انتظار
مدتی است که بناداشتم درباره قانون جدید تابعیت هند که برخلاف گذشته مسلمانان را محروم کرده است چیزی بنویسم و از سکوت مراجع و علمای اعلام گلایه کنم متاسفانه مجال نمی شد تا اینکه دیدم در جریان سفر ترامپ به هند که مسلمانان و هندوهای افراطی باهم درگیر شدند، جمعی از مسلمانان به شهادت رسیدند. صرف نظر از روابط دیپلماتیک دولت ها که تابع مصالح و مفاسد سیاسی است، حوزه ها و عالمان برجسته ما همواره و در طول تاریخ مدافع و مراقب حقوق مردم بوده و ارتباطات و وزن خاص خودشان را در عرصه بین الملل داشتند و باید این سنت حسنه ادامه داشته باشد. ملاحظات و محدودیت هایی که در روابط دولت ها بوده و هست در ارتباطات علما و مردم نبوده و نیست.
بیانیه محکومیت و نامه نگاری به سفیر هند در ایران و عراق و سازمان ملل و حتی تماس با خود دولت هند و وزارت خارجه آن کشور مهم و تحکیم ارتباط با علمای اعلام انجا حداقل کاری است که بزرگان ما در شرایط حاضر می توانند انجام دهند. نفهمیدم چرا این مطلب مهم مغفول ماند یا به آن توجه نشد. البته برخی از علمای اهل سنت کشور اعتراض خوبی داشتند ولی چشم انتظار واکنش علمای شیعه بوده و هستم..اگر دوستی اطلاع خاصی دارد بنده راهم باخبر کند. بامهر💐
#هند
#مسلمانان
#مسلمانان_هند
#شیعیان_هند
#بین_الملل
سرپرست معاونت حج و عمره سازمان حج و زیارت:
🔹لغو حج ۹۹ شایعه است.
🔹هزینه قطعی حج آتی ۳۳ تا ۴۱ میلیون تومان است.
🔹امسال ۸۷ هزار و ۵۰۰ زائر از کشومان به حج تمتع مشرف میشوند.
🔹تمام پروازهای حجاج ۹۹ از طریق شرکتهای هواپیمایی ایران انجام میشود.
fna.ir/dfik6w
@Farsna
حدیث آرزومندی
سرپرست معاونت حج و عمره سازمان حج و زیارت: 🔹لغو حج ۹۹ شایعه است. 🔹هزینه قطعی حج آتی ۳۳ تا ۴۱ میلیون
#یادداشت_های_فقهی_حقوقی۲۴۵
#حج
#استطاعت
#فقه_کرونا۳
اگرچه سازمان حج اعلام کرده که حج امسال لغو نخواهد شد_خبرگزاری فارس۹۸/۱۲/۱۳_ لکن تا حج چند ماهی باقی مانده است و همه چیز بسته به مهار این ویروس بی همه چیز دارد! برگزار کردن یا نکردن حج که دست سعودی و تابع فتاوای علمای آنجاست و رفتن یا نرفتن حجاج شیعه هم تابع فتاوای علمای اعلام ما و آنها هم منتظر نظرات پزشکی در زمینه کنترل یا شیوع ویروس کرونا می مانند..
یکی از شرایط وجوب حج امن بودن رفتن به حج[تخلیة السرب و سلامته: تحرير الوسيله، ابتداي كتاب الحج و...] است.
غالبا فقها نا امنی را به معنای نبودن دشمن و دزد و مانند آن معنا کرده اند. لکن برخی از محققان به درستی معنای ناامنی را درک کرده و در مثال و تطبیق توسعه داده اند.
فقط به دو نمونه بسنده می کنم:
۱_علامه ملااحمدنراقی در کتاب ارزشمند مستند می نویسد: کما یشترط خلو السرب عن العدو، یشترط خلوه عن سائر الموانع ایضا فلو کان فی بعض منازل الطریق طاعون او وباء و خاف علی تفسه من العبور فیه لم یجب(مستند۱۱ص۶۵) که روشن است مرادشان در صورتی است که راه منحصر به آنجا باشد والا باید از راه جایگزین و امن برود. حال اگر خدای ناکرده در سرزمین وحی کرونا شیوع داشت_مخصوصا باتوجه به اینکه اکثر حجاج مارا افراد مسن تشکیل می دهند_ جای جایگزینی وجود ندارد..
۲_شیخنا الاستاذ مرحوم آیت الله تبریزی ره در پاسخ به استفتایی که درباره عبور حاجی از برخی راهها که بیماری مسری مانند طاعون در آنجا هستند با "اگر" پاسخ می دهند که بنظرم مفهوم سخن علامه نراقی است.
استاد می نویسند:"اگر می تواند از راه دیگری به حج برود و یا آن که از همان راه مذکور برود اما با امکان خودداری و پیشگیری از آلودگی به بیماری مسری_هرچندکه بامصرف نمودن قرص و یا استفاده آمپول باشد_حج بر او واجب می شود" استفتائات جديد٣٤. مفهوم اگر این است که درغیراین صورت واجب نیست...
بهرحال همانطور که در یادداشت های قبل گفتم تشخیص میزان خطر و گستردگی آن با پزشکان و تسخیص حکم _در این یادداشت حج رفتن یانرفتن_ با فقهاست. البته که تصمیم گیری درباره حج که از جمله فرائض مهم اسلامی است بسی دشوار و پیچیده است لکن بهرحال وظیفه مراجع و فقهای امت است که بادرنظرگرفتن شرایط موجود و دریافت آخرین نظرات کارشناسان متعهد_ و نه هر پزشک بی مبالاتی که شاید از خدایش هم باشد که حج تعطیل شود و مثلا ارز مملکت خارج نشود!!_در همه حالات مبین احکام الهی باشند. شاید حج را با جمعیت کمتر و کنترل بیشتر بتوان انجام داد که همین امر هم بررسی مفصلی لازم دارد.
درهرحال امیدوارم با رفع مشکل کرونا #حج امسال بهتر و باشکوه ترازهرسال برگزار شود..
۹۸/۱۲/۱۳
#فقه_پزشکی
#فقه_و_کرونا
#فقه_کرونا ۳
@muslims_1
6.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 عمل به دستورات مجموعههای مسئول و متخصص فریضه {واجب} است
✔️ رهبر انقلاب پس از غرس دو نهال میوه🔻
🔹 هر کاری که از شیوع بیماری جلوگیری کند حسنه است و هر کاری که به شیوع کمک کند گناه است.
مشروح سخنان ایشان👈 https://b2n.ir/888581
🆔 @ijtihadnetwork
💠 دروس آیت الله العظمی جوادی آملی به صورت غیر حضوری برگزار می گردد
پایگاه اطلاع رسانی اسراء: به اطلاع کلیه شاگردان حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی و علاقمندان به دروس معظم له می رساند، به دلیل تعطیلی کلاس های درسی حوزه های علمیه، درس خارج تفسیر حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی از امروز به صورت غیر حضوری برگزار می گردد.
شاگردان و علاقمندان معظم له می توانند ادامه سلسله جلسات درس تفسير معظم له را به صورت تصويري در روزهاي درسي از شنبه تا چهارشنبه ساعت 11 صبح, از سايت تلويزيون اينترنتي اسراء به آدرس tv.esra.ir و بازپخش هاي آن دنبال نمايند و همچنين صوت و متن این جلسات را بعد از آماده سازی در کانال یا سایت پیگیری نمایند.
منبع: news.esra.ir
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 t.me/esratvtelegram
#یادداشت_های_فقهی_حقوقی۲۴۶
#قاعده_اضطرار
#فقه_کرونا۴
بدن میت مسلمان احترام دارد و باید طبق احکام خاصی دفن شود. غسل ، تکفین و نماز میت از جمله احکامی است که بصورت واجب کفایی تشریع شده است و اگر عده ای آن را انجام دهند از گردن بقیه ساقط می شود. ر.ک عروه و شروح آن.
لکن در موارد اضطرار تکلیف شرعی تخفیف یافته یا برداشته می شود. ر.ک قاعده #اضطرار(=الضرورات تبیح المحظورات)
لکن در اجرای قاعده اضطرار باید توجه کرد که قاعده عقلی "الضرورات تتقدر بقدرها" هم هست. به این معنا که ما تنها به اندازه ضرورت می توانیم از تکلیف الزامی مشکل زا دست برداریم و حق نداریم کلا راه مسامحه پیشه کنیم و به بهانه پیش آمدن حالت خاص اضطرار کلا زحمتی برای تطبیق حکم اولیه نکشیم.
فی المثل در اوایل شیوع کرونا در برخی خبرها آمده بود که "به دلیل مسری بودن این بیماری اجازه دفن اموات کذایی بدون غسل و کفن و نماز از علما؟! گرفته شده است!"
این مساله سبب شگفتی بنده شد و دربرخی گروه های مجازی اعتراض کردم که بفرض اگر غسل یا کفن بدلیل تماس خطرناک برداشته شود، نماز را به چه دلیل حذف کردید چراکه بر میت پیچیده شده در کاور با قدری فاصله می توان نماز بی خطری خواند!! بهرحال فتاوای چند مرجع عالیقدر منتشر شد و آنها بر همین اساس به صورت کلی اجازه ترک واجبات تدفین را صادر نکردند بلکه گفتند باید تدریجی و مرحله ای جلو رفت و حتی اگر هزینه ای داشته باشد باید پرداخته شود تا اعمال به درستی انجام شود.
نکته۱: بادقت در فتوایی که اخیرا درپاسخ به استفتآت کرونایی اخیر صادر شده روشن می شود که برخی مراجع بحث اضطرار و رفع تکلیف اولیه را زودتر قبول و برخی آن را در پایان عنوان می کنند لکن با دقت در تعابیر فتوایی روشن می شود که تفاوت مبنایی و فقهی خاصی در این بحث وجود ندارد و آنچه هست رویکرد و دغدغه فقیه است که بر اساس اطلاعات وارده اتخاذ می شود. فتدبر!
نکته۲: ظاهرا تطبیق اضطرار بر مورد با مکلف است و در بحث ما افرادی که در صحنه هستند و متکفل غسل و کفن و نماز میت کرونایی هستند باید به تطبیق تدریجی و مرحله ای قاعده اضطرار توجه کنند.
۹۸/۱۲/۱۶
@muslims_1
#تسلیت
بسم الله الرحمن الرحیم
درگذشت تولیت محترم حوزه علمیه مجتهدی ره مرحوم حجة الاسلام والمسلمین آقای حاج شیخ محسن حبیبی را به طلاب عزیز آنجا و بستگان و همه دوستان و ارادتمندان ایشان تسلیت عرض کرده و از خداوند متعال برای ایشان طلب مغفرت و رحمت الهی دارم.
سیدمحمدمهدی رفیع پور
۹۸/۱۲/۱۷
#حوزه
#حوزه_علمیه_تهران
#تسلیت
#کرونا
@muslims_1
⚡️ادعای وجود طب اسلامی دروغی بزرگ است
✔️محمد عندلیب همدانی استاد حوزه علمیه قم🔻
🔹بارها گفته ام ادعای وجود طب اسلامی دروغی بزرگ است، و روایات مورد اشاره این گروه یا سندا ضعیف هستند و یا دستور هایی ویژه آن مناطق جغرافیایی و یا مربوط به اشخاص خاصی بوده و هرگز قابل تعمیم از جهت افراد مختلف ، ازمنه متفاوت و امکنه گوناگون نیستند.
🔹بله روایاتی مربوط به حفظ الصحة، آثار خوراکی ها و یا آداب غذاخوردن داریم که اولا باید بررسی سندی و دلالی از نظر علم الحدیث شوند و ثانیا با آشنایان به طب ایرانی و مخصوصا متخصصین طب روز درمیان گذاشته شود ، آنگاه خروجی این کنکاش علمی قابل ملاحظه و استفاده است. چنانکه پژوهشگران پزشکی نمی توانند خود را از تجربیات طب در دیگر ملل عالم به ویژه طب کهن ایرانی که در مثل قانون جناب بوعلی آمده است ، مستغنی بدانند، ولی معیار نهایی و اصلی و اساسی فقط و فقط آخرین تحقیقات پزشکی روز است . و سخنی غیر از این از هر گوینده ای که باشد ربطی به دین و روحانیت شیعه ندارد.
@andalibhamedani
@namehayehawzavi
حدیث آرزومندی
⚡️ادعای وجود طب اسلامی دروغی بزرگ است ✔️محمد عندلیب همدانی استاد حوزه علمیه قم🔻 🔹بارها گفته ام ادع
بارها در تایید این مطلب مطالبی گفتیم...و انشالله مجال باشد نکاتی خواهم افزود..
تقریرات فقیه برجسته نجف مرحوم آیت الله العظمی شاهرودی ره شاگرد برجسته میرزای نایینی ره.
این کتاب در نرم افزار جامع فقه نیست.
@muslims_1
#مشاوره_درسی
۱_ببخشید اگر بخواهید میان حاشیه سیدیزدی بر مکاسب و یا هدایه الطالب یکی را نام ببرید تا دائما در حین مکاسب به آن رجوع شود کدوم رو پیشنهاد میدین تا تهیه کنیم؟ کدام یک روان تر نوشته شده است؟
_هدایة الطالب. البته مرحومشهیدی شاگرد مرحوم سید یزدی و از نظر جایگاه فقهی متاخر از ایشان است ولی بحث مقایسه که باشد حواشی مرحوم شهیدی توضیحات بیشتری دارد و نقد هم که داشته باشد، مفصل تر تبیین می کند و این برای طلبه مفیدتر است.
۲_
استاد ببخشید برای حاشیه مکاسب بنظرتون هدی الطالب آیت الله مروج را تهیه کنیم یا هدایة الطالب مرحوم شهیدی؟
_هدایه کامل است و هدی ناقص البته هدی دربخشی که موفق به نگارش شده چه در مقام توضیح چه در مقام نقد اقوی است.
(مرادم البته بخشی است که توسط مرحوم آیت الله العظمی مروج نگاشته شده است و نه ملحقات بعد آن)
#مکاسب
#مشاوره_درسی