بابازی، الگونمایی فعالان بازی
🔆 #بابازی
7️⃣2️⃣گروه بازی سازی چیدا
🔷 #چیدا تولید کننده #اسباب_بازی های #چوبی می باشد که موضوع تولیداتش را #معماری_ایرانی _اسلامی قرار داده است.
🔶 #محمدحسین_فائزی، موسس و مدیر گروه چیدا، تحصیلاتش ارشد مهندسی مکانیک است. او درباره انگیزه اش از ورود به عرصه اسباب بازی می گوید: «سال ۹۳رهبری در مورد اسباب بازی فرمودند:"... من چقدر سر قضیهی تولید اسباببازی داخلىِ معنادار و جذاب حرص خوردم..."همین جمله در ذهنم جرقه ای زد تا وارد این حوزه بشوم، ما در تولید اسباب بازی هایمان سعی کردیم که مؤلفههای مدنظر رهبری ازجمله #معنادار بودن و #جذابیت را رعایت کنیم. در حوزه اسباب بازی اینکه شما مفهومی که دارای #هویت باشد به #کودک منتقل کنید ارزشمند است تا اینکه بخواهید صرفا به ابزارآلات جنگی یا سازه های بی هویت یا با هویت غربی بپردازید. محصولات چیدا دارای هویتی کاملا متناسب با مردم مسلمان ایرانی است.»
🔷 #چیدا از بلوک های چوبی سه بعدی و دارای اشکال هندسی تشکیل شده است که کودک با قرار دادن این قطعات چوبی کنار و بر رویهم میتواند تک بناهای شهری و یا فضاهایی همچون اتاق، خانه، بازار، محله، پارک و ... بسازد و با ذهن #خلاق و کودکانه خود، شهری چوبی با معماری ایرانی_اسلامی طراحی کند.
🔶 فائزی درباره ی معناداری و جذابیت اسباب بازی های چیدا معتقد است:« در اسباببازیهای ما مفاهیم و معانی پنهانی نیز وجود دارد مثلا #خانواده_چیدا مجموعهای از #عروسکهای چوبی است که یک خانواده ایرانی را به نمایش درآورده است و کودک در بازی با نشانه های یک #خانواده ایرانی اسلامی آشنا می شود. این اسباببازیها موجب ارتقای خلاقیت و #تفکر کودک میشود و او را تشویق به مشاهده و کاوش در محیط پیرامون خود میکند. عمدۀ کارهای ما معماری #تاریخی و #تمدنی #ایران است و والدین دوست دارند که بچههایشان با این فضا آشنا شوند.»
🔷 گروه تولیدی چیدا متشکل از ۵ نیروی جوان با تخصص مهندسی مکانیک ،طراحی صنعتی ،معماری و شهرسازی می باشد که از سال ۹۶ در شهر #قزوین به صورت رسمی در حوزه اسباب بازی فعالیت خود را آغاز کرده است. بسته های تولیدی چیدا از نوع اسباب بازی های سازه ای در تعداد قطعات متفاوت (بین ۳۰ تا ۲۲۰ قطعه ) برای گروه سنی بالای ۳ سال تولید و عرضه می گردد.
🔆بابازی،باشگاه نوآوران بازی
🆔 t.me/babaziclub
🆔 instagram.com/babaziclub
💢 @babaziclub
ارتباط با ما :
✅ @babazi_admin
🔷 نشست ارائه تجربه نوآوران بازی محور آموزشی و تربیتی
🔸 #روایت_بازی🔸
🔻ویژه #معلمان و #مربیان
✅ همرا با کارگاه های آموزشی
💢 جزئیات بیشتر را در پوستر بخوانید.
ثبت نام :
Yk8.ir/rbazi
🔆بابازی،باشگاه نوآوران بازی
🆔 t.me/babaziclub
🆔 instagram.com/babaziclub
💢 @babaziclub
ارتباط با ما :
✅ @babazi_admin
بابازی، الگونمایی فعالان بازی
🔆 #بابازی
8⃣2⃣ بازی و طراحی مفاهیم درسی
🔶 بسیاری از دانش آموزان #ریاضی را یکی از دروس سخت و دشوار می دانند و خانواده ها نیز اغلب اوقات نگران نمرات فرزند شان در این درس هستند. #اعظم_محمدزاده اما با استفاده از بازی توانسته ریاضی را برای #دانش_آموزان شیرین و دلچسب کند. خانم محمدزاده دانشجوی دکتری #برنامه_ریزی درسی #دانشگاه_فردوسی #مشهد است که دغدغه #روش_تدریس دارد و در دانشگاه نیز همین موضوع را تدریس می کند. او درباره انگیزه و برنامه هایش می گوید:
🔹«دانشجویانی داشتم که در رشته های علوم تربیتی دغدغه اشتغال داشتند، اما جز جذب در آموزش و پرورش مسیرهای دیگری را برای اشتغال و کارآمدی خود نمی دیدند و ناامیدانه به بحث های تئوری و حافظه محور در دانشگاه تن داده بودند. از آنجا که خودم دغدغه ی #آموزش_نوین را داشتم، بهترین راه برای احیای داشجو را کاهش فاصله بین تئوری و عمل از طریق ورود مستقیم به بحث های #آموزشی و #تربیتی #دبستان می دانستم.
🔹سال ۹۴ ابتدا تحقیقات زیادی روی «یادگیری از طریق بازی» و «بازی وارسازی» در آموزش انجام دادم و بعد با کمک خواهرانم اکرم، ملیحه و زهرا سعی کردیم بر اساس مفاهیم پایه ریاضی و تحلیل محتوای کتاب های ریاضی و با توجه به هماهنگی با سایر عناصر برنامه درسی نظیر، ارزشیابی، گروه بندی، زمان، مکان، تکالیف یاددهی و یادگیری و ... با عنصر روش تدریس، #برنامه_درسی مبتنی بر رویکرد #بازی_محور طراحی کنیم.
🔹در مقطع ابتدایی بازی یک ظرفیت فوق العاده ای برای آموزش است. #بازی جزئی از زندگی کودکان است و وقتی ما بازی را از کودکان میگیریم جزء اساسی زندگی آنها را گرفته ایم.»
🔶 اعظم محمدزاده به دلیل تسلط کارشناسی بر #سند_تحول_بنیادین آموزش و پرورش، در طراحی بازی های آموزشی توجه ویژه ای به انواع ساحت های تربیتی دارد، به همین دلیل او و همکارانش رویکرد #یادگیری_تلفیقی را در طراحی بازی ها دنبال می کنند.
🔸«شروع کار ما با درس ریاضی بود اما بعد از مدتی فارسی و علوم هم اضافه شد و در طراحی بازی بر رویکرد تلفیقی توجه داشتیم، به این معنا که بازی هایی طراحی می کردیم که مفهوم ریاضی و فارسی را شامل شود و حتی مفهوم هدیه های آسمانی هم در آن بازی باشد و در عین حال به #پرورش صفات #اخلاقی خاص و مهارت های #اجتماعی مختلف منجر شود.»
🔷 خانم محمدزاده فعالیت هایش را از سال ۹۴ آغاز کرد. او در حال حاضر توانسته ۴۰ دانشجوی علوم تربیتی را در همین حوزه مشغول به کار کند و خدمات مورد نیازی به مدارس مشهد ارائه کند. تلفیق یادگیری و بازی نه تنها برای دانش آموزان خوشایند و لذت بخش بوده است بلکه مدیران و معلمان هم از این طرح استقبال کرده اند و خانم محمدزاده تاکنون دوره های آموزشی زیادی نیز برای مربیان و معلمان برگزار کرده است
خانم محمدزاده و همکارانش عضو کارگروه بازی و تربیت دانشگاه فردوسی مشهد هستند و در جشنواره «بازی و یادگیری » در سال ۹۷ مورد تقدیر قرار گرفته اند.
