آیه ۷۱ سوره #نحل
اللَّهُ فَضَّلَ بَعْضَكُمْ عَلَى بَعْضٍ فِى الرِّزْقِ فَمَا الَّذِينَ فُضِّلُواْ بِرَآدِّى رِزْقِهِمْ عَلَى مَا مَلَكَتْ أَيْمَنُهُمْ فَهُمْ فِيهِ سَوَآءٌ أَفَبِنِعْمَةِ اللَّهِ يَجْحَدُونَ
و خداوند بعضى از شما را بر بعضى دیگر در #روزى برترى داده است، پس كسانى كه برترى داده شده اند، رزق خود را بر زیردستان خود ردّ نمىكنند تا آنكه همه با هم برابر شوند. پس آیا نعمت خدا را انكار مىكنند؟
🌐 تفاوت مردم در #رزق، یكى از برنامه هاى حكیمانه الهى است، زیرا اگر همه مردم یكسان و یكنواخت بهره میبردند، كمالات معنوى آنان ظاهر نمیشد. مثلاً سخاوت، صبر، ایثار، حمایت، شفقت، تواضع و امثال آن، زمانى معنى پیدا میكند كه تفاوتهایى در میان انسانها باشد.
🌐 ممكن است معناى آیه این باشد كه خداوند از #بخل مردم انتقاد میكند كه چرا افراد كامیاب، زیردستان خود را در امكانات خود شریك نمیسازند ؟و ممكن است معناى آیه چنین باشد كه امكان انتقال بعضى نعمتها به دیگران نیست، مثلاً چگونه میتوان زیبایى چهره یا صوت یا عقل یا نبوغ یا محبوبیّت یا نفوذ كلام را به دیگران منتقل كرد. این تفاوتها رمز تكامل و یكى از نعمتهاى الهى است. چرا آن را انكار میكنید؟
🌐 معناى #عدالت، آن نیست كه خداوند همه مردم را در یك درجه از استعداد و شرایط قرار دهد، زیرا اگر همه مردم در برخوردارى از نعمتها مساوى باشند، استخدام و تعاون و همكارى كه براى زندگى اجتماعى یك ضرورت است از بین میرود. قرآن در آیه۳۲ سوره زخرف میفرماید: «و رفعنا بعضهم فوق بعض درجات لیتّخذ بعضهم بعضاً سخریّاً» یعنى ما بعضى انسانها را بر بعضى دیگر برترى دادیم تا بدین وسیله، استخدام پیش آید. (« سُخریاً» به معناى 👈🏻 #تسخیر و استخدام و « سِخریاً» به معناى 👈🏻 #استهزا است)
🌐 گاهى كامیابى ها در اثر ظلم، حقكشى واستثمار به دست مى آید كه اسلام اینگونه درآمدها را حرام شمرده است، لیكن گاهى توسعه رزق صددرصد خدادادى و از طریق حلال وبصورت طبیعى است. مثل دو نفر كه مشغول ماهیگیرى میشوند، یكى صدها ماهى در تورى كه او افكنده میرود، ولى دیگرى چند ماهى به تور مى اندازد. در اینجا غنى و فقر، الهى است كه براى آزمایش #غنى و #فقیر و بروز استعدادهاى آنهاست و هیچ جنبه ى منفى ندارد. این آیه نظر به اینگونه موارد دارد. «واللَّه فضّل بعضكم على بعض فى الرزق»
🌸🍃🌸🍃🌸
#تفسیر_قرآن
#نحل
#تدبر
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
آیه ۷۹ سوره نحل(صفحه۲۷۵)
أَلَمْ يَرَوْا إِلَى الطَّيْرِ مُسَخَّرَاتٍ فِي جَوِّ السَّمَاءِ مَا يُمْسِكُهُنَّ إِلَّا اللَّهُ إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَاتٍ لِقَوْمٍ يُؤْمِنُونَ
آيا به پرندگان ننگريستهاند كه در فضاى آسمان رام شدهاند، و كسى جز خداوند آنها را [در آن حال] نگاه نمىدارد، بىگمان در اين براى اهل ايمان مايههاى عبرت است
🍃🌸درك اين مساله آسان است كه چرا بسيارى از شگفتيهاى جهان هستى در نظر ما زياد جلوه نمى كند؟ زيرا هميشه آن را ديده ايم و به آن خو گرفته ايم ، و اين عادت و خو گرفتن در حقيقت حجابى شده است كه بر اين صحنه هاى شگفت انگيز افتاده ، به همين دليل اگر بتوانيم ذهن خود را از آنچه به آن خو گرفته ايم تخليه كنيم ، شگفتيهاى فراوانى در اطراف خود مشاهده خواهيم كرد.
مساله #پرواز #پرندگان از همين قبيل است
این آیه دعوت عامى است از بشر كه به آسمان نگاه كند و پرندگان را كه در آن شناورند بنگرد و بينديشد كه چگونه اين پرندگان درآسمان پرواز مى كنند و به زمين نمى افتند! 🌸🍃
#تفسیر_قرآن
#نحل
#تدبر
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
آیه ۸۴ سوره #نحل
وَيَوْمَ نَبْعَثُ مِنْ كُلِّ أُمَّةٍ شَهِيدًا ثُمَّ لَا يُؤْذَنُ لِلَّذِينَ كَفَرُوا وَلَا هُمْ يُسْتَعْتَبُونَ
بخاطر بياوريد روزي را كه از هر امتي گواهي بر آنها مبعوث ميكنيم، سپس به كافران اجازه (سخن گفتن) داده نميشود و توانائي بر رضايت طلبيدن (و تقاضاي) عفو ندارند.
♦️این آیه صحنه هايى از روز #قيامت و وضع ذلّت بار كافران در آن روز را ترسيم مى كند. مى فرمايد: آن روزى را به ياد آور كه در آن از هر امتى گواهى بر مى انگيزيم. منظور از اين #گواهان پيامبران و صالحانند كه حجتى براى قومشان هستند، يعنى اگر كسى بگويد ما در محيطى بوديم كه نمى توانستيم فرمان خدا را اطاعت كنيم، خداوند كسى را كه در همان محيط خدا را اطاعت مى كرد به عنوان حجّت بر مى انگيزد، وجود او گواهى روشن بر بطلان سخن گنهكاران است. البته در اين مورد وجود فقط يك نفر به عنوان حجت و گواه كافى است، هر چند كه ممكن است افراد بيشترى اين خصوصيت را داشته باشند.
🔺پس معلوم میشود که 👈🏻خدا در میان هر قومى ودر هر زمانى، برمردم حجّت وشاهد دارد.و وجود انسانی صالح و مصون از هر گناه و خطا، در هر عصر و زمان
🔺در قرآن بارها، سخن از گواهانِ قیامت مطرح شده است؛ پیامبران، فرشتگان، اولیاى خدا، زمین واعضاى بدن، از گواهان آن روز هستند.
🔺با آنكه خداوند همه جا حاضر وبه همه چیز آگاه است، ولى وجود گواهان متعدّد، عامل پیدایش 👈🏻 #تقوا وحیا براى مؤمنان و وسیله ى رسوایى بیشتر مجرمان است.
🔺سپس اضافه مى کند که در آن دادگاه «اجازه سخن گفتن به کافران داده نمى شود» (ثُمَّ لا یُؤْذَنُ لِلَّذِینَ کَفَرُوا).
البته در آنجا نیاز به سخن گفتن با زبان نیست! دست و پا و گوش و چشم و پوست بدن و حتى زمینى که انسان بر آن گناه یا ثواب کرده است، گواهى مى دهند بنابراین، نوبت به زبان نمى رسد!
و نه تنها به آنها اجازه سخن گفتن داده نمى شود بلکه «توانایى بر جبران و اصلاح و تقاضاى عفو نیز ندارند» (وَ لا هُمْ یُسْتَعْتَبُونَ).
چرا که آنجا ، سراى برخورد با نتیجه ها و بازتابهاى عمل است نه جاى انجام عمل و یا جبران و اصلاح.
🔺«استعتاب» از عتاب است، یعنى گنهكار از صاحبِ حق، طلب عتاب و سرزنش مى كند تا بدین وسیله قهرش فرو نشیند و رضایت دهد.
🔺پس معناى جمله (و لا هم يستعتبون ) اين است كه از ايشان نمى خواهند كه در مقام راضى كردن خدا بر آيند، و خدا را از خود خوشنود سازند.🌸🍃🌸🍃🌸
#تفسیر_قرآن
#نحل
#تدبر
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
آیه ۹۰ سوره #نحل
إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالْإِحْسَانِ وَإِيتَاءِ ذِي الْقُرْبَى وَيَنْهَى عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ وَالْبَغْيِ يَعِظُكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ
در حقيقت خدا به دادگرى و نيكوكارى و بخشش به خويشاوندان فرمان مى دهد و از كار زشت و ناپسند و ستم باز مى دارد به شما اندرز مى دهد باشد كه پند گيريد
🔷طبق اين آيه، خداوند مردم را به سه چيز فرمان مى دهد و از سه چيز باز مى دارد.
آن سه چيز كه خدا به آن فرمان مى دهد، عدل و احسان و دادن حق خويشاوند است.
🌀#عدل يعنى رسيدن هر كسى به حق و مقام شايسته خود و تقسيم عادلانه و درست امكانات جامعه كه باعث پيدايش زمينه هاى رشد و شكوفايى براى همه افراد مى شود.
همان گونه كه حكومت بايد با مردم بر اساس عدل رفتار كند، مردم نيز بايد در روابط خود با يكديگر مطابق با عدل و انصاف عمل كنند و اگر جامعه را به يك هرم تشبيه كنيم، بايستى عدل هم در رأس و هم در قاعده آن حاكميّت داشته باشد.
🌀#احسان بالاتر از عدل است، عدل باعث رسيدن هر كس به حقوق خويش است و احسان مقدّم داشتن ديگران بر خود و تلاش براى ايجاد رفاه و آسايش براى مردم است كه برخاسته از روح ايثار و از خود گذشتگى و بزرگوارى و مروّت است.
البته از نظر 👈🏻كلى و اجتماعى، عدالت بهتر از احسان و جود است ولى از نظر 👈🏻فردى، احسان و جود ارزش بيشترى دارد.
🌀پرداختن به خويشان و داشتن روابط صميمانه با آنها و دادن حق آنها، فضيلت ديگرى است كه در اين آيه به آن امر شده است. جامعه از همان خانواده ها تشكيل مى شود ، اصلاح پيوندهاى خويشاوندى و وجود روابط عاطفى و صميمانه در ميان #خويشاوندان، سبب اصلاح كلّ جامعه مى گردد.
💠هر چند كه منظور از «ذى القربى» در اين آيه خويشاوندان است و همه بايد حق خويشاوند خود را رعايت كنند، ولى اگر بخواهيم يك خانواده نمونه را به عنوان مثال نام ببريم، آن خانواده، خاندان رسول گرامى اسلام است. و لذا در برخى از روايات گفته شده كه منظور از «ايتاء ذى القربى» دادن حق اهل بيت پيامبر است.
🔷 همچنين در اين آيه شريفه، خداوند مردم را از سه چيز باز مى دارد، كه عبارتند از: فحشاء و منكر و بغى.
🌀 #فحشاء آن دسته از گناهان است كه انسان به طور آشكار و بى پرده مرتكب مى شود و از اين كه مردم از كار او با خبر شوند، باكى ندارد.
🌀 #منكر گناهانى است كه گناه بودن آن براى همه روشن است و همه آن را ناپسند مى دارند.
🌀 #بغى، طلب كردن چيزى از ديگران از طريق زور و ستمگرى است.
البته ممكن است كه يك گناه، مصداق فحشاء و منكر و بغى هر سه باشد.
🔹پس از ذكر اين دستورات سعادت آفرين، اضافه مى كند كه خدا شما را موعظه مى كند، باشد كه شما از آن پند گيريد.🌸🍃🌸🍃🌸
#تفسیر_قرآن
#نحل
#تدبر
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
9.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
کربلای غزه، امتحان توست...
بیدار شو!
#غزه
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
💠 استاد میرباقری: «به جوانهای عزیز توصیه میکنم که حتماً جلد ۲۱ صحیفه امام(ره) را بهدقت مطالعه کنند و بر محور آن، جلسات مباحثه تشکیل دهند». ۱۳۸۹/۳/۶
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
🔹اینجا مصر و همسایه دیوار به دیوار غزه است عرب زبان و مسلمان
🔸شاید فکر کنید این صد هزار نفر بالاخره برای حمایت غزه جمع شدند! خیر
🔹آمدند تا تا بزرگ ترین کنسرت در تاریخ مصر را رقم بزنند!
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 انتقاد ثابتی در مجلس درباره بلاتکلیفی نیروهای شرکتی: ۲ معاون رئیس جمهور مخالف طرح نیروهای شرکتی بودند! اگر فرزندان شما آقازادههاتون ژنهای برترتون نیروی شرکتی بودن بازم رای منفی میدادید؟!
🔸آقایان عارف معاون اول رئیس جمهور آقای باهنر و آقای مجید انصاری معاون حقوقی رئیس جمهور جزو مخالفان اصلی به سرانجام رسیدن طرح نیروهای شرکتی بودند.
#پزشکیان
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
40.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
🎥 آیا میارزید نیمی از ملت ما در ماجرای تسخیر لانه جاسوسی شهید شوند؟/ پاسخ امام خمینی (قدّس سرّه)
در روزهای اخیر بخشی از سخنان آیت الله میرباقری که شبیه همین بیانات حضرت امام خمینی (ره) بود، سبب هجمه گسترده جریان غربگرا به این عالم دینی شده. در حالی که این بیانات حضرت امام یا سخنان آقای میرباقری، جملگی به معنای تأکید و اهمیت موضوعی است که برای آن هزینه پرداخت میشود.
🔹 امام خمینی(ره): ارزش این [تصرف لانه جاسوسی] در عالَم به این است که شما یک بتی که اینها درست کرده بودند و بت بزرگی بود که همۀ ممالک را گرفته بود، شکستید.
ارزش این عمل یک ارزشی نیست که ما بتوانیم به میزان درآوریم. اینها ارزش دارد به اینکه ما #نصف ملتمان هم کشته شوند.
🔹 اگر ملت ما هم دنبال او هر جور زحمتی به خودش راه بدهد، هر جور گرفتاری و تنگنایی که برایش پیش بیاید، #ارزش دارد، ارزش این عمل به این نیست که ما شکممان یک وقتی گرسنه میماند یا ـ مثلاً ـ راه وقتی بخواهیم برویم، با اتومبیل نمیتوانیم برویم، از باب اینکه نداریم چیزی؛ ارزش این به اینها نیست. ارزش این در عالَم به این است که شما یک بتی که درست کرده بودند اینها که، بت بزرگی که همۀ ممالک را گرفته بود، شکستید. این یک جنبۀ سیاسی داشت که، ارزش سیاسی داشت که همۀ ارزشها پیش او کوچکند. (۱۲ آبان ۱۳۵۹)
🔹 متن کامل سخنرانی
🔗 598.ir/002Gfn
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
حوزه علمیه امام صادق علیهالسلام
⁉️خداحافظی جوانان با وام ازدواج؟/پزشکیان: مجلس با مصوباتش دولت را بدهکار کرده است/ وام فرزندآوری و ا
🎥 پول حمایت از فرزندآوری کجاست؟!
⭕️ آقای رئیس جمهور پول هست به شرط اینکه دولتقانون را اجراء کند!!
⭕️ منابع پولی اجرای قانون جوانی جمعیت👇
🔸 ماده ۷۲ قانون👇
الف ـ یک درصد(۱%) از اعتبارات بودجه کلیه دستگاهها، نهادها و موسسات
ب ـ یک درصد(۱%) از اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده
پ ـ یک درصد(۱%) از اعتبارات جدول هدفمندی یارانه ها
ت ـ سه درصد(۳%) از محل موضوع مابه التفاوت نرخ ارز
ث ـ ده درصد(۱۰%) منابع حاصل از اجرای ماده (۳۷)
ج ـ دو درصد (۲%) از یک دوازدهم هزینه های جاری شرکت های دولتی، بانک ها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت
چ ـ صد درصد(۱۰۰%) از محل افزایش بیست درصدی جرایم تخلفات رانندگی
ح ـ هفتاد درصد(۷۰%) از درآمد اجرای اصل (۴۹) قانون اساسی
د ـ اعتبارات مرتبط با توزیع عموم اقلام پیشگیری از بارداری، عقیم سازی وسایر مواردی که تحت هر عنوانی به کنترل جمعیت منجر می شده است.
ذ ـ صد درصد (۱۰۰%) درآمد حاصل از افزایش نهصد (۹۰۰) ریال به تعرفه هر متر مکعب گاز مصرفی واحدهای تولیدکننده فولاد
ر ـ صد درصد (۱۰۰%) درآمد حاصل از افزایش هزار (۱۰۰) ریال به ازای هر متر مکعب فروش آب شرب شهری مشترکان پرمصرف آب
ز ـ صد درصد(۱۰۰%) درآمد حاصل از افزایش سه برابری جرایم مربوط به کالا، تجهیزات و داروهای قاچاق
س ـ صد درصد(۱۰۰%) جرایم تعزیرات حاصل از احتکار و گران فروشی
ش ـ کاربر بستههای ارائه دهنده خدمات مخابراتی علاوه بر قیمت هر پیامک مبلغ ده (۱۰) ریال
سه درصد(۳%) از محل اعتبارات تملک داراییهای سرمایه ای
و ....
#پزشکیان
#اصلاحطلبان
#رانت
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
با جزایر ایرانی خلیج فارس آشنا شوید
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
📌جنگ در خاک دشمن
حضرت علی علیه السلام:
«بارها من به شما گفتهام که از خانۀ خود بیرون بروید و در آن نقطهای که دشمن میخواهد به سوی شما حمله کند، در همانجا به دشمن ضربه بزنید! نگذارید دشمن به لبِ مرز خانههای شما برسد که آنگاه ذلیل خواهید شد و ضربه خواهید خورد».
خطبه 27 نهج البلاغه
💥باید دشمن را در خاک خود ذلیل و نابود کنیم و بارها این کار بزرگ را انجام داده ایم...
ما سرباز آماده امام عصر (عج) و سید علی خامنه ای هستیم.
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir