⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️
☄
⭕️ #ارزش_حجاب و علت برتری #چادر در حجاب (بخش ششم)
🔶باید توجه داشت كه همانطور كه بقیه واجبات داراى مراتب مختلفى مىباشند، #حجاب نیز داراى مراتب خوب، متوسط و خوبتر است و #چادر #حجاببرتر_بانوان محسوب مىگردد. در این جا چند نكته وجود دارد كه براى روشن شدن آنها باید دید اساسا #فلسفه_حجاب چیست؟ در ادامه برای برخی از تاثیرات حجاب، توضیحاتی ارائه میگردد.
💠حجاب و سلامت فرد و خانواده
🔷بیتردید #زندگی_اجتماعی - خواه بر استدلال عقلی، و خواه برخواسته فطری، و خواه بر بنیان قراردادهای اجتماعی و... بنا شده باشد - از تأثیر و تأثّر متقابل افراد و عملكرد آنها تهی نیست. #خوبیها و زیباییها برای فرد و خانواده و جامعه مفیدند، و زشتیها و #بدیها نیز به همه زیان میرسانند، و تأثیر خود را بر تمام اعضا و اركان جامعه به جا خواهند گذاشت.
💠همنوایی آهنگ تكوین و تشریع
🔷 #مدبّر_آفرینش كه خواهان تداوم نسل بشر است، خود، به قلم تدبیر و تكوین، جاذبههای عقلی، اجتماعی، فطری و زیستی - جنسی را در آدمیان و حتّی حیوانات و گیاهان به ودیعت نهاده، تا در پرتو جذب و انجذاب درونی همیشگی شعله وجودشان را بر افروخته نگهدارند. خالق هستی برای بقای دیگر موجودات، تنها همین جذب و انجذاب را كافی دانسته، ولی برای بقای نسل #بشر، مسئولیتسپاری را نیز از نظر دور نداشته است؛ زیرا بشر چون جانوران و گیاهان نیست كه نسل وی تنها با جاذبههای زیستی - جنسی، و عشق ورزی آزاد پایدار ماند.
🔷نوزاد انسان پس از تولّد به تغذیه، نگهداری و پرورش درست نیازمند است و بدون مراقبتهای بهداشتی، زیستی و... فرصت حیات نمییابد. بر این اساس، معمار هستی كه نهاد آدمی را آنگونه سرشت، بر گنبد تشریع اینگونه نوشت كه #ازدواج محبوبترین بنیادها برای بنا نهادن #كانون_تولّد و مهد پرورش و رشد نوع انسان است [المیزان، محمدحسین طباطبائی، ج۳]، تا هم جذب و انجذاب به #محیط_خانواده محدود گردد، و هم #نسلی_سالم و متعادل پرورش یابد. چون جذب و انجذاب لجام گسیخته، هرگز به بقای نسل تن نمیدهد، و آن را مزاحم عشق ورزی خود میبیند؛ همانگونه كه نسل ناسالم، پدر و مادری نمیشناسد تا آن نژاد را استمرار بخشد [فرهنگ برهنگی و برهنگی فرهنگی، غلامعلی حداد عادل]
💠در بخشهای بعدی این نوشتار، به ابعاد تربیتی و روانشناختی موضوع پرداخته خواهد شد. #ادامهدارد...
منبع: پرسمان / حقوق زن
#حجاب #حجاب_برتر #فلسفه_حجاب #آثار_حجاب #ازدواج #خانواده
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️حجت الاسلام و المسلمین فاطمینیا به نقل از علامه می گوید:
🔹«گاهی یک #عصبانیت، بیست سال انسان را به عقب میاندازد».
منبع: وبسایت شهید آوینی
#آیت_الله_طباطبایی
#عصبانی
#عصبانیت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️
☄
⭕️ #ارزش_حجاب و علت برتری #چادر در حجاب (بخش هفتم)
🔶باید توجه داشت كه همانطور كه بقیه واجبات داراى مراتب مختلفى مىباشند، #حجاب نیز داراى مراتب خوب، متوسط و خوبتر است و #چادر #حجاببرتر_بانوان محسوب مىگردد. در این جا چند نكته وجود دارد كه براى روشن شدن آنها باید دید اساسا #فلسفه_حجاب چیست؟
💠حجاب و رشد شخصیت
🔷 #شخصیت؛ مجموعه افكار، عواطف، عادتها و اخلاقیات یك انسان است كه به تمایز وی از دیگران میانجامد [مجموعه مقالات کنفرانس زن، مقاله حجاب و آزادی]؛ به عبارت دیگر، مجموعه صفات و ویژگیهای جسمی، روانی و رفتاری كه هر انسان را از انسانهای دیگر متمایز میسازد، شخصیت نام دارد [روانشناسی شخصیت، یوسف کریمی]. بر این اساس، هر كس شخصیتی دارد كه خود را با آن معرفی میكند. و دیگران نیز او را به همان ویژگیها میشناسند. در، «روانشناسی كمال» #انسان_رشد_یافته كه انسان خواستارِ تحققِ خود، معرفی میگردد، این گونه توصیف شده است: انسانی كه نیازهای سطوح پایین (نیازهای جسمانی، ایمنی، تعلق، محبت و احترام) را پشت سر نهاده، در صدد استفاده از تواناییها و قابلیتهای خود است و به دنبال به فعلیّت رساندن خویشتن و تحقق خویش است [روانشناسی کمال، دوان شولتس، گیتی خوشدل]
🔷اریك فروم انسان رشد یافته را انسان بارور معرفی میكند و در تعریف او میگوید: وی انسانی است كه نیازهای روانیاش را از راههای بارور و زایا و خلاق ارضا میكند [مکتبها و نظریههای روانشناسی، سعید شاملو]. به عقیده اریك فروم مؤثرترین عامل در رشد شخصیت انسان، برآوردن معقول نیازهای روانی است كه حیوانات پست، این نوع نیازها را ندارند. انسان سالم نیازهای روانی - نه نیازهای جسمانی مانند گرسنگی، تشنگی، جنسی و... - خود را از راههای خلاّق ارضا میكند و اشخاص ناسالم از راههای نامعقول [روانشناسی کمال].
🔷اكنون باید دید فرصت رشد شخصیت، با #رعایت_حجاب بیشتر فراهم میگردد، یا با عدم رعایت آن؟ انسانی كه پیوسته نگران زیبایی خود است و بیشتر در جهت معرفی پیكر خود میكوشد، بهتر میتواند قابلیتهای خود را بشناسد و به فعلیت برساند یا آن كه سر در باغ اندیشه دارد؟ آیا توجّه به نیازهای جسمانی و سطحی، به انسان امكان رشد میدهد، یا توجّه به #نیازهای_عالی و مخصوص انسانها؟ آیا غرق شدن در #خودنمایی و #جلب_توجّه دیگران مسیر منتهی به یافتن خویشتن است؟ انسانی كه زندگیاش تحت فرمان و ارادهاش نیست، در #حس_هویّتیابی خود دچار شكست شده است [فلسفه حجاب، علی محمدی]، تا چه رسد به آن كه هویّتش را به كمال رساند. زیرا سلیقه و خواست دیگران در زندگیاش تأثیر میگذارد و چنان زندگی میكند كه دیگران میپسندند، نه آنگونه كه خود میپسندد.
🔷 #بیحجاب در اندیشه نمایش خود و زیبایی خویش است. این امر كه #عقده_حقارت انسان را مینمایاند، #زمینه_رشد و تعالی وی را نابود میسازد؛ در حالی كه #زن مانند مرد یك انسان است، و باید از نظر انسانی رشد و #تكامل یابد. كسی كه با نمایش زیبایی خود و گزینش پوششی ویژه در اندیشه جلب نظر دیگران به سر میبرد، در حقیقت میخواهد با تكیه بر جذابیتهای ظاهری خویش، و نه #اصالتها و #ارزشهای_متعالی خود، جایی در جامعه بیابد. در واقع او از این طریق اعلام میدارد، آنچه برایش اصل است و اهمیّت دارد، «زن بودن» او است، نه انسانیت و اندیشه و لیاقت و كارآییاش. چنین فردی قبل از همه اسیر خویش است، و به مغازهداری شبیه است كه پیوسته در اندیشه تزیین ظاهر و تغییر دكور خود به سر میبرد و فرصت پرداختن به آرزوهای بزرگتر را نمییابد [روانشناسی حرمت خود، ناتانیل براندل، هاشمی جمال].#ادامهدارد...
منبع: پرسمان / حقوق زن
#حجاب #حجاب_برتر #فلسفه_حجاب #آثار_حجاب #بی_حجابی #بدحجابی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️سیری کوتاه در #نهج_البلاغه (بخش هشتم و پایانی)
🔶 #نهج_البلاغه که مجموعه سخنرانی ها و نامه ها و کلمات قصار پر مغز امیرالمومنین #امام_علی(ع) است که از زمان تدوین آن تا امروز بیش از صد شرح بر آن نوشته شده است. این سخنرانی های سطح بالا که علمای بزرگ و متفکران عالم اندیشه از شیعه و سنی، در حاشیه و شرح و تفسیر آن کتاب ها نوشته اند، و هنوز هم فهم و درک آن برای جامعه علمی دشوار است.
💠مهجوریت نهج البلاغه و انس و بهرهمندى از آن
🔷یکى از مسایل دردناک که هرگز نمیتوان انکار نمود، مسئله #مهجوریت_نهجالبلاغه در میان امت اسلامى و حتى شیعیان آن حضرت است، گر چه به برکت نظام اسلامى #نهج_البلاغه نیز همانند بسیارى از معارف مهجور الهى، به تدریج از مهجوریت رهایى یافته، اما این واقعیت تلخ هرگز قابل انکار نیست، که #نهج_البلاغه مهجور است؛ همانطور که #امیرالمومنین (ع)، مظلوم بلکه مهجور بود. [۱]
🔷بدون تردید داشتن تعهد و احساس نیاز دردمندانه براى کار، برخوردارى از اخلاص و نیت پاک، توکل همه جانبه به خدا، ایمان داشتن به هدف، دارا بودن پشتکار و شکیبایى و بردبارى در جریان کار، انسان را وادار میکند که به دنبال پیدا کردن راههاى هدایت و نجات و رسیدن به کمال و عزت باشد، در این راستا غنیترین گنجینه الهى و آسمانى #قرآن_مجید است که بعد از قرآن، #نهج_البلاغه که مفسر و متمّم قرآن بوده و به عنوان اخ القرآن شهرت گرفته، بهترین استفادهها و بهرهمندى از معارف نهج البلاغه را میتوان برد.
🔴این بود معرفى اجمالى از اقیانوس پهناور #نهج_البلاغه، امید است که بتوانیم با شناخت هر چه بیشتر نهج البلاغه، و #انس و ارتباط مداوم با این ودیعه امامت، بهرههاى معنوى وافر برده و غربت و مهجوریتش را بزداییم؛ ان شاءالله.
پى نوشت:
[۱] شهید مطهرى، مرتضى، سیرى در نهج البلاغه، ص ۹، انتشارات صدرا قم، چاپ ۲
منبع: وبسایت راسخون بهنقل از سایت سراج اندیشه
#امام_علی
#نهج_البلاغه
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️آیة الله نصرالله شاه آبادی نقل می کنند:
🔹موضوع دیگری که #مرحوم_والد (آیت الله محمدعلی شاه آبادی ره) به آن عنایت ویژه ای داشتند و آن را در قرب به حق مؤثر می دانستند، #سحرخیزی بود... می فرمودند: «اگر برای #نافله_شب بیدار شدید برای نافله خواندن آمادگی روحی ندارید، بیدار بمانید. بنشینید، حتی چای بخورید. انسان بر اثر همین بیداری، آمادگی برای عبادت را پیدا می کند». همچنین می فرمودند: «#بیداری_سحر، هم برای مزاج مادی مفید است و هم برای مزاج معنوی». در منبرهایشان مکررا می فرمودند: «برای دنیایتان هم که شده، سحرها بیدار شوید. چون بیداری سحر، #وسعت_رزق، #زیبایی_چهره و #خوش_اخلاقی می آورد».
منبع: وبسایت شهید آوینی
#نماز_شب #نافله_شب #سحر #سحرخیزی #عبادت #وسعت_رزق #خوش_اخلاقی #آیت_الله_شاه_آبادی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️باید در مقابل شرق و غرب ایستاد
🔹باید #بسیجیان جهان اسلام در فکر ایجاد #حکومت_بزرگ_اسلامی باشند و این شدنی است، چرا که #بسیج تنها منحصر به ایران اسلامی نیست، باید #هستههای_مقاومت را در تمامی جهان به وجود آورد و در مقابل #شرق و #غرب ایستاد. شما در جنگ تحمیلی نشان دادید که با #مدیریت_صحیح و خوب می توان اسلام را فاتح جهان نمود.
📕صحیفه نور، ج ۲۱، ص ۵۳
#حکومت_اسلامی
#بسیج
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️
☄
⭕️ #ارزش_حجاب و علت برتری #چادر در حجاب (بخش هشتم)
🔶باید توجه داشت كه همانطور كه بقیه واجبات داراى مراتب مختلفى مىباشند، #حجاب نیز داراى مراتب خوب، متوسط و خوبتر است و #چادر #حجاببرتر_بانوان محسوب مىگردد. در این جا چند نكته وجود دارد كه براى روشن شدن آنها باید دید اساسا #فلسفه_حجاب چیست؟
💠حجاب و حرمت خود (احساس ارزشمندی)
🔷از نظر روانشناسی، قطعیترین عامل رشد انسان «میزان ارزشی» است كه هر فرد برای خود قائل است [freeman sunfrancisco.196 .Esteem - The Antecedents of self]؛ به عبارت بهتر، #نافذترین_عامل #رشد_روانی و شخصیتی انسان، #سطح_حرمت_خود (esteem - Self) او است. #درجهارزیابیفردازخود، حرمت خود، خوانده میشود، و در واقع بازخوردی از مورد قبول بودن، و مورد قبول نبودن، به شمار میآید. این قضاوت در قالب رفتارهای كلامی و غیر كلامی بروز میكند و گسترهای است كه فرد خود را در آن پهنه توانا، مهم، موفق و با ارزش و یا ناموفق و بیارزش میداند [بررسی حرمت خود در نوجوانان، سید حسن سلیمی، مجله روانشناسی، ش ۲].
🔷چنانكه گذشت، #سطح_حرمت_خود در سازش یافتگی هیجانی، اجتماعی و عاطفی تأثیر بسیار دارد و از #عوامل_تعیینكننده اساسی در شكلدهی #الگوهای_رفتاری و عاطفی است؛ به گونهای كه تردید افراد در ارزشمندیشان، به ناتوانی در رسیدن به زندگی عاطفی موزون میانجامد. این افراد همواره از آشكار شدن ناتوانیهاشان هراسناكند و صحنه را ترك میكنند. از طرفی خلاقیت، با «سطح حرمت خود» رابطه كاملاً مستقیم دارد [مسئله حجاب، مرتضی مطهری، صدرا]. به راستی آیا برهنه شدن و كشاندن رفتارهای جنسی به كوچه و خیابان به آدمی ارزش میدهد و انسان را از احساس ارزشمندی بهرهمند میسازد؟ البتّه شاید احساس رضایت آنی و زود گذر پدید آورد، ولی كمتر كسی است كه برخورداری از این حالت و رفتار را ارزش تلقی كند، و شخص برخوردار از این روحیه را ارزشمند بداند.
🔷افزون بر این، تأمین هر خواستهای همیشه با احساس رضایت همراه نیست. در جامعهای كه #برهنگی تمام شریانهای آن را پر كرده و زن و مرد همواره در حال مقایسه داشتهها و نداشتههای خویشند، #انسانها در #تشویش_مستمر و #دلهره_همیشگی فرو میروند؛ زیرا رقابت و مقایسه در میدانی رخ مینماید، كه ظرفیت رقابت ندارد و بدین سبب، آدمی به #تنوعطلبی_حریصانه كشیده میشود. بیتردید تا وقتی این اندیشه فضای ذهن آدمی را آكنده است، فرصتی برای بروز خلاقیت و ابتكار باقی نمیماند. ذهنِ مشغول به تصاحب دل دیگران و جلب نظر مردان و پسندیده شدن، هرگز اندیشه علمی را بر نمیتابد و نمیتواند یافتهای تازه عرضه كند. او در پی آن است كه در وضعیت موجود پسندیده شود، نه آنكه وضعیت را تغییر دهد و با ابتكار و خلاقیت، طرحی نو در اندازد.
🔷از سوی دیگر، از آنجا كه #احساس_بیارزش_بودن تمام وجود این افراد را پر كرده است، در پی جبران این كمبود بر میآیند، و چون آسانترین راه رسیدن به این احساس، مقبول دیگران واقع شدن است، از طریق سكس و عرضه پیكر خود در این مسیر گام بر میدارند تا به شكلی، احساس ارزشمندی از كف رفته خود را جبران كنند. در حالی كه شخص برخوردار از #حجاب، هرگز چنین نیازی را احساس نمیكند. در نگاه او بهترین راه جبرانِ احساسِ ارزشمندی آن است كه خود را از #دسترس_بیگانگان دور نگهدارد و #مقام و موقعیت خود را پایین نیاورد [نظام حقوق زن در اسلام، مرتضی مطهری، صدرا]. گویا از همین رو است كه ویل دورانت میگوید: زنان دریافتند كه دست و دل بازی، مایه طعن و تحقیر است. بنابراین، چنین افرادی هم ارزشمندی را از كف دادهاند و هم در جبران آن به بیراهه رفتهاند. راه رسیدن به احساس ارزشمندی پایدار، رفتن در پی كسب #صفات_ارزشمند و پایدار است. #ادامهدارد...
منبع: پرسمان / حقوق زن
#حجاب #حجاب_برتر #فلسفه_حجاب #آثار_حجاب #بی_حجابی #بدحجابی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️ #امام_حسن_عسکری علیه السلام:
🔷به خدا سوگند، #قائم (عج) آن قدر غایب می شود که در #زمان_غیبت (طولانی اش) از هلاکت نجات نمی یابد، مگر کسی که خدای بزرگ، او را بر عقیده به امامتش ثابت گرداند، و به او توفیق دهد که برای #تعجیل_فرج او دعا کند.
📕کمال الدین، ج ۲ ، ص ۳۸۴
#امام_حسن_عسکری
#امام_زمان
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️
☄
⭕️ #ارزش_حجاب و علت برتری #چادر در حجاب (بخش نهم)
🔶باید توجه داشت كه همانطور كه بقیه واجبات داراى مراتب مختلفى مىباشند، #حجاب نیز داراى مراتب خوب، متوسط و خوبتر است و #چادر #حجاببرتر_بانوان محسوب مىگردد. در این جا چند نكته وجود دارد كه براى روشن شدن آنها باید دید اساسا #فلسفه_حجاب چیست؟
🔷انسان برخوردار از #حجاب، با دور نگهداشتن خود از دسترس دیگران، #سطح_ارزشمندی خود را ارتقا میبخشد، تا آنجا كه مرد، نیازمندانه به آستان وی روی میآورد. بیتردید اگر #زنان این مفهوم را به طور كامل درك كنند، به #پوشیده_داشتن و مخفی ساختن پیكر خویش بیشتر گرایش نشان میدهند [مسئله حجاب، مرتضی مطهری، صدرا]، و پی خواهند برد كه #راه_احساس_ارزشمندی، در دسترس و مقبول بودن لحظه به لحظه نیست. راسل میگوید: از لحاظ هنری، مایه تأسف است كه بتوان به آسانی به #زنان دست یافت. ویل دورانت نیز میگوید: آنچه میجوییم و نیابیم عزیز و گرانبها میگردد [نظام حقوق زن در اسلام، مرتضی مطهری، صدرا]
🔷ویلیام جیمز به صراحت توصیه میكند: #زنان عزّت و احترامشان به این است كه به دنبال مردان نروند، خود را مبتذل نكنند و خود را از دسترس مردان، دور نگهدارند. پس #حجاب #احساس_ارزشمندی است؛ كه #موقعیتی_بلندمرتبه برای #زنان پدید میآورد و #مردان را در #محدودیت فرو میبرد. اگر چه در بیان به زنان گفته میشود كه پوشیده بیرون آیید، ولی واقعیت آن است كه به مرد گفته میشود، بهره برداری جنسی در همه جا ممنوع؛ چون راه چشم را كه نافذترین كانال حسی مردان است، نمیتوان سد كرد. #ادامهدارد...
منبع: پرسمان / حقوق زن
#زن #زنان #بانوان #حجاب #حجاب_برتر #چادر #فلسفه_حجاب #آثار_حجاب #بی_حجابی #بدحجابی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️راهکار برای جلوگیری از #لجاجت_کودکان!
💠چگونه میتوان #لجاجت_فرزندان نسبت به والدین را از بین برد و چه توصیهای در این زمینه دارید؟
🔷 #پاسخ_مشاور: #لجاجت_فرزندان در خانه، دلایل مختلفی دارد و معمولا علت این کار به خاطر این است که میخواهند، یا #توجه_دیگران را به خود جلب کنند، یا بدنبال #عملی_کردن #نیازها و #خواستههای خود هستند، و به عبارتی در خانه یاد گرفته اند، تا برای رسیدن به خواستههای خود با والدین #لجاجت کنند؛ مثلا تصور کنید که کودک نیاز به تفریح و بازی دارد، ولی چون همبازی ندارد، شروع به #لجبازی کردن میکند، یا ممکن است گرسنه و خسته باشد، ولی چون خانواده به گرسنگی و خستگی او توجهی نمیکند دست به لجبازی میزند. لذا این خیلی مهم است که #والدین در قدم اول متوجه #نیازهای_فیزیولوژی، #روحی و #روانی کودک شوند.
🔷وقتی به #نیازهای_کودک رسیدگی می شود، میزان لجبازیهای بچه کاهش پیدا میکند. البته گاهی ممکن است که کودک، #خواستههای_غیرمنطقی داشته باشد و انتظار دارد که والدین آن را برایش فراهم کند، ولی عدم فراهم کردن آن، چه بسا منجر به لجبازیهای او شود، که در چنین مواردی توصیه بر این است که هیچ گاه زیر بار خواستههای غیر منطقی کودک نروید و برای او توضیح بدهید، که چرا خواستهاش را اجرایی نمیکنید، تا از جهت شناختی، متوجه مسئله شود و تصور نکند که والدین قصد اذیت کردن او را دارند. لذا اگر در چنین مواردی هم #کودک شروع به #لجبازی_کردن کرد، نباید به لجبازی او اهمیت داد، تا به تدریج خلع سلاح شود.
🔷به عبارتی وقتی به اینگونه لجبازیهایش توجه نمیکنید، باعث میشود که خودش خسته شود و دست از #لجبازی بردارد، و در واقع خلع سلاحش کردید، و در آینده یاد میگیرد که این لجبازی تاثیری روی رفتار والدینش نخواهد گذاشت. پس #والدین در قدم اول باید سعی کنند تا با #تشخیص_نیازهای_کودک و رفع این نیازهای منطقی و معقول، جلوی لجبازی او را بگیرند. در واقع با این کار #پیشگیری صورت میگیرد. طبیعتا #کودک در طول روز نیاز به خوراکی خوشمزه، غذا، نوشیدنی، تفریح، سرگرمی، همبازی، توجه، معاشرت و گفتگو، تعریف و تمجید و... دارد، اگر #والدین به این نیازها و #خواستههای_منطقی_کودک در طول روز توجه کنند، و در صدد رفع این نیازهایش باشند، طبیعتا میزان لجبازیهای کودک کاهش پیدا میکند.
🔷اما باز هم تاکید میگردد که هیچ گاه نباید #والدین زیر بار خواستههای غیر منطقی کودک بروند، و بخواهند خواستههای غیرمنطقی و نامتعارف او را برآورده کنند. این روش کاملا اشتباه است و باید به او فهماند که این خواسته یا درخواستش اشتباه است و یک جایگزین دیگری که منطقی و متعارف است را به او پیشنهاد داد؛ مثلا فرض بگیرید که کودک، قصد دارد تا اسباب بازی کودک دیگری را برای خودش بردارد، خب چنین خواستهای نادرست است و باید والدین برای او توضیح بدهند، که نمیتوانند بدون اجازه و رضایت صاحبش، آن را بردارند.
🔷در همچین موقعیتی شما میتوانید به او پیشنهاد بدهید تا همان اسباب بازی را بعدا برای او فراهم کنید، یا به جایش او را به پارک ببرید؛ یعنی یک #جایگزین_مناسب به او پیشنهاد بدهید تا قبول کند، در غیر اینصورت اگر همچنان روی خواسته غیر منطقی و نامتعارف خود پافشاری کرد، دیگر نیازی نیست به او توجه کنید و اجازه بدهید تا لجبازی خودش را انجام دهد. در نهایت خواهد فهمید که این لجبازی هیچ ثمره ای برای او نخواهد داشت. لذا تکرار این فرایند در موارد متعدد منجر به این می شود تا کودک شما خلع سلاح شود و دست از #لجبازی بردارد.
نویسنده: مصطفوی
منبع: وبسایترهروانولایت
#فرزند #تربیت_فرزند #کودک #نیازهای_کودک #والدین #لجبازی #لجبازی_کودک
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️
☄
⭕️ #ارزش_حجاب و علت برتری #چادر در حجاب (بخش دهم)
🔶باید توجه داشت كه همانطور كه بقیه واجبات داراى مراتب مختلفى مىباشند، #حجاب نیز داراى مراتب خوب، متوسط و خوبتر است و #چادر #حجاببرتر_بانوان محسوب مىگردد. در این جا چند نكته وجود دارد كه براى روشن شدن آنها باید دید اساسا #فلسفه_حجاب چیست؟
💠حجاب و استحكام خانواده
🔷باز هم تاکید می کنیم، #خانواده با #اهمیّتترین_نهاد_اجتماعی است. #خانواده كانون عشق و امید و تحقق آرزوهای آدمی و مركز تولّد و پرورش نسل بشر است؛ به گونهای كه هیچ جامعهای نمیتواند بدون خانواده پایدار بماند. در معارف الهی #خانواده مهمترین جایگاه پرورش انسان است. #قرآن_كریم #همسران را «لباس» یكدیگر میداند و بدین ترتیب نقش هر یك را معیّن میكند. زن و شوهر نزدیكترین افراد به یكدیگرند و چون لباس، یكدیگر را از آفات و آسیبهای عفت سوز و ایمان برانداز حفظ میكنند [المیزان، محمدحسین طباطبائی، ج ۳].
🔷افزون بر این، آنها مانند لباس، مایه وقار و آراستگی یكدیگرند. بیتردید این نقش در پرتو تفاوت زن و شوهر شكل میگیرد. چنانچه زن و شوهر از #تعهدات_خانوادگی رها باشند، نمیتوانند برای یكدیگر چون لباس به شمار آیند و عفت و وقار و شخصیت هم را پاس دارند. #حجاب از لوازم سامان یافتن چنین بنیادی است و #بی_حجابی با آن تعارض آشكار دارد؛ زیرا بیبند و باری در پوشش، بیبند و باری در تحریك و احساس نیاز را در پی دارد و تأمین نیازهای شعلهور بنیاد خانواده را نشانه میرود. [فرهنگ برهنگی و برهنگی فرهنگی، غلامعلی حداد عادل].
🔷غریزه جنسی یكی از علل مهم ازدواج و به وجود آمدن خانواده است؛ امّا برای پایداریاش كافی نیست. بعد از ازدواج به تدریج با گذر زمان اهداف جدید شكل میگیرد؛ خواستههای زیستی و جنسی، اندك اندك جای خود را به نیازهای روانی و امنیتی و عاطفی و شناختی میدهد و دیگر سرمایه عشق ورزی به تنهایی برای تأمین اهداف خانواده و خواستهها كافی نیست. نخستین شرط دستیابی بدین اهداف و تأمین خواستهای جدید، آن است كه #زن و #شوهر از هویّت و خواستهای فردی دست شویند و به سوی پی ریزی هویتی جمعی گام بردارند.
🔷چنانچه هر كس فقط خواهش خویش را پی گیرد، #زن در جهت تجمل و #خودنمایی و مورد پسند واقع شدن در اجتماع و جلب توجّه مردان گام بردارد، در دغدغه مقبولیت خویش فرو رود و #نقش_مادری را به فراموشی سپارد؛ و از آن سوی #مرد در اندیشه رسیدن به تمكینهای نوتر و پر رونقتر به سر برد و #نقش_پدری را فراموش كند، #بنیان_خانواده بر باد میرود. بیتردید #كانون_خانواده با اموری چون توجّه به لباس و بدن و روی و موی و انگشت نما شدن و مشخصتر معرفی كردن خود، پیوند تنگاتنگ دارد و پرداختن بدین امور و #فراموش_كردن #اهداف_خانواده و نیازهای برتر، پایههای خانواده را متزلزل میسازد. #ادامهدارد...
منبع: پرسمان / حقوق زن
#زن #زنان #بانوان #مادر #همسر #حجاب #حجاب_برتر #چادر #فلسفه_حجاب #آثار_حجاب #بی_حجابی #بدحجابی #خانواده #مرد #شوهر
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
💥☄💥☄💥☄💥☄💥
☄
⭕️ #کودکان و #نوجوانان در کشاکش جذابیتهای #فضای_مجازی (بخش اول)
🔷یکی از گلایههای همیشگی والدین در سالهای اخیر که این روزها نیز به سبب خانهنشینی فرزندانشان به صورت جدیتری مطرح شده است، صَرف اوقات زیادی از شبانه روز برای بازیهای رایانهای توسط کودکان و نوجوانان در محیط خانه است. #والدین با اصرار فراوان به دنبال راهی هستند که میزان استفاده از این فضا را تحت #مدیریت خود درآورند، اما بسیاری از آنها گزارش میدهند که یا نتوانستهاند به موفقیت چندانی در این زمینه دست پیدا کنند و یا برای انجام آن ناچار به درگیری با فرزندانشان شدهاند که باعث ایجاد تنشهای بیشتری در روابط دیگر آنها نیز شده است.
🔷برای اینکه #والدین بخواهند تنظیماتی را در این زمینه داشته باشند، تا با آن تنظیمات و برنامهریزی بتوانند با کمترین اصطکاک و تنش میزان استفاده از بازیها و فیلمهای فضای مجازی را کاهش دهند، لازم است که در گام نخست برای این سوال پاسخ مناسبی داشته باشند که هنگام بازی با تبلت، گوشی و... در ذهن کودکان چه فرایندی رخ میدهد که آنها را به این میزان به سمت استفاده از این محصولات وا میدارد؟ برای ما مهم است که #بصورت_علمی بدانیم #چه_عواملی #موجب_جذب #کودکان و نوجوانان به #فضای_مجازی و محصولات آن میشود که در این باره میتوان به تحقیقات مربوطه و نظرات کارشناسان این عرصه رجوع کرد؛ با دانستن این نکته دست والدین برای انتخاب نحوه درست برخورد با کودکان و نوجوانان پُر تر خواهد شد.
🔷#اصلیترین_علت #استفاده زیاد #نوجوانان از #اینترنت، در یک نگاه کلی به #پُراحساس_بودن و #هیجانخواه_بودن نوجوان بازگشت دارد، که اساسیترین حلقه وصل برای جاذبههای دیگر فضای مجازی به شمار میرود. حمیدرضا شهبازپور، کارشناس دپارتمان سلامت روان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی در این باره بیان میدارد: «#هیجان_خواهی، #خود_شیفتگی و حفظ ارتباط با دیگران در عین حفظ تنهایی، برخی از علل این گرایش [گرایش به فضای مجازی] است». [۱]
🔷در این میان میتوان به لیست کاملتری از این #جذابیتها و کششها اشاره کرد که ما به مهمترین این موارد به صورت مختصر اشاره میکنیم: ۱) ارتباط گیری آسان، گسترده با لحاظ مخفیکاری. ۲) ارضای حس راحتطلبی. ۳) کششها و جذابیتهای جنسی. ۴) ارضای نیاز به پیشرفت. ۵) ارضای نیاز به استقلال و مالکیت استقلالی. ۶) ارضای نیاز به سرگرمی به شکل فراوان. ۷) کنده شدن از واقعیت و فرو رفتن در تخیلات. ۸) ارضای نیاز به آموزش و یادگیری. شاید بتوان به این لیست بلند بالا موارد دیگری را نیز افزود که از جذابیتهای فضای مجازی، بازیهای رایانهای و... به حساب بیاید، اما همین میزان نیز به والدین کمک میکند که در این فضا کارهای اثباتی را افزایش دهند و به یک امر و نهی صرف در این زمینه بسنده نکنند. #ادامهدارد...
✍مصطفی راهی
منبع: وبسایت راسخون
#فضای_مجازی #اینترنت #کودک #کودکان #نوجوان #نوجوانان
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️
☄
⭕️ #ارزش_حجاب و علت برتری #چادر در حجاب (بخش یازدهم)
🔶باید توجه داشت كه همانطور كه بقیه واجبات داراى مراتب مختلفى مىباشند، #حجاب نیز داراى مراتب خوب، متوسط و خوبتر است و #چادر #حجاببرتر_بانوان محسوب مىگردد. در این جا چند نكته وجود دارد كه براى روشن شدن آنها باید دید اساسا #فلسفه_حجاب چیست؟
⭕️حجاب و مسئوليت پذیری
🔷هر كس در برابر خود و دیگران #مسئول است. انجام موفقیتآمیز #مسئولیت، به استعداد و برخورداری از توانمندیهای متناسب و ظرفیتهای روانشناختی و جسمی نیاز دارد. توفیق در پارهای از مسئولیتها و حتّی سپردن برخی از مسئولیتها به #حجاب تكیه دارد و افرادی كه #بیحجابی پیشه میكنند، توان انجام آن را ندارند. این گروه ناگزیر باید به خویش پردازند و - چنان كه امروزه مشاهده میكنیم - چارهای ندارند جز آن كه انجام آن مسئولیتها را به دیگران و حتّی مردان بسپارند [مجموعه مقالات کنفرانس زن، مقاله حجاب و آزادی].
🔷 #زنانی كه در پی دلربایی و جلب نظر دیگرانند و جز عرضه پیكر خود به چیزی نمیاندیشند، هرگز نمیتوانند غمخوار همنوع خود باشند؛ در برابر خانواده و اجتماع #احساس_مسئولیت كنند و به #معنویت خود و اعضای خانواده و جامعه بیندیشند. این افراد، افزون بر آن كه خود به دلیل ناتوانی یا شانه خالی كردن از انجام دادن مسئولیتهای فردی باز میمانند، با روحیه و وضعیت بدنی خاص خویش #محیط را آلوده و موقعیت را برای فعالیت مسئولیت پذیرانه نامساعد میسازند. بر این اساس، بازدهی فعالیتهای خانوادگی و اجتماعی را كاهش میدهند و حتّی دقّت عمل را دچار اختلال میكنند؛
🔷به عبارت دیگر، این افراد خود ناتوان میمانند و دیگران را نیز از انجام دادن تعهدات و مسئولیت هاشان باز میدارند. تحقیقات گسترده و به ویژه پژوهشهای میدانی، حاكی از افت تولید و #كاهش_سطح_كیفیت، در مراكز آلوده به #افراد_بیحجاب، بر درستی این سخن گواهی میدهد. #اسلام كه عاطل و باطل ماندن نیروهای عظیم انسانی و غیر انسانی را نمیپسندد، برای رسیدن به موفقیت، در انجام تعهدات و مسئولیتهای فردی و اجتماعی، استعداد و شرایطی را لازم میداند كه #رعایت_پوشش خاص یكی از آنها به شمار میآید.
🔷 #فرد_بیحجاب با رعایت نكردن این شرط در واقع از قبول #مسئولیت خودداری ورزیده، در پی خواستههای خود میرود، و حتّی دیگران را از انجام تعهدهای پذیرفته شده باز میدارد. بنابراین، #حجاب هرگز به معنای محدود كردن حوزه مسئولیت زن نیست. #حجاب #شرط_موفقیت در انجام دادن مسئولیتها و سپردن برخی مسئولیتها است. انسان، با انتخاب بیحجابی از قبول مسئولیتهای حساس و سنگین شانه خالی میكند؛ آزاد از هر تعهدی سر بار دیگران میشود و مسئولیتها را به دیگران وا میگذارد. #ادامهدارد...
منبع: پرسمان / حقوق زن
#زن #زنان #بانوان #حجاب #حجاب_برتر #چادر #فلسفه_حجاب #آثار_حجاب #بی_حجابی #بدحجابی #مسئولیت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
💥☄💥☄💥☄💥☄💥
☄
⭕️چه عواملی سبب شد که #امام_حسن (ع) #پیشنهاد_صلح معاویه را بپذیرد؟ (بخش اول)
🔷دلایل چندی سبب شد تا #امام_حسن_مجتبی (ع) نتواند به مقصد اصلی، که #جنگ_شرافتمندانه با #معاویه بود دسترسی پیدا کند، لذا ضرورت دید تا برای #حفظ #اصل_اسلام و نیز #جلوگیری از #خونریزی_بینتیجه، از جنگ خودداری کند. اینک مواردی از آن دلایل: الف: #سستی_مردم در حمایت از امام، از مهمترین دلایل اقدام امام (ع) برای اتخاذ موضع جدید بود. هیچکس نمی تواند مدعی شود که #امام_حسن (ع) به جنگ با #معاویه اعتقاد نداشته است. سخنان و مواضع او کاملاً خلاف این نکته را ثابت می کند. ماجرای «ساباط» یکی از مهمترین نشانه ها برای روشن ساختن عدم قابلیت مردم در ادامه جنگ بود. در آنجا بود که امام به قول شیخ «مفید»، دریافت که مردم او را خوار کرده اند. [۱]
🔷شمار زیادی از این مردم، در جنگ های «جمل»، «صفین» و «نهروان» در حمایت از [حضرت] علی (ع) به قتل رسیده بودند و اینک خسته از جنگ ها، دیگر توان ادامه این جنگ را در خود نمی دیدند، و حتی خود را طلبکار حکومت دانسته و ثار خود را از اهل بیت طلب می کردند. آنها امام (ع) را مسئول خون کشتگان خود می انگاشتند. وقتی خبر فرار جمعی از سپاه به گوش امام (ع) رسید، آن حضرت رو به مردم کرد و فرمود: «شما با #پدرم (در ادامه جنگ) مخالفت ورزیده و کار را به #حکمیت کشاندید؛ در حالی که پدرم موافق نبود، او شما را به #ادامه_جنگ فرا خواند، و شما اِبا کردید، تا اینکه به دیدار پروردگارش شتافت. پس از آن به سراغ من آمدید و بیعت کردید و قرار شد تا با هر کس #نبرد کردم، شما نیز بجنگید و با هر کس به #صلح رفتار کردم شما نیز چنین کنید. امروز به من خبر رسیده که اشراف شما به سوی معاویه رفته اند و با او بیعت کرده اند، همین برایم کافی است. مرا در مورد دین و جانم فریب ندهید». [۲]
🔷«جاحظ» درباره علت کناره گیری #امام_حسن (ع) می نویسد: «وقتی #پراکندگی_اصحابش را مشاهده کرده و #درهمریختگیسپاه خود دید، با #شناختی که از برخوردهای مختلف این #مردم با پدرش داشت و می دانست که هر روز به نوعی و رنگی رفتار می کنند، از حکومت کناره گرفت». [۳] #امام_حسن_مجتبی (ع) دریافت که به این #مردم نمی توان اعتماد کرد. این #عدم_اعتماد، تنها شامل عدم همکاری آنها نبود، بلکه امام (ع) می فرمود: «وَ اللَّهِ لَوْ قَاتَلْتُ مُعَاوِيَةَ لَأَخَذُوا بِعُنُقِي حَتَّى يَدْفَعُونِي إِلَيْهِ سِلْماً؛ به خدا سوگند اگر با #معاویه درگیر شوم، اینان گردن مرا گرفته به صورت اسیر به او تحویل می دهند». [۴] #ادامهدارد...
پینوشتها
[۱] الإرشاد فی معرفة حجج الله على العباد، مفيد، محمد بن محمد، محقق / مصحح: مؤسسه آل البيت (ع)، كنگره شيخ مفيد، قم، چ۱، ج ۲، ص ۱۳
[۲] شرح نهج البلاغة، ابن أبیالحديد، محقق / مصحح: محمد ابوالفضل ابراهيم، کتابخانه آيت الله مرعشی نجفی، چ۱، ج ۱۶، ص ۲۲
[۳] رسالة جاحظ فی بنی امیه، الجاحظ، عمرو بن بحر بن محبوب، بی جا، قاهره، بی تا، ج ۳، ص ۷
[۴] إعلام الورى بأعلام الهدى، طبرسى، دارالکتب الاسلاميه، چ۳، ص ۲۰۵؛ بحارالأنوار، محقق / مصحح: جمعى از محققان، دار إحياء التراث العربي، بيروت، چ۲، ج ۴۴، ص ۲۰؛ عوالم العلوم و المعارف والأحوال من الآيات و الأخبار و الأقوال، بحرانى اصفهانى، محقق / مصحح: موحد ابطحى اصفهانى، محمد باقر، مؤسسة الإمام المهدى(عج)، قم، چ۱، ج ۱۶، ص ۱۷۵
برگرفته از کتاب حیات فکری و سیاسی امامان شیعه (ع)، جعفریان، رسول، موسسه انصاریان، قم، چ ۶، ص ۱۴۹
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#امام_حسن #امام_حسن_مجتبی #صلح_امام_حسن #جنگ #معاویه #اسلام #حفظ_اسلام #مردم
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
💥☄💥☄💥☄💥☄💥
☄
⭕️چه عواملی سبب شد که #امام_حسن (ع) #پیشنهاد_صلح معاویه را بپذیرد؟ (بخش دوم)
🔷 #امام_حسن (ع) در جای دیگری فرمود: «وَ رَأَیْتُ أَهْلَ الْعِراقِ، لَایَثِقُ بِهِمْ أَحَدٌ أَبَداً إِلَّا غَلَّبَ؛ اهل عراق مردمانی هستند که هر کس به آنها اعتماد کند، مغلوب خواهد شد»؛ زیرا هیچکدام با دیگری در فکر و خواسته ها، موافقت ندارند. آنان نه در خیر و نه شر، هیچ قصد جدی ندارند. [۱] با چنین مردمی، امکان برپایی جنگی با اهل شام، که اتحادی کامل داشته و هدف و نیت مشخصی داشتند، وجود نداشت. #مردمی_پراکنده، #مذبوب و #فاقد_اراده.
🔷نگاهی به سخنان دردناک امام علی (ع) که در سالهای ۳۹ و ۴۰ هجری خطاب به مردم ایراد شده، هر منصفی را قانع می کند که راهی جز واگذاری عراق به شام وجود نداشت. #امام_حسن_مجتبی (ع) نمی توانست با #دست_خالی، خود و شماری از شیعیانش را تسلیم شامیانی کند که فرمانده آنها، «بسر بن ارطاة» خونخوار بود. اکنون با #صلح، بهانه ای برای #حفظ_عراق از چپاول و غارت وجود داشت. این ممکن بود #امام (ع) با شماری اندک از سپاهیانش بایستد و به شهادت برسد؛ اما نتیجه آن چندان روشن نبود.
🔷 #معاویه با طرح خونخواهی عثمان، فضای مسمومی ایجاد کرده بود. او علاوه بر شام، اکنون مصر و بسیاری از نقاط دیگر را در اختیار داشت. در برابر او #امام_حسن (ع)، با آن همه سابقه و نفوذ کلام، کاری از پیش نبرده بود و این دلیلی جز زبونی عراق در برابر شام نداشت، در #چنین_وضعیتی #شهادت_امام نیز لوث می شد. این چهره ای است که همه از #معاویه می شناسند و در شناسایی آن، نیازی به اصرار و اثبات نیست. گاه به خطا گفته شده است که #امام (ع) از خونریزی بیزار بود. چنین چیزی درست نیست، او در طول جنگ «جمل» و «صفین»، خود در صحنه نبرد حضور داشت، سیره پدر را هم کاملا تأیید می کرد. آنچه #امام_حسن (ع) نمی پذیرفت، #خونریزی_بیحاصلی بود که نتایج سیاسی روشنی نداشته باشد. #ادامهدارد...
پینوشت
[۱] الكامل فی التاريخ، ابن الأثير، عزالدين أبو الحسن على بن ابى الكرم، دار صادر، بيروت، ۱۳۸۵ق، ج ۳، ص ۴۰۵
برگرفته از کتاب حیات فکری و سیاسی امامان شیعه (ع)، جعفریان، رسول، موسسه انصاریان، قم، چ ۶، ص ۱۴۹
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#امام_حسن #امام_حسن_مجتبی #صلح_امام_حسن #صلح #جنگ #معاویه #اسلام #حفظ_اسلام
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد