🔴 در محضر قرآن کریم/
✅ وَ يَقُولُ الَّذِينَ كَفَرُواْ لَسْتَ مُرْسَلًا قُلْ كَفَى بِاللَّهِ شَهِيدَا بَيْنِى وَ بَيْنَكُمْ وَ مَن عِنْدَهُ عِلْمُ الْكِتَٰبِ (رعد/۴۳)
🔹و كسانى كه كفر ورزیدند میگویند: تو پیامبر نیستى. بگو: کافی است که خدا [ با آیات محکم و استوار قرآنش ] و کسی [ چون امیرالمؤمنین علیبنابیطالب ] که علم کتاب نزد اوست، میان من و شما گواه [ پیامبریام ] باشند.
🔸در اوّلین آیه این سوره خواندیم كه آنچه بر پیامبر اکرم(ص) نازل مىشود، حقّ است. اگر چه اكثر مردم ایمان نمىآورند، در این آخرین آیه نیز مىخوانیم كه كفّار، رسالت پیامبر(ص) را انكار مىكنند، این حاكى از اوج لجاجت و عناد اهل باطل با فرستاده الهى و كلام حقّ اوست. این آیه به تهمت مشرکان پاسخ میدهد.
🔸این آیه شریفه از آیات عجیبی است که با اثبات تمام علوم آسمانی و زمینی، عرشی و فرشی، و تمام علوم و اسرار الهی برای مولای متقیان علی علیه السلام، هم سند حقانیت رسالت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله است و هم سند حقانیت امامت علیبنابیطالب علیهما السلام. پیامبر(ص) فرمود: علم؛ ده جزء است که ۹ جزء آن مخصوص علی(ع) است و یک جزء باقیمانده برای مردم است، علی(ع) در آن یک جزء هم، عالمترین مردم است.(ینابیع الموده، ج۱، ص۲۱۶)
🔸وقتى یكى از اطرافیان حضرت سلیمان(ع) كه مقدارى از علم كتاب را دارد، مىتواند در كمتر از یک چشم برهمزدن، تخت ملكهى سبأ را در پیش روى آن حضرت حاضر كند(نمل/۴۰) پس اگر كسى تمام علم كتاب را داشته باشد، چه قدرتى مىتواند داشته باشد؟!
🔸امام محمد باقر(ع) در تبیین مراد از «من عنده علم الکتاب» فرمودند: ایّانا عنّی و علیّ اوّلنا و افضلنا و خیرنا بعد النبی(صلی الله علیه و آله)؛ مقصود، ما اهل بیت(علیهم السلام) هستیم و علی(ع) اولین و برترین ما پس از رسول خداست.(کافی، ج۱، ص۲۲۹)
❇️ از پيامهای آیه
▫️ایمان به حمایت خداوند، بهترین پشتوانه در برابر هرگونه تكذیب و تحقیر است. «قل كفى باللَّه»
▫️آگاهى بر كتاب الهى، مقام انسان را تا به آنجا بالا مىبرد كه گواهى او در كنار گواهى خداوند قرار مىگیرد. «كفى باللَّه... و من عنده علم الكتاب»
▫️گاهى ارزش گواهى یک فرد، از انكار هزاران نفر بیشتر است.(اصل با كیفیّت است نه با كمیّت) «یقول الّذین كفروا لست مرسلا قل كفى باللّه شهیداً... من عنده علم الكتاب»
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
✅هر روز یک آیه
🍃أُولَٰئِكَ الَّذِينَ هَدَى اللَّهُ ۖ فَبِهُدَاهُمُ اقْتَدِهْ ۗ قُلْ لَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْرًا ۖ إِنْ هُوَ إِلَّا ذِكْرَىٰ لِلْعَالَمِينَ
🍃آنها کسانی بودند که خدا خود آنها را هدایت نمود، تو نیز از راه آنها پیروی نما، و (امت را) بگو که من مزد رسالت از شما نمیخواهم، این نیست جز یاد آوری و پندی برای اهل عالم (که به یاد خدا متذکر شوند).
📚سوره مبارکه انعام ✍آیه ۹۰
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♻️فواید فیزیکی نماز
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به اینکه غربیها ایدههای علمی مسلمانها را به نام خود ثبت میکنند، گفت:
#بشر_با_سر_به_سجده_گذاشتن میتواند #بارهای_الکتریکی_منفی_بد
ن خود را تخلیه و عواملی را که باعث بروز سرطانها میشوند، خارج کند.
به گزارش سلامت خبرگزاری تسنیم، بهتازگی پژوهشگران هلندی مردم را به انجام حرکاتی در مراکز ورزشی
تشویق میکنند که کاملاً با حرکات در نماز مسلمانانها مطابقت دارد، مربیان ورزشکار این کشور میگویند این حرکات که در نماز مسلمانان وجود دارد، برای سلامت بدن انسان بسیار مفید است.
#روزی_سه_بار و هر بار 10 دقیقه همراه با #حرفهای_آرامش دهنده یا خواندن شعر انجام دهند اما در واقع این همان حرکاتی است که خداوند بر مسمانان واجب کرده است. بهراستی چرا اروپاییها به این نتیجه رسیدند که نماز برای سلامت انسان مفید است؟
چرا گاهی مسلمانان نسبت به حرکاتی که خداوند برای ما واجب کرده بیتوجهی را پیشه میکنند؟!
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وَإِذَا أُنْزِلَتْ سُورَةٌ أَنْ آمِنُوا بِاللَّهِ وَجَاهِدُوا مَعَ رَسُولِهِ اسْتَأْذَنَكَ أُولُو الطَّوْلِ مِنْهُمْ وَقَالُوا ذَرْنَا نَكُنْ مَعَ الْقَاعِدِينَ
حمایت نکردن از جریان حق و نپیوستن به اردوگاه باطل نامش بیطرفی نیست مسیر باز کردن برای جولان باطل است
📕توبه:۸۶
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
9.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چند نمونه از پرندگان زیبائی که در بهشت برین قابل تصور هستند را در دنیا هم تماشا کنید و لذت ببرید.
تبارک الله احسن الخالقین
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
👌کلام خداوند تاریخ انقضاء ندارد حتی پس از 14 قرن!!!
📜« ... وَحَمْلُهُ وَفِصَالُهُ ثَلَاثُونَ شَهْرًا... »
« ...و دوران حمل و از شیر باز گرفتنش سی ماه است ...» «احقاف- 15 »
📜 « وَفِصَالُهُ فِي عَامَيْنِ...»
و دوران شیرخوارگی او در دو سال پایان می یابد ؛ ... «لقمان- 14 »
🎓طبق تحقیقات جنین شناسی جنین تا #شش_ماهگی به #تکامل می رسد و احتمال زنده ماندنش بعد از تولد تا پنجاه در صد است همچنین از #شیر_گرفتن_نوزاد تا پایان #دو_سالگی می باشد و چنانچه زودتر از این مدت طفل از شیر گرفته شود، باعث لطمات جبران ناپذیری به روح و جسم کودک می شود .
و براستی چه زیبا؛ خداوندِ متعال در آیات فوق؛ هم به مدت زمان #دو_سال_شیر_دادن و هم به تکامل جنین و درصدِ بالای زنده ماندن آن بعد از شش ماهگی اشاره فرموده .
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
ألَمْ یَعْلَم بِأَنَّ اللَّهَ یَرَى
( علق - 14 )
آیا انسان ندانست که خداوند (همه اعمالش را) میبیند؟!
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
💟 #دائره_المعارف_قرآن_کریم 💟
💠اجتهاد
#وجوب_تحصیل_اجتهاد
.........ادامه
✅ برای وجوب #تحصیل اجتهاد ، به آیاتی از قرآن استدلال شده است :
👈 ۴ . از جمله آیاتی که برای #وجوب اجتهاد به آن تمسک شده آیه ۸۳ نساء است :
* ولو ردّوه الی الرّسول و الی اولی الامر منهم لعلمه الّذین یستنبطونه منهم *
📜 در این آیه از #افشای آنچه به امور مسلمانان تعلق دارد ( به صرف اطلاع و شنیدن ) #نهی میکند دستور میدهد که آن امر باید به صاحبان بصیرت ارجاع داده شود که امکان تحقیق و استنباط از #مصادر برای آنها فراهم است ، تا تدبیر کنند که آیا افشای آن به #صلاح مسلمانان هست یا نه .
📃 در اینکه مراد از * الّذین یستنبطونه * چیست و #مستنبطان چه کسانی هستند ، دو احتمال وجود دارد :
⬅️الف : مقصود ، #رسول خدا صلی الله علیه و آله و امامان معصوم علیهم السلام اند .
📜ولی با توجه به اینکه آنان به #احکام علم دارند و اجتهاد درباره آنان معنا ندارد ، آیه به #اجتهاد ربطی نخواهد داشت ، مگر بنابر نظر اهل سنت که اولوالامر در آیه را اهل علم و فقه ملازم با #پیغمبر صلی الله علیه و آله دانسته و نیز بنابر نظر بیشتر آنها که به اجتهاد پیامبر #معتقد هستند .
⬅️ ب . مقصود #مراجعه کنندگان به رسول خدا و اولوالامر است ؛ بدین معنا که #موضوعات را به کتاب و سنت ( رسول و اولی الامر ) ارجاع و از طریق آنها استنباط حاصل شود .
📃 در این صورت ، #استنباط معنای اصطلاحی خود را خواهد داشت .
📜 این نظر را کلمه * #لعلّمه * نیز تاکید میکند که لازمه آن ، جهل پیش از استنباط است و #پیغمبر صلی الله علیه و آله و امام علیه السلام از آن به دورند .
📃 #دلالت این آیه نیز ناتمام است ؛ زیرا اولاً آیه بر فرض تصمیم به اظهار نظر ،مراجعه به کتاب و سنت را #لازم میکند ؛ پس وجوب اجتهاد از آیه استفاده نمیشود .
📜 ثانیاً آیه به پخش #شایعات درباره پیروی یا شکست مسلمانان در #جنگ مربوط است .
ادامه دارد .......
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh