🌺سبک زندگی قرآنی :🌺
🍂به تدبیرهای زیبای خدا در عالم توجه کنید. 🍂
🔶وَفِي الأَرْضِ قِطَعٌ مُّتَجَاوِرَاتٌ وَجَنَّاتٌ مِّنْ أَعْنَابٍ وَزَرْعٌ وَنَخِيلٌ صِنْوَانٌ وَغَيْرُ صِنْوَانٍ يُسْقَي بِمَاء وَاحِدٍ وَنُفَضِّلُ بَعْضَهَا عَلَي بَعْضٍ فِي الأُكُلِ إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَاتٍ لِّقَوْمٍ يَعْقِلُونَ
(رعد /۴)
⚡️در روى زمين قطعات مختلفى وجود دارد كه در كنار هم و در همسايگى يكديگرند.
❌با اينكه اين قطعات، همه با يكديگر متّصل و مربوطند، هر كدام ساختمان و استعدادى مخصوص به خود دارند، بعضى محكم، بعضى نرم، بعضى شور، بعضى شيرين و هر كدام استعداد براى پرورش نوع خاصّى از گياهان و درختان ميوه و زراعت را دارد;
🍃چرا كه نيازهاى انسان و جانداران زمينى بسيار زياد و متفاوت است، گويى هر قطعه از زمين مأموريّت برآوردن يكى از اين نيازها را دارد، و اگر همه، يكنواخت بودند، و يا استعدادها به صورت صحيحى در ميان قطعات زمين تقسيم نشده بود، انسان گرفتار چه كمبودهايى از نظر موادّ غذايى و دارويى و ساير نيازمندى ها مى شد.
🌴امّا با تقسيم حساب شده اين مأموريت، و بخشيدن استعداد پرورش آن به قطعات مختلف زمين، همه اين نيازمندى ها به طور كامل برطرف مى گردد.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
#عجایب_قرآن 😳👇
در آیه ۱۱ سوره صافات میخوانیم:
فَاسْتَفْتِهِمْ أَهُمْ أَشَدُّ خَلْقًا أَمْ مَنْ خَلَقْنَا إِنَّا خَلَقْنَاهُمْ مِنْ طِینٍ لَازِبٍ ﴿۱۱﴾پس از ایشان بپرس آیا آفرینش آنان استوارتر است یا آنانى که آفریدهایم، ما ایشان را از گلى چسبنده آفریدهایم ﴿۱۱﴾
در تحقیقات علمی ثابت شده، ستارگان از به هم چسبیدن گرد و غبار و خاک رس(که یک گل چسبنده است) تشکیل میشوند، و گرد و خاک عنصر اصلی سازنده ستارگان است و بعد از مرگ ستاره نیز بخشی از عناصر حیاتی ستاره به سیارات منتقل شده و در تشکیل حیات نقش دارند، در نتیجه باید گفت این آیه قرآن کریم با یک ظرافت خاص هم به مواد تشکیل دهنده ستارگان و هم به نحوه تشکیل ستارگان و هم به مواد آلی تشکیل دهنده بدن ما اشاره کرده است.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🍂مضطرانه برای فرج دعا کنید.🍂
🔶أَمَّن يُجِيبُ الْمُضْطَرَّ إِذَا دَعَاهُ وَيَكْشِفُ السُّوءَ وَيَجْعَلُكُمْ خُلَفَاء الْأَرْضِ....
(نمل/۶۲)
🔶كيست كه هرگاه درمانده اى او را بخواند، اجابت نمايد و بدى و ناخوشى را برطرف كند، و شما را جانشينان خود در زمين قرار دهد؟
💥شرط استجابت دعا، رسیدن به اضطرار و قطع اميد از ديگران واخلاص در دعاست.
🍁نمونه ى مضطرّ واقعى، امام زمان (عجّل اللّه تعالى فرجه الشريف) است و بدترين سوء «و يكشف السوء»، سلطه ى كفّار است كه در زمان آن حضرت برطرف مى شود و نمونه ى «يجعلكم خلفاء» حكومت صالحان در آن زمان است.
✅خدایا دراولین جمعه ماه رمضان، بااضطرار از تو میخواهیم که دست دشمنان را از سر مسلمین جهان کوتاه کرده و با ظهور ولیّت، حکومت صالحان را برزمین محقق فرمائی.
🍃یا مجیب دعوه المضطرین🍃
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
✨دائره المعارف قرآن کریم✨
🍀#ابراهیم>
👈 #ابتلایات
🌺 خداوند #ابراهیم علیهالسلام را به صورتهاى گوناگونى #آزمود:
« و إِذِ ابتَلى إِبرهیمَ رَبُّهُبِکَلِمت ... .» ( ۱۲۴ بقره)
🌸ابتلا به معناى #آزمایش و مقصود از کلمات، ماجراهای سختی است که ابراهیم در طول #زندگی به آن دچار شده و نیز پیمانهای الهی که وفا به آن از او خواسته شده و به قولی ، الزام او به آنچه همراه با #سختی و رنج بوده یا وظایف و اوامر و نواهی خداوند است .
🌺 بعضی ، فاعل ( ضمیر مستتر ) در * #اتمّهنّ * را به ابراهیم و بعضی به خداوند برگرداندهاند .
🌸 در صورت نخست ، معنا چنین است که #ابراهیم ، به خوبی از عهده این آزمایشها برآمد و وظایف محول را چنانکه از او خواسته شده بود به پایان رسید رساند و #امتثال کرد .
🌺 در صورت دوم . مقصود آن است که خداوند ، #ابراهیم را در عمل به آن توفیق و مساعدت داده ، یا آنکه با افزودن امامت و نیز منع #امامت از ذریه ظالم او ، کلمات را پایان بخشیده است .
🌸از آنجا که هدف آیه ، بیان #مصادیق * کلمات * نبوده ، درباره آن سکوت کرده ؛ ولی بر اساس ترتّب #امامت بر این کلمات اموری بودهاند که لیاقت ابراهیم را برای احراز مقام امامت #اثبات کردهاند .
🌺روایتی از امام #صادق علیه السلام نیز نشان میدهد که آنچه ابراهیم به آن دچار شده ، فرمان یافتن به #ذبح اسماعیل بوده و اعطای امامت به حضرت به دلیل تسلیم ابراهیم در برابر این #فرمان بوده است .
ادامه دارد .....
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تفسیرقطرهای قرآن کریم
#اعراف آیه۱۸۲و۱۸۳
وَ الَّذِينَ كَذَّبُوا بِآياتِنا سَنَسْتَدْرِجُهُمْ مِنْ حَيْثُ لا يَعْلَمُونَ «اعراف آیه182»
و كسانى كه آيات ما را تكذيب كردند، به تدريج، آنان را از جايى كه ندانند، گرفتار خواهيم كرد.
وَ أُمْلِي لَهُمْ إِنَّ كَيْدِي مَتِينٌ «اعراف آیه183»
و به آنان مهلت مىدهم (تا پيمانه پر شود،) همانا تدبير من محكم و استوار است (و هيچ كس را قدرت فرار از آن نيست).
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
💠#تفسیر نور (محسن قرائتی)💫
وَ الَّذِينَ كَذَّبُوا بِآياتِنا سَنَسْتَدْرِجُهُمْ مِنْ حَيْثُ لا يَعْلَمُونَ «اعراف آیه182»
و كسانى كه آيات ما را تكذيب كردند، به تدريج، آنان را از جايى كه ندانند، گرفتار خواهيم كرد.
وَ أُمْلِي لَهُمْ إِنَّ كَيْدِي مَتِينٌ «اعراف آیه183»
و به آنان مهلت مىدهم (تا پيمانه پر شود،) همانا تدبير من محكم و استوار است (و هيچ كس را قدرت فرار از آن نيست).
«1». تفسير مجمعالبيان.
«2». تفسير نمونه؛ كافى، ج 1، ص 44.
جلد 3 - صفحه 231
نکته ها
«استدراج» كه يكى از سنّتهاى الهى نسبت به مكذّبان و مُترفان است، از «دَرَجَةٌ» به معناى درهم پيچيدن تدريجى است. «1» اين سنّت در آيهى 44 سورهى قلم هم آمده است.
حضرت على عليه السلام فرمود: «آنان كه در رفاه و آسايش زندگى مىكنند، به فكر خطر استدراج باشند، مبادا نعمتها وسيلهى خواب و غفلت آنان شود». «2» همچنين فرمودند: «كسى كه در مواهب و امكانات بسيار زندگى كند و شكر نعمت را بجا نمىآورد و آن را مجازات استدراجى نداند، از نشانههاى خطر غافل مانده است». «3» آرى، خداوند مهلت مىدهد، امّا اهمال نمىكند. چنانكه بزرگان گفتهاند: «انّ اللّه يمهل و لا يهمل»
حضرت على عليه السلام فرمود: «هنگامى كه خداوند اراده خيرى براى بندهاى كند، به هنگام انجام گناه او را گوشمالى مىدهد تا توبه كند، ولى هنگامى كه بر اثر اعمالش، بدى و شرى مقدّر شود، هنگام گناه نعمتى به او مىبخشد تا توبه و استغفار را فراموش كند و به گناه ادامه دهد كه در واقع نوعى عذاب مخفيانه و به تدريج است. چنانكه خداوند مىفرمايد: «سَنَسْتَدْرِجُهُمْ مِنْ حَيْثُ لا يَعْلَمُونَ»». «4»
كيد الهى و مهلت و طول عمر دادن به عنوان «استدراج»، بارها در آيات قرآن آمده است، مثل اين آيات: «لا يَحْسَبَنَّ الَّذِينَ كَفَرُوا أَنَّما نُمْلِي لَهُمْ خَيْرٌ لِأَنْفُسِهِمْ إِنَّما نُمْلِي لَهُمْ لِيَزْدادُوا إِثْماً» «5» كفّار گمان نكنند كه مهلتى كه به آنان مىدهيم، خير آنهاست بلكه ما از اين جهت به آنان مهلت مىدهيم تا بر گناهانشان بيافزايند، «فَذَرْهُمْ فِي غَمْرَتِهِمْ حَتَّى حِينٍ» «6»، پس ايشان را در غفلتشان واگذار. و نيز آيات: 196 سورهى آلعمران، 44 سورهى انعام، 55 سورهى توبه و 55 و 56 سورهى مؤمنون.
گاهى نعمتهاى الهى، پردهپوشىهاى خداوند و ستايشهاى مردمى، همه و همه، از وسائل غرور و سرگرمى و به نحوى استدراج است. «7»
«1». مفردات راغب.
«2». تفسير نورالثقلين.
«3». تفسير نمونه.
«4». تفاسير نمونه و برهان.
«5». آلعمران، 178.
«6». مؤمنون، 54.
«7». تفسير نمونه.
جلد 3 - صفحه 232
حضرت على عليه السلام فرمود: «تحريفگران توجيهكار كه هر روز مطيع طاغوتى هستند، مشمول قانون استدراج مىباشند». «1»
امام صادق عليه السلام فرمود: «خداوند، دوستان خود را با تلخىها هشدار مىدهد و نااهلان را در رفاه، رها مىكند». «2»
از امام سؤال شد از كجا بفهميم نعمتهاى موجود در اختيار ما استدراج است يا نه؟ امام در جواب فرمود: اگر شكر نعمت به جاى آورى نگران نباش استدراج نيست. «3»
پیام ها
1- تكذيب آيات روشن الهى، به سقوط تدريجى وهلاكت مخفى مىانجامد. «وَ الَّذِينَ كَذَّبُوا بِآياتِنا سَنَسْتَدْرِجُهُمْ مِنْ حَيْثُ لا يَعْلَمُونَ» (چوب خدا، صدا ندارد)
2- مهلت دادن به مردم، از سنّتهاى خداست، تا هر كس در راهى كه برگزيده، به نتيجه برسد و درها به روى همه باز باشد، هم فرصت طغيان داشته باشند، هم مجال توبه و جبران. «سَنَسْتَدْرِجُهُمْ»
3- غالباً سقوط انسان، پلّه پله و آرام آرام است. «سَنَسْتَدْرِجُهُمْ مِنْ حَيْثُ لا يَعْلَمُونَ»
4- عمر و زندگى، به دست خداست و گنهكار را از قدرت خدا گريزى نيست. «وَ أُمْلِي لَهُمْ»
5- خداوند فرصت توبه و جبران به كافران مىدهد، ولى آنان لايق نيستند. «وَ أُمْلِي لَهُمْ»
6- هميشه نعمتها نشانهى لطف خدا نيست، گاهى زمينهاى براى قهر ناگهانى خداوند است. «أُمْلِي- كَيْدِي»
7- مرفّهان غافل، با تدبير خدا طرفند. «أُمْلِي لَهُمْ إِنَّ كَيْدِي» (همان گونه كه كيد، عملى پنهانى است، استدراج نيز عذابى مخفيانه مىباشد)
«1». تفسير نورالثقلين.
«2». تفسير نمونه.
«3». اصول كافى، ج 2، باب استدراج.
جلد 3 - صفحه 233
8- خطر غرور و غفلت تا حدّى است كه خداوند با سه تعبير پياپى آن را مطرح كرده است. «سَنَسْتَدْرِجُهُمْ- أُمْلِي لَهُمْ- كَيْدِي»
9- طرح و تدبير الهى، شكست ناپذير است. «إِنَّ كَيْدِي مَتِينٌ»
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🔴 در محضر قرآن کریم/
✅ وَ قَضَى رَبُّكَ أَلَّا تَعْبُدُواْ إِلَّآ إِيَّاهُ وَ بِالْولِدَيْنِ إِحْساَناً إِمَّا يَبْلُغَنَّ عِندَكَ الْكِبَرَ أَحَدُهُمَآ أَوْ كِلَاهُمَا فَلَا تَقُل لَّهُمَآ أُفٍّ وَ لَا تَنْهَرْهُمَا وَ قُل لَّهُمَا قَوْلًا كَرِيماً (اسراء/۲۳)
🔹پروردگارت مقرّر داشت كه جز او را نپرستید و به پدر و مادر نیكى كنید. اگر یكى از آن دو یا هر دو نزد تو به پیرى رسیدند، به آنان «اُف» مگو و آنان را از خود مَران و با آنان سنجیده و بزرگوارانه سخن بگو.
🔸در قرآن، بارها نیکی به پدر و مادر در کنار توحید که اساسیترین اصل اسلامی است، قرار گرفته است، از جمله در سورههای بقره/۸۳، نساء/۳۶، انعام/۱۵۱ که نشاندهندهی اهمیت نیکی به والدین است. در این آیه نیز پنج مرتبه نسبت به نیکی به پدر و مادر تأکید شده است. در این آیه همچنین چهار وظیفه گفتاری فرزندان نسبت به والدین اشاره است.
❇️ از پيامهای آیه
▫️توحید، در رأس همهى سفارشهاى الهى است. «قَضى ربّک ألّا تعبدوا اِلّا ایّاه»
▫️خدمتگزارى و احسان به پدر و مادر، از اوصاف موحّد واقعى است. «الا تعبدوا الّا ایّاه و بالوالدین احساناً»
▫️فرمانِ نیكى به والدین مانند فرمانِ توحید، قطعى و نسخنشدنى است.«قَضى»
▫️احسان به والدین در كنار توحید و اطاعت از خداوند آمده است تا نشان دهد این كار، هم واجب عقلى و وظیفهى انسانى است، هم واجب شرعى. «قَضى ربّک ألّا تعبدوا اِلّا ایّاه و بالوالدین احساناً»
▫️نسل نو باید در سایهى ایمان، با نسل گذشته، پیوند محكم داشته باشند. «لاتعبدوا الّا ایّاه و بالوالدین احساناً»
▫️در احسان به والدین، مسلمان بودن آنها شرط نیست. «بالوالدین احساناً»
▫️در احسان به پدر و مادر، فرقى میان آن دو نیست. «بالوالدین احساناً»
▫️نیكى به پدر و مادر را بىواسطه و به دست خود انجام دهیم. «بالوالدین احساناً»
▫️احسان، بالاتر از انفاق است و شامل محبّت، ادب، آموزش، مشورت، اطاعت، تشكّر، مراقبت و امثال اینها مىشود. «بالوالدین احساناً»
▫️احسان به والدین، حدّ و مرز ندارد. «بالوالدین احساناً» (نه مثل فقیر؛ كه تا سیر شود، و جهاد كه تا رفع فتنه باشد و روزه كه تا افطار باشد.)
▫️سفارش قرآن به احسان، متوجّه فرزندان است، نه والدین. «و بالوالدین احساناً» زیرا والدین نیازى به سفارش ندارند و به طور طبیعى به فرزندان خود احسان مىكنند.
▫️هرچه نیاز جسمى و روحىِ والدین بیشتر باشد، احسان به آنان ضرورىتر است. «یبلغنّ عندک الكبر»
⬅️ پدر و مادر سالمند را به آسایشگاه نبریم، بلكه نزد خود نگهداریم. «عندک»
▫️وقتى قرآن از رنجاندن سائل بیگانهاى نهى مىكند، «امّا السائل فلا تَنهَر» تكلیف پدر و مادر روشن است. «فلا تَنهَر هما»
▫️هم احسان لازم است، هم سخن زیبا و خوب. «احساناً ... قل لهما قولاً كریماً»(بعد از احسان، گفتار كریمانه، مهمترین شیوهى برخورد با والدین است.)
▫️در احسان به والدین و قول كریمانه، شرط مقابله نیامده است. یعنى اگر آنان هم با تو كریمانه برخورد نكردند، تو كریمانه سخن بگو. «و قل لهما قولاً كریماً»
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🔴 درخت در قرآن
✅ درخت به عنوان یکی از نشانههای بینظیر قدرت خدای یکتاست که منبع کشف و شهود زیادی برای مردم خداشناس به حساب میآید. ریشه، ساقه، شاخه، برگ، تنه، سایه و حتی نفس کشیدن درخت هم برای ما، انسانها، منشأ خیر و برکتهای زیادی است که اگر چشم بینا و دل هوشیار داشته باشیم میتوانیم به اندازه ظرفیت خودمان، قدرت و حکمت خالق یکتا را در آن درک کنیم. در قرآن کریم هم ضمن اشاره به شگفتیهای خلقت، به درخت اشاره شده و موارد بسیاری از خیر و برکتهای این مخلوق خدا یادآوری شده است.
🔹کلمه «شجر» به معنی درخت، ۲۷ بار در آیههای قرآن به کار رفته است. در عین حال کلمهها و عبارتهای دیگری هم درباره درخت در قرآن وجود دارد که هر کدام بیانکننده یکی از ویژگیهای آن هستند. به عنوان مثال نام نخل یا درخت خرما در ۲۰ آیه قرآن کریم تکرار شده که این تعداد در مورد هیچ درخت دیگری سابقه ندارد.
🔸نام درخت انگور هم یازده بار با عبارتهای «عنب» و «اعناب» آمده است. در عین حال، زیتون هم درخت پُر برکت و مهمی است که نامش شش بار در قرآن تکرار شده است. رُمان به معنی انار هم به درخت انار گفته میشود و هم به میوه آن. این کلمه سه بار در قرآن آمده است، دو بار در مورد انار دنیایی و یک بار در مورد انار بهشتی. نام درخت سدر هم چهار مرتبه در قرآن آمده، یک بار در مورد سدر دنیایی، یک بار در مورد درخت سدر در بهشت و دو بار در مورد درختی که پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله در شب معراج آن را مشاهده فرمود.
🔹«معروشه» هم یکی از انواع درخت است که نامش در قرآن آمده و منظور از آن، درختی است که مثل درخت انگور به صورت داربستی بالا میرود و رشد میکند. در واقع در قرآن یک بار به معروشات یعنی درختهای داربستی اشاره شده و یک بار به غیر معروشات که درختهای غیر داربستی هستند.
🔸خداوند متعال در آیه ۶۰ سوره مبارکه نمل به مهمترین نکته در آفرینش درخت اشاره فرموده است: «أَمَّنْ خَلَقَ السمَٰوَٰتِ وَ الأَرْض وَ أَنزَلَ لَکم مِّنَ السمَاءِ مَاءً فَأَنبَتْنَا بِهِ حَدَائقَ ذَات بَهْجَةٍ مَّا کانَ لَکمْ أَن تُنبِتُوا شجَرَهَا أَءِلَهٌ مَّعَ اللَّهِ بَلْ هُمْ قَوْمٌ یعْدِلُونَ؛ آیا بتهایی که معبود شما هستند بهترند یا کسی که آسمان و زمین را آفریده؟ و برای شما از آسمان آبی فرستاد که با آن باغهایی زیبا و سرورانگیز رویاندیم و شما قدرت نداشتید درختان آن را برویانید، آیا معبود دیگری با خداست؟ نه، آنها گروهی هستند که (از روی نادانی) مخلوقات خدا را در ردیف او قرار میدهند.»
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🔴 اسماء الحسنی در قرآن
✅ در چهار آیه از قرآن به صراحت آمده است که همهی اسمای حُسنیٰ برای خدای متعال و مخصوص اوست (اعراف/۱۸۰، اسراء/۱۱۰، طه/۸، حشر/۲۴). اسمای حسنای خداوند به صورت تدوین در قرآن کریم حضور یافته است و بصورت تکوین در نظام هستی و جهان خارج ظهور کرده است. در قرآن کریم بیش از ۱۲۰ تا ۱۵۰ اسم اعمّ از اسم ذات، صفات و افعال برای خدای سبحان ذکر شده است؛ مانند سوره توحید، آیةالکرسی و آیات ۲۲ تا ۲۴ سوره حشر. در ادعیه هم این اسمای الاهی وجود دارد مانند؛ دعای جوشن کبیر که شامل ۱۰۰۱ اسم است.
🔹لفظ جلاله «الله» اسم ذاتی است که جامع همهی کمالات بوده و موصوف همهی اسمای حسنای خداوند قرار میگیرد.(در قرآن ۲۶۹۷ بار کلمه «الله» بهکار رفته است) همه اسمای الاهی در یک مرتبه نیستند مثلاً اسم شافی زیر پوششِ رازق و رازق تحت پوششِ خالق و خالق زیر پوششِ قادر و قادر زیر پوششِ اسم جامع و اعظم الله است. در برخی روایات از رسولخدا (ص) و امام صادق(ع) نقل شده است که اسماء الحسنی ۹۹ تاست و احصای آن، انسان را به بهشت و جوار حق میرساند که البته منظور از احصاء، معرفت معانی یا ایمان به آن یا دعا بوسیله آن نیست، بلکه به این معناست که انسان، خدای متعال را با همه این اسماء عبادت کند که لازمه این عبودیت، تکامل روحی است.
🔸بطور مثال: سجده واقعی، عبادتی است که مقتضای عبودیت خداوند در مظهر اسم «اعلی» است و رکوع واقعی، ادب بندگی در مقام تجلی اسم «عظیم» است. «قل ادعوا الله او ادعوا الرحمن ایا ما تدعوا فله الاسماء الحسنی...» (اسراء/۱۱۰)؛ بگو:(خدا را) چه الله بخوانید و چه رحمان، هر کدام را بخوانید، بهترین نامها برای اوست. روایت شده که رسول خدا(ص) شبی در حال سجده بودند و خدا را با نام «یا رحمٰن یا رحیم» میخواند، مشرکان در مقام سرزنش گفتند: این مرد خودش دو خدا را پرستش می کند ...!! و آیه فوق نازل شد.
🔹«الرحمن» بر رحمت مطلق دلالت دارد و به غیر خدا اطلاق نمیشود. این کلمه در قرآن ۵۷ بار به کار رفته است و در بسیاری از آن به تناسب معنایی به جای کلمه، الله است، از جمله:
▫️در سوره مریم ۱۶ بار، مانند آیه: ان الذین آمنوا و عملوا الصالحات سیجعل الرحمن وُدّا (آیه۹۶)
▫️در سوره زخرف ۷ بار، مانند آیه: و من یعش عن ذکر الرحمن نقیض له شیطانا فهو له قرین (آیه۳۶)
▫️در سوره فرقان ۵ بار، مانند آیه: و عباد الرحمن الذین یمشون علی الارض هونا (آیه۶۳)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
15.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حتی در مورد دینمان هم باید تحقیق کنیم ❌
مهمتر از خواندن قرآن، فکر کردن در معنی تک تک آیه های قرآن است
سوره مائده، آیه ششم
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
22.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌹تلاوت آیات ۱ تا ۳ سوره بقره🌹
🌷🌴🌷🌴🌷🌴🌷
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🌺سبک زندگی قرآنی :🌺
🍂 نفستان را تربیت کنید.🍂
🔶أَفَكُلَّمَا جَاءكُمْ رَسُولٌ بِمَا لاَ تَهْوَي أَنفُسُكُمُ اسْتَكْبَرْتُمْ فَفَرِيقاً كَذَّبْتُمْ وَفَرِيقاً تَقْتُلُونَ.
(بقره/٨٧)
🔶چرا هرگاه پيامبرى، چيزى از احكام ودستورات بر خلاف هواى نفس شما آورد، در برابر او تكبّر ورزيديد.
✅هوای نفس، مهمترین عامل دوری از تعلیمات دین و وحی است.
🍁ماه مبارک رمضان بهترین فرصت برای تربیت و کنترل نفس است.
⚡️از این فرصت بهره بگیرید و هوای نفستان را رام کنید تا مطیع عقل شده و باعث دوری از گناه شود.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻 آمَنَ الرَّسُولُ بِمَا أُنْزِلَ إِلَيْهِ مِنْ رَبِّهِ وَالْمُؤْمِنُونَ كُلٌّ آمَنَ بِاللَّهِ وَمَلَائِكَتِهِ وَكُتُبِهِ وَرُسُلِهِ لَا نُفَرِّقُ بَيْنَ أَحَدٍ مِنْ رُسُلِهِ وَقَالُوا سَمِعْنَا وَأَطَعْنَا غُفْرَانَكَ رَبَّنَا وَإِلَيْكَ الْمَصِيرُ ﴿بقره ۲۸۵﴾
🌹تلاوت آیه ۲۸۵ سوره بقره🌹
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
#قرآن_کتاب_زندگی
📣 پیــــــــامهـای قــــــــرآنــی
وَلَقَدْ كَرَّمْنَا بَنِي آدَمَ....
ما آدمیزادگان را کرامت دادیم.... (اسراء آیه۷۰)
➖➖➖➖➖
🏠 کاربردهای آیه در زندگی:
🔹 خداوند در این آیه میفرمایند هرانسانی دارای کرامت هست و همه انسانها به صِرف انسان بودن دارای کرامت هستند. (البته مگر اینکه فردی کرامت خود را بواسطهی گناه و ظلم و... از بین ببرد)
🔹 طبق این آیه رفتار و گفتار و کردار ما با همه انسانها باید کریمانه و همراه با احترام باشد.
🔹 رفتارمان با فقیر و پولدار، کارگر و کارفرما، مسئول و غیر مسئول، تحصیل کرده و بیسواد، پیر و جوان، مشهور و غیر مشهور، استاد و شاگرد، زن و مرد، موافق و مخالف و... باید با همه اینها کریمانه رفتار کرد. به روایت زیر دقت کنید:
🔹 امام رضا (ع): هركس با مسلمانى فقير رو به رو شود و به او سلامى متفاوت با سلامى كند كه به ثروتمند مى كند، روز قيامت خداوند عز و جل را ديدار كند در حالى كه خدا از او در خشم است.
🔹 پس #رفتار_کریمانه_با_همگان را تمرین کنیم
🔸 کاربردهای دیگر آیه چیه بنظر شما؟!
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
╲\╭┓
╭🌺🍂🍃
┗╯\
👈نامهای دیگر #سوره_حمد
✨«سوره فاتحة الکتاب»؛ زيرا که آغازگر قرآن است و آموزش قرآن و قرائت نماز نيز با آن آغاز مى گردد.
------------🌱🪴🌱------------
✨«سوره ام الکتاب»؛ اُمّ هر شى ء اصل آن مى باشد و اين سوره هم اصل قرآن است زيرا كه تمام اغراض و هدفهاى قرآن و علوم و حكمتهاى آن را متضمن است.
------------🌱🪴🌱------------
✨«سوره سبع المثانی»؛ سبع به خاطر اينکه هفت آيه دارد و مثانی هم يا از ثناست يا از تثنيه به خاطر دوبار نازل شدن يا اعادۀ آن در هر رکعت و ....
------------🌱🪴🌱------------
✨«سوره حمد و سوره شکر و سوره ثناء»؛ به خاطر آنکه با حمد، شکر و ثنای الهی آغاز مي شود.
------------🌱🪴🌱------------
✨«سوره صلاة»؛ به سبب اينکه صحت نماز متوقف بر آن است.
------------🌱🪴🌱------------
✨«سوره شفاء، سوره شافيه، سوره رقيه»؛ به جهت روايتهای خواص اين سوره.
------------🌱🪴🌱------------
✨«سوره اساس»؛ براى اينكه اصل قرآن است و نخستين سوره آن
------------🌱🪴🌱------------
✨«سوره کافيه»؛ براى آنكه در نماز از غير خودش كفايت مى كند ولى چيزى از سوره هاى ديگر از آن كفايت نمى كند.
------------🌱🪴🌱------------
✨«سوره کنز»؛ به خاطر وجود روايتی از علی عليهالسلام که مي فرمايد: سوره فاتحه از گنج زير عرش خدا نازل شده است.
------------🌱🪴🌱------------
✨«سوره مناجات»؛ به جهت ذکر مناجات بنده با پروردگارش در اين سوره که مى گويد: (إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَ إِيَّاكَ نَسْتَعِينُ)
------------🌱🪴🌱------------
✨«سوره تفويض»؛ تفويض واگذارى امر به خداوند است؛ زيرا كه مشتمل است بر (إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَ إِيَّاكَ نَسْتَعِينُ)
------------🌱🪴🌱-----------
✨«سوره دعاء»؛ براى اينكه در (اهدنا) دعا مى كنيم.
------------🌱🪴🌱------------
✨«سوره نور»؛ قرآن كريم از كتب آسمانی با تعبير نور ياد ميكند.
برگرفته از سایت جامع قرآنی
https://quran.inoor.ir/fa/surah/1/
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🧕💐💐
💐💐
💐
خیلی از کسانی که امور شرعی من جمله #حجاب رو رعایت نمیکنن
قصد و غرضی به بی دینی ندارن
این ها هم از خودمونن
قرآن میگه
✴️ بَلْ أَكْثَرُهُمْ لَا يَعْلَمُونَ الْحَقَّ فَهُم مُّعْرِضُونَ
📜(انبیا 24)
👈بلکه بیشترشان از حق بی خبرند و به همین خاطر روی گردان از حق شده اند
مشکل از #فرهنگ_سازی و انتشار فرهنگ دینی است که عده ی زیادی با فرهنگ غنی دین آشنا نشده اند
پس بی حجاب ها با با حجاب ها و دینداران هیچ مرزی ندارن
این خواسته ی دشمن است که قصد خط کشی و نفاق دارد
إِنَّمَا يُرِيدُ الشَّيْطَانُ أَن يُوقِعَ بَيْنَكُمُ الْعَدَاوَةَ وَالْبَغْضَاءَ 📜 (مائده91)
شیطان میخواهد بین شما دشمنی و کدورت بیندازد
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
💠 درّ و یاقوت قرآنی
📖«وَ لا تَهِنُوا...إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنينَ» (آل عمران،139) و سست نشويد...اگر ايمان دارید!
🌺قطره هیچ است اگر وصل به دریا نشود.
🔸برای رسیدن به اتوبان و شاهراهِ موفقیت، باید گردنه ها را پشت سر گذاشت و موانع را در هم کوبید؛ هرگز با شکست و تهدید دشمن و وسوسه های منفی، درِ نا امیدی را به روی خود باز نکنیم
⁉️اما چگونه؟ صفر در کنار عدد و قطره با پیوستن به دریا و انسان با بندگی خدا، قدرت می گیرد و نشدنی ها را شدنی و شعار «ما می توانیم» را تفسیر می کند.
«توان ما به میزان امکانات در دست ما نیست، توان ما به میزان اتصال ما به خداست»(حجة الاسلام شهید میثمی)
✔️اگر شرق و غرب عالَم در برابر ما بایستند؛
✔️اگر تمام درها به روی ما بسته شود؛
✔️اگر تمام اسباب و مسببات از کار بیفتند، پیام قرآن این است که: «و سست نشويد! و غمگين نگرديد! و شما برتريد اگر ايمان داشته باشيد!»
☑️«اين فقط شيطان است كه پيروان خود را (با سخنان و شايعات بى اساس) مى ترساند؛ از آنها نترسيد! و تنها از (جدائی و غفلتِ از) من بترسيد اگر ايمان داريد! »(آل عمران، 175)
📌قدرت ضعیف و محدود انسان، با باور خدا، می شود قدرت بی نهایت.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 یک آیه راجع به امام عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف )
🌕 لزوم ایجاد ارتباط ( قلبی و روحی) با امام زمان ارواحنا فداه
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
👇 محتوای مربوط به #جزء_6👇
📖 متن قرآن
🎙 صوت تحدیر ( تندخوانی)
🎤 صوت ترتیل
📣 صوت ترجمه
📝مفاهیم قرانی
دریافت از لینک زیر
https://eitaa.com/delneshinha/32671
🌻|↫#ماه_رمضان #رمضان
کانال
صوتهای دلنشین
هدیه به چهارده معصوم
@delneshinha
🍀💛🍀🧡🍀💛
✨دائره المعارف قرآن کریم✨
🍀#ابراهیم>
👈 #ابتلایات
....ادامه
👈 مفسران در بیان #مصادیق کلمات ، امور متعددی از جمله موارد #ذیل را یادآور شدهاند :
🌸 #ابتلا به ستارگان ، بتها ، آتش ، هجرت کن قربانی فرزند ، اسکان اسماعیل و هاجر در بیابان بی آب و علف #مکه ، ایستادگی در برابر انبوه عظیم مشرکان به تنهایی ، امر به #معروف و نهی از منکر ، پاسخ دادن بدی آزر به نیکویی ، بازداشت #همسر او به وسیله پادشاه قبطی و تعرض به حریم ابراهیم علیه السلام ، صبر بر بدخلقی ساره ،
👈 التزام به * #طهارتهای دهگانه * از جمله :
🌺 چیدن #شارب ، گرفتن ناخن ، ازاله موهای زاید بدن ، شستن محل بول و غائط .... که به #حنیفیّه معروف است ؛ مناسک حج ، ختنه ، محاجّه با نمرود کن فرمان یافتن به #اسلام * اذ قال له ربّه اسلم * ( بقره ۱۳۱ ) ، مامور شدن به میهمانی کردن #نماز و روزه تقسیم غنایم و کسب فضایل و ویژگیهایی که در آیات ۱۱۲ توبه ، ۱ تا ۹ مومنون ، ۳۵ احزاب و ۲۲ تا ۳۴ معارج آمده است .
🌸 در این زمینه از #یقین ، معرفت ، توحید ، خطا شمردن پیش بینی از طریق نجوم ، حلم ، #سخاوت ، توکل ، کوچک شمردن نفس در طاعت خداوند ، تنزّه از #یهودی بودن یا نصرانی بودن ، شهادت خداوند برگزینش او در دنیا و قرار داشتن در زمره #صالحان در آخرت و مقتدا بودن برای پیامبران بعدی ، استجابت درخواست او در زمینه نشان دادن کیفیت #زنده ساختن مردگان به وی نیز یاد شده است .
🌺 قرار دادن این موارد در شمار #کلمات ، نشان میدهد که ابتلای ابراهیم علیه السلام به #کلمات ، این گونه فرض شده که او وظیفه داشته ، این فضایل را در خویش پدید آورد و به گونهای عمل کند تا #اقتدای معاصران آیندگان به او امکانپذیر باشد .
🌸به گفتهای ، مقصود از #کلمات ، سخنانی بوده که ابراهیم وظیفه داشته آن را به #قوم خویش ابلاغ کند .
ادامه دارد ......
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