#درس_اخلاق جلسه چهارم در تاريخ دوشنبه(1399/04/23). 🌼بيست و يكم ذي القعده🌼
💠«أعوذبالله من الشيطان الرجيم، بسم الله الرحمن الرحيم و صلي الله علي سيدنا محمد و آله الطيبين الطاهرين و لعنة الله علي اعدائهم إلي يوم الدين، آمين رب العالمين»
✋با سلام و تحيت خدمت شما ميهمانان خوب #مسجد سبقت در معنويت
✍🏻در ادامه-ي دروس اخلاق دوشنبه ها با عنوان #حقوق_متقابل_مؤمنان، در خدمت شما عزيزان هستيم.
♻️در جلسات گذشته از چند حقّ و وظيفه صحبت كرديم؛
🍏يكم: #دعا براي همديگر بود، مخصوصاً دعاي پشت سر و پنهاني؛
كه #امام_كاظم عليه السلام فرمودند: «اگر كسي براي بنده-ي خدايي و براي برادر ايماني در پشت سرش دعا كند، از ژرفاي آسمانها منادي ندا مي كند، براي تو دربرابر اين دعايي كه براي برادر ديني ات كردي، 100 هزار برابرش براي تو باشد». كه البته عرض كرديم اين 100 هزار برابر عدد رياضي نيست بلكه عدد عرفي است كه بيانگر كثرت است.
🍏دوم: #مهرورزي و محبّت و تكريم و احترام بود؛
كه از وجود نازنين #رسول_اكرم صلي الله عليه و آله روايت شد كه فرمودند: « اَلا و مَن أحبّ لله و أبغضَ في الله و أعطا في الله و مَنع في الله، فهو مِن أصفياء الله». اگر كسي مي خواهد از بندگان ناب و برگزيده-ي خدا شود، (صافي يعني برگزيده و صاف و ناب)، بايد حبّ لله و بغض في الله داشته باشد.
🍏سوم: #امداد_رساني و كمك كردن به برادران ديني است؛ مخصوصاً اكنون كه در وضعيت نابسامان #معيشتي و اقتصادي، به ويژه براي طبقات ضعيف و متوسط با توجه به جريان #ويروس منحوس #كرونا داريم، اين حق و اين وظيفه جاي گفتگوي زيادي دارد.
#آيت_الله_حيدري_فر_حفظه_الله
مسجد سبقت در معنويت👈
@sebqat14
💠💠💠
May 11
✍🏻از وجود نازنين #امام_علي عليه السلام در كتاب شريف #نهج_البلاغه آمده است كه « مِنْ كَفّارَاتِ الذُّنُوبِ الْعِظَامِ إِغَاثَةُ الْمَلْهُوفِ وَ التَّنْفِيسُ عَنِ الْمَكْرُوب». (حكمت، 24).
🔺يكي از چيزهايي كه #گناهان بزرگ را از بين مي برد، «غَاثَةُ الْمَلْهُوفِ »، دادرسي به كسي است كه نيازمند فريادرس است و «تنفيس عن المكروب»، تنفيس از ماده-ي( ن ف س) يعني روح دميدن و نجات بخشيدن، مي بينيد كسي كه نفس در او و به او دميده مي شود، نفس ندارد و به او #نفس مي دهند تا با تنفس كشيدن حياتش ادامه يابد، چنين كسي در زير فشار اين مشكل در حال هلاك شدن است، اگر كسي بتواند به آن بنده خدا كمك كند، مي تواند كفاره ي گناهانش باشد.
💚عزيزان من، هر جا در قرآن مجيد سخن از عبادت خدا پيش كشده شده است، خدمت به خلق خدا هم در كنارش آمده است؛ هر جا گفته «أقيموا الصلاة» فوري گفته «و آتوا الزكاة»؛ هر جا نمازگزاران را توصيف و تحسين كرده است، در كنارش سخن از ايتاء زكات است.
👁شما ببينيد، يكي از آيات برجسته-ي قرآن مجيد:«إنَّما وليكم الله و رسوله و الذين آمنوا ». (انعام، 55). فقط و فقط اختياردار شما خداست چون آفريدگار و پروردگار شماست؛ اين آفريدگار ولايتش را در اختيار نماينده-ي خودش قرار داده است و يكي از كساني كه اختيار رسول به او منتقل مي شود، كسي است كه ايمان آورده و نماز به پا مي دارد و در حالت ركوع زكات پرداخت مي كنند.
📣به اتفاق علماء و محدثان و مورِّخان عامّه و خاصّه اين آيه درباره-ي وجود نازنين #امام_علي عليه السلام وارد شده است كه در حالت نماز مستحبي در #مسجد النبي، سائلي وارد مي شود و اظهار نياز مي كند، هيچكس از كساني كه در حالت عادي و غير نماز بودند، پاسخ ندادند.
💍وقتي #حضرت اين اغاثه-ي #سائل را مي شنود، سائل دست به #دعا برمي دارد كه خدايا ببين و شاهد باش كه من در مسجد پيغمبر اظهار نياز كردم ولي كسي به من جواب نداد؛
💍وقتي سائل اينگونه اظهار مي كند، #امام_علي عليه السلام امام در حالت #ركوع اشاره كرد كه #انگشترش را از دستش بردارند و ببرند و بفروشند؛
كه در حقيقت اين روايت اغاثة الملهوف همان است كه خداي منان در باره-ي اين ايثار بي مانند امام علي عليه السلام اين آيه را نازل كرده است.
🌳هر جا در #قرآن سخن از نمازگزاران درجه يك است، خادمان اهل ايمان در كنارش وجود دارد، خدمت #اقتصادي و #معيشتي كه بتواند مشكل گشايي كند.
🗃در اين زمينه روايات ما فراوان است از جمله اينكه «هيچ انساني خالي از لغزش نيست، مخصوصا لغزش ها و گناهاني كه گناهان بزرگ شمرده مي شود»؛ براي اينكه انسان بتواند از عقوبات و كيفرهاي گناهان، به ويژه گناهان بزرگ رهايي پيدا كند، «من كفارات الذنوب العظام، اغاثة عن الملهوف» است.
#آيت_الله_حيدري_فر_حفظه_الله
مسجد سبقت در معنويت👈
@sebqat14
💌💌💌
✍🏻الآن خيلي از ما خبرهايي داريم از #طلبه هايي كه وضع زندگي ناميزان و ناجوري دارند، #كارگراني كه وضع زندگي نامناسبي دارند، #كارمنداني كه وضع زندگي آنان زير #خط_فقر است؛
⭕️وقتي #مسئولين آمار رسمي خط فقر را بيان ي كنند، مي توان گفت كه 30% الي 50% مردم زير #خط_فقر دارند زندگي مي-كنند، خوب بالاخره در اين وضعيتي كه در آن قرار داريم تكليف كساني كه دستشان به دهانشان ميرسد و وضع مالي خوبي دارند اين است كه كمك كنند؛حتي اين يكي از #بركات معنوي آن است.
💽در سخن زيبايي از وجود نازنين #امام_رضا عليه السلام در كتاب شريف كافي آمده است كه« مَن فرَّجَ مِنْ مُؤمنٍ فرَج الله عَن قلبهِ يومَ القيامة ». (الكافي، ج2، ص200). اگر كسي در دنيا يك فَرَجي و گشايشي از يك سختي و مشكلي-اقتصادي و اجتماعي و خانوادگي- براي يك مؤمن فراهم كند و تلاش كند تا اين مشكل برطرف شود، روز #قيامت كه همه محتاجند، كه همه گرفتارند، كه همه دست خالي_اند و نيازمند لطف و تفضل خداي رحمان و رحيم هستند. خدا آن موقع به داد آنان مي رسد.
روز قيامت يك گشايش حقيقي براي او به وجود مي آورد؛گشايش حقيقي آن است كه:
🏆از عذاب الاهي در امان بماند
🏆به #بهشت برين راه پيدا كند
🏆به لقاء #محمد و آل محمد صلوات الله عليهم اجمعين در بهشت برسد
🏆و بالاتر از همه-ي اينها و «رضوان من الله أكبر»، به #رضوان خدا و لقاء الله برسد
اين است تفريج و گشايش خدا.
#آيت_الله_حيدري_فر_حفظه_الله
مسجد سبقت در معنويت👈
@sebqat14
🏝🏝🏝
✍🏻اگر خدا براي انسان در روز قيامت قرار دهد- مي دانيدكه روز قيامت «إن زلزلة الساعة شئٌ عظيمٌ ». (حج،1).
📚«يَوْمَ تَرَونَها تَذْهَلُ كُلُّ مُرْضِعَةٍ عَمَّا أَرْضَعَتْ وَ تَضَعُ كُلُّ ذاتِ حَمْلٍ حَمْلَها » روز قيامت آنقدر شدّت و سختي دارد؛خدا براي ترسيم شدّت و سختي روز #قيامت، مي فرمايد شما نگاه كنيد، فرزندي كه يك #مادر ماه-ها برايش زحمت كشيده است و سختي ها و فشارها را به جان خريده است تا اين #فرزند را به صورت سالم زايمان كند و به دنيا بياورد، آنقدر سخت است كه ناخودآگاه مادر از حمل خودش مي گذرد با اينكه آنقدر دوستش دارد و 6 الي 9 ماه زحمت كشيده است و در #رحم خودش بزرگ كرده و از خون و جان خودش جنين را غذا داده است، اما او را -از شدّت سختي-مي اندازد.
👈🌿حتي در ادامه مي فرمايد: هر مادر شيردهي، بچه-ي شيرخوارش را رها مي كند و از آن فاصله مي-گيرد، شما ببينيد كه چقدر سخت است؟! «يَوْمَ تَرَونَها تَذْهَلُ كُلُّ مُرْضِعَةٍ عَمَّا أَرْضَعَتْ وَ تَضَعُ كُلُّ ذاتِ حَمْلٍ حَمْلَها »؛ روزي كه مي بيني، مادر فرزند شيرخوار، او را -با اينكه آنقدر دوستش دارد-فراموش مي-كند و بر اثر فشار #زنان #باردار،جنينشان سقط و رها مي كنند.
🔺«وَ تَرَى النَّاسَ سُكارى وَ ما هُمْ بِسُكارى وَ لكِنَّ عَذابَ اللَّهِ شَديد» و مردم را حيران و سرگردان و در حالت مستي مي-بيني،آنان مست نيستند لكن عذاب خدا شديد است؛
🔺پس روز #قيامت كه اينگونه است، خدا در اين روز مي خواهد به انسان يك تفريج و لطف و عنايت و گشايشي براي او انجام دهد، ببينيد كه چقدر براي انسان لذّت_بخش خواهد بود.
💚پس بياييد عزيزان من، هر چه از دستمان بر مي آيد براي آن دنيا ذخيره كنيم، از #امدادرساني و كمك كردن به مردم با ايمان دريغ نكنيم؛
حالا كه #مقام_معظم_رهبري هم براي مرحله-ي دوم #امدادرساني به #فقرا و متوسطين و اقشار ضعيف توصيه كرده-اند، هم توصيه-ي سياسي و اجتماعي است و هم توصيه-ي شرعي و اخلاقي و ديني است.
اميدواريم كه إن شاء الله همه-ي ما در امدادرساني به اهل ايمان و ذخيره سازي براي آينده-ي درخشان موفق باشيم.
«غفر الله لنا و لكم و السلام عليكم و رحمة الله و بركاته»
#آيت_الله_حيدري_فر_حفظه_الله
مسجد سبقت در معنويت👈
@sebqat14
💚💚💚
✍🏻براي شنيدن صوت درس اخلاق به كانال زير مراجعه كنيد....👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1873215536Cbdf5b0ae09
💚پس بياييد عزيزان من، هر چه از دستمان بر مي آيد براي آن دنيا ذخيره كنيم، از #امدادرساني و كمك كردن به مردم با ايمان دريغ نكنيم؛
حالا كه #مقام_معظم_رهبري هم براي مرحله-ي دوم #امدادرساني به #فقرا و متوسطين و اقشار ضعيف توصيه كرده-اند، هم توصيه-ي سياسي و اجتماعي است و هم توصيه-ي شرعي و اخلاقي و ديني است.
اميدواريم كه إن شاء الله همه-ي ما در امدادرساني به اهل ايمان و ذخيره سازي براي آينده-ي درخشان موفق باشيم.
«غفر الله لنا و لكم و السلام عليكم و رحمة الله و بركاته»
#آيت_الله_حيدري_فر_حفظه_الله
مسجد سبقت در معنويت👈
@sebqat14
💚💚💚
#شرح_نهج_البلاغه، جلسه پنجم روز چهارشنبه(1399/04/25). ◼️بيست و سوم ذي القعده سال 1441 قمري◼️
🕊«أعوذبالله من الشيطان الرجيم، بسم الله الرحمن الرحيم و صلي الله علي سيدنا محمد و آله الطيبين الطاهرين و لعنة الله علي اعدائهم إلي يوم الدين، آمين رب العالمين»
✋با درود و تحيّت خدمت هم مسجدي هاي عزيزم
در خدمت شما هستيم، طبق برنامه-ي چهارشنبه ها از سخنان امير بيان، وجود نازنين #امام_علي عليه السلام در حكمت هاي #نهج_البلاغه استفاده مي بريم.
حكمت پنجم
📚«العِلْمُ وِراثَةٌ كريمةٌ»؛ دانايي ميراثي گرانسنگ است.
📚«و الآدابُ حُلَلٌ مُجَدَدَةٌ» و آداب و عادت نيكو، زيورهايي هميشه تازه و كارگشا هستند
📚«و الفكرُ مِرآةٌ صافِيَةٌ» و انديشه-ورزي آينه اي شفاف و گوياست.
در ايين #حكمت #امام عليه السلام سه ارزش از ارزش هاي انساني را بيان مي-كند.
✍🏻يكم: دانش و دانايي #ميراثي گرانبهاست؛ دانش دو تعريف دارد: تعريف زميني-ها و تعريف آسماني-ها.
در تعريف زميني-ها، علم يا مجموعه اي از تجربيات است يا مجموعه اي از نظريات است. يعني مجموعه اي از گزاره-ها و تصديقاتي كه در عمل به اثبات و نتيجه رسيده است و يا اينكه به لحاظ نظري ثبيت شده است.
❓اما آيا اين #علم، ميراثي گرانبهاست يا نه، علمي كه در تعريف آسماني-هاست؟
آسماني-ها علم را اينگونه تعريف مي-كنند: «العِلمُ نورٌ يَقذفُهُ الله في قلب مَن يشاء» علم نوري است كه خدا به همه كس نمي-دهد، به آن كسي مي-دهد كه پيوند ناگسستني با خدا داشته باشد.
📖در حقيقت يك علم الدراسة داريم و يك علم الدراية. علم الدراسة يعني اينكه انسان در #حوزه يا #دانشگاه چند قاعده-ي فلسفي، فيزيكي، شيمي، رياضي، فقهي، اصولي و...ياد بگيرد، اين علم كاربردي در حوزه-ي دنيايي دارد، چنانچه با انگيزه-ي اخلاص و خدمت براي مردم و خلق خدا باشد مي تواند سودمندي اخروي هم داشته باشد، يعي علمي مشروط است.
✂️چرا كه مي بينيم همه-ي #فجايع و جنايت-هايي كه در دنيااتفاق مي-افتد، به وسيله-ي همين عالمان و متخصصان است؛ اينكه در آغاز انقلاب اسلامي سخن از اين بود كه متخصص مقدم است يا متعهد؟ برخي قائل به تقدُّمِ تخصص بودند و برخي قائل هب تقدُّمِ تعهد؛ ما عرض كرديم كه هيچ كدام مقدّم بر ديگري نيست و هر دو بايد باهم باشند؛ منتهي اگر بخواهيم ارزش گزاري كنيم، ارزش تعهد خيلي بيشتر از تخصص است؛ چرا كه اگر كسي تعهد داشته باشد و تخصص نداشته باشد، خودش را وارد كار نمي-كند و مسئوليت نمي-پذيرد. اگر تعهد و تقوا داشته باشد، كاري كه از پس آن برنمي-آيد و مسئوليتي را كه نمي-تواند در آن نقش درستي ايفا كند، نمي-پذيرد؛ پس هر دو تا لازم است؛ ولي همه-ي بلاهايي كه سر بشر آمده است بر اثر علم بدون تعهد و تقواست؛ ارگ بمب-هاي #شيميايي و #ميكروبي و #اتمي ساخته شده و بر سر مردم بي-گناه دنيا فروريخته، همه-ي اينها مال عالمان و دانشمندان بي تقوا بوده است.
🔹پس ما يك علم الدراسة داريم كه از طريق درس و بحث و تلاش فكري بوجود مي-آيد و يك علم الوراثة داريم كه از خلافت خدايي به به ارث مي-رسد: «وَ نَفْسٍ وَ ما سَوَّاها فَأَلْهَمَها فُجُورَها وَ تَقْواها»؛ همانگونه كه شما عزيزان مي-دانيد، ارث بدون پيوند تحقق پيدا نمي-كند؛ بين وارث و مورث بايد پيوند باشد، چه مادي باشد به سببي و نسبي يا معنوي به رابطه-ي خلافت الله؛ انساني كه #خليفة_الله است مي-تواند از علم الوراثة برخوردار باشد.
🔴لذا وجود نازنين #امام-باقر عليه السلام وقتي با #قتاده صحبت كردند، گفتند كه شنيده-ام تفسير مي-گويي، از كجا تفسير مي-گويي؟ «من عند نفسك أو غيرك»؟ گفت: از خودم مي-گويم. امام فرمودند: « فَقَد هَلَلكتَ و أهلَكتَ». (الكافي، دارالحديث، ج15، ص697). هم خودت نابود شدي و هم ديگران را نابود كردي.
🔴در مورد #ابو_حنيفه نيز #امام_صادق عليه السلام پرسيدند از كجا تفسير مي-گويي؟ گفت از خودم مي-گويم. حضرت فرمودند: « مَا وَرَّثَكَ اللَّهُ مِنْ كِتَابِهِ حَرْفاً». (علل الشرايع، ج1، ص90). تو يك حرف از كتاب به ارث نبرده-اي، يعني كتاب، ميراث معنوي وجود نازنين نبوي است كه به خليفه-ها و جانشينان او مي-رسد، اين علم الوراثة است؛
🔵#پيامبر_اكرم به عنوان خليفه-ي كامل از خدا اين علم را به ارث برده است و #ائمه اطهار به عنوان خليفه-هاي #رسول_خدا اين علم را به ارث برده-اند.اين علم الوراثة است كه كريم و گرانسنگ است و مي-تواند انسان را در مسير عبوديّت راهنمايي كند.
#امام _صادق عليه السلام فرمود: «العلم نورٌ...»، جنس علم، از جنس نور است؛ #نور دو خاصيّت دارد هم روشن است و هم روشنگر؛ «العالم نورانيٌ» #عالم كسي است كه نوراني باشد. «مَن لم يَكُن لَهُ نورٌ فهو ليس بعالمٍ» اگر نوري نداشته باشد، يعني راه بلد نباشد و بالعكس، راهزن راهروان باشد، جاهل به تمام معناست.
پس «العلم وراثةٌ كريمَةٌ».
#آيت_الله_حيدري_فر_حفظه_الله
مسجد سبقت در معنويت👈
@sebqat14
🕋🕋🕋