بوم مسائل 13 مردادماه 1400.pdf
3.3M
#مسائل_اولویت_دار
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#رسانه
#فضای_مجازی
#تنفیذ_امید
#دورغ_قطعی_اینترنت
#مباهله
✅ بوم مسائل ۱۳ مرداد ماه ۱۴۰۰
🔶 تحلیل شبکههای اجتماعی
🔸 تحلیل هشتگها
🔸 هشتگهای برتر
🔸 مقایسه فعالیت جریانات در فضای مجازی
🔸 تداوم فضاسازی از مراسم تنفیذ ریاست جمهوری
🔸 تداوم موج سواری از اعتراضات سراسری
🔸 واکنشها به مراسم تنفیذ رئیس جمهور
🔸 گرامیداشت روز مباهله
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#مذاکره #برجام
✅ تداوم اعتماد به غرب در وین، تکرار تجربه تلخ پر هزینه
🔶 خبر:
🔸 آیا رسیدن به یک توافق جدید با ایران در دولت سیزدهم غیرممکن است؟
🔸 میخائیل اولیانوف، رئيس هیأت روسیه در مذاکرات برجام عنوان کرد:
"گرچه زمان دقیق دور هفتم مذاکرات «وین» برای احیای برجام نامشخص است اما این مذاکرات بعد از مراسم تحلیف ریاستجمهوری برگزار خواهد شد."
🔶 گزارههای تحلیلی:
🔸 احتمالاً دولت جدید ایران مواضع خود را در خصوص برخی موضوعاتی که در مذاکرات وین درباره احیای برجام مورد بحث قرار گرفته تطابق میدهد و به صورت کلی با احیای برجام مخالفت نمیکند.
🔸 رسیدن به یک توافق جدید با ایران غیرممکن است و دولت جدید با نگاه و تکنیکهای متفاوت و نگرش سیاست خارجی انقلابی با رویکرد رهبر معظم انقلاب و نهادهای تصمیم گیر سیاست خارجی اقدام نماید.
🔸 به نظر میرسد هیچ جایگزینی برای احیای برجام به شکل اولیه آن وجود ندارد. تمامی گمانهزنیها درباره شروع از اول و نوشتن یک توافق جدید توهم است. این نوع نگاه هم در تیم ایرانی مشاهده میشود و هم در تیم سیاست خارجی چین و روسیه.
🔸 در خصوص گامهای برجامی ایران همان تعهدات موجود در متن برجام مورد توجه تیم دولت سیزدهم نیز میباشد و تعهد مکتوب دیگر همچون تعهد کتبی مطرح کردن موضوعات موشکی و منطقهای در مذاکرات احتمالی آینده که از طرف آمریکایی در مذاکرات اخیر وین مطرح شده بود مورد نظر نمیباشد.
🔸 در پی بدعهدی طرفهای اروپایی برجام هیچگونه تعهدی در مذاکرات وین مطرح و ارائه نشده است و این یکی از دلایل عدم موفق بودن مذاکرات هفت دورهای وین در دولت روحانی بوده است.
🔶 نکته پایانی:
🔸 در شرایط کنونی، سرنوشت مذاکرات هستهای ایران و غرب که در مدت اخیر در وین پایتخت اتریش در جریان بوده، به دستان رئیس جمهور جدید ایران که دیدگاههای نزدیکی با رهبر معظم انقلاب در نوع تعامل با غرب دارد و در کمتر از یک هفته دیگر، در قدرت مستقر خواهد شد، سپرده میشود.
🔸 برخی ناظران و تحلیلگران بر این باورند که مواضع اخیر رهبر جمهوری اسلامی ایران، جدای از اینکه به نوعی، تبعات منفی اعتماد به غرب را گوشزد میکرد، در عین حال، این سیگنال را نیز به طرفهای غربی رساند که در ادامه راه و در مسیر تعامل هستهای با ایران، بایستی با چالشهای زیادی رو به رو شوند و اساسا ایران بنا ندارد در رابطه با مذاکرات هستهای با غرب، موضعی انفعالی را اتخاذ کند و از تکرار یک تجربه تلخ پر هزينه جلوگیری خواهد کرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: یوسف روزبهانی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#رژیم_صهیونیستی
✅ ترس شدید رژیم صهیونیستی
🔶 بعد از هدف قرار گرفتن کشتی رژیم صهیونیستی، یک خط خبری تحلیلی توسط اکانتهای نزدیک به رژیم صهیونیستی مبنی بر اجازه آمریکا به رژیم صهیونیستی برای تلافی حمله به نفتکش این رژیم در توئیتر کلید خورده است و انگشت اتهام را در خصوص این حملات را به سمت جمهوری اسلامی ایران نشانه رفتهاند.
🔸 سخنگوی وزارت خارجه کشورمان این اتهامات را رد کرده است.
🔸 صرف نظر از اینکه چه کسی کشتی انگلیسی را مورد هدف قرار داده است، فضای سازی رسانهای رژیم صهیونیستی ناشی از چند نکته است :
1️⃣ آسیب پذیر بودن رژیم صهیونیستی در دریا به واسطه اینکه نزدیک به ۸۰ درصد مراودات آن از طریق دریا انجام میپذیرد و این موضوع به رژیم جعلی صهیونیستی فشار وارد ساخته و به همین سبب سعی دارند با عملیات روانی از حملات احتمالی بعدی بکاهند.
2️⃣ جنبه دیگر این فضاسازیها آن است که تحقیر این رژیم را بعد از حمله به کشتی به حاشیه براند و از آبروی رفته دفاع کند.
3️⃣ آمریکا و اتحادیه اروپا را مجبور به واکنش در مقابل این حملات نمایند.
🔸 نکته اصلی آن است که اگر رژیم صهیونیستی از ادامه این فرآیند ابایی نداشت، برای پاسخ گویی نیاز به تبلیغات نبود!! اما هر زمان صهیونیستها دست به فضاسازی رسانهای میزنند نشانه آن است که در میدان عمل سردرگم هستند.
🔸 #به_قلم_اساتید: مصطفی برزکار
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
بوم مسائل انتخابات 13 مرداد ماه 1400.pdf
3.68M
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#رسانه
#فضای_مجازی
#انتخابات
#تنفیذ_امید
#رئیسی
✅ بوم مسائل انتخابات ۱۴۰۰
🔶 بسترهای شبکه اجتماعی
🔸 هشتگهای برتر انتخابات
🔸 جریانات سیاسی
🔸 تداوم برجسته سازی بیانات رهبر معظم انقلاب
🔸 انتقاد رضا پهلوی از حضور نماینده اروپا در مراسم تحلیف
🔸 واکنشها به اظهارات ولایتی درباره ارتباط با چین و روسیه در دولت جدید
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#ولایت_فقیه
#دیدارنگار
#تنفیذ_سیزدهم
#دولت_مردمی
✅ از تقویت تولید تا حل مشکل گرانی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
83.pdf
2.43M
#ولایت_فقیه
#دیدارنگار
#تنفیذ_سیزدهم
#دولت_مردمی
✅ از تقویت تولید تا حل مشکل گرانی
🔶 ویژه بیانات در مراسم تنفیذ حکم سیزدهمین دوره ریاست جمهوری:
🔸 «سرخط»، «مطالبه رهبری»، «بحث روز»، «کلیدواژههای مهم»، «جملات طلایی»، «یادآوری»، «برشمردنیها»، «نظام فکری»، «آیات و روایات» و «دعا» از جمله بخشهای «دیدارنگار» است.
🔸 در «یادداشت بیاناتی» این شماره با عنوان «از تقویت تولید تا حل مشکل گرانی» سرفصلهای اصلی برنامه اقتصادی دولت جدید براساس بیانات رهبر انقلاب بررسی شده است.
🔸 دیدارنگار؛ شماره ۸۳
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#تجربه_دولت_دوازدهم
#شکست_اعتماد_به_غرب
✅ تجربهای که باید به کار آید
🔶 پس از بیانات رهبر معظم انقلاب در آخرین دیدار با هیئت دولت درباره تجربه اعتماد به آمریکا و مذاکره با آن، انتشار گزیدهای از گفتگوی بین معظم له و مرحوم هاشمی رفسنجانی در این زمینه، بار دیگر موضوع مهم آمریکا و مسئله مذاکره با این کشور را به عرصه فضای سیاسی کشور کشاند.
🔶 نکات تحلیلی:
🔶 موضوع آمریکا و مذاکره با این کشور قصه کماهمیتی نیست که نیازی به طرح مستمر آن نباشد. ایده مذاکره با آمریکا دستکم در این مقطع از تاریخ کشور ۸ سال است که مبنایی برای کنش گری در سیاست خارجی بوده است:
🔸 آقای روحانی پیش از انتخابات ۹۲ اعلام کرد که آمریکا کدخداست و برای حل چالش هستهای باید به سراغ کدخدا رفت و نه دیگر کشورها که ارادهای از خود ندارند. این خواسته مورد موافقت قرار گرفت و در پی آن مذاکراتی شکل گرفت که منتهی به برجام شد. درنهایت نیز آمریکا از برجام خارج شد و دوباره به آغاز راه رسیدیم. بااینحال تفکر سیاسی اصلاحطلبانه درون کشور، بایدن و دموکراتها را متفاوت از ترامپ و جمهوریخواهان معرفی کردند. اینک اما روند مذاکرات وین نشان داد که همه آنها سر و ته یک کرباس هستند.
🔸 اینکه دولت دموکراتها تعهد نمیدهد در آینده با برجام آن نکنند که ترامپ کرد، نشان داد عمل آنها با پیشینیانشان تفاوت چندانی ندارد. این اما همه بدعهدی آمریکا نیست، خبرهای دقیق وجود دارد که در مسئله راستی آزمایی و ضمانت اجرا، آمریکا حاضر نیست به الزامات آن تن دهد.
🔸 ماجرای خصومت آمریکا با ملت ایران روشن است، در این میان اما بخش تأسفآمیز ماجرا آنجاست که عدهای در کشور با این ایدهها و نظرات، نظام و فرصتهای آن را در مسیر نادرست قرار داده و هزینه بر کشور تحمیل کردهاند.
🔸 جدای از این، پایان یک دولت نباید برخی حوادث و وقایع را به فراموشی بسپرد؛ مثلاً اینکه آقای روحانی بهجای اشاره به بدعهدی آمریکا و کوتاه نیامدن آن از مواضع قلدرمآبانه، گفتند اگر مصوبه مجلس نبود، ما در اسفند ۹۹ توافق کرده بودیم!