🔆بابازی،باشگاه نوآوران بازی
🆔 t.me/babaziclub
🆔 instagram.com/babaziclub
💢 @babaziclub
ارتباط با ما:
✅ @babazi_admin
بابازی، الگونمایی فعالان بازی
❇️ #ایده_ترویج_بازی
8⃣ سرزمین اسباب بازی
🔶 در نگاه اول ممکن است فکر کنیم #سرزمین_اسباب_بازی یک #فروشگاه اسباببازی یا یک فضای #بازی بزرگ است اما درواقع در این سرزمین صدها شرکت #تولیدکنندهی اسباببازی ایرانی، محصولات خود را در یک فضای بزرگ به نمایش گذاشتهاند و اهالی #صنعت #اسباب_بازی، اینجا را به نام #شوروم_اسباب_بازی می شناسند.
🔷 سرزمین اسباب بازی، یک نمایشگاه دائمی با اسباب بازی های تولید #ایران است. این نمایشگاه در سال ۹۸در مجتمع فرهنگی #سرچشمه با مساحتی نزدیک به ۵۰۰ متر با مشارکت مجموعه زندگی بهشتی، مجموعه سرچشمه (وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی) و مجموعه #بازی_بین با حمایت شورای نظارت بر اسباب بازی در #تهران راه اندازی شده است.
🔷 #محمدحسین_نخچی، تولیدکننده، طراح اسباببازی، مدیر و ایده پرداز این نمایشگاه می گوید:
«در کشور #چین نمایشگاه هایی وجود دارد که فقط اسباب بازی های تولید داخلی شان را عرضه می کنند. ایده ایجاد #شوروم از همانجا به ذهنم رسید و هدفم این بود که جایی باشد که تمام تولیدکنندگان اسباب بازی دورهم جمع بشوند و تولیدات خود را ارائه کنند. این نمایشگاه بستری مناسب برای مشتریانی مثل #فروشگاه_داران، #پخش_کنندگان، #تجار اسباب بازی خارجی، #مدیران_مدارس، #مهد ها و #خانه_های_بازی است که بتوانند محصولات ایرانی را با دسته بندی های متفاوت و به تفکیک تولید کننده از نزدیک ببینند، در کنار هر محصول، #شناسنامه آن و یک نمونه باز شده اسباب بازی موجود است تا مشتریان با شناخت و آگاهی بیشتر ثبت سفارش خود را انجام دهند.»
🔶 در حال حاضر بیش از ۲۵۰۰ اسباب بازی از ۱۹۰ تولیده کننده داخلی در سرزمین اسباب بازی عرضه می شود.
این اسباب بازی ها در دسته بندی های مختلفی از قبیل؛ اسباب بازی های چوبی، بازی های فکری، بازی های رومیزی، ماشین ها، عروسک ها، اسباب بازی های حرکتی_مهارتی و ... چیده شده است.
🔆بابازی،باشگاه نوآوران بازی
🆔 t.me/babaziclub
🆔 instagram.com/babaziclub
💢 @babaziclub
ارتباط با ما:
✅ @babazi_admin
💢 تفریح برای همه
✅ طرحی که دولت آقای #رئیسی توان اجرای آن را دارد.
🔷 سال های ۹۷ و ۹۸ در مجموعه #هم_بازی اردوهای #بازی_محور #خانوادگی زیادی با هدف تقویت روابط و انس بیشتر اعضای خانواده برگزار می کردیم. اردوهایی که باعث گرم تر شدن روابط #والدین و #فرزندان می شد. با این که اجرای این اردوها، کاری زمان بر وپرهزینه بود اما از هر نفر برای شرکت در اردوی یک روزه فقط ۲۰ تا ۲۵هزار تومان می گرفتیم، اما همین هزینه حداقلی هم برای بسیاری از خانواده های با دو یا سه فرزند هزینه زیادی به حساب می آمد. برای حل این مسئله بارها با مسئولین مختلف درباره هزینه های بالای #اردوگاهی که مانع تقویت #تفریحات خانوادگی است گفتگو کردم اما هیچ کدام به نتیجه نرسید.
🔶این دغدغه بی نتیجه ماند تا اینکه #سعید_جلیلی در اوج مناظرات #انتخاباتی امسال، اهمیت تفریحات خانوادگی را در سطح کلان تری مطرح و راهکار کارشناسی هم برایش ارائه کرد.
🔷 محورهای اصلی طرح دکتر جلیلی :
1⃣ به جای هزینه های هنگفت مقابله با آسیب های #اجتماعی مانند #طلاق و... ، تفریحات خانوادگی را تقویت کنیم تا انس و سرزندگی در خانواده ها بیشتر شود.
2⃣ #دولت و #شهرداری ها، اقامتگاه ها و #اردوگاه های #تفریحی زیادی در شهرها دارند که در خوشبینانه ترین حالت، تنها یک سوم این ظرفیت ها استفاده می شود.اگر این ظرفیت ها به طور کامل در خدمت آحاد #جامعه قرار بگیرد، سالی ۶۰ میلیون نفر می توانند به مدت ۳روز #تفریح خانوادگی را تجربه کنند و همچنین سالی ۵۰۰هزار نفر از زوجین جوان می توانند سفر ۵روزه بروند.
3⃣ اجرای این طرح نیازمند بودجه خاصی نیست بلکه نیازمند #سازماندهی و #سیاستگذاری دولت است.
4⃣ تمامی اردوگاه ها و اقامتگاه های دولت و شهرداری ها در یک #سامانه_ملی ثبت شود تا آحاد مردم از شهرها و روستاهای مختلف بتوانند برای سفر ۳ روزه تفریحی ثبت نام کنند.
🔶 با توجه به تجربه هایی که در حوزه تفریح بدست آورده ام، یکی از طرح های تفریحی که در همین شرایط تحریمی دولت آقای رئیسی می تواند اجرا کند همین طرح است.
ناگفته نماند که این رویکرد در زمان تولیت آیت الله رئیسی در #آستان_قدس هم اجرا شد، با این تفاوت که بخشی از باغهای خاص آستان قدس به اردوگاه های #دانش_آموزی و ویژه #بانوان تبدیل شد اما واقعیت این است که امکانات تفریحی دولت غیرقابل تصور است و اگر سازماندهی درستی با «محوریت خانواده» صورت گیرد شاید بتوانیم بستر کسب #نشاط و #سرزندگی را برای همه مردم #ایران فراهم کنیم.
📝 یادداشتی از حسن سلطانی
مدیر موسسه بابازی
🔆بابازی،باشگاه نوآوران بازی
🆔 t.me/babaziclub
🆔 instagram.com/babaziclub
💢 @babaziclub
ارتباط با ما:
✅ @babazi_admin
🔆 #بابازی
9⃣2⃣حسینیه کودک شهید چمران
🔷 #حسینیه_کودک شهید #چمران با تلاش یک خانواده دو نفره، با هدف آموزش #سبک_زندگی_اسلامی در قالب #بازی های کودکانه برای کودکان زیر ۷ سال در میدان خراسان شهر تهران در سال ۹۲ تاسیس شده است.
🔶 احمدرضا اعلایی، لیسانس نمایش عروسکی و فوق لیسانس کارگردانی تئاتر دارد و بعد از تحصیلات دانشگاهی، در حوزه علمیه مشکات، تحصیلات حوزوی را دنبال کرده است. زهرا شاه حسینی نیز تدوین فیلم و روانشناسی خوانده است.
«جرقه ی اولیه تشکیل حسینیه کودک، از سفر به #لبنان در سال ۸۸، ایجاد شد. به همراه یک تیم فرهنگی برای تهیه مستند راهی مدرسه شهید چمران در جنوب لبنان شدیم. سبک اجرایی و تربیتی مدرسه #جبل_عامل ما را به فکر تاسیس یک مجتمع تربیتی با همین مختصات در #تهران انداخت، ما با افراد مختلفی در حوزه آموزش و #تربیت مشورت کردیم، مجموعه های تربیتی شاخص را رصد کردیم. به این نتیجه رسیدیم که بازی مهم ترین ابزار برای ارتباط با کودک می باشد، اصلا زندگی کودک بازی است. بعد از چند سال تحقیق و پژوهش و برگزاری #اردو_بازی و #هیئت_کودکان موفق به راه اندازی حسینیه کودک شدیم.»
