eitaa logo
ارتباط موثر
1.5هزار دنبال‌کننده
899 عکس
324 ویدیو
7 فایل
مسیری برای یادآوری و تداوم مطالعه و آموختن مهارت‌های توسعه فردی به خصوص مهارت‌های ارتباطی مربوط به دوره‌های ارتباط موثرِ حجة الاسلام مخدوم این‌کانال با هدف تامل و به کارگیری مهارت‌ها، در هفته به طور متوسط با سه مطلب کاربردی به روز رسانی می‌شود.
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
⭕️ چرا (گاهی)حالمان اینقدر بد است؟ گاهی با محرکی روبرو می‌شوید و می‌ترسید، مقابله می‌کنید یا از آن فرار می‌کنید. گاهی چیزی یا کسی را از دست داده‌اید، در غم از دست دادنش سوگواری می‌کنید و بتدریج خود را به شرایط جدید عادت می‌دهید. زمانی با شرایطی روبرو می‌شوید که بهت‌زده‌اید و باورتان نمی‌شود چنین اتفاقی افتاده، یا موقعیتی گذراست که تمام می‌شود و یا همیشگی است که کم‌کم به آن خو می‌کنید. گاهی از چیزی یا کسی متنفرید، سعی می‌کنید تا جایی که ممکن است از او دوری کنید. و زمانی کسی یا کسانی باعث ناکامی شما در رسیدن به هدفتان شده‌اند، بدیهی است احساس خشم کنید و اعتراض و مخالفت خود را نشان دهید. همه این هیجان‌های ناخوشایند حال ما را به درجات مختلف بد می‌کنند و باید خود را برای مقابله، فرار یا سازگاری با موقعیت ایجاد کننده آنها اماده کنیم. تحمل و کنار آمدن با هیجانی ناخوشایند در زندگی به طور طبیعی رخ می‌دهد و همه ما بنا به تجربه و مهارتمان با انها به گونه‌ای روبرو می‌شویم. اما وقتی به دلیل روبرو شدن با موقعیتی استثنائی و غیر منتظره، ترکیبی از همه این هیجان‌ها را همزمان تجربه می‌کنیم یعنی به طور هم‌زمان غم از دست دادن داریم، ترس از وقوع رخدادی وحشتناک بر ما غالب شده، با چیزی روبرو شده‌ایم که ازآن منزجریم و در موقعیتی قرار گرفته‌ایم که نهایت خشم را تجربه می‌کنیم، بدیهی است تجربه همزمان این هیجان‌ها و تاثیر آنها بر هم، باعث احساس ناتوانی، درماندگی و ناامیدی ما شود و از نظر جسمی و روانی حال خوبی نداشته باشیم. پس تعجب نکنید که در این اوضاع چرا حالتان اینقدر بد است و فکر نکنید ضعیف و بیچاره هستید. شما حق دارید حال بدی داشته باشید و کارایی‌تان کمتر از حد معمول باشد، حق دارید بی‌حال و بی‌رمق باشید. اما قرار نیست خود را رها کنید. لطفا به موارد زیر توجه کنید: 🔸 حال بد خود را انکار نکنید، خود را روئین‌تن ندانید. بپذیرید که در شرایطی هستید که جمعی از هیجان‌های ناخوشایند به یک باره بر سرتان ریخته است. 🔸 به خودتان حق بدهید که حالتان بد باشد و زندگی روزمره را داشته باشید. 🔸 با خود مهربان باشید، توقعتان را از خود کم کنید. به خود دلداری دهید که همیشه در این حال باقی نخواهید ماند 🔸 در حدی که ممکن است و به میزانی که انرژی دارید، در هر کاری که برایتان اولویت دارد، شروع به فعالیت کنید. 🔸 به خود امید دهید که هر قدمی هر چند کوچک شما را به همان اندازه به هدفتان نزدیک می‌کند. صبر کنید و در مسیر بمانید و با هر سرعتی که برایتان امکان‌پذیر است، حتی وقتی جاده سنگلاخ می‌شود، به حرکت ادامه دهید. دکتر رباب حامدی(روانشناس) @ertebatmoaserdini .
وگفت: الهی مرا در مقامی مدار که گویم: خلق و حق یاگویم: من و تو مرا درمقامی دار که در میان نباشم، همه تو باشی. کتاب: تذکرة الاولیاء عطار @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
ارتباط موثر
🔷 تجربه‌ای از یک مدرس موفق و خلاق «تقلب» و یادگیری عمیق! به قلم: دکتر حامد صفایی‌پور تدریس را تما
📄 یک امتحان منطق و فلسفه از بچه‌های کلاس سوم ادبیات، امتحان پایانی فلسفه و منطق گرفتم. در سوال سوم، دانش‌آموز فیلسوف ما می‌بایست با خودش شطرنج بازی کند! یعنی یک‌بار نقش دوست بذله‌گویش را بازی کند و یکبار نقش خودش را! کلیدی ترین جملات در طول امتحان دربارۀ این سوال اینها بود: 👀 آقا! ما قانعش کردیم ولی این حرف تو گوشش نمیره! 👀 آقا! من از زبان این بذله‌گو یک چیزی گفتم که خودم نمی‌تونم جوابشو بدم! 👀 آقا! من تا حالا اینقدر حس بی‌اعتمادی به چیزهایی که می‌دانم را نداشته ام! ... می‌دانم که نمی دانم (و خنده‌ای از ته دل) 👀 آقا! این بذله‌گو سریع قانع شد! اشکالی نداره؟ و جواب من: به شرطی که در پاسخ دادن مغالطه پهلوان‌پنبه نکرده باشی! و دوستت به اندازه خودت عاقل باشد! 💡 در پایان امتحان، خستگی ‌ام در شد وقتی یکی از بچه‌ها گفت: خیلی لذت‌بخش بود! اصفهان؛ دبیرستان دخترانه فرزانگان؛ ۱۳۹۵ نویسنده: حامد صفایی‌پور سوال سوم در قسمت بعدی... @ertebatmoaserdini .
📄 یک امتحان منطق و فلسفه اما سوال سوم چه بود؟ 🌨 یکی از هم‌شاگردی‌های بذله‌گوی شما یک آجر ساده را به صورت مورب روی میز گذاشته است و ادعا می‌کند این یک اثر هنری است. شما می‌دانید که او واقعا چیزی از زیبایی‌شناسی و سبک‌های هنری و غیره نمی‌داند اما وانمود می‌کند که می‌داند و هم‌اکنون با یک‌سری دلیل‌تراشی‌ها در صدد است که این اثر قلابی را به اسم اثر هنری غالب کند. پرسش ما از شما این است که با طرح چند سوال فلسفی درباره هنر از او، و نوشتن جواب‌های احتمالی دوست‌تان، او را با جنبه‌های زیرین و ماهیت یک اثر هنری آشنا سازید و با این «پرسشگری سقراطی» نقشه‌های شوم او را برملا نمایید. البته ممکن است در خلال این گفت‌وگو از استدلال‌های هم‌شاگردی قانع شوید و حتی به دایره طرفداران او بپیوندید. در این حال نمره این سوال را می‌گیرید ولی واقعا برای شما و هنر این مرز و بوم متاسفیم! هرچند ممکن است ما نیز در این تاسف خوردن، برحق نباشیم! آغاز گفت‌وگو چنین است: 🔵 شما: چرا فکر می‌کنی این یک اثر هنری است؟ چه ویژگی ای آن را از دیگر چیزها جدا می‌کند؟ 🔴هم‌کلاسی: من در اینجا یک آجر ساده را که می‌تواند نمادی از سرشت خاکی آدمی باشد بر روی میز گذاشته‌ام. آن هم با زاویه خمیده. فکر نمی‌کنید این مفهوم عمیقی در بردارد؟ 🔵شما: آری، هر چیزی ممکن است از زاویه‌ای نگاه عمیقی در برداشته باشد، اما فکر نمی‌کنی این برای بیان این ادعا که یک چیز اثر هنری است کافی نیست؟ 🔴نه! زیبایی در چشم ماست! اگر چیزی را زیبا و هنرمندانه می‌بینیم آن چیز زیبا و هنرمندانه است. 🔵 شما: .... این گفت‌وگو را تا چندین مکالمه دیگر ادامه بدهید. اصفهان؛ دبیرستان دخترانه فرزانگان؛ ۱۳۹۵ نویسنده: حامد صفایی‌پور @ertebatmoaserdini .
❇️ یک شعر تعریف تو از عقل همان بود که باید عقلی که نمی خواست سر عقل بیاید یک عمر کشیدی نفس اما نکشیدی آهی که از آیینه غباری بزداید از گریه بر خویشتن و خنده دشمن جانکاه تر، آهی ست که از دوست برآید کوری که زمین خورد و منش دست گرفتم در فکر چراغیست که از من برباید با آن که مرا از دل خود راند، بگویید ملکی که در آن ظلم شود، دیر نپاید شعر: دکتر فاضل نظری کتاب: کتاب @ertebatmoaserdini
🔸ترس و فرار از ترس ترس، احساس بدی دارد؛ اما در بیشتر موارد واقعا به شما آسیبی نمی‌ رساند. گاهی افراد برای فرار از ترس، خود را به آب و آتش می زنند؛ در حالی‌که تلاش برای تجربه نکردن ترس در بعضی موارد می‌‌تواند به ضررتان باشد، چرا که احتمالا خود را از فرصت ایجاد یک زندگی بهتر و لبریز از شور و هدف محروم می‌ کنید. @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چه غربتی است، عزیزانِ من کجا رفتند؟ تمام دور و برم پر ز جای خالی‌ها شعر:مرحوم استاد قیصر امین پور ــــــــــــــــــــــــــــــــ تا چون تویی نیاورد این چرخِ کهنه‌ باز مانَد فلک به حسرت عباس دیگری... یادروز ام البنین، مادر ایثار و شجاعت؛ و روز بزرگداشت مادران و همسران شهداء گرامی باد. یادمان هست که ما مدیونیم...؟ @ertebatmoaserdini .
🔘 تاثير سرکوب‌کردن احساسات بر مغز انسان تحقیقات جدید نشان داده است سرکوب شدن احساسات بر اندازه مغز تاثیر می‌گذارد. 🔻در آخرین تحقیق تعیین شد: بی‌احساس بودن، بی‌علاقگی یا احساس کمتر بوجود می‌آورد. در این تحقیق، اندازه مغز در تعیین سرعت پیری مورد بررسی قرار گرفت. محققان اظهار کردند: اندازه مغز به طور طبیعی با افزایش سن کاهش می‌یابد. با این وجود از دست دادن اندازه بزرگتری از مغز نشان دهنده بیماری مغزی است. 👤 محقق این تحقیق دکتر لنور.ج .یولینور از انجمن ملی سلامت (NIH) در بتسدا و عضو آکادمی عصب شناسی آمریکا اظهار کرد: علائم از دست دادن حافظه نشان از تغییرات مغزی مرتبط با بیماری‌های مغز است، و بی‌احساس بودن تعیین کننده این تغییرات است. 🔻در تحقیقات جدید مشخص شده است اندازه مغز در افراد مسن‌ بی‌احساس بدون افسردگی، کوچک‌تر است. علائم بی‌احساسی در افراد مسن بدون زوال عقل شایع است. در این تحقیق، شرکت‌کنندگان بی‌احساس البته بدون افسردگی مورد بررسی بیماری‌های مغزی قرار گرفتند. در این پژوهش، ۴۳۵۴ فرد بدون زوال عقل با متوسط سن ۷۶ سال تحت اسکن ام.آر.ای قرارگرفتند و علائم احساسی از جمله فقدان احساس، علاقه، فقدان هیجان، کاهش فعالیت‌ و ترجیح به ماندن در منزل وخستگی ارزیابی شد. ✍️ نتایج نشان داد ماده خاکستری مغز که به یادگیری و نگهداری خاطرات کمک می‌کند و نیز ماده سفید که وظیفه ارتباط بین قسمت‌های مختلف مغز را برعهده دارد در افرادی با نشانه بی‌احساس بودن کمتر است. این نتایج حتی در افراد افسرده نیز صادق است. 👤 وی افزود: این نتایج به شناسایی افراد بی‌احساس در معرض خطر، کمک خواهد کرد. نتایج این تحقیق در نشریه آنلاین عصب شناسی منتشر شده است. 💠 مركز مشاوره دانشگاه تهران @ertebatmoaserdini .