🔶 نکته پایانی:
🔸 ️رخدادهای امروز نشان میدهد توافقی که آقای روحانی از آن صحبت میکند، تحریف واقعیتها و تاریخ و یقیناً فاقد ارزشهای عملی ثابت و پایدار برای ایران بوده است.
🔸 ️بیانات اخیر رهبری و بخش منتشرنشده گفتگوی بین رهبر انقلاب و مرحوم هاشمی و دیگر تجربیات، برای حرکت آینده کشور دارای ارزش راهبردی است.
🔸 ️رویکرد جمهوری اسلامی در همه ادوار گذشته نفی کامل مذاکره نبوده، چه اینکه در مقاطعی مذاکرات موردی روی داده است، اما سیاست مهم آن است که کشور بهجای مذاکره برای لغو تحریمها، سیاست خنثیسازی تحریمها را پی بگیرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: عزیز غضنفری؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#مذاکره
✅ رمزگشایی از تازه ترین اظهارات رابرت مالی در خصوص مذاکرات وین
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
رمزگشایی از تازه ترین اظهارات رابرت مالی در خصوص مذاکرات وین.pdf
497.9K
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#مذاکره
✅ رمزگشایی از تازه ترین اظهارات رابرت مالی در خصوص مذاکرات وین
🔶 مقامات آمریکایی کماکان همان بازی هدفمند و اولیه خود را در قبال برجام و مذاکرات وین ادامه میدهند.
🔸 دور ششم مذاکرات کمیسیون مشترک برجام در وین در روز ۳۰ خرداد به پایان رسید. ادامه این مذاکرات به پس از مراسم تحلیف رئیس جمهور منتخب کشورمان موکول شده است.
🔸 در این میان، کاخ سفید و تروییکای اروپایی در صدد هستند تا مطالبات حقوقی و منطقی مطرح شده از سوی جمهوری اسلامی ایران را به مثابه زیاده خواهی جلوه دهند!
🔸 رسانههای غربی نیز در این بازی، به مانند همیشه حکم بازوان غیر رسمی وزارت خارجه آمریکا و کشورهای اروپایی را دارند!
🔸 #به_قلم_اساتید: فخرالدین اسدی؛ تحلیلگر
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#غرب #شرق
✅ نگاه یکسویه امید به غرب!
🔶 دولت یازدهم به ایستگاه آخر رسید و امروز کمتر کسی حاضر است از عملکرد و دستاورد هشتساله این دولت تعریف و تمجید نماید؛ عملکردی که نشئتگرفته از یک نظریه سیاسی بود و حل مشکلات کشور را در تعامل با غرب میدید.
🔶 گزاره خبری
🔸 مقام معظم رهبری در آخرین دیدار با رئیسجمهور و هیئت دولت دوازدهم از تجربه مهم دولت هشتساله «تدبیر و امید» سخن گفتند و آن را درس عبرتی برای آیندگان دانستند.
🔸 معظم له فرمودند: «در این دولت معلوم شد که اعتماد به غرب جواب نمیدهد؛ به ما کمک نمیکنند و هر جا بتوانند ضربه میزنند؛ آنجایی که ضربه نمیزنند، آنجایی است که امکانش را ندارند؛ هر جا امکان داشتهاند ضربه زدهاند؛ این تجربه بسیار مهمی است. مطلقاً نبایستی برنامههای داخلی را به همراهی غرب موکول کرد و منوط کرد، چون قطعاً شکست میخورد، قطعاً ضربه میخورد. شماها هم هرجایی که کارهایتان را منوط کردید به غرب، ناموفق ماندید؛ هرجایی که بدون اعتماد به غرب، خودتان قد عَلَم کردید و حرکت کردید، موفّق شدید.»
🔶 گزاره تحلیلی
🔸 فرمایش مقام معظم رهبری یک نکته تحلیلی کلیدی دارد و آن اینکه عدم اعتماد به معنی عدم تعامل نیست؛ اما مهمترین مشکل دولت روحانی، در اعتماد حداکثری به غرب بود؛ در طول دوره دولت آقای روحانی، ضرورت توافق بهعنوان تنها راهحل مشکلات کشور بهعنوان یک اصل پذیرفته شده بود؛ بهطوریکه از گروه مذاکرهکننده میشنیدیم که «هر توافقی بهتر از عدم توافق است».
🔸 در آخرین سخنرانی تلویزیونی دکتر روحانی نیز وی بارها بر این اصل تأکید کرد و از مانع تحریم و عدم اجرای برجام بهعنوان عامل مشکلات کشور یاد کرد. با این نگاه، چارهای برای مدیریت کشور جز راضی کردن حریف به هر طریق ممکن و با دادن هر میزان امتیازی که طلب کند، باقی نمیماند!
🔸 قرار گرفتن در موضوع انفعال در زمان خروج ترامپ از برجام، خروجی چنین نگاه یکسویه ذلتآور بود. دولت روحانی در آن زمان سیاست «صبر راهبردی!» را اتخاذ کرد و با گامهای ضعیف هستهای که برداشت، سیگنالهای اشتباهی بهطرف مقابل فرستاد و آن این بود که دولت ایران مستأصل شده و با فشار بیشتر میتوان امتیازهای بیشتری از آن گرفت. ماحصل این نگاه تکسویه تکیه بر غرب، برجامی کردن سیاست داخلی و خارجی بود؛ یعنی در بیان و عمل همه چیز کشور به برجام گره زده شد. به همین دلیل تصور آمریکا این شد که ایران راه یا برنامهای غیر از برجام ندارد و میتوان به ایران فشار بیشتری آورد.
🔸 خروجی و دستاورد دیگر این نگاه تکبعدی، بیتوجهی و یا غافل ماندن از ظرفیتهای دیگری همچون تعامل با دیگر قدرتهای بینالمللی بود؛ جالب است بدانید که دولت روحانی ماههای متمادی در دو کشور رقیب آمریکا و غرب در جهان کنونی، یعنی چین (دومین قدرت اقتصادی جهان) و روسیه (بزرگترین بازار منطقهای ایران برای تأمین نیازهای اساسی و صادرات محصول) سفیر نداشته است. درحالیکه در شرایط تحریم میتوانستیم برای پیشبرد منافع ملی، بیشترین تعامل را با رقبای آمریکا داشته باشیم. اخبار موثق وجود دارد که آنها آماده همکاری با ایران بودند ولی دولت در حرف و عمل مخالفت میکرد!
🔸 #به_قلم_اساتید: فرهاد کوچک زاده
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#جریان_های_سیاسی
#دولت_سیزدهم
✅ یکدستی حکومت بد است؟!
🔶 خبر:
🔸 دکتر سریع القلم از سه دهه پیش معتقد بوده که یکی از عوامل عقب ماندگی کشورهای جهان سوم اختلافات حاکمان این کشورهاست و بالعکس از عوامل مهم پیشرفت کشورهای غربی را در اتحاد و وحدت نظر حاکمان آنها میداند.
🔶 تحلیل کوتاه:
🔸 اکنون با اقبال مردم به سمت آقای رئیسی، برخی از شاگردان وی در رسانههای خود در این موضوع به عکس عمل کرده و وحدت بین حاکمان و قوای سه گانه را با عنوان "یک دستی حکومت" امری مذموم معرفی کرده که حقوق ملت را ضایع خواهد کرد.
🔸 این خط تحریفی که زمینههای آن از فردای انتخابات ریاست جمهوری شروع شده، میتواند یکی از حاشیه سازیهای سرعت گیر در خدمت به مردم باشد که البته آقای رئیسی با ارتباط گیری با جناحهای مختلف و منتقد نشان داده که انشاءالله این دولت از همه ظرفیتها استفاده خواهد کرد و علاوه بر یک آهنگی در قوای کشور، اما از راه انداختن دعواهای بی حاصل سیاسی اجتناب خواهد کرد، در عین حال همه باید مراقب دام اختلافاتی که دیگران ممکن است طراحی کنند، باشیم.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر حبیب زاده؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#مذاکره
✅ ساعت شنی را روی میز مذاکره بگذاریم
🔶 طی روزهای اخیر، مقامات آمریکایی و اروپایی بازی هدفمندی را با استناد به مؤلفه«محدود بودن زمان مذاکرات» علیه کشورمان آغاز کردهاند. از آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا گرفته تا ژان ایو لودریان ، مهره واشنگتن در کاخ الیزه مدعی هستند که روزنه دیپلماسی با ایران تا ابد بازنخواهد ماند!
🔸 واقعیت امر این است که وارونه نمایی صحنه واقعیات جاری در نظام بینالملل، به یکی از بازیهای خستهکننده و تکراری غرب تبدیلشده و حتی رویگردانی افکار عمومی دنیا از این بازی دروغین نیز اعتیاد آمریکاییها و اروپاییها نسبت به استمرار آن را از بین نبرده است!
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر حنیف غفاری؛ کارشناس مسائل بین الملل
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#تنفیذ_سیزدهم
#محرم
✅ با مردم و در میان مردم باشید
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
khat 300.pdf
1.07M
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#تنفیذ_سیزدهم
#محرم
✅ با مردم و در میان مردم باشید
🔶 خط حزبالله به مناسبت برگزاری مراسم تنفیذ سیزدهمین دورهی ریاست جمهوری اسلامی ایران، نگاهی به توصیههای کلیدی رهبر انقلاب به رئیسجمهور محترم داشته است.
👈 در آستانهی فرارسیدن ماه محرم الحرام و برپایی عزای سیدالشهداء علیهالسلام خط حزبالله مروری بر مهمترین توصیههای رهبر انقلاب به مداحان داشته است.
🌷 شمارهی این هفتهی خط حزبالله به روح مطهر شهید مدافع حرم محسن حججی تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله؛ شماره ۳۰۰
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
-578150654_-211428.pdf
2.17M
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#رسانه
#فضای_مجازی
#جریان_های_سیاسی
#تنفیذ_امید
#مجلس_انقلابی
#رئیسی
✅ دیدگاه کاربران فضای مجازی پیرامون پایان دولت دوازدهم و آغاز دولت جدید
🔶 گزارش حاضر به بررسی نگرش کاربران فضای مجازی، پیرامون پایان کار دولت دوازدهم و آغاز به کار دولت آقای رئیسی اختصاص دارد؛ به این صورت که محتوای مرتبط با این موضوع در بازه زمانی ۱۲ الی ۱۳ مرداد ماه جمع آوری و تحلیل شده که در قالب محورهای اصلی مطروحه در فضای مجازی، همچنین داده کاوی محتوای توییتری تولیدی پیرامون این موضوع ارائه میگردد.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#دولت_سیزدهم
#مذاکره #تحریم
✅ ضرورت اصلاح نگاه در دولت سیزدهم
🔶 تردیدی نیست که دو سیستم سیاسی و اقتصادی در تعامل گستردهای نسبت به یکدیگر به سر میبرند و نظریات معطوف به تقدم هرکدام بر دیگری، بر وجهی از تقلیلگرایی گرفتار آمده است.
🔸 با این وجود جناب روحانی و تیم اقتصادی ایشان یک نگاه خاصی به این رابطه داشت و معتقد بود که باید از اقتصاد به سیاست یارانه داد. از همین منظر توسعه سیاست خارجی را مقدم بر اقتصاد و حتی عدالت اجتماعی میدانست و دال مرکزی اندیشه خود را تقویت رابطه با غرب از کانال برجام قرار داد.
🔸 دولت اعتدال بهتبع این موضوع از دریچه برجام به اقتصاد مینگریست. این نوع مواجه با اقتصاد سه تأثیر فراگیر دارد:
1⃣ اولین بازتاب این نوع نگاه به اقتصاد، شرطی شدن اقتصاد است. وقتی در دورههای مختلف، منتظر هستید تا تحولات سیاسی مختلف مثل برجام، کانال مالی اینستکس، FATF، انتخابات آمریکا و ... وفق مراد شما پیش رود، قاعدتاً اقتصاد دچار تکانههای متعدد خواهد شد.
2⃣ وابستهسازی اقتصاد به سیاست و برجام و منتظر سرمایهگذاران خارجی ماندن باعث شد تا از توانمندیهای داخل غفلت گردد و یا اینکه نادیده گرفته شوند.
3⃣ آسیب دیگر شرطی شدن اقتصاد، افزایش ریسک سرمایهگذاری است. وقتی جناب روحانی به امید ریاست جمهوری بایدن و بازگشت دولت آمریکا به برجام، وعده دلار ۱۵ هزارتومانی میدهد، چرا سرمایهگذار بیاید و براساس دلار ۲۵ هزارتومانی (مثلاً در بورس) سرمایهگذاری کند. درواقع در چنین شرایطی بنگاههای تولیدی و بخش خصوصی سرمایهگذار دچار انتظارات موهومی نسبت به آینده میشوند و قدرت تصمیمگیری را از دست میدهند.
4⃣ از سوی دیگر وقتی پیام (وعده) بهبود اقتصاد از مسیر مذاکره و سیاست مخابره میشود، درواقع ناخواسته قدرت چانهزنی در میز مذاکره نیز از دست میرود. لذا تحریم کننده در اعمال تحریمهای خود مصرتر میشود و بر تداوم و تقویت تحریمها تکیه میکند تا در میز دیپلماسی امتیازهای بیشتری از حریف بگیرد.
🔶 نکته راهبردی
🔸 خطیرترین مأموریت اقتصادی دولت سیزدهم، میبایست اصلاح رابطه اقتصاد و سیاست باشد؛ اینکه نگاه تکبعدی به هرکدام از دو سیستم اقتصاد و سیاست نباید داشت؛ چون منجر به ضایع شدن فرصتها میشود. زیربنای هر برنامهای برای رفع مشکلات اقتصادی، باید بر روی توانمندیهای داخلی و حضور مردم قرار گیرد. به عبارتی باید نقطه ثقل اقتصاد از برجام خارج شود؛ البته این به معنای نادیده گرفتن مذاکره و رفع تحریمها نیست.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی محمدی؛ تحلیلگر
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#رژیم_صهیونیستی
✅ بازنده اصلی ماجراجویی علیه ایران!
🔶 به دنبال لفاظیهای مقامات صهیونیستی علیه ایران، روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» با انتشار سرمقالهای به مسئولان ارشد مستقر در تلآویو هشدار داده در جریان جنگ دریایی با ایران، آتش بازی نکنند چراکه در هرگونه درگیری با ایران، اسرائیل طرف ضعیفتر است.
🔶 گزاره تحلیلی
1⃣ پس از سانحه کشتی نفتکش صهیونیستی در دریای عمان، در حالی مقامات صهیونیستی آشکارا از حمله به کشتیهای ایرانی سخن میگویند که جمهوری اسلامی ایران، هرگونه تعرض به امنیت ملی خود را برنتابیده و در مقابله با تهدیدات خارجی بهویژه از سوی رژیم صهیونیستی و سایر کشورها و نیروهای متخاصم، ولو در شرایط دشوار تحریم هم که باشد، از قدرت مخربی در پاسخ به متجاوزان برخوردار است. ایران هرگز اجازه نمیدهد که موازنه امنیت، تهدید و وحشت که به لطف جبهه مقاومت علیه رژیم جعلی شکل گرفته است، با ماجراجوییهای صهیونیستی و شرکای غربی و عربیاش به هم بخورد.
2⃣ مقامات صهیونیستی و همچنین برخی شرکای غربیاش ازجمله آمریکا و انگلیس در حالی ایران را متهم به دست داشتن در حمله به کشتی صهیونیستی میکنند که در دو سال گذشته ۱۲ نفتکش ایرانی که به مقصد بنادر سوریه در حال حرکت بودند، توسط یگان تکاوری «شایتت ۱۳» رژیم جعلی صهیونیستی در دریای مدیترانه و سرخ مورد حمله قرار گرفتهاند. این نشان میدهد که «منشأ تنش» و بحرانآفرینی و هرگونه درگیری احتمالی در منطقه را باید در تلآویو جستجو کرد نه در تهران.
3⃣ برخی کشورهای خارجی و پادوهای داخلی آنها مایلاند که اتفاقات در دریای عمان را به روی کار آمدن دولت جدید در ایران ربط دهند و آن را یکی از نتایج این دولت بدانند. دراینباره باید تأکید داشت، تغییر دولتها در ایران هیچ تأثیری در کاهش یا افزایش تقابل و تنش ایران و رژیم غاصب صهیونیستی ندارد. در دولتهای هاشمی، خاتمی، احمدینژاد و روحانی، حمایت از فلسطین و مقابله با رژیم صهیونیستی یکی از موضوعات کلیدی و کلان سیاست خارجی ایران بود و تلآویو نیز همیشه دنبال تنشزایی با ایران و اقدامات تروریستی علیه ایران بوده است، در دولت فعلی نیز همین روال ادامه خواهد یافت.
🔶 نکته پایانی
🔸 ایران از قدرت بازدارندگی بالا و توانمندیهای هوشمند و پیچیدهای در حوزههای مختلف امنیتی و نظامی برخوردار است.
🔸 رژیم صهیونیستی که بیش از ۹۰ درصد مایحتاج و کالاهایش از مسیرهای دریایی منتقل میشود، نباید ایران را به هدف گرفتن کشتیها و ناوگان حملونقل دریاییاش تهدید کند یا با همراهی واشنگتن و لندن درصدد تشکیل اقدام جمعی علیه ایران باشد. در هرگونه ماجراجویی، قطعاً صهیونیستها بازنده هستند.
🔸 #به_قلم_اساتید: حمید خوش آیند؛ کارشناس مسائل بین الملل
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#رژیم_صهیونیستی
✅ تهدید حمله به ایران توسط رژیم صهیونیستی
🔶 خبر
🔸 وزیر دفاع رژیم صهیونیستی عنوان میکند که برای حمله به ایران آماده است! هدفشان کشاندن مسیر به سمت درگیری احتمالی میباشد. فضاسازی رسانهای صهیونیستها، حمایت انگلیس و آمریکا از آنها و درخواست از شورای امنیت نشان دهنده این مسیر است.
🔶 گزارههای تحلیلی
1⃣ کابینه متزلزل نخست وزیر جدید رژیم صهیونیستی در مقابل نخست وزیر سابق، از لحاظ سیاسی نیاز به نزاع احتمالی دارد، تا بیش از پیش جایگاه خود را تثبیت کرده و در مقابل همنام پیشین خود دست بالا را کسب و قدرت خود را به رخ بکشد.
2⃣ آنها بخوبی میدانند که راهبرد سیاست خارجی دولت سیزدهم جمهوری اسلامی ایران تفاوت زیادی با دولت پیشین دارد و نمیتوانند کما فی السابق بر امتیازگیریهای ناعادلانه از ایران حساب ویژهای باز کنند. همین امر کافیست تا در ابتدای راه، دولت سیزدهم را با چالشی جدید و تهاجمی مواجه کنند، تا بتوانند با تهدید و ارعاب و به اهداف از پیش ترسیم شده خویش دست یابند. انفجار کشتیرها و اتهام دست داشتن ایران در این حملات خود گویای این مهم است.
🔶 نتیجه
🔸 افکار عمومی باید این تحولات را رصد کنند و مراقب باشند در دام هیاهوی بی اساس و هیجانی رسانههای غربی گرفتار نشوند. لکن آنها بخوبی میدانند ایران آمادگی کامل پاسخ به هرگونه تهاجمی را دارد. عین الاسد ثابت کرد که اگر «یکی بزنند ده تا میخورند.»
🔸 #به_قلم_اساتید: مسعود باقری
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
”همه یا هیچ“ یعنی در جا زدن!.pdf
315.3K
#استقلال_و_آزادی
#تحلیل_کننده
#فضای_مجازی
#طرح_صیانت
✅ "همه یا هیچ" یعنی در جا زدن!
🔶 طرح «صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی» که ۱۳ ماه قبل کلید خورده بود و اکنون مراحل قانونی خود را در مجلس شورای اسلامی طی میکند به یکی از جنجالیترین مسائل این روزها تبدیل شده است و اظهارنظرهای موافق و مخالف فراوانی را به دنبال داشته و دارد.
🔸 این اظهارنظرهای متفاوت را با اندکی تسامح میتوان در سه طیف جای داده و تعریف کرد. بخوانید!
🔸 آنچه در این میان بسیار خطرناک است، رویکرد به گزینه «ما نمیتوانیم» است!
🔸 #به_قلم_اساتید: حسین شریعتمداری
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#دولت_سیزدهم
✅ چرا رهبری در اولین روز دولت هشدار دادند؟!
🔶 همزمان با سر کار آمدن دولت و رئیس جمهور جدید در ایران، رسانههای ضد ایرانی مانند BBC، رادیو فردا، من و تو، ایران اینترنشنال با مطرح کردن و داغ کردن بحث حمله به کشتی اسرائیلی به وسیله دعوتهای مکرر از کارشناسان خود ساخته مختلف و محکوم کردن ایران با دلایل واهی از یک سو و به میان کشیدن موضوع نخ نمای عفو بین الملل و مجرم شناختن آقای رئیسی و زمزمههای تحریم ایشان از سوی دیگر، سعی در القاء احساس ترس در اذهان عمومی و ایجاد ناامیدی نسبت به عملکرد دولت جدید در بین مردم ایران را داشته و جنگ روانی جدیدی علیه ملت ایران آغاز کردهاند.
🔸 البته این جنگ روانیها به جایی نمیرسد.
🔸 فراموش نکنیم، جنگ نیاز به بسیج عمومی دارد!
🔸 #به_قلم_اساتید: سید امیر حسینی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#گام_دوم_انقلاب
#تحلیل_کننده
#دولت_اسلامی
✅ رسالت دولت انقلابی در تراز بیانیه گام دوم انقلاب (قسمت اول)
🔶 استقرار انقلاب اسلامی در ایران، آغاز عصری جدید در روابط بین الملل است. زیرا ایران قبل از انقلاب در حوزه علمی و فن آوری، سیاسی و... هیچ رهآوردی نداشته است.
🔸 با برآمدن انقلاب اسلامی در ایران تحولاتی در حوزه:
1⃣ ایمان اسلامی
2⃣ معرفت اسلامی
3⃣ طرح دین و دنیا در کنار هم
4⃣ شکستن چارچوبهای کلیشهای تقسیم قدرت در جهان و اعلام آغاز عصری نوین.
5⃣ همچنین طرح شعارهای جهانی و فراگیر چون آزادی، اخلاق، معنویت، عدالت، عزت، استقلال، برادری
مطرح شد.
🔸 طرح این نوآوریها و شعارها "انقلاب اسلامی در ایران" را به انقلابی مردمی و منحصر به فرد تبدیل کرده است. با بیش از چهل سال از عمر این انقلاب، دستاوردهای این انقلاب همچنان منحصر به فرد است و باید این دستاوردها را حفظ و صیانت کرد. بی شک در شرایط کنونی با کارآمدی این انقلاب میتوان اهداف و شعارهای انقلاب را عمق بخشید.
🔸 بار اصلی این کارآمدی بر دوش "دولت اسلامی" به معنای قوه مجریه است. نگارنده بر آن است با توجه به پیروزی آیتالله رئیسی در انتخابات سیزدهم ریاست جمهوری، دولت ایشان باید به رسالت دولت انقلابی در تراز بیانیه گام دوم بپردازد.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر نصرت الله حیدری
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
مبارزه با فساد باعث اعتبار دولت بین مردم میشود.pdf
399.1K
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#تحلیل_کننده
#دولت_سیزدهم
#دولت_مردمی
✅ مبارزه با فساد باعث اعتبار دولت بین مردم میشود
🔶 رهبر انقلاب اسلامی در مراسم تنفیذ حکم سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران (۱۴۰۰/۵/۱۲) به حجّتالاسلام آقای سیّدابراهیم رئیسی توصیههایی مهمی کردند.
🔸 ایشان در بخشی از این توصیهها فرمودند: «رئیسجمهور محترم در شعارهای ایشان مسئلهی مردمی بودن تکرار شده؛ این را از دست ندهند؛ این چیز بسیار مهمّی است. «دولت مردمی» را که شعار ایشان بود، در واقعیّت محقّق کنند و به معنای واقعی کلمه با مردم، در کنار مردم، در میان مردم باشند. مردم یعنی همهی مردم؛ بدون امتیازهای طبقاتی و گروهی. البتّه حضور در میان مردم -که سابقهی این کار را هم ایشان دارند- نباید افراد را از ارتباط با نخبگان غافل کند. ارتباط با نخبگان هم در جای خود یک حرکت بسیار لازم و مفید است.»
🔶 بررسی الزامات یک دولت مردمی
🔸 دولت مردمی نباید اجازهی زیادشدن فاصلهی کارگزارانش با منتخبین را بدهد.
🔸 مسئلهی فساد قطعاً زمانی مهم و تعیینکننده است که کارگزاران یک دولت هم در آن دخالت داشته باشند، اگر کارگزاران در موارد فساد مشارکت داشته باشند قطعاً ما شاهد گسترش فساد در جامعه خواهیم بود. لذا، اوّلین ضربهی فساد به خود دولت است؛ چراکه کارگزاران با فربهشدن با پول حرام از مردم فاصله میگیرند و زمینهی سقوط خودشان را فراهم میکنند.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: عباس سلیمینمین، کارشناس سیاسی و پژوهشگر تاریخ معاصر
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#مسائل_اولویت_دار
#تحلیل_کننده
#دولت_سیزدهم
✅ ده فرمان رئیسجمهور در روزهای اول دولت
🔶 مهمترین تعهداتی که رئیس جمهور با مردم در میان گذاشته است.
🔸آیتالله رئیسی در ایام تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری، ضمن ارائه مشکلات و مسائلی که مردم و کشور با آن درگیر است، آغاز فوری برخی اقدامات در روزهای اول دولت را به مردم وعده داده بود.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#عملیات_روانی
✅ گزینۀ نظامی یا عملیات روانی؟!
🔶 بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، سالهاست که آمریکا، برای نیل به اهدافِ خود، از «گزینه نظامی» علیه ایران سخن میگوید که ادعایی پوچ و صرفا یک جنگ روانی است و اخیرا هم رژیم صهیونیستی به چنین توهمی دچار شده است.
🔸 به دلایل مختلف، آمریکا توان و جرأت انجام این ادعا را ندارد بلکه به تعبیر رهبر فرزانه، فقط ممکن است «ترسوها را بترساند».
1⃣ ایران در هشت سال دفاع مقدس- با کمترین تجهیرات نظامی- در مقابل ستمگران دنیا از جمله آمریکا، ایستاد.
2️⃣ موشک باران عین الاسد و ناتوانی آمریکا از مقابله به مثل، با اینکه تهدید کرده بودند ۵۲ نقطه را میزنند.
3️⃣ قدرت برتر نظامی ایران در منطقه و جهان.
4️⃣ انزوای تدریجی آمریکا در جهان و عدم همراهی بسیاری از کشورها با او نظیر روسیه، چین و....
5️⃣ در صورت وقوع جنگ در منطقه، به دلیل تسلط ایران بر تنگه هرمز و ... منافع اکثر کشورها به خطر خواهد افتاد، لذا قطعا در این باره با آمریکا همراهی نخواهند کرد.
🔸 بدین ترتیب رهبر معظم انقلاب به صراحت فرمودند: «جنگ نخواهد شد» و آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی اکبر صیدی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#جریان_های_سیاسی
✅ آدرس غلط ندهید!
🔶 «محمدعلی وکیلی» نماینده مجلس دهم در سرمقاله (۱۶ مرداد ۱۴۰۰) روزنامه ابتکار نوشت: «هفته گذشته رسماً دوره ریاست جمهوری حسن روحانی به اتمام رسید. او در مصاحبهای گفته که میخواهد کار علمی و فرهنگی کند، نمیدانم چقدر در این سخن جدی است اما از نگاه ناظرانی چون من، او اساساً برای بیرون آمدن از قدرت آمادگی روحی ندارد. در این چهل و اندی سال، همیشه زیست در قدرت داشته است. اینکه میگویم در قدرت معنای متمایزی از بودن در حکومت دارد. زیست در قدرت به معنای غرق شدن در شئون قدرت است».
🔸 مدیرمسئول این روزنامه اصلاحطلب در خصوص روحیات رئیسجمهور گذشته اضافه میکند: «او به دلیل ویژگیهای شخصیتی و زیست گلخانهای نتوانست برای خود پایگاه اجتماعی بسازد؛ نه کارنامهاش در دولت چنین قدرتی دارد و نه گذشتهاش چنین اعتباری برای او میسازد و نه رفتارش دارای جذابیت اجتماعی است».
🔶 گزاره تحلیلی
🔸 احزاب سیاسی ارتباط تنگاتنگی با وجوه سیاست و علیالخصوص انتخابات دارند. احزاب سیاسی با سازمان دادن به اندیشهها و گرایشهای سیاسی موجود در جامعه، فکر و اندیشه مرامی و مسلکی را بهعنوان یک اصل، طرح میکنند و آن را در قالب دکترین رفتاری خود ارائه میدهند.
🔸 دکترین رفتاری ۹۲ و ۹۶ اصلاحطلبان، در سیاست خارجی و مذاکره با کدخدا بود، ازاینرو دکتر روحانی که برای خود سبد اجتماعی قابلتوجهی قائل نبود و فکر پیروزی در انتخابات را نیز نمیکرد، با حمایت تمامقد اصلاحطلبان، پیروز انتخابات شد.
🔸 در ادامه نیز، اصلاحات صاحب کرسیهای قدرت در قوه مجریه شد و روزی که برجام امضا شد، تمام رسانههای اصلاحطلب به تمجید و تحسین عملکرد رئیسجمهوری پرداختند که امروز در باب شخصیت فاقد پایگاه اجتماعیاش حرف میزنند. «صبح بدون تحریم»، «فروپاشی تحریم»، «تحریم رفت»، «خلاص شدیم» و «اینک بدون تحریم» ازجمله تیترهای روزنامههای اصلاحطلب و حامی دولت پس از امضای برجام بود.
🔸 خورشید برجام، روشنی نداده، غروب کرد و هزینه سیاسی این غروب برای خوش باوران خسته و دلبسته به غرب بسیار سنگین و غیرقابل جبران گردید.
🔸 همان زمان اصلاحطلبان با رونمایی از طرح «عبور از روحانی» به دنبال فرار از پاسخگویی بودند، اما طرح خوش خیالانه آنها کارگر نیفتاد و نازلترین سطح مقبولیت اجتماعی این جریان در ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ نمایان گردید.
🔶 نکته پایانی
🔸 جریانی که امروز پرده از واقعیتهایی همچون نداشتن پایگاه اجتماعی، نگاه آمرانه و امثالهم را برای روحانی ردیف میکند، میبایست مروری بر نتایج نگاه تکخطی و گلخانهای دلبسته به غرب بیندازد که به دلیل پرهزینه و بیمحصول بودن برای انقلاب و مردم، موجب افت شدید پایگاه اجتماعی این جریان و درس عبرتی برای آیندگان شده است.
🔸 #به_قلم_اساتید: حسین عباسیان
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab