احكام قرائت قرآن به دانشمندى بزرگ تبديل شد. او صداى زيبايى داشت، و خداوند متعال، موهبتهاى بزرگى در وجودش قرار داده بود كه موجب توانايى در رعايت احكام تجويد، هوش سرشار در انتقال از مقامى به مقام ديگر و ادايى با كيفيّت، در سنّ كودكى شد
📌ادامه مطالب در پیام بعدی……
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
📌ادامه مطالب👇
💠از جمله قاريانى كه تأثير فراوان بر افكار و انديشههاى وى داشت، مصطفى اسماعيل بود. بهطورى كه شيخ محمّد در ابتداى تلاوت از او تقليد مىكرد، و شيداى شيوه و سبك او بود. او حتّى در خواب مىديد كه بر كرسى تلاوت نشسته است، و همانطور كه مصطفى اسماعيل تلاوت مىكند، به خواندن قرآن مشغول است
💢 شيخ محمّد عمران ١در مورد او مىگويد: مهمترين چيزى كه شيخ حصّان را از ديگر، قاريان ممتاز مىكرد، ذوق بالا و اداى آسمانى ويژۀ او بود كه الحان قديم و جديد را در خود جاى داده بود.
💠 همچنين احساسات لطيف و توانايى تصرّف او در احساسات مردم در حال تلاوت، و نيز ايجاد اصوات و نتهاى ويژه در تلوين و تنغيم و ويژگىهاى وقف و ابتدا، موجب شد كه روش خاص او به عنوان"طريقۀ حصّانيّه" شناخته شود
💢 سرانجام، او پس از سالها تلاوت قرآن و برجاى گذاردن ميراث ارزشمندى از تلاوتهاى جذّاب و فنّى، در سال ٢٠٠٣ م به ملكوت پرواز كرد، و دنياى تلاوت را با فقدان خود، دچار خللى جبرانناپذير نمود
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
#تلاوت_قرآن
🎙 قاری:
#استاد_محمد_عبدالعزیز_حصان
📖 سوره مبارکه فاطر (آیه ۱۲ )
┅═✼✿✵📖✵✿✼═┅
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
📕#دائره_المعارف_قرآن_کریم📕
💫 #آرزو>
..... ادامه
⬅️۴. #لعل :
🌺برخی بر اساس #قواعد نحوی در آیه ۳۶ غافر این واژه را که کاربرد اصلی اش برای #اظهار امید است ، به معنای #آرزو دانسته اند :
* و قال فرعون یا هامان ابن لی صرحا لعلی ابلغ الاسباب = و فرعون گفت :
ای #هامان ! برای من برجی افراشته بساز ، شاید به درهای #آسمان برسم *
🌼دانشمندان علوم #بلاغت کاربرد این چهار واژه را متفاوت دانسته ، برآنند که * #هل و #لعل * حاکی از امید آرزو کننده به تحقق آرزو است ؛ در حالیکه * #لو * از ناامیدی حکایت دارد و * #لیت * به معنای مطلق آرزو و از هر دو ویژگی خالی است .
⬅️ ۵. #تمنی :
🌺 این واژه از #ریشه ( م - ن - ی ) حالت خبری داشته ، برای گزارش از #آرزوی خود یا دیگران به کار میرود .
🌼 معنای اصلی آن #تقدیر و اندازه گیری و هنگامی که به باب تفعل میرود ، به معنای #آرزویی است که شخص آن را در ذهن خود فرض می کند و #اندازه میگیرد .
🌺ابن اثیر آن را به معنای #میل داشتن به تحقق چیزی محبوب دانسته است ؛ ولی صاحب التحقیق بر آن است که #تمنّی در اصل هر دو معنا را دارا است ؛ یعنی* مِنی * در اصل به معنای #میل داشتن به حصول چیزی ، همراه با #اندازه گرفتن آن است ،
و راغب #تمنّی را به گونه ای معنا کرده که با #کذب رابطه نزدیکی دارد .
🌼 او می گوید :
#تمنّی عبارت است از تصور چیزی در #نفس و این گاهی از روی #فکر است ؛ از این رو بیشتر آرزوها تصور کردن امور حدسی است ، که #حقیقت نداشته ، کاذبند .
ادامه دارد ........
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#نساء آیه ۶۴
وَمَا أَرْسَلْنَا مِنْ رَسُولٍ إِلَّا لِيُطَاعَ بِإِذْنِ اللَّهِ ۚ وَلَوْ أَنَّهُمْ إِذْ ظَلَمُوا أَنْفُسَهُمْ جَاءُوكَ فَاسْتَغْفَرُوا اللَّهَ وَاسْتَغْفَرَ لَهُمُ الرَّسُولُ لَوَجَدُوا اللَّهَ تَوَّابًا رَحِيمًا ﴿٦٤﴾
و هیچ پیامبری را نفرستادیم مگر آنکه به توفیق خدا از او اطاعت شود. و اگر آنان هنگامی که [با ارتکاب گناه] به خود ستم کردند، نزد تو می آمدند و از خدا آمرزش می خواستند، و پیامبر هم برای آنان طلب آمرزش می کرد، یقیناً خدا را بسیار توبه پذیر و مهربان می یافتند. (۶۴)
#تفسیر_گویا
#استاد_قرائتی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ٦٤)
-قرآن در آيات گذشته مراجعه به داوران جور را شديدا محكوم نمود، در اين آيه به عنوان تأكيد مىگويد.
«ما هيچ پيامبرى را نفرستاديم مگر براى اين منظور كه به فرمان خدا از وى اطاعت شود» و هيچ گونه مخالفتى نسبت به آنها انجام نگردد (وَ ما أَرْسَلْنا مِنْ رَسُولٍ إِلاّ لِيُطاعَ بِإِذْنِ اللّهِ) .
زيرا آنها هم رسول و فرستادۀ خدا بودهاند و هم رئيس حكومت الهى، بنابراين، مردم موظف بودهاند هم از نظر بيان احكام خداوند و هم از نظر چگونگى اجراى آن از آنها پيروى كنند، و تنها به ادعاى ايمان قناعت نكنند.
سپس در دنبالۀ آيه راه بازگشت را به روى گناهكاران و آنها كه به طاغوت مراجعه كردند، و يا به نحوى از انحاء مرتكب گناهى شدند، گشوده و مىفرمايد: «اگر آنها هنگامى كه به خويش ستم كردند، به سوى تو مىآمدند و از خدا طلب آمرزش مىنمودند و پيامبر هم براى آنها طلب آمرزش مىنمود، خدا را توبهپذير و مهربان مىيافتند» (وَ لَوْ أَنَّهُمْ إِذْ ظَلَمُوا أَنْفُسَهُمْ جاؤُكَ فَاسْتَغْفَرُوا اللّهَ وَ اسْتَغْفَرَ لَهُمُ الرَّسُولُ لَوَجَدُوا اللّهَ تَوّاباً رَحِيماً) .
اشاره به اين كه فايدۀ اطاعت فرمان خدا و پيامبر صلّى اللّه عليه و آله متوجه خود شما مىشود و مخالفت با آن يك نوع ستم به خويشتن است زيرا زندگى مادى شما را به هم مىريزد و از نظر معنوى مايۀ عقبگرد شماست. از اين آيه ضمنا پاسخ كسانى كه توسل جستن به پيامبر و يا امام را يك نوع شرك مىپندارند روشن مىشود، زيرا اين آيه صريحا مىگويد كه آمدن به سراغ پيامبر صلّى اللّه عليه و آله و او را بر درگاه خدا شفيع قرار دادن، و وساطت و استغفار او براى گنهكاران مؤثر است، و موجب پذيرش توبه، و رحمت الهى است.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 417
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹 #تفسیر_قرآن #جلسه_537
🌹 #آیه_64 #سوره_نساء
🌸 وَمَآ أَرْسَلْنَا مِنْ رَّسُولٍ إِلَّا لِيُطَاعَ بِإِذْنِ اللَّهِ وَلَوْ أَنَّهُمْ إِذ ظَّلَمُواْ أَنْفُسَهُمْ جَآءُوكَ فَاسْتَغْفَرَوُاْ اللَّهَ وَاسْتَغْفَرَ لَهُمُ الرَّسُولُ لَوَجَدُواْ اللَّهَ تَوَّاباً رَّحِيما
ً
🍀 ترجمه: و ما هیچ پیامبرى را نفرستادیم مگر براى آنكه با اذن خداوند اطاعت شود و اگر آنان وقتى كه به خود ستم كردند نزد تو مى آمدند و از خداوند مغفرت مى خواستند و پیامبر هم براى آنان استغفار مى كرد قطعاً خداوند را توبه پذیر و مهربان مى یافتند.
🌷 #أرسلنا: فرستاديم
🌷 #أنفسهم: خودشان
🌷 #جآءوک: می آمدند
🌷 #لوجدوا: می یافتند
🌷 #تواب: توبه پذیر
🌷 #رحیم: مهربان
🌸 اگر ما با انبیا و اولیای #خداوند همراه و همدل باشیم حقیقتا از برکات آنها بهره مند می شویم و زندگی ما عطر دل انگیزتری پیدا خواهد کرد. علاوه بر ارتباط عاطفی در عمل هم باید از آنها پیروی کرد و این اطاعت هم خواسته ی خود خداوند است. #قرآن در آیات گذشته مراجعه به داوران طاغوت را محکوم نمود و در این آیه می فرماید: و ما أرسلنا من رسول ليطاع بإذن الله: و ما هيچ پیامبری را نفرستادیم مگر برای آنکه با اذن خداوند اطاعت شود. زیرا انبیا فرستاده خداوند هستند بنابراین #مردم موظف هستند هم از نظر بیان احکام خداوند و هم از نظر چگونگی اجرای آن از آنها پیروی کنند و تنها به ادعای ایمان قناعت نکنند.
🌸 سپس در ادامه آیه راه بازگشت را به روی گناهکاران و آنهایی که به طاغوت مراجعه کردند باز می کند و می فرماید: و لو أنهم اذ ظلموا أنفسهم جآءوك: و اگر آنان وقتی که به خود ستم کردند نزد تو می آمدند. با توجه به اين جمله #گناه یعنی به خود ظلم و ستم کردن است. سپس می فرماید: فاستغفروا الله و استغفر لهم الرسول لوجدوا الله توابا رحيما: و از خداوند مغفرت می خواستند و پیامبر هم برای آنان استغفار می کرد قطعا #خداوند را توبه پذیر و مهربان می یافتند.
🌸 از این آیه پاسخ بعضی افراد که از روی بهانه جویی می گویند #توسل به پیامبر و یا امام شرک است را می دهد زیرا این آیه به روشنی و کاملا واضح می گوید که آمدن به سراغ پیامبر و او را بر درگاه #خداوند شفیع قرار دادن و وساطت و #استغفار او برای گناهکاران مؤثر است و موجب پذیرش توبه و رحمت الهی است و به هیچ وجه شرک نیست. #خداوند توابا رحیما است یعنی کسی که با زیبایی تمام و با مهربانی توبه را می پذیرد.
🔹 پيام های آیه 64 سوره نساء 🔹
✅ هدف از فرستادن #انبیا، هدایت مردم از طریق اطاعت از آنان است.
✅ #اطاعت مخصوص خداست. حتّى اطاعت از پیامبران باید با اذن خدا باشد.
✅ رها كردن #انبیا و رجوع به #طاغوت، ظلم به مقام انسانى خود است.
✅ پیوند همه مردم با رسول اللّه باید محكم باشد. چه مؤمن چه فاسق. #مؤمن براى كسب فیض و #فاسق براى درک شفاعت.
✅ راه بازگشت و #توبه براى خطاكاران و حتّى منافقان باز است.
✅ #زیارت رهبران آسمانى و استمداد و توسل از طریق آن عزیزان، مورد تأیید قرآن است.
✅ #پیامبر بخشنده ى گناه نیست، پیامبر واسطه ى عفو الهى است.
✅ خطاكار، ابتدا باید #پشیمان شود و به سوى حقّ برگردد، سپس براى استحكام رابطه با خدا، از مقام رسالت كمک بگیرد.
✅ گناهكاران نباید مأیوس شوند، #استغفار، توبه و زیارت اولیاى خدا، وسیله اى براى بازسازى روحى آنان است.
✅ در زیارت رسول خدا و اقرار به لغزش و استغفار خود احساس سبک شدن از گناه به #انسان دست مى دهد.
✅ اگر خطاكاران را بخشیدید به آنان #محبّت نیز بكنید.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💎«یا خَیْرَ الْمَسْوولینَ وَ اَوْسَعَ الْمُعْطینَ اُرْزُقْنِى وَ ارْزُقْ عِیالى مِنْ فَضْلِکَ فَانَّکَ ذُوالْفَضْلِ الْعَظیمِ»
🔷️ «اى بهترین کسى که مردم از او حاجت مى طلبند و اى بهترین بخشندگان، به من و عیالم از فضل خودت روزى بده که تو داراى فضل عظیمى».
🔶️سوره #واقعه درجهت افزایش رزق:
هر کس سوره واقعه را هر شب بخواند هیچ تنگدستی و گرفتاری به او نمی رسد.
رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم فرموده اند:
«سوره واقعه را به زنانتان یاد دهید زیرا آن سوره بی نیاز کنندهاست.»
📚استادرفیعی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
☘🌻#سبک_زندگی_قرآنی
5⃣ #نقش قرآن در ایمان ما :
(ادامه مطالب قبل )
اگر هر کسی کاری آغاز نماید و به آن ایمان نداشته باشد،حتماناموفق خواهد بود.پس پایه شروع هر موفقیتی داشتن ایمان به آن کار است.
📗قرآن به زیبائی ودر جاهای مختلف ،سعی دارد که ایمان راسخ انسانها را به راه خود که همان سعادت هر دو جهان است،تقویت نماید.به همین خاطر بارها از نقش ایمان به عنوان پایه واساس موفقیت نام برده است وپشتکارانسانهارادررسیدن به موفقیت بسیارمهم می داند.
❇این نقش باعث شد که مسلمانان در صدر اسلام با نیروئی بسیار کم از نظر تعداد بر تعداد بسیار زیادی از کافران پیروز شوند.
☘💚«هُوَ الَّذی أَنزَلَ السَکینَةَ فی قُلُوبِ المؤمِنِینَ لِیَزدادُوا إیمَنًا مَعَ إیمَنِهِم وَلله جُنُودُ السَمَوتِ والأرضِ وَکانَ اللهُ علیمًا حَکیمًا .»
{ #فتح آیه ۴}
❇با دقت در این آیه می توان به این نکته پی برد که ایمان واقعیتی است که قابلیت زیادت و نقصان دارد و همین امر سبب می شود که هر یک از مومنین در درجه و مرتبه ای از ایمان قرار داشته باشند.در نتیجه فرد مومن هرگز نباید در یک مرحله از ایمان متوقف گردد چرا که دائماً به سوی درجات بالاتر از علم و عمل گام بر می دارد.
✍امام صادق (ع) در این زمینه می فرمایند:
❇«ان الایمان عشر درجات بمنزله السلم، یصعد منه مرقاه بعد مرقاه»
ایمان همچون نردبان ده درجه دارد که پله پله از آن بالا می روند.
ادامه دارد .....
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اگه هر روز و قبل از هر انتخاب مهم زندگیمون از خودمون بپرسیم
کجا دارم میرم؟؟
و اومدم تو دنیا و قراره به کجا برسم؟؟
خیلی از گره های زندگیمون باز میشد!
داشتن هدف و معنا در زندگی
باعث میشه
انسان رنج هاش رو با عشق به دوش بکشه و به اهدافش برسه
و دقیقا گمشده انسان امروزی
همین بی هدفی و بی معنی زندگی کردنه، گم شدن میون چرخ دنده های زندگی و کار بدون هیچ مفهوم
دوری از آغوش خداوند
بزرگترین بحران دنیاست، آمار افسردگی ها و خودکشی های جهان به وضوح این مطلب رو تایید میکنه.
آرامش گمشده انسان هست و انسان به دنبال اون در زمین میگرده در حالی که خداوند اونو در آغوش خودش قراره داده.
🦋خویشتن نشناخت مسکین آدمی
از فزونی آمد و شد در کمی
🦋خویشتن را آدمی ارزان فروخت
بود اطلس، خویش بر دلقی بدوخت
🔸فَأَيْنَ تَذْهَبُونَ
🔹پس [با انکار قرآن و خدا روی گرداندن از آن] کجا می روید؟
📚سوره #تکویر
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🔴 قدر فرصتهای ناب را بدانیم!
✍یکی از مفسران #قرآن_کریم میگوید:
مانده بودم «لفی خسر» را چگونه معنا کنم، از بس فکر کردم خسته شدم و با خود گفتم بروم سراغ سورههای دیگر تا فرجی شود.
نقل میکند روزی گذرم به بازار افتاد و دیدم کسی با التماس فراوان به مردم میگوید: مردم رحم کنید به کسی که سرمایهاش در حال آب شدن هست و داره نابود میشه، نگاه کردم دیدم او یخ فروش است و یک قالب یخ آورده، هوا هم گرم است و یخ هم در حال آب شدن و او التماس میکند از مردم که از من یخ بخرید. من معنای «لفی خسر» را در سوره عصر از این یخ فروش فهمیدم؛ ما هم لحظه به لحظه یخ زندگیمان در حال آب شدن است اما قدر این نعمتها و فرصتهای ناب را نمیدانیم و درک نمیکنیم مگر زمانی که دیر میشود و جز افسوس کاری از ما ساخته نیست.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
⚜ سبک زندگی قرآنی
🍂 مراقب نگاه خود باشيد. 🍂
🔶فِيهِنَّ قَاصِرَاتُ الطَّرْفِ لَمْ يَطْمِثْهُنَّ إِنسٌ قَبْلَهُمْ وَلَا جَانٌّ
(#الرحمن/۵۶)
⚡️در بهشت، همسرانى هستند كه نگاهشان از بيگانه كوتاه و پيش از اينان، هيچ جنّ و انسى آنان را لمس نكرده است.
❌قاصرات الطرف، یعنی چشم ندوختن به دیگران.
💥از ویژگیهای زنان بهشتی این است که جز به همسر خود، به کس دیگری نگاه نمی دوزند، و عشق نمی ورزند.
🍁و این ویژگی، هم مطابق با آیه ٣١ سوره نور است:
وَقُل لِّلْمُؤْمِنَاتِ يَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ.....
یعنی:
و به زنان با ايمان بگو: از بعضى نگاه هاى خود (نگاه هاى غير مجاز) چشم پوشى كنند.
🍃و هم مطابق فرمایش حضرت زهرا سلام الله علیها است که فرمودند:
بهترین زنان، آنانند که مردنامحرمی را نبینند (یعنی به مرد نامحرمی توجه نکرده و چشم ندوزند)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚜ اعجاز قرآن در آیه 43 سوره #نور
🔸خداوند در سوره ی نور آیه 43 میفرماید :
آیا ندیدی که خداوند ابرهایی را به آرامی میراند، سپس میان آنها پیوند میدهد، و بعد آن را متراکم میسازد؟!
در این حال، دانههای باران را میبینی که از لابهلای آن خارج میشود!
🔸برخی از محققان می گویند منظور از پیوند ابرها در آیه فوق، ایجاد الکتریسیته است که بر اثر برخورد ابرهایی که دو بار منفی و مثبت دارند و تخلیهی الکتریکی به صورت نور و غرش ظاهر میشود.
🔸 این واقعیت علمی را فرانکلین برای نخستین بار در سال ۱۷۵۲ به ثبوت رسانید حال آنکه قرآن کریم ۱۴۰۰ سال پیش به زیبایی به آن اشاره کرده است.
🔸در ادامه آیه میفرماید و نیز از آسمان، از کوههایی که در آن است تگرگ فرو بارد... اگر كسى با هواپيما بالاتر از ابرها پرواز كند، مىبيند كه تودههاى ابر مثل كوه است و اين از معجزات قرآن است كه ۱۴ قرن قبل به این موضوع اشاره فرمود.
📚تفسیر محسن قرائتی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
❤️ تا میتوانید به والدین خود نیکی کرده،
به ویژه به مادر خود...
بی واسطه احسان و محبت کنید.
📖 سوره #احقاف آیه 15
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
عیوب همسرت را برای دیگران بازگو نکن...
خداوند متعال میفرمایند:
همسران همانند لباسند برای یکدیگر
لباس عیوب را میپوشاند.
📚قرآن کریم سوره #بقره آیه ۱۷۸
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
﷽📚🕥
#قصه_های_قرآنی📖
#حضرت_یونس(ع)
#قسمت_چهارم🦋
🦋نقش دانشمند حكيم در نجات قوم از بلاى حتمى🦋
🔰يونس عليهالسلام به قوم خود گفته بود كه عذاب الهى در روز چهارشنبه نيمه ماه شوال بعد از طلوع خورشيد نازل مىشود، ولى قوم، او را دروغگو خواندند و او را از خود راندند و او نيز همراه عابد (تنوخا) از شهر بيرون رفت، ولى روبيل كه عالمى حكيم از خاندان نبوت بود در ميان قوم باقى ماند. هنگامى كه ماه شوال فرا رسيد، روبيل بالاى كوه رفت و با صداى بلند به مردم اطلاع داد و فرياد زد:
🌿اى مردم! موعد عذاب نزديك شد، من نسبت به شما مهربان و دلسوز هستم، اكنون تا فرصت داريد استغفار و توبه كنيد تا خداوند عذابش را از سر شما برطرف كند.
🔰مردم تحت تأثير سخنان روبيل قرار گرفته و نزد او رفتند و گفتند: ما مىدانيم كه تو فردى حكيم و دلسوز هستى، به نظر تو اكنون ما چه كار كنيم تا مشمول عذاب نگرديم؟
🌿 روبيل گفت: كودكان را همراه مادرانشان، به بيابان آوريد و آنها را از همديگر جدا سازيد، و همچنين حيوانات را بياوريد و بچه هايشان را از آنها جدا كنيد، و هنگامى كه طوفان زرد را از جانب مشرق ديديد، همه شما از كوچك و بزرگ، صدا به گريه و زارى بلند كنيد و با التماس و تضرع، توبه نماييد و از خدا بخواهيد تا شما را مشمول رحمتش قرار دهد...
🔰همه قوم سخن روبيل را پذيرفتند هنگام بروز نشانههاى عذاب، همه آنها صدا به گريه و زارى و تضرع بلند كردند و از درگاه خدا طلب عفو نمودند. ناگاه ديدند هنگام طلوع خورشيد، طوفان زرد و تاريك و بسيار تندى وزيدن گرفت، ناله و شيون و استغاثه انسانها حيوانات و كودكانشان از كوچك و بزرگ برخاست و انسانها حقيقتاً توبه كردند.
🌿روبيل نيز شيون آنها را مىشنيد و دعا مىكرد كه خداوند عذاب را از آنها دور سازد. خداوند توبه آنها را پذيرفت و به اسرافيل فرمان داد كه طوفان عذاب آنها را به كوههاى اطراف وارد سازد. وقتى مردم ديدند عذاب از سر آنها برطرف گرديد به شكر و حمد خدا پرداختند، روز پنجشنبه يونس و عباد، جريان رفع عذاب را دريافتند، يونس به سوى دريا رفت و از نينوا دور شد و سرانجام سوار بر كشتى شده در آن جا ماهى بزرگ او را بلعيد (كه در داستان قبل ذكر شد) و تنوخا (عابد) به شهر بازگشت و نزد روبيل آمد و گفت: من فكر مىكردم به خاطر زهد بر تو برترى دارم، اكنون دريافتم كه علم همراه تقوا، بهتر از زهد و عبادت بدون علم است. از آن پس عابد و عالم رفيق شدند و بين قوم خود ماندند و آنها را ارشاد نمودند.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#آیه_گرافی
-اوست که قلبها را آرام میکند.
📚سوره #فتح - 4
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#معرفی_قاریان_بزرگ_اسلام
#شیخ_علی_محمود
🌿زندگینامه شيخ علي محمود از قاریان قرآن
✨نام : علي محمود
✨مليت : مصر
✨سال تولد : 1878ميلادي
🔰پس از رحلت استاد فقيد شيخ احمد نداء با وجود آن كه بسياري به منصّه ظهور نشستند اما هيچ يك را توانايي آن نبود كه رسالت شيخ را در اين مسير به انجام رساند .
🔰در اين زمان مردي گندمگون و كوتاه قد به نام « شيخ علي محمود » در اين ميدان مطرح شد . كسي كه پس از شيخ احمد نداء ، تنها فردي بود كه توانست رسالت و طريقه شيخ را ادامه دهد .
🎙صوت زيباي شيخ علي محمود همواره نوازنده دل و جان مستمعين بود. صوتي كه هيچ گاه به جهت آن اجر و مزدي طلب نمي كرد .
📌ادامه مطلب در پیام بعدی………
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
📌ادامه مطالب👇
🔰 از عادات شيخ علي محمود آن بود كه هميشه اذان صبح را در مسجد امام حسين (ع) با صداي بلند سر مي داد . در اين لحظات اين ميدان شاهد انبوهي از جمعيت مي شد كه از هر مكاني براي استماع صداي اذان شيخ به آنجا آمده بودند .
🔰در ميان اين جمعيت شيخ محمد بابلي و حسين ترزي و امام العبد و شيخ بشري و شيخ جزار به چشم مي خوردند كه اينان نيز قبل از اذان در آن مكان گرد هم مي آمدند .
🔰 اشتياق تا بدان حدّ بود كه راديوي قاهره اقدام به ضبط اين اذان مي كرد در ايام مبارك رمضان علاوه بر اين راديو ، راديوي كويت نيز آن را پخش مي كرد . شيخ علي محمود علاوه بر تلاوت قرآن بيشتر سعي در خواندن قصايد و ابتهالات ديني و تواشيح داشت .
🔰 شيخ هرگز جز طريق منزل تا مسجد را طي نكرد . همواره در مكان مقدس و معنوي مسجد الحسين (ع) به تلاوت مي پرداخت و جز اين تنها مكاني كه در آنجا به تلاوت اهتمام مي ورزيد منازل فقرا و نيازمنداني بود كه شيخ را مي شناختند و به او عشق مي ورزيدند .
🔰 او بسيار كريم و سخاوتمند بود و تا آنجا پيش رفت كه تمامي ثروتي را كه از پدرش به او به ارث رسيده بود در ميان فقرا و نيازمندان انفاق كرد . نقل كرده اند زماني كه سعد زغلول از رهبران مصر وفات كرد شيخ در مجلس ترحيم او همراه با تني چند از قاريان بزرگ به تلاوت قرآن پرداخت .
🔰سپس در ميان باب الخلق خيمه بزرگي برپا كرد و در آنجا به مدت يك هفته به سرودن قصايد و ابتهالاتي در رثاي سعد زغلول پرداخت . شيخ تنها يك بار مصر را به قصد شهر يافا در فلسطين اشغالي ترك گفت . مدت يك هفته در اين شهر اقامت گزيد و در آنجا نيز قصايد و ابتهالاتي بسيار زيبا خواند . پس از آن بارها از او دعوت هاي مكررّي انجام گرفت كه هيچ كدام را نپذيرفت . تنها در يكي از اين دعوتها كه به شام رفته بود .
🔰 احساس بيماري به وي دست داده بلافاصله به مصر بازگشت . اين بيماري سرانجام زمينه ساز رحلت اين استاد بزرگ گرديد . مردي كه تمامي ثروت و اموالش را وقف فقرا و درماندگان و قاريان قرآن كرد . فردي كه شهرت و آوازه اش علاوه بر مصر بر ساير كشورهاي اسلامي نيز سايه افكنده ، مورد توجه و علاقه همگان قرار گرفت .
🔰 مردي كه تمامي ستارگان قرائت از خورشيد وجود او نور گرفته اند و همواره در آستان سراسر فضلش سر تعزيم فرود آورده اند و بدين سان وجود او زمينه ساز ظهور نوابغ زمان پس از خويشتن گرديد
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
#تلاوت_قرآن
🎙 قاری:
#استاد_شیخ_علی_محمود
📖 سوره مبارکه مریم (آیه ۳۷ الی ۴۹ )
═✼✿✵📖✵✿✼═
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh