.
📣 استغفار از گناهان؛
🟡 امام رضا(علیهالسلام):
«اَلمُؤمِنُ اِذا أحسَنَ اِستَبْشَرَ و اذا أَساءَ اِستَغفَر.»
«مؤمن کسی است که وقتی کار خوبی میکند شاد و خوشحال میشود و زمانی که گناهی مرتکب گردد استغفار و (از خداوند) طلب آمرزش مینماید.»(۱)
🟡 فضل بن عثمان مرادى گويد:
شنيدم امام صادق عليه السّلام مىفرمود كه: رسول خدا صلّى اللّه عليه و اله فرموده است: «چهار خصلت است كه در هركس باشد موجب هلاكت اوست پس آنها هلاک نسازند جز كسى كه مستحق هلاكت باشد.
هرگاه بندهاى قصد كار خير كند و آن را انجام دهد، اگر آن را هم نكند، خدا برايش بر اثر حسن نيت حسنهاى نويسد و اگر آن را به جا آورد، خدا برايش ده حسنه مىنويسد و هرگاه قصد كار بد كند اگر آن را نكند چيزى براى او نوشته نشود و اگر آن كار بد انجام دهد هفت ساعت به او مهلت مىدهند و فرشته كاتب حسنات، به فرشتۀ سيئات كه بر دست چپ است مىگويد: شتاب مكن، بسا باشد كه دنبال آن، كار خيرى كند كه آن را محو سازد.» زيرا خداى عز و جل فرمايد: «إِنَّ الحَسَناتِ يُذهِبنَ السَّيِّئَاتِ: بهراستى حسنات سيئات را از بين ببرند.»(سوره هود، آیه ۱۱۴)
«يا آنكه استغفار كند و آمرزش بخواهد و اگر او در دنبال آن گناه بگويد: «اَسْتَغْفِرُ اَللَّهَ اَلَّذِي لاَ إِلَهَ إِلاَّ هُوَ عَالِمَ اَلْغَيْبِ وَ اَلشَّهَادَةِ اَلْعَزِيزَ اَلْحَكِيمَ اَلْغَفُورَ اَلرَّحِيمَ ذَا اَلْجَلاَلِ وَ اَلْإِكْرَامِ وَ أَتُوبُ إِلَيْهِ» «از آن خدا آمرزش خواهم كه نيست معبود شايستهاى جز او كه داناى پنهان و آشكار است، عزيز و حكيم و آمرزنده و مهربان و صاحب جلال و اكرام است و به سوى او بازخواهيم گشت»
بر او چيزى ننوشته و اگر هفت ساعت بگذرد و حسنهاى دنبالش نياورد و استغفار هم نكند، كاتب حسنات به كاتب سيئات گويد: گناه را بر اين بدبخت محروم بنويس.»(۲)
🟡 عَلِيٌّ عَنْ أَبِيهِ عَنِ اِبْنِ أَبِي عُمَيْرٍ عَنْ حَمَّادٍ عَنِ اَلْحَلَبِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ : أَنَّهُ سُئِلَ عَنِ اَلْقُنُوتِ فِي اَلْوَتْرِ هَلْ فِيهِ شَيْءٌ مُوَقَّتٌ يُتَّبَعُ وَ يُقَالُ فَقَالَ لاَ أَثْنِ عَلَى اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ صَلِّ عَلَى اَلنَّبِيِّ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ اِسْتَغْفِرْ لِذَنْبِكَ اَلْعَظِيمِ ثُمَّ قَالَ كُلُّ ذَنْبٍ عَظِيمٌ .
حلبى گويد: از امام صادق عليه السّلام پرسيدند: آيا در قنوت نماز وتر دعايى معيّن هست كه خوانده شود؟
فرمود: «نه، خداى عزّ و جلّ را ستايش كن، بر پيامبر صلّى اللّه عليه و اله درود فرست و از گناه بزرگ خود طلب آمرزش نما.
سپس فرمود: و هرگناهى بزرگ است.»(۳)
🟡 عَلِيُّ بْنُ إِبْرَاهِيمَ عَنْ أَبِيهِ عَنِ اِبْنِ أَبِي عُمَيْرٍ عَنْ بَعْضِ أَصْحَابِهِ قَالَ: شَكَا اَلْأَبْرَشُ اَلْكَلْبِيُّ إِلَى أَبِي جَعْفَرٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ أَنَّهُ لاَ يُولَدُ لَهُ فَقَالَ لَهُ عَلِّمْنِي شَيْئاً قَالَ اِسْتَغْفِرِ اَللَّهَ فِي كُلِّ يَوْمٍ أَوْ فِي كُلِّ لَيْلَةٍ مِائَةَ مَرَّةٍ فَإِنَّ اَللَّهَ يَقُولُ «اِسْتَغْفِرُوا رَبَّكُمْ إِنَّهُ كانَ غَفّاراً» إِلَى قَوْلِهِ: “وَ يُمْدِدْكُمْ بِأَمْوالٍ وَ بَنِين”َ
راوى گويد: اَبرَش كلبى نزد امام باقر عليه السّلام گلايه نمود كه صاحب فرزند نمىشود و گفت: چيزى به من بياموز. فرمود: «در هر روز و هر شب صد مرتبه استغفار كن؛ زيرا خداوند مىفرمايد: از پروردگار خود آمرزش خواهيد كرد او بسيار آمرزنده است… و شما را با اموال و فرزندان يارى نمايد.»(۴)
🟡امام رضا(علیهالسلام):
«تَعَطّروا بِالاِستغفارِ وَلا تَفضَحَنَّکُم رَوائِحُ الذُّنوبِ»
«با استغفار کردن، خود را معطّر و خوشبو کنید تا رایحه (متعفن) گناه، شما را مفتضح ننماید!»(۵)
🟡 امام جعفرصادق(علیهالسلام):
«لِکُلِّ داءٍ دَواءٌ وَ دَواءُ الذَّنبِ اَلاِستِغفارُ:»
«هر دردی دوا و درمانی دارد. داروی گناه، طلب آمرزش و استغفار کردن است.»(۶)
📚منبع:
(۱) بحارالانوار، علامه مجلسی، ج ٧١، ص ٢٥٩
(۲) اصول کافی، شیخ کلینی، (ترجمه آیت اللهی)، ج ۴، ص ۲۶۳
(۳) ترجمه فروع کافی، شیخ کلینی، ج ۲، ص ۴۱۳
(۴) ترجمه فروع کافی، شیخ کلینی، ج،۷، ص۳۷
(۵) جامع احادیثالشیعه، طباطبایی بروجردی، ج ١۴، ص ٣٣٧
(۶) ثوابالاعمال، شیخ صدوق، ص ٣۶۵
#مداحی_عالمانه
#دعا_و_مناجات
#گریز_مناجاتی
.
.
✅ عبادت، زهد و فضل امام حسن مجتبی (ع)؛
مفضل بن عمر از امام صادق( عليه السّلام) روايت كرده است كه فرمودند:
«پدرم از پدرش روايت كرده است كه فرمود: امام حسن بن على(عليهما السّلام) عابدترين و زاهدترين و فاضلترين مردم در روزگار خود بود. اگر به حج مى رفت با پاى پياده و چه بسا با پاى برهنه مى رفت.
هر گاه به ياد مرگ مى افتاد، گريه مى كرد، وقتى برانگيخته شدن در قيامت را به ياد مى آورد، گريه مى كرد، به ياد گذشتن بر صراط كه مى افتاد، گريه مى كرد و آنگاه كه به ياد عرضه اعمال در برابر ذات اقدس الهى مى افتاد، نعره اى مى زد و خاموش مى شد. وقتى در برابر پروردگار عزيز و جليلش به نماز مى ايستاد، گوشتهاى دو پهلويش مى لرزيد و هر وقت بهشت و جهنم را ياد مى كرد مانند انسان مارگزيده، به اضطراب مى آمد، از خدا آرزوى بهشت مى كرد و از جهنم به او پناه مى برد.»
📚منبع
عدة الداعی، ابن فهد حلی
#مداحی_عالمانه
#امام_حسن
#فضائل_امام_مجتبی
.
حضرت معصومه.mp3
9.81M
🎧 #حضرت_معصومه
🔹 حضرت فاطمه معصومه سلامالله علیها
🔹 حجتالاسلام حنیفی
002 تناسب مطلب و موقعیت روز.mp3
18.69M
#تناسب
#تناسب_مطلب_با_مکان
🔴 جلسه دوم
اگه میخوای یاد بگیری که توی چه مکانی چه مطلبی برای تاثیرگذاری بیشتر مناسبه
حتماً فایل صوتی تدریس #دکتر_محمد_فراهانی رو بشنوید
#مجمع_حضرت_یاس_کبود
#آموزش_مداحی
4_5906853107551178704.mp3
20.81M
📻 بشنوید | نکته #روضه_خوانی
🎤 #دکتر_محمد_فراهانی
🕌 مجمع یاس کبود
🗓 یکشنبه ۱۴۰۲/۰۸/۰۷
#آموزش_مداحی
مهمترین عامل در روضه خوانی ؛ تاثیر نفَس است
مداومت بر حضور در هیئت و جلسات
فصاحت در روضه، مثل فصاحت در کلمه، فصاحت در کلام، فصاحت متکلم
#دشتی سحر محو مناجات علی بود
#شب_قدر
#روضه_امام_علی
مرتضی طاهری
سحر محو مناجات علی بود
سحر مات از حکایات علی بود
شاید مثل همین ساعتا بود ،
ام الکلثوم میگه نگاه به بابام می کردم دلم آتیش می گرفت،
می دیدم هی میاد به آسمون نگاه می کنه ، میگه آی صبح پس کی میرسی
گاهی میگه انالله واناالیه راجعون،
من فکر می کنم گاهی هم زیر لب
می گفت :
زهرا جان یادته موقعی که می خواستی از دنیا بری، برای تنهایی من گریه می کردی،
دیگه تنهایی تموم شد علی داره میاد،
امیر عشق برمسجد روان شد
به سوی آسمان بانگ اذان شد
به تکبیرش عیان رازی نهان شد
به سجده برخدایش میهمان شد
دیگه از فردا زینب از کوفه بدش اومد، کوفه ایی که انقد بی وفاست
دیگه جای موندن نیست،
وقتی نگاه به بابا کرد فهمید دیگه باباش از دستش رفته ،
گفت بابا
(من می خوام از کوفه برم،
کنار قبر مادرم)۲
هدیه براش عمامه ی خونیتُ بابا ببرم
آی امان، آی...
خیلی زینب سفر نرفته، خیلی از مدینه بیرون نرفته
اما هر موقع رفته برگشته دست خالی نیومده ،یه روز عمامه ی خونی بابا را آورده ،
یه روز هم دیدن زینب اومد کنار قبر رسول الله
صدا زد یا جدا برات از سفر سوغاتی آوردم،
همه دارن نگاه می کنند زینب چه سوغات براپیغمبر آورده،
یه وقت دیدن یه بسته رو بیرون آورد
گره ی این بسته را باز کرد
یه پیراهن خون آلود
.
.
#میلاد_حضرت_زینب
نام گذاری حضرت زینب سلام الله علیها
💢چون حضرت زینب (سلام الله عليها) به دنیا آمدند مادرشان حضرت زهرا(سلام الله عليها) وی را خدمت پدر آوردند و فرمودند : این مولود را نام گذاری کنید.
🍃حضرت امیرالمومنین علي(علیهالسلام) فرمودند: من بر رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم سبقت نمی گیریم و حضرت رسول صلی الله علیه و آله و سلم به مسافرت رفته بودند
پس از سه روز از سفر بازگشتند، حضرت فرمودند:
من از خدا پیشی نمی گیرم، جبرئیل علیه السلام نازل شد و سلام خداوند را به پیامبر رسانید و فرمودند:
خداوند نام این کودک را ⚘زینب⚘ اختیار کرده است .
✅سپس پیامبر اکرم صلوات الله علیه و آله #حضرت_زینب سلام الله علیها را طلب کرده و بوسیدند و فرمودند:
وصیت میکنم به حاضرین و غایبین که این دختر را به خاطر من پاس بدارید که همانا وی به خدیجه کبری سلام الله علیها مانند است؛ سکینه و وقار آن حضرت را به خدیجه کبری (سلام الله علیها) و عصمت و حیائش را به فاطمه زهرا (سلام الله علیها) و فصاحت و بلاغتش را به علی مرتضی (علیه السلام) و حلم و بردباریش را به حسن مجتبی (علیه السلام) و شجاعت و قوت قلبش را به حضرت سید الشهدا (سلام الله علیه)همانند نموده اند.
📚 ریاحین الشریعه،جلد ۳صفحه ۲۸
.
🌹 مهربانی خداوند؛
امام سجاد علیهالسلام یکی از گفتگوهای پروردگار را با پیامبرش موسی (ع) برای اصحابش نقل کرده، میفرماید:
خدای تعالی به موسی بن عمران (ع) وحی کرد: «ای موسی! مرا به مخلوقم و آنان را نسبت به من مهربان کن!» حضرت موسی (ع) عرض کرد: پروردگارا چگونه مهربان کنم؟ خطاب رسید: «نعمتهای ظاهری و باطنی مرا برای ایشان بازگو کن تا مرا دوست بدارند و هیچ گریزپایی را از در خانه من و هیچ گمراهی را از آستانه من بازمگردان که این عمل برای تو از عبادت یک سال که روزها روزه بداری و شبهایش را نماز بگزاری بالاتر است.» موسی (ع) عرض کرد: پروردگارا! این بنده گریزپا کیست؟ خطاب رسید: «آن بندهای است که از فرمان من سرکشی کند.» عرض کرد: پس آن که از آستانه تو راه را گم کرده و آن گمراه کیست؟ فرمود:« کسی که امام زمانش را نشناسد و پس از شناخت او نیز به حضور او نرسد و به احکام دینش آشنا نگردد، در حالی که احکام دین و آنچه را که بدان وسیله خدا را عبادت کند و آنچه را که باعث خشنودی پروردگار است برسد به او شناسانده است.»
📚منبع
بحارالانوار، علامه مجلسی، ج ۱، ص ۷۱
#دعا_و_مناجات
#گریز_مناجاتی
.
🟡 نزول بلا؛
🔹 امام موسی كاظم عليه السلام می فرمایند:
«نيست بلایی كه بر مؤمن وارد شود مگر آن كه به وسیله دعا سريع برطرف میگردد و چنانچه دعا نكند طولانی خواهد شد. پس هنگامی که مصيتی و بلایی وارد شد، به درگاه خداوند دعا و تضرّع كنيد.»
«ما مِنْ بَلاء يَنْزِلُ عَلي عَبْد مُؤْمِن فَيُلْهِمُهُ اللّهُ عَزَّ وَ جَلَّ الدُّعاءَ إِلاّ كانَ كَشْفُ ذلِكَ الْبَلاءِ وَشيكاً، وَ ما مِنْ بَلاء يَنْزِلُ عَلي عَبْد مُؤْمِن فَيُمْسِكُ عَنِ الدُّعاءِ إلاّ كانَ ذلِكَ الْبَلاءُ طَويلاً، فَإذا نَزَلَ الْبَلاءُ فَعَلَيْكُمْ بِالدُّعاءِ وَ التَّضَرُّعِ إلَي اللّهِ عَزَّ وَ جَلَّ.»(۱)
🔹 حضرت شعیب(ع) می فرمود:
«گناه نکنید که خدا بر شما بلا نازل می کند.»
یکی آمد و گفت من خیلی هم گناه کردم ولی خدا اصلا بلایی بر من نازل نکرده! خداوند به حضرت شعیب(ع) وحی کرده و فرمود به او بگو: «اتفاقا تو سر تا پا در زنجیر هستی.» آن فرد از حضرت شعیب(ع) درخواست نشانه می کند. خداوند می گوید به او بگو که: «عباداتش را فقط به عنوان تکلیف انجام می دهد و هیچ لذتی از آنها نمی برد.»
👈امام صادق (ع)فرمودند: «خداوند كمترين كاری كه درباره گناهکار انجـام مـیدهد اين است كـه او را از لـذّت مـناجـات محـروم می سـازد.»(۲)
📚منبع
(۱) الكافی، شیخ کلینی، جلد ۲، صفحه ۴۷۱؛ وسائل الشیعه، شیخ حر عاملی، ج ۷، ص ۴۴
(۲) معراجالسعادة، ملا احمد نراقی، صفحه۶۷۳
#دعا_و_مناجات
#روایات_مناجاتی
.
🟤 شب زندهداری نشانه شیعه است؛
روايت شده که اميرالمؤمنين عليهالسلام شبی مهتابی از مسجد بيرون شد و قصد بيابان کرد، گروهی به دنبال حضرت راه افتادند. حضرت توقفی کرد و ايستاد، بعد فرمود: «شما چکاره هستيد؟» گفتند: ای اميرالمؤمنين ما از شيعيان شما هستيم، نگاهی به چهرهی آنان کرد و فرمود: «من در چهرهی شما نشانی شيعه نمیبينم.» عرض کردند: نشانی شيعه چيست ای اميرمؤمنان؟
فرمود: «چهرههايشان زرد از شب زنده داری، ديدگانشان اشکآلود از گريه، از قيام به شب زنده داری پشتشان خم، از کثرت روزه شکمهايشان به پشت چسبيده، لبهايشان خشک از بسياری دعا، گرد خاشعين بر آنان نشسته.»
📚منبع
بحارالانوار، علامه مجلسی، ج ۶۸، ص ۱۵۱
#دعا_و_مناجات
#روایات_مناجاتی
.............
.
✅ عبادت، زهد و فضل امام حسن مجتبی (ع)؛
مفضل بن عمر از امام صادق( عليه السّلام) روايت كرده است كه فرمودند:
«پدرم از پدرش روايت كرده است كه فرمود: امام حسن بن على(عليهما السّلام) عابدترين و زاهدترين و فاضلترين مردم در روزگار خود بود. اگر به حج مى رفت با پاى پياده و چه بسا با پاى برهنه مى رفت.
هر گاه به ياد مرگ مى افتاد، گريه مى كرد، وقتى برانگيخته شدن در قيامت را به ياد مى آورد، گريه مى كرد، به ياد گذشتن بر صراط كه مى افتاد، گريه مى كرد و آنگاه كه به ياد عرضه اعمال در برابر ذات اقدس الهى مى افتاد، نعره اى مى زد و خاموش مى شد. وقتى در برابر پروردگار عزيز و جليلش به نماز مى ايستاد، گوشتهاى دو پهلويش مى لرزيد و هر وقت بهشت و جهنم را ياد مى كرد مانند انسان مارگزيده، به اضطراب مى آمد، از خدا آرزوى بهشت مى كرد و از جهنم به او پناه مى برد.»
📚منبع
عدة الداعی، ابن فهد حلی
#مداحی_عالمانه
#امام_حسن
#فضائل_امام_مجتبی
.
📣 استجابت دعا در کربلا؛
روايت شده است كه بر امام صادق- عليه السّلام- مرضى عارض شد، آن حضرت به نزديكانش امر كرد كه فردى را اجير كنند تا برود نزد قبر امام حسين- عليه السّلام- (و برايش دعا كند) يكى از دوستان حضرت، جهت انجام اين فرمان از خانه خارج شد، فردى را جلوى درب خانه ديد و ماجرا را برايش بازگو كرد، آن مرد گفت:
من مى روم ولى شبهههایى در ذهنم ايجاد شده و آن اينكه امام حسين- عليه السّلام- امامى است كه طاعتش واجب است و او (يعنى امام صادق- عليه السّلام-) نيز امامى است كه طاعتش واجب است، پس اين كار چه معنا دارد؟ (يعنى فرقى بين اين دو امام نيست، پس چرا براى شفاى اين امام، نزد آن امام بروم و دعا كنم؟)
آن فرد به خانه برگشت و مطلب را خدمت امام عرضه داشت حضرت فرمود:
«سخن اين مرد درست است (كه فرقى بين دو امام نيست) اما ندانسته است كه خداوند متعال سرزمينهايى دارد كه در آنجا دعا مستجاب مىشود و حرم حضرت سيد الشهداء- عليه السّلام- از آنهاست.»
📚 منبع
عدة الداعی، ابن فهد حلی
#دعا_و_مناجات
#روایات_مناجاتی
#امام_حسین
#فضائل_امام_حسین
#فضائل_و_کرامات_اباعبدالله
.
🔶 طلب حاجت؛
هارون بن خارجه از امام صادق(عليه السّلام) روايت كرده است كه فرمود: «گاهى اوقات بندهاى جهت طلب حاجت به درگاه خداوند عزيز و جليل مىرود و شروع به ثناى الهى و صلوات بر محمد و آل محمد مىكند تا جايى كه اصل حاجت خود را فراموش مىنمايد، در اينجا خداوند سبحان حاجتش را روا مىنمايد بدون اينكه او چيزى خواسته باشد.»
از رسول خدا- صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم- روايت شده است كه فرمودند: «كسى كه عبادت خداوند متعال او را از تقاضاى از آن ذات مقدس باز دارد، خداوند سبحان، بهترين چيزى كه به درخواست كنندگان مىدهد به او خواهد داد.»
از امام صادق(عليه السّلام) روايت شده است كه فرمودند:
«خداوند متعال مىفرمايد: اگر كسى مرا در ميان جمع انسانها يادآورى كند، من در ميان جمع ملائكه او را ياد آورى مىنمايم.»
📚منبع
عدة الداعی، ابن فهد حلی
#دعا_و_مناجات
#روایات_مناجاتی
.
🔔 بشارت به گناهکاران؛
از امام صادق- عليه السّلام- از پيامبر اكرم- صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم- نقل شده است كه فرمودند: خداوند متعال بر حضرت داود وحى فرستاد كه: «اى داوود! به گنهكاران بشارت بده و صديقين را انذار نما.» گفت: چگونه گنهكاران را بشارت و صديقين را بيم دهم؟ فرمود: «به گنهكاران بشارت بده كه من توبه را مىپذيرم و از گناه در مىگذرم و صديقين را بيم بده كه مبادا به خاطر اعمالشان مغرور شوند كه هرگز بندهاى به حسناتش مغرور نشد مگر آنكه هلاك و نابود گرديد.»
از امام باقر(عليه السّلام) نقل است كه از پيامبر اكرم(صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم) نقل فرموده است که خداوند متعال مىفرمايد: «من مصالح بندگانم را بهتر مىدانم، چون يك وقت بندهاى از بندگان مؤمن من، نهايت تلاش و كوشش را در انجام عبادت مىنمايد، از خواب طويل و رختخواب لذيذش برمىخيزد و خود را در عبادتم به زحمت مىاندازد، اما من يكى دو شب خواب را بر او مسلط مىكنم، اين به خاطر نظر و توجه من به اوست تا او را (در دين و اخلاص) باقى نگه دارم در نتيجه مىخوابد (و موفق به نماز شب نمىگردد) و آنگاه كه بيدار مىشود، بر نفس خود غضبناك است و از او خرده مىگيرد و اگر من او را در انجام عبادتم آزاد مىگذاشتم، او را عُجب فرا مىگرفت و در نتيجه كارى مىكرد كه هلاكتش در آن بود، چون به خود مغرور و از خود راضى گشته تا جايى كه گمان مىبرد بر تمام بندگان من فائق آمده و در عبادتم كوتاهى نكرده است و خلاصه از من دور مىشد و حال آنكه به گمان خويش به من نزديك شده است.»
📚منبع
عدة الداعی، ابن فهد حلی
#دعا_و_مناجات
#روایات_مناجاتی
.