راهکار مبارزه با فرقه ها را به کودکان یاد بدهید 🔻
قسمت (اول) 1️⃣
♦️ یکی از علل اصلی جذب انسانها به فرقهها و گروههای انحرافی، نداشتن مهارت تفکر انتقادی است.
🔷 برای اینکه انسانها فریب شیادان را نخورند، باید ذهنشان تحلیلی، تربیت شده باشد.
♦️ بهترین زمان برای این تربیت، در ایام کودکی است؛ در این مقطع، کودک یاد میگیرد تنها باوری قابل پذیرش است که انسجام درونی و دلیل داشته باشد و در اصطلاح، موجه باشد.
به کانال فرقه های عجیب و جهان ماوراء بپیوندید
🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/3478585344Cfddd4eceb2
ادامه دارد....🔻🔻
راهکار مبارزه با فرقه ها را به کودکان یاد بدهید 🔻
قسمت (پایانی) 2️⃣
♦️ در حال حاضر بسیاری درگیر موج کرهای[1] هستند، یا در گروههای شبهمعنوی و فرقهها عضویت دارند.
🔷 بهعنوان مثال مباحث قانونِ جذب، بسیار در میان مردم شایع است و در صحبتهای روزانه، رفتارها و پیامهایی که برای همدیگر ارسال میکنند و... صحبت از وجود قانونی به نام جذب و رسیدن به موفقیت، وجود دارد.
🔶 وقتی از این افراد سؤال میشود که چرا به این مباحث گرایش دارند، بهطور عموم، دلیل اقناع کنندهای ندارند و از روی احساسات، جوّ فکری اطرافیان و... به این گرایش سوق پیدا کردهاند.
🔷 گاهی هم افرادی که در مشکلات مستأصل شده، بدون دلیل و برای رها شدن از این مشکلات، دچار این شبهمعنویتها میشوند.
🔶 این افراد، قدرت استدلال و دلیلخواهی برای هر ادعایی را ندارند. بهطور کلی وقتی شخصی هم به آنها اعتراض و به باورهایشان خدشه وارد میکند، واکنش منفی نشان میدهند.
🔷 در فضای قانون جذب به این اشکالات توجهی نشان نمیدهند و تلقین در باورها را برای خود تشدید میکنند. در فضای عضویت در فندومهای[2] موج کرهای هم همین موضوع جریان دارد.
🔶 بلکه اکثر فنهای گروههای موسیقی کیپاپ[3] مخالف را با لفظ هیتر (نفرتانگیز) خطاب میکنند و بدون تأمل و تفکر به کسی که در مورد فضای فن بودن و آیدلهای[4] آنان سخنی غیر از تأیید و تعریف داشته باشد، حمله و پرخاشگری میکنند و در بین فنها این نوع رفتار، امری متداول است.
🔷 این فنها که عموماً نوجوان هستند، مهارت تعامل با دیگران را بلد نیستند، اجازه اظهارنظر و مخالفت با خود را نمیدهند، سعه صدر و تاب آوری ندارند.
🔶 برای حل این مشکل، باید مهارت گوش دادن فعال[5] را به کودکان یاد دهیم. راهکار مقابله با این موضوع، آموزش تفکر و فلسفه است؛ یکی از شاخههای علم فلسفه، فبک (فلسفه برای کودکان) است.
🔷 منظور از آموزش فلسفه به کودکان، فلسفه ارسطوئی، ملاصدرا و... نیست؛ فبک، پاسخ سؤالهای ذهنی و عمیق را به زبانی ساده و قابل فهم به کودکان آموزش میدهد و کودکان در جریان بازیها، کتابها، تمرینها و داستانهای مختلف، فکر کردن را میآموزند.
🔶 روش کار هم (بهعنوان مثال) اینگونه است که کودکان به صورت گروهی، گرد هم مینشینند و سؤالات و دغدغهها، آرزوها و... خود را در جمع بیان میکنند، آنگاه بقیه اعضای جمع در مورد این موضوع، به اظهارنظر میپردازند.
🔷 بهعنوان مثال خیلی از کودکان، سؤالاتی دارند که شاید برای خیلی از بزرگترها عجیب و بیارزش باشد، ولی برای کودکان یک مسئله حیاتی است.
🔶 سؤالاتی از قبیل اینکه خدا کجاست، چرا او را نمیبینیم، بچهها چطور به دنیا میآیند، بعد مرگ چه اتفاقی میافتد، چرا باید برای امام حسین علیهالسلام عزاداری کنیم و... .
🔷 وقتی در جمع این سؤالات مطرح میشود، مربی و استاد این حلقه، جمع را مدیریت میکند تا همه صحبت کنند و جوابی را بپذیرند که دلیل داشته باشد.
🔶 در این حالت، کودکان یاد میگیرند، ادعایی را بپذیرند که دلیل داشته باشد، وقتی یک دلیل در مورد موضوعی ارائه شد، اینگونه نیست که این باور قطعی است و هیچگاه نباید عوض شود، بلکه اعتبار این باور تا وقتی است که دلیل ارائهشده نقض نشود.
♦️ همچنین یاد میگیرند که افراد مختلف، نظرات مختلفی در یک موضوع دارند، باید تحمل شنیدن سخنان و نظرات دیگران را داشته باشند و از این رو، به هر اظهارنظر مخالف عقیده، هیتر نگویند.
🔻پینوشت:
[1]. موج کرهای، نوواژهای است که به گسترش جهانی فرهنگ کره جنوبی از دههٔ ۱۹۹۰ به این سو اشاره دارد.
[2]. گروههای طرفداری افراطی.
[3]. گروه موسیقی پاپ کره جنوبی.
[4]. خواننده محبوب.
[5]. فردی که مهارت گوش دادن را بلد است، فقط امواج صوتی را دریافت نمیکند، بلکه با تمرکز کامل به معنای پیامی که در حال انتقال است فکر میکند.
#قانون_جذب #فبک #عرفان_های_نوظهور #مدعیان_دروغین #عرفان_های_کاذب #ادعاهای_عجیب #پرستش_غیرخدا #پرستش_جن #پرستش_جن_شیطان #تناسخ #جاهلیت #خرافات #خلسه_نشئگی_توهم #سحر_جادو #فرقه_های_عجیب
به کانال فرقه های عجیب و جهان ماوراء بپیوندید
🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/3478585344Cfddd4eceb2
علت سو سو زدن ستارگان اسمان چیست⁉️✨🔺
#فضا
#عظمت_جهان_هستی
#عجایب_جهان_هستی
#عجیب_غریب
به کانال فرقه های عجیب و جهان ماوراء بپیوندید
🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/3478585344Cfddd4eceb2
يكي از اسرار آميز از رويت اشيا ناشناس پرنده 🛸🔺
#یوفو
#فضا
#ناسا
#فرازمینیها
#اجنه_فرازمینیها
#عظمت_جهان_هستی
#عجایب_جهان_هستی
#عجیب_غریب
به کانال فرقه های عجیب و جهان ماوراء بپیوندید
🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/3478585344Cfddd4eceb2
آیا با استعمال بنگ و افیون می توان به مقام فنا رسید ❓🔺
#صوفیه #سحر_جادو #خلسه_نشئگی_توهم #اباحی_گری #شطح_گویی_صوفیان #شاهد_بازی_صوفیه #رقص_سماع #وحدت_وجود #فرقه_های_ضاله #فرقه_های_انحرافی #ریاضتهای_شیطانی #فرقه_سازی_دراسلام #بدعت_در_دین #پرستش_انسان #پرستش_جن_شیطان #وحدت_وجود #تناسخ #مدعیان_دروغین #ادعاهای_عجیب #فرقه_های_عجیب
به کانال فرقه های عجیب و جهان ماوراء بپیوندید
🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/3478585344Cfddd4eceb2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
@ferghe_mavara
🎥 مستند : تمدن های پنهان در بین النهرین و خلیج فارس 🔺
♦️ برگرفته شده از کتاب (عدن ) نوشته آنتوان پارکس
قسمت (پایانی) 4️⃣
#جهان_باستان #عجایب_جهان_باستان #تمدنهای_ناپدیدشده #افسانه_های_باستانی #رازهای_حل_نشده_تاریخ #عجیب_غریب
به کانال فرقه های عجیب و جهان ماوراء بپیوندید
🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/3478585344Cfddd4eceb2
فرقهشناسی و روش های مقابله با آن 🔻
قسمت (اول) 1️⃣
♦️ فرقهها بهعنوان یکی از اَشکال زندگی اجتماعی انسان، همواره با پیچیدگیها و رازآلودگیهای خاص خود همراه بودهاند.
🔷 بسته بودن فضای فرقه، عدم شفافیت قلمرو فعالیت، و عقاید موجب میشود تا ناظران بیرونی، هرگز به عمق عقاید و تعالیم یک فرقه پی نبرده، دستکم اطلاعات اولیه از آراء آنان بهدست نیاورند.
🔶 تنها منبع نسبتاً موثق در این باب، گزارشهای جداشدگان از فرقههاست که البته آنها هم گرچه صادقانهاند، اما معمولاً با معجونی حس خشم و نفرتی است که در لایههای مختلف این گزارشها نهفته است، و معمولاً از بیطرفی و خلوصی که از یک گزارش علمی انتظار میرود، فاصله دارند.
🔷 از سوی دیگر، دانش روانشناسی نوین، هم بهمثابه علم مطالعه رفتار و هم در مقام دانشی که در شکل سنتی خود رویکردهای فلسفی را نیز در بطن خود دارد و میتواند کمک موثری به شناخت لایههای پنهانتر و ناگفتهتر فرقهها بنماید.
♦️ در کشور ما، بررسی فرقهها عموماً معطوف به نقد و مطالعه فرقه از حیث کلامی و اعتقادی آنهاست و کمتر اثری از بررسی وجوه روانشناسانه پیدا و پنهان در رفتارها و مکانسیمها و آموزههای فرقهها، وجود دارد.
به کانال فرقه های عجیب و جهان ماوراء بپیوندید
🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/3478585344Cfddd4eceb2
ادامه دارد....🔻🔻
فرقهشناسی و روش های مقابله با آن 🔻
قسمت (دوم) 2️⃣
♦️ این مقاله میکوشد تا به برخی از این ویژگیها و نقش روانشناسی در فرقهها بپردازد.
🔷 «فرقهشناسی» یکی از حوزههای مطالعات ادیان و مذاهب محسوب میشود و ناظر به مطالعه علل پیدایش، نحوه شکلگیری، ادامه حیات و افول انشعابات فرعی از شاخه اصلی در ادیان گوناگون میباشد به همین جهت، این انشعابات به «فرقه»، به مفهوم «پدیدهای که متفرق شده» موسوم شدهاند.
🔶 از دهه ۶۰ میلادی به این سو، حوزه مطالعات ادیان و فرق با پدیده قابلتوجه دیگری نیز روبهرو شد. اگرچه این پدیده جدیدالتأسیس نبود، اما رشد قارچگونه و انبوه این پدیده، در طول تاریخ ادیان و فرق بینظیر بوده و تنها در دوره معاصر چنین حجمی از چنین پدیدهای قابل مشاهده است.
🔷 این پدیده، که به جنبشهای نوپدید معنوی یا عرفانهای نوظهور شهرت یافتند، داعیه کشف یا برساختن بخشی از دینداری هستند که در آن، عوامل اختلافزای ادیان به حداقل رسیده و مشترکات بهطور حداکثری مورد توجه قرار میگیرند.
🔶 جنس و ماهیت این معنویتهای نوپدید، با فرقههایی که پیشتر از بدنه اصلی ادیان منشعب میشدند، دو تفاوت عمده دارد:
🔷 اول آنکه، این معنویتهای نوپدید بر پایه جهانبینیای عاری از شریعت یا دستکم شریعتی بسیار خفیف بنا شدهاند و از سوی دیگر، وجود نوعی ساختار فرقهای حاکم بر روابط میان اعضا و رهبران آنها، محققان این حوزه را وادار به دستهبندی جدیدی در ماهیت این معنویتها نموده است که در مقابل فرقههای سنتی، که در زبان انگلیسی به (sect سکت) ترجمه شدهاند، این عرفانهای نوظهور، به (cult کالت) موسوم گردیدند.
🔶 در این مقاله، هر جا سخن از «فرقه» به میان میآید، مراد همان ترجمه دوم از فرقه (کالت cult عرفانهای نوظهور) است.
🔷 البته این ساختار فرقهای، تنها محدود به عرفانهای نوظهور نیست، بلکه وقتی راجع به «فرقه» سخن میگوییم، مراد ما بیشتر معطوف به یک ساختار است تا یک نهاد.
🔶 فرقه یک نهاد اجتماعی نیست، بلکه نوعی ساختار است که میتواند در قالب یک نهاد هم ظهور داشته باشد. تفکر فرقهای برای به وجود آمدن، الزاماً متکی به وجود نهاد نیست؛ چون یک ساختار روانی است.
🔷 اما برای بروز و ظهور خود از ابزار نهادهای اجتماعی استفاده میکند. این مقاله میکوشد به این جنبه ساختاری از فرقهها بپردازد و ابعاد کلامی و ساختارهای اعتقادی معنویتهای نوپدید موردنظر این پژوهش نیستند.
🔻تفکر فرقهای
🔷 «تفکر فرقهای» میتواند از کوچکترین نهاد اجتماعی، یعنی خانواده برای رشد و گسترش طولی و عرضی خود در جامعه بهره ببرد. مانند مافیای سیسیل، که در اصل یک تشکل فرقهای خانوادگی با هدف منافع مادی و ثروتاندوزانه و کسب قدرت سیاسی اجتماعی است.
🔶 و یا از بزرگترین نهاد اجتماعی، یعنی دولت برای پیشبرد اهداف خود بهرهمند شود. مانند نازیسم و صهیونیسم که ساختاری فرقهای دارند.
🔷 بنابراین، در تعریف «فرقه» باید ابتدا به این نکته توجه کرد که با یک ساختار روانی مواجه هستیم، نه یک نهاد اجتماعی. بهعبارت دیگر، فرقه پیش و بیش از آنکه یک نهاد اجتماعی باشد، یک ساختار روانی است. این ساختار چنانچه در جهت منافع سودجویانه و تجاری مورد استفاده قرار بگیرد، فرقهای تجاری و اقتصادی خواهد بود. مانند شرکتهای هرمی یا گلدکوئیستی.
🔶 چنانچه امور امنیتی و تروریسم را در خدمت منافع خود بگیرد، تبدیل به فرقهای تروریستی خواهد شد. مانند القاعده و مجاهدین خلق یا داعش و..... به همین ترتیب، برای نیل به اهداف خود در هر قالبی قرار بگیرد، رنگ و فرم آن قالب را به خود میگیرد. اما هرگز ماهیت آن تغییر نمیکند.
🔷 شاید بتوان گفت: تفکر فرقهای، هر قالبی را که به استخدام خود درآورد، آن قالب را مطابق ساختار روانی خود تغییر داده، استحاله میکند.
🔶 یک فرقه مذهبی، اگرچه از متن و بطن یک دین جا افتاده برای رشد خود استفاده میکند، اما در کوتاهمدت، تمام آموزههای دین پایه را به نفع خود جعل و استحاله میکند.
🔷 بهطوریکه آن تعالیم، وقتی در فرقه مورد استفاده قرار میگیرند، دیگر آن معنای اصلی و اصیل خود را ندارند، بلکه مطابق تفسیر فرقه از آن کلیدواژه، قرائتی جدید به دست میآید که معمولاً با نسخه اصلی تفاوتهای ماهوی زیادی نیز دارد.
♦️ جالب اینکه این قرائات عموماً قرائت اصیل و حاق واقع نیز پنداشته میشوند.
به کانال فرقه های عجیب و جهان ماوراء بپیوندید
🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/3478585344Cfddd4eceb2
ادامه دارد....🔻🔻
گنجینه های اهرام گیزا در مصر 🔺
#جهان_باستان
#عجایب_جهان_باستان
#عجیب_غریب
به کانال فرقه های عجیب و جهان ماوراء بپیوندید
🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/3478585344Cfddd4eceb2
آیا دلیل نرفتن انسان به مریخ هزینه سرسام آور آن است ❓🚀🔺
#فضا
#ناسا
#عظمت_جهان_هستی
#عجایب_جهان_هستی
#عجیب_غریب
به کانال فرقه های عجیب و جهان ماوراء بپیوندید
🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/3478585344Cfddd4eceb2
جداسازی معنویت از دین تحفه عرفان های بدلی 🔺
#مدعیان_دروغین #عرفان_های_کاذب #ادعاهای_عجیب #اباحی_گری #بت_پرستی #پرستش_حیوانات #پرستش_انسان #پرستش_جن #پرستش_جن_شیطان #تناسخ #جاهلیت #خرافات #خلسه_نشئگی_توهم #سحر_جادو #انسان_محوری #آتئیسم #فرقه_های_ضاله #فرقه_های_عجیب
به کانال فرقه های عجیب و جهان ماوراء بپیوندید
🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/3478585344Cfddd4eceb2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
@ferghe_mavara
🎥 مستند : استون هنج سازه ای اسرارآمیز 🔺
قسمت (اول) 1️⃣
♦️ این مستند ( 11 قسمتی ) به برسی اینکه این سازه باستانی « استون هنج » توسط چه کسانی و به چه منظور ساخته شده است می پردازد.
#ادیان_پاگانیستی #ادیان_ستاره_پرست #بت_پرستی #مراسم_های_پاگانیستی #قربانی_کردن_انسان #سحر_جادو #پرستش_جن_شیطان #شمنیسم #مراسم_های_عجیب #مکانهای_عجیب #جهان_باستان #عجایب_جهان_باستان #عجیب_غریب
به کانال فرقه های عجیب و جهان ماوراء بپیوندید
🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/3478585344Cfddd4eceb2
ادامه دارد....🔻🔻
فرقهشناسی و روش های مقابله با آن 🔻
قسمت (سوم) 3️⃣
🔻 عضویت در فرقه
🔷 فرقهها، علیرغم سکتهای مذهبی (sects)، که نوعاً متکی به طبقه اجتماعی و اقتصادی و تعداد افراد است (همیلتون، ۱۳۸۷، ص ۳۳۳)، کمتر به این المانها متکی هستند.
🔶 یک سکت مذهبی عموماً، در نسل پیشرو از تعداد اندکی افراد متعلق به طبقات پاییندست جامعه که میپندارند مورد ستم قرار گرفتهاند و یا قرائت رسمی از دین را نمیپذیرند، شکل میگیرد.
🔷 اما فرقهها (کالتها)، دام خود را در همه جا پهن نمودهاند. سن (سینگر، ۱۳۸۸، ص ۵)، جنسیت، طبقه اجتماعی، رتبه اقتصادی و سطح سواد هیچیک برای فرقهها حد و مرزی بهحساب نمیآیند.
🔶 هر فردی به محض آنکه بتواند روی پا خود بایستد، سخن بگوید، اسلحه حمل کند و خلاصه کوچکترین ابراز وجودی داشته باشد، میتواند در استخدام فرقهها درآید.
🔷 برای هر کس در هر مرتبه از دانش، سواد، جنسیت، و طبقه اجتماعی، درون فرقهها جایی برای ماندن و ایفای نقش وجود دارد. از خُردترین وظایف جاری تا بالاترین مراحل اجرایی.
🔶 البته این نکته را نباید از ذهن دور نگاه داشت که افراد هرچه در سطوح عالیتری از سواد، ثروت و منزلت اجتماعی باشند، برای رشد و گسترش اجتماعی سیاسی فرقه، بیشتر به کار میآیند.
🔷 اما هرگز نباید تصور شود که چنانچه فردی با یک منزلت اجتماعی و یا اقتصادی بالا در فرقهای عضو شود، میتواند در رهبری فرقه مشارکت داشته باشد.
🔶 در فرقهها، تمام افراد از بالاترین تا پایینترین مراتب، در خدمت ایدهها و فرامین یک نفرند؛ شما هر چقدر هم که پول، سواد یا شغل اجتماعی مناسبی داشته باشید، نباید تصور کنید که میتوانید با رهبر فرقه در امر رهبری شریک شوید.
🔷 البته ممکن است به اقتضای جایگاه شما، نقشهایی برای شما تعریف کند، تا بتوانند بازی بهتری از شما بگیرند، اما این هم صرفاً برای بهرهبرداری بیشتر و بهتر از شماست، نه به جهت احترام به شایستگیهای شما.
🔶 ممکن است یک نهاد اجتماعی، مانند یک سکت مذهبی را بیابید که ساختار فرقهای داشته باشد، یا یک گروه از جنبشهای نوپدید دینی و یا حتی یک گروه سنتی از دراویش و صوفیه، که میتواند ساختار فرقهای در مناسبات آنها سریان یافته باشد، اما الزاماً نمیتوان گفت: جنبشهای نوپدید دینی یا تصوف سنتی یا نهادهای سیاسی، همگی بهصورت فرقهای اداره میشوند.
🔷 ممکن است حتی یک مدرسه علوم دینی، یا دانشگاه علوم جدید و یا حتی یک خانواده را بیابید که بهصورت فرقهای اداره میشود؛ چراکه برخلاف سکتها، که میتوانند در نقش یک نهاد اجتماعی ظاهر شوند، فرقه یک ساختار روانی است، نه یک نهاد اجتماعی. بنابراین، این مقاله نیز به وجوه روانشناختی موجود در مکانیسمهای رفتاری، جذب و تداومبخشی حضور افراد در فرقهها میپردازد.
🔶 این روشها و مکانیسمها، اگرچه نباید به همه فرقهها تعمیم داد، اما باید دقت نمود که غالب فرقهها حائز اغلب این روشها و مکانیسمهای هستند. در برخی موارد، فقط شدت و ضعف این موارد، موجب تفاوت در میان فرقهها میشود، نه ماهیت رفتار و مکانیسمهای عملکرد آنها.
🔷 ماهیت روانشناختی فرقهها، ایجاب میکند تا پژوهشگر حوزه فرق (cults)، موازی و یا حتی قبل از وجوه سیاسی اجتماعی و کلامی این پدیده، نگاه ویژهای به وجوه روانشناسانه این مسئله داشته باشد. فرقهها هم محصول یک مجموعه آسیبهای روانیاند و هم علت موجبه و زمینه رشد و گسترش آن.
🔶 اصول و مکانیسمهای تفکر فرقهای، به نوبه خود، از انواعی از آسیبهای روانی رنج میبرد و متقابلاً مولد و تشدیدکننده بسیاری از آسیبهای روانی در اعضا و هواداران خود نیز میباشد.
♦️ توجیه وسیله به بهانه هدف متعالی، خطکشی دوگانه روابط به «ما و آنها»، انحصارگرایی مفرط در باب حقانیت و نجات و ناامنی روانی دائمی برگرفته از مناسبات بیمار فرقهای، که همواره اعضا را تهدید میکند، خود موجب شکلگیری و دامن زدن به بیماریها و آسیبهای روانی در اعضای فرقههاست.
به کانال فرقه های عجیب و جهان ماوراء بپیوندید
🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/3478585344Cfddd4eceb2
ادامه دارد....🔻🔻
فرقهشناسی و روش های مقابله با آن 🔻
قسمت (چهارم) 4️⃣
🔻 اصول و مکانیسمهای تفکر فرقهای
🔷 یکی از بدیهیترین و ضداخلاقیترین باورهای فرقهها، این است که برای رسیدن به آرمان متعالی فرقه، باید از هر وسیله استفاده نمود و هر چیز را مصادره به مطلوب نماید. تفاوتی نمیکند این وسیله چه چیز باشد. وسیله میتواند آموزههای ادیان و مذاهب باشد که از آنها به نحو زیرکانه و دقیقی در جهت توجیه ایدئولوژی موجود در فرقه سوءاستفاده به عمل میآید.
🔶 این وسیله میتواند یک حزب سیاسی، یک تشکل فرهنگی یا یک شخصیت اجتماعی باشد. فرقه اگر به این نتیجه برسد که با این وسیله خاص میتواند اولاً ادامه حیات دهد و ثانیاً، یک قدم به اهداف خود نزدیکتر شود، لحظهای در همکاری یا استفاده ابزاری از وسیله موردنظر تردید نخواهد کرد.
🔷 همین خط اصلی در تفکر فرقهای است که موجب رشد سرطانی انواعی از رذایل اخلاقی و آسیبهای روانی در درون فرقه میشود. مدت کوتاهی پس از ورود به فرقه، اعضای فرقه تبدیل به بازیگران ماهری میشوند که بهراحتی میتوانند خود را پشت نقابی از تزویر و نفاق پنهان کنند.
🔶 فرقهها، هرگز آن چیزی که نشان میدهند، نیستند. ممکن است به شما نشان دهند که چقدر دلباخته معنویت و عرفانند، اما حقیقت این است که عرفان پوششی است برای ارضای امیال شخصی رهبر فرقه. ممکن است خود را یک مؤسسه پولچاپکنی تمامعیار نشان دهند و طمع شما را تحریک کنند و به شما بقبولانند که میتوانید با استفاده از قانون جذب، یکشبه پولدار شوید، اما هرگز باور نکنید.
🔷 هدف فقط سرازیر شدن مقادیر بیحسابی از ثروت به جیب بنیانگذار شرکت هرمی است. همه ابزارهای مطرحشده فقط وسیلهای برای رسیدن به قدرت و ثروت بیشترند.
🔶 در پایان، اگر نیک تأمل کنیم، متوجه میشویم که اعضای فرقه و اساساً خود ساختار فرقه، هم وسیلهای بودهاند برای اهداف کامجویانه رهبر فرقه. همه چیز فقط یک سراب، یک تصویر توهمی و ذهنی موهوم بیش نیست.
🔷 بسیاری از کسانی که عضو فرقهها میشوند، به سرعت با این مکانیسم خو میگیرند. ازآنجاکه مناسبات فرقهای بهخوبی یکدیگر را پشتیبانی میکنند، برای جلب نظر رهبر فرقه، باید پیش درآمدهای دیگری را از قبیل ارائه اقسام پیشکشها، چاپلوسی و تملق و انقیاد محض در برابر فرامین رهبر فرقه، به بهترین شکل اجرا شوند تا مورد توجه قرار گیرند و بتوانند مورد توجه رهبر فرقه قرار گیرند.
🔶 کنترل ذهن؛ هدف وسیله را توجیه میکند؛ فقط باید به رهبر فرقه صداقت نشان داد؛ دنیا به دو گروه تقسیم شده: ما و آنها؛ تمام حقیقت در فرقه است (انحصارگرایی معرفتی)؛ فقط اهل فرقه رستگارند (انحصارگرایی نجات)؛ رهبر فرقه استحقاق بهرهمندی از همه مواهب را دارد؛
🔷 خوبی یا بدی افراد، به دوری یا نزدیکی افراد به رهبر فرقه بستگی دارد؛ به گوینده بنگر نه به گفته؛ شرایط تعیینکننده همه چیز است (عدم وجود یک استراتژی دائمی در مواجهه با امور)؛ تحت هر شرایطی دیگران مقصرند، نه رهبر فرقه؛ تشویق برای یک نفر، تنبیه برای همه (نوعی سیستم نظامی حاکم بر فرقهها)؛
🔶 همواره نزدیکترین افراد در معرض بیشترین خطراتند؛ همه خائنند، مگر خلاف آن ثابت شود (نگاه امنیتی به همه)؛ همه یا هیچ؛ عدم هویت مستقل فردی (یا من یا فرقه، در مقابلِ هم من، هم گروه)؛ همه برای یک نفر؛ راززدایی از عالم (تقلیل مفاهیم متعالی به مصادیق جزیی)؛ مسئلهزدایی از ذهن پرسشگر (حل کردن کاذب مسائل اساسی در ذهن اعضا)؛ شک در آرمانهای رهبر فرقه کفر است؛ و نگاه ابزاری به انسان.
🔻 مکانیسمهای نفوذ فرقهها در شخصیت افراد
🔷 فرقهها، برای جذب افراد، نیازمندند تا از شیوههای اعمال نفوذ در ذهن و شخصیت افراد بهره ببرند که طیف وسیعی از روشهای روانشناسانه را شامل میشود. مهمترین و معروفترین این روشها، به روش مغزشویی مشهور شده است.
🔶 اما روشهای دیگری نیز وجود دارند که در تعامل با شستوشوی مغزی هستند و فقدان این روشها، عملیات مغزشویی را ناتمام میگذارد (سینگر، ۱۳۸۸، ص۱۵۷ و ۲۹۰، بخارایی، ۱۳۹۱، ص ۷ و ۴۴، روخلین، ۱۳۶۸، ص ۳۳ـ۳۸).
🔻 برخی از این روشهای جذب عبارتند از:
♦️ القاء کاذب حس مهم بودن به افراد؛ رازآمیزی رفتارها و تعالیم در فرقه؛ سوءاستفاده از شکستهای روانی و اجتماعی افراد؛ پایین نگهداشتن سطح اعتماد به نفس افراد؛ سیاست با دست پیش کشیدن و با پا پس زدن؛ تحقیر؛ ایجاد عطش؛ تحریک عواطف؛ تحریک حس متفاوت بودن؛ ریاکاری معنوی و زهدنمایی؛ استفاده از روش جای پا باز کردن؛ و استفاده از روش «به مرگ بگیر تا به تب راضی شود».
به کانال فرقه های عجیب و جهان ماوراء بپیوندید
🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/3478585344Cfddd4eceb2
ادامه دارد....🔻🔻
کشف قاره گمشده « زلاندیا » 🔺
#رازهای_حل_نشده_تاریخ
#جهان_باستان
#عجایب_جهان_باستان
#عجیب_غریب
به کانال فرقه های عجیب و جهان ماوراء بپیوندید
🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/3478585344Cfddd4eceb2
پرواز اولین تاکسی هوایی برقی 🔺
#عجیب_غریب
به کانال فرقه های عجیب و جهان ماوراء بپیوندید
🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/3478585344Cfddd4eceb2
مفهوم کابالایی ستونهای معبدسلیمان ✡️🔺
#نماد_شناسی
#نماد_های_شیطانی
#دشمن_شناسی
#کابالا
#انجمن_های_سری
#ایلومیناتی
#فرقه_های_سری
#فراماسونری
#فرقه_نژاد_پرست_یهود
#نفرت_جهانی_از_قوم_یهود
به کانال فرقه های عجیب و جهان ماوراء بپیوندید
🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/3478585344Cfddd4eceb2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
@ferghe_mavara
🎥 مستند : استون هنج سازه ای اسرارآمیز 🔺
قسمت (دوم) 2️⃣
♦️ این مستند ( 11 قسمتی ) به برسی اینکه این سازه باستانی « استون هنج » توسط چه کسانی و به چه منظور ساخته شده است می پردازد.
#ادیان_پاگانیستی #ادیان_ستاره_پرست #بت_پرستی #مراسم_های_پاگانیستی #قربانی_کردن_انسان #سحر_جادو #پرستش_جن_شیطان #شمنیسم #مراسم_های_عجیب #مکانهای_عجیب #جهان_باستان #عجایب_جهان_باستان #عجیب_غریب
به کانال فرقه های عجیب و جهان ماوراء بپیوندید
🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/3478585344Cfddd4eceb2
ادامه دارد....🔻🔻
فرقهشناسی و روش های مقابله با آن 🔻
قسمت (پنجم) 5️⃣
🔻 تغییر شخصیت افراد پس از ورود به فرقه
🔷 افراد پس از جذب در فرقهها، بهطور محسوس و غلوشدهای دچار تغییرات رفتاری، روانی و شخصیتی میشوند. بهطوریکه کسانی که افراد جذبشده را از قبل میشناختهاند، بهراحتی متوجه این تغییر ناگهانی، عمیق و پرقدرت میشوند.
🔶 این تحولات شخصیتی، تقریباً تمام وجوه زندگی افراد جذبشده را تحتالشعاع خود قرار میدهد که از نوع پوشش، نحوه غذا خوردن و رژیم غذایی و رفتار جنسی گرفته تا نوع نوشتار، انتخاب رنگ و تغییر در نوع ارتباطات و پیوندها را شامل میشود.
🔷 اولین و اصلیترین کاری که هر فرقه انجام میدهد، دست و پا کردن نوعی تشخص فرقهای برای خود است تا از این روش به هویت مستقلی برسد (سینگر، ۱۳۸۸، ص ۱۱۰) و اعلام موجودیت نماید. نوع خاص لباس، آرایش مو و صورت، انتخاب حرکات نمادین و اصلاحات سمبلیک از رایجترین این کارهاست (سینگر، ۱۳۸۸، ص ۱۰۱، ۱۰۲،۱۰۴، ۱۵۵).
🔶 هیچ اطلاعاتی خارج از فرقه نباید به اعضا برسد، بخصوص آنکه این اطلاعات بر ضد فرقه باشد. پس غالب کانالهای ارتباطی با بیرون از فرقه، باید قطع شده، یا بهصورت بسیار محدود و مدیریتشده، اطلاعات بهصورت قطرهای به اعضا داده شود.
🔷 اصلیترین چیزی که اعضای فرقه باید بیاموزند، این است که آنها با افراد بیرون از فرقه تفاوت دارند. ازاینرو، پررنگترین خطکشی در ذهن هر عضو فرقه، خطی فرضی است که بین خود و دیگران رسم میکند. به این ترتیب، دنیای فرقهها به «ما» و «آنها» تقسیم میشود.
🔶 همچنین دنیای جدیدی که اعضای فرقه، آن را تجربه میکنند، نظام جهانشناسی و جهانبینی خاص خود را دارد. ممکن است حتی جهانبینی قبلی اعضای فرقه، با حفظ همان اصطلاحات در تعالیم فرقه، استحاله شوند. موازی با این خطکشی میان ما و آنها، به تدریج نوعی تمامیتخواهی و جزمیت در مقابل تعالیم فرقه شکل میگیرد.
🔷 اعضای فرقه نسبت به هرگونه نقد و سؤال برونفرقهای بهشدت واکنش نشان میدهند. با تغییر جهانبینی اعضای فرقه، طبعاً ارزشهای اخلاقی آنها نیز تغییر میکند. بهگونهای که نوعی نظام اخلاقی متناسب با دنیای جدید را برای خود خلق میکنند.
🔶 قطع یا محدودسازی روابط با بیرون از فرقه؛ تشخص فرقهای؛ محدودسازی دریافت اطلاعات از خارج از فرقه؛ تقسیم دنیا به ما و آنها؛ تمامیتخواهی و جزم در برابر تعالیم فرقه؛ تغییر در جهانبینی اعضای فرقه؛ تغییر در ارزشهای اخلاقی اعضای فرقه.
🔻مکانیسمهای تداوم حضور اعضا در فرقه
🔷 اما صرفاً جذب افراد به فرقهها نقطه پایان ماجرا نیست. فرقهها افراد را جذب میکنند تا از آنها بهرهبرداری نمایند. بنابراین، لازم است تا به هر شکل ممکن افراد در فرقه بمانند و حضوری مداوم همراه با ایمان و اعتقاد داشته باشند.
🔶 در اینجا نیز تکنیکهای روانشناختی با مهارت هرچه تمامتر مورد استفاده رهبران فرقهها قرار میگیرند. برای متقاعدسازی و پابند نمودن اعضا در فرقه، روشهای مختلفی وجود دارد که از نرمترین و مخملیترین روشها تا سختترین و چدنیترین رفتارها را دربرمیگیرد.
🔷 از جاذبههایی مانند ازدواج درونفرقهای و استحکام پیوندهای خانوادگی بر اساس آموزههای فرقه و یا اعطای پستهای اجرایی و عملیاتی برای ارضای حس جاهطلبی افراد، تا متوسل شدن به روشهای خشونتآمیز مانند تحقیر، تهدید، بایکوت، حبس و یا حتی حذف فیزیکی در بسیاری از فرقهها، از شیوههای معمول برای پایبندسازی اعضا در فرقه است.
🔶 ازآنجاکه منطق در فرقهها منطق زور و اجبار است. ازاینرو، در مقابل نقدها و پرسشهای احتمالی افراد، تحقیر و تمسخر منتقد یکی از معمولترین شیوههاست. «تخریب شخصیتی یکی از نشانههای فرقههاست»
♦️ شرطیشدگی جزء نخستین یافتههای دانش روانشناسی نوین به شمار میرود که در آزمایشات پاولف بهدست آمد (روخلین، ۱۳۶۸، ص ۳۸-۳۳). اعضای فرقه پس از مدت کوتاهی از نوع واکنشهایی که از جانب رهبر فرقه دریافت میکنند، درمییابند که باید چگونه رفتار کنند تا مستحق نگاههای محبتآمیز رهبر فرقه شوند و یا از عواقب خشم او در امان بمانند.
به کانال فرقه های عجیب و جهان ماوراء بپیوندید
🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/3478585344Cfddd4eceb2
ادامه دارد....🔻🔻
فرقهشناسی و روش های مقابله با آن 🔻
قسمت (ششم) 6️⃣
♦️ برای بهرهکشی از افراد، هیچ راهی به اندازه اینکه آنها تصور کنند در یک مسابقه قرار گرفتهاند که قرار است در صورت برنده شدن، جایزه ویژه به آنها تعلق گیرد، افراد را ترغیب به تلاش نمیکند.
🔷 رهبران فرقهها نیز با استفاده از همین روش، چند نفر از نزدیکترین افراد به خود را بهعنوان الگوی سایرین معرفی نموده، بقیه را در مسابقهای ساختگی با این افراد قرار میدهد.
🔶 در فرقهها، معمولاً افراد چند گروه در طبقه اول نزدیک به رهبر فرقه دیده میشوند: آنان که چاپلوسترند، آنانکه پولدارترند، آنان که زیباترند و آنانکه بیارادهترند.«تقویت حس جهل و گناه» (کریمی، ۱۳۹۰، ص ۱۴۱)
🔷 در اعضا این حسن را برای روسای فرقهها دارد که اعضا همواره اشتباهات و خطاها را از جانب خود ببینند و در نهایت، اشکالات طبیعی که در روند امور ممکن است پیش بیاید را در اثر قصورات خود تصور کنند. این حس، موجب میشود تا برای جبران مافات چند برابر تلاش کند تا بتوانند خود را به رهبر فرقه اثبات کند؛
🔶 ارعاب؛ القاء حس جهل و گناه در اعضا؛ تحقیر، تمسخر؛ بایکوت؛ شرطیشدگی اعضای فرقه براساس سیستم محرک و پاسخ؛ مشغولسازی دائمی افراد فرقه جهت پر نمودن اوقات فراغت (سرگرمسازی)؛ طبقهبندی اعضا به مقربین و غیرمقربین؛ ایجاد فضای امنیتی درون فرقه؛ تقویت حس خودمقصربینی در اعضای فرقه؛ و قطع ارتباط با افراد بریده از فرقه.
