| اَصالت ربط |
در نگرش #اَصالتربط، اشیاء و موضوعات و پدیدهها به همدیگر اِنضمام نمییابند، در کنار هم تالیف نمیگردند، به همدیگر مُلصَق نمیشوند، بلکه اَصالت ربط به این معناست که؛
قوام یک پدیده وابسته به قوام پدیده دیگر است و این یعنی #تقوم و #ربط.
@monir_ol_din
#گزیدهکلاماستاد
💥اَصالت ربط
♻ استاد سیدمنیرالدین حسینی(ره):
🔺 آیا اینکه میگویید این کیفیت مختلف است، یعنی هستی این کیفیت - در مرتبه کیفیت و نه در مرتبه هستی و اصل وجود- غیر از کیفیت دیگر است، آیا این غیریت را جز به #ارتباط به چیزی میتوانید نسبت دهید؟ اگر رابطهای نداشته باشد چگونه میتوانید بگویید غیر است؟ این که میگویید: ماقضیه را اینگونه بحث میکنیم که «اگر ربط پیدا کند غیر از آن رابطهها است و آن را فرض میکنیم» در این صورت میگوییم که «تاوقتی رابطه پیدا نکند شما چگونه میتوانید بگویید غیر است؟»
✔ دوره پژوهشی فلسفه اصول روش تنظیم، دوره اول، کد جلسه؛ ۸۰۶
🔺رابطه چیست؟ آن موقعی که هویت شیء هنوز تحت رابطه قرار نداشت و در دید ما اصل قرار میگرفت میگفتیم؛ دو تا شیء داریم و بین اینها انفصال و اتصال مطلق نیست و رابطه هست و اگر رابطه هم بخواهد شیء باشد تسلسل پیدا میکند؛ زیرا بعد سه تا شیء خواهیم داشت که شیء «الف» و شیء «ب» و ربط آنها «ج» مطرح است و در این صورت سه تا چیز داریم و دوباره بین اینها حداقل دو تا رابطه لازم دارد و باز اگر بین آنها هم شیء باشد، این مرتباً تا آخر ادامه پیدا میکند و تسلسل حاصل میشود. اما حالا که میگوییم تعین شیء، شیئیت شیء به وسیله رابطه هست بدان معنی است که «کجایی» شیء تحت رابطه هست و حاصل حرف را علی فرض دنبال میکنیم.
✔ دوره پژوهشی فلسفه اصول روش تنظیم، دوره اول، کد جلسه؛ ۸۱۰
#اصالترابطه
@monir_ol_din
#چکیدهمتن
موضوع جلسه ششم؛ "نظریه وحدت ترکیبی" است. #متنی در اختیار عزیزان قرار میگیرد، تا با مطالعه آن بتوانند با تهیأ و آمادگی افزونتری در جلسات شرکت نمایند.
👇👇👇
#صلایاندیشه
🔺دعای مأیوس کننده
🔅 استادسیدمنیرالدینحسینی (ره):
آیا دعایی که ایجاد بیتفاوتی نسبت به قدرت سیاسی نظام بکند در عداد #نفرین نمیباشد؟ برادران دقت کنند که دعا فقط در پستو آن هم نیمه شب صورت نمیگیرد، بلکه گاهی اوقات دعا در زمینه #تفاهماجتماعی بیان میشود و لذا وقتی میگویید مشکلاتی هست که الا به آمدن حضرت حل نمیشود، به نظرتان می.آید که کدام مشکلات در نظر مخاطبان شما میآید؟ وقتی که با این دعا معنای یأس را در قلوب مسلمین میدمید این یأس، #یأسازاسلام است یادمان نرود، برعکس میفهمید که یأس از فلان کارمند دولتی می باشد، مگر اسلام قدرت اداره ندارد؟ برگردان به فارسی این حرف این می باشد که کفر #قدرتاداره دارد. یعنی اگر بناست کسی زیر پرچم کسی سینه بزند زیر پرچم کفر باید سینه بزند. از گناهان بسیار بزرگ ایجاد شایعهای است که، دل مسلمین را سرد کند. اگر دل مسلمین از قدرت سیاسی، فرهنگی و اقتصادی تضعیف شود، معنایش این است که، #عزتکفار در خانه مسلمین آورده شود. کسی که با دست و زبانش عزت کفار را در خانه مسلمین و کشور اسلامی میآورد، آیا این دعا برای حضرت ولی عصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) انجام میدهد؟
@monir_ol_din
6جلسه ششم؛ 98،9،27.MP3
18.85M
#دورهسومکلیاتفلسفهچگونگیاسلامی
🔉 #صوتجلسهششم
🔸مدرس: حجة الاسلام متقیان
🔸موضوع: نظریه وحدت ترکیبی
🔸تاریخ: ۹۸/۹/۲۷
https://eitaa.com/monir_ol_din/1214
#چکیدهمتن
موضوع جلسه هفتم؛ "دومین مرحله ایجابی (اصالت تعلق)" است. #متنی در اختیار عزیزان قرار میگیرد، تا با مطالعه آن بتوانند با تهیأ و آمادگی افزونتری در جلسات شرکت نمایند.
👇👇👇
هدایت شده از امتداد حکمت و فلسفه
#اشاره
✔️وحدت و کثرت_۱
🔺هر مکتب فلسفی که داعیه هستیشناسی داشته باشد، باید در مقام پاسخ به پرسش «وحدت و کثرت» باشد. 4 پاسخ به این پرسش مطرح شده است؛
اول؛ وحدت محض. همه چیز یک چیز است و یک چیز بیشتر موجود نیست. وحدت حقیقی است و کثرت اعتباری.
دوم؛ کثرت محض. همه چیز همه چیز است و هیچ وحدتی موجود نیست و انفصال مطلق میان اشیاء حاکم است.
سوم؛ هم وحدت اصیل و حقیقی است و هم کثرت اصیل و حقیقی است.
چهارم؛ نسبت بین وحدت و کثرت یا همان نظریه #وحدتترکیبی.
🔺چهار پاسخ فوق، در یک فرآیند تاریخی سیر کرده و به نظریه وحدت ترکیبی منتهی شدهاند.
پاسخ اول؛ در دوران یونان باستان افرادی نظیر #پارمنیدس منکر هرگونه صیرورت و تغییر بوده و آن را وهم میدانستند، و وجود را مساوی با وحدت میگرفتند. و در جهان اسلام نیز #جهلهصوفیه از کسانی هستند که ملاصدرا آنها را به عنوان وحدتگرایان نام میبرد.
پاسخ دوم؛ در مقابل وحدتگرایی، #هراکلیتوس در سوی دیگر با دعوی سیلان مطلق قرار دارد که منکر هرگونه ثباتی است. و در جهان اسلام نیز بنابر تفسیری که از تباین وجودات در #مکتبمشاء صورت میگیرد و یا دیدگاه #اصالتماهیت را میتوان در چارچوب کثرتگرایی قرار داد.
ادامه دارد....
@monir_ol_din
#اشاره
✔وحدت و کثرت_۲
🔺پاسخ سوم؛ نظریه #وحدتتشکیکیوجودی است. این نظریه، ابداع حکیم بزرگ مسلمان #صدرالمتألهینشیرازی است. او در پاسخ به سؤال از وحدت و کثرت، مبتنی بر مبنای #اصالتوجود به نظریه تشکیک دست یافته است. برخی به اشتباه نظر او را «وحدت در عین کثرت و کثرت در عین وحدت» تقریر میکنند، در حالیکه این تعبیر صرفاً عبور از وحدت محض و کثرت محض است و نمیتواند پاسخی به مسئله پیشروی باشد. آنگاه که او عینیت وحدت و کثرت را در نظریه تشکیک وجودی توضیح میدهد، توانسته است پاسخی را ارائه نماید.
🔺این نظریه دارای نقاط قوت متعددی است. یکی از آنها این است که، صدرا پایگاه امتیاز و اشتراک موجودات را «وجود» میداند و از همین روی، با دومبناییشدن در تحلیل وحدت و کثرت عالم هستی مخالفت میورزد. نقطه قوت دیگر این نظریه آن است که، هم وحدت را حقیقی میداند و هم کثرت را حقیقی میداند. اینگونه نیست که، از یکی از طرفین به نفع دیگری اعراض کند. به عبارت دیگر، صدرا با عبور از وحدت محض و کثرت محض به گونهای از #اطلاقاندیشی عبور کرده است. اطلاقی که در وحدت محض و کثرت محض وجود دارد و به تعبیری دیگر، صدرا از #نسبتبینوحدتوکثرت سخن میگوید و این همان نکته مهمی است که در اندیشه او تحقق یافته است.
ادامه دارد......
@monir_ol_din
#اشاره
✔وحدت و کثرت_۳
🔺علیرغم اینکه، پاسخ صدرا به مسئله «وحدت و کثرت» بسیار رو به پیش بود، لیکن نمیتواند در موضع «نسبت بین وحدت و کثرت» قرار بگیرد و تحلیل منطقی و صائبی از این نسبت ارائه کند. به عبارت دیگر، از آنجا که او مدعی عبور از دو اطلاق وحدت محض و کثرت محض بود، توقع آن میرفت که، بتواند در یک نظریه نسبت میان وحدت و کثرت را باهم ملاحظه نماید، لیکن نظریه تشکیک وجودی توان تبیین چنین نسبتی را ندارد.
🔺مبنایی که نظریه تشکیک وجودی بر آن تکیه میکند، #اصالتوجود است. اصالت وجود، راهی است که منتهی به وحدتگرایی میشود و در عین حال که در ابتدای فلسفه با پذیرش کثرت حقیقی آغاز می.کند اما در نهایت فلسفه - به قول ملاصدرا- منجر به وحدت شخصی وجود میگردد و کثرت اعتباری میشود. چنین رهاوردی در دستگاه صدرایی ریشه در مبنای فلسفی او دارد که، آثار خود را برجای میگذارد.
🔺پاسخ چهارم؛ نظریه #وحدتترکیبی است. این نظریه در پی نقصی که در تشکیک ملاحظه میشود به وجود میآید. استاد سیدمنیرالدین حسینی(ره) معتقد است، برای ملاحظه توأمان وحدت و کثرت، ابتدائاً ضرورت دارد، مفهوم وحدت و مفهوم کثرت در #حاقمفهومیشان به همدیگر پیوند بخورند. به نظر ایشان، ایده وحدت در عین کثرت و کثرت در عین وحدت، از ناحیه صدرا ایده درستی است لیکن این ایده زمانی به یک نظریه معقول منتهی میشود که، تقوم وحدت و کثرت در حاق مفهومی آن دو نیز ملاحظه گردد و این همان نکته ای است که در دستگاه صدرا محقق نشد. به نظر استاد حسینی، تا زمانی که این دو مفهوم در حاق و ذات مفهومی به همدیگر پیوند نخورند نمیتوان به یک نظریه جامع و کامل که دربرگیرنده و شامل بر وحدت و کثرت باشد دست یافت، و در نتیجه یا کثرتگرایی یا وحدتگرایی به دست میآید.
🔺در وحدت ترکیبی، حتی در لحاظ ذهنی مفهوم وحدت، کثرت جریان دارد و در لحاظ ذهنی مفهوم کثرت، وحدت جریان دارد. یعنی وقتی به صورت ذهنیه وحدت در ذهن توجه میکنیم در آن تصور و صورت ذهنیه کثرت را میبینیم و همچنین در صورت ذهنیه کثرت. اینگونه میشود که، در ذهن خود به مفهومی میرسیم که حقیقتاً ترکیبی از وحدت و کثرت را ارائه مینماید، و میتواند تقوم وحدت و کثرت در متن عینیت را تفسیر نماید.
#وحدتترکیبی
@monir_ol_din
7جلسه هفتم؛98،10،4.mp3
26.63M
#دورهسومکلیاتفلسفهچگونگیاسلامی
🔉 #صوتجلسههفتم
🔸مدرس: حجة الاسلام متقیان
🔸موضوع: دومین مرحله ایجابی- اصالت تعلق
🔸تاریخ: ۹۸/۱۰/۴
https://eitaa.com/monir_ol_din/1223
| اَصالت تعلق |
صیرورت و شدن در متن عالم خلقت معنا نمییابد، مگر اینکه عنصر #تعلق در نسبیت تعینات ملاحظه گردد. بلکه نسبیت و روابط موجود در متن عالم نیز به سبب تعلق و کششِ اطراف نسبت محقق میشود.
@monir_ol_din
#صلایاندیشه
🔺 شکست جبههکفر در توسعهرسانه
🔅استاد سیدمنیرالدین حسینی(ره):
زمانی که اطلاعات، سرعت جریان پیدا میکند کفر نمیتواند از عهده #هماهنگسازی آن برآید. لذا کنترل هماهنگسازی را از دست خواهد داد. شما تصور نکنید که با بالارفتن توسعه رسانههای جمعی کفر قادر خواهد بود به ارتقاء حضور خود در جهان، همپای توسعه مزبور اقدام کند. اصولاً #کلمهکفر دارای ظرفیت مشخصی است لذا زمانیکه در چنین شرایطی واقع میشود با همان ابزاری که ساخته نظام اوست، شکست خواهد خورد. به بیان بهتر، ناهماهنگی عملی او نیز همچون ناهماهنگی نظری اش ظهور پیدا میکند. و وقتی که چنین شد انفجار از درون آن نظام صورت میگیرد. لذا مطمئن باشید که پیروزی کامل از آن شماست.
@monir_ol_din
#چکیدهمتن
موضوع جلسه هشتم؛ "نظریه میلترکیبی" است. #متنی در اختیار عزیزان قرار میگیرد، تا با مطالعه آن بتوانند با تهیأ و آمادگی افزونتری در جلسات شرکت نمایند.
👇👇👇
میل ترکیبی، زمان و مکان.docx
25.9K
✔️ میلترکیبی
✔️نسبت بین زمان و مکان
✔️نسبت بین تاریخ و جامعه
هدایت شده از KHAMENEI.IR
سردار بزرگ و پرافتخار اسلام آسمانی شد
👈 انتقام سختی در انتظار جنایتکاران است
در پی شهادت سردار پرافتخار اسلام حاج قاسم سلیمانی و شهدای همراه او بویژه مجاهد بزرگ اسلام جناب آقای ابومهدی المهندس رهبر انقلاب پیامی صادر کردند.
پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله خامنهای KHAMENEI.IR متن پیام را به شرح زیر میکند:
بسم الله الرحمن الرحیم
ملت عزیز ایران!
سردار بزرگ و پرافتخار اسلام آسمانی شد. دیشب ارواح طیبهی شهیدان، روح مطهر قاسم سلیمانی را در آغوش گرفتند. سالها مجاهدت مخلصانه و شجاعانه در میدانهای مبارزه با شیاطین و اشرار عالم، و سالها آرزوی شهادت در راه خدا، سرانجام سلیمانی عزیز را به این مقام والا رسانید و خون پاک او به دست شقیترین آحاد بشر بر زمین ریخت. این شهادت بزرگ را به پیشگاه حضرت بقیةاللهارواحناهفداه و به روح مطهر خود او تبریک و به ملت ایران تسلیت عرض میکنم. او نمونهی برجستهای از تربیتشدگان اسلام و مکتب امام خمینی بود، او همهی عمر خود را به جهاد در راه خدا گذرانید. شهادت پاداش تلاش بیوقفهی او در همهی این سالیان بود، با رفتن او به حول و قوهی الهی کار او و راه او متوقف و بسته نخواهد شد، ولی انتقام سختی در انتظار جنایتکارانی است که دست پلید خود را به خون او و دیگر شهدای حادثهی دیشب آلودند. شهید سلیمانی چهرهی بینالمللی مقاومت است و همهی دلبستگان مقاومت خونخواه اویند. همهی دوستان - و نیز همهی دشمنان - بدانند خط جهاد مقاومت با انگیزهی مضاعف ادامه خواهد یافت و پیروزی قطعی در انتظار مجاهدان این راه مبارک است، فقدان سردار فداکار و عزیز ما تلخ است ولی ادامه مبارزه و دست یافتن به پیروزی نهایی کام قاتلان و جنایتکاران را تلختر خواهد کرد.
ملت ایران یاد و نام شهید عالیمقام سردار سپهبد قاسم سلیمانی و شهدای همراه او بویژه مجاهد بزرگ اسلام جناب آقای ابومهدی المهندس را بزرگ خواهد داشت و اینجانب سه روز عزای عمومی در کشور اعلام میکنم و به همسر گرامی و فرزندان عزیز و دیگر بستگان ایشان تبریک و تسلیت میگویم.
سیدعلی خامنهای
۱۳دیماه ۱۳۹۸
💻 @Khamenei_ir
8جلسه هشتم؛98،10،11[1].mp3
36.87M
#دورهسومکلیاتفلسفهچگونگیاسلامی
🔉 #صوتجلسههشتم
🔸مدرس: حجة الاسلام متقیان
🔸موضوع: نظریه میل ترکیبی، نسبت بین زمان و مکان، اشارهای به "تاریخ"
🔸تاریخ: ۹۸/۱۰/۱۱
https://eitaa.com/monir_ol_din/1237
| اِنسانِ خُمِینی |
خون #شهید، آنان را که با اَغلال لیبرالیسم #فرد گشتهاند به #امت تبدیل میکند، رشته تعلقاتشان را از #ماده میبرد و در جذبه ملکوت قرار میدهد، قدرت #اراده را در ژرفای وجودشان میشوراند برای قامت کشیدن #اِنسانِخُمِینی از اعماق تاریکیهای مدرنیته.
@monir_ol_din
#چکیدهمتن
موضوع جلسه نهم؛ "نظام فاعلیت" است. #متنی در اختیار عزیزان قرار میگیرد، تا با مطالعه آن بتوانند با تهیأ و آمادگی افزونتری در جلسات شرکت نمایند.
👇👇👇