-
⏰ #نکته_صبحگاهی
✏️ به عنوان یک نویسنده باید سه چیز داشته باشیم:
▫️حرکت
▫️نظم
▫️تمایل
اگر یکی از این سه را از دست بدهیم، حتی اگر تمام استعداد جهان را هم داشته باشیم، به سختی کاری از پیش خواهیم برد.
🖋کانال داستان دفاع مقدس، نقد، نکته، معرفی، مصاحبه
-
-
✳️ نگاهی اجمالی به #سیر_ادبیات_داستانی_ایران
پیش و پس از انقلاب اسلامی
با توجه به اینکه برای شناخت بهتر #ادبیات_داستانی_انقلاب_اسلامی و #ادبیات_داستانی_دفاع_مقدس آشنایی با جریان و سیر ادبیات داستانی لازم و اجتناب ناپذیر است، به خواست خدا در چند قسمت به صورت خلاصه و دنباله دار به سیر ادبیات داستانی ایران پیش و پس از انقلاب اسلامی خواهیم پرداخت.
امیدوارم که عزیزان همراه از تذکر و پیشنهاد و انتقاد برای بهتر شدن مطالبی از این دست دریغ نفرمایند.
1️⃣ قسمت اول
#ادبیات_داستانی_نوین_ایران یا سیر تحولات عمیق سیاسی و اجتماعی پیوند خورده است. نخستین رخدادی که ادبیات را به اشکال نوین روایی بارور ساخت، #انقلاب_مشروطه (1285 هـ ش) است که به تبدیل حکومت از استبدادی به مشروطه، تشکیل مجلس شورای ملی و تصویب نخستین قانون اساسی کشور منجر شد. این تحول پس از آن رخ داد که با سفر ایرانیان به اروپا و توسعه روابط خارجی، اندیشه آزادی خواهی و ترقی خواهانه در سفرنامه ها و آثار ترجمه شده از ادبیات اروپا به فارسی مورد توجه قرار گرفت. در این دوره ادبیات داستانی ایران در حال پوست اندازی و فاصله گرفتن از گذشته خود و حرکت به سمت آینده است. این تغییر آنچنان پرشتاب و بنیادین است که شاهد گسست و ترک برخی مولفه های #ادبیات_کهن_فارسی در دوره جدید هستیم. ادبیات در این دوران تمام قد پذیرای آثار ترجمه شده غربی است. و این به شکافی آشکار میان دو دوره پیش و پس از مشروطه در #ادبیات_داستانی_معاصر منجر می شود. ادبیات داستانی ساختار و #فرم_روایی را می پذیرد که چندان از چیستی آن آگاه نیست و لوازم زادبوم و خاستگاه فکری و فرهنگی قالبهای آن خاصه قالب #رمان را درک نکرده است.
با انحراف قیام مشروطه از خاستگاه و شعارهای اولیه اش، زمینه برای شکل گیری #استبداد جدید در کشور فراهم می شود. در فاصله میان انقلاب مشروطه تا #انقلاب اسلامی (1285 تا 1357 هـ ش) ادبیات داستانی گاه به پستوهای سانسور خزیده و گاه صدای اعتراضش را بلند ساخته و بر حاکمیت شوریده است. اما ویژگی مشترک جریانهای سه گانه این دوره، یعنی #رمانتیک ها، #شکل_گرایان و #واقعیت_گرا ها را می توان فقدان و نبود #هویت ملی دانست. مراد از این مفهوم، جنبه ای عام تر از #ملی_گرایی است. با وجود تولید آثار متعدد در طی بیش از هفتاد سال، هویت ایرانی یعنی مجموعه مولفه ها و خصوصیت های مادی- معنوی که متاثر از ادبیات کهن فارسی، #قومیت، #زبان، #جغرافیا، #آداب_و_رسوم، #باورها و #اندیشه های ایرانی باشد در این دوره برجسته نبود. ادبیات داستانی در این دوره به معنای واقعی کلمه #وابسته و #خودباخته بوده است و مهمترین مظاهر فرهنگی ایران یعنی #اسلامیت و #ایرانیت در ان مورد حمله قرار می گرفت.
ادامه دارد...
قسمت دوم👇
https://eitaa.com/Vardiani_Writing/147
#سیر_ادبیات_داستانی_ایران
🖋کانال داستان دفاع مقدس، نقد، نکته، معرفی، مصاحبه
✳️ هر گونه نقل وانتشار مطالب این کانال با ذکر صلوات بر شهدا و امام شهدا آزاد است.
🌺 اللّهُمَّ صَلِّ عَلیٰ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُم🌺
🖋کانال داستان دفاع مقدس، نقد، نکته، معرفی، مصاحبه
.
.
✏️
هزاران سال از آغاز حیات بشر بر این كرهی خاكی میگذرد و همهی آنان تا به امروز مردهاند و ما نیز خواهیم مرد و بر مرگ ما نیز قرنها خواهد گذشت.
خوشا آنان كه مردانه مردهاند و تو ای عزیز!
میدانی تنها كسانی مردانه میمیرند كه مردانه زیسته باشند.
#شهید_سید_مرتضی_آوینی
#آوینی
#روایت_فتح
🖋کانال داستان دفاع مقدس، نقد، نکته، معرفی، مصاحبه
.
.
📣 فایل صوتی وبینار معرفی کتاب #اتاق_سه_گوش و نگاهی اجمالی به #ادبیات_دفاع_مقدس، #ادبیات_سیاه_دفاع_مقدس و ادبیات#اسارت
1️⃣ قسمت اول
🖋کانال داستان دفاع مقدس، نقد، نکته، معرفی، مصاحبه
👇
.
✳️ کمک به پرورش #تخیل داستان نویسان حوزه #دفاع_مقدس
📌 قبل از هر چیزی و قبل از ورود به حیطه تخیل، باید زیربنای تخیل را برای خودمان مشخص کنیم.
سوال #تسنیم:
دیدن فضای #مناطق_عملیاتی مثل #راهیان_نور چقدر می تواند به تخیل نویسنده ها کمک کند و تخیل آنها را به اوج برساند؟
#ابوالقاسم_وردیانی: ببینید من وقتی روی نقشه نگاه میکنم، حتی با گوگل نگاه میکنم، آن خطوط ارتفاعات و پستی بلندیها را نشانم می دهد اما من حس آن فضا را درک نمیکنم. ولی وقتی یک دوره آموزش دفاع مقدس ببینم، مناطق عملیاتی را از نظر جغرافیایی برایم بازگو کنند، تخیل من مبتنی بر واقعیت من میشود، یعنی من یک دفعه نمیآیم در وسط دشت #شیلر یا روی #کلهقندی یک نخل دربیاورم، در تخیل دست من باز است، من مجبورم #پوشش_گیاهی آنجا را رعایت بکنم، یعنی تخیل من باید در فضای واقعیت باشد، این نکته خیلی مهمی است.
...پس اگر من میخواهم تخیل بکنم باید قبل از آن بدانم که این تخیلم میخواهد در چه فضایی باشد در واقع قبل از اینکه ما بخواهیم تخیل بکنیم باید بدانیم در چه حوزهای باید تخیل کنیم؟ این داستانی که مینویسم #جغرافیا و #اتمسفر آن در چه فضایی دارد شکل میگیرد؟ بعد تخیلمان را بر آن جغرافیا مبتنی بکنیم، وقتی ما آن جغرافیا را نشناسیم، نمیشود. پس ما نیاز به این داریم که قبل از هر چیزی و قبل از ورود به حیطه تخیل، زیربنای تخیل را برای خودمان مشخص کنیم.
👈 لینک مصاحبه
https://tn.ai/2940759
🖋 کانال داستان دفاع مقدس، نقد، نکته، معرفی، مصاحبه
.
-
🍃🌺 سلام علیکم و رحمت الله 🌺🍃
یکشنبه
۷ مرداد ۱۴۰۳
۲۲ محرم ۱۴۴۶
۲۸ ژوئیه ۲۰۲۴
🖋داستان دفاع مقدس، نقد، نکته، معرفی، مصاحبه
-