لبنان در تحولات اخیر.pdf
530.8K
#روابط_خارجی
#تحلیل_کننده
#منطقه
✅ لبنان در تحولات اخیر
🔶 لبنان به دماسنج منطقه مشهور است و حالا دمای تحولات در این کشور بهشدت بالا رفته است. هر درگیری منطقهای میتواند از این کشور آغاز شده و به سرعت دیگر نواحی غرب آسیا را نیز تحتتاثیر قرار دهد.
🔸 روز پنجشنبه درحالیکه امیدواری برای تشکیل دولت لبنان بالارفته بود، به ناگاه سعد حریری، نخستوزیر مکلف لبنان استعفا داد. او در اکتبر ۲۰۲۰ به تشکیل دولت مامور شده بود تا براساس طرح فرانسه برای حل مشکل لبنان بتواند لبنان را از بنبست کنونی خارج کند.
🔶 دورنمای میدانی وضعیت لبنان
🔸 تحرکات سیاسی و اقدامات رسانهای جبهه غربی-عربی اینگونه نشان میدهد که احتمالا روزهای سخت و خطرناک لبنان فرارسیده است. اما آیا واقعا صحنهآرایی شکلگرفته خطرناک و ترسناک است؟
🔶 لبنان و آینده پیش روی آن
🔸 رسانههای ضدمحور مقاومت درحال پررنگسازی نقش مصر در لبنان هستند.
🔸 #به_قلم_اساتید: سید مهدی طالبی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#تحلیل_کننده
#شرق
#غرب
✅ سیاست روسیه در شرق مدیترانه
🔶 شرق مدیترانه، بخشی از محدوده پیرامونی روسیه است که به عنوان حائلی برای جلوگیری از گسترش نفوذ غرب به سمت مسکو، برای کرملین اهمیت مییابد. ترکیه، قبرس و یونان سه کشوری هستند که در این محدوده، هدف نفوذ روسیه در تقابل با غرب قرار میگیرند.
🔸 علاوه بر نزدیکی جغرافیایی، میراث فرهنگی مشترک و اهداف این کشورها برای توازن در سیاست خارجی میان شرق و غرب نیز به محملی برای گسترش نفوذ روسیه بدل شده است. نیاز به مسکو در حوزه انرژی و درآمد حاصل از گردشگران روسی نیز دو مؤلفه اقتصادی مهم در این زمینه هستند.
🔸 به همین دلیل روسیه با حمایت از برخی نخبگان، جایگاه خود در ساختار سیاسی این دولتها را تقویت میکند تا این دولتها مواضعی خلاف مطلوبیتهای آمریکا و اتحادیه اروپا در خصوص گسترش ناتو به شرق، صدور دموکراسی و اِعمال تحریمها علیه مسکو، اتخاذ کنند.
🔸 روسیه با وجود رقابت با ترکیه در سوریه و لیبی، توانسته اختلافات خود با آنکارا را به گونهای مدیریت کند که در بحران قرهباغ از تنش کاسته شده و همچنین سامانه S400 را به این کشور بفروشد. گرچه این تعامل بیشتر به شخصیت رهبران دو کشور وابسته است.
🔸 از قضا همین روابط نسبتاً مساعد با ترکیه، سبب شده است نفوذ مسکو در آتن کاهش یابد. نکته دیگر اینکه یونان به دلیل نیازمندیهای مالی به اتحادیه اروپا برای عبور از بحرانهای اقتصادیاش، کمتر میتواند به روسیه تکیه کند. در عین حال نیاز به گاز روسیه، پیوندهایی هر چند اندک را نگه داشته است.
🔸 قبرس نیز مانند یونان، نگرانیهایی بابت نزدیکی روسیه و ترکیه دارد. در عین حال قبرس برای توسعه برنامههای اقتصادی در مناطق ساحلی به جریانهای مالی روسیه نگاه مثبتی دارد و همچنین پیوندهای فرهنگی میان دو جامعه وجود دارد.
🔸 به طور خلاصه، تواناییهای روسیه در شرق دریای مدیترانه عمدتاً مبتنی بر دیپلماسی نمادین، انرژی و وعدههای مالی به نخبگان سیاسی است.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#دولت_سیزدهم
#عملیات_روانی
✅ تراکم مشکلات و الزامات زمانه
🔶 این روزها جدای از مشکلاتی که در وضعیت اقتصادی و اجتماعی کشور بهعنوان معضلات حلنشده از گذشته وجود دارد، مسئله برق کشور و نیز چالش آب در ایران و خاصه استان خوزستان بر حجم دغدغهها و پیچیدگیها افزوده است. موضوع اما زمانی اهمیت بیشتری مییابد که در ماجرای آب و برق، جریان ضدانقلاب خارج از کشور همه تلاشها و امکانات خود را به کار میبندد تا با جنگ تبلیغاتی و عملیات روانی، مردم را وادار به اعتراض خیابانی کند. از این منظر هرچند دستگاههای امنیتی کشور باید این تحرکات را رصد کنند، اما حقیقت امر آن است که مگس بر روی زخم مینشیند و ازاینرو بایستی مشکلات پدید آمده در درون را فوراً علاج کرد.
🔶 نکات تحلیلی
1⃣ در شرایط حساس کنونی، بهطور طبیعی بایستی ضمن توجه به حل مسائل حقیقی و اصلی مردم، به شکل اساسی و بنیادین، در کوتاهمدت نیز چارهجویی کرد و وضعیت زندگی و معیشت مردم را در فصل تابستان، در زمینه برق و آب سامان داد.
2⃣ شرایط اقلیمی کشور و خشکسالیهای پیدرپی و مسائل ناشی از وضعیت تولید برق بهویژه در تابستانها، توان پیش بینی و پیشگیری از بروز مشکلات را دشوار نساخته است؛ از این حیث ضرورت دارد با قصورهای احتمالی برخورد شود.
3⃣ نکته مهم دیگر در این زمینه آن است که دولت جدید بهزودی کار خود را آغاز میکند. این شروع در شرایطی است که مسائل و مشکلات مزمن بهاضافه معضلات کنونی، وضعیت اداره کشور را با دشواری همراه ساخته است. ترسیم شرایط عمومی کشور و تراکم اوضاع اقتصادی به خاطر سلب مسئولیت از دولت جدید نیست و نیز بهانهای برای شانه خالی کردن دولت آقای رئیسی از وعدههایی که به مردم داده نمیتواند باشد؛ بلکه نمایاندن ابعاد مختلف کشور بدین سبب است که همه نهادها، نیروها و عناصر سیاسی، خود را برای کمک به دولت جدید آماده کنند و از دیگر سو، دولت نیز با حداکثرگرایی در تعاملات و افزایش سعه صدر، به استقبال نقدها و نظرهای متنوع و دقیق مطرحشده برود و از ایدههای مؤثر ارائهشده در جامعه استقبال کند.
🔶 نکته پایانی
🔸 ترسیم اوضاع کنونی بدین خاطر است که آقای رئیسی به سمت انتخاب کابینهای قوی برود؛ بهگونهای که بر مسائل اصلی کشور متمرکز شوند و ضمن درس گرفتن از تجربیات گذشته، از حواشی و موضوعات خارج از اولویت اجتناب نمایند. در این زمینه آنچه اهمیت دارد استفاده از ظرفیتهای گسترده کشور در سطح داخلی و محیط منطقهای و بینالمللی است. بهشرط اراده لازم، راهکارهای غلبه بر مسائل در کشور موجود است.
🔸 #به_قلم_اساتید: عزیز غضنفری؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
بوم مسائل 28 تیرماه 1400.pdf
3.24M
#عزت_ملی
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#رسانه
#فضای_مجازی
#خوزستان
✅ بوم مسائل ۲۸ تیرماه ۱۴۰۰
🔶 تحلیل شبکههای اجتماعی
🔸 تحلیل هشتگها
🔸 هشتگهای برتر
🔸 مقایسه فعالیت جریانات در فضای مجازی
🔸 تداوم موج سواری از اعتراضات در خوزستان
🔸 پویش توییتری بحران کمبود پزشک
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#صهیونیسم
✅ شاهکار اطلاعاتی به نام ابوالقیعان
🔶 یعقوب ابوالقیعان، سیاستمدار پیشین و از مالکان بزرگ شرکت ساختمانی در شمال ناحیه نگیف؛ آخرین شاهکار اطلاعاتی جبهه مقاومت در اسرائیل محسوب میشود.
🔸 این چهره تجاری مشهور در حالی در حال محاکمه در دادگاههای اسرائیل است که با مهمترین افراد امنیتی و سیاسی رژیم صهیونیستی در سی سال اخیر از میشه یعلون که سابقه ریاست ستاد ارتش اسرائیل و معاونت نخست وزیری و وزارت جنگ در دوران نتانیاهو را در کارنامه دارد تا بنی گانتس، وزیر جنگ فعلی اسرائیل رابطه نزدیک داشته است.
🔸 اما چند برآورد راهبردی میتوان از این پرونده امنیتی ارائه داد.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#خشکسالی
#خوزستان
#عملیات_روانی
✅ دروغ کشتهسازی؛ حنای رنگ باخته
🔶 تجمعات اعتراضی به وضعیت بی آبی خوزستان در روزهای گذشته باعث شده برخی از گروهکهای ضد انقلاب و تجزیه طلب به دنبال پروژه کشتهسازی در این تجمعات بودند.
🔸 در ساعات گذشته رسانههای معاند جمهوری اسلامی با منتشر کردن تصاویری اعلام کردند یک جوان در اعتراضات سوسنگرد با تیر مستقیم نیروی انتظامی دیشب از دنیا رفت!
🔸 اما در بررسیها مشخص شد این ماجرا یک "شهید سازی" ناشیانه توسط گروهک منافقین و سلطنتطلبها برای تحریک مردم ایران است. زیرا این شخص اصلا عرب نیست بلکه از اعضای گروهک تروریستی داعش به اسم ابوجهاد است که در سال ۲۰۱۷ در سوریه به هلاکت رسید.
🔶 سابقه پروژههای کشتهسازی معاندین:
1️⃣ کوی دانشگاه ۱۳۷۸:
پروژه کشتهسازی توسط ضدانقلاب یکی از پرکاربردترین ترفند در زمان اعتراضات و ناآرامیهای کشور است؛ ترفندی که از سال ۱۳۷۸ با بالابردن پیراهن خونی توسط احمد باطبی اپوزیسیون این روزها کلید خورد. در آشوبهای سال ۷۸ و ماجرای اتفاقات کوی دانشگاه، فردی به نام احمد باطبی که اصلا دانشجوی دانشگاه تهران نبود، در راستای اجرای طرح کشتهسازی، با در دست گرفتن یک زیرپیراهن خونی (که بعدها اعتراف کرد در خانه با خون حیوانات، زیرپیراهن را رنگی کرده بود) مدعی کشته شدن دوست دانشجوی خود شد. او که با همین عکس به شهرت جهانی رسیده بود، مدتی بعد از ایران فرار کرد و در آمریکا به فعالیتهای ضدایرانی خود ادامه داد.
2️⃣ پروژه فتنه ۸۸:
اوج استفاده ضدانقلاب از پروژه «کشتهسازی» را میتوان در فتنه سال ۸۸ مشاهده کرد. پروژهای که با قتل نداآقاسلطان آغاز شد. دختر جوانی که از دقایقی قبل از قتل، سوژه فیلمبرداری ضدانقلاب قرار گرفته بود و صحنه قتل وی بهطور کامل فیلمبرداری شد و در کمتر از چند دقیقه سر از رسانههای بیگانه درآورد. مانور گسترده رسانهای با تصاویر صحنه قتل، مثل بنزین بر آتش اعتراضات مردمی در سال ۸۸ عمل کرد و سمت و سوی اعتراضات را به آشوبهای خشونتآمیز کنترل نشده هدایت کرد. فرد همراه ندا آقاسلطان نیز بلافاصله از کشور فرار کرد و تصاویر آن دختر تا سالها سوژه حملات ضدانقلاب به کشور شد.
3️⃣ کشتهسازیهای آبان ۹۸:
در اغتشاشات آبان ۹۸ هم کانالهای تلگرامی و شبکههای ماهوارهای پروژه شهیدسازی را برای فشارهای بین المللی علیه ایران کلید زدند. شایعات سال ۹۸ درحالی بود که بسیاری از کشتهشدگان با سلاحهای غیرسازمانی و از فاصله نزدیک کشته شده بودند.
🔶 هشدار و توصیههای رسانهای:
1️⃣ رسانههای معاند با پررنگ نشان دادن ضعفهای کشور سعی دارند به یاسآفرینی در مردم دامن میزنند.
2️⃣ رسانهها باید با برنامهریزی درست و دقیق برنامههای رسانههای ضدانقلاب و معاند را خنثی کنند.
3️⃣ مراقبت کنیم، بازنشر کننده تولیدات و شایعه سازی رسانههای معاند و ضدانقلاب نباشیم.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#انتخابات
✅ قرآنهایی که پس از انتخابات به نیزه رفت!
🔶 سیدحسین موسوی تبریزی، از فعالان اصلاحطلب و از حامیان تحریم انتخابات در بخشی از یک یادداشت در شماره پنجشنبه گذشته روزنامه آرمان ملی نوشته است:
«یکی از بزرگترین مسئولیتهای دولت جدید اعم از رئیسجمهور و حتی قوه قضائیه که با هم نیز انتخاب شدند، جلب اعتماد از دسترفته مردم است.»
🔶 نکته و نظر
🔹 مدعای عجیب "بیاعتمادی مردم به نظام اسلامی" در کشوری که شاهد تشییع چندین میلیونی شهید سردار سلیمانی است، یک ادعای بیسند و مضحک است.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#سبک_زندگی
#تحلیل_کننده
#فرهنگ
✅ جراحت فرهنگ با تیغ آلوده!
🔶 سریال «زخم کاری» اولین تجربه محمدحسین مهدویان در زمینه تولید سریال است. وی فعالیت سینمایی خود را با مجموعه مستند «آخرین روز زمستان» و فیلم سینمایی «ایستاده در غبار» آغاز کرد. دو کاری که در زمان خودشان، به دلیل خط شکنی در پرداختن به سرداران شاخص دفاع مقدس (شهید حسن باقری و جاویدالاثر متوسلیان) و همچنین روایتگری خلاقانه، بسیار مورد توجه قرار گرفتند. آثار بعدی مهدویان همچون «ماجرای نیمروز»، «لاتاری» و «ماجرای نیمروز ۲: رد خون» نیز ازجمله فیلمهای مهم و بحث برانگیز سینمای ایران بودند؛ اما «زخم کاریِ» مهدویان تغییر سبک و سیاق او نسبت به آثار نامبرده را نشان میدهد.
🔸 «زخم کاری» آنچنان که در تیتراژ شروع آن نوشته میشود، با اقتباس از رمانی با عنوان مشابه و با نگاهی به نمایشنامه «مکبث» شکسپیر ساخته شده است. این سریال درباره مرد جوانی با نام «مالک»(جواد عزتی) است. او در کنار عموی بزرگش (سیاوش طهمورث) که یک ثروتمند است، پرورش یافته و حالا خودش هم یک تاجر شده است. وی در پی یک معامله به نمایندگی از طرف شرکت عمویش به سود هنگفتی، بیشتر از آنچه شرکت هدف گذاری کرده بود میرسد؛ اما با اغوای همسرش، نه تنها سود معامله را به شرکت برنمیگرداند، بلکه عمویش را با ترفندی به قتل میرساند و در ادامه نیز به دوئل پنهان با خانواده و مدیران شرکت عمو میپردازد و... .
🔸 محتوای اولیه این سریال، همان ماجرای همیشگی بیخوابی و پریشان احوالی حرامخواران و صاحبان سرمایههای هنگفت و بیگانه شدن آنها با انسانیت است؛ اما مشکل اینجاست که «زخم کاری» نه تنها به ارائه تصویری انتقادی و آسیبشناسانه از مالاندوزان و خلافکاران اقتصادی نمیپردازد؛ بلکه با قرار دادن مالک در جایگاه یک قهرمان، رفتار او را ترویج میدهد؛ یک نوجوان از قشر محروم جامعه در یک سریال، مردی را میبینید که نوجوانیاش مثل او بوده، اما با جرم و جنایت به یک ارباب تبدیل میشود! قطعاً این مخاطب در خیالش مسیر زندگی مالک را تصور میکند و ناخودآگاه خودش را جای او میگذارد تا مالک نداشتههایش شود.
🔸 همچنین «زخم کاری» در لایه زیرین روایتی به ظاهر علیه اشرافیت در محتوای واقعی، با این ژست در تضاد است. در این سریال، به سطحیترین شکل ممکن و به سان فیلم فارسیهای دهه ۴۰ و ۵۰ به خشونت و تقابل خانوادهها بر سر پول و ثروت پرداخته شده است. شخصیتپردازی «مالک» به گونهای است که وی فردی آرام و با مرام انسانی و اخلاقی معرفی میشود، حتی مطابق با دادهها و اشارات سریال در گذشته، جوانی سر به زیر و مذهبی بوده است، اما مشخص نمیشود که این همه سنگ دلی و بیرحمی چگونه در جان وی رسوخ میکند تا جایی که با دستان خودش نزدیکترین فرد به خودش را که به نوعی همه زندگیاش را به وی مدیون است، خفه میکند! نحوه پرداخت روابط آدمها در «زخم کاری» به شکلی است که خشونت و جنایت و بعد از آن اخلاقستیزی به روح و روان مخاطب، تزریق میشود.
🔸 علاوه بر این، «زخم کاری» آلوده به استفاده ابزاری و نمایش چهرهای بیعاطفه از زن است. از همان ابتدای سریال و به ویژه در قالب شخصیت «سمیرا»(همسر مالک) زن موجودی شیطانی معرفی میشود؛ شیطانی که تمام روز با مهربانی از مهمانش پذیرایی میکند، اما ناگهان شب دستور قتل او را صادر میکند!
🔸 مسیر «زخم کاری» از قسمت چهارم به بعد وارد وادی عشق چند ضلعی و خیانت میشود. از وقتی که پای «منصوره» به داستان باز میشود و میفهمیم در گذشته بین وی و مالک، مسائلی وجود داشته و این عشق قدیمی زنده میشود و...، شخصیتپردازی زنان و روابط عاطفی آنها در این سریال، هیچ نسبتی با زن ایرانی ـ از هر طبقه و با هر فرهنگی ـ ندارد.
🔸 به این ترتیب،« زخم کاری» در همان جهتی مؤثر است و کار میکند که به ظاهر علیه آن است!
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#مقاومت
✅ نمایشگاه درسها و عبرتها!
🔶 حضرت آیتالله خامنهای در پیامی به مسلمانان جهان به مناسبت ایام حج، فرمودند:
«امسال، حج بیتِ معظّم در دسترس نیست ولی توجّه به ربّالبیت و ذکر و خشوع و تضرّع و استغفار در دسترس است؛ حضور در عرفات میسّر نیست، امّا دعا و مناجاتِ معرفتافزا در روز عرفه میسّر است؛ رَمی شیطان در منی ممکن نیست امّا دفع و طرد شیاطین قدرتطلب در همهجا ممکن است؛ حضور یکپارچه بدنها در گِرد کعبه فراهم نیست، امّا حضور یکپارچه دلها بر گِرد آیات روشن قرآن کریم و اعتصام به حبلالله وظیفه همیشگی است».
🔶 گزارههای خبری:
🔸 محور مهم پیام ولی امر مسلمین در موسم حج بر این موضوع تعلق گرفته است که منطقه به خاطر پیروزیهای متعدد جبهه مقاومت و شکستهای کشورهای قلدر و زورگو، به یک نمایشگاه در معرض دید جهانیان تبدیل شده است که در ادامه به برخی از آنها اشاره میشود:
1⃣ شکست جبهه تحریف علیه مقاومت:
یکی از نقاط ثقل جنگ آمریکا و ایادیاش در جبهه مقاومت، سرمایهگذاری بر مسئله جنگ روانی علیه گروههای مقاومت بود. آمریکا درصدد بود که با تحریف و تحریک عصبیت عرب در کشورهای سوریه، عراق و لبنان، پشتوانههای مردم جبهه مقاومت را از بین ببرد. آنها که از لبه جلویی نبرد (لجمن) شکستهای بزرگی متحمل شده بودند، موضوع ایرانی بودن مقاومت و افسانه امپراتوری ایرانی را پیش کشیدند تا عقبههای جریان مقاومت را دچار فرسایش کنند؛
اما هراندازه این تبلیغات بیشتر شد، گرایش مردم و جوانان کشورهای محور مقاومت برای ایستادگی و دفاع از کیان خود بیشتر شد و در همراهی با سیدالشهدای جبهه مقاومت، حاج قاسم سلیمانی پیروزیهای شگفتانگیزی در مقابل محور عربی، عبری و غربی به دست آوردند.
2⃣ رویشهای جدید جهان اسلام:
در سالهای اخیر هرچه جلوتر آمدهایم پیروزیهای محور مقاومت گسترش و وسعت بیشتری یافته و شگفتیهای استراتژیکی در جهان به وجود آمده است؛ اگر شاهد بودیم که کشورهای عربی در روزهای پایانی دولت ترامپ، در پیمانهای منحوسی رژیم صهیونیستی را به رسمیت شناختند و فلسطین را به خاطر ابقای حکومتهای فاسد خود فروختند؛ اما در مقابل نسل جوان پرنشاط و با انگیزهای پرچم دفاع از قدس را به دست میگرفت و در طول ۱۲ روز، پیروزی شگفتانگیز را برای فلسطین رقم زد، بهگونهای که همه مسئولین و رسانههای صهیونیستی، عربی و غربی بر آن اعتراف کردند.
در یمن نیز شاهد آن هستیم که جوانان یمنی در طول ۷ سال مقاومت، بهترین پیروزیها را در این ایام به دست میآورند.
🔶 نکته پایانی:
🔸 جمهوری اسلامی در ۴ دهه گذشته فقط یک استراتژی داشته است و آنهم «مقاومت فعال» بوده است و این مقاومتها در دفاع مقدس ۸ ساله کشورمان در برابر بعثیهای عراق، دفاع ۸ ساله جبهه مقاومت در سوریه و عراق، دفاع ۷ ساله یمن در برابر عربستان و امارات، به نتایج روشنی رسیده است که مهمترین آن شکستهای متعدد آمریکا در منطقه و خروج خفتبار سربازانش از کشورهای مسلمان منطقه است و این مسیر توحیدی که از سفارشهای الهی مبنی بر «فَاستَقِم کَما اُمِرتَ» و اعتصام به حبلالله گرفته شده است، پیروزیهای بزرگتری را به دنبال خواهد داشت؛ انشاءالله
🔸 #به_قلم_اساتید: فرهاد مهدوی؛ کارشناس رسانه و مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#خشکسالی
✅ در آمریکا هم خشکسالی داریم!!!
🔶 خشکسالی و گرمای بیسابقه نهتنها منجر به آتشسوزیهای مهیب در ۶ ایالت غربی آمریکا شده بلکه اکنون با پایین آمدن سطح آب در یکی از مهمترین منابع تأمین آب آشامیدنی در غرب آمریکا وضعیت را به مراتب بغرنج ساخته است.
🔸 نشریه آمریکایی یو. اس. ای تودی دراین باره گزارش داد:
"آتشسوزیهای مهیب که به علت خشکی و شدت دمای هوا است، ۳۰۰ هزارجریب برابر با ۱۲۱ هزار هکتار از اراضی ۶ ایالت آمریکا را سوزاند."
🔸 یو. اس. ای تودی در ادامه نوشت:
"آتشسوزی تنها در ایالت اورگان آمریکا باعث آتشسوزی به وسعت حدود ۱۴۴ هزارجریب از اراضی این ایالت غربی آمریکا شد و همچنین بخشی از دکلهای برق را از بین برد که این موضوع باعث از دست رفتن انتقال ۴ هزار مگاوات برق به سایر نقاط این ایالت شد."
🔸 نشریه لسآنجلس تایمز نیز در گزارشی به بحران آب و پایین آمدن سطح بیسابقه دریاچه مید (Mead) که تأمینکننده آب آشامیدنی ایالتهای غربی است اشاره کرد.
🔸 لسآنجلس تایمز نوشت:
"میزان سطح آب دریاچه مید که به علت شدت گرما و تابش آفتاب و کم آب شدن رودخانه، رودخانه کلرادو آب آن درحال تبخیر است، طی ۸۵ سال گذشته بیسابقه گزارش میشود."
🔸 بنابراین گزارش دریاچه مید که به خاطر ایجاد سد هوور بر روی رودخانه کلرادو ایجاد و در مرز دو ایالت نوادا و آریزونا احداثشده، تأمینکننده آب آشامیدنی ۴۰ میلیون نفر از ساکنان ۷ ایالت آمریکا است، ایالتهایی همچون آریزونا، کالیفرنیا، کلرادو، نوادا، نیومکزیکو و یوتا.
🔸 شبکه خبری فاکس نیوز نیز در ۶ تیر، طی گزارشی درباره وضعیت وخیم خشکسالی در ایالت کالیفرنیا و دیگر مناطق آمریکا عنوان کرد:
"بیش از ۹۰ درصد از مناطق غربی آمریکا تحت تأثیر یک خشکسالی تاریخی و تهدیدکننده بوده و اینکه تابستان سال جاری میلادی تازه شروع این معضل است. هماکنون زندگی بیش از ۵۸ میلیون نفر در مناطق غربی آمریکا تحت تأثیر این شرایط قرارگرفته است."
🔸 سی ان ان در همین زمینه نوشت:
"نقشههای تغییرات آب و هوایی نشان میدهد بیش از یک چهارم آمریکا در وضعیت «خشکسالی استثنایی» قرار دارند که این امر شدت یک دهه خشکسالی طولانی مدت در این کشور را نشان میدهد."
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#خشکسالی
#خوزستان
#عملیات_روانی
✅ نگاهی به رسانههای بیگانه در بررسی تنش آبی خوزستان
🔶 آنچه می دانیم:
🔸 نزدیک دو هفته است در استان خوزستان که یکی از قطبهای اقتصادی و کشاورزی کشور است، تنش آبی به وجود آمده است.
🔸 براساس گزارشهای رسمی در پی کاهش ۳۵ درصدی متوسط بارش در حوضههای آبریز خوزستان، آورد رودخانهها به مخازن سدها نیز تا خرداد امسال ۴۴ درصد نسبت به شرایط نرمال کمتر شده است. حجم مفید مخازن سدهای خوزستان نیز نسبت به شرایط نرمال ۶۰ درصد کمتر است. هر ساله ۱۳ میلیارد متر مکعب آب در پشت سدهای استان جمع شده که این میزان امسال به زیر ۶ میلیارد متر مکعب رسیده و همین امر مسئولان آب و برق را در تخصیص آب بیشتر به مردم به خصوص کشاورزان با مشکل مواجه کرده است.
🔸 مردم نگران تأمین آب خوردن خود، حیوانات و آبیاری زمینهای کشاورزیاند.
🔸 زیرساختهای استان خصوصا انتقال آب، همچنان تکمیل نشده است.
🔸 چند اعتراض مردمی بدون خشونت شکل گرفته است تا موارد اعتراض به گوش مسئولان رسیده شود.
🔸 نیروهای مسلح و گروههای جهادی با تمام توان در منطقه حاضر شدهاند و مشغول آب رسانی به روستاها و شهرهای استان و اصلاح شبکههای توزیع آب اند.
🔸 دولت جلسه ویژه برگزار کرده و دستورات لازم صادر شده است و امروز شاهد بودیم رودخانههای استان، آب بیشتری را در خود دیدند.
🔸 کشت شلتوک به جهت کمی آب در استان ممنوع شده است اما شاهد کشت شلتوک توسط کشاورزان در کنار هورالعظیم که در حال خشک شدن است هستیم که اقدامی خطرناک است.
🔶 آنچه رسانههای بیگانه میگویند و در فضای مجازی بازتاب یافته است:
🔸 کلیپهایی از درگیری مردم و نیروی انتظامی (با استفاده از تصاویر آرشیوی مربوط به حوادث مختلف قدیمی یا حتی مربوط به خارج از ایران)
🔸 پخش هرگونه خبر با این ادعا که رسانه نمیتواند آن را تأیید کند برای پخش شایعات و دروغها
🔸 پشتیبانی کانالها و گروههای فضای مجازی از تولیدات آنها
🔶 آنچه بد نیست بدانیم:
شبکههای رسانهای فارسی زبان خارج از کشور، در بازتاب حوادث ایران و سایر نقاط ایران، تبعیض بسیاری قائل میشوند. برای مثال از سیل و جان باختن مردم در آلمان به صورتی عادی میگذرند و شبیه همین حادثه در ایران را به ناکارآمدی نظام سیاسی نسبت میدهند.
🔸 کانالهای پیام رسانها و باندهای شبکههای اجتماعی با سرعت بالا و حجم گسترده مطالب دروغ در این خصوص را برای مخاطب ایرانی و فارسی زبان خود (و در این مورد مخاطب عرب زبان) تولید میکنند.
🔸 برخی از عناصر گروهکهای معاند، به عنوان شاهد زنده، فایلهای صوتی دروغ تولید و در اختیار شبکههای تلویزیونی معاند و فضای مجازی قرار میدهند.
🔶 تحلیل کوتاه:
🔸 آنچه امروز در رسانههای بیگانه و برخی منابع غیر معتبر فضای مجازی بازتاب یافته است واقعیت امروز خوزستان نیست و فضای طراحی شدهای است برای ایجاد همدردی عمومی و تنشهای اجتماعی به صورتی که این رسانهها هرگز به دنبال بهبود شرایط نبوده و از انعکاس اقدامات خوب برای رفع تنش خودداری نمیکنند.
🔶 هشدار و توصیه رسانهای:
🔸 از بازنشر محتوای مشکوک خودداری نماییم و صرفا اخبار دقیق از خبرگزاریهای رسمی یا کانالهای معتبر را بازنشر نماییم.
🔸 خود را در معرض پیامها، کلیپها و تولیدات رسانهای دشمن در این خصوص قرار ندهیم تا قوه تحلیلی مان مستقل بماند.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#تحلیل_کننده
#منطقه
✅ آینده مبهم لبنان
🔶 سعد الحریری بعد از ۹ ماه فرصت، نتوانست اجماع لازم در میان احزاب لبنانی برای تشکیل کابینه به دست آورد و از تشکیل کابینه انصراف داد.
🔸 از سوی دیگر بحران اقتصادی گسترده در لبنان شرایط و اوضاع این کشور را مبهم و دچار سردرگمی کرده است.
🔸 سؤال این است که علت بحرانهای سیاسی و اقتصادی لبنان چیست و چرا ارادهای برای حل آن دیده نمیشود؟
🔶 گزارههای تحلیلی
1⃣ روند تحولات یک سال گذشته در لبنان به خوبی نشان میدهد که نقش عوامل بیگانه بهویژه آمریکا و فرانسه در تحولات سیاسی و اقتصادی لبنان مشهود است. عامل فرورفتن لبنان در شوک سیاسی و اقتصادی با انفجار بندر بیروت که هنوز نیز ادامه دارد، دخالت این بازیگران خارجی در امور این کشور است.
2⃣ آمریکا و فرانسه طی یک سال گذشته دخالت آشکاری در قضایای لبنان داشتهاند. بهگونهای که «شیخ صفیالدین» معاون حزبالله نیز اعلام کرد که عامل اصلی مشکلات کنونی لبنان، آمریکاست.
3⃣ ️آمریکا در یک دوضلعی سیاسی- اقتصادی، راهبرد خود را در لبنان پیاده کرده است؛
در بعد سیاسی، خواستار عدم حضور افراد و جریانهای وابسته به حزبالله شده است که عامل اصلی شکست افرادی همچون سعد الحریری در تشکیل دولت نیز همین فشارهاست.
در بعد اقتصادی، اجرای تحریمهای مالی و فشار بیشتر بر ملت لبنان در دستور کار است. در این بعد نیز هدف تحریمی آمریکا فشار بر حزبالله است؛ زیرا واشنگتن مترصد مقصر جلوه دادن حزبالله به عنوان عامل اصلی مشکلات است.
🔶 نکته پایانی
🔸 بحرانهای سیاسی و اقتصادی ایجاد شده در لبنان متأثر از بازیگران داخلی و خارجی است.
🔸 بازیگران داخلی همچون احزاب کتائب و قوات بهطور مستقیم در بنبستهای سیاسی مقصر هستند. در ابعاد اقتصادی، بحث فساد در لبنان از همه مهمتر است.
در کنار این مسائل، باتوجه به فرقهگرایی و سهم خواهی احزاب در سیستم سیاسی لبنان در کنار نفوذ و مداخلات خارجی، بحران این کشور را وارد مراحل خطرناکی کرده است. امروز بحث اعتراضها در لبنان نیز مزید بر علت شده است.
🔸 راهبرد آمریکا در مقطع فعلی مبتنی بر این گزاره است که قدرت و توان حزبالله در داخل لبنان هزینه شود و حزبالله توانی برای پرداختن به ابعاد منطقهای نداشته باشد. از سوی دیگر آمریکاییها بر این گزاره تأکید دارند که فرسایش قدرت حزبالله در داخل لبنان، بسترهای ضربه زدن به این گروه را فراهم میکند.
🔸 باید به این نکته توجه کرد که به درازا کشیدن بحران لبنان میتواند علاوه بر چالشهای سیاسی و اقتصادی، چالشهای امنیتی نیز به دنبال داشته باشد.
🔸 #به_قلم_اساتید: محمدرضا فرهادی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
بوم مسائل 29 تیر ماه 1400.pdf
3.03M
#عزت_ملی
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#رسانه
#فضای_مجازی
#خوزستان
#تعویق_کنکور_ارشد
✅ بوم مسائل ۲۹ تیرماه ۱۴۰۰
🔶 تحلیل شبکههای اجتماعی
🔸 تحلیل هشتگها
🔸 هشتگهای برتر
🔸 مقایسه فعالیت جریانات در فضای مجازی
🔸 تداوم بهرهبرداری از اعتراضات خوزستان
🔸 تداوم کمپین مجازی #خوزستان_آب_ندارد
🔸 مطالبه تعویق کنکور ارشد
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#سبک_زندگی
#تحلیل_کننده
#شهدا
#چهره_ها
✅ ماشین تشریفات فرمانده مشهور سپاه چه بود؟
🔶 دیدم حاج حسین همراه دیگر مسئولان همدان از استانداری خارج شد. هر یک از آنها به طرف خوردوهای مدل بالای خود رفتند. حاج حسین هم بدون هیچ شرمندگی و خجالتی آمد و سوار ژیان شد.
🔸 «{مردادماه ۸۰} صبح زود، بین خواب و بیداری بودم که زنگ تلفن خانه خواب را از سرم پراند. گوشی را که برداشتم صدای آقای همدانی کاملاً هوشیارم کرد.
- آقای میرزاخانی، برادر، هنوز که خوابیدی!
- نه حاج آقا. در خدمتم. امری باشد؟
- یک کار فوری دارم. سریع با ماشین خودت را برسان منزلمان.
🔸 آن طور که حاج حسین بر سریع رفتنم تأکید کرد، با خودم گفتم: «حتماً حاج آقا کار کوچکی دارد.» به همین علت سریع لباس سادهای پوشیدم و با دمپایی سوار خودروی ژیان شدم و به طرف خانه ایشان حرکت کردم. پنج دقیقه بعد، جلوی خانه حاجی بودم.
🔸 یک ماشین تویوتا هم داشتم که آن شب در محل کار مانده بود. همیشه حاجی را با آن خودرو این طرف و آن طرف میبردم. ولی آن روز چون حاج حسین عجله داشت دیگر نرفتم به محل کار تا تویوتا را بیاورم. البته، خودم خجالت میکشیدم حاجی را با ژیان این طرف و آن طرف ببرم.
🔸 حاج حسین با لباس کامل نظامی، مثل همیشه، تمیز و اتوکشیده، با آن دو درجه و مدال فتحش، از در خانه بیرون آمد. محو ابهت حاج حسین بودم و با خودم فکر میکردم: «چقدر این لباس به حاج حسین میآید! خیلی زیبا شده است.» ناگهان یادم آمد که حاجی این لباسها را فقط برای جلسات رسمی میپوشد. باخودم گفتم: «وای خدای من ... حالا چه کارکنم با دمپایی و ماشین ژیان؟» فکر کردم: «حاج حسین الان من را سرزنش میکند.»
🔸 سریع از ژیان پیاده شدم. حاج حسین یک نگاه به ظاهر من و دمپاییام کرد و یک نگاه به ژیان. بعد تبسمی شیرین بر لب آورد و سریع، بدون اینکه حرفی بزند، سوار ژیان شد.
- میرزاخانی جان. سریع برو استانداری. یک جلسه مهم دارم.
🔸 اسم استانداری که به گوشم رسید، عرق سردی بر پیشانیام نشست. دلم لرزید. با خودم گفتم: «خدای من، با این وضع و این ماشین چطور برم روبهروی استانداری؟! خودم خجالت میکشم؛ وای به حال حاج حسین!» اما جالب بود که حاج حسین یک کلمه هم درباره این مسائل صحبت نکرد. من هم جرئت نکردم حرفی بزنم.
🔸 جلوی استانداری همدان، حاج حسین، قبل از اینکه پیاده شود، گفت: «میرزاخانی، من میروم جلسه و یک ساعت دیگر میآیم.»
🔸 یک ساعت بعد، دیدم حاج حسین همراه دیگر مسئولان همدان از استانداری خارج شد. هر یک از آنها به طرف خوردوهای مدل بالای خود رفتند. حاج حسین هم بدون هیچ شرمندگی و خجالتی آمد و سوار ژیان شد.
🔸 در راه بازگشت، حاج حسین هیچ حرفی در این زمینه نزد. من خیلی خجالت میکشیدم. خواستم در این باره حرفی بزنم و معذرت خواهی کنم که گفت: «آقای میرزاخانی ... دنیا محل گذر است نباید به فکر دنیا باشید. ضمنا ماشین شما با همه آن ماشینها فرق میکرد به این میگویند ماشین تشریفات!»
🔸 #منبع: خاطرهای از محمود میرزاخانی
برگرفته از کتاب «ساعت شانزده به وقت حلب»؛ روایت هایی از زندگانی شهید حسین همدانی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#خوزستان
#عملیات_روانی
✅ قدرت رسانه را دست کم نگیرید
🔶 تقریبا هفته اخیر ۹۸٪ اخبار اینترنشنال سعودی، مربوط به شایعات و اخبار تحریک کننده برای خوزستان بود.
🔸 دقیقا همان سبکی که در آبان ۹۸ پیش گرفتند و از آرشیو فیلم و تصاویر کل تاریخ ایران و گاهی حتی فیلمهای خارج از ایران بریدند و به مخاطب القای آشوب و ضایع شدن حق و استبداد نظام و... کردند.
🔸 بار دیگر این رسانه با قدرت بدنبال تحریک احساسات مردم شریف خوزستان و شهرهای مرز نشین هست.
🔸 کم کاری مسئولین ناکارآمد و عدم تنبه لازم خاطیان بصورت ضرب العجل توسط مسئولین ذیربط کشوری از طرفی و کم کاری صدا و سیما در نقش آفرینی مثبت و کاسه داغتر از آش شدن سلبریتیهای عاشق مطرح شدن هم از طرفی، دست به دست هم داده تا در این برهه حساس، کشور را به سمت ناآرامی سوق دهند.
🔸 رسانه قادر است تقابل مردم با تفکر لیبرال و مدیریت رفاه طلب را به سمت تقابل با اصل نظام کشانده و در این فرصت ضربه خود را وارد کند.
🔶 چه کسانی و کی قرار است این وضع سامان را سامان دهند⁉️
🔸 دولت بعدی قطعا توان مقابله با این همه اوضاع بهم ریخته را حداقل در کوتاه مدت ندارد، و این امر محقق نخواهد شد تا زمانی که رسانههای خودی منسجم و هدفمند به میدان آمده و رسالت خـود را بدرستی انجام داده و مردم نیز سواد لازم مجازی کسب کنند و این امر هم با کار جزیرهای محقق نخواهد شد و این رسانهها باید در پرتو یک کار تشکیلاتی بزرگ، و قدرت محتواسازی هدفمند وارد میدان شده و با مدیریت لازم، فضای مجازی را کنترل کنند.
🔸 بحران فقط میدانی نیست، گاهی طوفان مجازی، سیلاب حقیقی میسازد.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#انتخابات
#جریان_های_سیاسی
✅ تغییر نگاه، راه درمان است!
🔶 روزنامه شرق در گزارشی با عنوان «چالشهای پساانتخاباتی اصلاحطلبان» نوشته است:
«هنوز یک ماه از انتخابات ریاستجمهوری نمیگذرد که زمزمههای برچیده شدن نهاد اجماعساز یا همان جبهه اصلاحات ایران شنیده میشود؛
شاهد مثالش سخنان اخیر علی تاجرنیاست که میگوید: "نهاد اجماعساز برای مأموریتی در مدت انتخابات ریاستجمهوری و شوراها تشکیل شده بود و عملاً با پایانیافتن انتخابات، کارایی و نقش آن تمام شده است؛ بنابراین این نوع نهاد ادامه فعالیت نخواهد داشت."
این تمام شدنهای بعد از هر انتخابات منحصر به اصلاحطلبان نیست، بلکه اصولگرایان نیز دچار این عدم تحرک بعد از هر انتخاباتی گردیدهاند. در واکاوی چرایی نهادینه نشدن تحزب در کشور باید به نوع هدف (کسب قدرت) جناحها و احزاب سیاسی پرداخت.»
🔶 گزاره تحلیلی
1️⃣ وقوع انقلاب اسلامی ایران، تحول عظیمی در بینش سیاسی مردم و نخبگان ایجاد کرد و به مشارکتهای سیاسی گسترده عموم انجامید؛ لکن جمهوری اسلامی هنوز نتوانسته با آفات موجود در حوزه عملکردی این پدیده سیاسی، مقابله کامل نماید و کشور همچنان با بیماریهای از گذشته بهجامانده احزاب مواجه است.
2️⃣ ازجمله آفتها و چالشهای پیش روی احزاب ایران عبارتاند از: جدایی و بیگانگی و عدم شناخت درست از مردم و جامعه اسلامی، وابستگی نخبگان به قدرت و دولت، قانونگریزی و ضعف پایبندی به قانون، ترجیح منافع فردی و جناحی بر منافع ملی، جزماندیشی، نقدناپذیری، مطلقانگاری، احساس بیاعتمادی، تشتت و دوقطبی سازی، شعارزدگی، تکسویه نگری، ضعف نگرشهای واقعگرایانه و کاربردی، ضعف در آموزش و تربیت سیاسی، بیبرنامگی، ضعف در حوزههای تئوریپردازی و بومینگری، ضعف شایستهسالاری و تخصص گرایی و غلبه فرهنگ فرد محوری، کمبهرگی از اخلاق سیاسی اسلام، افراطیگری و کمتوجهی به مصالح و منافع ملی و از همه مهمتر فلسفه تشکیل و هدف احزاب را در مسابقه قدرت و قدرتیابی تعریف کردن.
3️⃣ راهکار نهادینه شدن تحزب برای نظام مردمسالاری دینی چیست؟ راه درمان، حذف نیست بلکه تغییر نگاه از تعریف غربگرایانه به تعریف هدایتگرانه است؛ به عبارتی حزب در انقلاب اسلامی عبارت است از تشکیلاتی که راهنمایی و هدایتگری آحاد مردم به سمت آرمانها و ارزشهای انقلاب را بر عهده دارد. این تشکیلات برای هدایتهای فکری اعم از سیاسی، عقیدتی و معرفتی برنامه دارد و میخواهد جامعه را به سطح قابل قبولی از معرفت، دانایی سیاسی و عقیدتی برساند. بدیهی است افرادی که برخوردار از این ظرفیت و استعداد باشند بهطور طبیعی در انتخابات نیز میتوانند صاحب رأی شوند، لیکن این هدف و مقصد آنها نیست.
4️⃣ قطعاً بعد از هر انتخابات، احزاب با چنین رویکردی دچار رکود و کمتحرکی نگردیده و ادامه کار را همچون گذشته دنبال خواهند کرد. البته میتوان این نوع نگرش به احزاب را بهعنوان الگویی برای فعالیت در عرصههای مختلف دیگر که نیازمند ارتباط قوی میان نخبگان و مردم است، تعمیم داد. چنین الگویی به بهترین شکل میتواند خلأ ارتباطی میان مردم و حاکمان را کاهش داده و در بسترها و عرصههای همسو و همافزا برای تحقق اهداف انقلاب اسلامی نقشآفرینی نماید.
🔸 #به_قلم_اساتید: حسین عباسیان
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#دولت_اسلامی
✅ اخلاق؛ دغدغه دولت انقلابی
🔶 در طول سالهای اخير دو الگو و خوانش متفاوت نسبت به حکومتداری در کشور وجود داشته است؛
ديدگاه اولی که از منظر اسلام سياسی به حکومت نگاه میکند و حدود و ثغور حکومت را مبتنی بر آموزههای اسلامی تعريف میکند!
و ديدگاه ديگری که مبتنی بر رويکرد سکولار به حکومت نگاه کرده و حدود و ثغور آن را با شاقول مکتب ليبرال دموکراسی تنظيم میکند.
🔸 يکی از مهمترین مرزهای جداسازی اين دو گفتمان، مسئله رسالت هدايتگری دولت است و اينکه آيا حکومت اسلامی در اين زمينه رسالت و وظيفهای دارد و آيا بايد زمينههای حرکت جامعه به سمت تعالی و سعادت را فراهم کند يا خير؟!
🔶 نکات تحلیلی
1⃣ در آستانه آغاز به کار دولت سيزدهم، نگرانی سکولارها از تحقق دولت اسلامی فزونی گرفته است. آنان تلاش دارند با رقیبهراسی، تفکر انقلابی را به تنگنظری، اقتدارگرایی و توتاليتاريسم دینی متهم کنند!
در همين راستا عباس عبدی در يادداشتی که در روزنامه اعتماد منتشر کرده، از دولتمردان جديد خواسته تا خطوط قرمز جامعه را پرتعداد نکنند!
وي نوشته است: «اشتباه فاحش اين است كه حكومت و ابزار قدرت آن را در خدمت ذهنیتی هدايتگرانه قرار دهيم. بهعبارتدیگر وظيفه حكومتها هدايت مردم نيست. نه اينكه هدايت كردن كار بدی است، قطعاً خوب است، ولی اين كار در توان حكومتها نيست. حكومتها برای نظم امور جامعه به معنای كلی آن هستند، زيرا حكومتها نمیتوانند هاديان انديشه و افكار مردم باشند، بلكه وظيفه آنها در تنظيم برخی رفتار خلاصه میشود».
2⃣ در نقد اين اظهارات بايد گفت، دولت اسلامی قرار نيست بر خطوط قرمز جامعه بيفزايد و يا به زور کسی را به بهشت ببرد! اما قرار هم نيست که بهشت و جهنمی شدن جامعه برايش علیالسويه باشد. حکومت اسلامی قرار است بستر را به نحوی فراهم آورد که بهشت رفتن، آسانتر از جهنم رفتن باشد! بهواقع اگر خانوادهای قرار شد که تربيت فرزندش را به جامعه بسپارد، رفتن به سمت سعادت و هدايت برای او آسانتر باشد! شرايطی که متأسفانه به برکت فراگيری و هامونی تفکر سکولار در طول ساليان اخیر، شرايط عکس را رقم زده است!
3⃣ در اين الگو، حکومت همانطور که وظيفه تأمین امنيت، عدالت، معيشت و ... را بر عهده دارد، نمیتواند نسبت به تأمین سلامت روحی و معنوی جامعه بیتفاوت باشد. اين حقیقتی است که هم در آموزههای اسلامی تأکید شده و هم در کلام امامين انقلاب برجسته گرديده است! هرچند که جريان اصلاحطلب و امثال عباس عبدی سالها است از اين آموزهها فاصله گرفتهاند!
🔸 #به_قلم_اساتید: مهدی سعیدی؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
۶۶۶.pdf
125.8K
#اقتصاد
#سبک_زندگی
#تحلیل_کننده
#خدمت_جهادی
✅ از خدمت جهادی تا جریان اجتماعی
🔶 چند سالی است که خدمت رسانی جهادی در عرصههای مختلف و متنوع در برنامه نیکوکاران، خیرین، گروههای جهادی و برخی از نهادها و سازمانهای مردم نهادی قرار گرفته است که دغدغه خدمت رسانی به مردم، کمک به رفع مشکلات نیازمندان، کارآمد سازی دستگاههای دولتی، کمک به رفع چالشها و بحرانهای غیرمترقبه (چون سیل و زلزله) را داشته و در راستای حفظ کرامت انسانی فعالیت مینمایند، اقدامی که تا به امروز منشأ اثرات و عامل رفع بسیاری از مشکلاتی بوده است که از طریق دستگاههای قضایی، تقنینی و اجرایی امکان رفع آن وجود نداشت و یا در مدت کوتاه مدت ممکن نبود.
🔸 آزادسازی زندانیان به عنوان یک خدمت جهادی در ماههای گذشته برنامه محوری مجموعههای تخصصی سازمانهای مردم نهاد انقلابی و جهادی؛ همچون سازمان بسیج حقوق دانان قرار گرفت و اجرا شد.
🔸 این حرکت جهادی که بدون نگاه و اقدام انقلابی محقق نمیشد نتایج بسیار پر ثمری را به دنبال داشت که میتواند برای فعالیتها و کارهای بعدی مؤثر واقع شود.
🔸 #به_قلم_اساتید: امیرحسین یوسفی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#خوزستان
#عملیات_روانی
✅ ایجاد نارضایتی در کشور چگونه سازماندهی شده است
🔶 راهبرد سعودیها و منافقین در بحران آب کمک به مردم نیست!، آنها به دنبال نابودی کشور و جایگزین شدن مریم رجوی قاتل هستند!
🔸 اغلب علائم شیر و خورشید و نشانهای سلطنت طلبی در فضای مجازی مربوط به منافقین است.
🔸 منافقین به علت فقدان جایگاه در میان مردم با استفاده از نشان جریان مرده رضا پهلوی، سعی در فریب افکار مردم و سوءاستفاده از عدم بصیرت و ناآگاهی مردم برای پیاده سازی نقشههای شوم اربابان سعودی و صهیونیستی خود دارند.
🔸 لذا لازم است با تشخیص اخبار و تصاویر فیک و عدم انتشار آن مراقب ارزشها، عقائد، افکار و رفتار خود باشیم.
🔸 رفع مشکل آب خوزستان و سیستان مطالبه ملی است و با طرحهای کوتاه مدت و میان مدت آب رسانی و جبران ضرر و زیان کشاورزی و دامداری مردم بایستی مرتفع شود.
🔸 قرائن و شواهد وضع موجود نشانگر آن است که یک سازمان ایجاد نارضایتی در کشور ایجاد شده که کارش ایجاد نارضایتی، عصبانیت و خشم است.
🔸 این سازمان درخصوص ایجاد موانع و از بین بردن امکان پشتیبانی برای تولید در سالی که به این نام هست، به خوبی در حال نقش آفرینی است.
🔸 بخشی از این سازمان به واسطه استفاده از مدیران کارنابلد به خاطر دنیا طلبی، رفاقتها و فامیل بازیها و بخشی دیگر هم هدایت جریان نفوذ است.
🔸 فقط ایجاد اختلال در جریان آب و برق برای خواباندن چرخ تولید و ایجاد نارضایتی و خشم کفایت میکند.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#ولایت_فقیه
#تحلیل_کننده
#خوزستان
#کرونا #واکسن
✅ اهم بیانات سخنرانی مقام معظم رهبری پس از تزریق واکسن
🔶 در این ۷-۸ روز اخیر یکی از نگرانیهای ما مسئله خوزستان و مسئله آب مردم و مشکلات مردم بود.
🔸 واقعا دردآور است برای انسان که مشاهده بکند استان خوزستان با این مردم وفاداری که در این استان هستند، با این همه امکانات و استعدادهای طبیعیای که در این استان وجود دارد، با این همه کارخانجاتی که در این استان وجود دارد، وضع مردم به جایی برسد که آنها را ناراضی کند و ناراحت کند آنها را.
🔸 اگر چنانچه توصیههایی که نسبت به آب خوزستان و فاضلاب خوزستان مورد توجه قرار میگرفت حالا مسلما این اشکالات را نداشتیم.
🔸 مسئولان و دولت بعدی حل مشکلات خوزستان را به صورت جدی دنبال کنند.
🔸 در دوران هشت سال دفاع مقدس آنهایی که لب خط مقدم مشکلات بودند مردم خوزستان بودند و انصافا ایستادند.
🔸 من از نزدیک شاهد بودم. من دیدم از نزدیک که مردم خوزستان چقدر باوفا و بااهتمام جوانهایشان را فرستادند، مردانشان را فرستادند، زنهایشان کمک کردند و این مردم باوفا و علاقمند نبایستی دچار این مشکلات باشند.
🔸 حالا همه خب الحمدلله دستگاههای مختلف، دولتی و غیردولتی و اینها مشغول کار شدند.
🔸 اختلالی در برخی از موارد در مسئله تقسیم واکسن بین مردم به وجود آمد که البته عمدتا ناشی از بدقولی کسانی بود که قول داده بودند واکسن را به ما بفروشند و بدقولی کردند.
🔸 این یک بار دیگر به ملت ایران و مسئولین کشور یادآوری میکند که ما بایستی در همه مسائل بتوانیم روی پای خودمان بایستیم.
🔸 البته چارهای نداشتیم در کنار تولید داخلی واکسن ناچار بودیم و هستیم که از تولیدات کشورهای دیگر هم تا آن حدی که قابل اطمینان هست استفاده کنیم و استفاده خواهیم کرد.
🔸 انشاءالله تقسیم این واکسن با آسانی و روانی کامل صورت بگیرد در بین همه مردم و مسئولین محترم به این نکته توجه خواهند کرد.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#دولت_سیزدهم
✅ دولبه یک قیچی برای ایجاد بیشترین هزینه با هدف عدم موفقیت دولت انقلابی در آینده
🔶 الهه هیکس عنوان کرد:
«متاسفانه، بسیاری از اعضای مسلح سازمان مجاهدین خلق در میان معترضان در خوزستان هستند و این گروه توسط اسرائیل آموزش دیده و تجهیز شدهاند.»
🔶 تحلیل
🔸داخل
الف) تلاش برای تحویل دولت سوخته به آیت الله رئیسی.
ب) عدم تدبیر و کم تدبیری و اقدامات واکنشی و مقطعی مسئولین.
ج) به میدان آوردن رسانههای دگر اندیش و سلبریتیها برای دادن آدرس اشتباه برای مشکلات آب خوزستان، ریختن بنزین بر احساسات مردم خوزستان و افزایش مطالبات از دولت بعدی.
د) استفاده از تمام پتانسیل گروهکهای معاند مانند منافقین خلق، الاهوازیه و... برای ایجاد مشکلات امنیتی و کشته سازی
🔸 خارج
جنگ روانی سنگین مثلث عبری، عربی، غربی با محوریت آمریکا در آستانه انتقال قدرت در ایران
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر سید جلال حسینی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اخلاق_و_معنویت
#تحلیل_کننده
#فضای_مجازی
✅ دستوالعمل دوازده بندی حضرت علامه حسن زاده آملی به تمام حاضران در دنیای مجازی
1⃣ حق را با یاد کردن و تکرار کردنش زنده کنید.
2⃣ باطل را با ترک کردنش نابود کنید.
3⃣ از تصاویر حرام و غیرشرعی پرهیز کنید.
4⃣ از بحثهای بیهوده بپرهیزید.
5⃣ از جوکهایی که دین و عبادات و مقدسات و اشخاص و ملتها و قومیتها را مسخره میکند، بپرهیزید.
6⃣ مصدر نقل شایعات نباشید و قبل از نقل و انتشار هر حدیث یا روایت یا داستان و خبری از صحت آن مطمئن شوید.
7⃣ بگذارید آن کلامی که میفرستید بهنفع شما گواهی دهد نه علیهتان.
8⃣ خودتان را کلید خیر و قفل شر قرار دهید.
9⃣ هر متنی و پیامی که میفرستید بهمنزله تأیید و با امضای شما است. نگو که به من رسیده و کپی کردهام.
0⃣1⃣ تمام سعی خودتان را برای استفاده بهینه از این فناوری به کار گیرید و از آن برای دعوت الی اللّه و امر به معروف و نهی از منکر و آموزش مسائل دینی و فرهنگی و علمی و آموزشی استفاده کنید یعنی بهعنوان یک اصلاحگر بهتمام معنا، و نیت خودتان را درست و خالصانه کنید.
1⃣1⃣ برای بیان حق مجاملات و رودربایستی را کنار بگذارید، دین و حق بر هر چیز مقدم و شایستهتر هستند.
2⃣1⃣ تصویر پروفایل شما و پیامهایتان معرف شخصیت شماست.
🔸 #به_قلم_اساتید: حضرت علامه حسن زاده آملی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#غدیر
#منافقین
✅ عید امامت، امتداد ولایت
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
A4 298.pdf
5.01M
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#غدیر
#منافقین
✅ عید امامت، امتداد ولایت
🔶 این شمارهی خط حزبالله در آستانه عید غدیر، مروری بر اهمیت و ابعاد مسئلهی «غدیر» داشته است و جایگاه مسئلهی «غدیر» و موضوع معرفی امیرالمؤمنین علیهالسلام به عنوان جانشین پیغمبر اکرم صلیالله علیهوآله و سلم در بیانات مختلف حضرت آیتالله خامنهای مورد تحلیل قرار گرفته است.
🔸 گزارش هفتهی خط حزبالله با عنوان "جنایت پیشگی و حامیان همیشگی" به مناسبت سالروز عملیات مرصاد، به عبرتهای تاریخی سرگذشت منافقین و حامیانش پرداخته است.
🌷 شمارهی این هفتهی خط حزبالله به روح مطهر شهیدان مدافع حرم مصططفی و مجتبی بختی تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله؛ شماره ۲۹۸
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#مسائل_اولویت_دار
#تحلیل_کننده
#کمبود_آب
#خوزستان
✅ به بهانه تنش آبی در خوزستان!
🔶 ایران در منطقه خشک خاورمیانه قرار دارد. خاورمیانه با کشف نفت، با جنگ و ناامنی مواجه گردید. به نظر میرسد قرن ۲۱، قرن جنگ آب در دنیا خاصه در خاورمیانه باشد. لذا باید کشورهایی چون ایران خود را برای مواجهه با این بحران آماده سازند.
🔶 در در خصوص کمبود آب پنج نگرش وجود دارد که به اختصار به این ۵ نگرش اشاره می شود:
1⃣ رویکرد امنیتی: در این دیدگاه بین مسئله کمبود منابع و ایجاد کشمکش و نزاع رابطه مثبتی برقرار میشود. بسیاری از رئالیستها برای توضیح بین مسئله امنیت آب و امنیت ملی، آب را با نفت مقایسه میکنند.
2⃣ آب از منظر اقتصادی: اقتصاد آب یکی از مباحثی است که تحت عنوان مدیریت صلحآمیز منطقهای بر آن تأکید میشود. از منظر اقتصادی، آب کالایی است مانند سایر کالاهای مورد نیاز برای برطرف کردن احتیاجات زندگی.
3⃣ آب از منظر حقوقی: در این رویکرد یکی از ضروریات در بحث آب پای ریزی حقوق آب در سطح ملی و در سطح بین المللی است. در این حوزه واقعا مشکل وجود دارد.
4⃣ آب از منظر تکنولوژیکی: در این نگرش بر مهارت و نوآوریهای تکنولوژیکی در بحث آب تأکید میشود. مردم مهارتها یا روشهای مناسبی را با بهره گیری از تکنولوژی برای حل معضل کمبود آب پیدا میکند.
5⃣ آب از منظر زیست محیطی: در این نگرش، بحران آبی که امروزه با آن مواجه شدهایم بخش جدایی ناپذیر از بحران زیست محیطی جهانی است. آنها معتقدند که زمین سیارهای محدود با منابع و ظرفیتهای محدود است.
🔶 و اما در ایران:
🔸 در ایران در بحث آب هیچ راهبردی تا الان دنبال نشده است، عموما نگاه به آب، نگاه کالایی است. یعنی آب به وفور وجود دارد و هر چه دلمان بخواهد مصرف میکنیم.
🔸 در حاکمیت هم نگاه واحدی به مسأله آب وجود ندارد. نه از منظر امنیتی، تکنولوژیکی، حقوقی و زیست محیطی و حتی نگاه اقتصادی به آب. غالب دستگاههای مربوط به این بخش نگاه کاملا بخشی داشتهاند.
🔶 و اما چند نکته:
1⃣ اتخاذ نگاه راهبردی به آب.
2⃣ ایجاد مرکز راهبری آب در شورای عالی امنیت ملی برای آسیب زدایی در کشور در این حوزه.
3⃣ تنظیم سیاستهای سخت گرایانه در مدیریت آب کشور.
4⃣ مطالعه طرحهای ملی آب با نگاه زیست محیطی و امنیتی و رصد پیامدهای احتمالی آن.
5⃣ کاهش مصرف آب در مزارع، صنعت از طریق نوآوریهای تکنولوژیکی و توسعه ظرفیتهای نمک زدایی وشیرین سازی آب دریا.
🔶 کمبود آب در ایران را باید جدی گرفت. باید با این واقعیت مواجه شد و برای آن راهکار پیدا کرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر نصرت الله حیدری
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab