✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️«امام علی» (علیه السلام) در «خطبه ۱۹۴ نهج البلاغه»، چه مشكلاتی را از دوران رسالت «پیامبر اكرم» (صلی الله علیه و آله) یاد نموده است؟ (بخش دوم و پایانی)
🔸#امام_علی (علیه السلام) در بخشی از خطبه ۱۹۴ #نهج_البلاغه مى فرمايد: «وَ نَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً عَبْدُهُ وَ رَسُولُهُ، خَاضَ إِلَى رِضْوَانِ اللهِ كُلَّ غَمْرَةٍ، وَ تَجَرَّعَ فِيهِ كُلَّ غُصَّةٍ». (و گواهى مى دهيم كه #محمّد بنده و فرستاده اوست، همان كسى كه در راه رضاى خدا در درياى مشكلات غوطه ور شد، و جام هر مصيبتى را جرعه جرعه نوشيد).
🔹تاريخ اسلام نيز در همه فصولِ خود به اين حقيقت گواهى مى دهد كه #دشمنان از هر كارى كه فكر مى كردند به شكست اسلام و پيامبر (صلی الله عليه و آله) بيانجامد خوددارى نكردند؛ ولى خدا مى خواست اين نور الهى خاموش نشود و روز به روز درخشش بيشترى پيدا كند، لذا نقشه هاى آنها را نقش بر آب كرد و آتش هايى را كه افروخته بودند، با باران لطف و عنايتش خاموش ساخت و #پيامبر_اكرم (صلی الله علیه و آله) از اين معركه هاى خطرناك پيروز و سربلند بيرون آمد و #اسلام، شرق و غرب عالَم را تسخير كرد.
🔹ابن ابى الحديد در اينجا نگاهى كوتاه و گذرا به مشكلات و دشوارى هايى كه #پيامبر_اكرم (صلی الله علیه و آله) در دوران رسالت خود پشت سر گذاشت، افكنده، مى گويد: «كسى كه كتب تاريخ و سيره را مطالعه مى كند، مى داند كه #رسول_الله (صلی الله علیه و آله) در راه خدا چه دشوارى هايى را تحمّل كرد؛ از استهزاء قريش در آغاز دعوت گرفته، تا سنگباران كردن، تا آنجا كه از پشت پاى او خون فرو مى ريخت و كودكان را به مخالفت و آزار او وادار مى كردند. شكمبه شتر بر سر او مى ريختند. لباس آن حضرت را بر گردنش پيچيده و مى فشردند.
🔹او را چند سال در شعب بنى هاشم (ابوطالب) محاصره كردند. خريد و فروش با او و مسلمانانِ اندكِ آن زمان را تحريم كردند و از ازدواج با آنان و سخن گفتن خوددارى نمودند، تا آنجا كه نزديك بود #مسلمانان از گرسنگى هلاك شوند، و اگر بعضى از ارحام و علاقه مندان پيامبر (صلى الله عليه و آله) مخفيانه كمى آرد و خرما در تاريكى شب به آنها نمى رساندند، از گرسنگى هلاك شده بودند. اصحاب و يارانش را مى گرفتند و مى زدند و در برابر آفتاب به بند مى كشيدند و از خانه خود دور مى ساختند، تا آنجا كه گروهى مجبور شدند به حبشه مهاجرت كنند و خود #پيامبر (صلى الله عليه و آله) گاهى به قبيله ثقيف و گاهى به بنى عامر و گاه به ربيعه و غير آنها پناه برد؛ ولى هيچ يك فايده اى نداشت.
🔹سپس همگى تصميم گرفتند كه آن حضرت را شبانه به قتل برسانند و #پيامبر (صلى الله عليه و آله) ناچار شد از چنگال آنها فرار كند و به مدينه رود و به طايفه اوس و خزرج بپيوندد؛ در حالى كه همسر و فرزندان خود و تمام وسايل زندگيش را در مكّه رها كرده بود و با زحمت شديد توانست خود را به مدينه برساند. در آنجا نيز آن حضرت را آسوده نگذاشتند، جنگ ها پشت سر يكديگر روى داد و لشكرها پشت سر يكديگر به سوى او حركت كردند، به گونه اى كه هميشه در زحمت بود و جنگ ها يكى پس از ديگرى مسلمانان را در فشار قرار مى داد؛ ولى سرانجام خدا او را يارى كرد و #آئينش جهانگير شد و كسى كه آشنا به #تاريخ_اسلام باشد شرح اين مشكلات را مى داند». اينها همان چيزى است كه #امام_علی (عليه السلام) در جمله هاى كوتاه و پر معناى بالا به آن اشاره كرده است.
پی نوشت؛
[۱] شرح نهج البلاغة، ابن أبي الحديد، مكتبة آية الله المرعشی النجفی، قم، ۱۴۰۴ ق، چ اول، ج ۱۰، ص ۱۶۵
📕پيام امام اميرالمؤمنين(ع)، مكارم شيرازى، دار الكتب الاسلامية، چ اول، ج ۷، ص ۶۰۱
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#پیامبر #پيامبر_اکرم
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
تبیین
⭕️«مددهای غیبی»
🔹گذشته از اینکه اشیاء در اصل هستی خود از #غیب مدد میگیرند، به عبارت دیگر سراسر طبیعت #مدد_غیبی است؛ در زندگی بشر یک سلسله «مددهای غیبی خاصّی» هم وجود دارد. یعنی چه؟ مگر مددهای عمومی و خصوصی در کار است؟ بلی. لازم است قبلًا اصطلاحی از #قرآن ذکر کنم و سپس به توضیح مطلب بپردازم. قرآن، #خداوند را هم با صفت #رحمان و هم با صفت #رحیم یاد میکند. «بسم الله» که خود آیهای از قرآن است هم مشتمل بر «رحمان» است، هم مشتمل بر «رحیم».
🔹#رحمان و #رحیم دو مشتق از «رحمت» میباشند با این تفاوت که #رحمت_رحمانی عبارت است از «رحمت عمومی» که شامل همه موجودات است - وجود هر موجودی برای آن موجود رحمت است، وسائلی که برای ابقاء و ادامه وجود او آفریده شده است رحمت است - امّا #رحمت_رحیمیه عبارت است از «الطاف و دستگیری های خاصّی که یک موجود مکلّف در اثر حسن انجام وظیفه مستحقّ آن میگردد»؛ #لطف_خاصّی است که طبق قانون خاص، نه قانون عامّ طبیعت، شامل حال میگردد. پیامبران آمدهاند که ما را به این گونه #مددهای_غیبی مؤمن نمایند. اگر چنین #ایمانی در ما پیدا شود، ما عملًا با خداوند وارد معامله و بده و بستان میشویم،
🔹احساس میکنیم که #نیکی کردیم و خداوند به ما #پاداش نیک داد، ما را #حفظ و نگهداری کرد؛ بر عکس، #بدی کردیم و #کیفر دیدیم. به هر حال #بشر در زندگی خاصّ خود، اعمّ از زندگی فردی یا اجتماعی، احیاناً مشمول لطف ها و رحمت های خاصّی میشود که او را دستگیری میکند و از سقوط نجات میدهد. خداوند درباره #رسول_اکرم میفرماید: «أَ لَمْ يَجِدْكَ يَتِيمًا فَآوَىٰ، وَ وَجَدَكَ ضَالًّا فَهَدَىٰ، وَ وَجَدَكَ عَائِلًا فَأَغْنَىٰ». [۱] ما در نمازهای پنجگانه میگوییم: «ایاک نَعْبُدُ وَ ایاک نَسْتَعینُ». (خدایا! تنها تو را میپرستیم و تنها از تو کمک میخواهیم)؛ این خود نوعی استمداد از #غیب است.
پی نوشت؛
[۱] قرآن کریم، سوره ضحی، آیات ۶ الی ۸
📕امدادهای غیبی در زندگی بشر، مرتضی مطهری، ص ۷۰ و ۷۱
منبع: پورتال جامع استاد شهید مطهری
#شهید_مطهری
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️نقش و جایگاه خانواده در شیوع بیحجابی در جامعه (بخش اول)
🔸یکی از سوالات مهم و کاربردی که در عرصه #عفاف و #حجاب ذهن پژوهشگران و محققان علوم اجتماعی و اسلامی را به خود جلب کرده؛ چرایی و علت این پدیده اجتماعی یا ناهنجاری اجتماعی است؟ به راستی چه علت و یا عواملی موجب می شود افرادی در جامعه به مبانی و اصول ارزشی و دینی و اجتماعی خود پشت پا بزنند و با لجاجت و پافشاری سعی در ادامه دادن به رفتار خود در جامعه داشته باشند. برای دستیابی به این پرسش سعی داریم ریشه ها و عوامل تأثیرگذار در این امر را مورد بحث و بررسی قرار دهیم.
💠ریشه و علت پیدایش بی حجابی در جامعه
🔹گاهی برخی افراد با دیدن صحنه هایی از #دختران_بیحجاب در جامعه بدون بررسی مؤلفه های روانشناسانه و جامعه شناسی تمام علت و منشأ این رفتار غیر دینی را برنامه های استکباری و استعماری می دانند، و چشم خود را بر روی سایر عوامل تأثیرگذار در شیوع #بیحجابی در جامعه می بندند. این در حالی است که بسیاری از #پدیدههای_اجتماعی دستخوش یک سلسله علل #تربیتی، #فرهنگی، #سیاسی، #علمی است، که باید هر یک از عوامل را در محیط های مختلف زندگی از جمله خانواده، محیط کار و آموزش مورد بررسی و تأمل قرار گیرد.
💠نقش و جایگاه خانواده در شیوع بی حجابی در جامعه
1⃣«عدم پایبندی و عملکرد منفی والدین»
🔹بدون شک اولین و مؤثرترین جایی که هویت دینی و اجتماعی انسان در آن شکل می گیرد #محیط_خانوادگی است، از این رو اگر #والدین گرامی در #تربیت_دینی_فرزند خود کوتاهی نمایند، و هیچ گونه دغدغه و یا برنامه ای برای هدایت و سالم سازی رفتار کودکان و فرزندان خود نداشته باشند، #فرزندان آنان عملکرد منفی، و در مواردی خلاف عرف و اخلاق را از خود بروز خواهند داد. «کُلُّ مَوْلُودٍ یُولَدُ عَلَى الْفِطْرَةِ حَتَّى یَکُونَ أَبَوَاهُ یُهَوِّدَانِهِ وَ یُنَصِّرَانِهِ». [۱] (همه با #فطرت_پاک متولد می شوند، این پدر و مادر اویند که او را یهودی، مسیحی می کنند).
🔹در مسأله #حجاب نیز به همین منوال است، در واقع وقتی #والدین، #فرزندان خود را از ابتدای طفولیت و کودکی با #فرهنگ_برهنگی و غربی عجین می کنند و این چنین به او وانمود می شود که تو با بدن برهنه و عریان زیباتر به نظر می رسی، این چنین کودکی #حجاب را به عنوان یک نازیبایی تصور می کنند؛ از این رو از آن گریزان می شود. در واقع این رفتار #والدین به طور عینی مصداق بارز رفتار و عملکرد شیطان است که نازیبایی ها را زیبا و زیبایی ها را زشت جلوه می دهد. «وَ إِذْ زَيَّنَ لَهُمُ الشَّيْطَانُ أَعْمَالَهُمْ». [۱] (و [یاد کن] هنگامى را که #شیطان اعمال آنان را برایشان بیاراست).
🔹حضور در مجالس مختلط و بدون ضابطهی خانوادگی و همچنین شرکت در مجالس لهو و لعبی که فرهنگ برهنگی را با خود به همراه دارند، همه و همه در #محیط_خانوادگی می تواند موجب تغییر رویکرد فرزندان در سبک زندگی و پوشش دینی آنان شود. #ادامه_دارد...
پی نوشت؛
[۱] بحارالانوار، ج۳، ص۲۸۱، ح۲۲
نویسنده؛ علی بیرانوند
منبع؛ راسخون
#حجاب #عفاف #خانواده #فرزند
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
⭕️«کلام نور»
🔸«وَ لِله الْمَشْرِقُ وَالْمَغْرِبُ ۚ فَأَيْنَمَا تُوَلُّوا فَثَمَّ وَجْهُ اللهِ ۚ إِنَّ اللهَ وَاسِعٌ عَلِيمٌ».
🔹«مالکیّتِ مشرق و مغرب فقط ویژه خداست؛ پس به هر کجا رو کنید آنجا روی خداست. یقیناً خدا بسیار عطا کننده و داناست».
📕قرآن کریم، سوره بقره، آیه ۱۱۵
#قرآن #کلام_نور
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️سلوک انقلابی برای یاری رسانی به امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف)
🔹اگر بخواهیم دوران #آخرالزمان را تشریح کنیم بهترین بیان را میتوان از لسان حضرتش ارائه نمود که در آن دعای وارده پس از نماز مخصوص امام زمان (عج) میفرماید اینگونه دعا کنید و شکایت به خدا ببرید: «اللهُمَّ عَظُمَ الْبَلاءُ وَ بَرِحَ الْخَفَاءُ وَ انْکَشَفَ الْغِطَاءُ وَ ضَاقَتِ الْأَرْضُ بِمَا وَسِعَتِ السَّمَاءُ وَ إِلَیْکَ یَا رَبِّ الْمُشْتَکَى وَ عَلَیْکَ الْمُعَوَّلُ فِیالشِّدَّةِ وَ الرَّخَاءِ». [۱] توجه به مفاهیم این دعا که در «دعای فرج امام زمان» (عج) نیز منعکس شده است به ما میفهماند که کارزار #آخرالزمان کارزار سختی است که انسان در بلاها، سختیها، تنگناها و حیرانی های فراوانی فرو میرود،
🔹و تنها کسی از این کارزار سخت به سلامت عبور میکند که توان رویارویی با این هجمهها را داشته باشد و در بسیاری مواقع بتواند خلاف جهت غالب جامعه حرکت نماید و طرح و حرکتی نو دراندازد. در شرایط #آخرالزمان که گرفتاری های زیادی بر امتها وارد میشود خداوند با معجزه قرار نیست گره از کار بشر باز کند؛ آنچه که باید بدان توجه داشت این است که #خداوند امداد و نصرتش را شامل حال یاران آخرالزمانی #حضرت_مهدی (عج) خواهد نمود، یارانی که بتوانند از عهده میدانداری حقیقی اینگونه فضاها برآیند و امتحان پس داده باشند.
🔹جابر جعفی در سؤالی که از #امام_باقر (ع) درباره #زمان_فرج می پرسد، اینگونه بیان می دارد که: به محضر مبارك امام باقر (ع) عرض كردم: #فرج شما اهلبیت چه زمانى خواهد بود؟ حضرت فرمود: هيهات، هيهات، #فرج واقع نخواهد شد؛ مگر بعد از آنکه شما #غربال شويد، بعد دوباره «غربال» شويد، بعد بار سوم «غربال» شويد؛ (اين جمله را سه مرتبه تكرار كردند) تا اينكه خداوند كدورتها را از بين برده، صفا و پاكى باقى بماند». [۲] حقیقت این است که ماندن در صحنه و هضم نشدن در جامعهای که اسیر دنیای پیچیده و پر زرقوبرق مدرن شده است، #روحیهای_انقلابی میخواهد؛ روحیهای که #انسان_منتظر را سرِپا، فعال و شاداب نگاه دارد.
🔹حرکت در مسیر انتظار ظهور و فرج #امام_زمان (عج) گرچه شیرین است، اما بهنوعی حرکت در خلاف جهت آب محسوب میشود که تنها فردی از پس آن برمیآید که عزم راسخی داشته و در ایمانش استوار و ثابتقدم مانده باشد و اینگونه افراد به فرموده #پیامبر_اکرم (ص) #کمیاب هستند؛ آنجا که در توصیف #یارانآخرالزمانیقائم و منتظران واقعی ظهور ایشان میفرماید: «به خداوندى كه مرا به راستى برانگيخت #معتقدين به امامت وى در #زمان_غيبتش از كبريت احمر گرانبها تر هستند». [۳]
🔹حال وقت پاسخ به این سؤال است که یک #فرد_انقلابی که میتواند این هجمه های سنگین را تحمل نماید و مسیر درست را هرچند سخت باشد در پیش گیرد باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟ در تعبیر یاران آخرالزمانی #حضرت_مهدی (عج) از تعبیر #پارههای_پولاد استفاده شده است که در عین حالی که انعطاف خاصی دارد نفوذناپذیر است. برای فراهم شدن زمینه ظهور #امام_زمان (عج) به اینچنین انسان هایی نیاز هست.
🔹همین تعبیر پارههای پولاد برای فرد مؤمن نیز بکار برده شده است، تا به ما برساند که اگر کسی به دنبال یاری #امام_مهدی (عج) است، باید نشانه های #انسان_مؤمن را دنبال نماید و در خود شکوفا سازد؛ آنجا که #امام_صادق (ع) در وصف انسان مؤمن میفرماید: «#مؤمن از پارههای آهن محکمتر است؛ پارههای آهن هرگاه در آتش نهاده شود تغيير میکند اما اگر مؤمن بارها كشته و زنده شود دلش تغييرى نمیکند». [۴]
🔹#فرد_انقلابی که قرار است زمینهساز واقعه ظهور باشد همان عبارت اخرای #انسان_مؤمنی است که چهار پایه اصلی ایمان [۵] #صبر و #یقین و #عدالت و #جهاد را توأمان داراست. او صبور است و این صبوری از سر یقینی است که به راه خود دارد، راهی که پر از مجاهدت بر روی صراط #عدالت است. این چهارپایه از ایمان به جنگ با شبهات، اغراق آمیزی ها، فسق و فجورهای دنیای کفر میپردازد تا بساط #ظلم آنها را برچیند و زمینه را برای ظهور #حضرت_مهدی (عج) مهیا سازد. #رفتار_انقلابی مجموعهای از این چهار ویژگی اساسی رفتارهای مؤمنانه را داراست و این همان چیزی است که باید در پی آن بود.
پینوشتها؛
[۱] بحارالأنوار، ج۹۹، ص۱۱۹
[۲] ترجمه الغیبه (شیخ طوسی)، ص۵۹۱، ترجمه مجتبی عزیزی
[۳] کمالالدین و تمام النعمه، ج۱، ص۲۸
[۴] بحارالأنوار، ج۶۴، ص۳۰۳
[۵] امام باقر (ع) فرمود: از امیرالمؤمنین (ع) از ايمان سؤال شد. در پاسخ فرمود: به راستى خداى عزوجل ايمان را بر چهارپايه استوار فرموده: صبر، يقين، عدالت، جهاد. [کافی، ج۲، ص۵۰]
نویسنده؛ مصطفی راهی
منبع: وبسایترهروانولایت
#امام_زمان #آخرالزمان
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
تبیین
⭕️وضعیت زن در رژیم پهلوی و مقایسه آن با نظام اسلامی
🔹#زن در جامعهی خود باختهی #نظامپلیدپادشاهی، حقیقتاً و از همهی جوانب #مظلوم بود. اگر #زن میخواست وارد مقولهی علم بشود، باید قید دین و تقوا و عفاف را میزد. مگر یک #خانم_مسلمان، در دانشگاه ها و محیط های آموزشی و مراکز علمی و فرهنگی میتوانست به آسانی #حجاب و #متانت و #وقار خود را حفظ کند؟ مگر ممکن بود؟
🔹مگر میشد یک #زن_مسلمان، در خیابان های تهران و بعضی از شهرهای دیگر، با متانت و وقار اسلامی یا حتّی با حجاب نیمه کاره، راحت راه برود و از گزند زبان و حرکت هرزگان و دلباختگانِ به فساد و فحشای سوغات غرب، مصون بماند؟ کاری کرده بودند که در این مملکت، کسب علم برای #زنها غالباً ممکن نمیشد. موارد استثنایی را کاری ندارم. به طور غالب، رفتن #زنان به وادی علم میسر نمیشد؛ مگر با برداشتن حجاب و منصرف شدن از تقوا و وقار اسلامی!
🔹در میدان سیاست و در زمینهی فعالیت های اجتماعی هم همین طور بود. اگر #زنی میخواست منصبی از مناصب اجتماعی و سیاسی را در ایرانِ دوران پادشاهی دارا باشد، باید قید حجاب و عفاف و وقار و متانت زن اسلامی را میزد. البته، بسته به این بود که خود این زن، جوهر و استعدادش چگونه باشد. اگر خیلی سست عنصر بود، باید تا آن اعماق میلغزید.
🔹اگر خوددار و خویشتندار بود، تا حدودی خود را حفظ میکرد؛ اما دائماً با فشارهای روزافزون از سوی محیط اجتماعی روبهرو بود. جامعهی ما، این گونه بود. #اسلام و #انقلاب و #امام آمد و در این کشور، #زن را در مرکز فعالیت های سیاسی قرار دادند و پرچم انقلاب را به دست #زنان سپرد؛ در حالی که #زن در همان حال توانست حجاب و وقار و متانت اسلامی و عفاف و دین و تقوای خود را حفظ کند. کسی حقی از این بزرگتر بر گردن زن ایرانی و مسلمان ندارد.
بیاناتمقاممعظمرهبری ۶۸/۱۰/۲۶
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای #زن
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد