هدایت شده از دو فصلنامه《الانوار الهادیه》
نماذج الأصول في شرح مقالات الأصول - ج1 - السيد عبّاس المدرّسي اليزدي.pdf
15.08M
📙جلد اول
•┈••✾••┈•
♨️موسسه امام هادي(عليه السلام):
https://eitaa.com/madresetakhasosiemamhadi
هدایت شده از دو فصلنامه《الانوار الهادیه》
نماذج الأصول في شرح مقالات الأصول - ج2 - السيد عبّاس المدرّسي اليزدي.pdf
19.51M
📙جلد دوم
•┈••✾••┈•
♨️موسسه امام هادي(عليه السلام):
https://eitaa.com/madresetakhasosiemamhadi
هدایت شده از دو فصلنامه《الانوار الهادیه》
نماذج الأصول في شرح مقالات الأصول - ج3 - السيد عبّاس المدرّسي اليزدي.pdf
14.44M
📙جلد سوم
•┈••✾••┈•
♨️موسسه امام هادي(عليه السلام):
https://eitaa.com/madresetakhasosiemamhadi
هدایت شده از دو فصلنامه《الانوار الهادیه》
نماذج الأصول في شرح مقالات الأصول - ج4 - السيد عبّاس المدرّسي اليزدي.pdf
14.95M
📙جلد چهارم
•┈••✾••┈•
♨️موسسه امام هادي(عليه السلام):
https://eitaa.com/madresetakhasosiemamhadi
هدایت شده از دو فصلنامه《الانوار الهادیه》
✨✨معرفی کتاب✨✨
«نماذج الاصول فی شرح مقالات الاصول»، اثر آیت الله سید عباس مدرسی یزدی، شرح کتاب «مقالات الاصول» محقق عراقی، به زبان عربی است.
کتاب «مقالات الاصول»، بسیار دقیق و حاکی از دقت نظرها، ابتکارات و ژرف اندیشیهای محقق عراقی است و استفاده از آن، نیاز به تبحر در مسائل اصولی دارد؛ در این راستا، آیتالله مدرسی یزدی، برای زنده داشتن یاد آن بزرگ، به مناسبت گذشتن نیم قرن از وفات وی، به شرح این مهم پرداخته که در شناخت دیدگاههای اصولی محقق عراقی بسیار سودمند است. چهار جلد از این کتاب که تا کنون به چاپ رسیده، مشتمل بر تمام مباحث الفاظ است. شارح، در هر بحثی، بخشی از عبارت کتاب «مقالات الاصول» را آورده و قسمتهای مورد نظر را شماره گذاری کرده و به فاصله یک خط تیره در زیر آن عبارت، به شرح و بررسی آن قسمت ها پرداخته است.
•┈••✾••┈•
♨️موسسه امام هادي(عليه السلام):
https://eitaa.com/madresetakhasosiemamhadi
هدایت شده از حدیث آرزومندی
مهمترین اثر مرحوم آیت الله مدرسی یزدی که خودشان به بنده گفتند حاصل سه دوره تدریس خارج اصول است.
مرحوم مدرسی تدریس و مرجعیت محدودی داشتند و نوعی انزوای خود خواسته را برگزیده بودند. رحمهالله تعالی
بررسی نظام تربیتی ملاصدرا.pdf
417.1K
📖 #معرفی_پایاننامه بررسی نظام تربیتی ملاصدرا
🔗 کارشناسی ارشد علوم تربیتی ٫ دانشگاه شهید باهنر کرمان
📝 چند برگ نخست:
🌐 yun.ir/cukke3
📂 تمام متن:
🌐 yun.ir/1kc363
📈 منبع: ایران داک
🌐 yun.ir/bvyyma
🌐 ganj.irandoc.ac.ir
@tafaqqoh
تفقه
📖 #معرفی_پایاننامه بررسی نظام تربیتی ملاصدرا 🔗 کارشناسی ارشد علوم تربیتی ٫ دانشگاه شهید باهنر کرما
✔️ #چکیده_پایاننامه بررسی نظام تربیتی ملاصدرا
با توجه به اهمیتِ وجودِ یک مبنای فلسفی مستحکم در جهت ارائه مبانی، اصول، روشها و اهداف #تربیتی، این پژوهش، با استفاده از روش توصیفی-تحلیلی، به بررسی #نظام_تربیتی ملاصدرا پرداخته است. در این راستا پس از بررسی ۴ نظریه اساسی #حکمت_متعالیه ( #اصالت_وجود و #تشکیک_وجود، #حرکت_جوهری، #اتحاد_عاقل_و_معقول و #نفس و قوای آن) که هر یک به نوبه خود مسائل و مشکلات فلسفی بسیاری را پاسخگو بودهاند، نتایج زیر به دست آمد:
1⃣ در جستجوی #مبانی نظامِ تربیتیِ ملاصدرا #متربی دارای، وجود الهی و عزتمند، #وحدت_وجودی، تفاوتهای اکتسابی، وجود انحصاری، حرکت کمالی، نیازمندی، ناطقیت، تاثیر گذاری و تاثیر پذیری، قوه ذاتی تمام کمالات، حرکت وجودی، #عشق به کمالات، نفس قابل رشد، بالقوه معقول بودن، تفاوت در نفوس و قوای نفس است.
2⃣ در جستجوی #اصول نظامِ تربیتیِ ملاصدرا #مربی باید ایجاد کردن زمینه عزّت، برابری، #عدل، تمایز، زمینهسازی برای حرکت تعالی جویانه، #سخاوت در علمآموزی، #خودآگاهی، #مسئولیت، به #فعلیت رساندن #قوه کمالات ذاتی، تعالی دادن #صفات، شناختن کمالات، رسیدن به مرحله عقل بالفعل، #حریت یافتن نسبت به #تعلقات مادی نفس، تعالی دادن فضایل نفس و تعالی دادن قوای کمال نفس را در خصوص #تربیت_متربیان مد نظر قرار دهد.
3⃣ در جستجوی #روش های نظام تربیتی ملاصدرا مربی باید، ورع و تقوا، #تکریم، #چشمپوشی کردن از خطا، چشمپوشی کردن از تفاوتهای #غیر_اکتسابی، توجه کردن به #ظرفیت، توجه کردن به تواناییها، کشف کردن #علاقهمندی کمالی، عدم چشمداشت، شناخت توانایی و ضعف، مواجهه با نتایج کار، فراهم کردن شرایط #فعلیت دهی به #قوه_تعقل، دل کندن از #تعلقات، شناخت نقصها و کمبودها، ایجاد کردن زمینه #طلب مجهول، آموزش دادن مطلوبات، #تهذیب نفس، #معتدل کردن قوههای نفس، کنار زدن حجابهای نفس، را در خصوص تربیت #متربیان به کار گیرد.
4⃣ در جستجوی #اهداف نظام تربیتی #ملاصدرا مربی باید، #هویت و #شخصیت دادن، حفظ #کرامت، تعالی رتبه وجودی، #تعاون و همکاری، تربیت کردن #عبد_واقعی، #توجه به خویشتن، هوشیاری داشتن نسبت به تبعات موجودیت خود و دیگران، تعالی رتبه وجودی، صعود کردن به مراتب عالیه وجودی، شعلهور ساختن عشق به کمالات، عالَم عقلی شدن، رسیدن به #درک_عقلی، تعالی منزلت، علم به #مبدأ_اعلی را هدف امر تربیت قرار دهد.
@tafaqqoh
🧥 لباسِ مشکوک
یکی از مباحث فقهی که محلّ #تطبیق و کاربردِ قواعدِ مختلف خصوصاً قواعد اصولیست، بحثِ نماز با #لباس_مشکوک است؛ به همین سبب بین فقهاء به ویژه بعد از مرحوم شیخ انصاری رضوان الله تعالی علیه نوشتنِ رسالههایی با عنوان «اللباس المشکوک» یا «الصلاة في المشکوک» رایج شدهاست.
از محققینی که در این موضوع قلم زدهاند میتوان مرحوم میرزای نائینی اعلی الله مقامه الشریف را نام برد؛ نگاشته ایشان اولین بار به عنوان ملحق «منیة الطالب» که تقریر دروس بیع و مکاسب مرحوم محقق نائینی است، چاپ شد. بعد از آن توسط نوهی بزرگوارشان استاد شیخ جعفر غروی نائینی دام عزه با تحقیق جدید و توضیحات به صورت مستقل به چاپ رسید.
مؤلف فقید در مقدمه فرمودهاند این رساله زمانی که در #درس_اصول، کبرای مسأله (علم اجمالی) را بررسی میکردند نوشته شده است؛ امّا زمانی که در #درس_فقه به مبحث #لباس_المصلّی از «کتاب الصلاة» رسیدهاند، آن را بازنویسی کردهاند و تحقیقاتی به آن افزودهاند.
نکتهی مهم دربارهی کتاب، اشتمالِ آن بر بسیاری از مبانی مرحوم نائینی است؛ استاد محقق سید هاشم هاشمی رحمه الله از آیةالله سیستانی حفظه الله اینگونه نقل کردهاند: يقول السيد السيستاني دام ظله عن (رسالة اللباس المشكوك) للمحقق النائيني قدس سره: «قد كتبها بقلمه و يلاحظ أنّها قد اشتملتْ على #أكثرِ_آرائه و قد كتبها كتابةً #غايةً في الدّقة و #العُمق و لعلّها #خلاصة_عمر المحقق النائيني قدس سره.» (تقريرات في علم الأصول بقلم المرحوم السيد الهاشمي / ج ۵ / ص ۳۴) با توجه به این نکته به نظر میرسد برای احاطه بر #نظام_استنباطی و #روش_اجتهاد مرحوم نائینی، #محققانه خواندن این رساله یا درس گرفتن از #استادی_حاذق بسیار راهگشاست.
📚 #دریافت_کتاب رسالة الصلاة فی المشکوک
🖊 میرزا محمدحسین غروی نائینی رحمه الله
🌐 http://ijtihad.ir/images/EditorUpload/Al-manshoor/21323%20k.pdf
@tafaqqoh
📚 #دریافت_کتاب مسند الامام العسکری أبی محمد الحسن بن علی علیه السلام (یک مجلد)
🖊 محقق فقید مرحوم شیخ عزیزالله عطاردی رضوان الله علیه
✔️ مجموعه احادیث نقل شده از امام حسن عسکری سلام الله علیه همراه با مقدمهای مختصر در زندگینامه آن حضرت
🌐 http://www.mediafire.com/?588p1z4l72wzw8c
🌐 https://drive.google.com/open?id=1U7Fs_rPTVN7D_mHFYM0Dp8kGb2RAhzIm
@tafaqqoh
🔖 #دریافت_مقاله تعلیم و تربیت مبتنی بر فطرت (تربیت فطرت گرا) با تاکید بر دیدگاه آیة الله شاه آبادی: مدل سازی فطرت با هرم سه وجهی
🌐 https://jphilosophy.um.ac.ir/article/view/21486/7850
✔️ #چکیده
«فطرت» به عنوان یکی از بنیادیترین مباحث #انسان_شناسی_اسلامی و #نظام_تربیتی_اسلامی، همواره مورد توجه اندیشمندان، فیلسوفان و مربیان مسلمان قرار داشته است. با این همه، با توجه به تفاوت منظر و موضعی که هر اندیشمند اتخاذ نموده، تفاسیر متنوع و تا حدی متفاوت از #فطرت ارائه شده است؛ لذا تعریف، قلمرو و انواعی که برای فطرت در نظر گرفته میشود، تأثیر مستقیمی در الگوی ارائه شده در مورد ساختار #روانی انسان از منظر اسلام خواهد داشت. آیة الله شاه آبادی [رحمه الله] از جمله برجستهترین اندیشمندان معاصری است که بحث فطرت را مورد کنکاش قرار داده و بر اساس آن تلاش نموده است تا برای بسیاری از مباحث عمده اسلام، بنیانی نوین برپا نماید و از همین رو «فیلسوف فطرت» لقب گرفته است. این مقاله با پذیرفتن این مفروضه که «فطرت» به عنوان تقریر دینی از سرشت مشترک #انسان، میتواند در تعریف، قلمرو، اهداف و ارکان و مبانی، اصول و روشهای #تعلیم و #تربیت اسلامی نقش عمدهای ایفا نماید، بر آن است تا با بهرهگیری از آرا و تقریر این #فیلسوف، #مجتهد و #عارف معاصر، تصویری از الگوی ساختار روانی انسان بر اساس فطرت ارائه نماید.
آیة الله شاه آبادی [رضوان الله علیه] علاوه بر ویژگیهایی همچون #غیر_اکتسابی بودن و #همگانی بودن فطرت در میان همه انسانها، به ویژگیهایی چون #بالقوه بودن، #معصومیت از خطا و #ثابت بودن فطرت اشاره مینماید. وی با ذکر جلوههای مختلف فطرت (از جمله فطرت های #عالمه، #کاشفه، #حریت و #حب_راحت)، «فطرت عاشقه» را هسته اصلی #ساختار_روانی انسان معرفی مینماید. بر این اساس میتوان فطریات انسان را در قالب هرمی سه وجهی (با ابعاد #علم، #عشق و #قدرت) توصیف نمود که که قاعده آن با مرکزیت «خود»، از عشق بهره برده است. همه فطریات (وجوه هرم و یالهای آن) ریشه در فطرت عاشقه دارند و «عشق» #کلیدواژه انسان خواهد بود.
#رحلت_مرحوم_آیةالله_شاهآبادی
@tafaqqoh
◾️ پنجم آذر سالروز رحلت عالم ربانی و عارف مرحوم شیخ علی پهلوانی تهرانی رضوان الله علیه معروف به #سعادت_پرور
✔️ امتداد سعادت؛ معرفی مجموعههایی که در نشر معارف #اخلاقی و #عرفانی مرحوم پهلوانی و شاگردانشان فعالیت میکنند:
@nedaysaadat
@ShiaTowhid
@ostadayoobi
@forooghetohid
@Jelvehnooralavi
@alfetrah
@AllaamehWisdom
@eslamicmaarefs
@ostadvatankhah
@seratemostaghim_ir
@seratemostaghim_Media
@nedayepakefetrat
@nedayepakefetrat_un
@daftaremarefat
@rasmevafa
@Neshat_MR
@nedayefetrat110
@shabname_hekmat
@noorefanoos
@tafaqqoh
🔖 #دریافت_مقاله رابطهی علم اصول با فلسفه
🖊 مرحوم آیةالله سید حسین شمس از افضل شاگردان مرحوم آیةالله سید محمدهادی میلانی رضوان الله علیهما
🌐 http://www.juosul.ir/article_110700_d95512c8028f6fda358512a6a4f31b65.pdf
✔️ #چکیده
در علم #اصول، شاهد استفاده از دو قسم مسائل #عقلی هستیم. بخشی از #مسائل_عقلی مطرح در #علم_اصول، خود از مسائل این علم بوده و به مثابه #مقدمه فقه میباشند و قسمی دیگر از آنها #مبدأ_تصدیقی برای برخی از مسائل اصولی به شمار میروند. این نوشتار به برخی از مسائل عقلی مطرح شده در کتب موجود در علم اصول میپردازد اعم از این که #مقدمه_فقه باشند یا اینکه موجب حصول #قدرت بر #تحصیل مبدأ #تصدیقی و اقامهی #حجت برای مسأله فقهی باشند.
