اهمیت فلسفه.mp3
1.18M
🎙#طلبه_موفق| سلوک در فلسفه، کاملا متوقف بر تصور صحیح مطالب است/ تفاوت علم فلسفه با علم اصول
🎙استاد علی فرحانی
📚تدریس 1399
#فلسفه #طلبه_موفق
#پای_درس_استاد_فرحانی
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
🌐نظر امام خمینی (ره) این بود که اسلام خطوطی معیّن کرده و شیوهای بنا نهاده و چارچوبی برای #اقتصاد_اسلامی درست کرده و این چارچوب باید تبعیّت شود
🔰رهبر معظم انقلاب ۷۸/۱۱/۴
🔸نظر امام قطعاً این بود - این است که مِلئ فضای جامعه، با شریعت و فقه و احکام و عمل اسلامی پُر شود. ایشان غیر از این را در هیچ موردی قبول نداشتند.
🔸من یک وقت درباره ولایت فقیه با ایشان صحبت میکردم؛ گفتم قبل از انقلاب، ما با بعضی از فضلا و دوستان بحث داشتیم؛ بعضیها میگفتند اسلام شیوه خاصّی در باب اقتصاد ندارد. هر شیوهای که بتواند آرمانهای اسلامی - مثلاً عدالت - را تأمین کند، اسلامی است؛ ولی عقیده ما این بود که نه، اسلام خطوطی معیّن کرده و شیوهای بنا نهاده و چارچوبی برای اقتصاد اسلامی درست کرده و این چارچوب باید تبعیّت شود. ایشان گفتند: بله، این درست است.
🔸من نمیخواهم به این قضیه استناد کنم که این حرف درست است؛ میخواهم استناد کنم که نظر امام این بود؛ یعنی ایشان به کمتر از این اصلاً قانع نمیشدند. آنجایی هم که بحث سرِ احکام ثانوی بود، ایشان به عنوان یک حکم اسلامی و فقهی بر آن تأکید میکردند. ایشان تا آخر هم همینطور بودند.
🔸در خصوص غنا - موسیقی - ایشان حرف جدیدی مطرح کردند. مبنای فقهی ایشان اینطور بود. برای این قضیه، ایشان استناد فقهی داشتند. البته چیزیکه در کتاب مکاسب گفتند، در جهاتی با این تفاوت دارد؛ اما براساس مبنای فقهی میگفتند؛ بر اساس ضرورت و مصلحت و پسند دنیا نبود.
#علوم_انسانی_اسلامی
#در_مدرسه_امام_خمینی
#کلام_ولی #اقتصاد_اسلامی
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
#تفسیر
#المیزان
❇️علامه طباطبایی میفرمودند سبک تفسیر آیه به آیه را از آقای قاضی آموختم
🔰علامه طهرانی
🌀مرحوم قاضى در تفسير قرآن كريم و معانى آن يَد طولائى داشت .
🌀و مرحوم استاد ما علاّمۀ طباطبائى مىفرمودند:اين سبك تفسير آيه به آيه را مرحوم قاضى بما تعليم دادند،و ما در تفسير،از مسير و ممشاى ايشان پيروى مىكنيم . و در فهم معانى روايات وارده از ائمّۀ معصومين ذهن بسيار باز و روشنى داشتند،و ما طريقۀ فهم احاديث را كه«فِقهُ الحديث»گويند از ايشان آموختهايم.
📚مهر تابان ص 27
💢💢💢💢💢
🌀امّا روش تفسيرى علاّمۀ طباطبائى قُدّس سرُّه،طبق روش تفسيرى استادشان در عرفان و علوم باطنيّۀ الهيّه:مرحوم آية الله حاج ميرزا على آقاى قاضى بوده است كه تفسير آيات به آيات است؛يعنى مُفاد و محصّل آيۀ قرآن،از خود قرآن استنتاج مىگردد.
🌀مرحوم آية الله قاضى بدين سبك،تفسيرى از ابتداى قرآن تا سورۀ انعام را نوشتهاند،و به تلامذۀ خود اينطور كتاب الهى را تعليم مىنمودهاند. مرحوم استادمان حضرت علاّمه كراراً مىفرمودند:«ما اين روش تفسيرى را از مرحوم قاضى داريم .»
🌀ايشان،يعنى علاّمه،در هنگامى كه تبريز بودند تفسيرى بر قرآن كريم از اوّل قرآن تا سورۀ أعراف را نوشتند. البتّه تفسيرى مختصر بود؛و از روى همان تفسير و نوشتههاى جمع آورى شده،بطلاّب تدريس مىنمودند؛ولى بعداً بنا شد تفسيرى بطور تفصيل كه شامل تمام نيازمنديهاى روز بوده،و جهات تاريخى و فلسفى و اخلاقى و بحثهاى اجتماعى و روائى در آن رعايت گردد؛به سبك نوينى بنويسند.
🌀خداوند اين توفيق را نصيب ايشان نمود،و تفسيرى بنام « الميزانُ فى تفسيرِ القرءَان » در بيست مجلّد نوشتند. شروع اين تفسير در حدود سنۀ ١٣٧٤ و ختم آن در شب قدر(٢٣ رمضان)از سنۀ ١٣٩٢ هجريّۀ قمريّه بوده است . و در عين نوشتن،به طلاّب حوزۀ علميّۀ قم تدريس مىنمودند و بسيارى از افاضل محصّلين و طلاّب از محضر درس ايشان بهرمند مىشدند .
📚مهرتابان. ص 63
#در_محضر_علامه_طباطبایی
#کلام_بزرگان
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد👇
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
#اهل_بیت
#امام_کاظم(ع)
📌مختصرى درباره حضرت موسى بن جعفر (سلام اللّه عليه)/ تفاوت دوران امام کاظم با امام رضا و امام صادق علیهم السلام/ سختی های شدید امام کاظم در طول زندگی و نحوه شهادت ایشان
🔰شهید مطهری
◾️امشب شب وفات حضرت موسى بن جعفر (سلام اللّه عليه) است. امام موسى بن جعفر عليه السلام يك تاريخچه مخصوص به خود دارند كه هم با تاريخچه پدرشان امام صادق عليه السلام فرق مىكند و هم با تاريخچه فرزندشان امام رضا عليه السلام؛ مقصودم اين است كه زمانشان نه شبيه به زمان امام صادق است و نه شبيه به زمان حضرت رضا.
◾️زمان امام صادق دوره فَترت است؛ دورهاى است كه حكومت از دودهاى به دوده ديگر منتقل مىشود، از امويها به عباسيها، و چون دوره انتقال حكومت است، براى يك مدت موقت (فاصله اول جوانى تا چند سال مانده به آخر عمر ايشان، نه همه عمرشان) دوره فترت و آزادى بود. در اين دوره امام صادق توانستند وظايفى را كه خداى متعال به عهدهشان گذاشته است از تعليمات و بسط معارف و علوم اسلامى به قدر معتنابهى انجام بدهند به گونهاى كه آنچه ما الآن داريم، بيشتر از ايشان است. اواخر زمان حضرت صادق كه دوره منصور دوانيقى پيش آمد دوباره استبداد- مثل همان دوره بنى اميه، دوره عبد الملك مروان و معاويه و يزيد- شديد شد، به طورى كه حضرت سخت تحت نظر قرار گرفتند و مكرر ايشان را از مدينه به عراق مىخواستند
◾️دوره امام كاظم عليه السلام مقارن است با آخر دوره منصور و بعد چند سالى دوره مهدى عباسى پسر منصور و بعد چند سالى دوره پسر مهدى به نام هادى و بعد دوره هارون الرشيد، يك طاغوت بسيار بزرگ و يك خليفه بسيار مقتدر. بيشتر فشارهايى كه به ايشان آمد، در زمان هارون بود.
◾️اما اينكه [دوره امام كاظم] با زمان حضرت رضا متفاوت است:
◾️هارون پسرهايش را دوست داشت، هم امين را و هم مأمون را؛ مأمون را به خاطر لياقتش و امين را به خاطر مادرش زبيده كه دختر عمويش بود و امين از طرف مادر هم از بنى العباس بود. خلافت را ميان اين دو تقسيم كرد و قسمتهاى عراق و حجاز و يمن و مصر و شام و سوريه را به امين واگذار كرد و مأمون را هم وليعهد كرد و قسمتهاى خراسان و ... را به او واگذار كرد. ولى بعد دو برادر با يكديگر جنگيدند، جنگ بسيار شديد، تا اينكه امين كشته شد و نوبت به مأمون رسيد.
◾️مأمون در شرايط خاصى قرار گرفته بود چون حامىاش ايرانيها بودند و ايرانيها علاقهمند به اهل بيت بودند و مجبور بود رعايت جانب اهل بيت را بكند. اين بود كه حضرت رضا را احضار كرد و پيشنهاد ولايتعهدى به ايشان داد و حضرت حاضر نمىشدند قبول كنند، بعد مىخواست به زور ولايتعهد را به ايشان بدهد، باز هم قبول نكردند و در نهايت حضرت جنبه تشريفاتى به قضيه دادند، كه داستانش مفصل است.
◾️ولى زمان حضرت كاظم يك دوره بسيار بسيار شديدى است. علت اصلى هم اين بود كه على رغم همه تضييقات و فشارها و جاسوسيها [علاقه مردم به ائمه اطهار برقرار بود.] در تاريخ زندگى ائمه مىبينيد كه مثلا يكدفعه شبانه مىريختند داخل خانه امام صادق ببينند چه چيزى پيدا مىكنند، چه نامهاى و از چه كسى پيدا مىكنند، آيا اسلحه يا پولى بيشتر از حد متعارف پيدا مىكنند كه علامت اين باشد كه سرباز تهيه مىكنند.
◾️اين كار مكرر انجام شده است. يكدفعه مىريختند به خانه حضرت امام موسى كاظم. در مدينه يك وقت خيلى جنايت و خشونت كردند. در يك وضع بسيار بدى ريختند به خانه امام.
◾️اينها آنقدر تضييق مىكردند كه حتى نمىخواستند ائمه نان شبشان را داشته باشند؛ مىگفتند اينها نبايد چيزى داشته باشند. امام كاظم گاهى در شرايطى به سر مىبردند كه خانوادهشان به قدر كافى ساتر براى نماز نداشتند، به طورى كه زنها وقتى مىخواستند نماز بخوانند به نوبت مىخواندند يا اگر مىخواستند بيرون بروند، به نوبت مىرفتند. اين مقدار لباس نداشتند كه خودشان را به قدر كافى بپوشانند. جلادها مىريختند داخل خانه و هر چه بود غارت مىكردند و مىبردند.
◾️ولى همه اين كارها از نظر نفوذ و محبوبيت و علاقه مردم نتيجه معكوس مىداد. مردم هر چه بود، به حسب فطرت مسلمان بودند و دنبال حقيقت مىگشتند. بعضى از اينها هيچ [روزنهاى باقى] نمىگذاشتند، در زمان امام صادق و زمان امام كاظم هر كسى را كه تشخيص مىدادند [علاقهاى به امام دارد،] آن بهترين اصحاب و يارانشان را [تحت فشار قرار مىدادند. حاكم مدينه در زمان منصور] داود بن على يكى از ياران امام صادق را كشت. وقتى اين مرد بزرگوار كشته شد امام صادق بسيار ناراحت شد كه بعد هم طولى نكشيد كه بلا به سر خود آن قاتل آمد.
◾️به هر حال اين محبوبيت ائمه خشم و غضب اينها را بيشتر تحريك مىكرد. آخر با امر معنوى و با حقيقت [نمىشد مبارزه كرد.]
◾️...هارون در يك سفر به مدينه آمد. همه مردم را وادار كردند كه به استقبالش بروند. وقتى وارد مسجد مدينه شد حضرت موسى بن جعفر آنجا بودند. او خواست يك استفاده تبليغاتى به نفع خلافتش بكند. چشمش كه به قبر مبارك پيغمبر اكرم افتاد فرياد كرد: «السلام عليك يا بن العمّ» (پسر عمو سلام عرض مىكنم) يعنى من به دليل اينكه پسر عمويت هستم، خليفه هستم. حضرت موسى بن جعفر فورا فرياد كرد: «السلام عليك يا ابتاه» (پدر سلام بر تو) يعنى ما اولادش هستيم.
◾️همين سبب شد كه ديگر هارون طاقت نياورد؛ به قدرى عصبانى و ناراحت شد كه شبانه دستور داد موسى بن جعفر را حركت بدهيد و ببريد، كه ديگر همان شد كه سالها موسى بن جعفر در زندان بود. تازه خود زندانبانها قبول نمىكردند؛ يك عده از همان اول حاضر نشدند قبول كنند و گفتند ما حاضر نيستيم چنين جنايتى را مرتكب شويم. چند نفر قبول كردند و حضرت را به بصره، كوفه و جاهاى ديگر بردند و به ترتيب به سه چهار نفر سپردند. غالب اينها مدت كمى كه حضرت را از نزديك ديدند احساس كردند كه [كارشان] يك جنايت بزرگ است. محرمانه از حضرت پذيرايى مىكردند ولى گزارش مىدادند كه ما در زندان بر او سخت گرفتهايم. هارون هم جاسوس داشت. جاسوسهايش خبر مىآوردند كه قضيه اين طور نيست. از آنجا حضرت را منتقل مىكرد به زندان ديگر و زندان ديگر، تا بالأخره يك مرد ارمنى به نام «سندى بن شاهك» كه داروغه بغداد بود و علاوه بر اينكه مسلمان نبود مرد بسيار قسىّ القلبى بود [بر امام سخت گرفت و ايشان را به شهادت رساند.]
📚مجموعه آثار استاد شهيد مطهرى (آشنايى با قرآن(10 - 14))، ج28، ص: 725
#اهل_بیت
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد👇
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
🏴 مصیبت جانگداز و دردناک ارتحال طلبه مجاهد و انقلابی جناب «حجت الاسلام و المسلمین سید مصطفی مدرس مصلی»، در راه تشرف به حرم علی بن موسی الرضا (ع)، جریان انقلاب را از عنصری مومن و پرشور محروم کرد.
بدینوسیله این ضایعه را به خانواده و دوستان ایشان و خصوصا استاد بزرگوار، جناب «حجت الاسلام و المسلمین فلاح» تسلیت عرض می کنیم.
ان شاء الله حاصل مجاهدتهای این سید عزیز، همنشینی با اجداد طاهرینش در دار بقاء باشد.
🔰 تحریریه رسانه المرسلات
@almorsalaat
💢امروز هم پيغمبر اكرم (ص) در حال بعثت است. جمهورى اسلامى ادامهى بعثت پيغمبر است؛ حرف ما اين است.
❇️بعثت پيامبر مكرّم و معظّم اسلام هم برترين بعثتها، جامعترين بعثتها، كاملترين بعثتها، و ماندگارترين بعثتها است؛ يعنى اين بعثت امروز هم هست؛ امروز هم پيغمبر اكرم در حال بعثت است. [يعنى] شما كه قرآن را ميخوانيد، درسى ميگيريد، انگيزهاى پيدا ميكنيد و يك حركت را شروع ميكنيد، ادامهى بعثت پيغمبر است.
❇️ملّت ايران كه پشت سر يك شخصيّت عظيمى مثل امام بزرگوار قرار ميگيرد، از موانع عبور ميكند، سختىها را تحمّل ميكند، سختىها را زير پا لِه ميكند و به جلو حركت ميكند، يك بناى پوسيدهى طاغوتىِ خبيثِ چندهزارساله را در مهمترين نقطهى منطقه يعنى در ايران بههم ميريزد و يك بناى اسلامى درست ميكند، همان ادامهى بعثت پيغمبر است.
❇️انقلاب، ادامهى بعثت پيغمبر بود، جمهورى اسلامى ادامهى بعثت پيغمبر است؛ حرف ما اين است. آن كه با انقلاب اسلامى و جمهورى اسلامى دشمن است، مثل همان دشمنانِ صدر اسلام، با بعثت اسلامى و با حركت توحيدى دشمن است؛ حرف ما اين است.
🎙رهبر معظم انقلاب 98.1.14
#انقلاب_اسلامی #مبعث
#کلام_ولی
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد👇👇
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
daneshgah-allameh~1.mp3
22.45M
♨️#فقه| بررسی مبانی علامه طباطبائی (ره) در اصول فقه
🎙استاد علی فرحانی
📌متن کامل بیانات استاد را از اینجا دانلود کنید👇👇👇
https://www.uplooder.net/files/800ede6d74e7e0e1bea6e5f4c89a4038/مبانی-اصولی-علامه-طباطبایی.pdf.html
📚برگزار کننده: انجمن علمی فقه و مبانی حقوق اسلامی دانشگاه علامه طباطبایی(ره). مورخ 24/5/1401
#اصول_فقه
#در_محضر_علامه_طباطبایی
#پای_درس_استاد_فرحانی
@almorsalaat
المرسلات
♨️#فقه| بررسی مبانی علامه طباطبائی (ره) در اصول فقه 🎙استاد علی فرحانی 📌متن کامل بیانات استاد را از
❇️عناوین مطالب مطرح شده توسط استاد معظم در این جلسه:
1️⃣علم اصول گذشته در باب عبادات و بخشی از معاملات محصور شده است
2️⃣لزوم تحولات جدید در علم اصول اعم از حذف زوائد و حل نواقص، مبتنی بر نگاه صحیح به شریعت
3️⃣نگاه علامه طباطبایی به شارع و شریعت
4️⃣عدم اختصاص شریعت به ادله توصیه و تجویز
5️⃣ تعریف شریعت مبتنی بر حیطه وسیع مایحتاج انسان در سعادت
6️⃣ سعادت، اعم از سعادت فرد و سعادت اجتماع است
7️⃣لزوم بررسی ادله مستحبات و مکروهات
8️⃣مخاطب ادله مستحبات و طریقه استظهار از آن باید شناخته شود
9️⃣در این فضا باید اخلاقیات هم از نقطه نظر سعادت مورد بررسی قرار گیرد
🔟زبان شناسی ادله مستحبات بعد از شناخت نظام انسان شناسی ممکن است
1️⃣1️⃣شناخت نظام انسان شناسی متوقف بر شناخت نظام فلسفی و هستی شناسی است
2️⃣1️⃣امروز در حوزه فقه اجتماعی و نیز فقه فردی موضوعات بسیار زیادی به وجود آمده که باید پاسخ آنها از ادله شرعیه مشخص شود
3️⃣1️⃣علامه طباطبایی با سبک شناسی صحیح اجتهاد به سمت حل تمام ساحت های مورد نیاز بشر از قرآن میرود
4️⃣1️⃣علامه طباطبایی مصراند از ظهور آیه نباید خارج شد اما حجیت ظهور اختصاص به فهم عوامانه و عرفی ندارد
5️⃣1️⃣ علامه ذیل آیات معارف، ظهور را مختص ظهور عرفی علم اصول نمی دانند.
6️⃣1️⃣در نگاه علامه طباطبایی، #تفسیر مانند علم فقه پایان و #ذی_المقدمه_علوم_اسلامی است
7️⃣1️⃣همه علوم مقدمه اند تا بتوانیم ما یحتاج خود را در سعادت، از قرآن و عترت به دست بیاوریم.
8️⃣1️⃣ یکی از مهمترین این علوم مقدماتی، اصول فقه است که متکفل زبان شناسی شارع است
9️⃣1️⃣معنای تفسیر آیه به آیه و اینکه این سبک تفسیر از روایات معصومین گرفته شدن است و علامه هم همین سبک را دارد
0⃣2⃣علت اینکه علامه در المیزان به طور مفصل به تفسیر آیات الاحکام از جنبه فقهی، نمی پردازند
📌متن کامل بیانات استاد را از اینجا دانلود کنید👇👇
https://www.uplooder.net/files/800ede6d74e7e0e1bea6e5f4c89a4038/مبانی-اصولی-علامه-طباطبایی.pdf.html
✍️هیئت تحریریه المرسلات
#اصول_فقه
#در_محضر_علامه_طباطبایی
#پای_درس_استاد_فرحانی
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد👇
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
المرسلات
♨️#فقه| بررسی مبانی علامه طباطبائی (ره) در اصول فقه 🎙استاد علی فرحانی 📌متن کامل بیانات استاد را از
#اصول_فقه
#تفسیر #المیزان
📌اینکه کلام بیش از یک محمل پیدا میکند به معنای خروج از حیطه ظهور و تحمیل معنا به آیه نیست/ حجیت ظهور انحصار در فهم عرفی و عوامانه ندارد / غفلت از این نکته موجب تأویلات برخی مفسرین و خروج از حیطه ظواهر آیات شده است/ اشاره ای به اشتباهات برخی مفسرین در تفسیر برخی آیات
🔰علامه طباطبایی
💢فإن الأنبياء (ع) مع عصمتهم لا يتأتى أن تصدر عنهم المعصية، و يقترفوا الذنب بمعنى مخالفة مادة من المواد الدينية التي هم المرسلون للدعوة إليها، و القائمون قولا و فعلا بالتبليغ لها، و المفترض طاعتهم من عند الله، و لا معنى لافتراض طاعة من لا يؤمن وقوع المعصية منه، تعالى الله عن ذلك.
💢و هكذا يحمل على هذا الباب ما حكي عن بعضهم (ع) من الاعتراف بالظلم و نحوه كقول ذي النون: «لا إِلهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ»: الأنبياء: 87 إذ كما يجوز عدهم بعض الأعمال المباحة الصادرة عنهم ذنبا لأنفسهم و طلب المغفرة من الله سبحانه، كذلك يجوز عده ظلما من أنفسهم لأن كل ذنب ظلم.
💢و قد مر أن هنالك #محملا_آخر و هو أن يكون المراد بالظلم هو الظلم على النفس كما في قول آدم و زوجته: «رَبَّنا ظَلَمْنا أَنْفُسَنا وَ إِنْ لَمْ تَغْفِرْ لَنا وَ تَرْحَمْنا لَنَكُونَنَّ مِنَ الْخاسِرِينَ»: الأعراف: 23.
❇️و إياك أن تتوهم أن معنى قولنا في آية: إن لها محملا كذا و محملا كذا هو تسليم أن ذلك من خلاف ظاهر الكلام ثم الاجتهاد في اختلاف معنى يحمل عليه الكلام، و تطبق عليه الآيات القرآنية تحفظا على الآراء المذهبية، و اضطرارا من قبل التعصب.
💢و قد تقدم البحث الحر في عصمة الأنبياء (ع) بالتدبر في الآيات أنفسها من غير اعتماد على المقدمات الغريبة الأجنبية في الجزء الثاني من الكتاب.
💢و قد بينا هناك و في غيره أن #ظاهر_الكلام لا يقتصر في تشخيصه على #الفهم_العامي المتعلق بنفس الجملة المبحوث عنها بل للقرائن المقامية و الكلامية المتصلة و المنفصلة- كالآية المتعرضة لمعنى آية أخرى- تأثير قاطع في الظواهر، و خاصة في #الكلام_الإلهي الذي بعضه ببعض، و #يشهد_بعضه_على_بعض، و يصدق بعضه بعضا.
💢و الغفلة عن هذه النكتة هي التي أشاعت بين عدة من المفسرين و أهل الكلام #إبداع_التأويل بمعنى صرف الكلام إلى ما #يخالف_ظاهره، و ارتكابه في الآيات المخالفة لمذهبهم الخاص على زعمهم؛ فتراهم يقطعون القرآن قطعا ثم يحملون كل قطعة منها على ما #يفهمه_العامي_السوقي من كلام سوقي مثله
💢فإذا سمعوه تعالى يقول: «فَظَنَّ أَنْ لَنْ نَقْدِرَ عَلَيْهِ حملوه على أنه (ع)- و حاشاه- زعم أو أيقن أن الله سبحانه يعجز عن أخذه مع أن ما في الآية التالية: «وَ كَذلِكَ نُنْجِي الْمُؤْمِنِينَ» يعده من المؤمنين، و لا إيمان لمن شك في قدرة الله فضلا عن أن يرجح أو يقطع بعجزه.
💢و إذا سمعوه تعالى يقول: لِيَغْفِرَ لَكَ اللَّهُ ما تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِكَ وَ ما تَأَخَّرَ» تفهموا منه أنه (ص) أذنب فغفر الله له كما يذنب الواحد منا بمخالفة أمر أو نهي مولوي من الله تنعقد بهما مسألة فرعية فقهية.
💢و لم يهدهم التدبر حتى بمقدار أن يرجعوا إلى سابقة الآية: «إِنَّا فَتَحْنا لَكَ فَتْحاً مُبِيناً» حتى ينجلي لهم أن هذا الذنب و المغفرة المتعلقة به لو كانا كالذنوب التي لنا و المغفرة التي تتعلق بها لم يكن وجه لتعليق المغفرة على فتح مكة تعليق الغاية على ذي الغاية، و كذا لم يكن وجه لعطف ما عطف عليه أعني قوله: «وَ يُتِمَّ نِعْمَتَهُ عَلَيْكَ وَ يَهْدِيَكَ صِراطاً مُسْتَقِيماً، وَ يَنْصُرَكَ اللَّهُ نَصْراً عَزِيزاً»: الفتح: 3.....
📚المیزان. جلد 6. صص 367_368
#اصول_فقه
#تفسیر #المیزان
#در_محضر_علامه_طباطبایی
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد👇
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
المرسلات
♨️#فقه| بررسی مبانی علامه طباطبائی (ره) در اصول فقه 🎙استاد علی فرحانی 📌متن کامل بیانات استاد را از
#پیام_شما
📌یکی از مخاطبین کانال (آقای محمد احمدی کاجی) که لطف کردند متن کامل بیانات استاد در جلسه «مبانی اصولی علامه طباطبایی» را نوشتند، به ما پیام دادند:
◽️با سلام
◽️عید مبعث رسول اکرم حضرت محمد ص را خدمت شما تبریک عرض می کنم.
◽️امروز دیدم متن صوت پیاده شده جلسه
مبانی اصولی علامه طباطبایی ره را داخل کانال گذاشتید خیلی خوشحال شدم.
◽️حقیقتا چند روزی منتظر بودم که داخل کانال بگذارید ،الان خیلی خوشحالم انشاالله که باز هم بتونم از این چنین کارهایی انجام بدم.
◽️و در این شب عید مبعث از صمیم قلب برای #استاد_فرحانی_عزیز و شما بزرگواران آرزوی عاقبت به خیری دارم.
◽️و دوست دارم از نصایح و تجربیات شما بزرگواران استفاده کنم
📌شما هم نظرات و پیشنهادات خودتان و اگر متن یا نوشته ای از مطالب استاد معظم دارید حتما برای ما ارسال کنید👇👇👇
@admin_morsalat
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙#فلسفه| #برهان_صدیقین را از زبان خود علامه طباطبایی بشنوید!
🌀 سوال مرحوم پرورش از علامه طباطبایی درباره فرازی از دعای #ابوحمزه_ثمالی(وَأَنْتَ دَلَلْتَنِي عَلَيْكَ، وَدَعَوْتَنِي إِلَيْكَ، وَلَوْ لاَ أَنْتَ لَمْ أَدْرِ مَا أَنْتَ).
#فلسفه
#در_محضر_علامه_طباطبایی
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
023_FeghFarhang_30.11.1401_01.mp3
35.76M
🎙#فقه_فرهنگ| اهمیت داشتن شبکه مفاهیم در مساله جنسیت/ اشاره ای به نحوه صحیح مواجهه با ادله برای استخراج حکم مسائل مستحدثه/ نباید در این عرصه ذهن فقیه متاثر از مسائلی باشد که نه بیّن اند و نه مبیّن/ شهید مطهری در عرصه نظام حقوق زن، دقائق زیادی دارد که باید مورد توجه باشد
🎙استاد علی فرحانی
📚 تدریس فقه فرهنگ. فیضیه. 30/11/1401
#فقه_المرأة
#علوم_انسانی_اسلامی
#پای_درس_استاد_فرحانی
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
022_Osul_30.11.1401_01.mp3
31.58M
🎙#اصول_فقه_معاصر| وضع قسم ثالث و قسم رابع از اقسام اربعه وضع بحسب المعنی هم میتواند در فضای فقه سنتی و هم در فقه معاصر ثمراتی داشته باشد/ تمسک به اطلاق ادله ناظر به مسائل مستحدثه که با فاصله زیادی از عصر معصوم به وجود آمده اند، نیاز به حل مسائل متعددی دارد که یکی از آنها کشش معنای الفاظ تبع کیفیت وضع آنها است/ وضع قسم ثالث و قسم رابع، میتواند نطاق موضوع له لفظ را موسع کند و قابلیت پوشش دهی آن را نسبت به مسائل مستحدثه تصحیح کند/ مبتنی بر اینکه رابطه اطلاق و تقیید، رابطه عدم و ملکه است در ناحیه دلالت تصدیقیه کلام نیز، با صرف اینکه «اطلاق رفض القیود است نه جمع القیود» نمی توان دلیل را شامل مصادیق مستحدثه دانست/ همانطور که مرحوم شیخ اعظم میفرمایند تمسک به حدوسط های کلامی مانند «شریعت خالده» و اینکه دین اسلام دین خاتم است نمی تواند در مقام استظهار از دلیل کارگشا باشد.
🎙استاد علی فرحانی
📚اصول فقه معاصر. فیضیه. 30/11/1401
#اصول_فقه_معاصر
#پای_درس_استاد_فرحانی
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
هدایت شده از نظام جامع اندیشه اسلامی
💠بسم الله الرحمن الرحیم💠
💢دوره پیشرفته سطح یک نظام جامع اندیشه اسلامی💢
ویژه طلاب سطوح عالی حوزه علمیّه قم (پایه 7 و بالاتر)
🗓10 تا 12 اسفند 1401
دو روز کامل درسی
محل برگزاری:
🌐مجمتع علمی حوزوی شهید صدوقی قم فاز 2
✅لینک ثبتنام فردی:
http://rbo.ir/forms/andishe.aspx
💠برای ثبت نام گروهی با این آدرس در ارتباط باشید:
@Nezamandishe1401
💠اطلاعات بیشتر در:
@andisheh_tahzib
فقه فرهنگ 1اسفند_01.mp3
34.03M
🎙#فقه_فرهنگ| اهمیت رسیدن به شبکه مفاهیم در ناحیه موضوع شناسی برای تجمیع ادله و رسیدن به کلان مسأله/ در فضای فقه معاصر، سبک و متد استنباط عوض نمیشود اما محتوا و نتیجه عوض میشود/ این یعنی فقه جدید پیش نمی آید بلکه همانطور که حضرت امام فرمودند «فقه جواهری با رعایت عنصر زمان و مکان» / مثال هایی از نحوه تحصیل شبکه مفاهیم در عرصه فقه المرأة/ مباحث فلسفی و انسان شناسی در جایگاه خود بسیار مهم و لازم است اما منجر به بی نیازی ازجنبه های فقهی و کار با ادله و منابع نمیشود.
🎙استاد علی فرحانی
📚 تدریس فقه فرهنگ. فیضیه. 1/12/1401
#فقه_المرأة
#علوم_انسانی_اسلامی
#پای_درس_استاد_فرحانی
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
هدایت شده از المرسلات
♨️♨️نمازهای هر شب ماه شعبان از کتاب اقبال الاعمال سید بن طاووس(ره)
💠شب1
🔅100 رکعت
هررکعت:حمد(1)+ +توحید(1)
بعد از پایان نماز: حمد (50)
🔅12 رکعت
🔺هررکعت:حمد(1)+توحید(15)
🔅2رکعت
🔺هررکعت:حمد(1)+توحید(30)
بعد از سلام: اللهم هذا عهدی عندک الی یوم القیامه
🔅2رکعت (در سه شب اول در صورتی که سه روز اول شعبان صائم باشد)
🔺هر رکعت:حمد(1)+ توحید(11)
💠شب2
🔅50 رکعت
🔺هررکعت:حمد(1)+توحید(1)+فلق(1)+ ناس (1)
💠شب3
🔅2 رکعت
🔺هررکعت:حمد(1)+توحید(25)
💠شب4
🔅40 رکعت
🔺هر رکعت:حمد(ا)+توحید(25)
💠شب5
🔅2 رکعت
🔺هررکعت:حمد(1)+توحید(500)
بعد از پایان: صلوات (70)
💠شب6
🔅4 رکعت
🔺هررکعت:حمد(1)+توحید(50)
💠شب7
🔅2رکعت
🔺رکعت اول:حمد(1)+توحید(100)
🔺رکعت دوم:حمد(1)+آیت الکرسی(100)
💠شب8
🔅2رکعت
🔺رکعت اول:حمد(1)+ آیه ی 285و آیه 286 سوره بقره (5) + توحید (15)
🔺رکعت دوم:حمد(1)+آیه آخر سوره کهف (1) + توحید (15)
💠شب9
🔅4 رکعت
🔺هررکعت:حمد(1)+ نصر(10)
💠شب10
🔅4 رکعت
🔺هررکعت:حمد(1)+آیت الکرسی(1)+ کوثر (3)
💠شب11
🔅8 رکعت
🔺هررکعت:حمد(1)+کافرون(10)
💠شب12
🔅12 رکعت
🔺هررکعت:حمد(1)+تکاثر(10)
💠شب13
🔅2رکعت
🔺هر رکعت:حمد(1)+تین(1)
💠شب14
🔅4رکعت
🔺هررکعت:حمد(1)+عصر(5)
💠شب15
🔅4رکعت (بین مغرب و عشاء)
🔺هررکعت:حمد(1)+توحید (10) در روایت دیگر: توحید (11)
👈بعدازنماز: یا رب اغفر لنا (10) + یا رب ارحمنا (10) + یا رب تب علینا (10) + توحید (21) + بگوید: سبحان الذی یحیی الموتی و یمیت الاحیاء و هو علی کل شیء قدیر (10)
🔅4رکعت
🔺هررکعت:حمد(1)+توحید (100)
👈بعدازنماز: اللَّهُمَّ إِنِّي إِلَيْكَ فَقِيرٌ وَ مِنْ عَذَابِكَ خَائِفٌ وَ بِكَ مُسْتَجِيرٌ رَبِّ لَا تُبَدِّلِ اسْمِي وَ لَا تُغَيِّرْ جِسْمِي رَبِّ لَا تُجْهِدْ بَلَائِي رَبِّ لَا تُشْمِتْ بِي أَعْدَائِي أَعُوذُ بِعَفْوِكَ مِنْ عِقَابِكَ وَ أَعُوذُ بِرَحْمَتِكَ مِنْ عَذَابِكَ وَ أَعُوذُ بِرِضَاكَ مِنْ سَخَطِكَ وَ أَعُوذُ بِكَ مِنْكَ جَلَّ ثَنَاؤُكَ أَنْتَ كَمَا أَثْنَيْتَ عَلَى نَفْسِكَ وَ فَوْقَ مَا يَقُولُ الْقَائِلُونَ فِيكَ و بعد هر دعایی دوست داشتی انجام بده.
🔅2رکعت (پس از نماز عشاء)
🔺رکعت اول:حمد(1)+کافرون(1)
🔺رکعت دوم:حمد(1)+توحید(1)
👈بعدازنماز:سبحان الله (33) + الحمدلله (33) + الله اکبر (34) + دعای مذکور در اقبال (ج 3 ص 315) + در سجده: یا ربُّ یا الله (7) + لا حول و لا قوه الا بالله (7) ما شاء الله لا قوه الا بالله (7) + لا قوه الا بالله (10) + صلوات + درخواست حاجت از پروردگار (این سجده به دو روایت دیگر نیز با قدری تفاوت در اقبال نقل شده است)
🔅4رکعت
🔺هررکعت:حمد(1)+توحید (250) (در برخی روایات 50 توحید هم پذیرفته شده)
👈بعدازنماز: اللَّهُمَّ إِنِّي إِلَيْكَ فَقِيرٌ وَ مِنْ عَذابِكَ خائِفٌ وَ بِكَ مُسْتَجِيرٌ، رَبِّ لٰا تُبَدِّلْ اسْمِي، رَبِّ لٰا تُغَيِّرْ جِسْمِي، وَ لٰا تُجْهِدْ بَلائِي، وَ لٰا تُشْمِتْ بِي أَعْدائِي، اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِعَفْوِكَ مِنْ عُقُوبَتِكَ، وَ أَعُوذُ بِرِضاكَ مِنْ سَخَطِكَ، وَ أَعُوذُ بِرَحْمَتِكَ مِنْ عَذابِكَ.وَ أَعُوذُ بِكَ مِنْكَ لٰا إِلٰهَ إِلَّا أَنْتَ، جَلَّ ثَناؤُكَ لٰا احْصِي مِدْحَتَكَ وَ لٰا الثَّناءَ عَلَيْكَ، أَنْتَ كَما أَثْنَيْتَ عَلَى نَفْسِكَ وَ فَوْقَ ما يَقُولُ الْقائِلُونَ، أَنْ تُصَلِّيَ عَلىٰ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَ افْعَلْ بِي كَذٰا وَ كَذا. (در روایت دیگر در اقبال دعای دیگر هم آمده است ج 3 ص 319)
🔅100 رکعت
🔺هررکعت:حمد(1)+توحید(10)
👈بعدازنماز: آیت الکرسی (10) + حمد (10) + سبحان الله (100)
🔅2 رکعت (بعد از نماز عشاء) (این عمل در واقع سه نماز هم پیوسته است):
🔺رکعت اول:حمد(1)+سه آیه اول سوره بقره (1) + آیت الکرسی (1) + سه آیه آخر سوره بقره (1)
🔺رکعت دوم:حمد(1)+ناس (7) + فلق (7) + توحید (7)
👈 بعد از سلام نماز: 4 رکعت:
🔺رکعت اول: حمد (1) + یاسین (1)
🔺رکعت دوم: حمد (1) + دخان (1)
🔺رکعت سوم: حمد (1) + سجده (1)
🔺رکعت چهارم: حمد (1) + ملک (1)
👈 بعد از سلام نماز: 100 رکعت:
🔺هر رکعت: حمد (1) + توحید (10)
پیامبر می فرماید: اگر بعد از این نماز دعا کند مرا در آن شب ببیند، می بیند.
🔅نماز مخصوص نیمه شعبان در کربلا ( اقبال ج 3 ص 347)
💠شب16
🔅2 رکعت
🔺هررکعت:حمد(1)+آیت الکرسی (1) + توحید (15)
💠شب17
🔅2 رکعت
🔺هررکعت:حمد(1) + توحید (71)
👈بعدازنماز: استغفار (70)
💠شب18
🔅10رکعت
🔺هررکعت:حمد(1)+توحید(5)
💠شب19
🔅2رکعت
🔺هررکعت:حمد(1)+ آیه 26 سوره آل عمران (5)
💠شب20
🔅4رکعت
🔺هررکعت:حمد(1)+نصر(15)
💠شب21
🔅8 رکعت
🔺هررکعت:حمد(1)+توحید (1) + فلق (1) + ناس (1)
💠شب22
🔅2 رکعت
🔺هررکعت:حمد(1) +کافرون(1) + توحید (15)
💠شب23
🔅30 رکعت
🔺هررکعت:حمد(1)+زلزال (1)
💠شب24
🔅2 رکعت
🔺هررکعت:حمد(1)+ نصر (10)
💠شب25
🔅 10 رکعت
🔺هر رکعت: حمد(1)+ تکاثر (1)
💠شب26
🔅10 رکعت
🔺هررکعت:حمد(1)+ دو آیه آخر سوره بقره (10)
💠شب27
🔅2 رکعت
🔺 هر رکعت: حمد (1) + اعلی (10)
💠شب28
🔅4 رکعت
🔺هررکعت:حمد(1)+توحید (1) + فلق (1) + ناس (1)
💠شب29
🔅10 رکعت
🔺هر رکعت:حمد(1)+تکاثر (10) + فلق (10) + ناس (10) + توحید (10)
💠شب30
🔅2 رکعت
🔺هررکعت:حمد(1)+ اعلی (10)
👈بعد از نماز: صلوات (100)
#اخلاق_و_عرفان
#رجب_شعبان_رمضان
@almorsalaat
#ماه_شریف_شعبان
📌شرافت این سه ماه در زبان ها و عقل ها و فکرها نمیگنجد/ مناجات شعبانیه از بزرگترین مناجات ها و عظیم ترین معارف الهی است/ اشاراتی به معنای عمیق عبارات مناجات شعبانیه
🔰امام خمینی (ره)
🌀اين سه ماه رجب و شعبان و ماه مبارك رمضان، بركات بسيار نصيب انسان، انسانهايى كه مىتوانند استفاده كنند از اين بركات، شده است. البته مبدأ همه مبعث است و دنبال او تمام جهاتى كه هست.
🌀در ماه رجب، مبعث بزرگ و ولادت #مولا_على_بن_ابي_طالب- سلام اللَّه عليه- و بعض ائمه ديگر، و در ماه شعبان ولادت #حضرت_سيد_الشهدا- سلام اللَّه عليه- و ولادت حضرت صاحب- ارواحنا له الفداء- و در ماه مبارك، نزول قرآن بر قلب مبارك پيغمبر اكرم بوده است. و شرافت اين سه ماه در زبانها و در بيانها و در عقلها و در فكرها نمىگنجد.
🌀و از بركات اين ماهها ادعيهاى است كه وارد شده است در اين ماهها.
🌀ما امروز در ماه شريف شعبان واقع هستيم، و مناجات شعبانيه از بزرگترين مناجات و از عظيمترين معارف الهى و از بزرگترين امورى است كه آنهايى كه اهلش هستند مىتوانند تا حدود ادراك خودشان استفاده كنند.
🌀عناوين مسائل الهى و مسائل عرفانى، عناوين سهلى است كه هر كس گمان مىكند كه اين عناوين را فهميده است؛ و امور استدلاليه برهانيه هم در عين حالى كه دقيق است، ليكن سهل الادراك است. بعد از قيام برهان و دنبال او رساندن حاصل اين عناوين و نتيجه برهان به قلب مشكلتر است، كه آن را ايمان گفته مىشود به آن، و چه بسا كه اصحاب برهان به اين مرتبه ايمان نرسيده باشند. اين يك مسئلهاى است كه بايد با تلقينات و تكرار و رياضات به قلب رساند.
🌀شما ملاحظه مىكنيد كه به حسب ضرورت يك كسى كه مرده است، از او به انسان ضررى وارد نمىشود، لكن الّا بعض اشخاص، ديگران، اگر چنانچه در يك قبرستانى باشند و كسى نباشد يا با يك مردهاى همجوار باشند در غسالخانه و تنها باشند مىترسند؛ براى اينكه، آن #برهان و ضرورت عقلى به #دل نرسيده است. آن معنايى كه عقل ادراك كرده است ضرورت هم دارد، لكن به دل نرسيده است. لكن آنهايى كه مثلًا مرده شور هستند و سر و كار دارند با مردهها، از باب اينكه تكرار شده است اين مطلب پيششان، به قلبشان رسيده است و آنها خوفى ندارند.
🌀در مسائل اسلامى هم و مسائل عقلى هم همين طور هست. چه مسائلى عقلى هست كه با برهان، با برهان قوى ثابت است، لكن در انسان تأثير نكرده است، براى اينكه، نتيجه برهان به عقل رسيده است، لكن به قلب وارد نشده است، ايمان به آن نيست، عقل او را ادراك كرده است، لكن قلب ايمان به او نياورده است.
🌀و چه بسا مسائل عرفانى كه در قرآن و اين مناجاتهاى ائمه اطهار سلام اللَّه عليهم و همين مناجات شعبانيه مسائل عرفانى هست كه اشخاص، فلاسفه، عرفا تا حدودى ممكن است ادراك كنند، بفهمند عناوين را، لكن آن ذوق عرفانى چون حاصل نشده است نمىتوانند وجدان كنند. آيه شريفه در قرآن: ثُمَّ دَنا فَتَدَلَّى فَكانَ قابَ قَوْسَيْنِ أَوْ أَدْنى خوب، مفسرين، فلاسفه در اين باب صحبتها كردند، لكن آن ذوق عرفانى كم شده است.
🌀...اينها عناوينشان را خيال مىكند انسان، خوب، ما هم مىدانيم. نه عارف و نه فيلسوف و نه دانشمند نمىتوانند ذوب كنند چى هست مسأله.
🌀مسئله فَصَعِقَ لِجَلالِكَ كه مبدأش قرآن است: وَ خَرَّ مُوسى صَعِقاً ، مسئلهاى است كه انسان گمان مىكند كه خوب افتاد غش كرد «صَعِقَ» يعنى غش كرد، اما اين غش چى بوده است؟ غش حضرت موسى چى بوده است؟ اين مسئلهاى نيست كه غير موسى بفهمد. يا: دَنى فَتَدَلّى را، اين مسئلهاى نيست که غير آن كسى كه «دنُوّ» پيدا كرده است بتواند فهم كند، ادراك كند، ذوب كند. يا همين جملاتى كه در اين مناجات بزرگ است و بعض جملات ديگرى كه در آن هست، مسائلى است كه به حسب ظاهر سهل است و واقعاً ممتنع است.
🌀رياضات بسيار مىخواهد تا انسان بتواند بفهمد كه ناجيته [با فتح تا] نه ناجيته [با ضم تا]، «ناجَيتَه» اين چى است؟ خدا با آدم مناجات مىكند، چى است مناجات؟ چه خواستهاند ائمه؟
🌀اين از دعاهايى است كه من غير از اين دعا نديدم كه روايت شده است همه ائمه اين دعا را، اين مناجات را مىخواندند، اين دليل بر بزرگى اين مناجات است كه همه ائمه اين مناجات را مىخواندند. چى بوده است اين؟ بين آنها و خداى تبارك و تعالى چه مسائلى بوده است؟
🌀هَبْ لِى كَمالَ الْانْقِطاعِ الَيْكَ. كمال انقطاع چى است؟ وَ بِيَدِكَ لا بِيَدِ غَيْرِكَ زِيادَتى وَ نَقْصِى وَ نَفْعِى وَ ضَرّى ؛ خوب، آدم به حسب ظاهر مىگويد خوب، همه چيز با اوست.
🌀اما وجدان اين مطلب كه هيچ ضررى به ما نمىرسد الا به دست اوست، هيچ منفعتى نمىرسد الّا به اوست، اوست ضارّ و نافع، اينها چيزهايى است كه دست ماها از آن كوتاه است. و دعا كنيد كه خداى تبارك و تعالى به ما توفيق بدهد كه در اين ماه شريف و ماه شريف رمضان از اين مسائل هم يك حظى و لو يك جلوه كوچكى در دلها و قلبهاى ما واقع بشود، و لا اقل مؤمن به اين بشويم كه قضيّه «صَعِقَ» چه قضيهاى است.
🌀مؤمن به اين بشويم كه مناجات خدا با انسان چى هست. مناجات را مؤمن بشويم به آن، انكار نكنيم، نگوييم اينها حرفهاى درويشى است. همه اين مسائل در قرآن هست به نحو لطيف و در كتب ادعيه مباركه ما كه از ناحيه ائمه هدى وارد شده است، همه اين مسائل هست، نه به آن لطافت قرآن، لكن به نحو لطيف.
📚صحيفه امام، ج17، ص: 457
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
🔰 #سخن_نگاشت|رهبرانقلاب: #فلسفه برای نزدیک شدن به خدا و پیدا کردن یک معرفتِ درست از حقایق عالم وجود است؛لذا بهترین فلاسفهی ما مثل ابنسینا و ملاّ صدرا-عارف هم بودهاند.
#فلسفه
#کلام_ولی
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️#فقه| در فقه، تنها بخشی از معاملات، امضائی اند/ نکاح و طلاق و لعان با بیع و اجاره خیلی تفاوت دارند/ به همین خاطر چیزی به نام نکاح معاطاتی در فقه نداریم/ اساسا معاملات انحصاری در عقود و ایقاعات ندارند
🎙استاد علی فرحانی
📚گزیده تدریس کفایه الاصول. موسسه امام باقر علیه السلام. سال 99
#فقه
#پای_درس_استاد_فرحانی
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
المرسلات
📌#فهرست 📌#مجموعه_آثار_و_بیانات استاد علی فرحانی 💢دروس منطق 👈(المنطق، جمع بندی منطق، برهان و عرض ذا
#پیام_شما
◽️سلام علیکم و خداقوت
◽️تشکر فراوان از شما و مخصوصا حاج آقای فرحانی، بخاطر صوت های سنجاق شده در کانال #مخصوصا_بخش_طلبه_موفق ، که انشاءلله به دست همه طلاب برسه ، بسیار مفید هست و راه را نشان میدهد
◽️انشاءلله خداوند همه سربازان امام زمان عجل الله فرجه مخصوصا #استاد_فرحانی را حفظ کند
📌شما هم حتما اصوات #طلبه_موفق استاد را استماع کنید و این مجموعه صوتی را به دوستان خود معرفی کنید👇👇👇
https://eitaa.com/almorsalaat/6064
#طلبه_موفق
#پای_درس_استاد_فرحانی
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
هدایت شده از پژوهشگاه فقه نظام
🔰 پژوهشگاه فقه نظام و مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام برگزار می کنند:
💠 نشست «بررسی بازنمایی معصومین علیهم السلام و مقدسین در سینما و تلویزیون بر اساس اضلال و هتک حرمت محترمات»
👤 ارائه دهنده: حجة الاسلام و المسلمین استاد محمد علی حیدری؛ عضو گروه علمی فقه فرهنگ مدرسه عالی حوزوی ولی امر علیه السلام
👤 ناقد: جناب آقای دکتر عبدالکریم خیامی؛ عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق علیه السلام
👤 دبیر علمی: حجة الاسلام و المسلمین دکتر نهاوندی؛ مدیر گروه فقه ارتباطات، هنر و رسانه مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام
🗓 پنجشنبه، 11 اسفند
⏰ 9:45 صبح
📌 میدان معلم، مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام
📽 لینک پخش زنده:
https://gharar.ir/r/4335a4e4
◻️ کانال پژوهشگاه فقه نظام
🆔@jiiss_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🌺 درس امام حسین(ع) به امت اسلامی
🔺️ رهبر انقلاب: درس حسینبنعلی علیهالصّلاةوالسّلام به امّت اسلامی این است که برای حقّ، برای عدل، برای اقامهی عدل، برای مقابلهی با ظلم، باید همیشه آماده بود و باید موجودی خود را به میدان آورد. ۱۳۹۲/۰۳/۲۲
📜 #سخن_نگاشت
💻 Farsi.khamenei.ir
📌حضرت امام به عنوان یک عالم دین و مرجع تقلید، نقش آفرین بود/ مهمترین وظیفه علماء، جهاد تبیین است/ با حرف نو، بیان نو و منطق نو، با جوانان گفتگو و گرههای ذهنی آنها را باز کنید/ باید همچون شهید مطهری برای مواجهه با شبهات آماده باشیم
🔰مقام معظم رهبری
🌀...ایشان (مقام معظم رهبری) نقش دین و علما را در شکلگیری اینگونه حرکتهای ملی و انقلابی، مهم و بیبدیل برشمردند و خاطرنشان کردند:
🌀در انقلاب اسلامی هم #امام_خمینی بهعنوان یک عالم دینی و مرجع تقلید نقشآفرین بود که توانست به پشتوانه میراث هزار ساله علمای دین و اعتماد و اعتقادی که در مردم به آنها شکل گرفته بود، ملت را از تهران تا روستاها و شهرهای دوردست با شعار واحد به حرکت درآورد که این کار از هیچ حزب و شخصیت سیاسی دیگری ساخته نبود.
🌀حضرت آیتالله خامنهای، ثروت عظیم و تهدیدزدای حضور و بنیه مردمی برای نظام را حیاتی دانستند و گفتند:
🌀علما فارغ از داشتن یا نداشتن مسئولیت دولتی، برای حفظ این سرمایه عظیم وظایف سنگینی دارند که مهمترین آن #جهاد_تبیین است، ضمن اینکه «تقوا، صداقت، پاکدستی، پرهیز از موارد شبههناک، انگیزه خدایی و دعوت کردن با عمل نه فقط با زبان» مردم را دلگرم و خاطرجمع میکند.
🌀ایشان علما را به ارتباط با جوانان و دانشجویان و حضور در مراکز دانشجویی سفارش کردند و گفتند:
🌀با حرف نو، بیان نو و منطق نو، با جوانان گفتگو و گرههای ذهنی آنها را باز کنید البته در برابر شبهاتی هم که پاسخ آنها را نمیدانیم بگوییم نمیدانم یا باید بررسی کنم.
🌀رهبر انقلاب، #تشکیل_حلقه_ها_معرفتی از فضلای جوان و پُر شمار و صاحبفکر در شهرهای مختلف با محوریت علمای بزرگ و اعضای مجلس خبرگان را گامی دیگر برای ارتباط مؤثر با جوانان، خواندند و افزودند:
🌀از شبهه هم نباید رنجید و همچنانکه مرحوم #شهید_مطهری خودش شبهه و پاسخ آن را کشف میکرد، باید برای مواجهه با شبهه آماده شد.
🌀حضرت آیتالله خامنهای افزودند:
🌀شبهات مانند تحریمها است و موجب مطالعه و فکر و تحقیق برای پاسخگویی میشود همانطور که تحریمها ما را وادار کرد در مسائل مختلفی مانند دفاعی، درمانی و سلامت به دستاوردهای جدیدی دست یابیم که اگر تحریمها نبود، مطمئناً این پیشرفتهای فنی و صنعتی وجود نداشت.
📚گزارشی از گزیده بیانات در دیدار با اعضای خبرگان رهبری. 4/12/1401
#علماء #شهید_مطهری
#کلام_ولی
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b