📌⚡️#تفسیر_قرآن در بیان #آیت_الله_خامنه ای⚡️
🔶 قسمت 8⃣1⃣
#سوره_بقره #آیه ۳
👌ایمان به غیب، اولین خصوصیت متقین
💐🌼💐🌼💐🌼💐🌼💐🌼
«الذین یؤمنون بالغیب و یقیمون الصلوة و مما رزقناهم ینفقون»(۱) : برای همین متقین شش خصوصیت بیان شده که این شش خصوصیت در یک انسان، در حقیقت عناصر تشکیل دهندهی تقواست و آن تقوای صحیح و عینی با این شش خصوصیت در انسان تأمین میشود البته فراموش نشود که من در جلسهی قبل گفتم : این تقوا در همهی مراحل به انسان کمک میکند، یعنی شما وقتی یک مایهای از تقوا داشته باشید از قرآن یک چیزی میفهمید و هدایت میشوید و این تقوا هرچه بیشتر بشود شما از قرآن بیشتر میفهمید یعنی حتی یک انسانی که در حد اعلای تقوا هست اگر باز تقوایش بیشتر شود به همان نسبت افزایش روحیه تقوا ممکن است باز چیزهای جدیدتر و ترفهتر و یک ظرافتهایی را از قرآن بفهمد و این فقط مربوط به اول کار نیست که بگوئیم اگر میخواهید از قرآن چیزی بفهمید باید با تقوا بشوید و بعد که تقوا یعنی همان هشیاری و دقت را بدست آوردید دیگر برو در بطن قرآن، نخیر، درهمهی مراحل هرچه این تقوا بیشتر شد درک انسان بیشتر میشود، حالا این شش خصوصیت مقدماتی است برای اینکه یک سطح قابل قبولی از تقوا در انسان بوجود بیاید، یا بگوییم یک حداقل لازمی از تقوا در انسان بوجود میآید. اولین خصوصیت این است که : الذین یؤمنون بالغیب.
یعنی آن کسانی که ایمان به غیب میآورند، که در ترجمه گفتیم آنها که به غیب باور میآورند. ایمان به غیب در قرآن جاهای متعددی خشیت به غیب و توجه به غیب ذکر شده، مثلاً در یک جا، «و خشی الرحمان بالغیب»(۲) و از این قبیل آیات آمده و غیب یعنی آنچه که پنهان از حواس آدمی است و تمام عالم وجود به غیب و شهادت تقسیم میشود و شهادت یعنی آن عالم مشهود ما، البته نه مشهود با چشم فقط، بلکه مشهود به حواس، آنچه را که شما آن را لمس میکنید و در مقابل شماست، که زیر چاقوی جراحی شما میآید، روی تلسکوپ مثلاً کیهان نگر شما میآید، زیر ذرهبین و میکروسکوپ شما میآید: آنچه که شما میبینید آنچه که شما میشنوید، آنچه که شما حس میکنید این شهادت است و ماورای این شهادت، عالم ادامه دارد،وجود به آنچه من و شما آدمی میبینید و میتوانید ببینید محدود نیست. بلکه وجود در نواحی و مناطقی که احساس آدمی قادر به درک آن نیست ادامه دارد، یعنی غیب عالم و این مرز جهان بینیها و بینشهای الهی با بینشهای مادی است.
بینش مادی میگوید: من آنچه را که میبینم وجود دارد و هست. اما آنچه را من نبینم او نیست. ( البته ممکن است چیزی را که امروز نمیبینیم فردا ببینیم او هم هست ) این بینش مادی تنگ نظرانه، خود خواهانه و موجب محدودیت است، شما چه دلیلی دارید که آنچه را نمیبینید بگوئید نیست؟وقتی حکم میکنید به هست یا به نیست باید با بینش خودتان به او رسیده باشید! شما وقتی میگوئید هست باید ثابت بکنید که هست! و وقتی میگوئید که نیست چگونه ثابت میکنید که نیست؟ مادی هیچ دلیلی بر نبود عالم غیب ندارد. او میگوید من عالم غیب را نمیبینم و از آن خبر ندارم؛ آنوقت با این که میگوید من خبر ندارم، در عین حال بطور قاطع میگوید نیست!! اینجا اولین سؤالی که باید از او بشود اینست که : تو وقتی خودت میگویی من از او خبر ندارم پس چگونه میگویی نیست؟ ولذا در قرآن نسبت به مادیون و ملحدین و دهریون: آن کسانی که ماورای جهان ماده را انکار میکنند این تعبیرات بکار رفته: «ان هم الا یظنون»(۳) با گمان حرف میزنند. «و ان هم الا یخرصون»(۴) با هم سخن میگویند.۱۳۷۰/۰۷/۲۴
بیانات در جلسه هشتم تفسیر سوره بقره
#امام_خامنهای
#آقا
#قرآن
#قرآن
#تفسیر
#اسلام
#رهبری
#تفسیر_رهبری
کانال #دین 🌸
@hashtagden ⭐️🌟
#تفسیر_موضوعی #نهجالبلاغه در کلام #امام_خامنهای
1⃣4⃣
🔶 نامه: ۴۶
👌ترک امر به معروف و نهی از منکر،سبب برسرکارآمدن اشرار
بعد میفرماید: «و علیکم بالتّواصل و التّباذل.» با هم ارتباط داشته باشید. به هم کمک کنید. بذل کنید. «و ایاکم و التّدابر و التّقاطع.» به هم پشت نکنید. پیوندها را قطع نکنید. «لا تترکوا الامر بالمعروف و النّهی عن المنکر.» امر بمعروف و نهی از منکر را، هرگز ترک نکنید که اگر ترک کردید «فیولّی علیکم شرارکم.» آنجا که نیکی، دعوت کننده و بدی، نهی کننده نداشته باشد، اشرار بر سر کار میآیند و زمام حکومت را در دست میگیرند. اگر مردم به مذموم شمردن بدها و بدیها عادت نکنند، بدها بر سرِکار میآیند و زمام امور را در دست میگیرند. «ثم تدعون.» بعد شما خوبها دعا میکنید که «خدایا، ما را از شرّ این بدها نجات بده!» «فلا یستجاب لکم.»(۱) خدا دعای شما را مستجاب نمیکند.
#تفسیر_رهبری
#رهبری
#اسلام
#تفسیر
#قرآن
#آقا
#امام_خامنهای
💐🌸💐🌸💐🌸💐🌸💐🌸💐🌸
کانال #دین
@hashtagden🌟
#تفسیر_موضوعی #نهجالبلاغه در کلام #امام_خامنهای
1⃣5⃣
🔶 خطبه: ۵۶
👌اخلاص صادقانه، درس امیرالمومنین(ع) برای پیروزی جامعه اسلامی
🌟🌸🌟🌸🌟🌸🌟🌸🌟🌸🌟
[راجع به اینکه در کارهای خودمان از اخلاص امیرالمؤمنین (ع) درس بگیریم]
طبق نقل در نهجالبلاغه، امیرالمؤمنین فرمود: «و لقد کنّا مع رسولاللَّه(صلّیاللَّه علیهواله) نقتل ابائنا و ابنائنا و اخواننا و اعمامنا لایزیدنا ذلک الّا ایمانا و تسلیما و مضیّا علی اللّقم و صبرا علی مضض الألم»؛ خالصانه و مخلصانه با کسان و نزدیکان خود میایستادیم و برای خدا مبارزه میکردیم. «فلمّا رأی اللَّه صدقنا انزل بعدوّنا الکبت و انزل علینا النّصر»؛ وقتی در راه خدا با اخلاص و صادقانه عمل کردیم و خدای متعال این را از ما دید، دشمن ما را سرکوب کرد و ما را پیروز نمود. بعد میفرماید: اگر اینطور نبود، این کارها انجام نمیشد: «ما قام للدّین عمود و لا اخضرّ للایمان عود»(1)؛ یک شاخهی ایمان سبز نمیشد و یک پایهی دین بر سر پا نمیماند. به برکت اخلاص و صدق آن مسلمین، این پیشرفتها انجام شد و جامعهی اسلامی پدید آمد. تمدن اسلامی و این حرکت عظیم تاریخی امروز هم همان است، و ملت ما و مسلمانان در همهی عالم و امروز ملت عراق و پیشروان آن ملت و نیز دیگر مردمی که در هر گوشهی دنیا به نام اسلام سخن میگویند، باید این درس را از علیبنابیطالب(علیهالسّلام) فرا بگیرند.1370/01/16
#آقا
#قرآن #تفسیر
#اسلام
#رهبری
#تفسیر_رهبری
#تفسیر_موضوعی
🏵💐🏵💐🏵💐🏵💐🏵💐
کانال #دین
@hashtagden
#پست_ویژه 😳😳
💠 #کتاب_صوتی «صلح امام حسن (علیهالسلام)؛ پرشکوهترین نرمشِ قهرمانانهی تاریخ»
(بخش اول)
🔸 تألیف آیتالله شیخ راضی آلیاسین
🔹 ترجمه حضرت آیتالله العظمی خامنهای (مدّظلّلهالعالی)
🔰 برای دانلود هر مبحث، بر روی لینک مربوطه کلیک کنید.
صوت کامل این کتابصوتی، ضمن سه بخش منتشر میشود. بخش اول را در ادامه تقدیم میکنیم:
1️⃣ بخش نخست
۱- شخصیّت حسنبنعلی (عليهماالسلام)
yun.ir/e5zzn2
2️⃣ بخش دوّم: موقعیّت سیاسی
۲- پیش از بیعت
قسمت اول yun.ir/rhb1s9
قسمت دوّم yun.ir/949b63
۳- بيعت
قسمت اول yun.ir/dz4gbd
قسمت دوم yun.ir/jjr3l3
۴- كوفه در روزهای بيعت
قسمت اول yun.ir/5ll7df
قسمت دوم yun.ir/0d1r84
۵- تصميم بر جنگ
قسمت اول yun.ir/9amh03
قسمت دوم yun.ir/zy9ic7
۶- بسيج و فرماندهی yun.ir/zodtka
۷- عدد سپاه yun.ir/pnd9n1
۸- عناصر سپاه yun.ir/r4w83
۹- عبيداللهبنعباس yun.ir/v91jba
۱۰- آغاز سرنوشت
قسمت اول yun.ir/venn4f
قسمت دوم yun.ir/uchsu1
۱۱- قلمرو ترديد yun.ir/w1b092
۱۲- عقيده يا حكومت؟
قسمت اول yun.ir/1cxu47
قسمت دوم yun.ir/2m6uv2
۱۳- فداكاری
قسمت اول yun.ir/jb2vy6
قسمت دوم yun.ir/bgla42
۱۴- سيمای صلح
قسمت اول yun.ir/1moh8c
قسمت دوم yun.ir/fdaomc
قسمت سوم yun.ir/osj0f9
کانال #آیه 🌸
@hashtagden🌟
📌#تفسیر_ترتیبی #قرآن در بیان #آیت_الله_خامنه ای⚡️
🔅قسمت 9⃣1⃣
👌ایمان به غیب و ذکر اولین هدیه بعثتها
🌟💐🌟💐🌟💐🌟💐🌟
از همان ابتدا که این حادثه[بعثت] به وقوع پیوست، دو چیز بهصورت هدفی روشن، در آن وجود داشت: یکی ایجاد آن تحرّک درونی، روحانی و نفسانی در توجّه دادن باطن انسان به خدای متعال. این، آن نکتهی اوّل است. یعنی مسألهی ایمان، توجّه به پروردگار عالم، یا به تعبیر بسیاری از آیات قرآن، «ذکر». آنچه خدای متعال به وسیلهی بعثت، در درجهی اوّل به انسانها میدهد، ذکر و تذکّر و به خود آمدن انسان است. این، قدم اوّل است. تا این نشود، هیچیک از اهدافِ بعثتها و نبوّتها، تحقّق نمییابد. «انّما تنذر مَن اتّبع الذّکر.(۱)» کسی که این تذکّر را در خود بهوجود آورد و از آن پیروی کند، بعد از آن زمان، قابل انذار، اصلاح، ارشاد، تکامل و مبارزه در راه هدفهای اجتماعی است. این، قدم اوّل است. بشر، وقتی از معنویّت غافل شد، همهی درهای اصلاح و صلاح به روی او بسته میشود. امروز به دنیای مادّی نگاه کنید! امروز آنچه که در دنیای مادّی، میتواند کلید همهی اصلاحات و سعادتها محسوب شود، همین است که انسانها به خود آیند، متذکّر شوند، هدف خلقت را از ورای این ظواهر مادّی جستجو کنند و در ورای این ظواهر مادّی زندگی، که همین خور و خواب، شهوات، قدرت، مالپرستی و این چیزهاست، دنبال حقیقتی بگردند. ریشهی فساد، عدمِ توجه به این باطنِ حقیقیِ عالم است. سرّ، معنا و باطن زندگی و حیات انسان، این است: متوجه یک مبدأ و تکلیف بودن. منتظر یک الهام بودن. گوش به فرمان یک مبدأ حاکم و قادر و صاحب اختیارِ از غیب بودن. این، اصل قضیه است؛ که باز تعبیر دیگر قرآنی، همان «ایمان به غیب» است: «الّذین یؤمنون بالغیب.(۲)» در این ظواهرِ مادّیِ زندگی غرق نمیشوند. زندگی را در همین خور و خواب، شهوات، تمایلات انسانی، قدرت، ریاست و امثال اینها، خلاصه نمیکنند. این، اوّلین هدیهی بعثتها به انسانها و اوّلین هدف پیغمبر است؛ که آنها را متذکّر کند و به آنها ایمان بدهد؛ آن هم ایمان به غیب.۱۳۷۴/۰۹/۲۹
بیانات در دیدار کارگزاران نظام
#آقا
#امام_خامنهای
#قرآن
#تفسیر
#اسلام
#رهبری
#تفسیر_رهبری
#تفسیر_ترتیبی
کانال #دین 🌸
@hashtagden🌟
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
#پست_ویژه
💠 #کتاب_صوتی «صلح امام حسن (علیهالسلام)؛ پرشکوهترین نرمشِ قهرمانانهی تاریخ»
(بخش دوّم)
🔸 تألیف آیتالله شیخ راضی آلیاسین
🔹 ترجمه حضرت آیتالله العظمی خامنهای (مدّظلّلهالعالی)
🔰 برای دانلود هر مبحث، بر روی لینک مربوطه کلیک کنید.
صوت کامل این کتابصوتی، ضمن دو بخش منتشر میشود. بخش دوّم را در ادامه تقدیم میکنیم:
3️⃣ بخش سوّم: صلح
۱۵- انگیزههای صلح از نظر دو جبهه yun.ir/yzwnme
۱۶- قرارداد صلح yun.ir/my8ng3
۱۷- بررسی فرازهای برجستهی قرارداد
- اظهارات طرفین yun.ir/zuix2e
- موضوع بیعت yun.ir/2e0ygf
- سرنوشت خلافت پس از معاويه + دیگر موادّ قرارداد
yun.ir/r9zz62
۱۸- ملاقات در كوفه yun.ir/cej99
۱۹- در صحنهای ديگر yun.ir/fwhyq9
۲۰- وفا به شروط قرارداد
قسمت اول yun.ir/7ontgg
قسمت دوم yun.ir/obbwd9
۲۱- معاویه و شیعیان علی(علیهالسلام) yun.ir/fgta14
۲۲- معاويه و سران شيعه
قسمت اول yun.ir/9ipa2c
قسمت دوّم yun.ir/4mmgb8
قسمت سوّم yun.ir/tsawp8
قسمت چهارم yun.ir/c7zolb
۲۳- پايان ماجرا yun.ir/7aoyud
4️⃣ بخش چهارم: آخرين گفتار
مقایسه میان شرایط حسن و حسین (علیهماالسلام)
yun.ir/3m491g
کانال #دین 🌸
@hashtagden💐
💠 هوشمندانهترین صلحِ تاریخ
📚 #معرفی_کتاب «صلح امام حسن علیهالسلام؛پرشکوهترین نرمشِ قهرمانانهی تاریخ»
🔸 ترجمهی کتابی از عالم بزرگ «شیخ راضی آلیاسین (ره)» توسط آیتاللهالعظمی خامنهای است که به شرح و تحلیل زمینهها، علل، عوامل و ابعاد گوناگون ماجرای صلح امام مجتبی علیهالسلام میپردازد. این کتاب در سالهای دهه ۴۰ شمسی توسّط آیتالله خامنهای ترجمه شده است.
🔹 آیتالله العظمی خامنهای (مدّظلّهالعالی) خود در مقدمهی کوتاهی که بر ترجمهی این کتاب مینویسند، آنرا «جامعترین و مستدَلّترین کتاب دربارهی صلح امام حسن (علیهالسلام) » معرفی مینمایند.
🔸 همچنانکه آیت الله علامه سیدعبدالحسین شرفالدین (قدِّسسِرُّه) یکی از برجستهترین دانشمندان شیعه معاصر که همعصر شیخراضیآلیاسین بوده، در مقدمهی نسبتاً مفصّلی که بر این کتاب نوشته، کتاب و نویسندهاش را با عباراتی از این دست توصیف میکند:
🔹 «این کتاب مبتکرانهی «صلح الحسن» است که بحق در موضوع خود، سخنِ آخرین است... آن را به راستی در کاوشگری و باریکبینی و میانهروی و هم در قاطعیّت بیان و استدلال و ریزهکاری و تتبّع و پرهیز، در عین روانیِ اسلوب و انسجامِ سخن [....] فراهمآمدهی فکری منظّم، مبتکر و قوی است. اینک این اثر او است که وی را با ذهنی سرشار، فهم و دانشی فراوان، اطّلاعی وسیع، انشائی زیبا، نکتهسنجیای شیرین، کنایهپردازیای لطیف، استعارهای نغز، با گفتاری حکمتآموز و منطق و رفتاری دانشآفرین و... به خواننده باز میشناساند».
کانال #دین 🌸
@hashtagden🌟
#تفسیر_موضوعی #نهجالبلاغه در کلام #امام_خامنهای
1⃣5⃣
🔶 خطبه:۱۶
🔰 بلایی که «پایبندی بر اشتباه» بر سر جامعهاسلامی میآورد
🌸🌼🌸🌼🌸🌼🌸🌼🌸🌼🌸
🔸 «ألا و إنّ الخَطایا خَیلٌ شُمُسٌ حُمِلَ عَلَیها أهلُها و خُلِعَت لُجُمُها فَتَقَحَّمَت بِهم فی النار»
🔹 واقعا مغز انسان قاصر است و زبانش قاصرتر که بخواهد این جمله را تشریح کند که چقدر پُرمغز است! امیرالمؤمنین علیهالسلام در این جمله اثر اشتباهات جامعهی انسانی را مطرح میکند.
🔹 آن جامعهای را که اشتباه میکند و به اشتباه خود پایبند میماند، تشبیه میکند به آن کسی که او را سوار کردهاند روی اسب (حُمِلَ عَلَیها أهلُها) این اسب هم اسب دیوانه و چموش و سرکشی است که بیخودی جفتک میاندازد و از راه درمیرود و بیخودی میخواهد سوارِ خودش را بیندازد؛ تازه علاوه بر این، «خُلِعَت لُجُمُها» افسار هم ندارد! بدون لجام است و حالا قرار است این سوار با این اسب برسد به مقصد!
🔻 شما را به خدا احتمال رسیدنش چقدر است؟!
اگر او را وسط راه با مغز به زمین نزند، اگر او را داخل درّهها پرتاب نکند، اگر بدن او را تکّهپاره نکند، آنچه خواهد کرد اینست که او را به سرمنزل بیآبوعلفی خواهد رسانید.
🔻 ای سوار بیچاره! اسب دیوانهی بیمهاری که در مسیر جادّه راه نمیرود، جادّه را نمیشناسد و اختیارش دست تو نیست، تو را به جایی خواهد رسانید که نخواهی بروی. ای جامعهی اسلامی! اشتباهات و خطایایی که به آنها پایبند ماندی، همان اسب سرکش است. اختیار مَرکبت دست خودت نیست، آن هم مَرکبی است دیوانه و چموش و بیلجام!
📖 شرح نهجالبلاغه - منشور حکومت علوی
#تفسیر_رهبری
#رهبری
#امام_خامنهای
#آیت_الله_خامنه ای
#آقا
#تفسیر_موضوعی
کانال #دین 🌸
@hashtagden🌟
*🔮حقیقتی تلخ ..✒ ...*
🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔
*پلان اول ..*
👈 *بیمار ؛* سلام ، ببخشید ویزیت چند هست ، خانم؟
*ویزیت ؛*80000 هزار تومن.
بفرمائید ، این خدمت شما ..
*پلان دوم ..*
♦️ *دکتر ..* مشکل شما چیه؟
*بیمار ..* ضعف، خستگی ، سرما و تب، بی قراری...
♦️ *دکتر ..* اوکی ، این آزمایش ها را برای من انجام دهید ، عکس رادیولوژی بگیرید وجوابها را به من برگردانید، تا بتونم بررسی کنم، اینجوری نمیشه تشخیص داد.
*بیمار ..* دکتر همه اش لازمه؟
*پلان سوم ..*😔
*مرکز رادیولوژی ..* حساب شما 140.000 هزار تومن است
*آزمایشگاه ..* حساب شما 150،000 هزارتومن میشه
*سونوگرافی ..* حساب شما 170.000هزارتومن هست، چون دکتر مشخص نکرده کدوم ناحیه ، مجبورم دو طرف رو انجام بدم ، و مابه التفاوت رو به منشی پرداخت کنید ..
.
.
.
*👈 مجددا ویزیت پزشک ، برای بررسی چکاپ ،* ویزیت بررسی 80000تومان است ..
..
♦️ *دکتر ..* همه کارهایی را که به شما گفتم انجام دادید؟
*بیمار ..* بله دکتر ، اینها *عكس ،* اينم *جواب آزمایش* هستند ، این هم *سونوگرافی ..*
♦️ *دکتر ..* بعد از بررسی .. خیلی عالیه ، همه چیز طبیعیه ، و خدا رو شکر شما هیچ مشکلی تو اینها دیده نمیشه و معلومه شما بدن قوی و خوبی دارید که تو این سن مشکلی ندارید ، من فقط چند تا مکمل براتون مینویسم ، سروقت مصرف کنید تا بیقراری و بی اشتهاییتون ، کم بشه ، و بعد از یک ماه ، دوباره برگردید تا مجدد وضعیت رو بررسی کنیم ..
*بیمار ..* تشکر جناب دکتر ، *چشم ،* خدمت میرسیم ..😞
*تماس منشی ..* سلام *رادیولوژی*... ؟
*دکتر می گوید ،* من در این ماه *350 بیمار را ،* برای شما ارسال کردم *25درصد ،* سهم بنده را تا امروز به حسابم واریز کنید ، که *می شود 30 میلیون* ،
*منشی مرکز رادیولوژی ..* چشم تا آخر وقت براشون انتقال میدم ..
*منشی ..* سلام ، *آزمایشگاه* ... ؟ آقای دکتر ، *350 بیمار ،* در این ماه ، برای شما فرستادند ، 25 درصد حق ایشون ، میشه *35میلیون* لطفا ، تا پایان وقت حتما واریز کنید ..
*آزمایشگاه ..* چشم الان انتقال میدم ..😔
*منشی ..* سلام *داروخانه ،* پزشك ، برای همه مواردی كه مریضا مصرف ضروری ندارند ، دارو نوشته ، *و۲۵ درصد ،* فروش دارو ها ، *معادل 40 میلیون ،* میشود ، دکتر فردا *مسافر اروپا ،* هستند و لازم دارن لطفا امشب واریز کنید ..
*مدیر داروخانه ..* چشم الان انتقال میدم ..😞
*منشی ..* الو سونوگرافی.......؟
*منشی ..* بله، بفرمائید ..
*منشی ..* دکتر سلام رسوندن ، این ماه *350 مورد ارجاعی* داشتیم ، *20 درصد رو ،* حساب کنید ، میشه *24 میلیون ،* چون فردا عازم هستند ، این مبلغ رو فورا منتقل کنید ..😞
*منشی ..* چشم تا یکساعت دیگه تو حسابشون هست ..
👈 و این است وضع بسیاری از پزشکان دلسوز ما
*پزشک نه ، بلکه تاجران سلامت ..* 😔 😔 😔
⭐با تشکـــــــــر و قدردانی صمیمانه از پزشکـــــــــــان وفـــــــــــادار و متعهد به سوگـــــند نامه پـزشکــــــی که متاُسـفانه تعدادشان خیلی زیاد نیست ⭐
*درحد توانتون این متن به اشتراک بگذارید تا بدست این دوکاسب کار برسه*😔😔😔😔😔😔😔😔
کانال #دین 🌸
@hashtagden🌼
📌⚡️ #تفسیر_قرآن در بیان #آیت_الله_خامنه ای⚡️
🔶 قسمت 9⃣1⃣
#سوره_بقره #آیه ۳
👌ایمان به غیب، عامل بالاتر شدن هدف از محدوده مادیات
سؤال نهم: در خصوص تفسیر آیه شریفه: والذین یؤمنون بالغیب فرمودید: میان ایمان و باور غیب و داشتن هدف رابطهای وجود دارد و این دو لازم و ملزوم یکدیگرند و چنانچه متناسب با زمان تفسیر آیات میباشد برای بار دیگر این رابطه و الزام را تبیین فرمائید؟
جواب: البته، با این عبارتی که ایشان گفتند فکر نمیکنم من گفته باشم. اگر کسی اعتقاد و باور خودش را محدودهی مادی و صحنهی ماده محدود کرد هدف او هم محدود به صحنهی مادهی دیگر خواهد شد و دیگر امکان ندارد ایده کل غیر مادی برای او وجود داشته باشد. اگر شما گفتید حقیقت و وجود عبارت است از آنچه که من آنرا میبینم و هرچه را من نبینم و هرچه را من لمس نکنم وجود ندارد، آیا میتوانید هدف خودتان را فراتر از آنچه چشمها میبیند و دستها لمس میکند و گوشها میشنوند ببرید؟! پس اگر جهانبینی ما مادی بود، بطور طبیعی هدف ما هم یک هدف مادی خواهد بود، اما اگر ایمان به غیب داشتیم و ورای محسوسات به چیزی بالاتر و والاتر هم ایمان آوردیم، آن وقت هدف ما هم میتواند چیزی والاتر و بالاتر از همین مادیات باشد. این ارتباط بین ایمان به غیب و هدف یا ایمان به ماده و باز هدف است.۱۳۷۰/۰۸/۱۵
بیانات در جلسه یازدهم تفسیر سوره بقره
#آقا
#امام_خامنهای
#رهبری
#تفسیر_رهبری
#نهجالبلاغه
#تفسیر_ترتیبی
#تفسیر
#قرآن
#آیه
#تفسیر_قرآن
🌸🌼🌸🌼🌸
کانال #دین 🌟
@hashtagden💐
💐🌸💐🌸💐🌸💐🌸💐🌸💐🌸💐
#چرا_انقلاب_کردیم؟ 1⃣
دهه فجر انقلاب اسلامی ایران مبارک😁
#امام_خامنهای
#آیت_الله_خامنه ای
#امام_خمینی
#مردم
#مرگ_بر_منافق
#پرچم_افتخار
کانال #دین 🌟
@hashtagden🌸
📌⚡️ #تفسیر_قرآن در بیان #آیت_الله_خامنه ای⚡️
🔶 قسمت 0⃣2⃣
#سوره_بقره #آیه_۳
👌دلکندن از مال، اولین فایدهی انفاق
«و مما رزقناهم ینفقون»(۱): و از آنچه که ما روزی آنها کردهایم انفاق میکنند. حالا آیا این انفاق همان زکاتی است که در کتابهای فقهی گفته شده به ۹ چیز تعلق میگیرد و در غیر آن ۹ چیز زکوة نیست؟ نه این آن نیست. البته ممکن است در مورد زکوة هم ما نظرات فقهیی دیگری را هم سراغ داشته باشیم. و بشناسیم که دایره زکوة را بسی وسیعتر گرفته باشند و از آنچه که در این ۹ چیز وجود دارد و ممکن است وجود داشته باشد اما به هر حال این آن انفاق نیست و فراتر از آن است.
انفاق کردن یعنی خرجکردن از مال، و بدیهی است که مراد از این خرجکردن، آن خرجی نیست که انسان برای خودش میکند، چون خرج کردن برای خود را هر انسانی میکند و بیتقواها بیشترش را برای خورد و خوراک و لذت و شهوترانی خودشان خرج میکنند. پس مقصود آن نیست، بلکه مقصود انفاق در راه خداست. یعنی در راه هدفهای والا و در راه آرمانهای الهی خرجکردن بسیار مهم است! و این انفاق دارای دو فایده است: یک فایده، فایده نقد و تخلف ناپذیر و همگانی، و ان عبارت است از فایدهای که به انفاق کننده میرسد. و فایده دوم: فایده متحمل و نهچندان همگانی که به انفاق شونده میرسد. درست عکس آن چیزی که در تصور عمومی وجود دارد. همه خیال میکنند ما که انفاق میکنیم و خرج میکنیم به انفاق شونده، یعنی به آن کسی که پول میدهیم فایده میرسد، در حالی که اینطور نیست، یعنی قبل از آنکه به او فایده برسد اولین فایده به ما که انفاق میکنیم رسیده است. من یک وقتی در گذشته پیرامون بحث انفاق و زکوة میگفتم: شما که دست در جیب کردی و این پول را درآوردی تا رساندی دست گیرنده فایده بردی و واقعیت همین است. چرا؟ چون اصل قضیه دلکندن از آن چیزی است که شما آن را متعلق به خودتان میدانید و این کار بزرگ است، که در آیهی شریفه قرآن میفرماید: «و من یوق شح نفسه فاولئک هم المفلحون»(۲) کسی که نگاه داشته شود از شح او رستگار است و مشکل دنیای امروز همین است. مشکل بزرگ دنیای گذشته در تاریخ همین بوده. مشکل بزرگ دنیا از زرمندان است و زرمندان هم بسیاری از اوقات از زر، زور خودشان را به دست آورند و بسیاری از اوقات بخاطر زر دنبال زور رفتند. امروز کسی که در دنیا به قدرت میرسد و زمام امور یک کشوری را بدست میآورد، اولین کاری که میکند، روال زندگیاش را روال زندگی یک رئیس جمهور قرار میدهد: زندگی کردن، خوردن، چریدن با انواع و اقسام چریدنیهائی که برای انسان مطلوب است و شهوترانیها، چون به قدرت رسیده است! به یک رئیس جمهور مگر میشود گفت اینجور نچر، اینجور نخور، اینجور اسراف نکن؟ خواهد گفت پس من برای چه به اینجا رسیدم؟ و حقیقتاً اگر از او سئوال کنی این پاسخ را میدهد! آنجا که شما یک رئیسی را در یک کشوری ببینید که خیلی اهل اسراف نباشد استثنائی است، البته این را داشتیم، نه اینکه بگویم نداشتیم، اما خیلی استثنایی، حتی آن خوب خوبهاشان. بنده در این چند سال گذشته به بعضیها برخورد کردم از رؤسای جمهور که جزو متفکرین و ایدهدارها بودند، یعنی فقط این نبود که یک نظامیئی آمده باشد و قدرت را بدست گرفته باشد برای شهوترانی، از این قبیل نبود، برخیشان ایده داشتند، لکن همانجا را هم من دیدم آنچنان مواظب خوشگذرانی خودشان هستند مثل یک حیوان که در روایت دارد: «همها علفها»(۳) بسیاری از اینها همتشان همان علفشان بود. اصلاً زندگی که در آن لذت بودن نباشد برای آنها معنی ندارد، کما اینکه شما میبینید امروز سرمایههای انباشته در دنیا چه میکند؟ و امروز ثروتمندان بزرگ عالم چه آتشی به دنیا زدند؟ چقدر انسانها را محروم نگهداشتند؟ و این بر اثر «شح نفس» هرچه بیشتر به چنگ آوردن و هرچه کمتر خرج کردن است!! ولذا این اقدام بزرگ و تمرین بزرگی است برای انسان، که انسان آنچه را از جیب خودش بهچنگ آورده رها کند. پس اولین فایدهای که بر انفاق مترتب است، آن فایدهای است که به انفاق کننده میرسد و فایدهی دوم آن فایدهای است که به انفاق شونده میرسد. لکن این فایده دوم مشکوک است و همیشه چنین فایدهای مترتب نمیشود. گاهی شما انفاق میکنید در جای خودش نیست. انفاق میکنید اما شرایط دیگر برای خوشبخت شدن آن شخص یا آن جمع وجود ندارد، یعنی پول به دستشان رسیده، اما نتوانستهاند استفاده کنند. شرایط دیگر نبوده پس وقتی شما انفاق میکنید نمیتوانید یقین داشته باشید که به آن فایدهی دوم که رسیدن به پر کردن خلاء است حتماً رسیدهاید، البته این شک نباید موجب شود تا انسان انفاق نکند بلکه باید انفاق بکند ولو مشکوک باشد که در طرف مقابل به نتیجه برسد یا نه. اما آنچه که هرگز تخلف نمیشود آن فایدهای است که به انفاق کننده میرسد. پس تقوای مطلوب قرآن یعنی آن حداقل لازم برای متقی بودن این است: «و ممارزقناهم ینفقون