@tafaqqoh
🔸 حضرت آیةالله سید حسین شمس رحمة الله علیه از اساتید اهل دقتِ حوزه علمیه قم بودند که علاقهمندان بسیاری سالها از مباحث اصولی و کلامی ایشان استفاده کردند؛ بزرگوارانی که اکنون از اساتید و پژوهشگران حوزههای علمیه قم عشّ آل محمد علیهم السلام، نجف اشرف و مشهد مقدس هستند؛ از جملهی آنها میتوان استاد محمدتقی شهیدی پور، استاد مهدی گنجی، استاد رضا مختاری، استاد عباس ظهیری، استاد سید ضیاء الخباز، استاد شیخ جعفر الزاکی و... حفظهم الله را نام برد.
🔹 «مشکاة الاصول» به قلم استاد سید ضیاء خباز دام عزه تقریر بخشی از دروس خارج اصول فقه ایشان است؛ مرحوم آیةالله شمس در مقدمهای که بر این کتاب نوشتن پیرامون #مبادی تصوری و تصدیقی علم اصول و مسائل عقلی تاثیر گذار بر آن، اینگونه آوردهاند:
من المعلوم أن علم الأصول – الذي هو عمدة مقدمات الفقه و في صيرورة الإنسان مجتهداً و أهل النظر في الفقه و استفادة الأحكام الكلية الإلهية من مداركها و أدلتها بحيث يصل إلى المراد الجدّي لله تعالى و لأهل بيت الوحي (صلوات الله عليهم أجمعين) بالنظر و الاستدلال – من العلوم النظرية، كسائر مقدماته و مبادئه و مبانيه العلمية، فيحتاج في العلم به إلى المبادئ التصورية المُبيّنة لموضوعات مسائله و محمولاتها النظريتين، و إلى المبادئ التصديقية الموجبة لإحراز ثبوت محمولات مسائله لموضوعاتها أو لإحراز نفيها عنها، و معلومٌ أن لكل علم مبادئ مختصة به إما بديهية و إما نظرية معلومة بالدليل.
✔️ نماذج للمسائل العقلية الدخيلة في علم الأصول
و حيث إنّه مركّب من مسائل مختلفة عقلية و غير عقلية يحتاج في إحراز مسائله كثيراً ما إلى مسائل عقلية اعتقادية عملية حتى في غير مسائله العقلية.
فمن باب الأنموذج و المثال:
۱- مسألة أقسام التقابل
٢- و أقسام العرض
٣- و أقسام العلل و أجزاؤها و كيفية دخالتها في المعلول
۴- و احتياج الممكن إلى العلة التامة
۵- و العلة التامة غير المنحصرة
۶- و عدم جواز تخلّف المعلول عن العلة التامة مطلقاً أو التفصيل بين كون العلة الفاعلية قادراً و كونه غير قادر
٧- و مسألة جواز الترجيح بلا مرجّح و أنه ما المراد بالمرجّح؟
٨- و مسألة قاعدة التحسين و التقبيح العقليين و فروعها
٩- و مسألة الدور و التسلسل و مورد جريانهما
١٠- و المركّب الحقيقي و الاعتباري
١١- و الأمور الاعتبارية و النفس الأمرية
١٢- و الماهية اللا بشرط المقسمي و القسمي و بشرط شيء و بشرط لا
١٣- و مسألة المعقول الأولي و الثانوي الفلسفي و المنطقي
۱۴- و المتواطئ و المشكك الخاصّي
١۵- و مسألة الواحد لا يصدر منه إلا واحد – كما تمسّك بها بعض الأعاظم في غير مورد – و الواحد لا يصدر من متعدد.
١۶- و مسألة الامتناع بالاختيار لا ينافي الاختيار عقاباً و إن كان ينافيه خطاباً
و هكذا و هكذا...
فتكون من المبادئ لعلم الأصول و لا يُعلم الأمر النظري بدون العلم بمبادئه و مبانيه و لا يصير الإنسان أهل النظر فيه بدونه و بدون ممارستهما، فكيف يصير الإنسان من أهل النظر و #مجتهداً في الفقه بدون صيرورته من أهل النظر و مجتهداً في علم الأصول و مبادئه و سائر ما يتوقف عليه؟! وهل يمكن تحقق #المعلول والمحتاج إلى #العلة بدونها!
و كان سيدي الأستاذ آيةالله #الميلاني (أعلى الله تعالى مقامه) - العالم الخبير البصير في الفقه و الأصول - يقول: "من لا أصول له لا فقه له".
و أنا أعتقد بما قال عن #بصيرة و بيّنة و #برهان.
📙مشكاة الأصول / ج ۱ / صص ۴۱ و ۴۲
@tafaqqoh
📚 #دریافت_کتاب مشکاة الأصول / تقریر دروس خارج اصول فقه آیةالله سید حسین شمس رضوان الله علیه / مجلد اول: تنبیهات #برائت و #اشتغال / مجلد دوم و سوم: #استصحاب
🖊 استاد سید ضیاء خباز قطیفی دامت توفیقاته
🌐 http://alfeker.net/library.php?id=5304
@tafaqqoh
حوار مع السید حسین الشمس رحمه الله.pdf
533.2K
✔️ گفت و گو آیة الله سید حسین شمس رحمه الله با مجله فقه اهل البیت علیهم السلام (عربی) پیرامون زندگینامه، اساتید و مبانی علمیشان/ شماره ۳۶
🔹 در مجله فقه اهل بیت علیهم السلام (فارسی) نیز ۳ گفت و گو با ایشان منتشر شده است:
🔹 احکام فقهی پول / شماره ۹
🔸 شخصیت آیةالله سید احمد خوانساری رحمهالله / شماره ۱۷ و ۱۸
🔹 ابعاد فقهی امام خمینی رحمهالله / شماره ۱۹ و ۲۰
🏷 متن شمارههای مختلف این مجله در #نرمافزار جامع #فقه #موسسه_نور موجود است.
@tafaqqoh
هدایت شده از دروس آیتالله ربانی بیرجندی
990907_SheikhMofid_L.mp3
10.84M
🔸 شخصیت شناسی و مکتب شناسی فقهی شیخ مفید
🔰 جلسه اول
💢 استاد معظم ربانی بیرجندی
#استاد_ربانی_بیرجندی
#مکتب_شناسی_فقهی
#شیخ_مفید
#مدرسه_عالی_سطح_چهار
#قرارگاه_فقاهت_و_مجتهدپروری
🆔eitaa.com/rabbanibirjandi/
تفقه
🔸 شخصیت شناسی و مکتب شناسی فقهی شیخ مفید 🔰 جلسه اول 💢 استاد معظم ربانی بیرجندی #استاد_ربانی_بیر
✔️ روز بزرگداشت شیخ مفید رحمه الله
دنبال کردن مباحث مکتب شناسیِ شیخ مفید و دیگر فقهاء رضوان الله علیهم که محقق پرتلاش استاد ربانی بیرجندی حفظه الله تدریس میکنند، بسیار مفید و کاربردی است.
@tafaqqoh
📚 #دریافت_کتاب موسوعة الشیخ المفید رحمه الله
🔖 مجموعه آثار شیخ مفید رضوان الله علیه
🌐 http://alfeker.net/library.php?id=3164
✔️ برخی محققین در انتساب برخی کتب و رسالههای موجود در این مجموعه به مرحوم شیخ مفید تأملاتی مطرح کردند.
@tafaqqoh
هدایت شده از الفقه و الاصول
پیام به کنگره شیخ مفید.pdf
324.8K
#مقاله
✅ پیام به کنگره جهانی هزاره شیخ مفید
📝حضرت آیتاللهخامنهای(مدظله العالی)
🔹این متن برای کسانی که علاقمند به مطالعات حدیثی، تاریخ علمی شیعه، تاریخ فقه هستند بسیار مفید میباشد.
@alfigh_alosul
✔️ به مناسبت یازدهم آذر سالروز شهادت طلبه مجاهد #میرزا_کوچک_خان رهبرِ نهضتِ #جنگل
⬇️⬇️⬇️
🔖 #دریافت_مقاله شاخصههای فکری ـ اجرایی میرزا کوچک خان و شیخ محمد خیابانی
🌐 https://hii.alzahra.ac.ir/article_750_a62a924318d34e1954e5b010f4d4c7eb.pdf
✔️ #چکیده
در فرآیندِ شکلگیری و تداومِ حرکتهای #سیاسی و #اجتماعی، انگیزهها و اهداف رهبران و میزان استحکام #مبانی_فکری و #اجرایی این حرکتها، اصلیترین بخش آن محسوب میشود. در نهضتهای #جنگل و #خیابانی نیز دستیابی به عوامل و عناصر اصلی شکل دهنده افکار و اندیشههای #رهبران و #اهداف و آرمانهایی که در پی دستیابی به آن بودند، از اهمیت اساسی برخوردار بود. در عین حال سازمان بندی سیاسی آنها برای پیشبرد و وصول به اهداف موردنظر، از نکات بارز این دو نهضت محسوب میشود. بررسی و ارزیابی این دو نهضت در قالب یک نگرش #تطبیقی، میتواند میزان توانمندیهای فکری و استحکام شالودههای اجرایی آنها را آشکار ساخته و قرابت فکری و اجرایی هر دو حرکت را در کامیابی و ناکامی آنها با وضوح بیشتری مشخص نماید.
@tafaqqoh
هدایت شده از کانال تخصصی "علم رجال"
بازخوانی نظریه «دلالت اکثار بر وثاقت» (با تکیه بر تقریر استاد سیدمحمدجواد شبیری).pdf
866.3K
📕مقاله
〽️ "بازخوانی نظریه «دلالت اکثار بر وثاقت» (با تکیه بر تقریر استاد سیدمحمدجواد شبیری)"
👤 استاد سید علیرضا حسینی شیرازی، عباس مفید
🖇فصلنامه سفینه، شماره 67، تابستان 99
📝 چکیده:
با پیدایش رویکرد متاخران در اعتبارسنجی، بخش بندی احادیث به صحیح، حسن، موثق و ضعیف رخ نمود. بر پایه این رویکرد، احراز وثاقت راویان در حکم به اعتبار حدیث نقشی بنیادین ایفا می کند؛ این در حالی است که تعداد قابل توجهی از راویان واقع در اسناد روایات، یا اطلاعاتی در بیان شخصیت روایی آنان وجود ندارد و یا تضعیف شده اند. این دو پدیده گروهی از پژوهشگران را بر آن داشته تا برای اثبات وثاقت دست کم تعدادی از راویان این دو گروه، به سراغ مبانی توثیقات عام روند. یکی از پربسامدترین مصادیق توثیقات عام، قاعده اکثار است. بر پایه این قاعده، در نظر رجالیان، فراوانی روایت یک راوی ثقه از استاد ناشناخته یا ضعیف، کاشف از وثاقت استاد در نگاه راوی است. در این نوشتار به بازخوانی این قاعده و ابهاماتی پیرامون آن پرداخته شده است. باور این پژوهش بر آن است که قاعده اکثار بر پایه تقریر مورد مطالعه، توان اثبات وثاقت راویان را ندارد.
#️⃣ #اکثار #نظریه_اکثار #شبیری_زنجانی #قاعده_اکثار #توثیقات_عام #توثیق_عملی #توثیق_قولی #حسینی_شیرازی
🆔 @Rejal_science
🔹 معارف ناب قرآن و حدیث
✔️ کانال رسمی دکتر علی اکبر خدامیان آرانی
کارشناس و پژوهشگر علوم و معارف قرآن و حدیث، نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه، اخلاق، تربیت و مشاوره خانواده
🔸 ارتباط و ارسال پرسش و مشاوره:
@AliAkbarKhoddamiyan
🔹 برای عضویت در کانال، روی لینک زیر کلیک فرمایید.
https://eitaa.com/khoddamiyan
@khoddamiyan
@tafaqqoh