⭕️مسئله فلسطین، مسئله اول دنیا
🔹...سال های متمادی تبلیغات رسمی رسانه های وابستهی به #آمریکا و وابستهی به #مراکز_صهیونیستیِ ثروتمند سعی شان این بود که کاری کنند که نام #فلسطین و مسئلهی فلسطین بتدریج کمرنگ بشود و تدریجاً به فراموشی سپرده بشود، و مردم یادشان برود که یک چیزی هم به نام #فلسطین وجود داشته! سالها سعی کردند و پول خرج کردند برای این کار، [امّا] امروز علیرغم آنها، مسئلهی #فلسطین مسئله اوّل دنیا است.
🔹در خیابان های لندن، در میدان های پاریس، در دانشگاه های آمریکا به نفع #مردم_فلسطین و علیه #رژیم_صهیونیستی شعار میدهند. #آمریکا هم در مقابل اجماع جهانی ملّت های دنیا ناچار دچار #انفعال است، و دیر یا زود مجبور خواهد شد دست خودش را از پشت رژیم صهیونیستی بردارد. البتّه #مصیبتهای_غزّه، حوادث گریهآور غزّه، [از جمله] حمله به مردم بیدفاع، #کشتار نزدیک به چهل هزار نفر،
🔹کشتار حدود پانزده هزار یا بیشتر #کودک ـ بعضاً نوزاد، بعضاً #شیرخوار ـ این مصیبتها وجود دارد؛ اینها هزینههایی است که #ملّت_فلسطین در راه نجات خود دارد این هزینهها را میدهد، و [در عین حال] ایستاده است و #مقاومت میکند و از حماسه سازان و مبارزان مقاومت دفاع میکند. #ملّت_فلسطین با وجود همهی این مشکلات و سختی ها، از مقاومت اِعراض نکرد، روگردانی نکرد؛ از #مقاومت دفاع میکند، به برکت ایمان اسلامی و اعتقاد به آیات قرآن؛ این خیلی مهم است.
بیاناتمقاممعظمرهبری ۱۴۰۳/۰۳/۱۴
منبع؛ وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️رأی دادن در انتخابات - شرکت در انتخابات (بخش دوم و پایانی)
🔹#قانون_اساسی کشور ما در اصول متعددی بر اهمیت و نقش #آراء_مردم و مشارکت آنان در عرصه های گوناگون تاکید نموده است، که ذیلا به دو اصل از این قانون اشاره میشود. در «بند هشت اصل سه» از این قانون چنین آمده است: «دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است، برای نیل به اهداف مذکور در اصل دوم، همه امکانات خود را برای #مشارکت عامه مردم در تعیین سرنوشت سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خویش به کار برد».
🔹در «اصل شش» میخوانیم: «در #جمهوریاسلامیایران امور کشور باید به اتکاء #آراء_عمومی اداره شود، از راه #انتخابات، انتخاب رییس جمهور، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اعضای شوراها و نظایر اینها، یا از راه همه پرسی در مواردی که در اصول دیگر این قانون معین میگردد». بنابراین از نظرگاه #قانون_اساسی مراجعه و احترام به #رای_مردم، امری قطعی و مسلم می نماید، بگونه ای که کسی نمیتواند نسبت به آن، اظهار نظر خلافی داشته باشد.
🔹از طرفی، ما در بیانات #امام_راحل و همچنین #مقاممعظمرهبری شاهد سفارشات مکرر مبنی بر حضور و #مشارکت حداکثری مردم در تصمیمات اساسی کشور بوده و هستیم، که این خود اهمیت موضوع را چند برابر می نماید. از دیدگاه این دو رهبر فرزانه، نه تنها #انتخابات وظیفهای ملی است، بلکه از آن بالاتر بعنوان یک #تکلیف_الهی تلقی و آحاد جامعه نسبت به آن باید در برابر خداوند پاسخگو نیز باشند.
🔹#وظیفهای_ملی است، به خاطر اینکه اگر این #حضور و مشارکت در سرنوشت نباشد، #دشمنان به دنبال طرح نقشه های شوم برای دست اندازی به تمام منابع مادی و معنوی این مرز و بوم برآمده و این ملت را با نابودی مواجه خواهند نمود، همانگونه که قبل از انقلاب اینگونه بوده است، تا بدانجا که به تعبیر رهبر کبیر انقلاب تمام حیثیت و هستی این کشور را به باد داده و به منافع این مردم هیچ توجهی نداشتند.
🔹بنابراین، #حضور و نقش آفرینی #آحاد_مردم در عرصه های مختلف جامعه اسلامی از ضروریات غیر قابل انکار میباشد، چرا که همین حضور، علاوه بر حراست و حفاظت از #اسلام و #انقلاب، نوید بخش رشد و توسعه روز افزون نیز خواهد بود، و نیز #تکلیفی_الهی است، زیرا اگر بخواهیم اسلام و آموزه های ناب آن در کشور و میان آحاد جامعه به درستی پیاده گردد، باید همگان در تعیین #سرنوشت خود دخیل و سهیم باشند؛ چرا که خداوند میفرماید: «إِنَّ اللهَ لا یُغَیِّرُ ما بِقَوْمٍ حَتَّى یُغَیِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِمْ» [۱]
🔹یعنی اگر هر #جامعهای بخواهد مرتبا رو به جلو حرکت کند، میبایست خودش در #تعیین_آینده خود بطور #جدی و مستقیم وارد شود، تا به درستی بتواند آن را رقم زند، و خود شاهد ثمرات شیرین آن باشد؛ و از طرفی کسی هم نمیتواند نسبت به #سرنوشت خود بیتفاوت بوده، به اینکه #رای ندهد و یا این که رای سفید در صندوق بیاندازد؛ چون وی به عنوان عضوی از پیکره #جامعه، علاوه بر بهرهمند بودن از امتیازات، در برابر آن #تکالیفی نیز دارد که یکی از آنها همین #رای_دادن میباشد، و اگر چنین نکند ممکن است افرادی در این عرصه اعمال نظر کنند و بخواهند جامعه به تباهی کشیده شود.
پی نوشت؛
[۱] قرآن کریم، سوره رعد، آيه ۱۱
منبع: وبسایت پرسمان
#انتخابات
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
⭕️واجب است دخالت کنید!
🔹در قضیه #رئیس_جمهور، «تعیین رئیس جمهور» یکی از چیزهایی است که بر همه #مسلمان های ایران، بر همه #مکلّف های ایران #واجب است که در این امر دخالت داشته باشند. اگر دخالت نکنند و یک صدمهای به #اسلام برسد، هر یک یک ما در محکمه عدل الهی #مسئول هستیم؛ یک یک ما.
🔹کسی بگوید: «به من چه ربطی دارد؟» این است که بگوید: #اسلام به من چه ربطی دارد. مگر میتوانی بگویی: #اسلام به من چه ربطی دارد؟! تو #مکلفی حفظ کنی. #امانت_خداست و حفظش امروز به این است که رئیس جمهورش یک #رئیس_جمهور_صحیح باشد.
بیانات حضرت امام ۶۰/۰۴/۱۰
منبع: سایت جامع امام خمینی(ره)
#امام_خمینی #انتخابات
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️امام علی (علیه السلام) چه راهکاری را برای به دست آوردن «نشاط» در انجام کارها ارائه می نماید؟
🔹#امام_علی (عليه السلام) در حکمت ۱۹۷ #نهج_البلاغه راه به دست آوردن #نشاط براى انجام كارهاى مهم زندگى را نشان داده و مى فرمايد: «إِنَّ هَذِهِ الْقُلُوبَ تَمَلُّ كَمَا تَمَلُّ الاَبْدَانُ، فَابْتَغُوا لَهَا طَرَائِفَ الْحِكْمَةِ» (اين #دلها همانند تن ها، خسته و افسرده مى شوند، براى رفع #ملالت و افسردگى آنها #سخنان_حكمتآميز و #زيبا و #ظريف انتخاب كنيد). اين يك واقعيت است كه #روح و #جسم بر اثر كارهاى مختلف #خسته مى شوند، زيرا توان و #نيروى_انسان محدود است و اين محدوديت سبب #خستگى جسم و جان مى گردد.
🔹اما خداى متعال كه #انسان را براى ادامه زندگى آفريده به وى قدرتى داده كه مى تواند جوششى از درون ايجاد كند و اين جوشش، نيرو و #توان_جديدى براى كارهاى مجدد به او بدهد. براى اين كه اين جوشش در زمان خستگى و ناتوانى شتاب گيرد بايد از وسايل تفريح استفاده كرد. #تفريحات_مادى و انواع #ورزش ها، #جسم را نيرو مى بخشد و #تفريحات_معنوى، لطيفه ها، #مزاح ها، شعرهاى زيبا، داستان های نشاط آور و لطائف الحكم، #خستگى_روح را مى زدايد، و به انسان براى #عبادت و اطاعت پروردگار و #مديريت_كارهاى زندگى و تحقيق و كشف مطالب علمى نيرو مى دهد.
🔹از قديم معمول بوده كه در ميان ساعات درس، #زنگ_تفريح مى گذاشتند، براى اين كه خستگى و ملالت را از دانش آموز و دانشجو بگيرند. روايات، مزاح كردن را از آداب مستحبِ سفر دانسته البته مزاحى که به دور از #افراط و آلودگى به گناه باشد. مرحوم علامه طباطبايى بحر العلوم در اشعار فقهى خود مى گويد. «وَ أكْثِرِ الْمِزاحَ فِى السَّفَرِ إذا * لَمْ يَسْخَطِ الرَّبَ وَ لَمْ يَجْلِبْ أذَىً» (در سفرها #مزاح زياد كن، مزاحى كه سبب خشم خدا نشود و موجب آزار كسى نگردد).
🔹اين شعر برگرفته از حديثى از پيغمبر اكرم (صلى الله عليه و آله) است كه مى فرمايد: شش چيز است كه #نشانه_شخصيت انسان است سه چيز در حضر و سه چيز در سفر؛ سه چيز در سفر را به اين صورت بيان فرمود: «فَبَذْلُ الزّادِ وَ حُسْنُ الْخُلْقِ وَ الْمِزاحُ فِی غَيْرِ الْمَعاصی» [۱] (بخشيدنِ بخشى از زاد و توشه به ديگران و حُسن خُلق و #مزاح كردن به صورتى كه موجب #عصيانى نشود). اين موضوع در مورد سفر تأكيد شده؛ زيرا در گذشته، سفرها غالباً آميخته با خستگى هاى جسمى و روحى بوده و اين مزاح ها مى توانست خستگى و ملالت جسمى و روحى را برطرف سازد.
🔹ناگفته پيداست كه #مزاح بايد در حد #اعتدال و خالى از افراط و بى بند و بارى و دور از اذيت و آزار ديگران و آنچه موجب خشم خداوند مى شود باشد. «طرائف» جمع «طريفة» به معناى هر چيز زيبا، دل انگيز و شگفتى آور است و «حِكَم» جمع «حكمت» به معناى علم و دانش و مطالب آموزنده و به معناى عقل است، بنابراين «طرائف الحكم» به معناى نكته هاى لطيف و زيبا است؛ خواه علمى باشد يا ادبى، در قالب شعر باشد يا به شكل نثر، ولى مى توان آن را به قرينه روايات و به اصطلاح از باب «تنقيح مناط» به هر گونه مزاح و سخنانى نشاط انگيز هر چند جنبه علمى نداشته باشد تعميم و تسرّى داد.
🔹در حديثى مى خوانيم كه: «گاه يك مرد عرب بيابانى خدمت پيغمبر اكرم (صلى الله عليه وآله) مى رسيد و هديه اى براى آن حضرت مى آورد. سپس عرض مى كرد: اى رسول خدا؟ «أعْطِنا ثَمَنَ هَدِيَّتِنا»؛ (قيمت اين هديه را لطف كنيد) پيغمبر (صلى الله عليه و آله) با شنيدن اين سخن مى خنديد و گاه هنگامى كه غمگين مى شد مى فرمود: «ما فَعَلَ الاَعْرابِىُ لَيْتَهُ أَتَانَا» [۲] (آن مرد اعرابى كجاست؟ اى كاش! سراغ ما مى آمد)
بار ديگر تأكيد مى كنيم كه نبايد براى رفع خستگى آلوده به #گناه شد، آنگونه كه در دنياى امروز معمول است كه هرگونه سرگرمى سالم و ناسالم را براى رفع خستگى مى پسندند؛ بلكه بايد #تقوا و #اعتدال را در آن رعايت كرد.
🔹اين سخن را با شعرى كه ابن ابى الحديد در شرح اين كلام حكمت آميز مولا آورده پايان مى دهيم: «أفِدْ طَبْعَكَ الْمَكْدُودَ بِالْجِدِّ راحةً * تَجَمُّ وَ عَلِّلْهُ بِشَىء مِنَ الْمَزْحِ - وَ لكِنْ إذا أعْطَيْتَهُ ذكَ فَلْيَكُنْ * بِمَقْدارِ ما يُعْطَى الطَّعامُ مِنَ الْمِلْحِ» [۳] (طبع فرسوده و خسته خود را راحتى ببخش تا راحت پذيرد و به وسيله چيزى از #مزاح آن را درمان كن ولى هنگامى كه اين فرصت را به طبع خود دادى بايد به مقدار نمكى باشد كه در طعام مى ريزند [كه اگر بيش از حد باشد طعام را شور و غير قابل استفاده مى كند]).
#مآخذدرمنبعموجوداست
📕پيام امام اميرالمؤمنين(ع)، مكارم شيرازى، ناصر، دار الكتب الاسلاميه، تهران، ۱۳۸۶ش، چ اول، ج ۱۳، ص ۵۳۱
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#نشاط
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
⭕️امام حسن مجتبی (عليه السلام):
🔸«إنَّ مُعاوِيَةَ نازَعَني حَقّا هُوَ لی فَتَرَكتُهُ لِصَلاحِ الاُمَّةِ و حَقنِ دِمائِهِم».
🔹«#معاويه در حقى كه از آنِ من بود با من ستيز كرد و من براى #صلاح_امّت و جلوگيرى از ريختن خونشان، آن را واگذاردم.
📕بحار الأنوار، ج ۴۴، ص ۳۰
#امام_حسن
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️«انتخابات» اقدامی به هنگام
🔹از آنجایی که «حفظ نظام اسلامی» از #اوجب_واجبات است، و حفظ آن نیز از اهمیت بالایی برخوردار است؛ لذا دادن #رای و آمدن پای صندوق آراء، ثواب بسیار بالایی دارد، و لو اینکه در شناخت شخص اصلح دچار اشتباه شده باشیم، باز پیش خداوند متعال اجر و پاداش دارد، و اگر در تشخیص، درست عمل کرده باشیم، ثواب مضاعف دارد. #اعمال_خیر همگی در پیشگاه الهی ثبت و ضبط میشود:
🔹«فَمَنْ يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ خَيْرًا يَرَهُ» [۱] (و هر کس به قدر ذرهای کار زشتی مرتکب شده آن هم به کیفرش خواهد رسید). خداوند متعال شاهد و ناظر اعمال ما است: «وَ قُلِ اعْمَلُوا فَسَيَرَى اللهُ عَمَلَكُمْ وَ رَسُولُهُ وَالْمُؤْمِنُونَ» [۲] (و بگو: عمل کنید یقیناً خدا و پیامبرش و مؤمنان اعمال شما را می بینند). و حال که این طور است، خدا عملکرد ما را میبیند و میداند؛ پس اقدام کنیم و این #اقدامبهموقع و به هنگام باشد، و مانند نماز اول وقت، در اولین فرصت سر #صندوق_رأی حاضر شویم،
🔹چرا که این اقدام ما را، هم رسول خدا و امام زمان ارواحنا له الفدا میبینند، و هم مستضعفین و مؤمنین و دوستداران جمهوری اسلامی ایران، در سایر کشورها اظهار خوشحالی و خرسندی میکنند. آنان منتظرند ببینند که ما چطور عمل خواهیم نمود؛ آیا #کاندیداییمؤمن و #انقلابی را انتخاب خواهیم کرد و یا... و از آن طرف، #دشمنان نادان و احمق ما هم گردن میکشند ببینند که انتخاب ما چه خواهد بود؛ چرا که دشمنان هم به عملکرد ما حساس هستند.
پی نوشتها؛
[۱] قرآن کریم، سوره زلزال، آیه ۸
[۲] همان، سوره توبه، آيه ۱۰۵
نویسنده: فاطمی تبار
منبع: راهروان ولایت
#انتخابات
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
⭕️برتری ائمه معصومین علیهمالسلام حتی در فقه
🔹بهطور قطع ما احتیاج به عامه نداریم. #امام_باقر و #امام_صادق علیهم السلام حتی در فقه، گذشته از کمالات و کرامات و معارف، از آنها برتر بودند.
🔹#اهل_تسنن خود نقل کردهاند که زنی، شوهر یا یکی از بستگانش فوت کرده بود، و درباره سهم ورثه سؤال میکرد و ما با انگشتها مشغول حساب سهام و فرض هر کدام بودیم، که #امام_باقر علیه السلام سر رسید و مسئله به ایشان عرضه شد، و آن حضرت بیدرنگ و بدون تأمل و رویه و فکر پاسخ مسئله را گفت.
📕در محضر بهجت، ج۲، ص۲۸۶
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️«امام باقر» (عليه السلام) از چه جایگاه علمیای برخوردار بودند؟ (بخش اول)
🔹#امام_محمد_باقر (عليه السلام) طى مدت امامت خود، در شرایطی نامساعد، به نشر و اشاعه #حقايق و #معارف_الهى پرداخت و #مشكلات_علمى را تشريح نمود و جنبش علمى دامنه دارى به وجود آورد كه مقدمات تاسيس يك «دانشگاه بزرگ اسلامى» را كه در دوران امامت فرزند گراميش #امام_صادق (عليه السلام) به اوج عظمت رسيد، پى ريزى كرد.
🔹جابر كه يكى از ياران بزرگ پيامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) و از علاقمندان خاص خاندان نبوت است، مى گويد: روزى #پيامبر (صلی الله علیه و آله) به من فرمود: «بعد از من شخصى از خاندان مرا خواهى ديد كه اسمش اسم من و چهره اش شبيه چهره من خواهد بود. او #درهای_دانش را به روى مردم خواهد گشود». #پيامبر_اکرم (صلی الله علیه و آله) هنگامى این پيشگويى را فرمود كه هنوز #امام_باقر (عليه السلام) چشم به جهان نگشوده بود.
🔹سال ها از اين جريان گذشت، زمان پيشواى چهارم رسيد. روزى جابر از كوچه هاى مدينه عبور میكرد، چشمش به #حضرت_باقر (عليه السلام) افتاد، وقتى دقت كرد، ديد نشانه هايى كه #پيامبر (صلی الله علیه و آله) فرموده بود، عينا در او هست. پرسيد اسم تو چيست؟ گفت: اسم من «محمد بن على بن الحسين» است. جابر بوسه بر پيشانى او زد و گفت: جدت پيامبر به وسيله من به تو سلام رساند! جابر از آن تاريخ، به پاس احترام پيامبر (صلی الله علیه و آله) و به نشانه عظمت #امام_باقر (عليه السلام) هر روز دوبار به ديدار آن حضرت مى رفت.
🔹او در مسجد پيامبر ميان انبوه جمعيت مى نشست (و در پاسخ بعضى از مغرضين كه از كار وى خرده گيرى مى كردند) پيشگويى پيامبر اکرم را نقل مى كرد. #امام_محمد_باقر (عليه السلام) در #علم، #زهد، #عظمت و #فضيلت سرآمد همه بزرگان بنى هاشم بود و «مقام بزرگ علمى و اخلاقى» او مورد تصديق دوست و دشمن بود. به قدرى #روايات و #احاديث، در زمينه مسائل و احكام اسلامى، تفسير، تاريخ اسلام، و انواع علوم، از آن حضرت به يادگار مانده است كه تا آن روز از هيچ يك از فرزندان امام حسن و امام حسين (علیهم السلام) به جا نمانده بود. [۱]
🔹رجال و شخصيت هاى بزرگ علمى آن روز، و نيز عده اى از ياران پيامبر (صلی الله علیه و آله) كه هنوز در حال حيات بودند، از محضر آن حضرت استفاده مى كردند. جابر بن يزيد جعفى و كيسان سجستانى (از تابعين) و فقهایى مانند: ابن مبارك، زهرى، اوزاعى، ابوحنيفه، مالك، شافعى، زياد بن منذر از آثار علمى او بهره مند شده، سخنان آن حضرت را، بى واسطه و گاه با چند واسطه، نقل نموده اند. #ادامه_دارد...
پی نوشت؛
[۱] الارشاد، شیخ مفید، منشورات مکتبه بصیرتی، ص ۲۶۱
📕سیره پیشوایان، مهدی پیشوایی، موسسه امام صادق(ع)، چ بیست و ششم، ص ۳۱۰
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#امام_باقر
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد