💠 دروس آیت الله العظمی جوادی آملی به صورت غیر حضوری برگزار می گردد
پایگاه اطلاع رسانی اسراء: به اطلاع کلیه شاگردان حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی و علاقمندان به دروس معظم له می رساند، به دلیل تعطیلی کلاس های درسی حوزه های علمیه، درس خارج تفسیر حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی از امروز به صورت غیر حضوری برگزار می گردد.
شاگردان و علاقمندان معظم له می توانند ادامه سلسله جلسات درس تفسير معظم له را به صورت تصويري در روزهاي درسي از شنبه تا چهارشنبه ساعت 11 صبح, از سايت تلويزيون اينترنتي اسراء به آدرس tv.esra.ir و بازپخش هاي آن دنبال نمايند و همچنين صوت و متن این جلسات را بعد از آماده سازی در کانال یا سایت پیگیری نمایند.
منبع: news.esra.ir
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 t.me/esratvtelegram
#یادداشت_های_فقهی_حقوقی۲۴۶
#قاعده_اضطرار
#فقه_کرونا۴
بدن میت مسلمان احترام دارد و باید طبق احکام خاصی دفن شود. غسل ، تکفین و نماز میت از جمله احکامی است که بصورت واجب کفایی تشریع شده است و اگر عده ای آن را انجام دهند از گردن بقیه ساقط می شود. ر.ک عروه و شروح آن.
لکن در موارد اضطرار تکلیف شرعی تخفیف یافته یا برداشته می شود. ر.ک قاعده #اضطرار(=الضرورات تبیح المحظورات)
لکن در اجرای قاعده اضطرار باید توجه کرد که قاعده عقلی "الضرورات تتقدر بقدرها" هم هست. به این معنا که ما تنها به اندازه ضرورت می توانیم از تکلیف الزامی مشکل زا دست برداریم و حق نداریم کلا راه مسامحه پیشه کنیم و به بهانه پیش آمدن حالت خاص اضطرار کلا زحمتی برای تطبیق حکم اولیه نکشیم.
فی المثل در اوایل شیوع کرونا در برخی خبرها آمده بود که "به دلیل مسری بودن این بیماری اجازه دفن اموات کذایی بدون غسل و کفن و نماز از علما؟! گرفته شده است!"
این مساله سبب شگفتی بنده شد و دربرخی گروه های مجازی اعتراض کردم که بفرض اگر غسل یا کفن بدلیل تماس خطرناک برداشته شود، نماز را به چه دلیل حذف کردید چراکه بر میت پیچیده شده در کاور با قدری فاصله می توان نماز بی خطری خواند!! بهرحال فتاوای چند مرجع عالیقدر منتشر شد و آنها بر همین اساس به صورت کلی اجازه ترک واجبات تدفین را صادر نکردند بلکه گفتند باید تدریجی و مرحله ای جلو رفت و حتی اگر هزینه ای داشته باشد باید پرداخته شود تا اعمال به درستی انجام شود.
نکته۱: بادقت در فتوایی که اخیرا درپاسخ به استفتآت کرونایی اخیر صادر شده روشن می شود که برخی مراجع بحث اضطرار و رفع تکلیف اولیه را زودتر قبول و برخی آن را در پایان عنوان می کنند لکن با دقت در تعابیر فتوایی روشن می شود که تفاوت مبنایی و فقهی خاصی در این بحث وجود ندارد و آنچه هست رویکرد و دغدغه فقیه است که بر اساس اطلاعات وارده اتخاذ می شود. فتدبر!
نکته۲: ظاهرا تطبیق اضطرار بر مورد با مکلف است و در بحث ما افرادی که در صحنه هستند و متکفل غسل و کفن و نماز میت کرونایی هستند باید به تطبیق تدریجی و مرحله ای قاعده اضطرار توجه کنند.
۹۸/۱۲/۱۶
@muslims_1
#تسلیت
بسم الله الرحمن الرحیم
درگذشت تولیت محترم حوزه علمیه مجتهدی ره مرحوم حجة الاسلام والمسلمین آقای حاج شیخ محسن حبیبی را به طلاب عزیز آنجا و بستگان و همه دوستان و ارادتمندان ایشان تسلیت عرض کرده و از خداوند متعال برای ایشان طلب مغفرت و رحمت الهی دارم.
سیدمحمدمهدی رفیع پور
۹۸/۱۲/۱۷
#حوزه
#حوزه_علمیه_تهران
#تسلیت
#کرونا
@muslims_1
⚡️ادعای وجود طب اسلامی دروغی بزرگ است
✔️محمد عندلیب همدانی استاد حوزه علمیه قم🔻
🔹بارها گفته ام ادعای وجود طب اسلامی دروغی بزرگ است، و روایات مورد اشاره این گروه یا سندا ضعیف هستند و یا دستور هایی ویژه آن مناطق جغرافیایی و یا مربوط به اشخاص خاصی بوده و هرگز قابل تعمیم از جهت افراد مختلف ، ازمنه متفاوت و امکنه گوناگون نیستند.
🔹بله روایاتی مربوط به حفظ الصحة، آثار خوراکی ها و یا آداب غذاخوردن داریم که اولا باید بررسی سندی و دلالی از نظر علم الحدیث شوند و ثانیا با آشنایان به طب ایرانی و مخصوصا متخصصین طب روز درمیان گذاشته شود ، آنگاه خروجی این کنکاش علمی قابل ملاحظه و استفاده است. چنانکه پژوهشگران پزشکی نمی توانند خود را از تجربیات طب در دیگر ملل عالم به ویژه طب کهن ایرانی که در مثل قانون جناب بوعلی آمده است ، مستغنی بدانند، ولی معیار نهایی و اصلی و اساسی فقط و فقط آخرین تحقیقات پزشکی روز است . و سخنی غیر از این از هر گوینده ای که باشد ربطی به دین و روحانیت شیعه ندارد.
@andalibhamedani
@namehayehawzavi
حدیث آرزومندی
⚡️ادعای وجود طب اسلامی دروغی بزرگ است ✔️محمد عندلیب همدانی استاد حوزه علمیه قم🔻 🔹بارها گفته ام ادع
بارها در تایید این مطلب مطالبی گفتیم...و انشالله مجال باشد نکاتی خواهم افزود..
تقریرات فقیه برجسته نجف مرحوم آیت الله العظمی شاهرودی ره شاگرد برجسته میرزای نایینی ره.
این کتاب در نرم افزار جامع فقه نیست.
@muslims_1
#مشاوره_درسی
۱_ببخشید اگر بخواهید میان حاشیه سیدیزدی بر مکاسب و یا هدایه الطالب یکی را نام ببرید تا دائما در حین مکاسب به آن رجوع شود کدوم رو پیشنهاد میدین تا تهیه کنیم؟ کدام یک روان تر نوشته شده است؟
_هدایة الطالب. البته مرحومشهیدی شاگرد مرحوم سید یزدی و از نظر جایگاه فقهی متاخر از ایشان است ولی بحث مقایسه که باشد حواشی مرحوم شهیدی توضیحات بیشتری دارد و نقد هم که داشته باشد، مفصل تر تبیین می کند و این برای طلبه مفیدتر است.
۲_
استاد ببخشید برای حاشیه مکاسب بنظرتون هدی الطالب آیت الله مروج را تهیه کنیم یا هدایة الطالب مرحوم شهیدی؟
_هدایه کامل است و هدی ناقص البته هدی دربخشی که موفق به نگارش شده چه در مقام توضیح چه در مقام نقد اقوی است.
(مرادم البته بخشی است که توسط مرحوم آیت الله العظمی مروج نگاشته شده است و نه ملحقات بعد آن)
#مکاسب
#مشاوره_درسی
باسمه تعالی🌷🌷🌷🌷
باسلام وتبریک میلادمسعودامیرالمؤمنين حضرت امام على (عليه السلام)،ابیاتی چنداز اشعارى كه آيةالله علامةملاحبيب الله شريف كاشانى(قدس سره) در مدح آن امام همام سروده اندنقل مى گردد؛
" گرهمهممکنات،مدحوثناست
ذره ای از مقام آل عباست
🌸🌸🌸
سورهی هلأتى علی الإنسان
رمزى از شأنحضرتمولاست
🌺🌺🌺
ظاهرو باطن است،آن سرور
سرهستیزهستیشپیداست
🌼🌼🌼
اوخدانیست،گرچهگفتهشده
لیک،اومظهرصفات خداست
🌹🌹🌹
کعبه است و مقام ابراهیم
همحطیماستومروهاستوصفاست
💐💐💐
آدمو شیث و نوح و هود و خلیل
خضر و الیاسوموسیعیسیاست
🌹🌹🌹
اومحمد محمد است علی
سرّمن نورواحد اینجاست
🌺🌺🌺
بی ولایش عملهمه باطل
حبّاو بابجنةالمأوىاست
🌸🌸🌸
دوستی علی و اولادش
مایهیشیعیانبهروزجزاست
🌹🌹🌹
مایهی سالک* است مهر علی
مدحاو ورد اوبهصبحومساست "
💐💐💐
*تخلص ایشان درشعر،سالک بوده است.
✅ ✅ ✅ ✅ ✅
https://telegram.me/allame_sharif
♦️ابتلای یک مرجع دینی عراق به کرونا
🔹دفتر هادی المدرسی، از مراجع شیعیان عراق از ابتلای وی به ویروس کرونا خبر داد. المدرسی ساکن کربلا و دارای تالیفات متعددی است
جزئیات در👇👇
entekhab.ir/002F5S
🆔 @Entekhab_ir
حدیث آرزومندی
♦️ابتلای یک مرجع دینی عراق به کرونا 🔹دفتر هادی المدرسی، از مراجع شیعیان عراق از ابتلای وی به ویروس
حاشیه
آقای سیدهادی مدرسی از مراجع نیستند قم هم هستند بیشتراوقات یا بخش قابل توجهی ازسال و همینجا هم مبتلا به کرونا شدند. آیت الله سید محمدتقی مدرسی که کربلا هستند مرجع می باشند که تا آخرین اطلاع ما الحمدلله کرونا ندارند!
وقتی گفته میشود خبرگزاری ها و سایت ها در اخبار حوزوی یکی دوتا مشاور آشنا با بیوتات داشته باشند، استقبال نمی کنند! چندجای دیگر هم این خبر غلط را زده اند...
_داریوش_شایگان_اسلام .mp3
1.91M
🔺روایت داریوش شایگان از جلسات علامه طباطبایی: وقتی یک روحانی وارد جلسه می شد علامه سرش را پایین می انداخت و سکوت می کرد و سخن نمی گفت.
@namehayehawzavi
حدیث آرزومندی
🔺روایت داریوش شایگان از جلسات علامه طباطبایی: وقتی یک روحانی وارد جلسه می شد علامه سرش را پایین می ا
حاشیه
۱_علامه طباطبایی در قم درس خارج نمی دادند گرچه شان و جایگاه تدریسش را داشتند(جز برهه کوتاهی که در اوایل ورودشان به قم کتاب الصوم را تدریس فرمودند که البته سالهاپیش از مصاحبت مرحوم دکترشایگان با ایشان می شود.)
۲_عبارت فوق نیازمند توضیح است. احتیاط علامه طباطبایی از حضور روحانی ها درجلسه نباید "مطلق" قلمداد شده و به معنای "ضدآخوند" بودن معظم له تفسیر شود. احتیاط ایشان به جهت آخوندهای ضدعرفانی بوده که طرح معارف در حضورشان به ناراحتی و تشاجر می کشد والا هم خود ایشان روحانی بودند هم اخص شاگردان عرفانی ایشان از میان روحانیان بودند. کسانی امثال مرحوم سعادت پرور و شیخناالاستاد مرحوم خوشوقت و مرحوم آقا سید عبدالله جعفری که طول مصاحبتشان با حضرت علامه، بسی بسی بیشتر و مفصل تر از مرحوم شایگان و جناب دکتر نصر و امثال این بزرگواران است.
این حاشیه توضیحی را نه از باب تعصب صنفی_که هرکس بنده رابشناسد می داند که ازین تعصباتم بدورم و سالهاست حسن معاشرت کاملی با دانشگاهیان و روشنفکران داشته ودارم_بلکه به
جهت روشن بودن حقیقت در جو ضد روحانیت کنونی عرض کردم.
بهرحال فایل صوتی کوتاهی است که دست به دست می چرخد و لازم دیدم دقت شود.
@muslims_1
🔴🔴 دیدگاه مهم حضرت آیت الله سیستانی در مورد شرکت در نماز جماعت در روزهای انتشار ویروس کرونا
⬅️ حضرت آیت الله سیستانی به پرسشی درباره شرکت در نماز جماعت و امثال آن در روزهای انتشار ویروس کرونا پاسخ د اده اند.
به گزارش شفقنا متن پرسش و پاسخ به این شرح است:
⬅️ نظر مرجع عالیقدر در مورد شرکت در نماز جماعت در این روزها بخاطر انتشار این ویروس چیست؟
⬅️ پاسخ: در هر کجا که براى جلوگیرى از انتشار ویروس کرونا اینگونه تجمعات ممنوع است باید این منع جدى گرفته شود .
| خبرگزاری بین المللی شفقنا
https://fa.shafaqna.com/news/902692/
#یادداشت_های_فقهی_حقوقی۲۴۷
#ضمان(مسئولیت قهری)
#فقه_کرونا۵
یکی از مسائل مهمی که درباره بیماری مسری کرونا قابل طرح است مساله بیمار کردن دیگران است. بر اساس موازین فقهی جان و مال و عرض مسلمان محترم است و اگر کسی سبب آسیب به آنها باشد باید خسارت خود را جبران کند و نسبت به آن مسئولیت دارد.
مستند این حکم
قاعده حرمت جان و مال محترم
و نیز قاعده من اتلف
و نیز قاعده لاضرر است.
[درباره نسبت این قواعد و اینکه آیا به هم باز میگردند یا مستقل هستند باید درقواعد فقه بحث مفصلی کرد.]
مطلب مهم اینکه بر اساس اطلاق ادله ضمان و تسبیب،
اگر انسان در هنگام آسیب غافل یا جاهل باشد و بعدا متوجه خسارت دیگران بشود، باز هم ضامن است.
تطبیق این قاعده در بحث کرونا به این است که اگر انسان متوجه بیماری خویش نباشد و پس از اثبات متوجه شود که عده ای توسط او مبتلا یا فوت شده اند، ضامن هزینه ها/دیه آنهاست. توجه به این حکم پیشگیرانه برای همه ما سبب احتیاط در معاشرت و روابط انسانی است.
نکته:
۱_پس از بررسی در صورت شک و تردید در استناد خسارت و آسیب، تکلیفی وجود ندارد.
۲_آیا بررسی(فحص) نسبت به افرادی که خسارت دیده اند لازم است یا نه. به نظر مشهور فقها خیر. در شبهات موضوعیه بررسی و تحقیق لازم نیست و تا زمانی که انتساب خسارت به فرد محرز نشود، مسئولیتی هم ندارد و خودش لازم نیست تحقیق کند لکن به نظر ما این دیدگاه جای تامل و اشکال دارد و در اصول نسبت به آن مناقشه کردیم. به نظرما ادله ای که برای عدم فحص در شبهات موضوعیه اقامه شده، عمومیتی ندارد و به مسائلی چون طهارت و نجاست است و البحث فی محله...لذا در حد متعارف_نه به حدی که به حرج افتد_ انسان بیمار باید از سلامت و بیماری افراد مرتبط باخودش تحقیق به عمل بیاورد.
۹۸/۱۲/۱۸_ میلاد مسعود شاه ولایت امیرالمومنین علیه السلام. قم
#فقه_و_کرونا
#کرونا
#تسبیب
@muslims_1
کرونا و دعا/توسل
ملاحظه ای کوچک بر رویکرد برخی از علما
برای رفع مصیبت کرونا چه کنیم؟!
پاسخ علما مختلف است!
"زیارت عاشورا بخوانید..دعای فلان را مداومت کنید...یس بخوانید و به امام زمان هدیه کنید...توسل به حضرت ام البنین مجرب است..روضه حضرت علی اصغر بخوانید..ختم صلوات بگیرید...ختم قران برای مادر امام زمان حضرت نرجس خاتون رد خور ندارد..."
اینها و پاسخ های مشابه ازجمله توصیه های "برخی" علمای اعلام درین ایام است لکن گاهی چنان به ضرس قاطع و فتواگونه بیان می فرمایند که مخاطب گمان می کند وحی یا الهامی به علما شده است یااینکه نص معتبری درخصوص مساله وجود دارد درحالیکه چنین نیست. عمومات مطلوبیت دعا و توسل است فقط.
به طور کلی تردیدی در اصل تاثیر دعا و توسل به اولیای الهی از انبیا و امامان علیهم افضل صلوات المصلین وجود ندارد. هم نص دارد و هم تجربه شده است. عصر غیبت است و دست ما از دامن حجت خدا کوتاه است.
لکن باید دانست که ملاحظه من روی تعیین یک دعا یا نماز یا توسل خاص است. نه با ادبیات پیشنهادی بلکه با ادبیات تعیینی و به سبک پاسخ به استفتاآت. بنظرم دست گذاشتن روی یک دعا یا توسل خاص نیازمند تبیین و توضیح است. مثلا گفته شود بنده ازین ذکر یا دعا خیلی نتیجه گرفتم و شماهم اگر مایلید انجام دهید انشا الله نتیجه بدهد..
به یک نکته فقط اشاره می کنم.
فی المثل اگر دل من با مولا امیرالمومنین علیه السلام انس بیشتری دارد یا با امام حسین علیه السلام و در توجه و توسل به آن امام همام گشایش های مهمی برایم رخ داده اما سوال کننده مثلا با حضرت قمربنی هاشم علیه السلام مانوس باشد در اینجا چه کند؟ ای بسا توسل به حجتی که من گفتم برای حال و کار او تاثیر کمتری داشته باشد. ما چه دانیم؟! و هکذا در نمازها و دعاها و اذکار.
بهرحال درعین پذیرش اصل توصیه به دعا و توسل و احیانا "پیشنهاد" برخی از اعمال، بنده نفهمیدم که این سبک از اظهارات بزرگان _با تفاوت مشخصی که باهم دارند و طبیعی هم هست و نتیجه آن هم همین می شود که همه این شیوه ها و طرق خوب هستند و پرسش کننده مخیر است_دارای چه منشا معتبری می باشد.
اگر عزیزان دلیل قابل دفاعی یافتند بهره می برم. البته برخی از بزرگان را دیدم که دقت دارند و طوری تعبیر می کنند که ملاحظه ای که داشتم وجود ندارد لکن سخن در مورد برخی دیگران است.
بااحترام🌺🌷💐
۹۸/۱۲/۱۹
تسلیت
بسم الله الرحمن الرحیم
استادمحترم و دوست گرامی و هم سفرعزیزجناب آقای دکتر محمد سوری
درگذشت غیرمنتظره مادر بزرگوارتان در فاصله کوتاه از درگذشت مرحوم ابوی، حقیقتا سبب تاثر شد. مصیبت سنگین فوت پدر به همراه این مصیبت جدید صبر فراوان می خواهد که ازخدای مهربان برای شما خواهانم.
خداوالدین شماراشاد و آرام بفرماید.
ارادتمند. رفیع پور
۹۸/۱۲/۱۸
سلام جناب استاد رفیع پور،
ممنونم از لطفتان
خدا به شما جزای خیر دهد
حدیث آرزومندی
🔹به نام محمد مهدی قدمگاهی خراسانی 🔸بانک ملی 💳 حساب امور خیریه 🔻شماره کارت: 6037_9972_9661_1180 🔻ش
شماره کارت و حساب خیریه کوچک اماپربرکت شما☝️☝️☝️
گزارش فصلی خیریه بزودی تقدیم خواهد شد...
مساله نسل کشی مسلمانان چین ماه هاست درجریان است و ایران باید همانند برخی کشورهای مسلمان دیگر زودتر از اینها اعتراض می کرد لکن الان هم دیر نشده...تاثیرش چقدر است؟ مثل دیگر کنشهای مشابه ما بهرحال وظیفه است. مالایدرک کله لایترک کله.
چین برای تادیب و تربیت معدود تروریست هایی که از میان اویغورها به گروه های تروریستی پیوسته اند، فکر دیگری کند و حق ندارد جامعه مسلمانان را به بند کشیده و استحاله فرهنگی کند!
#چین
#مسلمانان_چین
@muslims_1
برخلاف #چین_زده های داخلی[واژه جدید خودم به الهام از غرب زده ها!] مسائلی که درباره فشار چین به مسلمانان اویغور گفته می شود، به هیچ وجه ساخته و پرداخته رسانه های[معاند] غربی نیست و بنده از خود طلاب چینی قم و بطور مستقیم کسب اطلاع کردم و آنها هم تایید می کنند و از سکوت ما متعجب هستند..
*عکس مربوط به پیش از مصیبت کروناست و نگران سلامتم نباشید! تا الان که زنده هستم!☺️🙏🌺
#چین
#چین_زده
#مسلمانان_چین
@muslims_1
#مشاوره_علمی
سلام استاد. وقتتون بخیر. سوال داشتم از محضرتون. 🌷
ببخشید شما آثار آقای مصباح رو مطالعه کردید؟
میشه نظرتونو راجب آثار ایشون بفرمائید چیه؟
به نظر شما، آیا خوندن آثار آقای مصباح، انسان رو از خوندن شهید مطهری بی نیاز نمیکنه؟
سلام و سپاس بله کتابهای متعددی از جنابشان خوانده و بهره برده ام. به نظر بنده بی نیاز نمی کند. موفق باشید.
🔴 روحانیت وعدم باور به علوم جدید
مرحوم پدر، علی رغم تاکید همه اطبا بر ضرورت عمل جراحی وبرداشتن عضو سرطانی به طبابت طبیب عَلَفی که ایت الله هاشمی شاهرودی معرفی کرده بود گردن نهاد این شخص کسی نبود جز همان حکیم !! روازاده معروف . که بعدا فرزند ارشد مرحوم ایت الله محمود شاهرودی ریاست مجمع تشخیص مصلحت با تاسف سبب مرگ زودهنگام پدر خویش را عمل به طبابت همین شخص دانست وتاخیر در عمل به دستور پزشکان جدید .
چرا پدر ما وایت الله شاهرودی که اگر بخواهیم چند روحانی شاخص فاضل ، در سطح عالی حوزه که به روز هستند را نام ببریم ، ناگزیر از ذکر نام ایشانیم در مسئله جان خود که از اهم مسائل در نزد هر فرد است بین دانش جدید وقدیم به دومی گردن نهادند وتنها زمانی که یقین کردند کاری از علم قدیم بر نیامده . تسلیم تجویز پزشکان شدند که نوشدارو بعد از مرگ سهراب بود .
ریشه این امر به بی اعتمادی بلکه بدبینی به علوم جدید باز میگردد .
تا حدود یک قرن پیش وقبل از جایگزینی مدارس جدید بجای مکتب خانه ها وسپس دارالفنون وبعد تر دانشگاه بجای حوزه های علمیه ، علومی مانند هیات وریاضیات و...در حوزه ها تدریس میشد و حوزه های علمیه ، محل کسب دانش برای تحصیل کنندگان علوم مختلف بود.
لذا بسیاری از روحانیون در نهاد ناخودآگاه وحتی بدون توجه واراده ، به مدارس ودانشگاهها به نگاه یک رقیب که کار را از دستشان خارج کرده نگاه میکنند.
وقتی در علم تجربی که علماء آنر حیطه تجربه بشری میدانند و نظر اطبا را حجت میدانند ، چنین به علم جدید بی اعتمادند که جان خود را به مخاطره می اندازند .
در علوم انسانی که برای اداره بهتر جامعه در عصر جدید تدوین شده اند وقعی به این علوم نخواهند گذاشت . چرا که علوم انسانی اسلامی باید از کتاب وسنت وفقه استخراج شود . وهر آنچه فساد در غرب رخ مینماید ولد نامشروع علوم انسانی غربی است !!
نتیجه چنین رویکردی میشود شتر گاو پلنگی که میبینیم وجامعه ای مبهوت که به علوم روز باور دارد وحاکمانی که تا مجبور نشوند تن به آن نمی دهند .
اما اگر به دیده انصاف نگاه شود و از توهم توطئه قدری فاصله بگیریم ، علوم انسانی نیز چون علوم تجربی ، کشف قواعد حاکم بر ابعاد مختلف انسان است وطبعا یک مسلمان ممکن است از همین قواعد در مسیر اهداف خود استفاده نماید چنانچه در علوم تجربی . والبته مسلمانان میتوانند با توجه به آموزه های دینی به تکمیل علوم انسانی جدید کمک نمایند .
اما افسوس که محور حرکات وسکنات انسانها دلبستگی هاست نه دانش .
دل فرمانرواست و دانش را به سمت دل توجیه مینمایند لذا تا وقتیکه دل علما با این علوم جدید چه انسانی وچه تجربی ، صاف نشود همین آش است وهمین کاسه وبه بهانه ها واسم های مختلف آنر کنار میگذارند .
شاید تغییر نسل تنها چاره گذر از این تنگنا باشد ونسل فعلی که با مدرسه ودانشگاه بزرگ شده وحس رقابتی با دانش آموختگان دانشگاه نمیکند جای نسل فعلی بنشیند و همانگونه که نسل فعلی روحانیون بر خلاف اسلاف خود با گوجه فرنگی و بلند گو وشیر آب کنار آمدند نسل جدید روحانیت با علوم تجربی و انسانی روز ، کنار بیاید .
این فرایندی است که در طول زمان شکل خواهد گرفت وبه مدد فضای مجازی بسیار زودتر .
شهاب الدین حائری شیرازی
@virayeshe_zehn
حدیث آرزومندی
🔴 روحانیت وعدم باور به علوم جدید مرحوم پدر، علی رغم تاکید همه اطبا بر ضرورت عمل جراحی وبرداشتن عض
لزوم مباحثه و گفتگو
البته در نسل قدیم و فعلی روحانیت هم کم نیستند بزرگانی که کاملا با پزشکی نوین برسرمهر بوده و هستند. از سیمای جمهوری اسلامی دیدم که پزشک حضرت امام ره تعریف کردند که من متعبدتر از امام نسبت به استفاده از داروها و رعایت پرهیزها ندیدم و نیز گفتند که در جریان جراحی منتهی به فوت معظم له هنگامی که یک نفر در تیم پزشکی مخالف جراحی بوده و بعد ازشکست در شور تیم پزشکی مراجعه کرده و التماس می کند که لااقل آقا برای تن دادن به عمل جراحی استخاره کنند، پاسخ می شنود که امام هرگز درجایی که خروجی شور تیم متخصصان نظر داده باشند، استخاره را روا ندانسته و با آرامش تن به نظرات آنها می دهند.
اکنون هم سیره بسیاری از مراجع و بزرگان همینطور است گرچه برخی هم همانطور که در متن گفتند، همچنان با تردید نظاره گر هستند.
نیک به یاددارم که یکی از اساتید عظیم القدرم که همیشه بیمار و رنجور بود همواره برای گوش دادن به تجویز پزشک از استخاره مدد می گرفت. فی المثل اگر دکتر توصیه کرده بود قرصی را روزی دوبار مصرف کنند با اعانت از استخاره کم و زیاد می کردند و این امر سبب بی حاصلی داروها می شد!! چنانکه خود جناب دکتر درحالیکه دست مبارکشان را می بوسید خنده خنده یادآور شد!!
مرحوم استاد از دکتر سوال کردند که آقای دکتر فلان چیز را می توانم بخورم یا نه؟! و آقای دکتر گفت فداتون بشوم شماکه بااستخاره کارخودتان را می کنید چرا از من سوال می فرمایید!!بساطی بود خلاصه!
نسل جدید روحانیت هم دوراه گوناگون درپیش رو دارد گروه بزرگی باعلوم بشری(اعم از پزشکی و انسانی)برسرمهر است و تعامل می کند_نقادانه یا پذیرا_ وگروهی هم راه مخالفت پیشه می کنند وتلاش برای نقض دستاوردها..
آنچه بنده مشاهده می کنم شکاف و کدورت عمیقی است که میان خود این دو گروه درحوزه ها به وجود امده و اهانت هایی است که گاهی برخی از هردوگروه بهم می کنند!
گروه اول طلاب و علمای مخالف علوم بشری را متهم به تحجر می کنند و گروه دوم هم معتقد به غربزدگی و وادادگی و عدم آشنایی عمیق گروه اول با معارف وحیانی هستند..
مانیاز داریم تا مباحثات طلبگی را از متون حوزوی به همه مباحث امتداد دهیم. ما باید گفتگو کنیم. گفتگو نکردن پاشنه آشیل بسیاری از مشکلات ماست!!
بامهر💐💐