سعدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🌱آیا می دانید: ⚡️آیت الله سید حسین کوه کمره ای از خودش نوشته های علمی زیادی به یادگار گذاشته بود. ق
به همین مناسبت عارضم که:
▫️یکی از آموزش های مرسوم در گذشته حوزه های علمیه، آموزش خط و #خوشنویسی بود و به همین خاطر غالب علما، خوش خط بوده اند:
💠علامه طهرانی: در نجف اشرف این دو برادر (علامه طباطبایی و برادرش سید محمدحسن الهی) هر شب براى اقامه نماز شب برخاسته و پس از اداى نوافل تا فرارسیدن وقت نماز صبح با یکدیگر تمرین خطاطى (خط درشت) مى کردند و بعد از انجام فریضه صبح با هم به بحث در مسایل مورد تحصیل پرداخته و تا موقع حاضرشدن به درس استاد این روند استمرار داشت.[مهر تابان، ص ۲۵۷ و ۲۵۸.]
🔹آیت الله موسوی نژاد ضعف در خط و انشاء و ریاضی را برای طلبه ننگ می دانستند و برای طلاب ضعیف کلاس می گذاشتند. (کتاب سنتهای کهن حوزه علمیه)
⚡️این سنت حسنه امروزه متأسفانه متروک شده است و برنامه صرفا آموزشی مدارس از یک طرف و جایگاه نداشتن مهارتهای این چنینی در پرونده الکترونیکی طلبه، دغدغه و احساس خلائی در طلاب به این آموزش ها ایجاد نمی کند و معمولا مسئولان علاقه مند برای برگزاری دوره ها، پاسخی درخور از جانب طلاب دریافت نمی کنند.
🌀در نتیجه یکی از بزرگ ترین مشکلات اساتید هنگام تصحیح اوراق امتحانی، بدخطی طلاب است و در سال های اخیر با پر رنگ شدن معضل غلط های املایی ، به قوز بالا قوز مبتلا شده اند. این ضعف در طی تحصیل مانعی جدی برای آموزش و نگارش بهتر ایجاد خواهد کرد.
🔻راهکاری که به نظر می رسد این است که حوزه علمیه برای داوطلبانی که جذب مدارس علمیه می شوند، یک سال پیش حوزوی، قبل از شروع به تحصیلات مرسوم تعریف کند. در این دوره طلبه، علاوه بر آشنایی با سیره علمای سلف و زی طلبگی، به مهارتهایی که طلبه از سال اول به آنها احتیاج مبرم دارد، می پردازد.
🔻فهرست مهارت های مورد نیاز طلبه پایه اول عبارتند از:
▫️مهارت های آموزشی تحصیل سنتی شامل (پیش مطالعه، روش مطالعه (و حتی تندخوانی)، مباحثه، خلاصه نویسی، تقریر نویسی، آداب علم آموزی)
▫️مهارت های تهذیبی شامل روخوانی، روانخوانی و تجوید قرآن، خودمهارگری،
▫️مهارت هایی مثل خوشنویسی و صحیح نویسی
▫️مهارت های آشنایی با روش و سرانجام تحصیل در حوزه علمیه
▫️آشنایی مقدماتی با صرف و نحو
#خط_خطی
🔅سعدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
@soada313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌗#سلام_آقا
🔻 آنچه امام زمان(عج) از من می خواهد ؟
🎙#استاد_محمودی
🔅سعدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
@soada313
🔰عنایت #امام_رضا (ع) به #علامه_حسن_زاده_آملی
📚علامه در جلد دوم کتاب عیون مسائل نفس می نویسد:
✅ در عنفوان جوانى و آغاز درس زندگانى كه در مسجد جامع آمل، سرگرم به صرف و تهجد، عزمى راسخ و ارادتى ثابت داشتم؛ در رؤیاى مبارك سحرى به ارض اقدس رضوى تشرف حاصل كردم و به زیارت جمال دل آراى ولى الله اعظم، ثامن الحجج، على بن موسى الرضا -علیه و على آبائه و ابنائه آلاف التحیة و الثناء- نائل شدم.
🔹در آن لیله مباركه قبل از آن كه به حضور باهر النور امام (علیه السلام) مشرف شوم، مرا به مسجدى بردند كه در آن مزار حبیبى از احباء الله بود و به من فرمودند: در كنار این تربت دو ركعت نماز حاجت بخوان و حاجت بخواه كه بر آورده است، من از روى عشق و علاقه مفرطى كه به #علم داشتم نماز خواندم و از خداوند سبحان علم خواستم.
سپس به پیشگاه والاى امام هشتم، سلطان دین رضا -روحى لتربه الفداء و خاك درش تاج سرم- رسیدم و عرض ادب نمودم، بدون اینکه سخنى بگویم، امام كه آگاه به سرّ من بود و اشتیاق و التهاب و تشنگى مرا براى تحصیل آب حیات علم مى دانست فرمود: نزدیك بیا!
💠نزدیك رفتم و چشم به روى امام گشودم، دیدم #آب_دهان ش را جمع كرد و بر لب آورد و به من اشارت فرمود كه: بنوش، امام خم شد و من زیانم را در آوردم و با تمام حرص و ولع از كوثر دهانش آن آب حیات را بوسیدم.
🌀در همان حال به قلبم خطور كرد كه امیرالمؤمنین على علیه السلام فرمود: پیغمبر اكرم (صلى الله علیه و آله) آب دهانش را به لبش آورد و من آن را بخوردم كه هزار در علم و از هر در هزار در دیگرى به روى من گشوده شد.
⚡️پس از آن امام (علیه السلام) #طى_الارض را عملا به من بنمود، كه از آن خواب نوشین شیرین كه از هزاران سال بیدارى من بهتر بود به در آمدم، به آن نوید سحرگاهى امیدوارم كه روزى به گفتار حافظ شیرین سخن به ترنم آیم كه:
🔺دوش وقت سحر از غصه نجاتم دادند
🔺و اندر آن ظلمت شب آب حیاتم دادند
🔻چه مبارك سحرى بود و چه فرخنده شبی
🔻آن شب قدر كه این تازه براتم دادند.
#کرامات_علما
🔅سعدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
@soada313
سعدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🔰عنایت #امام_رضا (ع) به #علامه_حسن_زاده_آملی 📚علامه در جلد دوم کتاب عیون مسائل نفس می نویسد: ✅ در
❓به نظر شما اگه همین الان به همه ما طلبه ها، حس و حال اجابت دعا داده بشه، چند درصدمون از خدا علم خواهیم خواست؟
❓چرا ولع و وله علم جویی در ما نیست؟
❓نکنه قدمای ما اشتباه می کردند که از خدا علم می خواستند؟
❓یا اینکه این ره که ما می رویم به ترکستان است؟
🔹به قول مرحوم کافی:
نه در مسجد دهندم ره که رندی
نه در میخانه کاین خمار خام است
میان مسجد و میخانه راهیست
غریبم بی کسم این ره کدام است؟
#خط_خطی
🔅سعدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
@soada313
📚 #حکایت_ها | یادت باشد، به من قرمهسبزی ندادی
🔺حکایتی درباره کرامت امام رضا علیهالسلام در بیان آیت الله مصباح یزدی
🔅سعدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
@soada313
🌱#معیشت_طلاب| فلسفه شهریه
🔅یک نکته درباره شیخ مفید به مناسبت سالروز ولادتشان:
🌀اولین گزارشی که درباره پرداخت #شهریه به طلاب شده، توسط #شیخ_مفید است. وی برای برترین شاگرد خود ابوجعفر محمدبن حسن #طوسی معروف به شیخ طائفه ۱۰ دینار و برای شاگرد دومش عبدالعزیز بن براج صاحب المهذب ۸ دینار معین کرده بود.
🔹از این پرداخت شهریه، معلوم میشود که هموغم شاگردان در این دوره، درسخواندن و کتابت و تدریس بودهاست؛ زیرا با آنهمه آثاری که از شیخ طوسی باقیمانده، وقتی برای انجام کارهای شخصی همچون کشاورزی و غیر آن نداشتهاست.
📚کتاب سنتهای کهن حوزه علمیه؛ ص ۲۸ و ۲۹ .(به نقل از کتاب ریحانه الأدب جلد ۲ صفحه ۲۶۰ ).
🔅سعدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
@soada313
سعدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🌱#معیشت_طلاب| فلسفه شهریه 🔅یک نکته درباره شیخ مفید به مناسبت سالروز ولادتشان: 🌀اولین گزارشی که درب
از این مطلب فهمیده می شود که شهریه هدیه به عموم طلاب نیست، بلکه کمک هزینه ای است برای طلابی که از فرط اشتغال به تحصیل علم، فرصت تأمین معاش ندارند. کسانی که به هر علتی؛ موجه یا غیر موجه منبع درآمدی دارند و یا از نظر مادی مستغنی هستند، نباید شهریه بگیرند. از آن طرف هم مسئولین حوزه علمیه اگر شهریه شاغلین را قطع نمی کنند، باید شهریه ویژه و مکفی برای طلابی که دائم و به طور واقعی؛ نه صوری و آماری؛ مشغول کار علمی و تحقیقاتی هستند اختصاص دهند.
#خط_خطی
🔅سعدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
@soada313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌗#سلام_آقا
⭕️ دونوع فعالیت #امام_زمان(عج) در غیبت...
🔹مهم ترین کار حضرت درزمان غیبت زمینه_سازی ظهور خودش هست و بزرگترین ...
🎙#استاد_عالی
🔅سعدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
@soada313
4_5846059984370010860.mp3
1.87M
🌱هویت_طلبگی
🔰آیت الله بهجت رحمه الله:
▫️علما در تحصیل علم خودکشی و از خودگذشتگی میکردند!
🔅انسان وقتی #زحمات_فقها را میبیند، میفهمد که این روایت درست است که: «مِدادُ الْعُلَمآءِ أَفْضَلُ مِنْ دِمآءِ الشهَداءِ؛ مداد علما از خون شهیدان برتر است».
🔹ابتدا مُستَبعَد به نظر میرسد این روایت که وارد شده که میفرماید: «إِذا کانَ یوْمُ الْقِیامَةِ وُزِنَ [یوزَنُ ] مِدادُ الْعُلَماءِ مَعَ دِماءِ الشهَداءِ، فَیرَحجُ مِدادُ الْعُلَماءِ عَلی دِماءِ الشهَداءِ؛ هنگامی که روز قیامت فرا میرسد، مداد دانشمندان با خون شهیدان سنجیده میشود و مداد دانشمندان سنگینتر از خون شهیدان میگردد».
🔸همچنین در روایت منقول از امام صادق علیهالسلام آمده است: «إِذا کانَ یوْمُ الْقیامَةِ، جَمَعَ اللهُ ـ عز و جل ـ الناسَ فی صَعیدٍ واحِدٍ، وَ وُضِعَتِ الْمَوازینُ فَتُوزَنُ دِماءُ الشهَداءِ مَعَ مِدادِ العُلَماءِ، فَیرَحجُ مِدادُ العُلَماءِ عَلیدِماءِ الشهَداءِ؛ وقتی روز قیامت فرا میرسد، خداوند ـ عزوجل ـ مردم را گرد هم میآورد، و ترازوها [برای سنجش اعمال] نهاده میشود و خون شهیدان با مداد دانشمندان سنجیده میشود و در نتیجه مداد دانشمندان سنگینتر از خون شهیدان میگردد».
⚡️ولی با دقت نظر، معلوم میشود که همینطور است؛ زیرا آنها در اطاقهای مطالعه و حجرههایشان در تحصیل علوم دینی و معارف الهی #خودکشی میکردند؛ همان خودکشی و #از_خودگذشتگی را که مجاهدان فیسبیلالله در میدان جنگ و جهاد دارند!
📚در محضر بهجت، ج۲، ص۳۹۸.
🔅سعدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
@soada313
🌱#عین_عبادت
⚡️ نماز روزهای یکشنبه ماه ذیقعده
🔻 حضرت آیتالله خامنهای: «روزهای یکشنبهی ماه ذیقعده ایّام توبه و انابه است و عملی دارد که مرحوم عارف بزرگوار حاج میرزا جواد آقای ملکی در المراقبات نقل میکند از رسول مکرّم اسلام که خطاب به اصحاب خود فرمود: کدامِ از شماها مایلید توبه کنید؟ همه گفتند ما میخواهیم توبه کنیم -ظاهراً ماه ذیقعده بوده است- طبق این نقل و این روایت حضرت فرمودند که در روزهای یکشنبهی این ماه این نماز را -یک نمازی با یک خصوصیّتی در مراقبات ایشان ذکر میکنند- انجام بدهید. غرض، ایّام در ماه ذیقعده که اوّل ماههای حرام است در این سه ماه متوالی، ایّام و لیالی مبارک و متبرّکی است، پر از برکات است؛ باید از اینها استفاده کرد.» ۱۳۹۴/۶/۱۸
🔅سعدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
@soada313
🔰اثر بیحرمتی به علمای دین
▫️آیت الله بهجت رحمه الله:
🌀ائمۀ ما علیهمالسلام به علما و فقها و راویان احادیث احترام میگذاشتند؛ ولی ما بیحرمتی میکنیم، بدگویی میکنیم و…؛ غافل از اینکه کمترین سزای بیاحترامی به آنها، بلاهایی است که در این دنیا بر انسان وارد میشود؛ از قبیل کوتاهی عمر، سوء عاقبت و… .
⚡️زمانی، شخصی با #صاحب_جواهر به مجادله پرداخت؛ صاحبجواهر به او #نفرین کرد و خطاب به امیرالمؤمنین علیهالسلام عرض کرد و فرمود: اگر غَرَض این شخص از این مجادله، مطلب دیگری است، از نجف بیرونش کن! و آن آقا مجبور شد #پانزده_سال در جای دیگر با دربهدری اقامت کند.
💠شاید بعضی از اهل علم گمان کنند که اگر علما و اهل علم همدیگر را تنقیص کنند، اشکال ندارد، ولی چنین نیست؛ بلکه خطر خردهگرفتن بر اهل علم، بیشتر از ایراد و اعتراض به دیگران است؛ لذا انسان حتی در موارد تشخیص عدم اهلیت علما باید احتیاط کند؛ زیرا #تنقیص_علما خیلی مشکل است.
📚در محضر بهجت، ج۳، ص۲۶۳.
#سالروز_ارتحال شیخ محمدحسن نجفی؛ صاحب جواهر رحمت الله علیه.
🔅سعدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
@soada313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ارزش عالم بودن......mp3
2.55M
🔹 ارزش عالِم و دانشمند بودن
🎙 سخنان شیرین و شنیدنیِ مرحوم آیت الله مجتهدی تهرانی(ره)
🔅سعدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
@soada313
🌱#الف_اخلاق
🔅آیت الله باقری بنابی:
🔹بنده روي مناعت طبع و #عزت_نفس طلبه ها حساسيت زيادي نشان مي دهم . وقتي كسي مي خواهد به حوزه وارد شود ، از همان اوائل اگر احساس كنم كه رذالت در او وجود دارد و عزت نفس ندارد ، او را مرخص مي كنم ؛ چرا كه عزت نفس از جمله اصول مهم اخلاقي است .
🌀طلبه بايد عزت نفس و مناعت طبع و #عفت داشته باشد . يكي از عوامل موفقيت انبياء اين بود كه مي گفتند : « وَ ما أَسْئَلُكُمْ عَلَيْهِ مِنْ أَجْرٍ إِنْ أَجْرِيَ إِلاَّ عَلى رَبِّ الْعالَمِينَ » ما در مقابل تبليغاتمان از شما اجر و پاداشي نمي خواهيم .
⚡️انسان از دو لحاظ روي پول خواستن و اجر طلبيدن حساس است :
🔻اول اينكه اگر كسي بفهمد كه ما در مال و منال او چشم دوخته ايم ، طبعا از ما #متنفر مي شود ؛ چرا كه او نسبت به مال و منال خويش محبت شديدي دارد ؛ انه لحب الخير لشديد .
🔻دوم اينكه همه ي انسانها از فرد #طمعكار بدشان مي آيد ، اگر چه كه مالي از مردم نگيرد و مردم چيزي به او ندهند ، باز از او بدشان مي آيد ، صرف #طمّاع بودن او موجب #تنفر مردم است . خلاصه اين كه دو عامل وجود دارد يكي مادي است و ديگري نفساني است .
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر (ایتا و بله)
🆔@soada313
14.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌗#سلام_آقا
🌸 زیبائیهای جهان پس از ظهور❤️
🎙#استاد_محمودی
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر (ایتا و بله)
🆔@soada313
این کلیپ را بارها باید شنید + لینک دانلود.mp3
5.51M
🌱#سین_سیاست
🎙 این کلیپ صوتی را بارها باید شنید!
🎵 سخنان رهبر معظم انقلاب پیرامون حوزه علمیه
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر (ایتا و بله)
🆔@soada313
🌱حوزه علمیه از دیدگاه #شهید_مطهری 1:
💠محیط حوزههای علوم دینی محیط #زهد و #قناعت است، از اسراف و عیاشی و مجالس شبنشینی که در سایر طبقات است و احیاناً دانشجویان غیر رشته علوم دینی در آن مجالس شرکت میکنند، خبری نیست و حتی اندیشه اینگونه امور نیز در دِماغ یک محصل دینی پیدا نمیشود و اگر کسی کوچکترین تمایلی به این امور نشان بدهد سقوطش قطعی است.
📚کتاب ده گفتار، صفحه 289 .
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر (ایتا و بله)
🆔@soada313
---------.mp3
1.5M
🌗#سلام_آقا
🔹تشرف میرزای نائینی به محضر امام زمان و تعبیر حضرت از ایران.
🔸به مناسبت #سالروز_ولادت میرزای نائینی
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر (ایتا و بله)
🆔@soada313
🌱#الف_اخلاق | چطور درس بخوانیم؟!
🔹یک روز که همراه آقا از حرم برمیگشتیم، نزدیکیهای منزل از آقا پرسیدم: «چهجور درس بخوانیم که در امتحان نتیجۀ بهتری بگیریم؟».
🔅چهرۀ آقا مقداری در هم رفت و ناراحت شد. بعد گفت: «خوب نیست آدم برای #امتحان یا #شهریه درس بخواند. آدم باید درس را قربةالیالله بخواند. حالا امتحان هم داد، داد. نتیجه گرفت یا نگرفت، اینها اصلاً معنایی ندارد».
▫️مدرک برای آقا اهمیت نداشت.
🔻بر اساس خاطرۀ یکی از شاگردان آیت الله بهجت
📚کتاب ذکرها فرشتهاند، ص۵۴.
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر (ایتا و بله)
🆔@soada313
سعدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🌱حوزه علمیه از دیدگاه #شهید_مطهری 1: 💠محیط حوزههای علوم دینی محیط #زهد و #قناعت است، از اسراف و عی
🌱حوزه علمیه از دیدگاه #شهید_مطهری 2:
⚡️ویژگی ها و مزایای تحصیلات حوزوی
🌀عادت طلاب بر این است که روی درسی که از استاد میگیرند بعد خودشان #فکر کنند. لذا درس خود را از روی #کتاب مطالعه میکنند. بعلاوه بعد با یکی از همدرسهای خود آن درسها را #مباحثه میکنند. در درسهای عالی، آنچه را از استاد در مجلس درس فرا میگیرند به ذهن میسپارند و شب #می_نویسند.
🔅بنای طلاب بر حفظ کردن و طوطیواری یاد گرفتن نیست؛ بر تعمق و تفکر و #تجزیه_و_تحلیل است. و چون #حق_تدریس، انحصاری نیست و انتخاب استاد با خود شاگردان است، برای هرکسی که استعدادی داشته باشد، میسر است که کتابهای پایینتر را تدریس کند. از این رو یک نفر دانشجوی دینی در عین حال که دانشجوست و درس میخواند، ممکن است تدریس هم بکند.
❇️ امتیاز متد تحصیلی طلاب نسبت به سایر متدها همین است که طلاب، درسی را که از استاد فرا میگیرند دقیقاً مطالعه میکنند و سپس مباحثه میکنند و مینویسند و در همان حال دروس دیگر را تدریس میکنند. این جهات سبب میشود که طلاب در حدود تحصیلات خود #عمیق میگردند.
📚کتاب ده گفتار؛ صفحه 290.
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر (ایتا و بله)
🆔@soada313