👤مرحوم علامه حسن حسن زاده آملی
رحمهالله علیه
📚 کتاب صد کلمه در معرفت نفس :
⚫️ آن که گوهر ذات خود را تباه کرده است ،
چه بهره ای از زندگی برده است ⁉️
#عکس_نوشته
@hakim_alahe
📌 #دستورالعمل_سلوکی
دستورالعمل های بزرگان و عارفان الهی:
۱.حکیم متأله ملا محسن فیض کاشانی
این رساله ای است موسوم به «زاد السالك» در جوابی سؤال یكی از برادران روحانی نوشته شده كه از كیفیت سلوك راه حق پرسیده بودند:
✴️ قسمت اول رساله:
💠 سفر روح
بدان خداوند تو را به روح و رضوانی از خودش تایید نماید همچنان كه سفر صوری را مبدأی و منتهایی و مسافتی و مسیری و زادی و راحله ای و رفیقی و راهنمایی می باشد، همچنین سفر معنوی را كه سفر روح است به جانب حق سبحانه و تعالی همه هست.
مبدأش جهل و نقصان طبیعی است كه با خود آورده از شكم مادر؛ «واللّه احدكم من بطون امهاتكم لا تعلمون شیئا» خدا از شكم مادرتان بیرونتان آورد در حالی كه چیزی نمی دانستید. و منتهایش كمال حقیقی است و آن وصول است به حق سبحانه «و انّ ابی ربك المنتهی» و سرانجام، سوی پروردگار تو است. «یا ایها الانسان انك كادح الی ربك كدحا فملاقیه» ای انسان به درستی تو تلاش گر به سوی پروردگارت هستی، پس او را ملاقات خواهی كرد.
و مسافت راه در این سفر، مراتب كمالات علمیه و عملیه است كه روح طی آن ها می كند، هرگاه بر صراط مستقیم شرع كه سلوك اولیا و اصفیا است، سایر باشد «و ان هذا صراطی مستقیما فاتبعوه و لاتتبعوا السبل فتفرق بكم عن سبیله» این راه مستقیم من است، پس پیرو آن شوید و به راه های دیگر روید كه شما را از راه او (خدا) پراكنده كند.
و این كمالات مترتب است بعضی بر بعضی، تا كمال متقدم طی نشود، به متأخر منتقل نتوان شد، چنانچه در سفر صوری تا قطعه مسافت متقدمه طی نشود، به متأخره نتوان رفت. و منازل این سفر، صفات حمیده و اخلاق پسندیده است كه احوال و مقامات روح است، از هر یك به دیگری كه فوق آن است منتقل می شود به تدریج، منزل اول یقظه است كه آگاهی است و منزل آخر توحید است كه مقصد اقصی است از این سفر، و تفاصیل این منازل و درجات آن كتاب «منازل السایرین» مذكور است...
#رساله_زاد_سالک
#بخش_اول
ادامه دارد ...
@hakim_alahe
📌 #پندانه
از کتاب شریف کلیله و دمنه :
آوردهاند بازرگانی بود اندک مایه که قصد سفر داشت. صد من آهن داشت که در خانه دوستی به رسم امانت گذاشت و رفت. اما دوست این امانت را فروخت و پولش را خرج کرد. بازرگان، روزی به طلب آهن نزد وی رفت. مرد گفت: آهن تو را در انبار خانه نهادم و مراقبت تمام کرده بودم، اما آنجا موشی زندگی میکرد که تا من آگاه شوم همه را بخورد. بازرگان گفت: راست میگویی! موش خیلی آهن دوست دارد و دندان او برخوردن آن قادر است. دوستش خوشحال شد و پنداشت که بازرگان قانع گشته و دل از آهن برداشته. پس گفت: امروزبه خانه من مهمان باش. بازرگان گفت: فردا باز آیم. رفت و چون به سر کوی رسید پسر مرد را با خود برد و پنهان کرد. چون بجستند از پسر اثری نشد. پس ندا در شهر دادند. بازرگان گفت: من عقابی دیدم که کودکی میبرد. مرد فریاد برداشت که دروغ و محال است، چگونه میگویی عقاب کودکی را ببرد؟ بازرگان خندید و گفت: در شهری که موش صد من آهن بتواند بخورد، عقابی کودکی بیست کیلویی را نتواند گرفت؟ مرد دانست که قصه چیست، گفت: آری موش نخورده است! پسر باز ده وآهن بستان. هیچ چیز بدتر از آن نیست که در سخن، کریم و بخشنده باشی ودر هنگام عمل سرافکنده و خجل.
@hakim_alahe
👤مولانا جلالالدین بلخی :
⚪️ مه فشاند نور ،و سگ عو عو کند
⚫️ هر کسی بر خلقت خود می تند
#عکس_نوشته
@hakim_alahe
👤سخنان مرحوم علامه حسنزاده آملی رحمة الله علیه
🔘 موضوع :وضو و طهارت
ای دوست بدان که وضو،نور است و دوام در طهارت ،تو را به عالم قدس ارتقاء دهد.
امام علی علیه السلام میفرمایند:مومن بی وضو نخوابد ،پس اگر آب نیابد با خاک تیمم کند زیرا در خواب روح مومن به سوی خداوند به بالا برده میشود.
#عکس_نوشته
@hakim_alahe
عارف و حکیم
بسم الله الرحمن الرحیم 🟡 سلسله جلسات با موضوع سلوک الهی 🟡 سخنران: حکیم متأله آیت الله جوادی آملی
24.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بسم الله الرحمن الرحیم
⚫️ سلسله جلسات سلوک الهی
⚫️ سخنران :حکیم متأله آیت الله جوادی آملی حفظه الله تعالی
⚫️ فصل اول ،جلسه ی چهارم
#سخنرانی_تصویری
@hakim_alahe
اعمال هنگام خروج از منزل :
هنگام بیرون رفتن از منزل حتما این اعمال ساده ولی راه باز کن را انجام دهیم
۱_ دعای خروج از منزل از امام باقر علیه السلام
بِسْمِ اللهِ. حَسْبِیَ اللهُ. تَوَکَّلْتُ عَلَی اللهِ. اَللّهُمَّ اِنّی اَسْأَلُکَ خَیْرَ اَمُوری کُلِّها وَاَعُوذُ بِکَ مِنْ خِزْیِ الدُّنْیا وَعَذابِ الاْخِرَةِ.
۲_19 بار بسم الله الرحمن الرحیم گفتن به عدد حروفه بسم الله
۳_یک بار آیت الکرسی خواندن
۴_صدقه دادن هر چند به مقدار خیلی کم
@hakim_alahe
بسم الله الرحمن الرحیم
زیارت امام زمان عجل الله در روز جمعه:
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا حُجَّةَ اللّٰهِ فِى أَرْضِهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا عَيْنَ اللّٰهِ فِى خَلْقِهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا نُورَ اللّٰهِ الَّذِى يَهْتَدِى بِهِ الْمُهْتَدُونَ، وَيُفَرَّجُ بِهِ عَنِ الْمُؤْمِنِينَ، السَّلامُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْمُهَذَّبُ الْخائِفُ، السَّلامُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْوَلِىُّ النَّاصِحُ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا سَفِينَةَ النَّجاةِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا عَيْنَ الْحَيَاةِ، السَّلامُ عَلَيْكَ، صَلَّى اللّٰهُ عَلَيْكَ وَعَلَىٰ آلِ بَيْتِكَ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ، السَّلامُ عَلَيْكَ، عَجَّلَ اللّٰهُ لَكَ مَا وَعَدَكَ مِنَ النَّصْرِ وَظُهُورِ الْأَمْرِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا مَوْلاىَ، أَنَا مَوْلاكَ عَارِفٌ بِأُولَاكَ وَأُخْرَاكَ، أَتَقَرَّبُ إِلَى اللّٰهِ تَعَالَىٰ بِكَ وَبِآلِ بَيْتِكَ، وَأَنْتَظِرُ ظُهُورَكَ وَظُهُورَ الْحَقِّ عَلَىٰ يَدَيْكَ؛
سلام بر تو ای حجّت خدا در زمینش، سلام بر تو ای دیده خدا در میان مخلوقاتش، سلام بر تو ای نور خدا که رهجویان به آن نور ره مییابند و به آن نور از مؤمنان اندوه و غم زدوده میشود، سلام بر تو ای پاکنهاد و ای هراسان از آشوب دوران، سلام بر تو ای همراه خیرخواه، سلام بر تو ای کشتی نجات، سلام بر تو ای چشمه حیات، سلام بر تو، درود خدا بر تو و بر خاندان پاکیزه و پاکت، سلام بر تو، خدا در تحقق وعدهای که به تو داده از نصرت و ظهور امرت شتاب کند، سلام بر تو ای مولای من، من دلبسته به تو و آگاه به مقام و موقعیت دنیا و آخرت توأم و به دوستی تو و خاندانت بهسوی خدا تقرّب میجویم و ظهور تو و ظهور حق را به دست تو انتظار میکشم؛
وَأَسْأَلُ اللّٰهَ أَنْ يُصَلِّىَ عَلَىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ، وَأَنْ يَجْعَلَنِى مِنَ الْمُنْتَظِرِينَ لَكَ وَالتَّابِعِينَ وَالنَّاصِرِينَ لَكَ عَلَىٰ أَعْدائِكَ، وَالْمُسْتَشْهَدِينَ بَيْنَ يَدَيْكَ فِى جُمْلَةِ أَوْلِيَائِكَ . يَا مَوْلاىَ يَا صَاحِبَ الزَّمَانِ، صَلَواتُ اللّٰهِ عَلَيْكَ وَعَلَىٰ آلِ بَيْتِكَ، هٰذَا يَوْمُ الْجُمُعَةِ وَهُوَ يَوْمُكَ الْمُتَوَقَّعُ فِيهِ ظُهُورُكَ، وَالْفَرَجُ فِيهِ لِلْمُؤْمِنِينَ عَلَىٰ يَدَيْكَ، وَقَتْلُ الْكافِرِينَ بِسَيْفِكَ، وَأَنَا يَا مَوْلاىَ فِيهِ ضَيْفُكَ وَجَارُكَ، وَأَنْتَ يَا مَوْلاىَ كَرِيمٌ مِنْ أَوْلادِ الْكِرَامِ، وَمَأْمُورٌ بِالضِّيافَةِ وَالْإِجَارَةِ، فَأَضِفْنِى وَأَجِرْنِى صَلَوَاتُ اللّٰهِ عَلَيْكَ وَعَلَىٰ أَهْلِ بَيْتِكَ الطَّاهِرِينَ.
و از خدا درخواست میکنم بر محمّد و خاندان محمّد درود فرستد و مرا از منتظران و پیروان و یاوران تو در برابر دشمنانت و از شهیدان پیش رویت، در شمار شیفتگانت قرار دهد، ای سرور من، ای صاحب زمان، درودهای خدا بر تو و بر خاندانت، امروز روز جمعه و روز توست، روزی که ظهورت و گشایش کار اهل ایمان به دستت در آن روز و کشتن کافران به سلاحت امید میرود و من ای آقای من در این روز میهمان و پناهنده به توأم و تو ای مولای من بزرگواری از فرزندان بزرگواران و از سوی خدا به پذیرایی و پناهدهی مأموری، پس مرا پذیرا باش و پناه ده، درودهای خدا بر تو و خاندان پاکیزهات.
سید ابن طاووس فرموده است: من پسازاین زیارت به این شعر تمثل میجویم و به آن حضرت اشاره کرده، میگویم:
نَزِيلُكَ حَيْثُ مَا اتَّجَهَتْ رِكَابِي
وَضَيْفُكَ حَيْثُ كُنْتُ مِنَ الْبِلادِ
بر تو نازل مىشوم هرکجا که راحلهام روى آورد و مرا وارد نماید
و میهمان تو هستم در هرکجا که باشم از شهرها
@hakim_alahe
📌 #شعر_مولانا
بشنـو از نی چون حکایت میکـــنـد
از جـداییــهـــا شکایت مـــیکــــنـد
کــــز نیستـــان تـــا مـــــرا ببریــــدهانـد
در نفیــــــرم مــــــرد و زن نالیـــــدهانـد
سینه خواهم شرحـــه شرحـــه از فراق
تـــا بگـــویــم شـــرح درد اشتیـــــاق
هـــر کسی کو دور ماند از اصل خویش
بـــاز جویـــد روزگــــــار وصـــل خـــویش
مــن بــــه هــــر جمعیتی نالان شـــدم
جفــت بــدحالان و خوشحالان شـــدم
هــر کســی از ظن خــود شــد یـار من
از درون مـن نجســت اســـرار مــن
ســـر مــن از نالـــهی مـــن دور نیست
لیـک چشم و گوش را آن نور نیست
#نی_نامه
@hakim_alahe
🔹سخنان آیت الله علامه حسن زاده آملی
🔹 موضوع: وسعت رزق
[این قدر به زور و بازویتان متکی نباشید، رزق را باید از جای دیگر بدهند. شما دائما اهل طهارت و پاکی باشید رزقتان وسیع خواهد شد].
#عکس_نوشته
@hakim_alahe
📌 #گلستان_سعدی
✴️ دو شاهزاده در مصر بودند ، یکی علم اندوخت و دیگری مال اندوخت . عاقبته الامر آن یکی علّامه عصر گشت و این یکی سلطان مصر شد . پس آن توانگر با چشم حقارت در فقیه نظر کرد و گفت : من به سلطنت رسیدم و تو همچنان در مسکِنت بماندی . گفت : ای برادر ، شکر نعمت حضرت باری تعالی بر من واجب است که میراث پیغمبران یافتم و تو میراث فرعون و هامون . که در حدیث نبوی (ص) آمده : العلماء ورثـه الانبیاء
من آن مورم که در پایَم بمالند
نه زنبورم که از دستم بنالند
کجا خود شکر این نعمت گزارم
که زور مردم آزاری ندارم
@hakim_alahe
عارف و حکیم
بسم الله الرحمن الرحیم ⚫️ سلسله جلسات سلوک الهی ⚫️ سخنران :حکیم متأله آیت الله جوادی آملی حفظه الل
16.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بسم الله الرحمن الرحیم
🔵 سلسله جلسات سلوک الهی
🔵 سخنران: حکیم متأله آیت الله جوادی آملی حفظه الله تعالی
🔵 فصل اول، جلسه ی پنجم
#سخنرانی_تصویری
@hakim_alahe
عارف و حکیم
📌 #زندگی_نامه ایشان بعد از ارتحال والد معظّم خویش با کسب اجازه از محضر علامه طباطبایی رهسپار عتبه
📌 #زندگی_نامه
علامه محمدحسین طهرانی
قسمت سوم
🔶 مرحوم علاّمه طهرانی پس از مراجعت از نجف أشرف، حدود بیست و دو سال در طهران و شانزده سال در مشهد مقدس رضوی به وعظ و ارشاد و تربیت مستعدّین و دستگیری دردمندان در سیر و سلوک الی اللَه همّت گماشت، و تا پایان عمر به تألیف و تصنیف دورۀ «علوم و معارف اسلام» در قالب 90 جلد کتاب پرداخت. (رساله اجتهاد وتقلید، ص 40)
🔹 و خود بارها میفرمودند:
«هركس به اين تأليفات توجّه و تأمّل نمايد و به مضامين آن عمل كند، قطعاً برايش فتح باب خواهد شد.» (مقاله فروغ جاوید)
🔹 ایشان به فرزند خود حضرت آیت الله حاج سید محسن طهرانی رضوان الله علیه می فرمود:
«ما سفرهاى را پهن كردهايم كه تمام دنيا را از همه ملل و اقوام بر سر اين سفره جمع كنيم و مسئولیت تبیین و نشر و ترویج این مطالب و مبانی بر عهده تو خواهد بود.» (شرح روایت عنوان بصری، جلسه 70)
💠 ویژگی علامه طهرانی در میان بزرگان
علامه طباطبایی رضوان اللَه علیه هنگام مهاجرت ایشان به نجف اشرف به ایشان می فرمایند:
«هيچگاه صورت پر مهر جنابعالى فراموش بنده نمیشود. و لولا اينكه موضوع آستان عرشبنيان حضرت امير عليهالسّلام بود، بنده هيچگونه رأى مسافرت جنابعالى، نه در مقام شور و نه به حسب تصوّر نمیدادم. » (حریم قدس، ص110)
🔹 مرحوم حاج سید هاشم حداد رضوان اللَه علیه در وصیت نامه خود خطاب به ایشان می فرمایند:
«حقیر جانشین قرار دادم از طرف خودم، چه در حال حیات و چه در حال ممات، در امور شریعت و در امر طریقت و تربیت افراد برای وصول به حق، آقای سید محمدحسین حسینی طهرانی را، و ایشان لسان من است و مورد اطمینان من می باشد.
#علامه_طهرانی
#قسمت_سوم
@hakim_alahe
🔸 مرز مهران بسته شده بود و بعد از چند روز سرگردانی، کربلا ندیده، برگشتند.
حضرت آیتاللّٰه بهجت، به ایشان پیغام داده بود:
«بگویید قبل از اینکه برگردند قم، اول بروند زیارت حضرت عبدالعظیم (علیهالسلام) که ثواب زیارت امام حسین (علیهالسلام) را بگیرند.»
📚 به شیوه باران ، ص۵٣
پ.ن: ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام را تبریک عرض میکنم
@hakim_alahe
عارف و حکیم
📌 #دستورالعمل_سلوکی دستورالعمل های بزرگان و عارفان الهی: ۱.حکیم متأله ملا محسن فیض کاشانی این ر
📌 #دستورالعمل_سلوکی
حکیم متأله ملا محسن فیض کاشانی
💠 راه سلوک
و مسیر این سفر جدّ تمام و جهد بلیغ نمودن و همت گماشتن است در قطع این منازل به مجاهده و ریاضت نفس به حمل اعباء (سختی و دشواری های) تكالیف شرعیه از فرایض و هموم را واحد گردانیدن و منقطع شدن به حق سبحانه و تعالی «و تبتَّل الیه تبتیلاً» و توجه خاص كن به سوی او توجهی كامل ـ و زاد راه این سفر تقوی است: «و تزوّدا فان خیر الزاد التقوی» توشه گیرید كه بهترین توشه ها پرهیزكاری است. و تقوی عبارت است از قیام نمودن به آنچه شارع امر به آن كرده از روی بصیرت تا دل به نور شرع و صیقل تكالیف آن مستعد فیضان معرفت شود، از حق تعالی، «و اتقوا اللّه و یعلمكم اللّه» از خدا بترسید و خدا شما را تعلیم می دهد.
💠 مسافر معنوی
و همچنان كه مسافر صوری تا قوت بدن از زاد حاصل نكند، قطع راه نتواند كرد، همچنین مسافر معنوی تا به تقوی و طهارت شرعیه، ظاهرا و باطنا قیام ننماید و روح را تقویت به آن نكند، علوم و معارف و اخلاق حمیده كه بر تقوی مترتب می شود و تقوی از آن حاصل می شود؛ نه بر سبیل دور بر او فایض نمی گردد، وَ مَثَل این، مَثَل كسی است كه در شب تار و چراغی در دست داشته باشد و به نور آن، راهی را می بیند و می رود و هر یك گام كه برمی دارد، قطعه ای از آن راه روشن می شود و بر آن می رود و هكذا، و تا گام برندارد و نرود روشن نشود، و تا روشن نشود نتواند رفت. آن دیدن به منزله معرفت است و آن رفتن به منزل عمل و تقوی.
🔸 از حضرت صادق علیه السلام چنین روایت شده است: كسی كه به دانسته ی خود عمل كند، خداوند او را وارث علم نادانسته گرداند. علم به عمل روشن می گردد، اگر خواسته اش را برآوردی، می ماند و الا كوچ می كند. هیچ عملی قبول نمی گردد مگر به معرفت و هیچ معرفتی قبول نمی شود مگر به عمل، پس كسی كه شناخت معرفت او را به عمل راهنمایی می كندو كسی كه عمل نكند معرفتی ندارد. جز این كه بعض ایمان از بعض دیگر است. و همچنان كه در سفر صوری كسی كه راه نداند به مقصد نمی رسد، همچنین در سفر معنوی كسی كه بصیرت در عمل ندارد به مقصد نمی رسد. عامل بی بصیرت چون رونده بر غیر راه است كه زیادی رفتن چیزی جز دوری بر او نمی افزاید.
#رساله_زاد_سالک
#بخش_دوم
ادامه دارد ...
@hakim_alahe
🔹 سخنان شیخ رجبعلی خیاط
🔹 موضوع: برای خدا بودن
🟧 تو برای خدا باش
خدا و همه ملائکه اش برای تو خواهند بود
من کان لله کان الله له
#عکس_نوشته
@hakim_alahe
عارف و حکیم
📌 #شعر_مولانا بشنـو از نی چون حکایت میکـــنـد از جـداییــهـــا شکایت مـــیکــــنـد کــــز نیستــ
💠 شعر زیر پاسخ شعر مولانا از بیان حضرت امام خمینی می باشد:
نشنو از نی چون حکایت میکند
بشنو از دل چون روایت میکند
نشنو از نی ، نی نوای بینواست
بشنو از دل دل حریم کبریاست
نی چو سوزد تل خاکستر شود
دل چو سوزد خانـه دلـبر شود
نی ز خود هرگز ندارد شورو حال
دل بـود مـرآت نــور لا یــزال
نی اگر پرورده آب وگل است
دست پـروده خـداونـدی دل است
نی اگر بشکست بی قدر و بهاست
بشکند گر دل خریدارش خداست
نی به هر دست و به هر لب آشناست
دل مکان و خانه خاص خداست
#امام_خمینی
#پاسخ_نی_نامه
@hakim_alahe
انتقاد شاعرانه ی امام خمینی رحمة الله از شعر بشنو از نی مولانا جلالالدین بلخی👆👆👆
📌 #پندانه
🟨 حکایت قضاوت عجولانه
در زمان های قدیم، یک مرد و یک زن در کشور هند زندگی می کردند که فرزند دار نمیشدند. از این رو مرد به فکر افتاد. او صبح به بازار رفت و میمونی را خرید تا شادی را از این طریق بر خانه حکمفرما کند. زن و مرد مثل بچه ی خود به میمون علاقه پیدا کردند. مرد و زن، پس از گذشت مدتی طولانی یک فرزند به دنیا آوردند و شادی آن ها بیشتر شد.
زن، روزی به روستا رفت تا میوه بخرد. قبل از بیرون رفتنش به مرد گفت که هیچ وقت بچه را با میمون تنها نگذارد؛ سپس به سمت روستا رفت. مرد مدتی از بچه و میمون مواظبت کرد تا این که حوصله اش سر رفت برای همین از خانه بیرون رفت تا قدم بزند. در راه، دوستانش را دید و با آن ها گرم صحبت شد برای همین وقتی که به خانه برگشته بود خیلی دیر شده بود. زن، پس از گذشت چند ساعت با یک سبد میوه وارد خانه شد وقتی که آمد میمون در حالیکه غرق در خون بود، نزدیک زن شد. زن با دیدنش فریاد زد.
زن با انداختن سبد میوه بر روی سر میمون به طرف اتاق بچه دوید و دید که بچه در تختش به راحتی خوابیده است بدون این که زخمی شده باشد. زن، حیرت زده شده بود که ناگهان بدن مار بی جانی را دید که شکمش پاره شده بود. زن، پس از متوجه شدن علت خونی بودن بدن میمون، خود را به طرف در ورودی خانه رساند و میمون را دید که روی زمین، بیجان افتاده بود. میمون بخاطر ضربه ی وارد شده به سرش مرده بود زن بخاطر اقدام عجولانه اش ناراحت شد؛ سپس خم شد و با چشمانی اشک آلود به میمون مرده نگاه کرد.
@hakim_alahe
عارف و حکیم
بسم الله الرحمن الرحیم 🔵 سلسله جلسات سلوک الهی 🔵 سخنران: حکیم متأله آیت الله جوادی آملی حفظه الله
29.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بسم الله الرحمن الرحیم
🟠 سلسله جلسات سلوک الهی
🟠 سخنران: حکیم متأله آیت الله جوادی آملی حفظه الله تعالی
🟠 فصل اول، جلسه ی ششم
#سخنرانی_تصویری
@hakim_alahe
🔸 سخنان آیت الله علامه حسن زاده آملی
🔸 موضوع: نیت بد
[نیت بد هر چند به مرحله عمل نرسد
و از جنبه فقهی کیفر نداشته باشد و تعزیر و حد بر آن مترتب نشود،
در روح و جان اثر میگذارد،
نیت بد انسان را تیره می کند...]
#عکس_نوشته
@hakim_alahe
📌 لیست موضوعی مطالب کانال:
#زندگی_نامه
#شعر_عرفانی
#عکس_نوشته
#داستان_عرفانی
#تفسیر_بسم_الله
#سخنرانی_تصویری
#دستورالعمل_سلوکی
[روی هشتگ مورد نظر بزنید تا منتقل شوید ]
@hakim_alahe
📌 #پندانه
💠 بهلول و خوان طعام خلیفه
روزى هارون الرشید از خوان طعام خود جهت بهلول غذائى فرستاد. خادم، غذا را برداشت و پیش بهلول آورد. بهلول گفت من نمى خورم ببر پیش سگهاى پشت حمام بینداز! غلام عصبانى شد و گفت اى احمق! این طعام ، مخصوص خلیفه است، اگر براى هر یک از اُمنا و وزراى دولت میبردم بمن جایزه هم میدادند، تو این حرف را میزنى و گستاخى به غذاى خلیفه میکنى؟! بهلول گفت: آهسته سخن بگو که اگر سگها هم بفهمند از خلیفه است نخواهند خورد!
📚 مجمع النورین، ص ۷۷
@hakim_alahe
🔷 سخنان علامه حسن زاده آملی
🔷 موضوع: طهارت باطن
▪️ برای طهارت باطن، نخست باید دوام طهارت ظاهری کنترل شود.
#عکس_نوشته
@hakim_alahe