🔻 علل جذابیت فرقهها
🔷 فرقهها، برای آنکه بتوانند جذب کنند، باید جذاب باشند. به همین دلیل، مکانیسمهای جذابیتزا در ساختار و رفتار فرقهای بهرهمند میشوند. مهمترین عامل جذابیت فرقهها را شاید بتوان در متفاوت بودن آنها دانست. فرقهها با سوءاستفاده از این تمایل ذاتی انسان به متفاوت بودن و یا تجربه امور متفاوت و گریز از یکنواختی و تکرار، خود را تافتهای جدابافته از جامعه مینمایانند و بهشتی موعود را به اعضای خود وعده میدهند که هرگز وجود خارجی ندارد.
🔶 فرقهها همواره بیرون از کادر هستند. همین ویژگی غیررسمی بودنشان برای کسانی که از چارچوبهای رسمی بخصوص در ابعاد دینی و اجتماعی گریزان هستند، بهترین پناهگاه است. فرقهها، بخصوص در قرائت امور دینی بهشدت سکولار و شخصیاند. تبلیغ یک نوع دین شخصی و ادراک فردی از حقیقت، از مهمترین آرمان فرقههاست.
🔷 همچنین فرقهها به این امید و یا توهم را در افراد بارور میکنند که میتوانند آنها از همه قیود دستوپاگیر مذهبی، فرهنگی و اجتماعی آزاد کنند. درحالیکه، عملاً چنین اتفاقی نمیافتد.
🔶 برخی از این ویژگیهای جذابیتزا عبارتند از: متفاوت بودن؛ غیررسمی بودن؛ توهم آزادی از قیود؛ باطنگرایی و رازآلودگی؛ ویژگیهای ساختاری فرقهها.
🔷 ویژگیهای ساختاری فرقهها نیز به نوبه خود، قابلتوجه و جالب است. فرقهها در چند ویژگی با هم مشترکند. همین ویژگیهاست که موجب میشود ما میان فرقهها و تشکلهای اجتماعی غیرفرقهای تمایز قائل شویم.
🔶 برخی از این ویژگیها عبارتند از: ساختار هرمی در فرقه، شخصمحوری به جای ایدهمحوری، جزمیاندیشی و انحصارگرایی، استفاده از روشهای شستوشوی مغزی (سینگر، ۱۳۸۸، ص ۳۰) و انحصار و نظارت در ورود و خروج اطلاعات از جمله این ویژگیهاست.
🔷 نظامهای فرقهای، اساساً بر مبنای ساختار هرمی شکل گرفتهاند (همان). از مهمترین ویژگیهای ساختار هرمی، نحوه تنظیم روابط اعضای جامعه با رأس هرم است. رأس هرم، که در اینجا رهبر فرقه قلمداد میشود، در قلمرو حکومت خود از قدرتی بیرقیب و تمامیتی بیبدیل برخوردار است که به او این امکان را میدهد که از فراز هرم قدرت، مادی و معنوی فرقه، تمام امور زیردستان خود را تحت نظارت مستقیم داشته باشد (همان، ص ۱۰۴).
🔶 رهبر فرقه در این ساختار «فاعل ما یشاء» و «یسئل و لایسئل» است. او از همه پاسخ میخواهد و به هیچکس پاسخگو نیست. ساختار هرمی فرقه، اقتضا میکند که همه مواهب، امکانات و امتیازات مادی ـ و احیاناً معنوی ـ مخصوص رهبر فرقه باشد و دیگران بر حسب فاصلهای که با رهبر فرقه دارند و نسبت به طبقهای که در آن قرار میگیرند، حق بهرهمندی از این نعمات را دارند.
🔷 این امر موجب به وجود آمدن رقابتی فاسد در میان اعضای فرقه میگردد که به موجب آن، اعضای فرقه برای حصول تقرب بیشتر به رأس هرم، به هر وسیلهای متوسل میشوند و از هیچ وسیلهای برای نیل به این هدف رویگردان نیستند.
♦️ ازاینرو، در میان این فرق شبهعرفانی، پدیدههای فاسدی نظیر جاسوسپروری، تهمت و بهتان به همردیفان، حسد، دروغ، غیبت، سوءظن و… بیش از هر چیزی مورد توجه قرار میگیرند.
به کانال فرقه های عجیب و جهان ماوراء بپیوندید
🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/3478585344Cfddd4eceb2
ادامه دارد....🔻🔻
جنازه سرگردان خان قاجار ⚰️🔺
#عجیب_غریب
به کانال فرقه های عجیب و جهان ماوراء بپیوندید
🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/3478585344Cfddd4eceb2
راهبان خوفناک و آدم خوارِ فرقه « گره گوری » 💀🔺
#مُرده_خواری
#بت_پرستی
#پرستش_جن_شیطان
#سحر_جادو
#خلسه_نشئگی_توهم
#جاهلیت
#فرقه_های_مخوف
#فرقه_های_عجیب
به کانال فرقه های عجیب و جهان ماوراء بپیوندید
🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/3478585344Cfddd4eceb2
لفظ حقوق بشر حربه فرقه ضاله بهائیت برای دفاع از مهره های جاسوس و ضدایرانی ✡️🔺
#شیخیه_بابیت_بهائیت #مدعیان_دروغین #مدعیان_دروغین_مهدویت #مدعیان_پیامبری #مدعیان_خدایی #غُلات_غالی_غلو_گزافه_گویی #ادعاهای_عجیب #بدعت_در_دین #پرستش_انسان #پرستش_جن_شیطان #تحریف_پیامبران_الهی #خدا_نا_باوری #زنا_با_محارم #فرقه_سازی_دراسلام #کتابهای_عجیب #همجنس_بازی #فرقه_های_مخوف #فرقه_های_ضاله #نفرت_جهانی_از_قوم_یهود #فرقه_نژاد_پرست_یهود #فرقه_های_عجیب
به کانال فرقه های عجیب و جهان ماوراء بپیوندید
🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/3478585344Cfddd4eceb2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
@ferghe_mavara
🎥 مستند : استون هنج سازه ای اسرارآمیز 🔺
قسمت (سوم) 3️⃣
♦️ این مستند ( 11 قسمتی ) به برسی اینکه این سازه باستانی « استون هنج » توسط چه کسانی و به چه منظور ساخته شده است می پردازد.
#ادیان_پاگانیستی #ادیان_ستاره_پرست #بت_پرستی #مراسم_های_پاگانیستی #قربانی_کردن_انسان #سحر_جادو #پرستش_جن_شیطان #شمنیسم #مراسم_های_عجیب #مکانهای_عجیب #جهان_باستان #عجایب_جهان_باستان #عجیب_غریب
به کانال فرقه های عجیب و جهان ماوراء بپیوندید
🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/3478585344Cfddd4eceb2
ادامه دارد....🔻🔻
فرقهشناسی و روش های مقابله با آن 🔻
قسمت (هفتم) 7️⃣
♦️ رهبر فرقه هم گرچه از بروز مشاجرات و اختلافات علنی استقبال نمیکند، اما ازآنجاکه همواره کنترل جماعتی که با هم اختلاف دارند راحتتر است، بنابراین سیاست تفرقه بینداز و حکومت کن در اینجا نیز با قرائتی عرفانی! مورد استفاده قرار میگیرد.
🔷 قدرت، فساد میآورد. قدرت مطلق بدون تقوا، فساد مطلق. جایی که همه امکانات و مواهب به سمت رهبر فرقه معطوف باشد، او یگانه مرجع تصمیمساز، تصمیمگیر و آمر باشد و دیگران صرفاً مجریان اوامر او باشند و کسی را یارای نقد و پرسش از رهبر فرقه نباشد، به یقین فساد در همه ارکان آن گروه رسوخ خواهد کرد.
🔶 فرار از پاسخگویی به شبهات و مسدود نمودن همه کانالهای انتقاد با استفاده از برچسبهای الهیاتی، پربسامدی همچون شک، بریدن، حال بد، وابسته شدن و… موجب میشود تا اعضای فرقه برای جلوگیری از برچسب خوردن و انگشتنما شدن به خودسانسوری (فاوست، ۱۳۸۷، ص ۳۴) روی بیاورند و هرگونه نقد و پرسش را در درون خود سرکوب کنند.
🔷 نکته قابل تأمل و البته خطرناک در این باب اینکه، در این ساختارهای هرمی، که هم فاسدند و هم مفسد، به هر میزان که افراد از لحاظ تواناییهای فردی توانمندتر باشند و به میزانی که در روش خود صادقتر باشند، به همان میزان نیز خطرناکتر، جزمیتر و متعصبتر خواهند بود؛ چراکه تمام قدرت و صداقت خویش را به رهبر فرقه تفویض نموده و در خدمت مطامع و منافع او مورد استفاده قرار میدهند.
🔶 این افراد، بهراحتی تبدیل به ماشینهای بیادراک و احساسی میشوند که برای انجام هر کاری که از جانب رهبر فرقه دستور داده شود، آمادگی کامل را خواهند داشت. ازاینرو، تبعیض حاکم بر روابط اعضای فرقه با رهبر فرقه، که بر اساس میزان ثروت، زیبایی و یا تملق بیشتر مریدان صورت میگیرد، خود نوع دیگری از فساد در رفتارهای اجتماعی را در این فرق به نمایش میگذارد.
🔷 افرادی که به کار فرقه نیایند و کارایی لازم را جهت پیشبرد اهداف فرقه نداشته باشند، به زودی طرد شده و از جمع بیرون رانده میشوند. تنها کسانی باید در فرقه بمانند که بتوان از آنها بهرهکشی نمود.
🔶 رقابت بر سر تصاحب قدرت، چه در میان اعضای دونپایه فرقه برای تقرب به رهبر فرقه و چه در بین سطوح عالی فرقه بر سر جانشینی رهبر فرقه، نیز داستان دیگری است که حتی در برخی اوقات در برخی فرق، کار را به حذف فیزیکی و ترور نیز رسانده است.
🔷 پرستش رهبر فرقه یا حداقل قائل بودن به نوعی از جایگاه مافوق انسانی برای رهبران فرقهها نیز از بدیهیات نظامهای فرقهای است.
🔶 فرقهها چه بخواهند و یا نخواهند، چه بدانند و یا ندانند، پس از مدتی که از شکلگیری آنها بگذرد، از رادیکالیسم و آرمانخواهی افراطی، که در آن آرمانها و ایدهها نقش اساسی دارند، به سمت نوعی شخصپرستی تغییر جهت میدهند. بهطوریکه رهبر فرقه، تبدیل به نمود و نماد تمامعیار همه آرمانهای فرقه میشود؛ هرگونه خدشه و نقد بر رهبر فرقه بهمنزله نقد و خدشه بر آرمانها تلقی شده، غیرقابل تحمل خواهد بود.
🔷 نمونه روشن این سخن، باید از گروهک رجوی، که حالا باید بهصراحت آن را فرقه رجوی خواند، نام برد. اهداف ضدامپریالیستی سازمان مجاهدین، در بدو تأسیس بر هیچ کس پوشیده نبود. شعارهای پرطمطراق و غربستیز این سازمان، تعداد زیادی از افراد را در سطوح مختلف اجتماعی به خود جذب نمود. اما پایان کار سازمان، ختم به شخصمحوری و حتی شخصپرستی شد.
🔶 ازآنجاکه حرف اول و آخر را در فرقه، رهبر فرقه میزند، الهیات فرقه نیز مبتنی بر ادراک شخصی رهبر فرقه از امور است. بنابراین، متکی بر تفسیر به رأی متون دینی است.
♦️ برخی از ویژگیهای ساختاری فرقهها عبارت است از (ر.ک: فاوست، ۱۳۸۷، ص ۳۴؛ انجمن نجات مرکز فارس در:):ساختار هرمی؛ باطنگرایی؛ تأویلگرایی شدید یا نصگرایی افراطی؛ لایهلایه بودن، پیروی از اصل رازداری؛ مبهم بودن اهداف؛ شخصمحوری بهجای ایدهمحوری؛ فقدان یا ضعف شدید اخلاقیات؛ فقدان یا ضعف شدید احکام دینی؛ الهیات مبتنی بر ادراک شخصی؛ ساختار تقلیدگرایانه؛ جزمیاندیشی؛ و باور به نوعی از نخبهگرایی انحصاری.
به کانال فرقه های عجیب و جهان ماوراء بپیوندید
🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/3478585344Cfddd4eceb2
ادامه دارد....🔻🔻