🔶 حسینیه کودک شهید چمران فضایی کاملا آزادانه و به دور از باید و نباید های افراطی محیط آموزشی برای کودکان ۴ و ۵ سال فراهم کرده است، اینجا بازی با آنچه در ذهن عموم افراد تعریف می شود تفاوت دارد. بازی، سرگرمی صرفِ لذت و هیجان و بی هدف نیست بلکه فعالیتی سازنده است که رشد فردی، #اجتماعی، #اخلاقی و ... کودک را به همراه دارد.
🔹 محیط آشپزخانه، حیاط، باغچه، کارگاه های ساخت و ساز، حوض، حیوانات خانگی و ... از جمله امکانات این فضا می باشد. کودک اینجا فرش شستن را تجربه می کند، یاد می گیرد که از وسایل دورریختنی اش چگونه ابزار مفید و قابل استفاده بسازد، در قامت آشپز غذا می پزد، آتش روشن می کند و #تجربه پخت سیب زمینی درون آتش را به صورت عینی کسب می کند، نجار می شود و برای #حیوانات خانه می سازد، خیاطی می کند و برای عروسکش لباس می دوزد.
🔷 حجت الاسلام اعلایی در مورد نگاه تربیتی حاکم بر حسینیه کودک معتقد است:« نقش #تفریح در سبک زندگی اسلامی، بهخصوص در فضای #مذهبی بهشدت مغفول مانده است و با الگوی #دینی به آن نگاه نشده است. بازی، اصلیترین ابزار در تربیت بچههای زیر ۷سال است. متأسفانه خانوادهها نگاه كمّي به ماجرا دارند. دنبال اين هستند كه فرزندشان چند آيه از قرآن حفظ كرده يا چه شعر يا دعایی را ياد گرفته است. ما در مهد چمران، آموزش نداریم فقط بازی است. کودکان بر مبنای سبک زندگی اسلامی ارتباط زیادی با #طبیعت و حیوانات دارند و به صورت عینی با نعمات خداوند آشنا می شوند، آن ها یاد می گیرند #مولد باشند و از ابزار بازیافتی #اسباب_بازی خلق می کنند. ما هر هفته با کودکان به خارج از محیط حسینیه می رویم تا آنها با افراد در #مشاغل مختلف ارتباط بگیرند و معاشرت کنند. کودکان آزادند تا در زمان حضور در حسینیه از بین چند فعالیت، بازی ای را که دوست دارند انتخاب کنند. گِل بازی، خمیر بازی، بازی فکری، نقاشی و...»
🔶 آقای اعلایی و همسرش خانم شاه حسینی موفق به تاسیس ادبستان های دخترانه و پسرانه حمزه دوران در سا لهای ۹۵و ۹۶ شدند. هم اکنون، احمدرضا اعلایی مدیریت ادبستان پسرانه، و زهرا شاه حسینی، مدیریت حسینیه کودک و ادبستان دخترانه را به عهده دارند.
🔆بابازی،باشگاه نوآوران بازی
🆔 t.me/babaziclub
🆔 instagram.com/babaziclub
💢 @babaziclub
ارتباط با ما:
✅ @babazi_admin
🔆 #بابازی
0⃣3⃣ گروه بازی سازی گره
🔶 گروه بازی سازی #گره، متشکل از ۴ جوان دهه هفتادی است که آشنایی شان با یکدیگر بر می گردد به دوران دانشجویی شان که به عنوان #مربی و سرگروه #نوجوانان در اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزی مشغول کار بودند. کار #تربیتی و ارتباط نزدیک با نوجوان باعث شد تا آنها به تدریج با خلاء های حوزه #نوجوان آشنا بشوند و به فکر راه چاره ای بیفتند و از آن جا که همگی شان در زندگی شخصی با بازی مانوس بودند قطعا راه حل پیشنهادی به بازی گره می خورد.
🔷 اولین بروز و ظهورشان در حوزه #بازی مربوط به رویداد ملی استارتاپی اسباببازی سال ۹۷در #مشهد است. محمدرضا هاشمیفر،مهندسی عمران و مدیریت کسب و کار خوانده و موسس گروه بازی سازی گره است.
🔶 «در انجمن اسلامی به عنوان مربی و سرگروه با نوجوانان کار می کردیم. و معمولا از بازی برای انتقال مفاهیم استفاده می کردیم. وقتی فراخوان رویداد ملی استارتاپی اسباب بازی را دیدم از دوستانم آقایان فرشتهپور، صادقزاده و تقوی خواستم تا در این رویداد شرکت کنیم. آنها موافقت کردند و همانجا ایده ی یک #بازی_رومیزی را مطرح کردیم و ساختیم و توانستیم رتبه پنجم این رقابت را بین ۴۰ تیم شرکتکننده از سراسر کشور به دست آوریم. بعد از پایان این رقابت ایده اولین بازی رومیزی ما یعنی «کارتایم» شکل گرفت. تاکید ما بر بازی صرفا از جنبه تفریحی آن نیست بلکه به دنبال ایجاد #محبت و #صمیمیت در دورهمی های #خانواده هستیم. به همین دلیل روی جعبه بازی #کارتایم طرح خانواده را طراحی کرده ایم تا اهمیت و ضرورت آن را به مخاطب نیز انتقال دهیم.»
🔷 گروه بازی سازی گره از سال ۹۷ به صورت رسمی فعالیت خود را در مشهد آغاز کرده و تا بحال موفق به تولید دو بازی رومیزی به نام های« کوبیز و کارتایم »برای گروه سنی ۶ تا۱۵ سال شده است.
🔹 مسعود فرشته پور، یکی دیگر که از اعضای اصلی تیم گره است. او تجربه ای چند ساله در حوزه فروش اسباب بازی های فکری دارد. فرشته پور دغدغه ورودش به حوزه تولید بازی را اینگونه بیان می کند: «برقراری ارتباط موثر، توانایی #حل_مسئله، افزایش #اعتماد_بنفس و دیگر مهارت ها برای گروه سنی نوجوان لازم و ضروری است و بازی در این فرایند #یادگیری یک ابزار قوی به حساب می آید اما زمانی که ما شروع کردیم بیشتر بازی ها برای گروه سنی زیر ۷سال تولید می شد و خلاء بازی هایی برای بچه های ۷ سال به بالا در تولیدات اسباب بازی خیلی حس می شد.»
🔸این گروه جوان، #تولید اولین بازی رومیزی خود را با سرمایه ی ۴۰هزار تومان آغاز کردند و توانسته اند در مدت ۳ سال از هر بازی رومیزی ۳۰۰۰ نسخه تولید و در سراسر کشور به فروشگاه های اسباب بازی عرضه کنند.
🔆بابازی،باشگاه نوآوران بازی
🆔 t.me/babaziclub
🆔 instagram.com/babaziclub
💢 @babaziclub
ارتباط با ما:
✅ @babazi_admin
💢 #دنیای_بازی
🔴 تفاوت تفریح و سرگرمی
🔷 گفت وگوی زنده مجازی با دکتر سید محمد نوروزیان امیری، پژوهشگر تعلیم و تربیت
📆 شنبه، ۱۳ شهریور، ساعت ۲۱:۳۰
🔻پخش از صفحه اینستاگرامی بابازی
🆔 instagram.com/babaziclub
🔆بابازی،باشگاه نوآوران بازی
🆔 t.me/babaziclub
💢 @babaziclub
ارتباط با ما :
✅ @babazi_admin