ا﷽ا
🔰روزگار گمگشته
°(ماجرای آشنایی من با #فقه_الخمینی)°
✍🏻 مهدی رسولی
(طلبهٔ #مدرسه_فقهی_امیرالمؤمنین)
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
▫️قـســمـت ششم: «فَرزَنْد پُرْ شِتابْ»
3⃣ در این مکتب، مبانی تربیت بهصورتی متفاوت و منطبق با راقیترین تفسیر تربیتی از مبانی اسلام است:
● نسخهٔ واحدی برای شاگردان پیچیده نمیشود و ظرفیت و شرایط هر کسی در سلوک علمی او مدّ نظر است!
● رابطهٔ استاد و شاگرد، رابطهٔ بروکراسیِ خشکِ اداری نیست؛ بلکه حتی رابطهٔ پر محبت استادی و شاگردی هم نیست! در این مکتب، عنوان "استاد" کلمهای ضعیف است و باید کلمهٔ "پدر" را جایگزین آن کرد؛ رابطهٔ استاد حتی اگر در بالاترین حدّ از محبت هم باشد، باز به رابطهٔ پدر و فرزند نمیرسد!
استادِ پرورش یافته با مبانی فقهالخمینی، پدری دلسوز و نگران نسبت به تمام ابعاد زندگانی شاگرد است و نه فقط راهبَر علمی او!
این است مبنای تربیتی در این مکتب راقی!
کما اینکه هماکنون هم اینچنین است و حقیر بیش از مباحث علمی، خود را مدیون "پدری" استادم نسبت به دیگر ابعاد زندگانیام میدانم؛ علم و تحصیل که جای خود را دارد!
آفتاب آمد دلیل آفتاب!!!
4⃣ در این مکتب، شاگردان به سرعت به مقصود میرسند و نیازی به گذر سالیان متمادی و بسیار نیست؛ و این هم به دلیل همان نگاه تربیتی-اجتماعی است که در نکات پیش بیان شد.
شاگردی که در دل جهاد کبیر، تحصیل علم و تهذیب اخلاق کند و اینچنین رابطهای با اساتید خود داشته باشد، بسیار سریع به مرحلهٔ "شدن" میرسد.
کما اینکه اذعان بسیاری از مردم، فضلا، دانشجویان و علمای خارج از این موسسه، وجود همچنین وصفی در شاگردان این مکتب را تایید کرده و انگشت بسیاری نسبت به این شاگردان، از حیرت به دندان گرفته شده است!
آفتاب آمد دلیل آفتاب!!!
5⃣ و...!
6⃣ و...!
7⃣ و...!
#این_داستان_ادامه_دارد...
┄┄┅•✧؛❁؛✧•┅┄┄
✥ گفتارهای مهدیرسولی/گمگشته👇
🆔 https://eitaa.com/gomgashte59
ا﷽ا
🔰روزگار گمگشته
°(ماجرای آشنایی من با #فقه_الخمینی)°
✍🏻 مهدی رسولی
(طلبهی #مدرسه_فقهی_امیرالمؤمنین)
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
▫️قـســمـت هفتم (پایانی): «دِلْدادِگی»
5⃣ و...!
6⃣ و...!
7⃣ و...!
... تا چه زمان و تا چند خط مگر میتوان نوشت؟!
مگر ذوق شاگردی که طعم "شدن" و "رستگاری" و "اثرگذاری" را در این مکتب چشیده است، در نوشتن و گفتن تمامی دارد؟!
خلاصه چنین شد که "صالحِ" کشورِ وجودم، مرا به مکتبی هدایت کرد که تاکنون، روز به روز:
● عقلم به آن، متیقِّنتر!
●دلم به آن، مطمئنتر!
● نفسم در آن، آرامتر!
● ذهنم در آن، پُر بارتر!
● تاثیرگذاری و کارکرد اجتماعیام با آن، بیشتر!
● معنویتم با آن، افزونتر!
● علمم با آن، گستردهتر!
● ایمانم با آن، مستحکمتر!
● و عملم با آن، صالحتر شده است!
حال، قلم را میشکنم! اما نه مانند آخوند جلیلالقدر خراسانی از روی ابهام، بلکه بدین دلیل که گفتن و نوشتن دیگر چندان برای "شیدا" شدن کافی نیست! باید قلم را شکست تا هر گمگشتهای همانند من، دل خود را فراتر از گفتهها و شنیدهها، به این مکتب سپارد و خود را میزبان و فرزند آن دانسته و با صبر در مقابل تدریجِ تربیتی در آن، و همچنین با کنار گذاشتن سستی و ناامیدی، خود را پیدا کند!
در آخر عرض میکنم که این نوشتار را نه از روی خودخواهی و اظهار فضل و توهّمِ نصیحتپرانی، بلکه خالصانه و شیدا و عاشقانه قلم زدهام و خودم را دستبوس شاگردان مکتب امام صادق(ع) میدانم!
💢گرچه نامم هست "گمگشته" ز راه
💢میشوم آخر به لطفش ســـر به راه
"السلام علیکِ يا فاطمة المعصومة(س)"
📝 مهدی رسولی | گمگشته
🗓 ٧ ذیالقعده ١٤٤٥
#پایان
┄┄┅•✧؛❁؛✧•┅┄┄
✥ گفتارهای مهدیرسولی/گمگشته👇
🆔 https://eitaa.com/gomgashte59
یک قدم سوی خیام و یک قدم سوی دگر
این خجالت چه به روز دل پر غـــــــــــم آورد
یک نگاهی به علی و یک نگاهی به رباب
آن سهشعبه سوی قلبت چه پناهی آورد
"گمگشته"
6.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 کلیپ | #گمگشته ایم...
🔹 عمده این است که ما نمیشناسیم، نه خودمان را میشناسیم، نه خدایمان را میشناسیم، نه ایمان به خودمان داریم، نه ایمان به خدا داریم، نه باورمان آمده است که خودمان [چیزی] نیستیم و نه باورمان آمده است که همه چیز اوست...!
📌 تفسیر سوره حمد، ص۱۰۷.
🏷 برگرفته از سایت جامع امام خمینی(ره)
🔰 #اشعار_گمگشته
#گـــــــــمگـشته ز یـــار بودم و حیــــــــــــران ز راه
طوفان بحر، دســـت و پــا زدنـــم را حتی گرفت!
دلخوش به کــو؟ کــو؟ گفتنم بودم و دنبال راه
امواج بحر، آهــــــــــــــــــــ کشیدنم را حتی گرفت!
✍ مهدی رسولی | گمگشته
┄┄┅•✧؛❁؛✧•┅┄┄
✥ گفتارهای مهدیرسولی/گمگشته👇
🆔 https://eitaa.com/gomgashte59
🔰 قالب: #یادداشت | سطح: #عمومی
🔰 موضوع: #فلسفی
┄┄┄┄┄┄┄┅•✧؛❁؛✧•┅┄┄┄┄┄┄┄
📝 تولد فلسفه و دستیابی به محور مسائل آن
✍ مهدی رسولی | گمگشته
🔹 تتبع در تاریخ فلسفه یونان و توجه به سیر تفکر دانشمندان یونانی، ما را بدین نکته رهنمون میکنند که تفکر دانشمندان یونانی، در طی مراحلی بدین نقطه میرسد که در بین شناختها و علوم انسان، یک نوع شناخت متفاوت وجود دارد که محور تجمیع مسائل وگزارههایی خاص میباشد؛ این دانشمندان یونانی با تجمیع مسائلی بر محور این نوع از شناخت انسانی، معتقد به علمی خاص به نام «فلسفه اولی» شدند که همان «علم فلسفه» در ألسنۀ دانشمندان کنونی میباشد.
🔹 مراحل تولد علم فلسفه و دستیابی به محور مسائل آن به عنوان جنس خاصی از شناختهای انسانی، بدین ترتیب است:
✥ سوفسطائیان یونانی به دلایلی که بهصورت تفصیلی در تاریخ بیان شده است، واقعیت را مورد شک و انکار قرار دادند.
✥ بعضی از دانشمندان یونانی هم با اهداف گوناگونی از جمله حفظ ارزشهای الهی و انسانی و...، مبارزه با شک و انکار واقعیت را در پیش گرفته و از همینرو روش تفکر صحیح را تولید و تبیین کردند تا سلاحی در مقابل تفکر شکاکانه و منکرانه باشد.
✥ بعد از شکست سوفیسطائیان و پیروزی واقعگرایی و اعتقاد به امکان شناخت واقع، دانشمندان -که اولین آنها طبق نقل تاریخ، ارسطو است- در ادامه چنین دغدغهای پیدا کردند که اگر واقعیت هست و انسان هم قابلیت شناخت آن را دارد، پس بایستی شناختهای انسان را دستهبندی کرده تا مشخص گردد که هر کدام از آنها دقیقا چه نوع شناخت و علمی بوده و کمّ و کیف آن چگونه است؛ بهعبارتدیگر مشخص گردد که کاوشگران و دانشمندان علوم، حول چه امری به بحث و بررسی و کاوش میپردازد؛ از همینرو دانشمندان واقعگرا و معتقد به امکان شناخت واقع، درصدد ارائه دستهبندی و بهعبارتی طبقهبندی و تقسیم شناختها و علوم انسانی برآمدند که این طبقهبندی علوم، مورد قبول دانشمندان قرار گرفت و در میان آنان رواج پیدا کرد. این طبقهبندی علوم بعدها توسط «بوعلی» و «فارابی» و سپس «ملاصدرا»، مورد تفصیل و بازبینی قرار گرفته و سبب ایجاد تفاوتهایی در ساختار علوم شد؛ اما در کل و با قطع نظر از تغییرات و تطورات آن، اصل این طبقهبندی ثابت بوده و تا ملاصدرا هم ادامه داشته است.
✥ در این طبقهبندی علوم، شناخت و علم انسانی به دو بخش کلی علوم جدلی (مبتنی بر مسلمات، مشهورات و...) و علوم برهانی (مبتنی بر عقل و برهان) تقسیم میشود؛ علوم برهانی نیز به علوم آلی و اصالی، و علوم اصالی نیز به علوم نظری (مربوط به هست و نیستها) و علوم عملی (مربوط به باید و نبایدها) تقسیم میشود؛ در ادامه، علوم نظری و عملی نیز تقسیماتی دارند که در جانب علوم نظری، ۳ قسم شکل میگیرد؛ زیراکه یک شناخت اصالی و برهانی و نظری، یا از حیث مفهوم و مصداق، مجرد است که این دسته از شناختها و علوم را الهیات مینامند؛ یا از حیث مفهوم، مجرد و از حیث مصداق، مادی است که این دسته را نیز علوم ریاضیات نامگذاری میکنند؛ یا از حیث مفهوم و مصداق، مادی است که این دسته را نیز در علوم طبیعیات میشمارند؛ اما از طرفی شناخت و علمی که از جهت مفهوم، مادی و از جهت مصداق، مجرد باشد را محال دانستند؛ زیرا امری که در خارج بهصورت مجرد محقق میشود، به هیچ وجه مادهای ندارد تا انعکاس تصوری و مفهومی آن در ذهن، مادی باشد (برهان استحاله این قسم از شناخت و بهعبارتی برهان انحصار علوم نظری در ۳ قسم الهیات، ریاضیات و طبیعیات، در کتب فلسفی بهصورت تفصیلی بیان شده است).
🔹 با توجه به این دستهبندی فوق باید گفت که تولد موضوع فلسفۀ کنونی که محور مسائل خود را به «موجود بما هو موجود» اختصاص داده است، از این طبقهبندی شروع شد؛ یعنی بر اساس این طبقهبندی، دانشمندان بدین نکته رهنمون شدند که دستهای از علوم و شناختها در عالم علم و دانش وجود دارد که علم و شناختی با خصوصیت ۱. برهانی، ۲. اصالی، ۳. نظری و ۴. در مورد موجوداتی که در مصداق و مفهوم مجردند، میباشد.
🔹 قدما نام این علم را «فلسفه اولی» نامیده و به بسط و بررسی مسائل آن بهعنوان علمی مستقل و اعلی پرداختند (هر چند که اختلافاتی در تقسیم خود الهیات به عام و خاص نیز وجود دارد که تبیین آن در نوشتار حاضر اهمیتی ندارد)؛ بدین صورت، علم فلسفه متولد شد و دانشمندان به جنس خاص مسائل این علم بهعنوان محور مسائل آن پی بردند.
🗂 منابع:
۱. مجموعه آثار، مرتضی مطهری
۲. هندسه حکمت، عبدالکریم فرحانی
۳. تدریس فلسفۀ استاد احمد فرحانی
┄┄┄┄┅•✧؛❁؛✧•┅┄┄┄┄
شبکههای اجتماعی گمگشته
✥ گفتارهای مهدیرسولی/گمگشته👇
🆔 https://eitaa.com/gomgashte59
📝 با رسانه میشه ره صد ساله رو چند شبه رفت...!
حکومت اسلامی و ولایت فقیه چه فایدهای داره؟!
حالا نباشه چی میشه؟!
بیاید با روش جدیدی بهتون پاسخ بدم...!
سریال طوبی!
میبینید دیگه؟!
سریالی که نقش اولش یه خانومه؛ خانومی که خانوادهش فقیر نیستن؛ اصل و نسب دارن؛ آبرو دارن و...!
اما خانوادهای هستن پر از درد و رنجهای روزانه!
اگر این سریال رو دنبال کرده باشید، مطمئنم بارها پیش خودتون گفتید:
ای بابا! مگه میشه اینهمه رنج؟!
بله میشه!
این سریال، واقعیه!
کمم نیست؛ خیلی از خانوادهها در زمان حکومت ظلم در ایران و عراق، از این رنجهای روزانه داشتن!
برا اونا خیلی عادیه!
برای ما عجیبه؛ چرا؟
چون طعم حکومت طاغوت رو نکشیدیم!
ساده بگم!
در حکومت اسلامی و ولایتفقیه، شاید از نداری اذیت بشید، شاید از اتفاقات و مریضیهای یهویی اذیت بشید؛ شاید از بعضی نامردیها و اختلاسها اذیت بشید؛ اما در حکومت طاغوت، با دارایهای زیاد و سلامتی کامل و... هم هر روز در اذیتید! مگه اینکه بخواهید عزتتون رو بفروشید و مثل خود اونا باشید!
سریال طوبی، رنجنامۀ خانوادهایه که دو حکومت طاغوت، هر بلایی به سر اونا آوردن!
آرزوی طوبای قصه هم اینه که هرطوری شده فقط به زیر سایۀ حکومت اسلام و ولیفقیه برسه و بتونه یه بار بگه آخیییش!
حتما سریال طوبی رو دنبال کنید؛ سکانس به سکانس با درد و رنج طوبی و خانوادهش بسوزید و به خمینی کبیر (رحمةاللهعلیه) و جانشین صالحش درود بفرستید!
✍ مهدی رسولی | گمگشته
┄┄┅•✧؛❁؛✧•┅┄┄
✥ گفتارهای مهدیرسولی/گمگشته👇
🆔 https://eitaa.com/gomgashte59
گمگشته
🔹 «سید حسن نصرالله» در ۳۱ اوت ۱۹۶۰م / ۹ شهریور ۱۳۳۹ش در محلۀ فقیرنشین کرنتینا در شرق بیروت به دنیا آ
💬 امام خمینی(رحمةاللهعلیه):
🔹 تنها آنهایى تا آخر خط با ما هستند که درد فقر را چشیده باشند!
۱۳۶۷/۴/۲۹
🔰 #یادداشت_عمومی | #ترور
📝 هیاهوی نگاه...!
🏷 به مناسبت شهادت سید حسن نصرالله
✍ مهدی رسولی | گمگشته
🔹 چه هیاهویی بهپاست!
عدهای فریاد «إذٰا غٰابَ سَیَّدٌ، قٰامَ سَیَّدٌ • هرگاه بزرگی رفت، بزرگی دیگر آمد» سر داده و عدهای نیز غم «إِذَا مَاتَ اَلْمُؤْمِنُ اَلْفَقِيهُ، ثُلِمَ فِي اَلْإِسْلاَمِ ثُلْمَةٌ لاَ يَسُدُّهَا شَيْءٌ•هنگامی که مؤمنِ فقیهی بميرد رخنهاى در اسلام بهوجود آيد كه قابل ترميم نيست» را در دل میپرورانند!
🔹 حال چه کنیم؟! مطمئن باشیم که این عَلَم بر زمین نمیماند و رهبری دیگر نصیب امت میشود و مسیر پیروزی را ادامه میدهد؟ و یا اینکه از عواقب پَر کشیدن یکی از رهبران مقاومت بترسیم و نالان و ترسان باشیم؟
🔹 پاسخش چیست؟
نه این و نه آن! و هم این و هم آن!
🔹 حتما قصۀ پر غصۀ پیامبری را شنیدهاید که وقتی به لب و دندان او سنگ خورد و فریاد «محمد (ص) کشته شد!» در کِشاکِش جنگ اُحد در زبانها افتاد، عدهای ایمان خود را در همانجا دفن کرده و حتی به سوی امان گرفتن از دشمنان شتافتند!
در این گرد و غبار بود که ندای خداوند سر داده شد: «...أَفَإِيْن مَّاتَ أَو قُتِلَ ٱنقَلَبتُم عَلَىٰٓ أَعقَٰبِكُم...•...اگر او (پیامبر) بميرد يا شهيد شود، آيا به عقب برگشته و از اسلام دست مىكشيد؟!...» آلعمران/۱۴۴
🔹 حال ای امتی که دیگر دستان پُر صلابت نصرالله را در میانۀ جنگ نمیبینید، همان ندای الهی اکنون در میان شما و خصوصا امت لبنان سر داده شده!
اگر پاسخ شما «کلّا: هرگز» است، بههیچ وجه نترسید که خداوند بهتر از «نصر الله» را بر شما رهبر میکند تا پیروزی همیشگی شما را ادامه دهد؛ هرچند که کسی نصرالله نمیشود و نبود او ضربهای بر پیکر مقاومت میزند، اما راههای رسیدن به خدا بسیار است و اگر استوار باشید، راه دیگری و راهبر دیگری بهتر از گذشته نصیبتان خواهد شد که رنگی دیگر دارد!
اما اگر پاسخِ تردید و نااستواری به این ندای الهی دادید، بترسید و «مَا نَنسَخ مِن ءَايَةٍ أَو نُنسِهَا نَأتِ بِخَير مِّنهَآ أَو مِثلِهَا•هر آیهای که از میان برداریم یا از یاد ببریم، بهترش یا مثلش را میآوریم... بقرة/۱۰۶» را زمزمه نکنید و خود را دلخوش به وعدۀ «يَنصُركُم» نگردانید؛ چراکه «إِن تَنصُرُواْ ٱللَّهَ» است که «يَنصُركُم وَ يُثَبِّت أَقدَامَكُم... محمد/۷» را میآورد!
🔹 پس ترسانِ از خود و امیدوار به لطف خدا باشید و هیچ یک از ایندو را بدون دیگری در دل خود جای ندهید که رنجهایی در راه و بلاها در پیش است که استواری و امید را توأمان میخواهد و نبایست به اطمینان بدون استواری اکتفا کرد.
┄┄┅•✧؛❁؛✧•┅┄┄
✥ گفتارهای مهدیرسولی/گمگشته👇
🆔 https://eitaa.com/gomgashte59