5.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚨 حادثه واژگونی داربست و سقوط کارگر حین باز کردن آن
⚠️ اگر تنها همین چند ماده قانونی که از آیین نامه ایمنی کار در ارتفاع آمده است توسط کارفرما و کارگر رعایت می شد شاهد این حادثه نبودیم:
ماده ۱ـ کارفرما مکلف است نسبت به شناسایی و ارزیابی مخاطرات و ایمنسازی محیط کار اقدام نماید.
ماده ۲ـ کارفرما مکلف است با استفاده از سامانههای انجام ایمن کار در ارتفاع متناسب با نوع کار، ایمنی افرادی که در ارتفاع بیش از ۱٫۲ متر نسبت به سطح مبنا مشغول کار می باشند، را تامین نماید.
ماده ۶۹ ـ برپایی، جمعآوری و نگهداری و هرگونه تغيير در سازه داربست بايد تحت نظارت و سرپرستی شخص ذيصلاح انجام گردد.
ماده ۷۰ـ شـخص ذيصلاح بايد از استحكام كافی سازه داربست قبل از شروع به كار، هنگام تعويض اجزاء، وقفه طولانی در استفاده از آن يا قرار گرفتن در شرايط جوی نامساعد اطمينان حاصل نموده و مستندات تاييد استحكام سازه مذكور بايد در كارگاه و شركت مجری نگهداری شود.
ماده ۷۱ـ داربست بايد بر روی سطوح مناسب، صاف، هموار و غيرشيبدار برپا گرديده و دارای كفشك (تكيهگاه) باشد تا از نوسانات، جابجايی و لغزش آن جلوگيری بعمل آورده و نصب پايهها بر روي آجر، بشكه، جعبه، دريچههای آدمرو و ساير موارد مشابه به عنوان تكيهگاه پايه داربست ممنوع است.
#ایمنی_و_بهداشت_محیط
#اول_ایمنی_بعد_کار
🆔 @porsesh_va_pasokh
🔸آیا حق شیفت و اضافه کاری هم جزء سنوات پایان خدمت حساب می شود؟
✍🏻 با توجه به دادنامه ۳۳۲۸ دیوان عدالت اداری ملاک محاسبه حق سنوات کارگران مزد ثابت (مبنا) کارگران می باشد، مواردی مثل نوبت کاری، جمعه کاری، اضافه کاری و... تاثیری روی محاسبه حق سنوات کارگران ندارند.
💡اطلاعات مفید از قانون کار و تامین اجتماعی 👇🏻👇🏻
🆔 @porsesh_va_pasokh
🔸 سلام ، من قبل از استخدام رسمی سه سال در یک مغازه لبنیاتی کار میکردم که متاسفانه بیمه آن واریز نشده و حقوقم را هم ناقص دریافت کردم و البته میتوانم این موضوع را اثبات کنم. آیا بعد گذشت شش سال امکان پیگیری وجود دارد؟
✍🏻 با سلام و عرض ادب ، بله امکان پیگیری مطالبات قانونی وجود دارد.
با توجه به دادنامه ۳۹۲ هیات عمومی دیوان عدالت اداری، مطالبات کارگران مشمول گذر زمان نمی شود و بنابراین در صورت طرح شکایت به تمامی مطالبات شما از روز اول اشتغال رسیدگی و پس از اثبات میزان کارکرد از سوی جنابعالی، وفق ماده ۸۷ آیین دادرسی کار ، کارفرما مکلف خواهد شد اسناد واریز حق بیمه و پرداخت بانکی تمامی بازه زمانی مذکور را ارائه نماید.
💡 اطلاعات مفید از قانون کار و تامین اجتماعی 👇👇
🆔 @porsesh_va_pasokh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 تا هنگاميكه دستگاه در حال كار كردن است از هر گونه روغنكاری ، تعمير و يا نظافت خودداری شود.
⚠️ رعایت اصول ایمنی هنگام کار با دستگاه های ماشین ابزار به عنوان مثال شناخت نقاط درگیری بدن یا لباس کار با اجزا و قطعات چرخنده الزامی است.
💡بر اساس ماده ۲۶ آئين نامه حفاظت و بهداشت عمومی در كارگاهها:
قبل از شروع به تعمير و نظافت و روغنكاری ماشين ها بايد بطور اطمينان بخشی آن ها را متوقف ساخت.
#اول_ایمنی_بعد_کار
#ایمنی_و_بهداشت_محیط
🆔 @porsesh_va_pasokh
9.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✍🏻 یکی از عوامل اصلی در بروز خسارات مالی، صدمات و تلفات جانی به ویژه در منازل مسکونی، مراکز اداری، تجاری و مجتمعهای صنعتی، عدم رعایت مسائل ایمنی در استفاده از انرژی برق میباشد.
به منظور حفاظت از جان افراد در مقابل خطر برقگرفتگی و جلوگیری از خطرات جریان نشت الکتریسیته از کلیدهای حفاظت در برابر خطر برق گرفتگی (محافظ جان) استفاده میشود
#آموزش
#ایمنی_و_بهداشت_محیط
💡بر اساس ماده ۸۷ آئین نامه حفاظتی تاسیسات الکتریکی در کارگاهها تمام تجهیزات سیار الکتریکی، باید به یک کلید محافظ جان (RCD) مناسب
مجهز شوند.
🆔 @porsesh_va_pasokh
🔸 یک قرارداد کار استاندارد باید شامل چه مواردی باشد؟
✍🏻 ماده ۱۰ قانون کار پس از شرایط مندرج در ماده ۹ قانون کار برای صحت قرارداد کار موارد زیر را نیز در تنظیم متن قرارداد کار الزامی دانسته است:
الف- نوع کار یا حرفه یا وظیفه ای که کارگر باید به آن اشتغال یابد.
ب- حقوق یا مزد مبنا و لواحق آن
ج- ساعات کار ، تعطیلات و مرخصی ها
د- محل انجام کار
هـ- تاریخ انعقاد قرارداد
و- مدت قرار داد ، چنانچه کار برای مدت معین باشد
ز- موارد دیگری که عرف و عادت شغل یا محل ، ایجاب نماید.
#آموزش
#قرارداد_کار
🆔 @porsesh_va_pasokh
12.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚨 نتیجه #مرگبار نداشتن لیفتینگ پلن
🔸 لیفتینگ پلن چیست و چه مواردی در آن مورد توجه و بررسی قرار میگیرد؟
✍🏻لیفتینگ پلن نقشه راهی است برای باربرداری موفق با ریسک پایین و لذا موارد زیر در آن محاسبه و پیشبینی میشود:
👈 مقدار وزن بار
👈 ابعاد و حجم بار
👈 محل مرکز ثقل بار
👈 محدودیت ارتفاع
👈 مشخصات فنی جرثقیلهای منتخب شده در پروژه
👈 ظرفیت و جدول بار جرثقیلها
👈 مشخصات و ظرفیت تجهیزات بستن بار
👈 بازرسیهای دورهای و اولیه تجهیزات لیفتینگ
👈 بررسی سلامت بودن تجهیزات لیفتینگ
👈 محل قرارگیری جرثقیلها بر اساس نقشه جغرافیایی سایت و بررسی موانع فیزیکی
👈 تعیین نوع باربرداری (عادی یا غیر متداول)
👈 اصول باربرداری
👈 ارزیابی ریسک
#آموزش
#ایمنی_و_بهداشت_محیط
#اول_ایمنی_بعد_کار
#ارزیابی_ریسک
🆔 @porsesh_va_pasokh
606726_orig.pdf
323.9K
🔸 پرداخت سنوات پایان خدمت کارگران در صورت تمدید قرارداد، قطعی محسوب میشود یا علی الحساب؟
✍🏻 نظریه مشورتی شماره ۳ اداره کل روابط کار و جبران خدمت در خصوص علی الحساب و یا قطعی بودن سنوات خدمت کارگران
✅ لطفاً اطلاع رسانی نمایید.
#پرسش_و_پاسخ_روابط_کار
🆔 @porsesh_va_pasokh
16.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸اگر کارگری در سالهای گذشته پایه سنوات خود را دریافت نکرده باشد و از امسال بخواهیم پایه سنوات پرداخت کنیم تکلیف چیست ؟
✍🏻 موضوع پایه سنوات یکی از الزامات حقوق و دستمزد است که بخشی از حقوق قانونی هر پرسنل میباشد که میزان آن هرسال توسط شورای عالی کار تصویب و ابلاغ میشود.
به هر پرسنلی که در آخرین کارگاه محل فعالیت، بیش از یک سال اشتغال داشته باشد پایه سنوات مصوب شورای عالی کار در آن سال تعلق میگیرد و این عدد هرسال متغیر است و معمولا هر سال با نرخ تورم افزایش مییابد.
پایه سنوات بهصورت روزانه مشخص میشود، به عنوان مثال پایه سنوات در سال ۱۴۰۱ به میزان روزانه ۷۰/۰۰۰ ریال تعیین شده است که در ماه ۳۰ روزه برابر خواهد بود با ۲۱۰ هزارتومان. به این معنا که اگر پرسنلی بیش از یکسال در آخرین محل فعالیت نزد کارفرما مشغول به کار باشد از شروع سال دوم، مشمول دریافت پایه سنوات میباشد.
❗️اما برای کارگری که مثلاً سال ۹۷ استخدام شده و تاکنون پایه سنواتی دریافت ننموده ، این مبلغ ۲۱۰ هزار تومان نخواهد بود.
🎦 نحوه محاسبه را در #کلیپ مشاهده فرمایید.
✅ اطلاعات مفید برای کارگران و کارفرمایان در کانال پرسش و پاسخ روابط کار 👇👇
#آموزش
🆔 @porsesh_va_pasokh
🔸سلام، بالاخره پرداخت حقوق و بیمه برای مرخصی استعلاجی کمتر از ۳ روز با کیست، آیا جز سابقه محسوب می شود؟
✍🏻 سلام و عرض ادب، در مرخصی استعلاجی برای ۳ روز و کمتر از ۳ روز بدون بستری شدن حمایت خاصی در قانون تامین اجتماعی و قانون کار پیش بینی نشده است.
در واقع برای ۳ روز مرخصی استعلاجی کارفرما بجز در موارد عرفی و تامین اجتماعی از بابت حقوق و دستمزد و مزایای این روزها به غیر از شرایطی که در ادامه می آید هیچگونه تعهدی ندارند.
بر اساس ماده ۷۴ قانون کار، مدت زمانی که فرد، از مرخصی استعلاجی استفاده می کند، "در صورتی که سازمان تامین اجتماعی، موضوع را تایید نماید"، جزء سابقه کاری فرد محسوب و در لیست بیمه تحت عنوان "ایام بیاری" ثبت می شود.
برابر با بند ۱ از ماده ۶۲ قانون تامین اجتماعی ایام بیماری کمتر از ۳ روز دو حالت می تواند داشته باشد:
۱ - در بیمارستان بستری شود که در این حالت غرامت ایام بیماری و مرخصی استعلاجی از روز اول پرداخت می شود.
۲- در بیمارستان بستری نشود که در این حالت غرامت از روز چهارم پرداخت خواهد شد.
#مرخصی_استعلاجی
#آموزش
🆔 @porsesh_va_pasokh
#بخشنامه
#مرخصی_بدون_حقوق
✅(بخشنامه شماره ۲۵۳۸۱۴ مورخ ۰۹/۱۱/۱۴۰۱ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی)
🔹۱- به موجب ماده ۱۶ قانون کار، «قرارداد کارگرانی که مطابق این قانون از مرخصی تحصیلی و یا دیگر مرخصی های بدون حقوق یا کارگزین آنلاین مزد استفاده می کنند، در طول مرخصی و به مدت دو سال به حال تعلیق درمی آید». تبصره ماده یاد شده اضافه میکند: «مرخصی تحصیلی برای دو سال دیگر قابل تمدید است». در ضمن به استناد ماده ۷۲ قانون کار، «نحو استفاده از مرخصی بدون حقوق کارگران و مدت آن و شرابط برگشت آنها به کار پس از استفاده از مرخصی، با توافق کتبی کارگر یا نماینده قانونی او و کارفرما تعیین خواهد شد».
🔹۲- به استناد ماده ۱۶ قانون کار، یکی از مصادیق تعلیق کار، مرخصی بدون حقوق است. در واقع با رفتن کارگر به مرخصی بدون حقوق، قرارداد کار خاتمه نیافته، بلکه معلق می شود و در نتیجه بعد از اتمام مدت مرخصی بدون حقوق، کارگر به محل کا برمی گردد و کارفرما مکلف به پذیرش کارگر می باشد.
🔹۳- همان گونه که از نام این مرخصی در قانون کار برمی آید؛ این مرخصی، بدون دریافت حقوق و مزایا است؛ بنابراين در زمان استفاده از مرخصی و یا به عبارت دیگر در زمان تعلیق قرارداد کار، به کارگر حقوقی تعلق نمی گیرد و کارفرما ملزم نیست که به استناد ماده ۱۴۸ قانون کار، حق بیمه کارگر را نزد سازمان تأمین اجتماعی پرداخت نماید.
🔹۴- مستنبط از مواد ۱۶ و ۷۲ قانون کار، دوران مرخصی بدون حقوق، جزء سابقه کار و بازنشستگی کارگر محسوب نمی شود و در نتیجه کارفرما، مکلف به پرداخت مزایای قانونی پایان کار (حق سنوات) و عیدی و پاداش دوران مزبور نمیباشد.
🔹۵- به موجب ماده ۷۲ قانون کار، مدت مرخصی بدون حقوق با توافق کتبی کارگر و کارفرما تعیین خواهد شد. از طرف دیگر، ماده ۱۶ و تبصره آن برای مرخصی بدون حقوق و مرخصی تحصیلی که یکی از انواع مرخصی های بدون حقوق است، مدت تعیین کرده است؛ بنابراین این سوال مطرح می شود که آیا تعیین مدت مرخصی بیش از مواعد مقرر در ماده ۱۶ و تبصره آن با توافق طرفین امکان پذیر است؟ در پاسخ باید اذعان داشت که ماده ۱۶ و تبصره ماده مزبور جزء قواعد تکمیلی است و در زمره قواعد آمره به شمار نمی روند؛ بنابراین امکان توافق کتبی بیش از مواعد مقرر در ماده ۱۶ قانون کار و تبصره آن امکان پذیر میباشد.
🔹۶- به استناد ماده ۲۰ قانون کار و تبصره ماده مزبور، کارگر مکلف است حداکثر ظرف سی روز بعد از اتمام مرخصی بدون حقوق و رفع حالت تعلیق به کارگاه بازگشته و آمادگی خود را برای انجام کار به کارفرما اعلام نماید. در این صورت، چنان چه کارفرما از پذیرش کارگر خودداری نماید، کارگر مکلف است حداکثر ظرف سی روز از تاریخ استنکاف کارفرما برای اقامه دعوا به هیأت تشخیص مراجع نماید. چنانچه کارگر بدون عذر موجه مواعد مزبور را رعایت نکند مستعفی شناخته شده و مستحق دریافت مزایای پایان کار (حق سنوات) به ازای هر سال سابقه کار یک ماه آخرین حقوق خواهد بود.
🔹۷- به استناد ماده ۲۰ قانون کار، چنان چه کارگر در موعد مقرر (ظرف سی روز پس از پایان مرخصی بدون حقوق) به کارفرما رجوع کند و کارفرما وی را نپذیرد و طرفین در این زمینه به سازش نرسند و کارگر در هیأت تشخیص اقامه دعوا نماید، در این صورت، کارفرما مکلف است تا برای عدم پذیرش کارگر، دلیل موجهی را به هیأت تشخیص ارائه نماید، چنان چه کارفرما نتواند دلیل موجهی به هیأت مذکور ارائه نماید، هیأت تشخیص مکلف است تا حکم بازگشت به کار کارگر را صادر نموده و کارگر مستحق حق السعی روزهای تعلیق (از زمان رجوع به کارفرما) خواهد بود.
🔹۸- چنانچه کارفرما برای عدم پذیرش کارگر دلیل موجهی به هیأت تشخیص ارائه نماید، در این صورت هیأت تشخیص به استناد ماده ۲۰ قانون کار مکلف است، نسبت به پذیرش اخراج کارگر اقدام نماید و کارگر نیز مستحق مزایای پایان کار (حق سنوات) به میزان هر سال سابقه کار، ۴۵ روز آخرین مزد خواهد بود.
#پرسش_و_پاسخ_روابط_کار
🆔 @porsesh_va_pasokh