کرامتنفس.mp3
8.1M
این بخش از همایش اول استاد خسروجردی رو میگم
حفظ عزت و کرامت نفس فرزند
اگه هنوز فایل همایش رو نخریدید میتونید از طریق لینک زیر فایل صوتی و متنی رو تهیه کنید👇
Yon.ir/nojavan1
🔴 جلسه قم (پنجشنبه) 👇👇👇
❇️ موضوعات جلسه؛
🔺جایگاه ذهن در رشد کودک📈
🔺اهمیت و چگونگی امنیت در هفت سال اول
🔺چیستی خلاقیت و هوش و نحوه شکوفایی آنها
🔺فرایند شکلگیری شخصیت 😎 در زیر هفت سال
🔺و....
👈 فرایند شکلگیری شخصیت در زیر هفت سال
و....
⏰زمان: پنجشنبه ۱۴ شهریور ساعت ۱۵-۱۹
💳 هزینه کارگاه برای اهالی مادرانه ۲۰ هزار تومان
⏳مهلت ثبتنام تا سهشنبه شب ساعت ۲۴.۰۰
⭕️ برگزارکننده: «موسسه مادرانه»
برای شرکت در کارگاه نام، نام خانوادگی و شماره همراه خود را در ایتا و بله به 🆔 زیر ارسال نمایید:
@madarane96
اگر کسی براش مهمه که ارزشها رو به بچهاش منتقل کنه، قطعا یکی از بهترین راهها شعاره! یعنی چی، یعنی تکوین یک سری از شعارها در زندگی کودک براش وابستگی ذهنی - عاطفی ایجاد میکنه و در ناخودآگاهش حک میشه. همین طور که برای خیلیامون شده.
حالا انتقال ارزشها نیاز به روش خاصی داره؟! قطعاً بله. یعنی تردید نکنید که استفاده از #شعار در جای غلط و به شیوه غلط اثر عکس داره و این موضوع الآن قابل تشخیص نیست و خودش رو توی اواخر نوجوانی به بعد نشون میده. مثلاً فشار بیش از حد روی مسائل دینی ممکنه همون اثری رو داشته باشه که بیتوجهی توی این مسائل داره، یعنی با دو تا زمینه مختلف یه نتیجه ایجاد میشه و برای فرزند ما زدگی یا بیتفاوتی نسبت به دین ایجاد میشه.
حالا ما در مسائل دینی چه کار کنیم؟!
ببینید ما میتونیم این مسائل رو به چند دسته اصلی تقسیم کنیم و شاید تقسیمبندی زیر بد نباشه؛
۱. رفتارهای دینی
۲. آداب و احکام دینی
۳. اصول عقاید
۴. گرایشات دینی (تمایلات، عُلقه و علاقهها، حب و بغضها)
حالا ما در هفت سال اول روی کدوم بخش باید سرمایهگذاری کنیم؟!
ظاهراً سه بخش اول مهم نیست، یعنی انجام یا عدم انجام رفتارهای دینی، احکام و آداب دینی و دونستن اصول عقاید برای کودک اهمیتی نداره. نه که ما بگیم اهمیتی نداره، برداشت بنده اینه که خدا میگه اهمیتی نداره. مثلاً کودکی که ممیز نشده رفتارهای دینیاش مهم نیست یعنی حتی اگه نماز شب هم بخونه اهمیتی نداره چون هنوز قوه تمیز نداره و نمیدونه که چه کاری خوبه و چه کاری بد.
البته معنی این حرف این نیست که ما نباید رفتار دینی داشته باشیم بلکه برعکس، ما باید رفتار دینی داشته باشیم تا کودک ببینه اما ازش توقع انجام اون کارها رو نداشته باشیم. پس چی مهمه؟! گزینه آخر یعنی گرایشات!
کودکی دوره طلایی برای ایجاد گرایشات هست و شعار، یکی از بهترین روشها برای ایجاد گرایشات و حب و بغضها
#محرم و عزاداری برای أباعبدالله سرشار از شعاره و اساساً قیام #سیدالشهدا ظرفیت عجیب و غریبی در این موضوع داره. جالبتر اینه که قدبلندترین شعارهایی که یک انسان آزاده میتونه داشته باشه توی کربلا به صورت تصویری موجوده و کمتر جایی رو میتونیم پیدا کنیم که اینچنین ظرفیتی داشته باشه
خب، حالا بچهها رو ببریم هیئت یا نه؟!
پاسخ اینه که اگر به دنبال انتقال عاشورا و شعائر دینی به فرزندتون هستید، مراسمات مذهبی بخش بزرگی از بار رو در این مسئله به دوش میکشه و حتماً باید در این مراسمها شرکت کنید. اما این مراسمات باید چه ویژگیهایی داشته باشن؟! پست بعد رو حتماً بخونید
#تربیت_دینی
#هیئت
#محرم
#حمید_کثیری 👇👇
https://t.me/joinchat/AAAAAFB-H1zWmWpQtf33Ug
🔴 هیئت مناسب کودک
اولاً بگم ما چندین سبک #هیئت و #عزاداری داریم که تفاوتهای زیادی با هم دارن و هر کسی میتونه مطابق با ذائقه خودش عزاداری کنه، مثلاً من خودم ساعت شش و نیم صبح میرم هیئت، همونجا صبحونه هم میزنم! 😉 البته می دونم که توی شهرستانها انتخاب خیلی محدودتره ولی باز حق انتخاب وجود داره.
ثانیاً اصراری نیست کسی هیئت بره یا بچههاش رو هیئت ببره اما اگر کسی سوال داره که توی کودکی برای انتقال ارزشها چه کاری رو باید انجام بده یکیش ایجاد یک سری شعارها در ذهن کودک هست و هیئت رفتن، #زیارت رفتن، گهگاه توی مسجد نماز خوندن، راهپیمایی رفتن و ... مواردی هستن که کاملاً چنین کارکردی دارن و فقط باید توجه داشت که توی این فضاها کودک اذیت نشه.
ثالثاً شخصاً معتقدم وقتی فرد با چنین فضاهایی مأنوس بشه - البته مهمه که انتخاب درستی داشته باشه - خودبهخود جلوی بسیاری از خطاهای آیندهاش گرفته میشه و مسیر پالایش شدهتری رو میتونه توی زندگی طی کنه. (البته در اینجا هم مثل خیلی از جاهای دیگه استثناء وجود داره و این نگاه، یه نگاه حداقلی به دم و دستگاه امام حسینه)
اما چه هیئتی بریم؟!
ببینید #کودک - بسته به سنی که داره - هنوز متوجه نمیشه که چرا مامانش گریه میکنه، چرا بقیه اینقدر محکم میزنن به سینههاشون، چرا برقا خاموش شد، چرا صدا اینقدر بلنده و ... پس باید برای این موضوعات فکر کنیم.
از طرفی ما در بسیاری از اوقات هست که منافع شخصیمون با منافع کودکمون در تعارض هست مثلاً در همین مورد ما دوست داریم یه هیئتی بریم که فقط دو ساعت سینه میزنن، روضه باز میخونن و ... اما تمام اینها کودک رو اذیت میکنه! اینجا باید به نفع کودک رفت کنار و اگر جایی شرایطش مناسب حال کودک نیست، نباید بچه رو ببریم.
اما بعد؛
همهی اینهایی که میگم جزو شرایطِ هیئت مناسب حال کودکه:
۱. زمانش حداکثر یک تا دو ساعت باشه
۲. ترجیحاً حیاط یا فضای باز داشته باشه
۳. تاریکی اونجا زیاد نباشه
۴. صدا زیاد نباشه، حداقل بقل باند نشینید
۵. سخنران و مداح #روضه باز نخونن
۶. حرکاتی انجام نشه که کودک خشونت مطلق رو ببینه (مثل قمه زدن، جاهایی از تعزیه که خیلی خشنه و ...)
۷. ترجیحاً وسایل بازی با خودتون داشته باشید، وسایل بیسروصدا. حداقلش کاغذ و مداد رنگی ببرید
۸. خوراکی همراه خودتون داشته باشید و ترجیحاً بیشتر از بچههای خودتون باشه که چند تا بچه دیگه هم برسه
۹. حتماً رعایت حال نوزاد رو بکنید! (دوبلهی موارد بالا)
۱۰. با یکی برید که اونم بچه داشته باشه
۱۱. اگه هیئتش فضای مجزای کودک داشته باشه، خیلی بهتره
#تربیت_دینی
#محرم
#هیئت
#حمید_کثیری 👇👇
http://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
🔴 هیئت = خشونت علیه کودکان
برخیها! میگن که بچهها رو عزاداری نبرید چون؛
۱. حضور در این مراسمات #خشونت علیه کودکه
۲. مفاهیمی که توی عزاداریها طرح میشه یا کارهایی که توی هیئت میشه خارج از توان و درک کودکه
۳. کودک خیال میکنه این وضعیت پایداره و توی ترس و کابوس میمونه
بعد همون برخیها میگن که این آشنا کردن کودک با #مذهب نیست! و برای رعایت #حقوق_کودک نباید در این مراسمات شرکت کرد! معمولاً هم برای القای پیام از تصاویر #خشن که اکثراً مال #تعزیه دوطفلان حضرت مسلم هست، استفاده میکنن و اینجوری مخاطب رو با خودشون همراه میکنن!
اما بعد؛
ببینید این حرفا و بسیاری از حرفای دیگه ظاهرِ کاملاً شیک و اتوکشیدهای داره. ظاهراً از روی دغدغهمندی طرح میشه و عین خیلی از حرفای دیگه مخلوطی از حق و باطله. پس گیر کجاست؟!
ببینید؛ ما هم موافقیم که خیلی از عزاداریها مناسب کودک نیست. فرضاً جایی که قمه زده میشه - جدای از بررسی اصل موضوع! - اصلاً مناسب کودک نیست یا جایی که جلوی چشم همه دارن گاو یا گوسفند سر میبرن یا جایی که صدا به قدری زیاده که آدم بزرگهام اذیت میشن چه برسه به بچهها یا ...
در واقع ما هم معتقدیم باید از فضایی برای #عزاداری استفاده کنیم که تصویر خوب، مثبت و قابل فهم برای کودک ایجاد کنه و نه اضطراب و پریشانی. برای همین هم دو مطلب قبلی نوشته شد. ضمن اینکه ما با #فشردگی_مذهبی هم مخالفیم و میگیم نباید ذهن کودک رو بیش از حد درگیر مفاهیم انتزاعیِ دین کرد و خیلی از جاها جلوی رشد و فعالیتش رو به اسم اینکه خدا یا پیغمبر دوست نداره، بگیریم!
اما یه سوال؛
به گفتهی غالب روانشناسان، کودکی خیلی مهمه و بخش اعظم شخصیت در شش سال اول شکل میگیره. روانشناسان معتقدن که هر بازی و خاطرهای توی شکلگیری شخصیت موثره. اصلاً هر گرایش و تمایلی که در کودکی ایجاد بشه تا پایان عمر همراهمون میمونه و ریشه بسیاری از #مشکلات ما به دوران کودکی برمیگرده. یعنی اگه توی بچگی یه بار یکی شما رو هُل بده تو استخر و حس غرق شدن داشته باشید، تا آخر عمر میونه خوبی با آب ندارید یا برعکس اگه یه بار تو بچگی تجربه خوبی از اسبسواری داشته باشید، تا آخر عمر؛ اسب که میبینید دلتون میره 🤗
حالا سوال اینه که اگه همه چی توی شش سال اول پروندهاش بسته میشه، برنامهتون برای تربیت دینی چیه؟! آیا گرایشات مذهبی توی تربیت مهم نیستند؟ چطوره که فرضاً #تربیت_اقتصادی اینقدر مهمه و در موردش این همه صحبت میکنیم، اما این مهم نیست؟!
من فهمم اینه که هیچ کس در عالم به اندازه أباعبدالله به گردن بشریت حق نداره، اینم مرد و زن و مسلمون و غیرمسلمون نداره. حالا آیا در حق کودک اجحاف نمیکنیم اگر حب حسین (ع) رو در دلش ایجاد نکنیم؟! آیا #حقوق_کودک زیر پا گذاشته نمیشه؟! اینجا نباید کسی صداش دربیاد؟!
دو گروه هم هستن که این حقِ بچه رو پایمال میکنن، یک گروه که با فشردگیهای دینی، با دادن اطلاعات اضافی و زودهنگام، با در معرض محرکهای خشن قرار دادن کودک، غم رو به اون هبه میکنن!! و یک گروه هم که میگن الآن زوده، بگذار به وقتش میفهمه که معمولا این وقت، هیچ موقع زمانش نمیرسه و ...
#حقوق_کودک
#محرم
#هیئت
#حمید_کثیری 👇👇
http://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
🔴🔴 آیا هیئت کافی است؟!! 🔴🔴
فرض کنید برای ما تربیت دینیِ کودک اهمیت دارد، حالا با این پیشفرض حضور در هیئت و عزاداریها برای این کار کافی است؟! خیلی از خطبا عمیقاً این را میگویند و همیشه هم از خودشان به عنوان نمونه و نسخهی کامل! در این موضوع نام میبرند که از بچگی به #هیئت آمدند و کار تمام ...
با خیلی از بزرگوارانی که مدعی نسخه تربیتی هستند وقتی صحبت میکنیم، تمام کار تربیتیشان در #محرم و صفر و هیئت و سینهزنی خلاصه میشود. به نظرتان این کافی است؟!
مثلاً ما شهرهایی در ایران داریم که در آنها امامزادههای خیلی بزرگی وجود دارد و مسئولین آن شهرها، مسئولیت تربیت را به کل به از سر خود باز کردهاند، هیچ کاری در شهر نمیکنند و همه چیز را به امامزاده سپردهاند!
همین اول بحث اشاره کنم که به هیچ عنوان نافی نقش تربیتی هیئت نیستم اما عمیقاً هم معتقدم این کافی نیست. درست است که #دستگاه_امام_حسین (ع)، روضه، منبر و محرم ظرفیت بسیار بالایی برای انسانسازی داشته و دارد اما ما ابعاد بسیار گستردهتری برای تربیتِ دینی داریم که باید روی آن فکر و کار کنیم.
قبل از اینکه برخی ابعاد تربیت دینی را ذکر کنم، بهتر است از خود تربیت دینی یک تعریف داده شود! ما به دو صورت با این مفهوم میتوانیم مواجهه داشته باشیم:
۱. تربیت دینی به معنی آن بخشی از تربیت که متکفل امور دینی فرد اعم از اعمال، احکام، عقاید، باورها و ... است.
۲. تربیت دینی به این معنا که دین محور تربیت قرار بگیرد.
در واقع هر نظریه تربیتی یک پشتوانه نظری دارد که معمولاً طرح نمیشود و برای ما مکشوف نیست. مثلاً هر یک از مکاتب لیبرالیسم، سوسیالیسم، اگزیستانسیالیسم، نیهلیسم، اپیکوریسم و ... میتوانند به عنوان زیربنایِ نظریِ یک نظریه تربیتی باشند و هستند اما کمتر طرح میشوند! لااقل در ایران که بدین شکل است ...
دقیقاً اینجاست که دین هم میتواند به عنوان یک پشتوانه تربیتی و زیربنای فکری عمل کند. یعنی تربیت بر محوریت دین قرار بگیرد. (اینجا حرف بسیار است اما نکته مهم فهم درست دین و اخذ آن از مراجع اصلی است، نه مدعیانی که روزبهروز هم بیشتر میشوند!)
اما در روش تربیتی دین چه ابعادی مورد بحث واقع شده و باید روی آنها فکر کرد؟!! حداقل پاسخ به این سوالات راه را برای ادامه گفتگو باز میکند؛
1️⃣ برنامه شما برای پرورش جسم فرزندتان در هر سن چیست؟!
2️⃣ برنامه شما برای انتقال ارزشهای همهبشری مثل احترام، صداقت، انساندوستی و ... چیست؟!
3️⃣ برنامه شما برای پرورش عقلانیت، تفکر و تأمل در فرزندتان چیست؟!
4️⃣ برنامه شما برای انتقال مهارتهایی چون برنامهریزی، دوستیابی ، تندخوانی! و ... چیست؟!
5️⃣ برنامه شما برای پرورش اخلاقیات و درونیسازی آنها در فرزندتان چیست؟!
6️⃣ برنامه شما برای مدیریت و پرورش احساسات، عواطف و هیجانات فرزندتان چیست؟!
7️⃣ برنامه شما برای پرورشِ عقلِ معاش در فرزندتان چیست؟!
8️⃣ برنامه شما برای دیندار و دینورز شدن فرزندتان چیست؟! آیا همهی دین در هیئات عرضه میشود؟!
9️⃣ برنامه شما برای خودشکوفایی فرزندتان در جوانی چیست؟!
🔟 و ..
بدیهی است که تمام اینها در مکانهای مذهبی قابل عرضه نیست - لااقل امروز و در شرایط حاضر عرضه نمیشود - اما باید بدانیم که در مورد همهی این موارد دین، دیدگاه منحصر به خود دارد، حتی اگر هنوز به گوش برخی از ما نرسیده باشد یا جزئیات برخی هنوز مشخص نشده باشد ...
حالا دو سوال؛
1️⃣ برای هر کدام از این موارد چه فکری کردهایم؟! آیا برای آن برنامه داریم؟!
2️⃣ آیا صرف هیئت رفتن برای تربیت کافی است؟! یعنی همهی این موارد در هیئت به کودک میرسد و یا در هیئت ما یاد میگیریم که برای تمام این موارد چه کنیم؟!
پایان متن با این نکته که حتماً و حتماً در این ایام از امام بخواهید و بخواهیم که مسیر را برای چنین تربیتی نشان دهند و خودشان به عهده بگیرند ...
🙏 التماس دعا 🙏
#هیئت
#حمید_کثیری 👇👇
http://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
🔴 مدیریت جسم کودک یعنی چی؟!
تو پست قبلی پرسیدم برنامه ما برای #پرورش_جسم فرزندمون چیه؟! حالا دقیقتر بپرسم برنامهمون برای مدیریت و پرورش #جسم فرزندمون چیه؟! آقا اصلا چی کار به بچه داریم، برنامهمون برای خودمون چیه؟! اصلاً #برنامه چیه، با کی کار داری؟!! 😂😂
واقعیت قضیه اینه که اکثر ماها در مورد برنامهریزی و برنامه داشتن اصلاً حساسیت خاصی نداریم، البته بعضیامون مدام حساسیت داریم و هفتهای دو بار برنامه مینویسیم اما هیچ وقت بیشتر از یه روز اجراش نمیکنیم 😩😩
حالا برنامه رو بیخیال، بریم سر #مدیریت_جسم (فقط توجه کنید که ما داریم در مورد کودک صحبت میکنیما)
در مدیریت جسم فرزندمون حداقل این سه مولفه خیلی مهم هستند و باید مشخصاً برای اونها، نظم و برنامه داشته باشیم. شما فکر کنید برنامهتون برای این موارد چی هست تا من تو پستای بعدی بنویسم؛
1️⃣ #خواب کودک یعنی؛
👈 چقدر میخوابه؟!
👈 چه ساعتی میخوابه؟!
👈 چه ساعتی از خواب بلند میشه؟!
👈 در طول روز میخوابه یا نه؟!
👈 خوابش منظمه یعنی هر شب سر یه ساعت خاص میخوابه یا نه؟! (فکر کن یه درصد 😂)
و ...
2️⃣ #تغذیه کودک یعنی؛
👈 چی میخوره؟!
👈 چقدر میخوره؟!
👈 تنوع غذایی کودک چقدر هست؟!
👈 نظم در خوردنش وجود داره یا نه؟!
و ...
3️⃣ بازیهای حرکتی که یعنی؛
👈 چقدر در طول روز تحرّک داره؟!
👈 چقدر تنوع حرکتی داره؟!
👈 مهارتهای حرکتی درشت و ظریف رو متناسب با سن خودش انجام میده یا نه؟!
و ....
حتماً به این موارد فکر کنید تا پستای بعدی رو بنویسم ...
#مدیریت_جسم
#تربیت_دینی
#حمید_کثیری 👇👇
http://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
از مادرها - توی استوری اینستاگرام - پرسیدم خوابِ خودتون چقدر باکیفیت هست؟! اینها یه چند تا از جوابهاست؛
👈 چند ساله وضعیت خوابم ریخته به هم
👈 خواب ندارم، کیفیت پیشکش
👈 من هر بار بخوابم، باکیفیته، صبح و ظهر و شب هم نداره
👈 یه شب دیر بخوابم، از فردا خوابم به هم میریزه
👈 الان سه ساله ساعت سه میخوابم!
👈 معمولاً نصفه شب بچه بیدار میشه و خواب رو ازم گرفته
👈 بچه شیرخوار دارم و کلاً خواب ندارم
👈 تو خواب همهاش حواسم به پسرمه و اصلاً خوب نمیخوابم!!
👈 همیشه با کسالت از خواب بیدار میشم
👈 خواب داریم ولی باکیفیت نیست
👈 اینستا نمیگذاره، شبا بخوابم!!
👈 کم و سبک!! 😭😭
👈 از وقتی باردار شدم، دیگه خوب نخوابیدم
👈 کیفیتش خوبه، فقط وقت نداریم بخوابیم
👈 یادش به خیر بچه نداشتم، کلاً خواب بودم فقط برای غذا بیدار میشدم الان دیگه منتظرم تا بچهام بخوابه
👈 صفر!
👈 از وقتی بچهدار شدم، نمیدونم خواب چیه
👈 و ...
حالا این چند تا نکته رو بخونیم؛
1️⃣ ما حدود ۸۰ نوع #اختلال_خواب داریم که اکثراً توی نتیجه مشترک هستن، یعنی #خواب بیکیفیت محصول اختلال خواب هست!!
2️⃣ خواب توسط هر قشری محترم بوده و هست و همیشه به عنوان یه نیاز شناخته میشده. شما میبینید که آدمهایی هم که خیلی روی وقتشون خسیس بودن نیاز به خواب رو پاسخ میدادن. (مشاهده سیره #عرفا در این زمینه جالبه)
3️⃣ خواب اگر کمتر یا بیشتر از حد ممکن باشه، هم روی #جسم و هم روی #روان اثر میگذاره و این مورد روی #کودکان هم کاملاً مشهوده. مثلاً دیدید اگه بچهای خوابش کامل نشه و اصطلاحاً سیرخواب نشه و از خواب بیدارش کنید احتمالاً تا دو ساعت غُر میزنه. بماند که خواب کمتر از حد برای کودک ممکنه مشکل در تلکم، عدم توانایی کنترل #هیجانات و توجه و تمرکز ایجاد کنه.
4️⃣ متخصصین خواب میگن نظم روی خواب خیلی مهمه و روی عملکردهای اصلی #مغز اثر میگذاره و بهترین حالت اینه که هر روز یا اکثر روزها سر یک ساعت مشخص بخوابیم.
5️⃣ مطابق با بررسیهای چندین و چند موسسه طی یک دهه اخیر، ما دو زمان در طول روز داریم که خوابیدن در اون زمانها خیلی باکیفیته و اهمیت داره. یعنی یک ساعت خوابیدن در اون زمانها معادل چهار تا هشت برابر خوابیدن در زمانهای دیگه است. این زمانها کِی هستن؟!
👇👇
اولی؛ از حدود یک تا دو ساعت بعد از غروب آفتاب شروع میشه و تا حدود چهار ساعت بعد ادامه داره. مثلاً الان تو شهریور از حدود نه و ده شروع میشه و تا حدود دو ادامه داره.
دومی؛ از یک ساعت قبل نیمروز شروع میشه و تا نیمروز ادامه داره. یعنی حدوداً از یک ساعت قبل از اذان ظهر تا اذان ظهر.
(جالبه که بدونیم این دو زمان، جزو موارد توصیه شده خواب در #اسلام هستش و کاملاً با #طبیعت_انسان هم تطبیق داره)
6️⃣ کلی نکتهی دیگه در مورد خواب موند که ازشون میگذرم تا یه کارگاه برای خواب بگذاریم ...
حالا اینا قبول؛ خواب بچهها چی؟! تو پست بعدی میرم سراغ #خواب_کودک
👈 راستی چقدر این موارد رو در خوابمون لحاظ میکنیم؟!
👈چقدر برای اینا برنامهریزی داریم؟!
👈 شما چقدر مطابق با طبیعت و شب و روز برخورد میکنید؟!
حتماً بهشون فکر کنید و فکر کنیم ..
#خواب
#حمید_کثیری 👇👇
http://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
سلام
🔴 بالاخره عملی شد!
برای شرکت در کلاس حضوری و وبینار تربیت جنسی میتونید از طریق لینک زیر برای ثبتنام اقدام کنید
👇👇
https://bit.ly/2kDAWn2
کلاس و وبینار به صورت همزمان اجرا میشه و تمام توضیحات مورد نیاز در صفحهی ثبتنام داده شده.
فقط چند تا نکته:
1⃣ ظرفیت حضور در کلاس فیزیکی محدود هست و فقط 35 نفر میتونن شرکت کنن. لذا اگر میخواید شرکت کنید، زودتر ثبتنام کنید.
2⃣ کلاس و وبینار روز دوشنبه، اول مهر از ساعت 16.00 تا 19.30 برگزار میشه و محدوده برگزاری کلاس حضوری میدان انقلاب هست. در صورتی که ثبتنام کنید، آدرس دقیق برای شما ایمیل میشه.
3⃣ شرکت در وبینار خیلی خیلی ساده است و تمام توضیحات مورد نیاز داخل صفحه محصول داده شده. فقط نیازه اینترنت داشته باشید و یک گوشی همراه یا یک لپتاپ
4⃣ کسانی که ثبتنام میکنن، حتی اگر نتونن در زمان مورد نظر در کلاس حضوری یا وبینار شرکت کنن، تمامی فایلهای صوتی، تصویری و هر چیزی که در کلاس عرضه بشه، سه روز بعد از کلاس براشون فرستاده میشه.
هر سوالی داشتید در قسمت نظرات صفحه ثبتنام (پایین صفحه) بپرسید، همونجا پاسخ میدم تا بقیه هم ببینند.
@hamidkasiri_ir
کانال حمید کثیری
سلام 🔴 بالاخره عملی شد! برای شرکت در کلاس حضوری و وبینار تربیت جنسی میتونید از طریق لینک زیر برای
👇👇
ظاهراً برخی از دوستان میخواستن اقدام به ثبتنام کنن ولی سایت مشکل داشته، الآن مشکل برطرف شده و میتونید اقدام کنید.
https://bit.ly/2kDAWn2
👈 ادامه بحث خواب
وقتی #خواب بچهها به هم میریزه حداقل چند تا مشکل درست میشه، مثلاً؛
۱. خواب والدین هم، به هم میریزه و به طبع فشار جسمی و روانی براشون به همراه داره
۲. امکان داره توی #رشد_جسمی کودک هم تأثیر بگذاره
۳. معمولاً بچه در طول روز دچار #پرخاشگری هست و حتی ممکنه خواب آرومی هم نداشته باشه
۴. (خیلی مهم) توی #رابطه والدین با همدیگه ممکنه اثرات منفی بگذاره. یعنی #والدین فضای خلوت و امن دو نفرهشون رو هم از دست میدن
یادمه توی #کتابِ کودک، خانواده، انسان یه داستانی رو از پرخاشگری و نَحسی کردن یه بچه شش، هفت ساله وقتی با مادرش رفتن خرید تعریف میکنه که مامان مدام سعی میکنه با صحبت کردن بچه رو آروم کنه ولی نمیشه که نمیشه اما به محض اینکه یه قهوه با هم میخورن، بچه از این رو به اون رو میشه. چی میخوام بگم؟! خیلی از اوقات نیازهای اولیه یا نیازهای فیزیولوژی ما به هم میریزه و باقی مشکلات رو ایجاد میکنه. نیاز به خواب، خوراک، نوشاک، سرپناه داشتن و ...
.
حالا برای خواب بچهها چی کار کنیم؟! به چند تا نکته زیر توجه کنید و متناسب با شرایط خودتون تصمیم بگیرید
👇👇
1️⃣ مطابق با طبیعت رفتار کنیم، خودمون تا نصفه شب بیدار نمونیم بعد توقع داشته باشیم بچه ساعت نُه بخوابه! اگرم قرار باشه زود بخوابه، باید شرایط خونه یک بار برای خواب مهیا بشه
2️⃣ بچهها لااقل یکی، دو ساعت قبل خواب غذا خورده باشن تا دستگاه گوارششون درست عمل کنه و خواب هم به تأخیر نیفته. ضمن اینکه غذا نخوردن باعث میشه نصف شب بلند بشن، عین جغد بشینن جلومون 😭😩
3️⃣ بچهها باید در طول روز خسته بشن تا شب خوب بخوابن، لذا بازیهای حرکتی، #تخلیه_هیجان و هر کاری که توش کشف داره برای خستگی خوبه. توی طبیعت رفتن شاهکاره برای خستگی و کشف کودک
4️⃣ از یک ساعت قبل خواب #بازی هیجانی با بابا و بقیه تعطیله! نمیشه بچهای که تو اوج هیجانه و تا دو دقیقه قبل کشتی میگرفته رو یه دفعه برد و به زور خوابوند!
5️⃣ خونه باید به تدریج برای خواب آماده باشه و در یک ساعت پایانی یه سری کارهای ثابت انجام بدیم تا کودک نسبت به خواب شب و اون کارهای ثابتِ هر روز شرطی بشه. مثل لباس خواب، نور مخصوص خواب، جای خواب ثابت و ... (اینجا منظور شرطیسازی کنشگر هست نه کلاسیک! 😳 حالا چی هستن اینا، بعدها میگم )
6️⃣ خواب نیمروزی چیز واجبی نیست! (حداقل برای بالای سه سال) اما اگر کودک بهش نیاز داره اشکالی نداره. فقط نکته اینه که از از زمان بیدار شدن از خواب نیمروزی تا خواب شب باید حداقل هفت ساعت فاصله بیفته! یعنی اگه بچه من ساعت پنج میخوابه و هفت بلند میشه، نمیشه توقع داشت که ده بخوابه! رفت تا دو، مبارکمون باشه 😰😰
👈 حالا راهِ اینکه بچه شب زود بخوابه چیه؟!
.
جدای از بازی و خسته شدن، سادهترین راهش اینه که صبح زودتر از خواب بیدار بشه! یعنی بچهای که تا دو ظهر میخوابه، خب معلومه از اون ور تا یک و دو شب بیداره!
حالا باید با یه فرمی زمان بیداری رو بیاریم جلو، یا کمکم و توی یه بازه یک ماهه، ده دقیقه، ده دقیقه بیایم عقب یا اینکه یه هفته کودک رو زودتر بیدار کنیم و البته بدعنقی و اعصابخوردیش رو هم به جون بخریم! به این روش احتمالاً زمان خواب کودک باید بیاد جلوتر ...
#خواب_کودک
#حمید_کثیری 👇👇
http://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
کانال حمید کثیری
سلام 🔴 بالاخره عملی شد! برای شرکت در کلاس حضوری و وبینار تربیت جنسی میتونید از طریق لینک زیر برای
سلام و ادب
🔴 وبینار و کلاس حضوری تربیت جنسی 🔴
👈 ظرفیت کلاس حضوری فقط ۱۰ نفر باقی مونده
👈 ثبتنام وبینار (کلاس آنلاین) فقط تا فردا ساعت ۱۰.۰۰ صبح انجام میشه و بعد از اون کلاس بسته میشه
👈 هر کسی که ثبتنام میکنه، چه در وبینار شرکت کنه و چه شرکت نکنه، فایل صوتی و تصویری جلسه براش ایمیل میشه
👈 فردا و پسفردا پیامکهایی برای آموزش حضور در جلسه به همه کسانی که ثبتنام کردند، فرستاده میشه
👈 اگر ثبتنام کردید و ایمیلی براتون نیومد، قسمت اسپم (هرزنامه) ایمیل رو چک کنید
لینک ثبتنام
👇👇
https://bit.ly/2kDAWn2
@hamidkasiri_ir
کانال حمید کثیری
👈 ادامه بحث خواب وقتی #خواب بچهها به هم میریزه حداقل چند تا مشکل درست میشه، مثلاً؛ ۱. خواب والدی
👇 ادامه بحث جداخوابی 👇
اعتراف میکنم که با خواندن کامنتای اینستاگرام خیلی از جاهای جدید و تاریک در این بحث برام به وجود اومد. یعنی فکر میکردم یه چیز روتین و مشخصه ولی واقع قضیه اینطور نبود.
خصوصاً این موضوع در مورد کسانی که بیشتر از یک بچه دارن، نکات جدید و ناشناختهای داره. چرا؟!
اساساً تولید ادبیات در حوزه کودک در کشور ما متناسب با تکفرزندی هست و اکثر کلاسها به درد کسانی میخوره که یه دونه بچه دارن. حتی کسانی هم که مدام میگن بچهدار بشید راهکارهاشون بیشتر برای تکفرزندی هست! یعنی مشکلات خانوادههای چندفرزند اصلاً چیزهای دیگهای هست و در اکثر اوقات به مشکلات ما میخندن!
مثلا برای خانوادههای چندفرزند معمولا مسئله غذا خوردن بچهها یه شوخیه، در حالی که توی خانوادههای تکفرزند خیلی جدیه یا بحث تحرک هم همینطور. خودبهخود بچهها که زیاد میشن مشکل تحرک تا حد زیادی حل میشه. خصوصاً اگه فاصله سنیشون متناسب باشه.
اما بریم توی بحث؛
ببینید اکثر مواردی که در فرزندپروری گفته میشه اصالت ندارن، یعنی اینطور نیست که اگه رعایت نشن، آسمون به زمین بیاد و زمین به آسمون بره! چرا؟! چون اکثر این پیشنهادات ناظر به جوامع دیگه، نیازهای اون جوامع و اهداف اینها چیده شده و چون ما در این زمینهها زیاد فکر نکردیم و ناظر به نیازهای خودمون تولید نکردیم، خیلی از جاها جواب نمیگیریم.
مثلا همین بحث جداسازی کودک در شش ماهگی، یعنی وقتی کودک به غذا میافته. این در پازل کلان تربیت در غرب خوبه و درست در میاد اما قطعا مال جامعه ما نیست!! یه شاهجمله توی این زمینه استاد سلطانی داره و خیلی از مسائل فرزندپروری رو میشه با این جمله فهم کرد. ایشون میگفت:
«در غرب بچهها برای رفتن تربیت میشن و در اینجا برای موندن»
یعنی چی؟! یعنی اونجا جوان هجده ساله باید از خونه بره بیرون و زندگی خودش رو بسازه و از اینجا به بعد ساختار خانواده دیگه خیلی معنی نمیده. اما در کشور ما اینطور نیست، از قضا ما دوست داریم تا وقتی بچهها ازدواج نکردن، توی خونه ما بمونن! بعضیا که بعد ازدواج هم نمیخوان بچه رو ترک کنن. نمونهاش یکی از دوستام که به شدت توی این مسئله مشکل داره 😰😰
حالا مسئله خواب هم توی همین پازل فهم میشه. من مسیر درست رو یکبار ترسیم میکنم و بعداً به راهکارهای رسیدن به این مسیر میپردازم. به نکات زیر توجه کنید؛
1️⃣ دوره زیر یک سال دوره امنیت هست و شدیداً توصیه میشه نیازهای کودک در کوتاهترین زمان برآورده بشه. یعنی در هنگام خواب هم کودک باید کنار مادر باشه تا احساس امنیت توی اون درست شکل بگیره
2️⃣ از یک تا حدود سه سالگی شخصیت بچهها در حال شکلگیری هست و طبیعتاً باید به سمت استقلال حرکت کنند. دیدید بچهها بعد از دو سالگی هر کاری میخوان خودشون انجام بدن؟ همهاش میگن خودم بلدم و گند میزنن 😂😂 البته عمیقاً توصیه میشه توی این سنین بگذاریم بچهها تجربه کنن چون زمان شکلگیری اعتماد به نفس هست. یعنی نکن و نمیتونی و دست نزن و ... نداریم!
3️⃣ از سه سالگی بچهها عمیقاً میل به بزرگ شدن و قدرتمند شدن دارن (بیشتر توی پسرا) و همین میل، ابزار خوبی برای جداسازی رختخواب هست.
4️⃣ این یه فرآیند کاملاً تدریجی هست و شاید یک سال طول بکشه. یعنی تا حدود چهار سالگی درگیر باشید که کودک خودش میل به خوابیدن در اتاق خودش رو پیدا کنه.
5️⃣ هیچ دلیلی نداریم که امنیت بچهها رو خدشهدار کنیم و از اون طرف بچه رو لوس بار بیاریم. یعنی اگر بچه مثلا چهارده ماهه است ما با صدای گریهاش میریم پیشش اما برای کودک چهار ساله، اول میگیم چی شده مامان، بعد میگیم بگیر بخواب و بعد اگر ساکت نشد همراهیش میکنیم که اکثراً فقط میخوان مطمئن بشن ما توی خونهایم و صدا رو که بشنون میخوابن
6️⃣ در روایات نداریم که کودک رو در اتاق تنها نخوابونید، بلکه گفته شده کسی در خونه تنها نخوابه و از اون طرف وقتی میگن بچه در بزنه وارد اتاق والدین بشه، یعنی حتما جداسازی اتاق داریم. (البته آموزش این آداب خیلی کمکم و مال بالای پنج سال هست)
7️⃣ یادتون باشه که نمیشه چند بحران رو برای کودک همزمان اعمال کرد و حتما مهمه فاصله زمانی بینشون باشه. بحرانهایی مثل از شیر گرفتن، از پوشک گرفتن، جدا کردن رختخواب و ... که همهشون باید تدریجی اعمال بشن.
👈 شرمنده حالم خیلی خیلی بده! و تازه از زیر سرم اومدم، إنشاءالله شبای بعد ادامه میدم. اگه هذیون گفتم، ببخشید 😂😂
#جداسازی_اتاق_خواب
#حمید_کثیری 👇👇
http://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
کانال حمید کثیری
سلام و ادب 🔴 وبینار و کلاس حضوری تربیت جنسی 🔴 👈 ظرفیت کلاس حضوری فقط ۱۰ نفر باقی مونده 👈 ثبتنام
راهنمای شرکت در وبینار تربیت جنسی 👇👇
http://www.hamidkasiri.ir/webinar-guide
این پیام فقط برای کسانی است که ثبتنام کردهاند
کانال حمید کثیری
راهنمای شرکت در وبینار تربیت جنسی 👇👇 http://www.hamidkasiri.ir/webinar-guide این پیام فقط برای ک
برای ورود به جلسه از راهنمای بالا استفاده کنید
⭕️🔴 توجه 🔴⭕️
لینک ورود به جلسه اصلاح شد
لینک ورود:
Webinar.hamidkasiri.ir/webinar
الباقی اطلاعات مطابق با صفحه راهنماست
🔴 🔴 دو نکته 👇👇
⭕ نکته اول.
کلاس تربیت جنسی در حدود 3 ساعت و 30 دقیقه، امروز برگزار شد و فایل صوتی و تصویری باکیفیت از کلاس تهیه شد.
لینک دانلود فایلها پس از تدوین، برای همهی کسانی که در کلاس ثبتنام کرده بودند، فرستاده خواهد شد. (ایمیل میشود) و از همین جا اطلاعرسانی میشود.
در این فاصله کسانی که سوالی در مورد مباحث کلاس دارند و در کلاس پاسخ داده نشده، میتوانند در قسمت دیدگاه شما (پایین صفحه) لینک زیر سوال خود را ارسال کنند تا برای پاسخ به شما نیز یک فایل صوتی تهیه شود و در کنار فایلهای کلاس، در اختیارتان قرار بگیرد.
https://bit.ly/2kDAWn2
⭕ نکته دوم.
با توجه به بازگشایی مدارس و مسائل بچهها در درس و مدرسه بخصوص کلاس اولیها یک «جلسه رایگان» در شهر مشهد تدارک دیدهایم که روز پنجشنبه حدود ساعت 15.00 تا 18.00 حوالی خیابان سناباد برگزار خواهد شد.
لینک ثبتنام در روزهای آینده اعلام میشود. لطفاً فقط کسانی که صددرصد امکان حضور در جلسه را دارند، ثبتنام کنند.
@hamidkasiri_ir
👈 بحث خواب رو با این پست میبندیم و از پست بعدی میریم توی مورد بعدی در مدیریت جسم؛
ریتم، ریتم و ریتم ...
وقتی زندگی افراد شاخص رو مرور میکنیم (این افراد میتونن از هر طیفی باشن، مثلاً یک تاجر خیلی موفق، یک #عارف_الهی، یک سیاستمدار خاص و ...) همه یک ویژگی بارز دارن و اون ریتم توی زندگی این افراد هست.
حالا این وسط یه عده هستن که میگن ما زندگی با تنوع رو دوست داریم که محض اطلاعشون این موضوع هیچ منافاتی با تنوع داشتن توی زندگی نداره. (در مورد ریتم چند تا پست با عنوان #نظم_پویا و #نظم_ایستا نوشتم. اگه نمیدونید چیه، همونا رو بخونید)
این چه ربطی به بحث داره؟!
ساده است اگر ریتم توی جریان زندگی روزانه کودک و خودتون ایجاد نکنید، تقریباً هیچ کاری رو نمیتونید با کیفیت دلخواهتون انجام بدید. ایدهآل هم اینه که این ریتم با طبیعت هماهنگ باشه یعنی مثلاً عین بَروبچههای هنری یا برنامهنویس نباشید که #زیست_شبانه دارن! یعنی همه که میخوابن اینا تازه مخشون راه میافته و شروع به کار میکنن!
در مورد بچهها هم اگر میخوایم #خواب_باکیفیت داشته باشن تا مغزشون رشد بهتری بکنه، حتما لازمه؛
1️⃣ ریتم داشته باشیم
2️⃣ حتیالمقدور با #طبیعت هماهنگ باشه، یعنی ساعت یک نصف شب خونه چراغونی نباشه!
3️⃣ کودک رو از ابتدای تاریکی تا زمان خواب کمکم به سمت خواب سوق بدیم. (با انجام یکسری کارهای ثابت که حتما کم کردن تدریجی نور جزء اون کارهاست)
4️⃣ خسته شدن در طول روز از اوجب واجباته، پس تحرک، تجربه و کشف رو ببرید بالا
5️⃣ در مورد خانوادههای چندفرزندم باید بگیم که خدا بهشون صبر بده 😂 چون خوابوندن چند تا بچه با هم قطعا کار سختتری هست اما جدای از نکات بالا میتونن پروسه #خواب رو قدری زودتر شروع کنن و صبر بیشتری هم برای خواب بچهها داشته باشن
(حالا که اول مهره و بچه یا مهد میره یا مدرسه، طبیعتاً بیشتر باید روی این موضوع حساس باشیم)
نکته آخر هم اینکه خواب زمان استراحت مغز و بدنه در حالی که ما دقیقا داریم با سبک زندگیمون جلوی استراحت مغز رو میگیریم و همهاش میگیم نمیدونم چرا من همیشه خستهام!!
چی جوری داریم جلوی #استراحت_مغز رو میگیریم؟! نمونهاش همین الانه! یکی، دو ساعت قبل از خواب گوشی دستمونه یا تلویزیون نگاه میکنیم و مدام در حالی ایجاد ورودیهای جدید برای مغز هستیم. در زمان #خواب_مغز در حال تحلیل و طبقهبندی این دادههاست و دقیقا داره کار میکنه تا استراحت!
همه هم میدونیم که گوشی موقع خواب چیز خوبی نیست، اما کسی هست بیاد اینو از ما بگیره؟!! 😩😩
#خواب
#خواب_کودک
#حمید_کثیری 👇👇
http://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
🔴 ثبتنام در کلاس «راهکارهایی برای اول مهر»
📍مکان: مشهد، حوالی خیابان سناباد
🕑 زمان: پنجشنبه، 4 مهر ماه، ساعت 15.00 الی 18.00
چند نکته:
👈 کلاس حضوری؛ رایگان و ظرفیت آن محدود است.
👈 به همراه آوردن کودک به کلاس ممنوع است.
👈 لطفاً و لطفاً فقط کسانی که شرایط حضور قطعی در کلاس را دارند، ثبتنام کنند.
👈 بلافاصله پس از تکمیل فرم ثبتنام، آدرس برای شما نمایش داده خواهد شد.
لینک ثبتنام
👇👇
https://bit.ly/2l14Fq7
🔴 ۱۱۲ نکته کاربردی برای شروع سال تحصیلی
من دیروز توی #مشهد یه کلاس داشتم با موضوع اول مهر! 😉
حالا درسته یه چند روز گذشته ولی دیدم خیلی از خانوادهها با #مدرسه رفتن، پیشدبستانی رفتن و کلا درس خوندن بچهها مشکل دارن و خب به جای اینکه از این دوران لذت ببریم و بچه هم کیف بکنه، هر دو در حال زجر کشیدنیم.
مسئله #اضطراب_جدایی هم که دیگه معضل خیلی از خانوادههاست و جزو چالشهامون شده ...
من دیروز بیشتر از دو ساعت و نیم، یعنی دقیقاً صد و پنجاه و هشت دقیقه صحبت کردم و بیشتر از صد تا نکته کاربردی گفتم که همهشون توی فرآیند تحصیل و #درس و مدرسه موثره و کمک میکنه.
بخشی از مباحث #کلاس اینا بودن 👇👇
👈 اساسا اهداف #تعلیم_و_تربیت در دنیا چیه و توی #ایران چی هست؟!
👈پنج شاخه مهم و اصلی تعلیم و تربیت چیا هستن؟!
👈 جایگاه مهارتهای زندگی و انتقال ارزشها در تعلیم و تربیت ایران کجاست؟! 👈 چه آسیبهایی در #مدارس و خانوادهها وجود داره؟! مثلا چرا به جای اینکه دنبال بچه خوشحال باشیم، دنبال بچه درسخون هستیم؟!!
⭕️ اما بخش کاربردیتر جلسه 👇
👈 اضطراب جدایی کودک در #اول_مهر و نکات رفع این مشکل
👈 نکات #انتخاب_مدرسه مناسب
👈 توجه به استعدادها و علایق فردی
👈 روشهای تنظیم #ساعت_خواب دانشآموز و نکات آن
👈 مدیریت #تغذیه دانشآموز و نکات آن
👈 روشهای ایجاد علاقه به درس و مدرسه
👈 #اختلالات_یادگیری و رفتاری کودکان
👈چگونگی نظارت بر امور درسی فرزندان
👈 روشهای مسئولیتپذیر کردن فرزندان
👈 ملاحظات دوران #امتحانات
و کلی نکته دیگه ...
اگر خواستید این فایل صوتی رو تهیه کنید، از طریق لینک زیر اقدام کنید 👇👇
https://bit.ly/2lE6Ik5
راستی اگر خودتون بچه مدرسهای دارید که هیچ، اگر نه میتونید این پست رو برای اونایی که بچه مدرسهای دارن بفرستید
#اول_مهر
#درس_و_مدرسه
@hamidkasiri_ir
یه مادر پرسیده بود: «اگر یک بچهای از پدر و مادرش بپرسه چرا ما به اندازه بقیه پول نداریم؟ چرا ما نمیتونیم از این ماشینا بخریم؟ چرا ما فلان چیز رو نداریم ولی بقیه دارند؟ چرا پول بابا کمه؟ چرا بابا بیشتر کار نمیکنه؟ چرا بابا نمیره اونجایی که بابای فلانی کار میکنه، کار کنه که پول داشته باشه و.... چه جوابی باید داد؟»
از ایشون پرسیدم بچه چند سالشه که گفت چهار ساله است!
قبل از اینکه پست رو بخونید، شما بودید چه پاسخی به این بچهها میدادید؟!
حالا بریم تو بحث؛
ببینید ما یک #نیاز_اصیل داریم داریم و یک نیاز کاذب! نیازهای اصیل اون چیزهایی هستن که عدم تأمینشون مانع جدی در #کیفیت_زندگی ما ایجاد میکنه و حتی ممکنه عامل مرگ باشه! ولی نیازهای کاذب وقتی تأمین نشن، هیچ مشکلی در زندگی ما ایجاد نمیشه الّا اضطراب و نگرانی، یعنی ممکنه به لحاظ روانی زندگی رو تحت تأثیر قرار بده. مثلاً لباس پوشیدن یه نیاز اصیله و اگه لباس نداشته باشیم، طبیعتاً مشکل برامون ایجاد میشه و حداقلش اینه که بدن ما در برابر طبیعت ممکنه آسیب ببینه اما مثلا هر روز بستنی خوردن یه #نیاز_کاذب هست و اگه نتونیم این کار رو بکنیم هیچ مشکلی در جریان زندگیمون ایجاد نمیشه.
حالا چند تا نکته؛
1️⃣ نیازهای اصیل با تعریفی که کردیم تابع هوا و هوس نیستن، چون نبودشون باعث تعطیل شدن زندگی میشه یا دیگه زندگیمون اون کیفیت مطلوب رو نداره.
2️⃣ خواستههای ما باید با نیازهای واقعیمون تطبیق داشته باشه، یعنی در یه زندگی اصیل و آرمانی، نیازها و خواستهها منطبق هستن. یعنی من فقط چیزهایی رو میخوام که دارن یه نیاز اساسی رو از من تأمین میکنن. مثلا من میل به دانستن دارم و کتاب میخوام بخونم و این دقیقا یه نیاز اصیل هست چون همه میل به دانستن دارن.
3️⃣ هر چی به #کودکی نزدیک بشیم فاصله نیاز و خواسته از همدیگه بیشتر میشه. در اکثر اوقات نیاز و خواسته در دو سوی متعارض هستن که متأسفانه در اکثر موارد با بالا رفتن سن هم اینها همسو نمیشن! (یعنی مثلاً بچه دو ساله فکر میکنه اگه الان این توپ رو نداشته باشه، زندگی به پایان میرسه. برای همین مثل یه گودزیلا گریه میکنه تا به توپش برسه 😂)
4️⃣ نیاز همه آدمها یه چیز نیست. جدا از اینکه هر سنی اقتصائات خودش رو داره، هر کسی هم با شأنیتِ متفاوت اجتماعی، نیازهای متفاوتی داره. اصلا برای همینه توی ازدواج میگن باید زندگیای که درست میکنی متناسب با شأن همسرت باشه. (البته طبیعی هست که در هر حالتی؛ تجمل یک نیاز کاذب هست و حرکت به سمت اون زندگی رو از اصالت میاندازه)
(شرمنده که یه خورده پیچیده شد 😩😩 اگه متوجه نشدید، این تیکهها رو چند بار بخونید اما حتما مهمه که بخونیدشون!)
حالا برگردیم به سوال ابتدای بحث؛
ببینید بچهها ذاتاً اینطورین که اگه نیازهای اصلیشون به درستی تأمین بشه، به ندرت به سمت نیازهای کاذب حرکت میکنن. من این مثال رو بارها سر کلاسهام زدم؛ بچهای که توی سوپرمارکت میگه اینو میخوام و بهش میگی الآن نه، اونم سوپرمارکتو میزاره رو سرش؛ قطعا نیازهاش به درستی تأمین نشده و به والدینش اعتماد نداره وگرنه بچه خیلی راحت این حرف رو میپذیره. پس نکته اول تأمین نیازهای بچهها از جمله نیازهای فیزیولوژیک، نیاز به محبت و خصوصا بازی هست.
اما نکته بعدی اینه که امکان نداره بچهها با درک وفور بزرگ بشن ولی یه همچین سوالایی بپرسن. وقتی توی خونه مدام میگیم ما کم داریم و فلانی زیاد داره، وقتی داشتههای زندگیمون رو نمیبینیم و بلد نیستیم ببینیم، وقتی نمیتونیم چیزی رو تهیه کنیم و به جای خلاقیت به خرج دادن، به بچه میگیم پول نداریم و بعد هم بابا رو مقصر میدونیم که کار درست و حسابی نداره و ... این سوالا درست میشه.
جسارتا امکان نداره ما جلوی بچهها اظهار نداری نکنیم، نیازهاشون رو هم تأمین بکنیم بعد بچهها از این سوالا داشته باشن! وقتی ما بلد نباشیم داشتههای زندگیمون رو ببینیم، طبیعی هست که بچههامون هم یاد نمیگیرن داشتههاشون رو ببینن! وقتی توجه و تأیید رو از بیرون میگیریم، خب طبیعی هست که بچههام همین مسیر رو برن
این بحث رو ادامه میدم، چون باید خیلی بازتر بشه ...
اما زندگی شما چه داشتههایی داره که میتونید اونا رو به بچههاتون بگید؟!
پینوشت: ببخشید اینقدر دیر پست گذاشتم! تازه الان رسیدم تهران و توی راه داشتم مینوشتم! تازه صبح زود باید یه نیمچه مسافرت دیگه برم تا کرج 😭😭
#حمید_کثیری 👇👇
http://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
سلام و شب به خیر
فایلهای کلاس تربیت جنسی برای تمام کسانی که ثبتنام کرده بودند، ایمیل شد. لطفاً پوشه اسپم (هرزنامه) رو هم چک کنید.
⭕️ این ایمیل شامل موارد زیر هست؛
1️⃣ فایل مقدمه صوتی (۱۵ دقیقه)
2️⃣ فایل صوتی کلاس (۲ ساعت و ۵۷ دقیقه)
3️⃣ فایل صوتی پرسش و پاسخ (۶۴ دقیقه)
4️⃣ فایل pdf محتوای کلاس (۴۸ صفحه)
5️⃣ فایل تصویری کلاس (۶۸۰ مگابایت)
👈 ضمنا فایلها داخل سایت هم بارگذاری شده و میتونید از طریق لینک زیر تهیه کنید
https://bit.ly/2nXPoHA
----------------
پینوشت: بابت تأخیر در ارسال فایلها عذر میخوام، یه چند تا گیر فنی با هم پیش اومده بود 😭😭
یکی از مهمترین چیزها برای هر انسانی و در هر سنی امید هست، یعنی اگر #امید به زندگی رو از ما بگیرن هیچ آیندهای رو نمیشه متصور بود.
امید اینقدر مهمه که جامعهشناسان اون رو مهمترین فاکتور برای حیات و پیشرفت یک جامعه میدونن. در مورد فرد هم همینه، یعنی من اگر امید نداشته باشم که فردا غذا گیرم بیاد، طبیعتاً انگیزهای برای ادامه زندگی ندارم و حتی ممکنه همین امروز بمیرم و کارم به فردا نکشه. یعنی امید با امنیت خصوصاً #امنیت_روانی ارتباط مستقیم داره.
حالا بریم تو کودک؛
ما حق نداریم امید رو از #کودک بگیریم، در حالی که روزانه با انتقال مداوم ناخوشایندیها، نداریها، اخبار بد، حوادث، ناامن کردن کودک نسبت به دیگران و ... داریم امید رو از بچه هامون میگیریم و بچهها رو ناامن بار میاریم!
من خاطره زیر رو خیلی دوست دارم، با هم بخونیمش 👇
زمان #زلزله_بم، حال همه خیلی خیلی بد بود و تقریبا همه داغون بودن. طبیعی هم بود، افرادی بودند که سی، چهل نفر از اعضای خاندانشون رو از دست داده بودن و صحنههایی رو دیده بودن که تصورش هم برای ما ممکن نیست. این وسط یه خانمی بود که انگار نه انگار، حالش واقعا خوب بود و همهاش در حال شوخی و روحیه دادن به بقیه بود.
#استاد_سلطانی از این خانم پرسیده بودن شما چرا اینجوری هستی؟! چرا حالت اینقدر خوبه؟! این خانم گفته بودن که عین بقیه تعداد زیادی از اعضای درجه یک خانوادهشون رو از دست دادن ولی نگاهشون به آینده کاملاً خوشبینانه است. وقتی ریشه این نگاه رو بررسی کرده بودن به این رسیده بودن که پدر ایشون یه کشاورز ساده بودن و وقتی اونها بچه بودن مدام میگفتن بچهها این زیرپله رو میبینید، این زیر پُرِ پوله. هر چی بخواید هست.
بعد این خانم میگفت ما میدونستیم توی اون زیرپله یکسری وسایل به در نخور و قدیمی هست ولی همین که بابامون میگفت خیالتون راحت باشه، دلمون قرص میشد. جالب اینجا بود که در همون زمان هم زندگیمون خیلی معمولی و حتی فقیرانه بود.
این پدر چی کار کرده بوده؟! یکی از مهمترین کارهاش این بود که بچهها رو امن بار آورده بود و اینها در هر حالتی احساس امنیت میکردن.
اما چی میخوام بگم؟! ساده است؛ مراقب امنیت بچههامون باشیم، خصوصاً در مسائل اقتصادی بچهها رو ناامن نکنیم که اگه این کارو بکنیم یا امید رو ازشون میگیریم یا بچهها رو با درک حسرت بزرگ میکنیم.
-----------
پینوشت یک: تو کامنتای پست قبل پیامایی دیدم که ناشی از نگاه غلط به مسائل اقتصادیه، خصوصاً توی پدرها. در موردش مینویسم ...
پینوشت دو: داستانی که گفتم واقعی، ولی نقل به مضمون هستش
#امنیت_اقتصادی
#حمید_کثیری 👇👇
http://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4