#روش_تدریس
#یادگیری
#نظریههای_یادگیری_و_کاربرد_آنها_در_آموزش
↪️🔻نظریههای شرطی
↪️🔻نظریه شرطی سازی پاسخگر
🔻تقویت و خاموشی پاسخ
🔹در نظريه شرطی سازی پاسخگر، همراه بودن محرک شرطی (نور) با محرک غیر شرطی (غذا) موجب تقویت رابطه این دو محرک در حیوان میشود و احتمال بروز پاسخ شرطی (ترشح بزاق حيوان بر اثر دیدن نور) را بیشتر میکند. در مقابل، اگر حیوان چندین بار محرک شرطی را بدون حضور محرک غیرشرطی بیند، به تدریج پاسخ شرطیاش نیز کاهش مییابد و سرانجام خاموش میشود؛ یعنی دیگر نور باعث ترشح بزاق در آن حیوان نخواهد شد.
🔹پاولف این پدیده را «خاموشی رفتار شرطی» نامید. بنابراین همراهی محرک طبیعی، تقویت کننده پاسخ است و نبودن آن موجب خاموشی رفتار پاسخ خواهد بود. این قانون درباره انسان نیز صادق است. در مثال کودک و عروسک، اگر چند بار همان عروسک بدون آن صدای وحشتناک به کودک نشان داده شود، ترس او از بین خواهد رفت و پاسخ شرطی او در واکنش به دیدن عروسک خاموش خواهد شد.
📚 روش تدریس (هادی رزاقی) ص۸۴، ۸۵.
👉 @raveshsonnati
#سخن_بزرگان
💥 امام حسین با چه چیز مبارزه میکرد؟
✔️ مقام معظم رهبری
🔹«و بذل مهجته فیک» فرازی از زیارت اربعین است؛ منتها فقرههای اول آن، دعاست که گوینده این جملات خطاب به خداوند متعال عرض میکند: «و بذل مهجته فیک»؛ یعنی حسین بن على، جان و خون خود را در راه تو داد؛ «و بذل مهجته فیک»؛ تا بندگان تو را از جهل نجات دهد؛ «وحيرة الضلاله»؛ و آنها را از سرگردانی ناشی از ضلالت و گمراهی برهاند. این یک طرف قضیه، یعنی طرف قیام کننده؛ حسین بن علی علیه السلام است.
🔹طرف دیگر قضیه، در فقرة بعدی معرفی میشود: «و قد توازر عليه من غرته الدنيا و باع حظه بالأرذل الأدنی»؛ نقطه مقابل، کسانی بودند که فریب زندگی، آنها را به خود مشغول و دنیای مادی، زخارف دنیایی، شهوات و هواهای نفس، از خود بیخودشان کرده بود؛ «وباع حظه بالأرذل الأذني»؛ سهمی را که خدای متعال برای هر انسانی در آفرینش عظیم خود قرار داده است، این سهم عبارت است از سعادت و خوشبختی دنیا و آخرت به بهای پست و ناچیز و غیر قابل اعتنایی فروخته بودند. این، خلاصه نهضت حسینی است.
🔹با مداقه در این بیان، انسان احساس میکند که نهضت حسینی در واقع با دو نگاه قابل ملاحظه است، که هر دو هم درست است؛ اما مجموع دو نگاه، نشان دهنده ابعاد عظیم این نهضت است. یک نگاه، حرکت ظاهری حسین بن على است؛ که حرکت علیه یک حکومت فاسد و منحرف و ظالم و سرکوبگر یعنی حکومت یزید است؛ اما باطن این قضیه، حرکت بزرگتری است که نگاه دوم، انسان را به آن میرساند؛ و آن حرکت عليه جهل و زبونی انسان است. در حقیقت، امام حسین اگرچه با یزید مبارزه میکند، اما مبارزه گسترده تاریخی وی با یزید کوته عمرِ بی ارزش نیست؛ بلکه با جهل و پستی و گمراهی و زبونی و ذلت انسان است. امام حسین با اینها مبارزه میکند.
🔺خطبه نماز جمعه، ۲۶/ ۱/ ۱۳۷۹
👉 @raveshsonnati
#آشنایی_با_مهارت_های_عمومی_پژوهش
#فصل_اول_کلیات_پژوهش
#مراحل_پژوهش
🔻بخش چهارم: مسأله شناسی و فنون تبدیل مشکل به مسأله
↪️ 2⃣ فنون تبدیل مشکل به مسأله
🔻 ج) بررسی افراد و مصادیق
🔹یکی از ریزبینانه ترین مدل پرداختن به مشکلات، واکاوی مصادیق آن است. پژوهشگر گاهی متوجه می شود که باید با نگاهی تطبیقی به برخی از موضوعات نگاه کند. به عنوان نمونه پژوهشگری که میخواهد مشکل ربا را از این منظر
بررسی کند؛ آیا شیوه متداول بانکها در پرداخت سود ربا محسوب میشود؟ این نگاه باعث میشود مشکل مبهم و کلی ربا به صورتی واضح و مشخص مورد بررسی قرار گیرد.
🔹پس از آن که یکی از فنون یاد شده برای تبدیل مشکل به مسأله انتخاب شد، باید از بارش ذهنی استفاده کرد و مواردی را که در هر فن به ذهن میرسد را یادداشت نمود. این کار سبب میشود که در هر مورد زوایای پنهان آن کشف شده و مورد توجه قرار گیرد. یکی از راههای کشف این زوایای مخفی همین روش بارش ذهنی است.
🔹چند نکته فراموش نگردد:
1⃣ در هنگام بارش ذهنی نیازی به تجزیه و تحلیل نیست، تنها یادداشت کنید.
2⃣ هر چه به ذهنتان می آید بنویسید.
3⃣ زود نتیجه گیری نکنید! اجازه دهید ذهنتان تمام تلاش خود را بکند.
↩️ ادامه دارد.
👉 @raveshsonnati
#سخن_معصوم
⚫️ آداب زیارت سیدالشهداء علیه السلام
◾️عن صَفْوَانَ قَالَ: اِسْتَأْذَنْتُ اَلصَّادِقَ عَلَيْهِ السَّلاَمُ لِزِيَارَةِ مَوْلاَيَ اَلْحُسَيْنَ عَلَيْهِ السَّلاَمُ وَ سَأَلْتُهُ أَنْ يُعَرِّفَنِي مَا أَعْمَلُ عَلَيْهِ إِلَى أَنْ قَالَ: قَالَ عَلَيْهِ السَّلاَم:ُ
▪️فَإِذَا فَرَغْتَ مِنْ غُسْلِكَ فَالْبَسْ ثَوْبَيْنِ طَاهِرَيْنِ وَ صَلِّ رَكْعَتَيْنِ خَارِجَ اَلشِّرْعَةِ وَ هُوَ اَلْمَكَانُ اَلَّذِي قَالَ اَللَّهُ تَعَالَى وَ فِي اَلْأَرْضِ قِطَعٌ مُتَجٰاوِرٰاتٌ وَ جَنّٰاتٌ مِنْ أَعْنٰابٍ وَ زَرْعٌ وَ نَخِيلٌ صِنْوٰانٌ وَ غَيْرُ صِنْوٰانٍ يُسْقىٰ بِمٰاءٍ وٰاحِدٍ وَ نُفَضِّلُ بَعْضَهٰا عَلىٰ بَعْضٍ فِي اَلْأُكُلِ
▪️فَإِذَا فَرَغْتَ مِنْ صَلاَتِكَ فَتَوَجَّهْ نَحْوَ اَلْحَائِرِ
▪️وَ عَلَيْكَ اَلسَّكِينَةَ وَ اَلْوَقَارَ
▪️وَ قَصِّرْ خُطَاكَ فَإِنَّ اَللَّهَ تَعَالَى يَكْتُبُ لَكَ بِكُلِّ خُطْوَةٍ حَجَّةً وَ عُمْرَةً
▪️وَ سِرْ خَاشِعاً قَلْبُكَ بَاكِيَةً عَيْنُكَ
▪️وَ أَكْثِرْ مِنَ اَلتَّهْلِيلِ وَ اَلتَّكْبِيرِ وَ اَلثَّنَاءِ عَلَى اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ اَلصَّلاَةِ عَلَى اَلنَّبِيِّ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ اَلصَّلاَةِ عَلَى اَلْحُسَيْنِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ خَاصَّةً
▪️وَ لَعْنِ مَنْ قَتَلَهُ وَ اَلْبَرَاءَةِ مِمَّنْ أَسَّسَ ذَلِكَ عَلَيْهِ؛ اَلْخَبر.
📚مصباح المتهجد و سلاح المتعبد، ج۱ ص۷۱۹.
👉 @raveshsonnati
#درسنامه_روش_سنتی
#علوم_نقلی
🔹علم فقه
🔻مقطع آشنایی «مقدماتی»
🔹تبصرة المتعلّمین نوشتۀ علامه حلّی
🔹المختصر النافع فی فقه الإمامیّة نوشتۀ نجم الدین جعفر بن حسن معروف به محقق حلّی
🔻شروح وحواشی :
🔹تبصره
🔸شرح محقق ضیاء الدین عراقی
🔸شرح شیخ علی بن جواد مرندی
🔸شرح مدرس خیابانی تبریزی
🔸ترجمه و شرح علامه ابوالحسن شعرانی
🔹مختصر نافع
🔸المعتبر فی شرح المختصر نوشتۀ مؤلّف «محقق حلّی»
🔸المهذّب البارع نوشتۀ جمال الدین احمد بن محمد اسدی معروف به ابن فهد حلّی
🔸کشف الرموز فی شرح المختصر النافع نوشتۀ حسن بن ابی طالب یوسفی فاضل آبی
🔸الشرح الصغیر نوشتۀ سید علی بن محمد طباطبایی حائری
🔸جامع المدارک نوشتۀ سید احمد بن یوسف خوانساری
🔸حاشیه شهید ثانی
↩️ ادامه دارد.
👉 @raveshsonnati
#فوائد_صرفی
🔹معانی باب افعال
🔸فصل اول: معانی صحیح
🔟 حینونت
↪️ 🔻چند تذکر:
🔹همانطور که اشاره شد بسیاری از کسانی که این معنا را ذکر کردهاند، آن را به معنای صیرورت بازگردانده و از آن دانستهاند.
🔹بعضی در تبیین این ارجاع چنین گویند: و من افعل الذی بمعنی صار ذا کذا ما اشتهر جعله قسماً آخر و هو افعل بمعنی جاء وقت استحقاق فاعله ان یوقع علیه اصله المجرد نحو احصد الزرع اذا جاء وقت ان یوقع علیه الحَصاد کانه لاستحقاقه ایاه صار ذا حَصاد فجعل صاحبا له و ان لم یحصل له بالفعل 🔸(شرح کمال، ص ۵۰) و برخی دیگر در تفسیر احصد الزرع و اصرم النخل گفتهاند: صار ذا سنبل صالح للحصاد و ذا تمر صالح للصرام. 🔸(شرح تسهیل، ج ۳، ص ۳۰۵.)
🔹 چنانکه پیش از این بیان شد ارجاع مثل این موارد در این مقامی که ما بحث میکنیم مناسب نیست گذشته از این، رجوع این معنا به صیرورت تکلف دارد چون مستلزم نوعی تصرّف و تعمیم در معنای صیرورت است زیرا مثلاً زرع در احصد الزرع واقعاً و تحقیقاً صاحب حصاد (چیدن) نشده است بلکه صاحب وقت آن شده یعنی وقتش فرا رسیده است.
↩️ ادامه دارد.
👉 @raveshsonnati
روش سنتیِ تحصیل علوم حوزوی
#سیره_علما
💥 مطالعه در سفر
🔹تصویر فوق یک صفحه از نسخهی سفری کتاب کشف الظنون عن اسامی الکتب و الفنون تالیف حاجی خلیفه است.
🔹بزرگان ما در ایام سفر نیز مطالعه را رها نمیکردند. به همین جهت بعضی کتب را در اوراق بزرگ و نازک کتابت میکردند تا حمل آن آسان باشد و در سفرها از فیض مطالعه و دانشاندوزی محروم نباشند.
🔹در دوران ما که به راحتی میتوان به فایلهای PDF کتب دسترسی داشت سزوار است در سفرها به این سیره سلف اقتدا کنیم و اندکی از وقت خود را به مطالعه کتب مناسب با سفر اختصاص دهیم.
🔺 تصویر از صفحه فیسبوک «هاوی مخطوطات المالکیه»
👉 @raveshsonnati
#ویژه
▪️ السلام علیک یا اباعبدالله
▪️با توجه به حضور در راهپیمایی عظیم اربعین و محدودیت در دسترسی به اینترنت ادامه برنامههای کانال به هفته بعد موکول میشود.
▪️نائب الزیاره و دعاگوی دوستان هستیم.
👉 @raveshsonnati
#روش_تدریس
#یادگیری
#نظریههای_یادگیری_و_کاربرد_آنها_در_آموزش
↪️🔻نظریههای شرطی
↪️🔻نظریه شرطی سازی پاسخگر
🔻تعمیم و افتراق محرک
🔹در آغاز دورهای که حیوان نسبت به یک محرک خاص مانند نور با صدای زنگ شرطی میشود، محرکهای مشابه نیز برای او همان اثر را دارند. در واقع، حیوان آن خاصیت را به همه محرکهای شبیه به محرک شرطی تعمیم میدهد. این پدیده را «تعميم محرک» مینامند.
🔹حال اگر یک نور خاص یا صدای یک زنگ خاص چندین بار با محرک طبیعی (غذا) همراه شود، ولی نورها یا صداهای مشابه با آن محرک طبیعی همراه نشوند، حیوان این نورها یا صداها را از هم تمیز میدهد و پاسخ شرطی را تنها در برابر آن نور با صدای خاص بروز میدهد. این پدیده را تمیز یا افتراق محرک» نامیده اند. در مثال بالا، کودک در ابتدا از هر عروسک مشابه نیز میترسد؛ اما پس از آنکه صدای وحشتناک را فقط به همراه یک عروسک خاص شنید، دیگر از عروسک های مشابه نخواهد ترسید و در واقع میان آنها تمیز خواهد داد.
📚 روش تدریس (هادی رزاقی) ص ۸۵.
👉 @raveshsonnati
#آشنایی_با_مهارت_های_عمومی_پژوهش
#فصل_اول_کلیات_پژوهش
#مراحل_پژوهش
↪️ 🔻بخش پنجم: انتخاب و تدوین نهایی مسأله
🔹استفاده از فنون تبدیل مشکل به مسأله بیان شد، انبوهی از مسائل را به دنبال خواهد آورد. گام بعدی انتخاب مسأله پژوهشی مورد نظر از این میان است. انتخاب نیازمند معیار و ضابطه است و پایبندی به این ضوابط پژوهش را در ارائه کاری موفق یاری خواهد کرد. تمام ضوابط موجود در این باره در راستای آن است که پژوهشگر در حدّ خود بهترین مسألهای که پرداختن به آن ارزشمند است را انتخاب کند. موارد زیر به صورت مرحله ای در جهت دست یافتن به انتخابی دست تدوین شده است:
1⃣ تمام پیشنهادات و مشکلاتی که کشف کردهاید را به صورت یک لیست منظم درآورید.
2⃣ مواردی را که فکر میکنید اصلا به آنها علاقه ندارید، از لیست حذف کنید.
3⃣ آن چه را که اطمینان دارید از عهده شما خارج است نیز از لیست حذف کنید.
4⃣ موضوعاتی که از اولویت و ضرورت خاصی برخوردار نیستند را نیز حذف کنید.
5⃣ در نهایت آن چه را که ارزش پژوهش در مورد آن ها وجود دارد را از این میان انتخاب کنید. سعی کنید پس از طی این مراحل یک موضوع و یا حدّاکثر دو موضوع را انتخاب کنید. فراموش نکنید عنصر جذابیت و علاقه شخصی موضوع در موفقیت پژوهش نقش عمده ای دارد.
6⃣ موضوع به دست آمده نیز باید مورد تحقیق و ارزیابی قرار گیرد.
🔹مراحل زیر قابلیت موضوع را می سنجد:
🔸به منابع اطلاعاتی مراجعه کرده و از کارهایی که ممکن است در مورد این موضوع شده باشد کسب اطلاعات کنید.
🔸از کافی بودن منابع مورد نیاز اطمینان حاصل کنید.
🔸نقاط خلاء برای انجام کار پژوهشی تازه را شناسایی کنید.
🔸توان علمی و امکانات خود را در این مراجعات محک بزنید.
🔹چنان چه موارد ذکر شده مثبت ارزیابی شد، میتوانید آن مسأله را برای پژوهش انتخاب کنید.
7⃣ مسأله پژوهشی خود را تا قدر امکان جزئی و ریز کنید. کلی بودن مسأله سبب میشود که کار در نهایت سطحی و مجمل شود.
8⃣ گام اساسی و نهایی پس از انتخاب، آراستن مسأله و تدوین فنی آن است. بیراه نیست که نیکویی پرسش را نیمی از دانستن نامیدهاند. مقایسه این دو مسأله ارزش این گام را مشخص میکند:
❓انسان باید به دنیا بپردازد یا آخرت؟
❓آیا پرداختن به دنیا انسان را از آخرت باز می دارد؟
🔹این دو مسأله هر یک در راستای بیان یک دغدغه است با این تفاوت که اولی جهتدهی پژوهش را تغییر داده و حتی ممکن است پژوهش را نیز به بیراهه بکشاند. برای تدوین خوب و فنّی مسأله آگاهی از جوانب و ابعاد مسأله ضروری است.
↩️ ادامه دارد.
👉 @raveshsonnati
#درسنامه_روش_سنتی
#علوم_نقلی
↪️ 🔹 علم فقه
🔻مقطع یادگیری «متوسّطه»
🔹شرح اللمعة الّدِمَشقیّة للشهید الأوّل نوشتۀ زین الدین عاملی معروف به شهید ثانی
🔸 متن شرائع الإسلام را می توان در این مرحله گنجاند.
🔹شروح و حواشی شرح لمعه :
🔸حاشیه آقا جمال خوانساری
🔸حاشیه ملا احمد نراقی
🔸حاشیه سلطان العلماء
🔸حاشیه محمد علی
🔸شرح فارسی النّضید نوشتۀ استاد معظم آقای قاروبی تبریزی دام ظله
🔻مقطع تخصّصی «پیشرفته»
🔹مسالک الأفهام إلی تنقیح شرائع الإسلام للمحقق الحلّی نوشتۀ شیخ زین الدین عاملی معروف به شهید ثانی
🔹ریاض المسائل نوشتۀ سیّد علی طباطبایی
🔹المکاسب نوشتۀ شیخ مرتضی أنصاری
🔻توضیح:
🔹در مقطع پیشرفته، دو کتاب نخست، جامع ابواب فقه است ولی کتاب مکاسب تنها شامل بخش معاملات (مکاسب محرّمه ، بیع و خیارات) میباشد. از این رو پیشنهاد میشود که طالب علم در آغاز، بخشهای عبادات و معاملاتِ یکی از دو کتاب نخست را (غیر از محرمه و بیع و خیارات) فراگیرد، پس از آن مکاسب شیخ انصاری را بیاموزد. گرچه میتوان برای آمادگی بیشتر، آن سه مبحث را نیز از یکی از دو کتاب نخست، فرا گیرد.
↩️ ادامه دارد.
👉 @raveshsonnati
روش سنتیِ تحصیل علوم حوزوی
#ویژه
💥تحقیقی در روز رحلت پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله
✔️ استاد معظم سیدمحمدجواد شبیری
🔹نویسنده در این مقاله با بررسی تطبیقی مناسبات نزدیک شهادت، تنها قول مروی از ائمه علیهم السلام يعنى روز ۲ ربیع الاول را ترجیح داده است.
🔺 کانال آثار و کتب استاد شبیری
👉 @raveshsonnati
#روش_تدریس
#یادگیری
#نظریههای_یادگیری_و_کاربرد_آنها_در_آموزش
↪️🔻نظریههای شرطی
↪️🔻نظریه شرطی سازی پاسخگر
🔻شرطی شدن در سطح بالاتر
🔹محرک شرطی میتواند خود مانند یک محرک طبیعی عمل کند و اثر خود را به یک عامل خنثای دیگر نیز، که چندین بار با آن همراه شده است، ببخشد. این پدیده را «شرطی شدن در سطح بالاتر» میگویند. برای مثال، دیدن یک گل به طور طبیعی موجب ترس و اضطراب در کودک نمیشود و برای او عاملی خنثی به شمار میرود. حال اگر دیدن این گل چندین بار با دیدن عروسک، که قبلا به یک محرک شرطی تبدیل شده، همزمان شود، دیدن گل نیز همچون یک محرک شرطی عمل میکند و مانند دیدن عروسک باعث ترس و اضطراب کودک میشود. به همین ترتیب شرطی شدن میتواند به سطوح بالاتری نیز سرایت، و عاملهای خنثای دیگر را نیز شرطی کند.
📚 روش تدریس (هادی رزاقی) ص ۸۵، ۸۶.
👉 @raveshsonnati
#فوائد_صرفی
🔹معانی باب افعال
🔸فصل اول: معانی صحیح
↪️ ۱۱. اعانه
🔹گروه زیادی این معنا را ذکر کردهاند. 🔸(همچون سیوطی در همع الهوامع، ج ۲، ص ۱۶۱)و مقصود از این معنا این است که فاعل این باب مفعول را بر ماده فعل کمک کرده و یاری رساند لذا باب افعال به این معنی متعدی است و بر دو قسم میباشد:
1⃣ متعدی به یک مفعول مثل: اذاده و اعکمه و اعمره و احلبه و اطلبه و اشاره و احشّه و الَطَّه .
2⃣ متعدی به دو مفعول مثل: احفره النهرَ و ابغاه الشیءَ و احمله الْحمِلَ و اطلبه الشیءَ .
🔻تذکر:
برخی از صرفیون برای این باب معنایی را ذکر کردهاند به نام التمکین که ظاهر این است که همان اعانة است 🔸(تدریج الادانی، ص ۲۵)؛ زیرا اولا مثالی که برای تمکین ذکر میکنند غالباً احفر است که همان مفادِ اعانة را داراست و ثانیاً بازگشت تمکین و اعانه به یک امر است و در حقیقت تمکین نوعی اعانه و کمک است چون تمکین همان میسّر کردن و فراهم ساختن است بلکه بعضی از مفهوم تمکین در بیان معنای اعانه استفاده کردهاند به این عبارت: احلبته الناقة بمعنی: ان الحلب کان متعذراً علیه فمکَّنْتُه منه و هو غیر معنی التعدیة؛ فلیُتأمَّل. 🔸(موصل النبيل الي نحو التسهيل، ص ۱۲۷۵)
↩️ ادامه دارد.
👉 @raveshsonnati
#ویژه
💥اطلاع رسانی
🔹به اطلاع دوستان عزیز میرسانیم:
🔸کانال فاطمیه آل یس علیهم السلام (در تلگرام) زیر نظر استاد معظم آقای علی مومنی حفظه الله فعالیت خود را مجددا شروع کرده است.
🔹امیدواریم علاقمندان به معارف اهل بیت علیهم السلام از مطالب این کانال بهره ببرند.
🔻آیدی کانال🔻
🆔 @Fatemiyeh_aleyasin
👉 @raveshsonnati
#درسنامه_روش_سنتی
#علوم_نقلی
↪️ 🔹 علم فقه
↪️🔻مقطع تخصّصی «پیشرفته»
🔻شروح و حواشی:
🔹ریاض المسائل
🔸الورود الجعفریّة فی حاشیة الریاض الطباطباییة نوشتۀ شیخ جعفر کاشف الغطاء
🔸حواشی مدرس خیابانی تبریزی
🔹مکاسب
🔸حاشیه محقق میرزا حبیب الله رشتی
🔸حاشیه محقق سیّد کاظم یزدی طباطبایی (صاحب عروة الوثقی)
🔸حاشیه محقق محمد حسین اصفهانی
🔸حاشیه محقق محمد کاظم خراسانی
🔸حاشیه محقق ضیاء الدین عراقی
🔸حاشیه محقق علی بن عبدالحسین نجفی ایروانی
🔸حاشیه میرزا فتّاح شهیدی
🔸حاشیه محقق آقا رضا همدانی
🔸منیة الطالب فی حاشیة المکاسب «تقریرات دروس میرزای نایینی» نوشتۀ محقق شیخ موسی نجفی خوانساری
🔸إرشاد الطالب إلی التعلیق علی المکاسب نوشتۀ آیت الله شیخ جواد تبریزی
🔸هدی الطالب فی شرح المکاسب نوشتۀ محقق سیّد محمد جعفر مروّج جزایری
🔸مصباح الفقاهة «تقریرات دروس آیت الله خوئی» نوشتۀ محقق توحیدی
🔻تتمه:
🔹از مهمترین منابع غیر درسی علم فقه میتوان به کتب ذیل اشاره کرد :
🔸جواهر الکلام فی شرح شرائع الإسلام للمحقق الحلِّی نوشتۀ محقق شیخ محمد حسن نجفی
🔸جامع المقاصد فی شرح القواعد للعلامة الحلی نوشتۀ محقق ثانی علی بن حسین عاملی کرکی
🔸الحدائق النّاضرة فی أحکام العترة الطاهرة نوشتۀ محدّث یوسف بحرانی
🔸مستمسک العروة الوثقی نوشتۀ آیة الله سید محسن حکیم
🔸مستند العروة الوثقی یا التنقیح فی شرح العروة الوثقی تقریرات دروس آیة الله خوئی
🔸مدارک الأحکام نوشتۀ سید موسوی عاملی
🔸المبسوط نوشتۀ شیخ طوسی
🔸تذکرة الفقهاء نوشتۀ علامه حلی
🔸مصباح الفقیه نوشتۀ محقق آقارضا همدانی
↩️ ادامه دارد.
👉 @raveshsonnati